ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι φίλοι μας οι Ιταλοί (Una Fatsa Una Ratsa), η καταστροφή και η λεηλασία του Παρθενώνα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι φίλοι μας οι Ιταλοί (Una Fatsa Una Ratsa), η καταστροφή και η λεηλασία του Παρθενώνα. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Μισφραγμούθωσις30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/09/2014, 21:51:41
quote:

1.
quote:
Και θέλω να σε ρωτήξω και κάτι και θα ήθελα μια απάντηση. Ξανά. Αν ένας "παγανιστής" (που τους θεωρώ και γώ ανόητους από τη στιγμή που λατρεύουν κάτι κατώτερο του δημιουργού, εκτός αν λατρεύουν το δημιουργό αλλά διαφορετικά από μένα, αλλά και αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο συζήτησης) είναι καλός τίμιος ειλικρινής αγαπάει τον πλησίον του γυρνάει και το άλλο μάγουλο δίνει από το υστέρημα του και κάθε βράδυ λατρεύει ψεύτικους θεούς, είναι απέναντι από έναν "Χριστιανό" που είναι κακός άδικος ψεύτης αγαπάει μόνο την πάρτη του και ρίχνει και καμιά ψιλή αλλά κάθε βράδυ προσεύχεται στον Γιαχβέ, εσύ ποιον θα θελες για φίλο σου; Και εν τέλει ρε φίλε αν βγάλεις τις ταμπέλες παγανιστής Χριστιανός, ποιος από τους δυο είναι επι του πρακτέου Χριστιανος;

2.

quote:
Ο 'ανθρωπος προσκυνάει κάτι κατώτερο από την ίδια την πηγή της ζωής και ξεφτυλίζει την ύπαρξη. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;

3.

quote:
Από την άλλη τώρα, το Ιεχωβά είναι απόδοση ονόματος στον Θεό, που βάλανε κάποιοι έτσι επειδή μια μέρα ξύπνησαν. Ξανά.. Γιαχβέ λέει η ΕΠΙΣΗΜΗ μετάφραση που κάνανε ΕΒΡΑΙΟΙ, και αυτό ακόμα δεν είναι ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ.
Το αμφισβητείς;

4.

quote:
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά ο Χριστός έφερε την Καινή.
Εσύ αν θες, μπορείς αν δεν προλάβει η Θεία σου να φάει αρνί το Πάσχα, να την κρεμάσεις στην Ομόνοια. Γιατί ξέρεις τι έλεγε ο Νόμος, κι αν δεν ξέρεις , να μάθεις.
Η μπορείς να μη γυρίζεις και το άλλο μάγουλο, αλλά να ρίχνεις ομθαλμόν αντί οφθαλμού με στυλό.
Τι σημασία έχει τι είπε ο Χριστός, εσύ είσαι άνθρωπος της δράσης.
Της Παλαιάς.

Στο 4 Χρίστο θέλω να καταλάβω αν αποδέχεσαι ότι με την Καινή Διαθήκη, καταργείται η Παλαιά.

1. Κανείς δεν είναι χριστιανός, όμως ο πρώτος είναι καλός άνθρωπος.

2. Ναι

3. Δεν έχω πρόβλημα με οποιαδήποτε προσφώνηση Ιεχωβά, Γιαχβέ, Ιαχβέ κτλ

4. Καταργείται αφού στήνεται νέα διαθήκη. Όμως ο Θεός δεν αλλάζει, δεν το ρίχνει στην γενική συγχώρεση των πάντων ούτε και αναβάλλει την βίαιη επέμβασή του για να πέσει το ανθρώπινο σύστημα που έχει στηθεί.
Η Αποκάλυψη τα λέει, εγώ λέω...ότι λέει.

Σχετικά με τον Ηρακλή και τον Γιλγαμές είναι ΗΡΩΕΣ(ανήκουν στο ηρωικό γένος), που στην μάχη να κατακτήσουν την αθανασία θα συναντήσουν τον δελεασμό του χθόνιου γυναικείου πειρασμού και ίσως σκοντάψουν.

Ο Ηρακλής όμως θα παλέψει με τις Αμαζόνες, θα πάρει την ζώνη της Ιππόλυτης. Από την αρχή της γέννησής του εξάλλου τον μισεί το γυναικείο φύλο με πρωταγωνίστρια την Ήρα, γι' αυτό του στέλνει τα φίδια, χθόνιο σύμβολο.

Ενώ ο Γιλγαμές θα παλέψει σκληρά ενάντια στην Ιστάρ και θα αρνηθεί να γίνει ένα ακόμη θύμα-εραστής της.

Και οι δυο βρίσκονται στην αναζήτηση του χρυσού γένους και της αθανασίας, εννοείται μακρυά από την γυναικεία απειλή.

Και τέλος ο φαλοκράτης είναι δούλος του σεξ και όχι πραγματικά ελεύθερος άνδρας.

01/09/2014, 21:56:13
Η γυναικεία κυριαρχία/μητριαρχία ξεκινά με το αργυρό γένος, δες Ησίοδο.

01/09/2014, 22:28:39
Χρίστο, όταν αναφέρεσαι σε "μαγικές εμπειρίες", τι εννοεί ο ποιητής;

Μετά την απάντηση σου θα απαντήσω και στα παραπάνω που είπες.

01/09/2014, 23:08:29
quote:
Μισφραγμούθωσις
Πιστεύω στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άντρα που πολεμάει το σεξ και τα επίγεια πάθη. Παράδειγμα ο Ηρακλής και ο Γιλγαμές.

Χρίστος Ελ, killuminati, Μισφραγμούθωσις, ή ότι άλλο κατεβάσει στο μέλλον το μυαλό σου, φρόντισε να γνωρίζης καλά το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι και να μη πετάς κοτσάνες κι ύστερα να παραπονιέσαι γιατί οι άλλοι γελάνε μ' αυτά που γράφεις. Μάθε λοιπόν ανιστόρητε φίλε μου, ότι ο (πνευματικός και ανέραστος Ηρακλής), εκτός από Διηάνειρα είχε την Μαιγάρα με την οποία είχε τέσσερα παιδιά, από την Ομφάλη είχε ένα γιό και άλλον ένα από την δούλη της, από την Φιλώ εφτά γιους, από την Μυρτώ μια κόρη, από την Μιδεία οκτώ γιους, από την Χαλκιόππη ένα γιο, από την Επικάστη ένα γιο, και από ένα γιο από την Επικάστη, την Παρθενόπη, την Αυγή, την Αστυόχη, την Αστυδάμια και την Αυτονόη. Όταν δε πήγε στις Θεσπιές προκειμένου να σκοτώση ένα λιοντάρι που έκανε πολλές ζημιές στην περιοχή, και φιλοξενήθηκε από τον βασιλιά Θέστιο , κοιμήθηκε με τις πενήντα (50) κόρες του και απέκτησε απ΄αυτές σαράντα εννέα γιούς και μια κόρη, την Μακαρία.
Τόσο πνευματικός και ανέραστος ήταν ο αφιλότιμος....ούτε θηλυκιά μύγα δεν άφηνε απήδηχτη.
Υ.Γ.
Θα σου έγραφα και τα ονόματα των παιδιών του, αλλά είναι μακτύς ο κατάλογος. Ούτε τηλεφωνικός κατάλογος να ήταν...

*

02/09/2014, 00:17:20
Sesostris το πρόβλημα δεν είναι το προφανές του ότι ο Ηρακλής κυκλοφορούσε γυμνός... με ένα ρόπαλο στο χέρι. Το θέμα είναι γιατί ο Χρίστος θέλει να περάσει προφανέστατα ένα τέτοιο μήνυμα, και κυριότερα γιατί αντιφάσκει τόσο φανερά σε πάρα πολλά. Γιατί αντιφάσκει συνεχώς.

Χρίστο περιμένω την απάντηση σου για τις μαγικές εμπειρίες.

02/09/2014, 02:34:45
quote:

Χρίστο περιμένω την απάντηση σου για τις μαγικές εμπειρίες.

...και μετά θέλεις και εισαγωγή στην ντριμ τιμ του Ντιεσέμη!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/09/2014, 06:38:57
Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.

Θεωρώ πως ο Χρίστος Ελ και ο Μιστρουμφούθωσις είναι διαφορετικά πρόσωπα. Ο δεύτερος είναι μάλλον κάποιου τύπου Πυγμαλίων του πρώτου, σε μία τρόπον τινά αντεστραμένη ως προς το ποθούμενο διαδικασία, αλλά και ως προς το κατά Ελάιζα πρόσωπο.

Ακόμα κι αν είναι η ίδια, τελικώς διχασμένη προσωπικότητα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

02/09/2014, 09:01:44
Ρε Ντιεσέμη

Τι σούκανα και μ'αφήνεις έξω απ'την ομάδα ;

Εδώ που τα λέμε έχεις και κάποιο δίκιο :

Δεν έδωσα τα διαπιστευτήριά μου . . .

Λοιπόν είμαι Παναθηναϊκάρα από γεννησιμιού μου !

Παίζω επιθετικός "έξω αριστερά" . . .

Είμαι άθρησκος . . .

Κάνω , τουλάχιστον , για αναπληρωματικός ; ;

Στην αίτησή μου αυτή , περιμένω με . . αγωνία . . απάντηση

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

02/09/2014, 14:52:30
Το περιβραχιόνιο στον Κηφέα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

03/09/2014, 00:16:04
Καλησπέρα. Αν και δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση, ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με κάποιες αναφορές που έγιναν στη μυθολογία.

Όσον αφορά τον Ηρακλή, αυτός σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας άνθρωπος που πολεμάει το σεξ (είχε όντως πολλές ερωμένες), αλλά ούτε και ως ένας μπερμπάντης που κάποτε κυκλοφορούσε γυμνός επειδή απλώς είχε διαφορετικά ήθη από τους σημερινούς ανθρώπους, ο οποίος τελικά έτυχε να απαθανατιστεί από το σώμα της ελληνικής μυθολογίας. Σίγουρα αυτός είναι ένα τρόπος ερμηνείας, και μάλιστα συχνός αλλά μάλλον είναι ο πλεον επιφανειακός. Η δε εμφάνισή του (μυώδης, ημίγυμνος, με λεοντή στην πλάτη, κραδαίνοντας μονίμως ένα ρόπαλο) δεν είναι καθόλου τυχαία και είναι άκρως συμβολική, όπως είναι άλλωστε και οι αφηγήσεις περί των δώδεκα άθλων του. Ίσως με αρκετή δόση φαντασίας η εμφάνισή του να μπορούσε να ερμηνευτεί σεξουαλικώς όπως υπονοήθηκε πιο πάνω αλλά κι αυτή η ερμηνεία ανήκει περισσότερο στις επιφανειακές θεωρήσεις (και λίγο -έως πολύ- επηρεασμένες από τον κύριο Φρόυντ). Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Ηρακλής δεν είναι "άνθρωπος", αλλά μόνο επειδή είναι "ημίθεος" και κατ' επέκταση "υπεράνθρωπος".

Δεν υποστηρίζω κάποιον συγκεκριμένα (δηλαδή μάλλον δεν υποστηρίζω κανέναν), απλώς ήθελα να κάνω αυτη την παρατήρηση.

ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ