ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχουν συγγραφείς εδώ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Υπάρχουν συγγραφείς εδώ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Maria Page31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/01/2004, 00:22:22
quote:
Η ολοκλήρωση του βιβλίου είναι πράγματι δύσκολη...Κάποιες φορές η έμπευση έρχεται σου χτυπά την πόρτα και αν δεν της ανοίξεις και δεν την αφήσεις να μπει θα φύγει και θα αργήσει να ξαναγυρίσει.

1 μήνα παιδευόμουν!..........
Μέχρι που βγήκα με τη Νικόλ....
Τι σου κάνει η Κύπρος!...αμέσως ήρθε η έμνευση!
...Θα μεταναστεύσω σε νησί!

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

VasilikiΝέο Μέλος
18/01/2004, 16:39:40
Ένας θερμός χαιρετισμός απο μένα για όλους, ΄(Μαρία που ξεκίνησες το θέμα και υπόλοιποι φίλοι). Ονομάζομαι Βασιλική, είμαι 38 χρονών και έγινα μέλος του Esoterica μόλις χτες. Η ..συγγραφική μου δραστηριότητα μέχρι τώρα περιλαμβάνει έναν έπαινο σε διαγωνισμό διηγήματος, ένα βιβλίο με ποιήματα (και αρκετά άλλα ανέκδοτα) και ένα βιβλίο σχετικά με τα Ταρώ που έχω ήδη μεταφράσει και πιστεύω να κυκλοφορήσει προς το Πάσχα.
Απο τα λίγα μηνύματα που διάβασα μέχρι τώρα βλέπω ότι ο χώρος εδώ είναι ευρύς, ποικίλος και με πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Θα χαρώ να γνωριστούμε καλύτερα.
φιλικά
Βασιλική

clearthoughtΜέλος
02/02/2004, 01:31:04
KAΛΗΣΠΕΡΑ!
ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΣΑΝ ΝΕΟΟ ΜΕΛΟΣ ΕΧΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤA FORUMS!
ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΣΜΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!
ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ 6 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ (ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΧΕ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ..ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ)ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΟΛΙΣ 2 ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ "ΜΙΚΡΟΒΙΟ" (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΑΛΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ) ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ....
ΑΝΕΛΑΒΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ "ΚΟΤΣΙΑ " ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ/ΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΩΝΩ ΙΔΕΕΣ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΕΣ ....ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΡΙΜΑ...ΑΛΛΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ...
ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΣΤΡΟ!
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

02/02/2004, 16:18:28
Γεια σας.
Ναι, κι εγώ γράφω,εδώ και πολλά χρόνια.
Από 10 ετών περίπου,ξεκίνησα γράφοντας ποιηματάκια.
Σήμερα στα 38 μου,συνεχίζω να γράφω.Ποίηση και μυθιστορήματα.Δεν έχω εκδόσει τίποτα, και δεν έχω σκοπό να το κάνω.
(για δικούς μου λόγους)
Ένας από αυτούς είναι ότι είμαι βεβαία πια, ότι εκφράζομαι καλύτερα μέσω της ζωγραφικής κι όχι του γραπτού λόγου.
Συνεχίζω όμως γιατί μου δίνει ιδιαίτερη χαρά,ηρεμία και ικανοποίηση.Με βοηθάει επίσης στο ότι συνδιάζω συναισθήματα που έχω δώσει σε πίνακα,γράφοντας τα συνάμα και στο χαρτί!
Και το αντίθετο βέβαια.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

ElanorΝέο Μέλος
28/03/2004, 21:51:27
Καλησπέρα παιδιά.
Να, έσκασα μύτη κι εγώ.
Κι εγώ γράφω, εδώ και χρόνια…σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Ποίηση και στίχους παλιότερα, έμμετρους τώρα πια, δυο τρία παιδικά παραμύθια, ζωγραφίζω επίσης (όποτε βρω χρόνο), ασχολούμουν με πηλό, κατασκευές, μαριονέτες, κόσμημα, διακόσμηση, τεχνικές βαψίματος (τοίχων, ναι καλά καταλάβατε!), χάρτινες κατασκευές, και διάφορα άλλα.
Πρέπει βέβαια να πω, πως παρόλο που έχω καταπιαστεί με διαφορετικά πράγματα στην ζωή μου, είμαι δυστυχώς (ή ευτυχώς;) από κείνο το είδος των ανθρώπων που ενθουσιάζονται εύκολα, πέφτουν με τα μούτρα, κολλάνε ένα διάστημα και μετά βαριούνται και πάνε γι άλλα…δεν φταιω εγώ ρε παιδιά…κι ας μου το λέγανε οι δάσκαλοι από το δημοτικό, κι ας το έλεγαν και στην μαμά μου: «να την προσέξετε κυρία μου…είναι ένα παιδάκι με πολλά ταλέντα, αλλά είναι ατίθασο πνεύμα, και πρέπει να την βάλετε σ’ ένα δρόμο…να μην την αφήνετε να κάνει ότι θέλει εκείνη…Έτσι μπορεί να καταφέρει να ασχοληθεί με κάτι και να το κάνει πολύ καλά, αλλιώς την βλέπουμε να ασχολείται με εκατό πράγματα συγχρόνως, και να τα παρατάει όλα στην μέση!».
Άραγε είχαν δίκιο;
Η μαμά μου όμως, που είναι μη παρεμβατικός συμβουλευτής, τους…έγραψε κανονικά και με άφησε να κάνω τα <δικά μου>.
Πρέπει να πω πως δεν βγήκα χαμένη. Ασχολήθηκα με όσα μου άρεσαν και αν κάποια δεν με κράτησαν, δεν πειράζει.
Υπάρχουν όμως αυτά που μέχρι τώρα (που κλείσαμε τα πρώτα …άντα, αχ!) κρατάνε ακόμα.
Εκτός λοιπόν από ζωγραφική και στίχους, μένει και το γράψιμο. Εδώ και αρκετά χρόνια, παλεύω ένα διήγημα, που του χω κυριολεκτικά αλλάξει τα φώτα, αφού οι παρεμβολές και οι αλλαγές πήγαν σύννεφο. Το τέλος μονάχα πρέπει να άλλαξε τουλάχιστον τρεις φορές. Δεν γράφω συνεχόμενα. Μπορεί να γράψω το τέλος πρώτα, και να παω ανάποδα, προς την αρχή. Ή να μου έρθει ξαφνικά μια ωραία ιστορία, και να θέλω να την παρεμβάλω, οπότε θα πρέπει να εφεύρω καινούρια πρόσωπα, και να αλλάξω λίγο την πλοκή…οπότε καταλαβαίνετε…μπάχαλο.
Τέλος πάντων, τώρα πια φαίνεται πως έχει πάρει την οριστική του μορφή… το μόνο κόλλημα είναι στον τίτλο (που κι αυτός έχει αλλάξει κανά δυο φορές). Άκουσα ένα σχόλιο από κάποιον καλό φίλο που με επηρέασε πολύ και σκέφτομαι πως ίσως θα έπρεπε να τον αλλάξω και πάλι.
Όσο για δημοσίευση, ας πούμε πως κατά κάποιον τρόπο είχε δημοσιευτεί πριν μερικά χρόνια, κι αυτό έγινε στο ίντερνετ, στο σάιτ ενός καλού μου φίλου από την Γερμανία, που ήταν ουσιαστικά ένα φόρουμ για επίδοξους συγγραφείς, στιχουργούς, δημοσιογράφους κλπ. Το σάιτ λεγόταν ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ και νομίζω πως υπάρχει ακόμα.
Εκεί το βάλαμε σε συνέχειες, οι οποίες εξαρτιόντουσαν από την ψήφο του κοινού για το αν θα συνέχιζαν ή όχι. Πήγε πολύ καλά, από τότε όμως όπως είπα έχει αλλάξει αρκετά μορφή και περιεχόμενο.
Τέλος, για έκδοση δεν με βλέπω, γιατί μια απόπειρα που είχε γίνει κόστιζε τα μαλλιοκέφαλά μου… οπότε, θα το δέσω κάποια στιγμή σε καμιά εκατοστή αντίτυπα και θα τα μοιράσω σε φίλους και γνωστούς.
Άλλωστε, γράφω για την ψυχή μου κι όχι για την τσέπη μου…
May the light be with you,
so mote it be!
Elanor/Giteana.

Πίστευε και μή, ΕΡΕΥΝΑ!

30/03/2004, 18:31:34
Ax.. Τί όμορφα που είναι όταν γράφεις?
Και εγώ γράφω πολλά χρόνια τώρα.. αλλά όχι συστηματικά... δηλαδή παιρνάω και περιόδους μεγάλης ξεραϊλας... χωρίς να γράφω τίποτα, χωρίς να έχω τίποτα να με εμπνεύσει... Λσχολούμε και με την ποίηση ποίηση και με το γράψιμο.. με το γράψιμο πάντως μου συμβαίνει αρκετά συχνά να μην τελειώνω αυτό που ξεκινάω, και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο προσπαθώ να γράφω μικρά διηγήματα.. και μπορώ να πω πως τα έχω καταφέρει να τα τελειώσω....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

31/03/2004, 09:12:37
Φίλη Vasiliki
quote:
ένα βιβλίο σχετικά με τα Ταρώ που έχω ήδη μεταφράσει και πιστεύω να κυκλοφορήσει προς το Πάσχα

Θα μπορούσες να μας δώσεις μερικές πληροφορίες για το βιβλίο αυτό.. ?

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

Oxygen_girlΜέλος
12/06/2005, 20:35:18
Καμιά φορά όταν έχω free time γράφω ένα βιβλίο...
Περισσότερο, όμως, ασχολούμαι με τους υπολογιστές! :)

-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"

12/06/2005, 21:10:50
ΕΧΩ ΕΚΔΟΣΕΙ ΔΥΟ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΚΙΜΙΑ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

Oxygen_girlΜέλος
13/06/2005, 15:03:34
Σοβαρά???
Υπάρχουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία?? Ρωτάω, για να πάω να τα πάρω!!!!

:)

-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"

AmpereΜέλος
13/06/2005, 23:44:47
Δεν ξέρω αν τα πιο κάτω παραβιάζουν τίποτε κανόνες περί διαφήμισης, αλλά νομίζω ότι θα ενδιαφέρουν αρκετούς από όσους ανοίγουν αυτό το θέμα.

Λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη λογοτεχνικός διαγωνισμός που περιλαμβάνει τις κατηγορίες:
Μυθιστόρημα / Δοκίμιο – Μελέτη / Βιογραφία / Νεανικό μυθιστόρημα / Παιδικές ιστορίες / Παραμύθια / Παιδαγωγικά, διδακτικά κείμενα / Εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Τα έργα που θα προκριθούν και θα βραβευθούν θα εκδοθούν από τον εκδοτικό οίκο ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με την εφημερίδα ο Κόσμος του Επενδυτή, την οποία και ξεφυλλίζω παράλληλα με το σερφάρισμα στο forum (περιμένοντας να ανοίξει μία σελίδα του esoterica έχω ήδη διαβάσει τέσσερις σελίδες από την εφημερίδα).

Τελευταία ημερομηνία συμμετοχής η 30 Σεπτεμβρίου 2005 … δηλαδή προλαβαίνετε…

Συμφέροντα δεν έχω από αυτή την ιστορία ούτε ξέρω περισσότερα για τους οργανωτές. Μου φάνηκε όμως καλό να το παραθέσω στο topic… Θα δείξει…

Προσοχή στην Προσοχή