ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- μου βγάζει "σφάλμα"... (Πρόβλημα εισόδου σε επιμέρους Κατηγορία) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- μου βγάζει "σφάλμα"... (Πρόβλημα εισόδου σε επιμέρους Κατηγορία) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

iaira34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/10/2005, 18:12:36
Αγαπητέ Βασίλη,
με τα όσα λες, αποδεικνύεις ότι ζεις εκτός πραγματικότητας.

Το ξέρω, το ξέρω, θα αρχίσεις να μας παραθέτεις μεμονωμένες περικοπές από την ΠΔ για να μας αποδείξεις τα αναπόδεικτα.
Έτσι έχεις, δυστυχώς, μάθει να λειτουργείς, απομονώνοντας κάποια εδάφια, προσαρμόζοντάς τα στον τρόπο σκέψης σου.

Δεν είχα, τουλάχιστον εγώ, μεγάλη σκασίλα να σου αποδείξω κάτι.

Πιστεύω όμως, πως ο κόσμος είναι αρκετά έξυπνος και κατανοεί τις Γραφές, φτάνει να αφιερώσει χρόνο να τις μελετήσει.
Η αγάπη του Χριστού είναι αυτή που νικά πάντα φίλε Βασίλη.
Γινόμαστε διώκτες του Χριστού γιατί θέλουμε να μπορούμε να κάνουμε ότι μας γουστάρει και να μην δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα. Αμ δεν είναι όμως έτσι!!
Όλα τα υπόλοιπα που λες εσύ, τζάμπα τα λες.

Ο Χριστιανισμός ήταν συνειδητή επιλογή του κόσμου!! Και σήμερα, άνθρωποι συνειδητοποιημένοι επιλέγουν το Χριστό, αυτοί κάτι ξέρουν.

Πες μας λοιπόν, εσύ τί προτείνεις;; Δώσε μας παραδείγματα.

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 12/10/2005 18:28:43

VasiliscmΜέλος
12/10/2005, 18:38:07
Αγαπητέ Ψηλέ,

λες:

quote:
Ο Χριστιανισμός ήταν συνειδητή επιλογή του κόσμου!! Και σήμερα, άνθρωποι συνειδητοποιημένοι επιλέγουν το Χριστό, αυτοί κάτι ξέρουν.

Ωραία κι ελεύθερη επιλογή !!!!!

Ρώτησες τους χιλιάδες εθνικούς που διώχθηκαν και εκτελέστηκαν από την θρησκεία της αγάπης;

Ρώτησες τους εκατομμύρια κατοίκους της Νέας Γης που βιάστηκαν σκοτώθηκαν κυνηγήθηκαν από τους Κονκισταντόρ του Χριστιανισμού για να πιστέψουν στην Θρησκεία σου;

Ρώτησες όλους τους νέους ανθρώπους που γεννιούνται εάν θέλουν Εβραίο Θεό; Γιατί τους τον φοράς με την βία; Μέσω του σχολείου, των θρησκευτικών, κι ένα σωρό άλλων ελεύθερων επιλογών;

Δεν ρώτησαν κανέναν οι παπαδοχριστιανοί. Είναι κράτος εν κράτη.

-------------------

Αλίμονο εάν περιμένουμε από την θρησκεία (του μίσους και των Εβραίων) να καλιεργήσει την ηθική μας.
Έχουμε το φωτεινό παράδειγμα της αρχαίας Ελληνικής ηθικής και κουλτούρας για να ακολουθήσουμε.

Παν μέτρον άριστον.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Δεν είμαι αρχαιολάτρης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τα επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων.

Φιλικά Βασίλης

12/10/2005, 19:27:45
Αυτά που αναφέρεις φίλε Βασίλη τα γνωρίζουμε όλοι. Δυστυχώς, έγιναν, οι υπεύθυνοι το παραδέχτηκαν και ζήτησαν και συγνώμη κιόλας!! Δεν είμαι εγώ σε θέση να κρίνω αν η συγνώμη τους ήταν αληθινή ή όχι.

Μη γελιέσαι όμως ότι έγιναν για το Χριστό. Στο Όνομά Του έγιναν, όχι όμως ότι έγιναν γι' Αυτόν!
Ακόμη κι ένα παιδάκι του δημοτικού να ρωτήσεις, είναι ικανό να σου εξηγήσει γιατί έγιναν!!

Έγιναν για τον ίδιο ακριβώς λόγο που γίνονται όλοι οι πόλεμοι φίλε Βασίλη.
ΠΛΟΥΤΟΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Από την αρχαιότητα γινόταν, γίνονται, και πολύ φοβάμαι πως, αν δεν καταλάβουμε το πραγματικό νόημα του Λόγου του Χριστού, θα συνεχίσουν να γίνονται!!

Το ότι είναι επιλογή του κόσμου το καταδεικνύει το γεγονός ότι σήμερα, που έπαψαν να υπάρχουν Χριστόφοροι Κολόμβοι και κομπανία εδώ και πολλά χρόνια, αυτός ο κόσμος δέχεται τον Χριστιανισμό και τον έχει κάνει επίσημη θρησκεία του.
Αν δεν τον ήθελαν και προτιμούσαν αυτό που είχαν πριν, θα είχαν βρει τον τρόπο να ξαναγυρίσουν εκεί που ήταν. Φαίνεται όμως ότι δεν τους άρεσε, ούτε σε αυτούς αυτό που είχαν πριν. Κατάλαβαν τον πλούτο του Χριστιανισμού και κράτησαν το Χριστό κοντά τους.

Μη νομίσεις ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και μια ζωή δέχεται ότι του επιβάλλουν! Έρχεται πάντα μια στιγμή που αντιδρά και πετά από πάνω του το ζυγό.
Έτσι κάναμε και εμείς με τους Τούρκους. Δεν δεχθήκαμε τίποτα από την ζωή τους (εδώ βέβαια χωρά λίγη συζήτηση ) και κρατήσαμε με νύχια και με δόντια τη θρησκεία μας, τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας.
Αν δεχθούμε τη λογική σου, τότε δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ότι έχει συμβεί αλλά να είχαμε εκτουρκιστεί όλοι οι Έλληνες.

Φιλικά όπως πάντα

12/10/2005, 19:56:03
quote:
Θέλεις το χωρίο της βίβλου που αποδεικνύει ότι έζησε μόνον ο Εβραίος Νώε και το συνάφι του;

Ιδού:

Ωραία, πετάει η ομάδα. Πάει το λύσαμε και αυτό το Θέμα.

quote:
Θέλεις να πεις λοιπόν ότι όλοι οι λαοί του κόσμου είναι κατά το ήμισι Εβραίοι;

Όχι, θέλω να πω ότι ο Νώε δεν ήταν "Εβραίος".

quote:
quote: Ο Δαβίδ ήταν μισός Εβραίος

ΑΡΑ ΕΒΡΑΙΟΣ!

Και γιατί να μην ήταν:

"ΑΡΑ ΕΘΝΙΚΟΣ!";

Τι συλλογιστικό είναι αυτό; Θα τον μοιράσουμε τον άνθρωπο στην μέση να αποφασίσουμε και όποιο κομμάτι μας βολεύει το προωθούμε για να την βγάλουμε καθαρή;

Λέω και εγώ τώρα, μήπως να σοβαρευτείς καθόλου; Ακούς εκεί "ήταν Εβραίος"!

quote:
Ας είναι κι έτσι! Είναι πάντος σύμφωνα με την ΒΙΒΛΟ εβραίοι!!!

Άς το πούνε αυτό ξεκάθαρα στους λαούς της Γης!

Εσύ και το μυαλό σου δεν τα βρήκατε ποτέ μεταξύ σας έτσι;

quote:
quote:Λοιπόν, Βασίλη, θα στο πω μια και καλή, και άμα θες το χωνεύεις: Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας στην Βίβλο παντρεύτηκαν με ανθρώπους οι οποίοι ΔΕΝ ήταν αδέλφια τους.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ; γιόκ;
Αυθαιρετείς φίλτατε. Μην σε βρουν κατηγορούμενον για αίρεση!
Δεν γράφει πουθενά στην βίβλο κάτι τέτοιο.
Παράθεσε χωρίο σε παρακαλώ.

Βρε ποιον μου θυμίζεις!
Τον Schwabe!
Κάτι τέτοια έλεγε και αυτός, ότι θα με κατηγορήσουν για "αίρεση"!

Α ναι, παρεμπιμπτόντως, αν θες απόδειξη για αυτό το οποίο λέω, πρώτα θα μου φέρεις εσύ αποδείξεις για το ότι ο Αδάμ και ο Νώε ήταν... Εβραίοι.
Το ακριβές χωρίο θα στο φέρω σύντομα, όταν βρεθώ κοντά σε Βίβλο.

Από αυτό το οποίο είπα ξεκινάει η παλαβή θεωρία της Λίλιθ. Αν είχες εντρυφίσει στην ΠΔ, θα την ήξερες αυτή την λεπτομέρεια, καθώς και την παλαβή θεωρία.

quote:
Ο Ιησούς όμως διδάσκει μόνον σε Εβραίους.

Πριν σου είπα για την σκηνή στην οποία μιλάει σε Έλληνες. Οπότε πάει και αυτό σου το "επιχείρημα" που προσπαθεί να μας πει πως μέσα στους μυριάδες ανθρώποι που άκουγαν τον Ιησού στην επί τους όρους ομιλία και στις άλλες επιμέρους, ήταν όλοι Εβραίοι.

Ούτε καν την στατιστική δεν σέβεσαι! (καλά για την λογική που την έβαλες και πληρώνεται με τον πελάτη δεν το συζητάμε)

quote:
Τα Ευαγγέλια μιλούν για Εβραίους.

Για ξαναδιάβαστα ΟΛΑ, να δεις μήπως μιλάνε για όποιον θέλει να σηκώσει τον Σταυρό του, να τα αρνηθεί όλα και να γίνει ακόλουθος του Ιησού!
Μήπως και εκεί βάζει εθνικό προσδιορισμό;
Μήπως λέει "όποιος Εβραίος θέλει...";

Ε; ΦΦΦανταστικέ Βασίλη; Λέω εγώ, μήπως;

quote:
Η διδασκαλία στους άλλους λαούς δεν γίνεται από Απόστολους παρά μόνον από τον Παύλο.

Για να δούμε:

Θρόνος Ρώμης: ιδρύθηκε από τους Αποστόλους Παύλο και Πέτρο. Ο Πέτρος σταυρώθηκε στους λόφους του Βατικανού.

Θρόνος Αλεξανδρείας (ή αλλιώς πες Αιγύπτιοι): Απόστολος Μάρκος.

Θρόνος Κωνσταντινουπόλεως: Απόστολος Ανδρέας. Επίσης κήρυξε στην Πάτρα, και μέχρι τους πρόποδες της Ουκρανίας.

Και αν εξαιρέσουμε τον Απόστολο Βαρνάβα που κήρυξε στην Κύπρο, τον Τίτο που κήρυκε στην Κρήτη, τον Θωμά που κήρυξε στους Πάρθες και στους Ινδούς, και του οποίου την τοπική Εκκλησία την βρήκαν οι Πορτογάλοι επί αποικιοκρατίας, ναι πιστεύω, κατάφερες να μας πείσεις πως είσαι λίαν επιεικώς αστοιχείωτος.

quote:
Ο οποίος Παύλος αποτελεί προσθήκη "μαιμού" στους κανονικούς απόστολους.

Με θεική μεταστροφή. Φοβερή προσθήκη "μαιμού" μιλάμε.
Αλήθεια τίποτα σοβαρό έχεις να μας πεις εδώ μέσα;

quote:
Ο Χριστιανισμός του Παύλου δεν έχει καμιά σχέση με τον περιχαρακωμένο Χριστιανισμό του Ιησού των Ευαγγελίων.

Πες το μας και αυτό!!!!!
Τι να σου πω ρε φιλαράκι! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΕΛΕΟΣ!

quote:
Οι υπόλοιποι λαοί αναφέρονται από τον Ιησού για να μειωθούν ή να εξευτελιστούν (Εθνικοί κλπ.)

Εκτός από πόλεμο ΛΑΣΠΗΣ και ΧΑΛΚΕΥΜΑΤΩΝ ενάντια στον Ιησού και στην Εκκλησία Του, έχεις άραγε να προσφέρεις κάποιο επιχείρημα που να τα στηρίζει τα όσα άλογα έχεις να "πεις";

quote:
Μίλησα λοιπόν για την ουσία της διδασκαλίας του Ιησού στην Καινή Διαθήκη: Δεν αναφέρεται ούτε ενδιαφέρεται για τους άλλους λαούς.

Και εγώ σου απέδειξα ότι οι αναφορές στα άλλα έθνη είναι μπόλικες μέσα στην Καινή Διαθήκη.

Αλλά όταν κλείνεις τα αυτιά και συνεχίζεις τα χαζά, τέτοια είναι τα αποτελέσματα.

quote:
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ.

Ο άυλος Θεός, ο άκτιστος, άχρονος, αιώνιος, ο "Παλαιός των Ημερών", δηλαδή ο Κτίστης και Δημιουργός του κτιστού Κόσμου, ο οποίος και σαφώς προηγείται κάθε εθνικότητας είναι... ΕΒΡΑΙΟΣ;;;

ΌΧΙ ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ! ΠΑΡΑΦΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ... (άστο καλύτερα...)

quote:
Τι να κάνουμε δηλαδή αυτούς τους ενδιαφέρει μέχρι σήμερα μόνον η φυλή τους.

Εσεις οι υπόλοιποι Χριστιανοί είστε τα κορόιδα της υπόθεσης. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

Καλά είσαι τόσο πειστικός που έχω αρχίσει να ξύνομαι.

Μήπως να σοβαρευτείς και να μας πεις τι δουλειά έχουν τα βρυσίδια ενάντια στον Ιησού Χριστό από τους συμπατριώτες του τους Εβραίους στο ιερό τους Βιβλίο το Ταλμούδ;

Ή μήπως θα μας πεις ότι τον σταυρώσανε... κατά λάθος...

quote:
Ασχολείστε με την μυθολογία ενός άλλου λαού, των Εβραίων. Έχετε ως Θεό σας τον Εβραίο Θεό. Δικαίωμά σας αλλά όχι και καμάρι σας.

Εγώ ως Θεό δεν έχω τον "Εβραίο Θεό", αλλά τον Θεό του Ισραήλ.
Τον Εβραίο Θεό τον φαντάζεσαι εσύ που μαζί με τον Αδόλφο κάνατε εκαθαριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και θερίσατε κάπου 6 εκ κόσμο στο Άουσβιτς, επειδή ήταν Εβραίοι.
Τι κρίμα... αν είχες γεννηθεί Εβραίος τώρα δεν θα σκεφτόσουνα τα ίδια για τον εαυτό σου.

quote:
Ντρέπεστε για τον Θεό σας επειδή είναι Εβραίος.

Βλέπεις κανέναν να ντρέπεται;

quote:
Γι'αυτό δεν θέλετε να το ακούτε.

Να μην λες βλακείες να σε ακούμε.

quote:
Σας εξαπάτησε το ιερατείο του Χριστιανισμού γιατί είχε οικονομικά συμφέροντα.

Ναι λέει, "δεν εκμεταλλεύομαι τους εθνικούς τους έλληνες που τα σκάνε στον Δία και στον Ερμή αυτή την στιγμή, θα έρθουμε εμείς και θα τα σκάνε σε εμάς".
Τόσο ρηχά είναι πια τα επιχειρήματά σου! ΤΟΣΟ!

quote:
Ποτέ δεν είναι αργά: Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος ανταγωνιστικούς Θεούς. Επιλέξτε έναν! ή ακόμη καλύτερα ΚΑΝΕΝΑΝ.

Μήπως να σου κάνουμε δώρο και καμμιά Porsche;

Μην σφίγγεσαι πολύ στα επιχειρήματά σου, έχει ήδη βρωμίσει απ'τον ωχετό σου ενάντια στους Εβραίους, τους "αμόρφωτους".

-------------------

quote:
θά'πρεπε να είχα ως σκοπό να χτίσω μια κοινωνία με τις αρχές της Θρησκείας του Μίσους (Χριστιανισμό) για να σας αρέσω;

Μ'αρέσει που μιλάτε εσείς οι άθεοι για μίσος. Κάπου 20 εκ Ορθοδόξους στείλατε να παρακολουθούν πηρυνικές δομικές στην Σιβηρία "από κοντά"...

quote:
Θα έπρεπε να προτρέπω τους φίλους μου, όπου δεν τους δέχονται να τινάζουν την σκόνη απ'τα παπούτσια τους; (όπως έλεγε ο Ιησούς)
Να απειλώ τους εχθρούς ότι θα τους στείλω στο πυρ το εξώτερο κλπ. όπως έλεγε ο Ιησούς στα Ευαγγέλια;
Θα έπρεπε να ετοιμάζω για τους εχθρούς μου αυτό που έκανε ο Εβραίος Θεός σας στα Σόδομα και στα Γόμορα;

Καλά εσύ δεν παίζεσαι.

Ειδικά το δεύτερο, μιλάμε είναι όλα τα λεφτά.
Αυτή η κριτική που κάνεις βρε παιδάκι μου στον Θεό, σαν να μην πείθει ούτε εσένα τον ίδιο: έχεις την εντύπωση ότι ο Θεός θέλει την έγκρισή σου!

quote:
Αυτό δεν κάνει ο σημαιοφόρος του Χριστιανισμού ΜΠΟΥΣ;

Πες το αδελφάκι μου ότι το μυαλό δεν φέρνει τις ελάχιστες στροφές που χρειάζεται για να καταλάβει ότι ο Μπους είναι μια φτηνή μαριονέτα που κοιτάει πως θα πάρει ψήφους από τους θρησκόληπτους Αμερικανούς! Πες το ντε!

quote:
Αυτό δεν έκανε η εκκλησία επι σειρά ετών;

Αν εξαιρέσεις τις ιεραποστολές σε Ινδία και Αφρική αυτή την στιγμή, οι οποίες γίνονται πρώτα για φιλανθρωπία και μετά για ιεραποστολή, ναι, πιστεύω κρίνεις αμερόληπτα την Εκκλησία.

quote:
Ο βιασμός της αλήθειας από την Θρησκεία σας είναι συνεχής και απροκάλυπτος. Αναποδογυρίζετε την πραγματικότητα.

Πρόσεχε μην πάθει τίποτα η πραγματικότητά σου από το πολύ αναποδογύρισμα και γυρίσει στα σύγκαλά της.

quote:
Μιλάτε για Θεό της αγάπης, γι'αυτόν που έσπειρε το μίσος.

Ναι, γι' αυτόν λέμε βρε! Για αυτόν που είπε "αγαπάτε αλλήλους"!

quote:
Μιλάτε για κύρηγμα του Ευαγγελίου, εκεί όπου η εκκλησία σκότωνε και προσηλύτιζε δια της βίας τους ειδωλολάτρες και τους λοιπούς ανθρώπους στον Χριστιανισμό.

Μήπως να γίνεις πιο συγκεκριμένος στα χαλκεύματά σου;

Ή και εδώ τα επιχειρήματά σου "εννοούνται";

-------------

quote:

Ρώτησες τους εκατομμύρια κατοίκους της Νέας Γης που βιάστηκαν σκοτώθηκαν κυνηγήθηκαν από τους Κονκισταντόρ του Χριστιανισμού για να πιστέψουν στην Θρησκεία σου;

Και γω που έλεγα πως οι Κονκισταντόρ ήταν του Βασιλιά της Ισπανίας... κοίτα να δεις βρε παιδί μου!

quote:
Ρώτησες όλους τους νέους ανθρώπους που γεννιούνται εάν θέλουν Εβραίο Θεό;

quote:
Γιατί τους τον φοράς με την βία; Μέσω του σχολείου, των θρησκευτικών, κι ένα σωρό άλλων ελεύθερων επιλογών;

Ρε Ψηλέ, αναγκάζεις εσύ κανέναν να γίνεις Χριστιανός με την βία;

quote:
Δεν ρώτησαν κανέναν οι παπαδοχριστιανοί. Είναι κράτος εν κράτη.

Το άλλο με τον Τοτό;

-------------------

quote:
Αλίμονο εάν περιμένουμε από την θρησκεία (του μίσους και των Εβραίων) να καλιεργήσει την ηθική μας.

Την είδαμε την ηθική σας στα έργα του Νίτσε.

quote:
Έχουμε το φωτεινό παράδειγμα της αρχαίας Ελληνικής ηθικής και κουλτούρας για να ακολουθήσουμε.

Και το φωτεινό παράδειγμα της Σιβηρίας επίσης. Και εκεί ως "συνεχιστές του έργου του Διοκλητιανού" την κάνατε την φασαρία.
Τόσο αρχαιόπληκτοι και τυφλωμένοι είστε!

quote:
Παν μέτρον άριστον.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Δεν είμαι αρχαιολάτρης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τα επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων.

Κατά κάποιον περίεργο τρόπο, έχεις καταφέρει να με πείσεις πως μόνο τα επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων δεν αναγνωρίζεις.
Λέω γιατί αυτοί μια φορά τους Εβραίους δεν τους έβριζαν ως αγράμματους, αμόρφωτους όπως εσύ!

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 12/10/2005 19:58:49

Edited by - WWalker on 12/10/2005 20:01:42

12/10/2005, 20:08:15
quote:
WWALKER κάθε στατιστική έρευνα δεν πάει να πει ότι αποτυπώνει και την αλήθεια. Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε επίσημο ποσόστο Χ ανεργείας αλλά στην πραγματικότητα να είναι πολύ πιο μεγάλο λόγω αυτών που δεν είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργοι.

Εγώ παρουσιάζω προς το παρρόν το μόνο δεδομένο που έχουμε στα χέρια μας.
Τώρα να μπω στο μυαλό 10 εκατομμυρίων ανθρώπων να δω ποιος πιστεύει και ποιος όχι, καταλαβαίνεις και συ ότι δεν γίνεται.

quote:
Συνεπώς ακόμα και τα στατιστικά νούμερα θα πρέπει να τα προσσεγγίζουμε κριτικά. Αναφέρεσε ότι το 98% σύμφωνα με την πολυαγαπημένη μας CIA είναι ΧΟ.

Τι σημαίνει όμως να είσαι ΧΟ;;;;; Σημαίνει να το αναγράφει απλώς η ταυτότητα ή κάτι παραπάνω;;;; Σημαίνει να πιστεύεις απλά στον Χριστό ή κάτι παραπάνω;;;;;

Το συγκεκριμένο, ότι η ταυτότητα γράφει Χ.Ο. Σορρυ, αλλά καλύτερο από αυτό δεν μπορώ να κάνω. Αν δηλώνετε Χ.Ο. στις απογραφές, έτσι κάλπικα θα βγαίνουν τα δεδομένα.

quote:
Το να είναι κάποιος ΧΟ με την σημασία της θρησκείας είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να πράττει και να πιστεύει σε αυτά που λέει η Βίβλος. Αν δεν πιστεύει έστω και ένα μέρος της Βίβλου τότε δεν είναι Χ.Ο. αν δεν πράτει ούτε και μια από τις εντολές γιατί δεν το θεωρεί αμαρτία πχ προγαμιαία σχέση τότε δεν είναι ΧΟ.

Κάτω από αυτά τα κριτήρια τότε από το 98% ούτε το 0,00098% δεν θα μείνει.

Ρε GDS1, δεν κοιτάμε το ποιος ζει λες και είναι Άγιος, κοιτάμε το ποιος παραδέχεται πως πιστεύει στον Χριστό.
Δίκιο έχεις για το 0,00098% μόνο που το θέμα μας δεν είναι αν ζει όπως θα έπρεπε, αλλά το αν πιστεύει στον χριστιανισμό στην παρούσα φάση.

Με άλλα λόγια, ΑΝ (έστω που λένε και οι μαθηματικοί) το 98% είναι όντως όλοι Χριστιανοί (ασχέτως πόσων καρατίων είναι), αυτό σημαίνει πως ο κόσμος ακολουθεί την Εκκλησία.
Και συ δηλαδή δεν πιστεύω πως στο Γυμνάσιο τα έγραφες όλα 20άρια, αλλά "καλός" μαθητής ήσουνα!!!

----------------------

anchorΜέλος
12/10/2005, 20:15:46
quote:

Δεν καταλαβαίνεις;

Απο το κεφ. 1 έως και 9 έζησαν διάφοροι άνθρωποι οι οποίοι δεν άφησαν απογόνους.
Ο Νώε και η οικογένειά του ήταν οι μόνοι που επέζησαν του κατακλυσμού.
Ο Νώε και η οικογένειά του ήταν εβραίοι.
Άρα όλοι οι απόγονοι του Νώε είναι εβραίοι!

Είσαι ένα μικρό εβραιόπουλο δηλαδή

Καλέ μου άνθρωπε αν δεν άφησαν απογόνους όλοι προέρχονται από τον άνθρωπο που διασώθηκε στον κατακλυσμό - πες τον Δευκαλίωνα αν θέλεις. Πουθενά στη βίβλο δεν αναφέρεται ο Νώε ως εβραίος (αν ξέρει κανένα πες μου το), αλλά ως κοινός πρόγονος όλων. Από κάποιο παιδί του προήλθαν οι ¨Ελληνες από κάποιο άλλο οι Εβραίοι. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.
12/10/2005, 20:27:36
quote:
...Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.

Μην παίρνεις και όρκο...

----------------------

anchorΜέλος
12/10/2005, 20:27:50
quote:

Dear Anchor,
τα έχεις μπερδέψει λίγο τα περί τον Όμηρο:
Ο Όμηρος δεν έγραψε την Ιλιάδα και την Οδύσσεια για να πει την μοναδική αλήθεια για την καταγωγή του ανθρώπου.

Το γιατί έγραψε ο Όμηρος άστο καλύτερα. Εδώ κοιτάμε το τι έγραψε και το πως οι αρχαίοι αντιλαμβανόταν τους θεούς. Εκείνοι που τα μπερδεύουν είναι όσι δεν έχουν διαβάσει ποτέ Όμηρο και είναι καλό να μη μιλά κανείς για τον Όμηρο χωρίς να τον έχει διαβάσει. Αυτά που λέγονται είναι πράγματα που κάπου διάβασες ότι είπε ο Όμηρος και δείχνουν πλήρη άγνοια για το θέμα:
Έγραψα ότι [Στην Ιλιάδα όχι μόνο είναι οι θεοί που ξεκινούν τον πόλεμο, αλλά και τον συντηρούν (και με αιτία ένα καπρίτσιο) και βλέπουμε από τους ανθρώπους την ίδια αγριότητα. ] Οπότε καταλαβαίνουμε ότι οι ισχυρισμοί για «αιματοβαμμένους» θεούς ισχύουν για κάθε λαό εκείνης της εποχής. Για την Ιλιάδα μίλησα, όχι την ιστορία. Όταν μιλάμε για τη βίβλο δεν μιλάμε για ιστορικό βιβλίο όπως το ξέρουμε σήμερα. Όπως και ο Όμηρος αποδίδει γεγονότα με τρόπο κατανοητό τότε.
Ότι είπα είναι απόλυτα ακριβές - για την Ιλιάδα. Κάτσε διάβασέ την.
Εσύ έγραψες γι' αυτό ότι [quote]
Λες επίσης το εξής ανιστόριτο:
...
Είναι γνωστό ακόμη και στις πετρες ότι ο Τρωικός πόλεμος έγινε για τον έλεγχο του θαλάσσου δρόμου των δημητριακών από την Μαύρη θάλασσα προς την Ελλάδα. Η αφορμή για τον πόλεμο ήταν η Ωραία Ελένη.[quote]

Ο Τρωικός Πόλεμος έχει ως εξής, (κατά τον Όμηρο):
Η Ήρα και η Αθηνά τσατίζονται με τον Πάρη επειδή δίνει ένα βραβείο (μήλο των εσπερίδων;) στην Αφροδίτη και αποφασίζουν να ξεκάνουν τους Τρώες (που είναι πολύ ευσεβείς και γι’ αυτό είναι αγαπημένοι του Δία και του Απόλλωνα). Σοφίζονται το σχέδιο να σπρώξουν την «χαζούλα» Αφροδίτη να κανονίσει ώστε ο Πάρης να κλέψει την Ελένη (νομίζοντας ότι η Αφροδίτη τον ανταμοίβει για την ψήφο του) κι έτσι να προκληθεί η αφορμή για τον πόλεμο.
Οι Έλληνες πηγαίνουν στην Τροία νομίζοντας μέχρι το τέλος ότι όλα γίνονται για την Ελένη (ο Όμηρος όμως «ενημερώνει» τους ακροατές του για το τι κάνουν οι θεοί από πίσω). Οι θεοί όμως συνεχίζουν το σχέδιο. Η Ήρα έχει φάει στην κρεβατομουρμούρα τον Δία και αυτός υποχωρεί. Επειδή όμως η Τροία δεν μπορεί να πέσει πριν σκοτωθούν Έκτορας και Αχιλλέας, ο Δίας – αυτή τη φορά – σχεδιάζει να σπρώξει τους Τρώες στο τείχος των Αχαιών (ανταμοίβοντάς τους για τις θυσίες τους, προσωρινά), έτσι ώστε ο Αχιλλέας να στείλει τον Πάτροκλο να σκοτωθεί για να σκοτώσει μετά τον Έκτορα και να ανοίξει ο δρόμος για την άλωση της Τροίας.
Αυτά τα διαβάζουμε στην Ιλιάδα. Ρωτήστε κάποιον που τη διάβασε να σας το πει…
Η παρέμβαση των θεών συνεχίζεται στην Οδύσσεια και τους Νόστους (τις επιστροφές των Αχαιών ηρώων στην Ελλάδα). Οι Έλληνες έχουν εξαγριώσει τους θεούς με τις ωμότητες που έκαναν στην κατακτημένη Τροία – ιδιαίτερα με το βιασμό της Κασσάνδρας μέσα στο ναό της Αθηνάς. Έτσι οι θεοί αποφασίζουν να τους εμποδίσουν την εαπιστροφή. Μέσα στις περιπέτειες τα πράγματα χειροτερεύουν για τον Οδυσσέα αφού εξαγριώνει τον Ποσειδώνα και τον Ήλιο και περιπλανιέται για μια δεκαετία. Στο τέλος ο Ποσειδώνας εξαγριωμένος με τους Φαίακες που βοήθησαν τον Οδυσσέα να γυρίσει τους κάνει βίδες.
Αυτά τα γράφει στην Οδύσσεια.

anchorΜέλος
12/10/2005, 22:14:03
quote:

Την μυθολογία

Αγαπητέ GDS1
Δες αυτό (θέλει αγγλικά):
http://users.cyberone.com.au/myers/gordon.html (αυστηρώς ακατάλληλο για αρχαιοελληνολάτρες με καρδιαγγειακές παθήσεις, και ορισμένα είδη σκληροπυρηνικών χριστιανών – κίνδυνος συγκοπής).
Τα συμπεράσματά του είναι συζητήσιμα και αμφισβητήσιμα αλλά τα δεδομένα που παρουσιάζει είναι σωστά.
12/10/2005, 22:43:51
Α να μην ξεχάσω, για να μην λες πως λέω πράγματα χωρίς να έχουν βάση:

λέει η Γένεσις:

4:1 Αδαμ δε ἔγνω Ευαν την γυναικα αὐτου και συλλαβουσα ἔτεκεν τον Καιν και ειπεν ἐκτησάμην ἄνθρωπον δια του θεου

4:2 καὶ προσέθηκεν τεκει̃ν τὸν ἀδελφὸν αὐτου̃ τὸν Αβελ καὶ ἐγένετο Αβελ ποιμὴν προβάτων Καιν δὲ ἠ̃ν ἐργαζόμενος τὴν γη̃ν

4:3 καὶ ἐγένετο μεθ' ἡμέρας ἤνεγκεν Καιν ἀπὸ τω̃ν καρπω̃ν τη̃ς γη̃ς θυσίαν τω̨̃ κυρίω̨

4:4 καὶ Αβελ ἤνεγκεν καὶ αὐτὸς ἀπὸ τω̃ν πρωτοτόκων τω̃ν προβάτων αὐτου̃ καὶ ἀπὸ τω̃ν στεάτων αὐτω̃ν καὶ ἐπει̃δεν ὁ θεὸς ἐπὶ Αβελ καὶ ἐπὶ τοι̃ς δώροις αὐτου̃

4:5 ἐπὶ δὲ Καιν καὶ ἐπὶ ται̃ς θυσίαις αὐτου̃ οὐ προσέσχεν καὶ ἐλύπησεν τὸν Καιν λίαν καὶ συνέπεσεν τω̨̃ προσώπω̨

4:6 καὶ εἰ̃πεν κύριος ὁ θεὸς τω̨̃ Καιν ἵνα τί περίλυπος ἐγένου καὶ ἵνα τί συνέπεσεν τὸ πρόσωπόν σου

4:7 οὐκ ἐὰν ὀρθω̃ς προσενέγκη̨ς ὀρθω̃ς δὲ μὴ διέλη̨ς ἥμαρτες ἡσύχασον πρὸς σὲ ἡ ἀποστροφὴ αὐτου̃ καὶ σὺ ἄρξεις αὐτου̃

4:8 καὶ εἰ̃πεν Καιν πρὸς Αβελ τὸν ἀδελφὸν αὐτου̃ διέλθωμεν εἰς τὸ πεδίον καὶ ἐγένετο ἐν τω̨̃ εἰ̃ναι αὐτοὺς ἐν τω̨̃ πεδίω̨ καὶ ἀνέστη Καιν ἐπὶ Αβελ τὸν ἀδελφὸν αὐτου̃ καὶ ἀπέκτεινεν αὐτόν

4:9 καὶ εἰ̃πεν ὁ θεὸς πρὸς Καιν που̃ ἐστιν Αβελ ὁ ἀδελφός σου ὁ δὲ εἰ̃πεν οὐ γινώσκω μὴ φύλαξ του̃ ἀδελφου̃ μού εἰμι ἐγώ

4:10 καὶ εἰ̃πεν ὁ θεός τί ἐποίησας φωνὴ αἵματος του̃ ἀδελφου̃ σου βοα̨̃ πρός με ἐκ τη̃ς γη̃ς

4:11 καὶ νυ̃ν ἐπικατάρατος σὺ ἀπὸ τη̃ς γη̃ς ἣ ἔχανεν τὸ στόμα αὐτη̃ς δέξασθαι τὸ αἱ̃μα του̃ ἀδελφου̃ σου ἐκ τη̃ς χειρός σου

4:12 ὅτι ἐργα̨̃ τὴν γη̃ν καὶ οὐ προσθήσει τὴν ἰσχὺν αὐτη̃ς δου̃ναί σοι στένων καὶ τρέμων ἔση̨ ἐπὶ τη̃ς γη̃ς

4:13 καὶ εἰ̃πεν Καιν πρὸς τὸν κύριον μείζων ἡ αἰτία μου του̃ ἀφεθη̃ναί με

4:14 εἰ ἐκβάλλεις με σήμερον ἀπὸ προσώπου τη̃ς γη̃ς καὶ ἀπὸ του̃ προσώπου σου κρυβήσομαι καὶ ἔσομαι στένων καὶ τρέμων ἐπὶ τη̃ς γη̃ς καὶ ἔσται πα̃ς ὁ εὑρίσκων με ἀποκτενει̃ με

4:15 καὶ εἰ̃πεν αὐτω̨̃ κύριος ὁ θεός οὐχ οὕτως πα̃ς ὁ ἀποκτείνας Καιν ἑπτὰ ἐκδικούμενα παραλύσει καὶ ἔθετο κύριος ὁ θεὸς σημει̃ον τω̨̃ Καιν του̃ μὴ ἀνελει̃ν αὐτὸν πάντα τὸν εὑρίσκοντα αὐτόν

4:16 ἐξη̃λθεν δὲ Καιν ἀπὸ προσώπου του̃ θεου̃ καὶ ὤ̨κησεν ἐν γη̨̃ Ναιδ κατέναντι Εδεμ

4:17 καὶ ἔγνω Καιν τὴν γυναι̃κα αὐτου̃ καὶ συλλαβου̃σα ἔτεκεν τὸν Ενωχ καὶ ἠ̃ν οἰκοδομω̃ν πόλιν καὶ ἐπωνόμασεν τὴν πόλιν ἐπὶ τω̨̃ ὀνόματι του̃ υἱου̃ αὐτου̃ Ενωχ

----------------------

VasiliscmΜέλος
12/10/2005, 23:08:40
Dear WWalker,

Eντάξει, ο Δαβίδ ήταν μόνον ο μισός Εβραίος! Αλλάζει κάτι;

Εσύ άμα ήσουν ο μισός Εβραίος ας έβγαινες να πεις: "δεν είμαι Εβραίος, παρά μόνον κατά 50%"!!!

quote:
Λέω και εγώ τώρα, μήπως να σοβαρευτείς καθόλου; Ακούς εκεί "ήταν Εβραίος"!

quote:Ας είναι κι έτσι! Είναι πάντος σύμφωνα με την ΒΙΒΛΟ εβραίοι!!!

Άς το πούνε αυτό ξεκάθαρα στους λαούς της Γης!

Εσύ και το μυαλό σου δεν τα βρήκατε ποτέ μεταξύ σας έτσι;

quote: quote:Λοιπόν, Βασίλη, θα στο πω μια και καλή, και άμα θες το χωνεύεις: Τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας στην Βίβλο παντρεύτηκαν με ανθρώπους οι οποίοι ΔΕΝ ήταν αδέλφια τους.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ; γιόκ;
Αυθαιρετείς φίλτατε. Μην σε βρουν κατηγορούμενον για αίρεση!
Δεν γράφει πουθενά στην βίβλο κάτι τέτοιο.
Παράθεσε χωρίο σε παρακαλώ.

Βρε ποιον μου θυμίζεις!
Τον Schwabe!
Κάτι τέτοια έλεγε και αυτός, ότι θα με κατηγορήσουν για "αίρεση"!

Τα επιχειρήματά σου δεν βλέπω. Σχόλια κάνουν και οι άσχετοι.

Λες:

quote:
Α ναι, παρεμπιμπτόντως, αν θες απόδειξη για αυτό το οποίο λέω, πρώτα θα μου φέρεις εσύ αποδείξεις για το ότι ο Αδάμ και ο Νώε ήταν... Εβραίοι.
Το ακριβές χωρίο θα στο φέρω σύντομα, όταν βρεθώ κοντά σε Βίβλο.

Ιδού το χωρίον:
και κατέβη το Πνεύμα το Άγιον εν σωματική μορφή ως περιστερά επ' αυτόν, και έγεινε φωνή εκ του ουρανού, λέγουσα· Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις σε ευηρεστήθην.
23 Και αυτός ο Ιησούς ήρχιζε να ήναι ως τριάκοντα ετών, ων καθώς ενομίζετο, υιός Ιωσήφ, του Ηλί,
24 του Ματθάτ, του Λευΐ, του Μελχί, του Ιαννά, του Ιωσήφ,
25 του Ματταθίου, του Αμώς, του Ναούμ, του Εσλί, του Ναγγαί,
26 του Μαάθ, του Ματταθίου, του Σεμεΐ, του Ιωσήφ, του Ιούδα,
27 του Ιωαννά, του Ρησά, του Ζοροβάβελ, του Σαλαθιήλ, του Νηρί,
28 του Μελχί, του Αδδί, του Κωσάμ, του Ελμωδάμ, του Ηρ,
29 του Ιωσή, του Ελιέζερ, του Ιωρείμ, του Ματθάτ, του Λευΐ,
30 του Συμεών, του Ιούδα, του Ιωσήφ, του Ιωνάν, του Ελιακείμ,
31 του Μελεά, του Μαϊνάν, του Ματταθά, του Ναθάν, του Δαβίδ,
32 του Ιεσσαί, του Ωβήδ, του Βοόζ, του Σαλμών, του Ναασσών,
33 του Αμιναδάβ, του Αράμ, του Εσρώμ, του Φαρές, του Ιούδα,
34 του Ιακώβ, του Ισαάκ, του Αβραάμ, του Θάρα, του Ναχώρ,
35 του Σερούχ, του Ραγαύ, του Φαλέκ, του Έβερ, του Σαλά,
36 του Καϊνάν, του Αρφαξάδ, του Σημ, του Νώε, του Λάμεχ,
37 του Μαθουσάλα, του Ενώχ, του Ιαρέδ, του Μαλελεήλ, του Καϊνάν,
38 του Ενώς, του Σηθ, του Αδάμ, του Θεού.,
(Κατά Λουκάν κεφ.3)

Εδώ φίλτατε WWalker, o Νώε και ο Δαβίδ λογίζονται ως Εβραίοι. Εκτός κι αν ο Υιός είναι Εβραίος και ο πατέρας από την "Ζιμπαμπουε"

Δες με λίγο περισσότερη προσοχή εκεί που λέει Θεός! ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μην απαντήσεις αμέσως πιές κάτι για να σου περάσει το σοκ. Μια παρέα είμαστε μην το παίρνεις κατάκαρδα!

Λες :

quote:
Πριν σου είπα για την σκηνή στην οποία μιλάει σε Έλληνες. Οπότε πάει και αυτό σου το "επιχείρημα" που προσπαθεί να μας πει πως μέσα στους μυριάδες ανθρώποι που άκουγαν τον Ιησού στην επί τους όρους ομιλία και στις άλλες επιμέρους, ήταν όλοι Εβραίοι.

γράψε μου που το κάνει αυτό αλλιώς δεν το δέχομαι!!!!Διότι δεν υπάρχει απόσπασμα όπου διδάσκει σε μη Εβραίους.

Για να μην παιδεύεσαι μιλά σε εθνικούς μόνον για να τους χλευάσει. Ποιός, ο αμόρφωτος Εβραίος!!!

quote:
quote: Τα Ευαγγέλια μιλούν για Εβραίους.

Για ξαναδιάβαστα ΟΛΑ, να δεις μήπως μιλάνε για όποιον θέλει να σηκώσει τον Σταυρό του, να τα αρνηθεί όλα και να γίνει ακόλουθος του Ιησού!
Μήπως και εκεί βάζει εθνικό προσδιορισμό;
Μήπως λέει "όποιος Εβραίος θέλει...";

Όχι διότι είναι σαφές ότι τα βιβλία των Εβραίων απευθύνονται σε Εβραίους.

quote:
Η διδασκαλία στους άλλους λαούς δεν γίνεται από Απόστολους παρά μόνον από τον Παύλο.

Για να δούμε:

Θρόνος Ρώμης: ιδρύθηκε από τους Αποστόλους Παύλο και Πέτρο. Ο Πέτρος σταυρώθηκε στους λόφους του Βατικανού.

Ο Παύλος έκανε όλη την δουλειά. Ο Πέτρος ήταν μαιντανός.

quote:

Θρόνος Αλεξανδρείας (ή αλλιώς πες Αιγύπτιοι): Απόστολος Μάρκος.

Θρόνος Κωνσταντινουπόλεως: Απόστολος Ανδρέας. Επίσης κήρυξε στην Πάτρα, και μέχρι τους πρόποδες της Ουκρανίας.

Έχεις δίκιο οι Απόστολοι αυτοί όντος ίδρυσαν εκκλησίες σ'αυτά τα μέρη.
Το έκαναν όμως επειδή εκει ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ. Πήγαιναν και μιλούσαν μόνον όπου ΕΙΧΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!
Η Θεσσαλονίκη, οι Φίλιπποι, η Κόρινθος, η Αθήνα, είχαν πολλούς εβραίους και συναγωγές όπου πήγαινε ο α. Παύλος.

Μετά ο Παύλος μεταστρέφει τον Χριστιανισμό σε Παυλιανισμό, ο οποίος και επικράτησε. Στόχος του Παυλιανισμού ήταν τα ΕΘΝΗ!

Ο Παύλος μίλησε στους Αθηναίους και τον πήραν με τα κρεμμύδια, διότι δεν υπήρχαν ακόμη τομάτες.

quote:
Ο άυλος Θεός, ο άκτιστος, άχρονος, αιώνιος, ο "Παλαιός των Ημερών", δηλαδή ο Κτίστης και Δημιουργός του κτιστού Κόσμου, ο οποίος και σαφώς προηγείται κάθε εθνικότητας είναι... ΕΒΡΑΙΟΣ;;;

Ναι είναι Εβραίος. Δεν φταίω εγώ γι'αυτό. Διάβασε την Π. Διαθήκη και θα το διαπιστώσεις.

Απαντώ βεβαίως μόνον όπου υπάρχει χρειά επιχειρήματος.

Φιλικά Βασίλης

nikostheaterΜέλος
12/10/2005, 23:18:22
Ευτυχως που γνωριζεις και εσυ τα παντα και ολοι οι υπολοιποι τοσους αιωνες ηταν στο σκοταδι και ηρθες εσυ να δειξεις την αληθεια βασιλη.Ευγε!
ναι,ευγε γιατι εισαι ο πρωτος που εδωσε ταυτοτητα και εθνοκοτητα στον Θεο!
Ευγε γιατι ναι,δεν καταλαβαινεις ουτε τα βασικα αυτονοητα!
σε συγχαιρω!
VasiliscmΜέλος
12/10/2005, 23:44:23
Dear Nikostheater,

Η δική σου θρησκεία δοξάζει τους ηλιθίους:

"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"

Ίσως καλοπιάνει τον κόσμο της. Τους πελάτες της.

Βασίλης

nikostheaterΜέλος
13/10/2005, 00:16:56
quote:
Dear Nikostheater,

Η δική σου θρησκεία δοξάζει τους ηλιθίους:

"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"

Ίσως καλοπιάνει τον κόσμο της. Τους πελάτες της.

Βασίλης

Ευτυχως που εσυ εισαι τετραπερατος τοτε και ξεφυγες..
ερε τι θα ακουσουμε ακομα...