- Υπάρχουν συγγραφείς εδώ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Έχω μέσα μου το μικρόβιο...εσείς;;;
"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe
Ασχολούμαι απο το '87. Μέχρι τώρα κάπου 150 ποιήματα 4 δοκίμια και αρθογραφώ αραιά και που σε περιοδικό στην επαρχία.
Με τι ακριβώς καταπιάνεσαι στα μυθιστορήματά σου? Έχεις εκδόσει κάποιο ή κάποια απο αυτά?

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
γράφω που και που κάποια ποιηματάκια, και ασχολούμαι (εντελώς ερασιτεχνικά), με το γράψιμο κάποιου -ας πούμε μυθυστορίματος,(πιο πολύ εμεπιρία της ζωής μου είναι), που όταν τελειώσει θα το δέσω σε κάποια αντίτυπα και θα το μοιράσω σε καλούς φίλους...
Το "μικρόβιο" το έχουν πολλοί... να είσαι σίγουρη...
Φιλικά...
quote:
Υπάρχουν συγγραφείς εδώ;
ναί![]()

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλα τα μέλη του forum--τουλάχιστον τα ενεργά, για να 'μαστε δίκαιοι--ασχολούνται "ερασιτεχνικά με το γράψιμο", από τη στιγμή που εκφράζονται διά του γραπτού λόγου μοιραζόμενα σκέψεις κι απόψεις με τόσους άλλους ανθρώπους...
Προσωπικά πάντως δε νομίζω ότι πρόκειται για "μικρόβιο", αλλά μάλλον για εσωτερική ανάγκη...Άλλοι τη νιώθουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, σε όλους όμως λίγο-πολύ χτυπά την πόρτα...
[/quote]
----------------------------------------------------------------------ΕΧΩ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ [ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΕΣ ΦΛΟΓΕΣ] ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ 1996.
ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Να προσθεσω και γω οτι γραφω που και που,αλλα νιωθω οτι το δικο μου ειναι καπως διαφορετικα και ειμαι ασχετος με τους υπολοιπους φιλους/ες...
Εγω γραφω στιχους(δεν ξερω αν μπορω να τα πω ποιηματα)που ομως προοριζονται για τραγουδια..Ασχολουμαι με τη μουσικη(μπουζουκι/τραγουδι)και ηδη προσπαθω να 'μελοποιησω' καποια απο αυτα..
Επισης,να αναφερω πως η μεγαλη εμπνευση,ο οιστρος,μου ερχεται χαραματα,μετα τη δουλεια..Εσας;
Ζητω συγνωμη εκ των προτερων αν ειμαι λιγο ασχετος με τους προηγουμενους...Δεν ξερω...
Φιλικα...
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
quote:
Υπάρχουν συγγραφείς εδώ;
υπάρχουν.... αλλά κρύβονται....![]()
![]()
![]()
Συγνώμη Μαρία, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ... αν και δεν τους βλέπω να κρύβονται πια...
Γράφω μυθιστορήματα εδώ και 14 χρόνια καθαρά ερασιτεχνικά.
...δεν έχω εκδοθεί ακόμη.... αλλά κάπου θα κάποιον να με εκδόσει...![]()
![]()
![]()
![]()
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
κάτι συνταγές μαγειρικής,
αλλά παίζει αθέμιτος ανταγωνισμός με τη Βέφα...δε το βλέπω να μου τις εκδίδουν...αχ κριμα, δε θα γίνω ποτέ μεγάλος συγγραφευς
quote:
...δεν έχω εκδοθεί ακόμη.... αλλά κάπου θα κάποιον να με εκδόσει...
Bρε Μantis,μη λες τετοια...
Θα πλακωσει το ηθων και θα μας πανε μεσα οσους γραψαμε στο θεμα!![]()
![]()
Ειμαι και ανηλικο το καημενο ακομη για κανα μηνα...!![]()
![]()
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
Άμα εισαι και ανήλικο (για κανα μήνα ακόμη) να γράψω χειρότερα....![]()
![]()
![]()
Καλό μου μικρό μου παιδί....(πήρα το μητρικό μου ύφος τώρα) δεν ξέρεις ότι δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, αλλά μονο πονηρά μυαλά!![]()
![]()
![]()
![]()
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
www.flytoistros.com
kai egw grafw biografiko kai kapoia erga 8a breite se ayth th selida an psa3ete sth selida twn aytourgwn, Fevos Dousos
Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς. 
Ξεκίνησα να γράφω αστυνομικά και μυστηρίου. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να γράψω ένα κοινωνικό, σχετικό με την αναζήτηση του ιδανικού στη ζωή...Εσείς τι γράφετε;
E.A.Poe
Γράφω... ιστορίες μυστηρίου, τρόμου, περιπέτειες και έχω γράψει μια ιστοριούλα βασισμένη σε ήρωες ενός κόμικ και ένα δύο ιστορικά...
Κάποτε έγραφα ποίηση... τώρα μόνο στοίχους....
...όπως και οι περισσότεροι Έλληνες...
Mark Twain
Εγώ φέτος έγραψα πέντε ποιηματάκια, παλαιότερα έγραφα στίχους στα αγγλικά...Τα ποιηματάκια μου βγήκαν παραδόξως καλα! Επηρεάστηκα λίγο από κάτι διαβάσματά μου. Διάβαζα ελληνες και ξένους υπερρεαλιστές...
Πάντως το γράψιμο γίνεται ανάγκη από κάποιο σημείο και έπειτα. Αν δεν κάτσω λίγες ώρες να γράψω τις ιδέες που έχω τρελαίνομαι κυριολεκτικά...Το γράψιμο σε κρατάει ζωντανό πράγματι...
E.A.Poe
Παλιότερα η κατοχύρωση τους γινόταν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, αλλά τώρα που είναι κλειστή λόγω εργασιών.... τα πράγματα έχουν γίνει κουλουβάχατα....
Βγάζεις αντίγραφα του έργου που σε ενδιαφέρει να εκδώσεις, πάς στο ταχυδρομίο (κατά προτίμηση κάποιο κεντρικό), βάζεις το έργο σου σε ένα φάκελο και το ταχυδρομείς στον εαυτό σου συστημένο... κρατάς το απόκομμα του ταχυδρομίου και όταν λάβεις τον φάκελο δεν τον ανοίγεις.... Αυτό βέβαια σου κατοχυρώνει το κείμενο και όχι την ιδέα.
Ή...
Πάς σε ένα συμβολαιογράφο και επικυρώνεις μία μία όλες τις σελίδες του έργου σου.... (στοίχίζει πολύ και οι συμβολαιογράφοι σφάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις.)Και σε αυτή την περίπτωση κατοχυρώνεις μόνο το κείμενο.
Ή...
Πάς σε ένα τυπογραφείο και τυπώνεις 100 αντίγραφα του έργου σου και μετά τα μοιράζεις σε βιβλιοπωλεία... έτσι έχεις τα αποκλειστικά δικαιώματα πάνω στο βιβλίο σου και δεν παίρνεις μόνο τα ποσοστά από τις πωλήσεις, σε περίπτωση που τελικά σε βρεί κάποιος εκδοτικός οίκος... Και αυτό όμως κατοχυρώνει μόνο το κείμενο.
Μπορείς επίσης να βάζεις το ονοματεπώνυμο σου με το σηματάκι του copyright κάτω από τον τίτλο του έργου σου σε κάθε σελίδα αυτού... δηλαδή θα κάνεις header τον τίτλο σου μαζί με το όνοματεπώνυμο σου και το c του copyright. Για άλλη μια φορά κατοχυρώνεις μόνο το κείμενο και όχι την ιδέα.
Όπως βλέπεις μπορείς να κατοχυρώσεις μόνο το κείμενο και όχι την ιδέα σου...
Το ΥΠΠΟ έχει ένα ειδικό τμήμα που ασχολείται με την πνευματική ιδιοκτησία και εκεί μπορείς να απευθυνθείς αν έχεις κάποια απορία ή κάποιο πρόβλημα...
...ΟΥΦ!!!... Κουράστηκα...
Mark Twain
Edited by - Mantis on 13/01/2004 22:42:48
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ 2 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ!!!!!
respect
quote:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ 2 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ!!!!!
Εεεε!.... αυτό είναι τυπικό παράπτωμα και πολλοί την "πατάνε" και δεν τελειώνουν ποτέ ούτε το ένα μέρος ούτε το άλλο. Πάνω απ' όλα δεν θέλει βιασύνη και τρέξιμο... Στο τέλος κουράζεσαι και φαίνεται στο αποτέλεσμα...
Καλό θα ήταν να κάνεις ένα προσχέδιο του πρώτου μέρους και μετά (για να μην χάσεις την ιδέα και το συναίσθημα) να προχωρίσεις σε ένα προσχέδιο του δεύτερου μέρους....
Ότι ιδέες έχεις για τυχών άλλαγες που θέλεις να κάνεις, να τις γράφεις στα περιθώρια των σελιδών και επίσης καλό θα είναι όταν το τελειώσεις να το περάσεις σε ηλεκτρονική μορφή. Άφου το τελειώσεις βρές ένα άτομο που δεν διαβάζει τέτοιου είδους αναγνώσματα και ένα άτομο που είναι φανατικό του είδους και δώστο να το διαβάσουν. Τα σχόλια τους θα σε βοηθείσουν να κάνεις κάποιες διορθώσεις. Τέλος βρές ένα άτομο όπου θα σε βοηθείσει να διορθώσεις γραμματικά το κείμενο σου (ακόμα και αν είσαι σίγουρη για την ορθότητα του έργου σου μπορεί να υπάρχουν κάποια λάθη τα οποία σου έχουν ξεφύγει).
Κάνε μερικές αναγνώσεις το κειμένου με φίλους... σαν να είναι θετρικό.
Πολύ δουλειά όπως βλέπεις, αλλά μόνο έτσι θα καταφέρεις να δημιουργήσεις κάτι που πραγματικά θα "σκίζει"...
Άντε και εύχομαι να "σε" δώ στην μεγάλη οθόνη σύντομα... αφού είμαι από τους μανιακούς του είδους... ![]()
![]()
Mark Twain
Edited by - Mantis on 14/01/2004 17:13:27
Εγώ πριν γράψω δουλεύω τις ιδέες στο μυαλό μου και ύστερα τις καταγράφω για να μην τις ξεχάσω...
Καλό είναι πάντως που υπάρχουν και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται και γράφουν χρησιμοποιώντας την φαντασία τους σε αυτήν την άκρως ρεαλιστική κοινωνία...
Ανsansationf αν αυτό που γράφεις έχει τόσα στοιχεία θα γίνει ένδιαφέρουσα ταινία. Το πρόβλημα είναι το ότι ζούμε στην Ελλάδα... και θα είναι δύσκολο.
E.A.Poe