- Οι φίλοι μας οι Ιταλοί (Una Fatsa Una Ratsa), η καταστροφή και η λεηλασία του Παρθενώνα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
15 Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη· και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά· και αυτός πατεί τον ληνόν του οίνου του θυμού και της οργής του Θεού του παντοκράτορος·
17 Και είδον ένα άγγελον ιστάμενον εν τω ηλίω, και έκραξε μετά φωνής μεγάλης, λέγων προς πάντα τα όρνεα τα πετώμενα εις το μεσουράνημα· Έλθετε και συνάγεσθε εις το δείπνον του μεγάλου Θεού,
18 διά να φάγητε σάρκας βασιλέων και σάρκας χιλιάρχων και σάρκας ισχυρών και σάρκας ίππων και των καθημένων επ' αυτών και σάρκας πάντων ελευθέρων και δούλων και μικρών και μεγάλων.
Εγώ απλώς περιγράφω το μαύρο χάλι της υπερηφάνειας των γνώστων που νομίζουν ότι εξελίσσονται σε θεία όντα χάρη στην σοφία τους, ενώ έχουν μπει στον λάκκο που σκάψανε.
3ο κεφάλαιο
4 Και είπεν ο όφις προς την γυναίκα, Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει
5 αλλ' εξεύρει ο Θεός, ότι καθ' ην ημέραν φάγητε απ' αυτού, θέλουσιν ανοιχθή οι οφθαλμοί σας, και θέλετε είσθαι ως θεοί, γνωρίζοντες το καλόν και το κακόν.
5ο κεφάλαιο
5 και έγειναν πάσαι αι ημέραι του Αδάμ, τας οποίας έζησεν, εννεακόσια τριάκοντα έτη· και απέθανε.
Αυτά λέει η Βίβλος, δεν υπάρχει πλέον γκρίζα ζώνη. Ή είσαι με τους Οφίτες/Εωσφοριστές ή με τον Ιεχωβά. Διαλέγεις και παίρνεις.
Φαίνεται μισείς ή ζηλεύεις τους Μάρτυρες του Ιεχωβά επειδή είναι πιο αληθινοί Χριστιανοί από αυτούς που προσαρμόσανε τον Χριστιανισμό σε εθνικιστική και πολυθειστική θρησκεία. Και φυσικά οι Αντβεντιστές, οι Σπουδαστές της Γραφής, οι Προτεστάντες και άλλοι είναι πιο αληθινοί γι' αυτό και μισούνται με αγανάκτηση από τα στοιχεία του κόσμου.
Και οι απόψεις που μιλούνε για καταστροφές και σφαγές που θα φέρει ο Ιεχωβά στον κόσμο αυτό, ή εκείνες που μιλάνε για γυναικοκρατία και ξεπεσμό των ηθών του άνδρα, προκαλούν το μίσος σε εκείνους που ύπουλα, αθόρυβα και υπόγεια προωθούν την σφαγή του ατόμου. Χαρακτηρίζονται φασιστικές και χρησιμεύουν ως άλλοθι για αυτούς που έχουν σκοπό να αφανίσουν την ανθρωπότητα. Γι' αυτό δεν έχεις καταλάβει τί σημαίνει ελευθερία.
Πιστεύεις σε έναν χριστιανισμό που έχει συμβιβαστεί με τα στοιχεία του κόσμου αυτού και έχει γίνει κομμάτι του. Ένα χριστιανισμό που έχει ένα ψεύτικο προσωπείο αγάπης και κηρύττει πως ο Θεός είναι ένα αδιάφορο ον που τους συγχωράει όλους. Ένα χριστιανισμό που νοιάζεται για τα υλικά πλούτη και όχι τις Γραφές, έναν χριστιανισμό που τις έχει κουτσουρέψει και υποβαθμίσει σε ένα απλός κομμάτι της παράδοσης. Ένα χριστιανισμό που δεν πιστεύει στην Παλαιά Διαθήκη.
Έναν χριστιανισμό που άφησε την λατρεία του ενός και μοναδικού Θεού και λάτρευε επί 1000 χρόνια στον Παρθενώνα την Μαρία ως Αθηνά, την οποία αποκαλεί και Θεοτόκο!
Αυτές είναι οι ελεύθερες απόψεις μου.
quote:και στα καπάκια
Δεν αποδίδω εγώ κρίση. Αποδίδει εκείνος στον οποίο ισχυρίζεται ότι πιστεύει
quote:
Εγώ απλώς περιγράφω το μαύρο χάλι της υπερηφάνειας των γνώστων που νομίζουν ότι εξελίσσονται σε θεία όντα χάρη στην σοφία τους, ενώ έχουν μπει στον λάκκο που σκάψανε.
Ασε να το κάνει ο Θεός. Κάνε ένα διάλλειμα. Συνεχίζεις να του πιάνεις τη θέση, και δεν θα στο συνιστούσα. Ταπεινοφροσύνη κατά τα λεγόμενα σου Χριστιανέ μηδέν.
Δεν σου ζήτησε κανείς να κάνεις τον κριτή. Για σένα το λέω.
quote:
Αυτά λέει η Βίβλος, δεν υπάρχει πλέον γκρίζα ζώνη
Τα έχω διαβάσει αυτά. Που είδες για ζώνες τώρα, δεν καταλαβαίνω. Βασικά δεν καταλαβαίνω τι δουλειά νομίζεις ότι έχεις εσύ με αυτά.
Είδες κανέναν βασιλιά η κανέναν δολοφόνο εδώ μέσα και μου γράφεις χωρία της αποκάλυψης; Η απλά τα γράφεις για το εφέ;
quote:
Ή είσαι με τους Οφίτες/Εωσφοριστές ή με τον Ιεχωβά
Κούνια που σε κούναγε.
Οι Οφίτες είναι τάγμα γνωστικών, που λέγανε μπούρδες. Από την άλλη τώρα, το Ιεχωβά είναι απόδοση ονόματος στον Θεό, που βάλανε κάποιοι έτσι επειδή μια μέρα ξύπνησαν. Ξανά.. Γιαχβέ λέει η ΕΠΙΣΗΜΗ μετάφραση που κάνανε ΕΒΡΑΙΟΙ, και αυτό ακόμα δεν είναι ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ.
Το αμφισβητείς;
Εγώ είμαι με το Χριστό, αυτός είναι το παράδειγμα που αγνοείς.
Εσύ μπορείς να είσαι με όποιον θες. Δικά σου τα γένια, δικά σου και τα χτένια.
Και ρε φίλε απλά πράματα.
Θεωρείς ότι είσαι καλύτερος από τον οποιοδήποτε;
Υπάρχουν τόσοι καλοί άνθρωποι γύρω μας που δεν δηλώνουν Χριστιανοί και αφιερώνουν τη ζωή τους στην καλοσύνη.
Εσύ είσαι τέτοιος; πούλησες την περιουσία σου και την έδωσες στα παιδάκια που πεθαίνουν; Κάνεις έρανο και ταίζεις τους άστεγους της Αθήνας;
Βοηθάς τους ηλικιωμένους που συναντάς στο δρόμο;
Χαμογελάς στους δυστυχισμένους;
Κάθεσαι μπροστά από ένα PC και το παίζεις ειδήμονας;
Κάτσε θα τα πούμε και για το επόμενο μύνημα.
Προσπαθείς να εντυπωσιάσεις. Εγώ δεν είπα πουθενά ότι είμαι καλύτερος και ανώτερος από τον καθένα. Οι φίλοι σου οι λογοκριτές το κηρύττουν αυτό.
Έχω δουλειά με την Βίβλο. Την διαβάζω και σου δείχνω τί γράφει. Δεν κρίνω κανένα, ο Θεός μου κρίνει. Για το τέλος αυτού του κόσμου έχει να πει θλιβερά πράγματα. Αν δεν πιστεύεις αυτά που λέει είναι δικό σου θέμα.
Η Βίβλος δεν γράφει ότι θα σωθούν οι καλοί, αλλά αυτοί που δέχονται τον Ιησού Χριστό. Ακόμη και ένας δολοφόνος που θα μετανιώσει την τελευταία στιγμή.
Και με αυτόν που θα έπρεπε να θυμώσεις είναι ο θεματοθέτης, που προσβάλλει την εθνικότητά σου, θεωρόντας τους Ιταλούς εχθρούς της Ελλάδας.
quote:
Και φυσικά έχεις πρόβλημα με το όνομα Ιεχωβά.
Εσύ έχεις πρόβλημα, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μπορείς να λές όπως θες τον Θεό, αρκεί να μιλάμε για τον ίδιο. Βέβαια το ότι έχεις ανάγκη να βαφτίσεις Την Αρχή και το Τέλος γιατί δεν κατανοείται, είναι δικό σου ειδωλολατρικό πρόβλημα.
Εγώ προτιμώ να αναφέρομαι στον Θεό., ως Θεό.
Πιστεύω να μην σε στεναχωρώ.
quote:
Δεν έχεις όμως το ίδιο πρόβλημα με το αν αποκαλούν τον Ολύμπιο Θεό Ζευς ή Δία.
Μα ο Ολύμπιος θεός ήταν ο Ζευς ή Δίας, τον οποίο εγώ προσωπικά δεν τον θεωρώ θεό. Ηταν παιδί του Κρόνου, που ήταν παιδί του Οφίωνα, κατά μια μυθολογία. Δεν θα λάτρευα ποτέ κάτι τέτοιο. Αν κάποιος άλλος θέλει να το κάνει είναι δικό του πρόβλημα και δεν με αφορά. Εσύ κάνεις τον κριτή των πάντων.
quote:
Φαίνεται μισείς ή ζηλεύεις τους Μάρτυρες του Ιεχωβά επειδή είναι πιο αληθινοί Χριστιανοί από αυτούς που προσαρμόσανε τον Χριστιανισμό σε εθνικιστική και πολυθειστική θρησκεία
Η μισή μου οικογένεια είναι μάρτυρες του Ιεχωβά, συμπεριλαμβανομένης και της μάνας μου. Θεωρώ ότι στην οργάνωση τους-γιατί οργάνωση είναι, το λένε και οι ίδιοι- υπάρχουν πολλοί καλοί και άλλοι κακοί άνθρωποι.
Ξέρω ονόματα και διευθύνσεις.
Δεν μισώ ούτε αγαπώ κάποιον αγαπητέ κριτή, από το τι δηλώνει, αλλά από το τι είναι. Και αγαπώ πολλούς από τους Μ.τ.Ι. Αυτούς που θεωρώ κακούς, απλά δεν τους δίνω σημασία και δεν έχω πάρε δώσε. Δεν έχω μάθει να μισώ, είπαμε εγώ ακολουθώ το παράδειγμα του Χριστού.
Εσύ προφανώς αυτουνού που ξέρει και να μισεί.
Και ξέρεις ποιος είναι αυτός στη Γραφή.
Σταματα να κατηγορείς τους ανθρώπους για τις θρησκείες. Κατηγόρα τις θρησκειές. Μην κάνεις κοκοκο.
quote:
Και φυσικά οι Αντβεντιστές, οι Σπουδαστές της Γραφής, οι Προτεστάντες και άλλοι είναι πιο αληθινοί γι' αυτό και μισούνται με αγανάκτηση από τα στοιχεία του κόσμου.
Περαστικά σου. Το ίδιο ισχύει και για τους παραπάνω. Δεν ξέρεω ποιους εδώ μέσα φαντάζεσαι να μισούν. Η πολύ υπογράμμιση και η παπαγαλία φταίει για αυτό. Εχω φίλους και Ισλαμιστές φίλε μου. Μάντεψε δεν τους μισώ. Οι Προτεστάντες μου είναι πολύ συμπαθείς, αλλά ο Λούθηρος μου φαίνεται λίγο ματαιόδοξος.
quote:
Και οι απόψεις που μιλούνε για καταστροφές και σφαγές που θα φέρει ο Ιεχωβά στον κόσμο αυτό
Δεν θα φέρει ο Θεός καταστροφές και σφαγές στον κόσμο αυτό, σταμάτα να κρατάς τη Μετάφραση Νέου Κόσμου ανάποδα, κατηγορώντας τον Θεό ξεδιάντροπα.
Ο Σατανάς φέρνει καταστροφές και σφαγές στον κόσμο αυτό, και τα ζα οι άνθρωποι που χάψανε το παραμύθι με τη Χιονάτη.Αμα γουστάρεις φόνους και αιματοκυλίσματα, πάνε πάρε κάνα DVD χολλυγουντιανό. Ο Θεός θα συνεχίσει με αυτούς που του μείνανε πιστοί, θα τιμωρηθούν οι φονιάδες των λαών, όσοι του γυρίσανε την πλάτη θα συνεχίσουν μακριά από τη Ζωή που είναι αυτός, δηλαδή στο τίποτα. Αν μπερδεύεσαι δεν φταίω εγώ.
Ούτε ότι είναι πρωί.
ΤΑ διαβάζεις ΛΑΘΟΣ.
quote:
ή εκείνες που μιλάνε για γυναικοκρατία και ξεπεσμό των ηθών του άνδρα, προκαλούν το μίσος
Πολύ μίσος έπεσε. Τώρα εδώ μόνο εσένα βλέπω να ωρύεσαι. Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο αρσεν και θύλυ. Σταμάτα να θες να είσαι από πάνω.
Μάθε να είσαι ίσος και να σέβεσαι το διαφορετικό, είτε μιλάμε για γυναίκα, είτε για θρήσκευμα. Αλλιώς δεν σε κόβω να βρίσκεις γυναίκα.
quote:
προκαλούν το μίσος σε εκείνους που ύπουλα, αθόρυβα και υπόγεια
πάλι φαντασιώνεσαι αόρατους εχθρούς που ασχολαούνται μαζί σου; Πάντως η πρόταση θα ήταν καλή για λογοτεχνικό βιβλίο. Ειδικά το υπουλα όλα τα λεφτά.
quote:
ύπουλα, αθόρυβα και υπόγεια προωθούν την σφαγή του ατόμου.
Σε ψάχνω στα λαμπρά σφαγεία των δρόμων. Σταμάτα να χρησιμοποιείς μεγαλόστομες εκφράσεις για να εντυπωσιάσεις. Δεν εντυπωσιάζομαι . Και Σαμαρά να σε λέγανε το ίδιο θα μου έκανε.
quote:
Χαρακτηρίζονται φασιστικές και χρησιμεύουν ως άλλοθι για αυτούς που έχουν σκοπό να αφανίσουν την ανθρωπότητα.
Δεν είσαι φασίστες οι φασίστες ήταν έξυπνοι άνθρωποι, και τα τσέπωναν. Εσύ είσαι απλά χαμένος στη μετάφραση. Κυριολεκτικά.
Αυτοί που έχουν σκοπό να αφανίσουν την ανθρωπότητα, είναι κατά ένα πολύ μιλρό ποσοστό έλληνες, γιατί είμαστε και μικρός λαός. Είναι Σιωνιστές και κόβουν ράβουν - λύνουν δένουν. Τα Κεντρικά είναι στο Ισραήλ, η εκτελεστική εξουσία στο Αμέρικα, και το μάνευ στη μαμά μας πλέον Γερμανία. Ο Ρώσος κάνει τον Πιλάτο. Κατηγόρα αυτούς και όχι ανθρώπους και nicknames. Συγνώμη που στο χαλάω.
quote:
Γι' αυτό δεν έχεις καταλάβει τί σημαίνει ελευθερία.
Εντάξει το εμπέδωσα.
Ελευθερία είναι να περιμένω να σφάξουμε με χαρά όποιον δεν δηλώνει Χριστιανός, να έχουμε τις γυναίκες υπό, να κλαίμε τη μοίρα μας πίσω από ένα PC ξύνοντας τα παπάρια μας ενώ μας πίνουν το αίμα και να κατηγορούμε όποιον τολμάει να μας αμφισβητεί.
Και βασικά σταμάτα να λες ελευθερία, γιατί είναι έννοια που έφεραν οι κακοί Ελληνες. Κακό πράμα η ελευθερία, που έφερε ο κακός ελληνικός πολισμός. Ωραίος φίλε μου.
Κριτή ανέβα στο θρόνο τώρα και κρίνε με:
quote:
Πιστεύεις σε έναν χριστιανισμό που έχει συμβιβαστεί με τα στοιχεία του κόσμου αυτού και έχει γίνει κομμάτι του
Αναφέρεσαι στις θρησκείες. δεν πιστεύω στις θρησκείες. Και παρεπιπτόντως εσύ εχεις συμβιβαστεί και κάθεσαι και περιμένεις.
Περίμενε.... ο Ενφία έρχεται...
quote:
Ένα χριστιανισμό που έχει ένα ψεύτικο προσωπείο αγάπης και κηρύττει πως ο Θεός είναι ένα αδιάφορο ον που τους συγχωράει όλους
Ο Χριστός της αγάπης δεν έχει τέτοια θέματα, εσύ έχεις. Οι πράξεις σου σε κρίνουνε όχι ο Θεός. Δεν θες να το καταλάβεις με τίποτα αυτό όμως. Και μόνο ότι υπάρχεις δείχνει ότι δεν μιλάμε για κάτι αδιάφορο. Η Ζωή δεν έιναι αδιάφορη. Αλλα τι λέω τώρα.
quote:
Ένα χριστιανισμό που νοιάζεται για τα υλικά πλούτη και όχι τις Γραφές
Εδώ κατηγορείς την Χριστιανική Διδασκαλία για τα λάθη των εκκλησιών - ανθρώπων. Καλά το πας.
quote:
έναν χριστιανισμό που τις έχει κουτσουρέψει και υποβαθμίσει σε ένα απλός κομμάτι της παράδοσης.
Τώρα πάλι κατηγορείς τη Χριστιανική Διδασκαλία αναλογιζόμενος την Ορθόδοξη εκκλησία. Το γυροφέρνεις δηλαδή. Πάλι για ους ανθρώπους κατηγορείς το Χριστιανισμό, και δεν το έχεις πάρει και χαμπάρι.
quote:
Ένα χριστιανισμό που δεν πιστεύει στην Παλαιά Διαθήκη.
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ο Χριστός έφερε την Καινή.
Εσύ αν θες, μπορείς αν δεν προλάβει η Θεία σου να φάει αρνί το Πάσχα, να την κρεμάσεις στην Ομόνοια. Γιατί ξέρεις τι έλεγε ο Νόμος, κι αν δεν ξέρεις , να μάθεις.
Η μπορείς να μη γυρίζεις και το άλλο μάγουλο, αλλά να ρίχνεις ομθαλμόν αντί οφθαλμού με στυλό.
Τι σημασία έχει τι είπε ο Χριστός, εσύ είσαι άνθρωπος της δράσης.
Της Παλαιάς.
quote:
Έναν χριστιανισμό που άφησε την λατρεία του ενός και μοναδικού Θεού και λάτρευε επί 1000 χρόνια στον Παρθενώνα την Μαρία ως Αθηνά, την οποία αποκαλεί και Θεοτόκο!
Εντάξει το μάθαμε το ίδιο πάλι. Τι σχέση έχει η Διδασκαλία του Χριστού με όλα αυτά. Το παμε, Χριστιανός είσαι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Δήλωνε ότι θες. Και Πυγμαίος. Απλά να σαι καλός άνθρωπος.
quote:
Αυτές είναι οι ελεύθερες απόψεις μου.
Να τις χαίρεσαι. Τις ακούσαμε, τις εμπεδώσαμε, συγχαρητήρια.
Κατέβα τώρα από το θρόνο, γιατί δεν προορίζεται για σένα. ![]()
Δεν μπορείς να δεχθείς την διαφορετική άποψη, γι' αυτό μιλάς ρατσιστικώς για κάψιμο.
Προσπαθείς να εντυπωσιάσεις. Εγώ δεν είπα πουθενά ότι είμαι καλύτερος και ανώτερος από τον καθένα. Οι φίλοι σου οι λογοκριτές το κηρύττουν αυτό.
Έχω δουλειά με την Βίβλο. Την διαβάζω και σου δείχνω τί γράφει. Δεν κρίνω κανένα, ο Θεός μου κρίνει. Για το τέλος αυτού του κόσμου έχει να πει θλιβερά πράγματα. Αν δεν πιστεύεις αυτά που λέει είναι δικό σου θέμα.
Η Βίβλος δεν γράφει ότι θα σωθούν οι καλοί, αλλά αυτοί που δέχονται τον Ιησού Χριστό. Ακόμη και ένας δολοφόνος που θα μετανιώσει την τελευταία στιγμή.
Και με αυτόν που θα έπρεπε να θυμώσεις είναι ο θεματοθέτης, που προσβάλλει την εθνικότητά σου, θεωρόντας τους Ιταλούς εχθρούς της Ελλάδας.
Οι καλοί άνθρωποι είναι οι άνθρωποι του Χριστού, όχι αυτοί που δηλώνουν ότι είναι άνθρωποι του Χριστού. Κάνεις μεγάλο λάθος. Κοίτα να δίνεις βαρύτητα στις πράξεις. Και εν τέλει, κάνε ότι νομίζεις. Αρκεί να έχεις στην καρδιά σου την αγάπη και τη ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ γιατον πόνο του άλλου που δεν διακρίνω και με στεναχωρεί.
Δεν το συνεχίζω.
Καλή μέρα σε όλους μας.
Ο Θεός μου δεν είναι αιμοχαρής, αυτό το λένε οι άθεοι, αλλά θα τιμωρήσει και αιματοκυλίσει τους ασεβείς εχθρούς Του. Αυτό το γράφει η Βίβλος και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το δεχθείς ή να το αρνηθείς.
Εγώ δεν απαίτησα να συμφωνήσεις μαζί μου, απλώς σου δείχνω τί πιστεύω και τί λέει η Βίβλος. Αν σου φαίνεται σκληρό μπορείς να μην το δεχθείς, δεν σε ανάγκασα. Αλλά σου λέω τί πιστεύω και πρέπει να το σεβαστείς.
Πιστεύω δηλαδή ότι θα πέσουν πολλά κεφάλια γιατί το λέει η Βίβλος μου.
Συζητάω μια χαρά μαζί σου, κατεβατά σου έγραψα. Δεν μου απαντησες σε κάτι,μου λες συνέχεια το ίδιο. Συγκεκριμένα δεν απαντάς σε τίποτα.
Και δεν τα λέει η Βίβλος αυτά που λες, η μετάφραση που τις κάνεις εσύ τα λέει αυτά. Που την έχω ξανακούσει.
Τέλοσπάντων πρέπει να φύγω.
Καλή σου μέρα.
Όταν λες μετάφραση μήπως εννοείς ερμηνεία; Πως αλλιώς όμως να ερμηνεύσεις αυτό που ξεκάθαρα λέγεται στην Αποκάλυψη και στα Ευαγγέλια, δηλαδή καταστροφή των αρνητών και εχθρών από τον Θεό. Δεν γράφει μεταμόρφωση του κακού σε καλό, αλλά καταστροφή.

Ποιο είναι το πρόβλημα;
Γιατί επιστρέφεις και επιστρέφεις;
quote:
Μισφραγμούθωσις εσύ έχεις τη πίστη σου και οι άλλοι τη δικιά τους.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Γιατί επιστρέφεις και επιστρέφεις;
Θέλω να δημιουργήσω μια ανατρεπτική ομάδα για φιλία, ομαδική έρευνα, μαγικές εμπειρίες, αναζήτηση. Δημιουργία ομάδας, αυτό χρειαζόμαστε όλοι.
Αν ενδιαφέρεσαι/ται κάποιος.
quote:
Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να δέχθηκα κάποια ερώτηση.
Αυτό με την αντίληψη σου το παρατήρησα. Εχουμε ένα θεματάκι με την αντίληψη. Μόνιμο.
quote:
μαγικές εμπειρίες
quote:
Αυτό με την αντίληψη σου το παρατήρησα. Εχουμε ένα θεματάκι με την αντίληψη. Μόνιμο.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πώς τον είπαμε αυτόν τον Μισ-αποτέτοιο? Mis-understanding or something?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:Αυτό με την αντίληψη σου το παρατήρησα. Εχουμε ένα θεματάκι με την αντίληψη. Μόνιμο.
Φίλε μου δεν μου έκανες κάποια ερώτηση. Αν εννοείς να απαντήσω σε αυτά που έγραψες θα σου απαντήσω περιληπτικά.
Δεν είμαι φαλοκράτης(ούτε ο panosfromlydian), ο άντρας που είναι φαλοκράτης είναι υποταγμένος στα ερωτικά πάθη που του προκαλεί η γυναίκα.
Πιστεύω στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άντρα που πολεμάει το σεξ και τα επίγεια πάθη. Παράδειγμα ο Ηρακλής και ο Γιλγαμές.
Υπάρχει μια αρχαία μάχη ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη,τον Ουρανό και την Γη, τον άντρα και την γυναίκα.
Η κοινωνία μας είναι γυναικοκρατούμενη και καταναλωτική, πολεμώντας το ολύμπιο φωτεινό όνειρο. Η σατανική Εύα μας ξελογιάζει και μας στέλνει στα βάθη της Γης.
Δεν μου αρέσει η καταστροφή του κόσμου. Αλλά είναι αναγκαία για να επιστρέψουμε στο χρυσό γένος. Η εξουσία που πρέπει να είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ αριστοκρατική ανήκει στον Ιεχωβά/Ωρομάσδη/Δία/Αμμών Ρα/Όντιν και όχι στην Αφροδίτη.
quote:
Δεν είμαι φαλοκράτης(ούτε ο panosfromlydian),
Ε, ρε κόλλημα με τον ΠανοΤρολύδιο....
αδερφάκι του είσαι?
quote:
ο άντρας που είναι φαλοκράτης είναι υποταγμένος στα ερωτικά πάθη που του προκαλεί η γυναίκα.
Ο άντρας που είναι φαλλοκράτης, δεν μπορεί ούτε να αναγνωρίσει ούτε να δοθεί σε αυτά τα πάθη που του υποτιθεται ότι του προκαλεί η γυναίκα.
Είναι εκ των συνθηκών ασυμβίβαστα αυτά που λες, και η πρότασή σου δεν εχει λογική συνοχή.
Ο φαλλοκράτης είναι κατά βάση μισογύνης, οπότε τι έρωτες και πράσσειν άλογα,
φαλλο-κράτης είναι, τη βρίσκει με τον "φαλλό" του (...είτε τον παίζει είτε όχι....)
quote:
Πιστεύω στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άντρα που πολεμάει το σεξ και τα επίγεια πάθη.
Ωχ αμάν, άντε πάλι....
Ο πνευματικός ανήρ λοιπόν πολεμά και εχθρεύεται το σεξ...
μωρ' τί μας λές!
Ρε κάν'τε έρωτα κι όχι πόλεμο λέμε!
Είδαμε πού μας έφτασαν και οι λογής λογής ανέραστοι (πνευματικοί ντεμέκ,
...της πορδής και της δεκάρας....)
quote:
...Παράδειγμα ο Ηρακλής και ο Γιλγαμές.
Στείλε μας κι άλλο,
δώσε λέμε!
Κοντεύω να πέσω απ'τα γέλια...
Ο Ηρακλής?
Ο Ηρακλέας?
Σοβαρά τώρα το πέταξες έτσι για πλάκα, να'χαμε να λέγαμε!
ΡΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ?
Πού'χε το 'να γκομενάκι πίσω απ'τ'άλλο?
Που κόντεψε η καημένη η Διηάνειρα να πάθει κατάθλιψη?
Το γκομενάκι που κουβάλησε στις Τραχίνιες του Σοφοκλέους, δεν το'χεις υπόψη σου, πχ? (Τι λέω τώρα βέβαια, εδώ δεν ξέρεις τα διανύσματα, θα ξέρεις τις Τραχίνιες....? )
'Εδινε "μάχη αποχής" και αυτός ε?
Ρε, θα τρίζουν τα κόκκαλά του,
είπαμε να λέμε και καμιά μ@λακία για να περνάει η ώρα, αλλά όχι κι έτσι, υπάρχουν και κάποια όρια...
Κι όσο για τον άλλονα τον Γιλ-γαμές, που λές,
ποιός σου είπε ότι κι αυτός δεν Γιλ-γ@μούσε κιόλας?
Ξέρεις, εκεί κατά τα μέρη που γυρόφερνε, τω καιρώ εκείνω, προς Ανατολάς, Μεσοποταμίες, Περσίες, Ινδίες,
οι άθρωπες εκεί "εξαπανέκαθεν" είχανε μια ειδική σχέση με τα "Καμασουτρικά" στοιχεία.
Τον ζούσανε και τον φιλοσοφούσανε τον έρωτα ρε! Όχι αστεία...
Κι έρχεσαι τώρα εσύ αν μας κάνεις το άσπρο μάυρο. Αμ δε...
quote:
Υπάρχει μια αρχαία μάχη ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη,τον Ουρανό και την Γη, τον άντρα και την γυναίκα.
Ναι, καλά τώρα.... Ξέχασες να μας πεις μόνο και για την αρχαία μάχη ανάμεσα στον Ωρίωνα και τον αστερισμό του μεγάλου Κυνός....
Α,
και πόσους πόντους είναι το σκόρ στο ημίχρονο μεταξύ 'Ηλιου και σελήνης...
quote:
Η κοινωνία μας είναι γυναικοκρατούμενη και καταναλωτική, πολεμώντας το ολύμπιο φωτεινό όνειρο.
Κάτι τέτοια λές και θα πάρουν αέρα και οι ....Ολυμπιακοί με το όνειρό τους....
quote:
Η σατανική Εύα μας ξελογιάζει και μας στέλνει στα βάθη της Γης.
Μμμμ....δεν μας χάλασε κιόλας!
Ασ'την αυτήν να μας στέλνει στα βάθη που ξέρει,
και μεις καλά περνάμε...
quote:
Δεν μου αρέσει η καταστροφή του κόσμου. Αλλά είναι αναγκαία για να επιστρέψουμε στο χρυσό γένος. Η εξουσία που πρέπει να είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ αριστοκρατική ανήκει στον Ιεχωβά/Ωρομάσδη/Δία/Αμμών Ρα/Όντιν και όχι στην Αφροδίτη.
Ναι μεν αλλά....
Δεν μας αρέσει η βία, αλλά αμαλάχει κόβουμε και το κεφάλι κανενός απίστου....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Φίλε μου δεν μου έκανες κάποια ερώτηση. Αν εννοείς να απαντήσω σε αυτά που έγραψες θα σου απαντήσω περιληπτικά.
1.
quote:
Και θέλω να σε ρωτήξω και κάτι και θα ήθελα μια απάντηση. Ξανά. Αν ένας "παγανιστής" (που τους θεωρώ και γώ ανόητους από τη στιγμή που λατρεύουν κάτι κατώτερο του δημιουργού, εκτός αν λατρεύουν το δημιουργό αλλά διαφορετικά από μένα, αλλά και αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο συζήτησης) είναι καλός τίμιος ειλικρινής αγαπάει τον πλησίον του γυρνάει και το άλλο μάγουλο δίνει από το υστέρημα του και κάθε βράδυ λατρεύει ψεύτικους θεούς, είναι απέναντι από έναν "Χριστιανό" που είναι κακός άδικος ψεύτης αγαπάει μόνο την πάρτη του και ρίχνει και καμιά ψιλή αλλά κάθε βράδυ προσεύχεται στον Γιαχβέ, εσύ ποιον θα θελες για φίλο σου; Και εν τέλει ρε φίλε αν βγάλεις τις ταμπέλες παγανιστής Χριστιανός, ποιος από τους δυο είναι επι του πρακτέου Χριστιανος;
2.
quote:
Ο 'ανθρωπος προσκυνάει κάτι κατώτερο από την ίδια την πηγή της ζωής και ξεφτυλίζει την ύπαρξη. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
3.
quote:
Από την άλλη τώρα, το Ιεχωβά είναι απόδοση ονόματος στον Θεό, που βάλανε κάποιοι έτσι επειδή μια μέρα ξύπνησαν. Ξανά.. Γιαχβέ λέει η ΕΠΙΣΗΜΗ μετάφραση που κάνανε ΕΒΡΑΙΟΙ, και αυτό ακόμα δεν είναι ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ.
Το αμφισβητείς;
4.
quote:
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ο Χριστός έφερε την Καινή.
Εσύ αν θες, μπορείς αν δεν προλάβει η Θεία σου να φάει αρνί το Πάσχα, να την κρεμάσεις στην Ομόνοια. Γιατί ξέρεις τι έλεγε ο Νόμος, κι αν δεν ξέρεις , να μάθεις.
Η μπορείς να μη γυρίζεις και το άλλο μάγουλο, αλλά να ρίχνεις ομθαλμόν αντί οφθαλμού με στυλό.
Τι σημασία έχει τι είπε ο Χριστός, εσύ είσαι άνθρωπος της δράσης.
Της Παλαιάς.
Στο 4 Χρίστο θέλω να καταλάβω αν αποδέχεσαι ότι με την Καινή Διαθήκη, καταργείται η Παλαιά.
Εντάξει έχω αρχίσει να καταλαβαίνω εκ των έσω το θέμα, και με αυτά που είπες, αλλά πρέπει να αντιπαρατεθώ τώρα.
Κατ'αρχάς, αυτά που γράφεις στο τελευταίο μύνημα δεν συνάδουν με αυτά που γράφεις παραπάνω. Δεν έχεις δλδ μια συνέχεια στον ειρμό σου.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο το πολύ τρεις λόγους.
Είτε μας κάνεις πλάκα και έχεις κάποιο άλλο σκοπό.
Είτε έχεις διαβάσει λίγο απ'όλα και λογικά δεν μπορείς να έχεις άποψη, ενώ προσπαθείς, αφού τα μπλέκεις.
Είτε θεωρείς ότι έχεις την ανάγκη αποδοχής για τα πιστεύω σου γιατί στην πραγματικότητα αμφιβάλλεις και συ ο ίδιος, και αναζητώντας έτσι την κάποια αποδοχή.
Από την αρχή που σε διαβάζω, θα έκανα και άλλη μια παρατήρηση:
Νομίζω ότι διαβάζω δυο άτομα. Και εξηγούμαι:
Αν παρατηρήσει ο αναγνώστης, ο ένας Χρίστος Ελ είναι θυμωμένος και δογματικός, που εστιάζει στα της Βίβλου, και ο άλλος κάπως πιο συγκαταβατικός, και με διευρυμένη θεματολογία, αν και στις δυο περιπτώσεις το εμπειρικό μοτίβο είναι όμοιο. Δεν λέω ότι είσαι δύο, άτομα , λέω ότι μπορεί όταν θυμώνεις να είσαι υπερ του δέοντος πεισματάρης. Οπως και να χει απλά μια διαπίστωση έκανα... Δεν έχω μαντικές ικανότητες, και δεν έχω και καμία δουλειά.
Πάμε παρακάτω.
quote:
ο άντρας που είναι φαλοκράτης είναι υποταγμένος στα ερωτικά πάθη που του προκαλεί η γυναίκα.
Φαλο-Κράτης. Αυτός που θέλει το πάνω χέρι να το έχει ο άντρας. Δεν έιναι υποταγμένος στα πάθη. Πιθανός όπως ειπε και ο Πυθαγόρας, να είναι μισογύνης. Σίγουρα πάντως θέλει να έχει την γυναίκα ΥΠΟ.
quote:
Πιστεύω στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άντρα που πολεμάει το σεξ και τα επίγεια πάθη.
Είσαι κατά βάθος ένας μικρός Ερμητιστής
... ή αν προτιμάς Πλατωνικός.
Το να έχεις την κυριαρχία του εαυτού σου δεν έιναι κακό. Το να νομίζεις όμως ότι κα ιμια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, είναι λιγό... φαλλοκρατικό. Οσον αφορά το σεξ τώρα...
Από τη στιγμή που δεν το κάνεις σαν ζώο, αλλά με κάποιον άνθρωπο που είσαι ερωτευμένος, χώνοντας και την λεξούλα αγάπη μέσα, στα μουλωχτά, όχι μόνο δεν κάνεις κάποιο κακό, αλλά επι της ουσίας ενώνεσαι με το θείο. Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο κατ΄εικόνα και καθόμοίωση, ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΥΛΥ. Είσαι μισός χωρίς τη γυναίκα. Στην εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις τη διαφορά. Δε είναι κατώτερη η γυναίκα, ούτε το αντίθετο σου. Είναι το άλλο μισό που συμπληρώνει το Ένα. Μεγάλο ζόρι η σχέση άντρα-γυναίκα.
quote:
Παράδειγμα ο Ηρακλής και ο Γιλγαμές.
Για τον Γιλγαμές δεν ξέρω πολλά, για τον Ηρακλή όμως α) δεν ήταν άνθρωπος και β) ήταν μεγάλος μπερμπάντης. Αλλά μιλάμε και για εποχές με τελείως διαφορετικά ήθη και κοσμοθεάσεις, και θεωρώ τελείως ουτοπική την οποιαδήποτε σύγκριση.
quote:
Το ποτήρι είναι είτε μισοάδειο ή μισογεμάτο. Προσπάθησε να δεις αυτά που αναφέρεις και ως συμπληρωματικά, όχι αντίθετα.
Αν πάψεις το φεγγάρι από τον ουρανό, θα σκουντουφλάς τα βράδυα, αν ζεις να πεις την ιστορία. Χωρίς τον ουρανό, η γη θα ήταν στο πουθενά. Χωρίς τη γυναίκα, απλά δεν θα υπήρχαμε.
quote:
Η κοινωνία μας είναι γυναικοκρατούμενη και καταναλωτική
Η κοινωνία είναι καπιταλιστική και καταναλωτική. Οι γυναίκες το παλεύουν όσο και οι άντρες, πολλές φορές και πιο αξιέπαινα από του λόγου μας.
Δεν φταίει η κωλάρα δίπλα που εγώ χάζεψα και της τάζω λαγούς με πετραχείλια. Ούτε που εσύ δεν έχεις κωλάρα να σου τάζουνε και σένα.
Εσύ φταις που χάζεψες, όχι αυτή. Αυτή τον έχει και τον δείχνει. Τον κώλο.
quote:
πολεμώντας το ολύμπιο φωτεινό όνειρο.
Ο Δίας δεν είχε αφήσει.... γλάστρα. Η Ηρα πρέπει να εφήυρε πρώτη τις βερυκοκλάδες.
quote:
. Η σατανική Εύα μας ξελογιάζει και μας στέλνει στα βάθη της Γης.
Ουδέποτε η Εύα υπήρξε σατανική. Είχε την ίδια μοίρα με τον Αδάμ, στεκόμενη δίπλα του. Μήπως την μπερδεύεις με τη Λίλιθ; Γιατί και αυτή σε προλαβαίνω είχε σύντροφο.
quote:Τότε αναρωτήσου γιατί βιάζεσαι τόσο , αντί να βιάζεσαι να κάνει ΕΣΥ κάτι να τον αλλάξεις, σε καθημερινή βάση.
Δεν μου αρέσει η καταστροφή του κόσμου.
quote:
Αλλά είναι αναγκαία για να επιστρέψουμε στο χρυσό γένος
Εχοντας συγκεκριμένη άποψη για τα 5 γένη του Ησίοδου, που δεν έχει καμία σχέση με τα θρησκευτικά, δεν μπορώ να πω ότι βιάζομαι τόσο να επιστρέψω στη χρυσή αυτή εποχή. Νομίζω θα συνεχίσω από εκεί που βρίσκομαι, αφού σε αυτό το γένος ανήκω. Εμείς κάνουμε το γένος, όχι το γένος εμάς. Στο χέρι σου/μου/μας είναι.
quote:
. Η εξουσία που πρέπει να είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ αριστοκρατική ανήκει στον Ιεχωβά/Ωρομάσδη/Δία/Αμμών Ρα/Όντιν και όχι στην Αφροδίτη.
Δεν είμαι της αριστοκρατίας, μου αρέσει η ιδέα της ελευθερίας-αναρχίας, που επί της ουσίας σε έναν κόσμο όπως τον φαντάζομαι είναι το ίδιο και το αυτό. Ο μόνος στον οποίο έχω να δώσω λόγο είναι στην πηγή της Ζωής, της οποίας μέρη είμαστε όλοι και όλα. Αυτό όμως δεν είναι εξουσία, είναι φυσιολογική ροή. Γιατί ο το Ολον, ο Θεός όπως τον λέμε για να καταλαβαινόμαστε, δεν χρειάζεται όχι απλά να έχει ονόματα, αλλά ούτε να λέγεται αρχή. Γιατί ΕΙΝΑΙ με η χωρίς εμάς. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πολύ.
Την Αφροδίτη δεν την διάλεξες τυχαία, ξέρεις προφανώς ότι λεγόταν και Εωσφόρος. Μην την μπερδεύεις με τη γυναίκα. Το εωσφόρος σημαίνει αυτός που φέρει το φως, και πράγματι είναι ένα πολύ φωτεινό αστέρι στο μάτι. Αλλο το να, άλλο τ΄΄αλλο.