ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ !!!!!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ !!!!!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

KERRY KING33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/06/2006, 10:14:49
Φίλε μου, δεν έχεις άδικο!

Μήπως όμως όλο αυτό έχει να κάνει και με κάποια στερεότυπα τα οποία έχουν ήδη διαμορφωθεί?
Για παράδειγμα, ένας άνδρας υποτίθεται πως μπορεί να γοητεύσει μια νέα κοπέλα για πολλούς λόγους.
Μπορεί να είναι ελκυστικός εμφανισιακά, να είναι ώριμος πνευματικά, να έχει μια καλή κοινωνική/επαγγελματική ή κι οικονομική θέση, να έχει κύρος κτλ.
Επιπλέον, οι συνάνθρωποι μας σπάνια θα κατηγορήσουν έναν άνδρα που έχει σχέση με μια γυναίκα 15,20 χρόνια μικρότερη του.
Αντιθέτως, έρχεται η επιβράβευση κι η επιβεβαίωση του ίδιου.

Με την γυναίκα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Μια γυναίκα στην ηλικία των 35-40 υποτίθεται πως πρέπει να έχει μια οικογένεια, παιδιά κτλ.

Πιστεύεις οτι το ίδιο θα σχολιαστεί σε αυτή την περίπτωση μια γυναίκα κι ένας άνδρας?
Οπότε ένας άνδρας μπορεί να κάνει κάποια πράγματα πιο φανερά αλλά μια γυναίκα αναγκάζεται να τα κάνει μακρυά από τα βλέμματα του κόσμου...

In anticipation of my resurrection...

05/06/2006, 13:37:52
Φίλοι μου το θέμα της ηλικίας είναι όντως μπερδεμένη υπόθεση. Με βάση την αυστηρή έννοια του νόμου, οι περισσότεροι θα θεωρηθούμε παιδεραστές την στιγμή που ως ενήλικες θα είχαμε σχέση με ανήλικη. Τα παραδείγματα του 35χρονου "φτασμένου" και της 17-19ης "ψαρωμένης" είναι όντως πάμπολλα. Και γνωρίζω και 15χρονους που "τριγυρίσανε" με 30άρες και στην ουσία τζιγκολιλίκη κάνανε, αφού το κάνανε για την εμπειρία (λεγανε) και φυσικά για τα υλικά ανταλάγματα (δεν είναι να πέσεις στον έρωτα απελπισμένης 30+αρας...).

Το θέμα "παιδεραστία - παιδοφιλία" είναι άλλο όμως. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την ηλικία, όσο έχουμε να κάνουμε με την εικόνα. Αυτοί οι "άνθρωποι" ερεθίζονται στην εικόνα του άγουρου κορμιού. Δεν τους "φτιάχνει" η εικόνα μιάς 15χρονης πλήρους αναπτυγμένης κοπέλας. Βλέπεις 15χρονα και 16χρονα και δεν μπορείς να καθορίσεις καν την ηλικία τους. Και βλέπεις και 20χρονες κοπέλες και νομίζεις πως είναι 15χρονα... Μην μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε την ωριμότητά τους και το lifestyle τους.

Οι παιδόφιλοι είναι άνθρωποι που ζητάνε ικανοποίηση πάνω σε ΠΑΙΔΙΑ, κοριτσάκια χωρίς στήθος, χωρίς τρίχωμα και για να τα πούμε και πιό χύμα, δεν νομίζω πως δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στο φύλλο του παιδιού.... Και μόνο ότι αυτός ο άνθρωπος δηλώνει με τόσο θράσσος "είμαι παιδεραστής" για μένα είναι εγκληματίας. Η ηλικία είναι απλά το αντικείμενο για να γίνει κουβέντα. Σκοπός είναι η αποπλάνηση και κακοποίηση (σωματική και ψυχική) ΠΑΙΔΙΩΝ.

MercuryΜέλος
05/06/2006, 16:44:54
Οι νόμοι για την παιδεραστία στην Ολλανδία δεν είναι λιγοτερο σκληροί απο ότι είναι στην Ελλάδα ή κάποια άλλη χωρα του κόσμου.Η δύναμη του κόμματος αυτού αμφιβάλλω αν ξεπερνάει τα δεκα άτομα.Ας μη δίνουμε τεράστιες διαστάσεις σε ένα ζήτημα που αφορά το τι λενε μια χούφτα γραφικοί.Το ότι κυκλοφορούν ελευθεροι οφείλεται στο ότι δεν έχουν κάνει κάποια παράνομη πράξη ή τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποια καταγγελία εναντίον τους.Στην Ολλάνδια υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου και δεν μπορέις να καταδικάσεις κάποιον για τις δηλώσεις του. Τώρα θα ρωτήσει κάποιος είναι δυνατόν να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους (γιατί αυτή τη στιγμή και μετά τις δηλώσεις αυτές οι τύποι αυτοί είναι σε μεγάλο κίνδυνο) για κάτι που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ?

Ασφαλώς και όχι,από ότι φαίνεται οι τύποι τη βγάζουν όπως τη βγάζουν και όλοι οι παιδόφιλοι αυτού του κόσμου.Σύντομα ταξιδάκια στις χώρες του τρίτου κόσμου,στις χώρες που τα παιδιά δεν έχουν ψυχή...

Η απόλυτη πλειοψηφία των Ολλανδών,παρά το ότι έχουν από καιρού ξεπεράσει ζήτηματα ταμπού όπως ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, απορρίπτει μετά βλεδυγμίας τέτοιες ακραίες απόψεις.Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία γιαυτό.

Η γενική μου άποψη είναι ότι ο νόμος και το δίκαιο δεν εχει καμμιά θέση στην κρεβατοκάμαρα των ελευθερων ενήλικων ανθρώπων.Ο καθένας θα πρέπει ελευθερα να εκφράζει το σεξουαλικό του δυναμικό, όποιο και αν είναι αυτό, με μοναδική προυπόθεση την ύπαρξη κοινής συναίνεσης και την απουσία της οποιαδήποτε μορφής καταναγκασμού.

Απο εκεί και πέρα η υπαρξη κοινής συναίνεσης προυποθέτει την έκφραση της ελευθερης βούλησης ενήλικων ανθρώπων, αφού αξιωματικά δεχόμαστε ότι τα παιδιά δεν έχουν ούτε την απαραίτητη σεξουαλική ωρίμανση,αλλά όυτε και την απαραίτητη κρίση και ωριμότητα για να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της κατευθυνσης της σεξουαλικής τους έκφρασης. Και ακριβώς έτσι είναι... Εφόσον λοιπόν παραβιάζεται η αρχή της κοινής συναίνεσης,το ζήτημα είναι λήξαν,έρωτας με ανήλικο ισοδυναμεί με βιασμό,γίνεται καταγγελία,πας φυλακή...

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious.
It is the source of all true art and all science.

CrusaderΝέο Μέλος
06/06/2006, 02:42:33
Μάλλον έχετε αρχίσει να γερνάτε. Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε το Internet τη δεκαετία του 1950 και είχαμε σε ένα forum το παρακάτω θέμα: Νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Ολλανδία, δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αποποινικοποίηση της μοιχείας ο καθένας μπορεί να πηγαίνει με όσους και όποιον θέλει ελεύθερα στο sex. Σεξ πριν το γάμο κάνει καλό.
Τι τύπου σχόλια θα περιμένατε να δείτε για τα παραπάνω θέματα εκείνη την επόχή; Υποθέτω ανάλογα με τα δικά σας τώρα για το θέμα που μας σοκάρει. Σοκ, αηδία και αφορισμούς, προτάσεις για λυντσάρισμα και βέβαια κάποια επιχειρήματα, υπέρ της αγνότητας και της τότε ηθικής.
Βέβαια τώρα θα μας φαίνονταν ξεπερασμένα αντιδραστικά ηθικολογικά και επηρεασμένα από την κακή εκκλησία που καταπίεζε τη σεξουαλικότητα των ενηλίκων. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε καλύτεροι και πιο σωστοί από τους τότε ανθρώπους; Μήπως κατ’ αναλογία όταν δουν τα δικά σας μηνύματα το 2050 θα πουν κοίτα εκείνους τους κολλημένους όπως εμείς θα βλέπαμε τα υποθετικά μηνύματα το 1950, που καταπίεζαν την σεξουαλικότητα των εφήβων;

Επειδή είναι σίγουρο ότι θα παρεξηγηθώ ΔΗΛΩΝΩ ότι είμαι εντελώς ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε αυτά που συμβαίνουν στην Ολλανδία.

Τέλος μετά από την αναγνώριση της αρχαιοελληνικής θρησκείας άλλη μία κατάκτηση έστω και ξόφαλτση, ένα κομμάτι της αρχαιότητας μπορεί να αναβιώσει, ο αγνός έρωτας του αγοριού με τον ώριμο πολίτη που θα τον οδηγήσει στην ομαλή κοινωνικοποίηση.

06/06/2006, 09:23:15
Φίλε Crusader ομολογώ πως δεν έχω κατανοήσει πλήρως το ποστ σου.
Δηλαδή καταδικάζουμε την ενέργεια και την ιδέα, αλλά μένουμε απαθείς γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει και τίποτα ?

Ο JBG πρότεινε να τον επικυρήξουμε, κάποιος άλλος ίσως να έχει να προτείνει κάτι πίό εφικτό και ουσιαστικό ίσως. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μένουμε απαθείς και απλά να βλέπουμε τον κόσμο μας να πηγαίνει κατά διαόλου....

Το ανάφερα και παραπάνω, το συγκεκριμένο "κίνημα" λογικά θα φάει πόρτα από τους ίδιους τους Ολλανδούς (ελπίζω). Το θέμα είναι πως έγινε μια πρώτη κίνηση και στο μέλλον πιθανόν να δούμε νέες ανάλογες κινήσεις και το πρόβλημα είναι μην γίνει η αρχή από κάποια "απελευθερωμένη" χώρα και θεσμοθετήσει ανάλογο τερατούργημα.

Σε λίγο θα ζητήσουν και νομιμοποίηση της ανθώπινης σκλαβιάς έτσι που πάμε - και ενοοώ σκλαβιά με την κυριολεχτική έννοια....

06/06/2006, 09:29:10
Φίλε μου Crusader, επέτρεψε μου να τοποθετηθώ απέναντι σε κάποια από τα γραφόμενα σου.
Πιστεύεις πως είναι το ίδιο πράγμα να μιλήσουμε για την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την ελευθερία γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την παιδεραστία?
Ένα παιδί στα 12 μπορεί να θεωρηθεί έφηβος ώστε να κρίνει αν θέλει να έχει ερωτική ζωή ή όχι?
Πιστεύω πως είναι μη συγκρίσιμα πράγματα αυτά που αναφέρεις με την παιδεραστία.

Αν θέλεις την άποψη μου, δεν θεωρώ νομικά επιλήψιμη τη μοιχεία κι ούτε αιτία για την επιβολή ποινής.
Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός και πως αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα.
Γενικότερα προσυπογράφω κι εγώ αυτό που αναφέρει ο φίλος Mercury:

quote:
Ο καθένας θα πρέπει ελευθερα να εκφράζει το σεξουαλικό του δυναμικό, όποιο και αν είναι αυτό, με μοναδική προυπόθεση την ύπαρξη κοινής συναίνεσης και την απουσία της οποιαδήποτε μορφής καταναγκασμού.

Γιατί όμως θα μπορούσε κάποιος άνθρωπος του 2050 να θεωρήσει οπισθοδρομικές τις απόψεις που έχουν κατατεθεί σ' αυτό το θέμα?
Δεν βρίσκεις σοκαριστικό εσύ το γεγονός για ένα παιδί στην προεφηβεία/πρώΐμη εφηβεία να επηρεαστεί προκειμένου να συνάψει σχέση ή να έλθει σε επαφή με έναν άνθρωπο σε ώριμη ηλικία?

Και θα ήθελα να θέσω ένα προβληματισμό μου για αυτό που αναφέρεις με πραγματικά καλή πρόθεση.
Αν το 2050 θεωρείται υπερβολή να διαβάσει κάποιος οτι κάποιοι άνθρωποι ήταν αντίθετοι στη μείωση του ορίου ανηλίκου από τα 16 στα 12, το 2100 κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν υπερβολικό το όριο ηλικίας των 12 και να θεωρήσουν απολύτως φυσιολογικό τη μείωση του ορίου στα 9.
Είναι πιθανό αυτό, σωστά?

Θα ήθελα να σταθώ επίσης, φίλε μου, σε κάτι που θα ήθελα να συζητήσουμε:

quote:
Τέλος μετά από την αναγνώριση της αρχαιοελληνικής θρησκείας άλλη μία κατάκτηση έστω και ξόφαλτση, ένα κομμάτι της αρχαιότητας μπορεί να αναβιώσει, ο αγνός έρωτας του αγοριού με τον ώριμο πολίτη που θα τον οδηγήσει στην ομαλή κοινωνικοποίηση.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως ακριβώς εννοείς τον αγνό έρωτα ενός αγοριού με έναν ώριμο πολίτη.
Πιστεύεις οτι η ομαλή κοινωνικοποίηση ενός αγοριού είναι άμεσα συνυφασμένη με τον αγνό έρωτα του με έναν ώριμο πολίτη?

αγνοώνΜέλος
06/06/2006, 11:09:00
Προφανώς θα εννοεί τους αρχαίους Έλληνες που εκτός από μια καλή συζήτηση
ήθελαν και έναν όμορφο νεαρό να τους φτιάχνει τη μέρα (στυλ Ψινάκη)...
Αλλά όχι και δωδεκάχρονο !!!!!
Να πάμε τότε όλοι στην Ταιλάνδη και στις Φιλιππίνες,να γνωρίσουμε την ομορφιά του sex.
Το μόνο καλό που έχει βγάλει η Ολλανδία είναι το στυλ ποδοσφαίρου που παίζει.
Κατά τ'άλλα,coffe shops,γάμοι ομοφυλοφίλων,apartheid (ελπίζω να γνωρίζετε ότι το έφτιαξαν οι Ολλανδοί Boers),εμπόριο διαμαντιών από την Αφρική και δε συμμαζεύεται.
Κατά τη γνώμη μου,ίσως η πιο αηδιαστική δυτικοευρωπαική χώρα.
Ακόμη κι οι Άγγλοι πιο σοβαροί είναι απ'αυτούς.
mariha2912Μέλος
07/06/2006, 20:47:53
ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΦΙΛΕ αγνοών. ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘ'ΕΑΥΤΟΥ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ 15 ΕΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΑ 20 ΕΤΩΝ. ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,Π.Χ. 16 ΕΤΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 10 ΕΤΩΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΛΟΓΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΣΤΑ 14 Η 15, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ... ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 15 ΕΤΩΝ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΚΟΥ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ, Η ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...
07/06/2006, 22:38:38
Ορισμένες παρατηρήσεις θα ήθελα να κάνω...

Φίλε Agnostic, το έθεσες αρκετά..."κόσμια"...

quote:
Υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει λόγω της στερεότυπης αντίληψης ότι ένα κορίτσι είναι περισσότερο "ευάλωτο" και απροστάτευτο από ένα αγόρι.

Θα πρόσθετα μόνο ότι έχουμε να κάνουμε με την κλασική υπερσυντηρητική άποψη του ότι κατά τη σεξουαλική πράξη, η γυναίκα είναι σε "μειονεκτική θέση" (για να το θέσω κι εγώ κόσμια )...Βλέπε για παράδειγμα το πόσο ελαστικοί είναι κάποιοι γονείς στο να έχει σεξουαλικές εμπειρίες ο γιος τους ακόμη και σε μικρή ηλικία, ενώ αντίστοιχα βγάζουν σπυριά και μόνο στην ιδέα η κόρη τους να κάνει το ίδιο...Γελοία πράγματα εν ολίγοις!

Ο φίλος Mercury λέει :

quote:
Απο εκεί και πέρα η υπαρξη κοινής συναίνεσης προυποθέτει την έκφραση της ελευθερης βούλησης ενήλικων ανθρώπων, αφού αξιωματικά δεχόμαστε ότι τα παιδιά δεν έχουν ούτε την απαραίτητη σεξουαλική ωρίμανση,αλλά όυτε και την απαραίτητη κρίση και ωριμότητα για να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της κατευθυνσης της σεξουαλικής τους έκφρασης. Και ακριβώς έτσι είναι... Εφόσον λοιπόν παραβιάζεται η αρχή της κοινής συναίνεσης,το ζήτημα είναι λήξαν,έρωτας με ανήλικο ισοδυναμεί με βιασμό,γίνεται καταγγελία,πας φυλακή...

αλλά να πω επίσης ότι οι έννοιες "παιδί" και "ανήλικος" δεν ταυτίζονται...Το μόνο που δεν χρειάζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτό το..."αξιωματικά"! Ξαναρωτώ : 19χρονος με 16χρονη = βιασμός και φυλακή; Αλλά και...πόση είναι η "αποδεκτή" διαφορά ηλικίας; Από τι κρίνεται αυτή;

Φίλε αγνοών, λες :

quote:
Κατά τ'άλλα,coffe shops,γάμοι ομοφυλοφίλων,apartheid (ελπίζω να γνωρίζετε ότι το έφτιαξαν οι Ολλανδοί Boers),εμπόριο διαμαντιών από την Αφρική και δε συμμαζεύεται.
Κατά τη γνώμη μου,ίσως η πιο αηδιαστική δυτικοευρωπαική χώρα.

Βάζεις δηλαδή το Απαρτχάιντ δίπλα στα coffee shops και τους γάμους των ομοφυλοφίλων; Τι είδους σύγκριση είναι αυτή;

CrusaderΝέο Μέλος
08/06/2006, 02:53:39
quote:

Φίλε μου Crusader, επέτρεψε μου να τοποθετηθώ απέναντι σε κάποια από τα γραφόμενα σου.
Πιστεύεις πως είναι το ίδιο πράγμα να μιλήσουμε για την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την ελευθερία γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την παιδεραστία?
Ένα παιδί στα 12 μπορεί να θεωρηθεί έφηβος ώστε να κρίνει αν θέλει να έχει ερωτική ζωή ή όχι?
Πιστεύω πως είναι μη συγκρίσιμα πράγματα αυτά που αναφέρεις με την παιδεραστία.

Αν θέλεις την άποψη μου, δεν θεωρώ νομικά επιλήψιμη τη μοιχεία κι ούτε αιτία για την επιβολή ποινής.
Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός και πως αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα.
...

Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως ακριβώς εννοείς τον αγνό έρωτα ενός αγοριού με έναν ώριμο πολίτη.
Πιστεύεις οτι η ομαλή κοινωνικοποίηση ενός αγοριού είναι άμεσα συνυφασμένη με τον αγνό έρωτα του με έναν ώριμο πολίτη?

Δεν θα αναφερθώ επί τις ουσίας στην ομοφυλοφιλία και τα άλλα παραδείγματα που έθεσα για να φανεί η σχετικότητα της ηθικής.

Ουσιαστικά υπερασπίζεσαι την σημερινή ηθική και η αλλαγή σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα επειδή είναι εκτός το σύστημα αξιών έχουμε συνηθίσει και μας προβάλλεται από την TV, τα περιοδικά , το hollywood, το σχολείο κλπ. Δεν είναι και τόσο επαναστατικό/ενναλακτικό σήμερα να είναι κανείς υπέρ της ομοφυλοφιλίας ή της πολυγαμίας είναι πλέον δεδομένο. Το ίδιο άβολα θα ένιωθαν , υποθέτω, και οι άνθρωποι του 1950 που έβλεπαν τις αλλαγές να έρχονται και εσένα πλέον φαίνονται φυσιολογικά. Με βάση ποιο κριτήριο λοιπόν θα αναιρέσουμε τη σχετικότητα της ηθικής; αν στηρικτούμε σε νομικές αρχές τύπου δικαιώματα του ανθρώπου τι αποκλείει κάποτε να μην αλλάξουν οι νόμοι να αναθεωρηθούν όπως το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ; Αυτό το στόχο δεν έχουν τα κόμματα έτσι και αλλιώς, να παίζουν το ρόλο της νομοθετικής εξουσίας;
Αν στηρικτούμε σε κάποιες νεφελώδεις αρχές τύπου "κάνε ότι θες αρκεί να μην επηρεάζεις τους άλλους", " Αν κάποιοι συναινούν ας κάνουν ότι θέλουν", καταρχήν ποιος υποχρέωσε τις κοινωνίες να υπακούουν σε αυτές τις αρχές; Είναι μέρος των συνταγμάτων,ή έχει γίνει διάλογος στην κοινωνία για αυτό το θέμα; Αλήθεια ποιος τις έχει πρωτοδιατυπώσει; ακολουθούν κάποιο σύστημα αξιών ή είναι ξεκάρφωτα τσιτάτα;

Μέχρι στιγμής μάλλον συμφωνώ με τον Ντοστογιέφσκι που είχε καταλήξει στο ότι χωρίς το Θεό όλα επιτρέπονται .

Το τελευταίο περί έρωτος ήταν ένα σαρκαστικό πείραγμα για τους αρχαιοελληνιστές

Edited by - Crusader on 08/06/2006 02:57:11

08/06/2006, 07:48:41
Αγαπητέ Crusader, δε νομίζω να υπερασπίζομαι ούτε να αντιμάχομαι την ηθική όπως αυτή τείνει να είναι στην εποχή μας.
Θεωρείς κατά κάποιο τρόπο, φίλε μου, περίεργη την αντίδραση μου για τη μείωση του ορίου ηλικίας των ανηλίκων?
Σκέψου όμως μια σημαντική παράμετρο σ' αυτό το θέμα.
Μιλάμε για παιδιά.

Κι αν έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί 12 χρόνων, τότε μπορεί να θεωρηθώ αντίθετος σε κάποιες επερχόμενες αλλαγές και το αποδέχομαι.
Τώρα για το σύστημα αξιών που έχω ενστερνιστεί...
Ίσως να μην συμφωνώ με το σύστημα αξιών που προβάλλεται από τις πηγές που προανέφερες.

Σχετικά με την πολυγαμία και την ομοφυλοφιλία δεν συμφώνησα ούτε διαφώνησα, φίλε μου.
Αυτό που είπα είναι οτι δεν θα κρίνω κάποιον ούτε για την ερωτική του ζωή, ούτε για τις προσωπικές του επιλογές γιατί πολύ απλά κανείς δε μου έδωσε τέτοιο δικαίωμα.
Όμως στις περιπτώσεις που έχουμε ένα ζευγάρι ανθρώπων, δεν είναι απαραίτητο ως προϋπόθεση να συναινούν κι οι δύο συνειδητά?

Το εκάστοτε σύστημα αξιών σε μια κοινωνία προέρχεται όντως από την ίδια την κοινωνία, από τις συνήθειες της κι από αυτά που, μέσα από το πέρασμα του χρόνου, κρίνονται ως αποδεκτά ή κατακριτέα.
Μερικές όμως αξίες δεν πρέπει να μένουν σταθερές?

NeydenΝέο Μέλος
05/03/2007, 00:46:40

Σας έχει συμβεί και εσάς μήπως?

Πιστεύω πως αξίζει να το αναλύσουμε, αν υπάρχουν άτομα που συμβαίνει και σε αυτούς το ίδιο, δλδ να κοιτάζουν τα ρολόγια τους και να βλεπουν συνέχεια τα ίδια νούμερα ή καρκινικούς αριθμόυς οπως 15:51 κτλ. Εμένα μου τυχαίνει συχνά (καθημερινά πολλές φορές) ακόμα και σε αποδείξεις που πέρνω απο super markets ή τράπεζες!

Θα ήθελα απόψεις!

Φιλικά

05/03/2007, 07:51:43
Αγαπητέ Neyden, προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα είναι πολύ χρήσιμο να συμβουλευτούμε την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα).
Εκεί υποβάλλουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που επιθυμούμε κι αν επιλέξουμε την εμφάνιση των αποτελεσμάτων μόνο για τίτλους θεμάτων, θα βρούμε όλα τα παλιότερα σχετικά topics.
Έτσι, αν υπάρχει κάποιο ενεργό θέμα μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτό ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα και να έχουμε όλες τις απόψεις - πληροφορίες συγκεντρωμένες σ' ένα.

Σχετικά με τα περίεργα "παιχνίδια" της ώρας (), μπορείς να συμμετάσχεις στο παρακάτω θέμα (κλίκαρε στον τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

10:10? (Σχετικά με την ώρα)

Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται.