- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
A. Kircher
Και αν υπάρχουν κάποιοι που μας διαβάζουν και δεν συμμετέχουν για τον άλφα ή βήτα λόγο, απλά να πω πως όλοι είναι καλοδεχούμενοι.
Εγώ !!!! (για τον βήτα λόγο)![]()
Παιδιά, πολύ καλή δουλειά απ’ όλους σας.![]()
Να είστε σίγουροι, ότι σας διαβάζουν πολύ περισσότεροι απ’ όσους γράφουν.
Μπράβο σε όλους σας.![]()
Στράτος

quote:
Αλήθεια, αυτή η θεά Αώτις ποιά είναι?
-Η Αφροδίτη.
-------------------------------------------------------------------
Λουκάς
Αν ισχύει ότι πρόκειται για την "θεά της αυγής" τότε μπορεί να σχετίζεται με την Ηώ. Και η Αφροδίτη παίζει, το άστρο της αυγής.
Πάντως δείτε αυτή την αναπαράσταση της Αρτέμιδος της Ορθίας, που βρέθηκε ως προσφορά στον ναό
Εχει φτερά και κρατάει στα χέρια 4 πουλιά (περιστέρια ή κότες;)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Και η Αφροδίτη παίζει, το άστρο της αυγής.
Αώς ή Ηώς ή Έως τα οποία σημαίνουν "Φώς", Έως + φόρος = Εωσφόρος.
Lat. Lucifer.
Ο πρωϊνός αστέρας. Η ουράνια Αφροδίτη (πλανήτης). Δηλ "Η μητέρα θεά των Ιττάν". Η Μύλιττα.
Ετυμολογικά: Μα, υλ, ιττάν = (Μα)Μητέρα, των (υλ) ουρανίων (ιττάν) σφαιρών. Δηλ. Μητέρα των ουρανών.
--------------------------------------------------------------------
Λουκάς
Να καλωσορίσω και τους φίλους Στράτο και Λουκά!![]()
Παίδες, γράφτηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα, αλλά δυστυχώς αυτή την στιγμή έχω κάποια τρεχάματα οπότε τα λέμε αύριο.

ΑΦΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ = ΑΦΡΟΔΙΤΗ;
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
ΑΦΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ = ΑΦΡΟΔΙΤΗ;
Αυτή που αναδύθηκε από τους αφρούς.
Αγαπητή μου Ostria, λες αυτή η αναπαράσταση της Αρτέμιδος της Ορθίας να αποτελεί ένα στοιχειάκι για τις Στυμφαλίδες?
Κι ειδικά το γεγονός οτι κρατάει κάποια πουλιά... ![]()
Την ώρα που αποφάσισα να γράψω αυτό το μήνυμα μου ήρθε ένα φλας σχετικά με την Όρθια Άρτεμη.
Όταν ο Θησέας έκλεψε την ωραία Ελένη σε ηλικία 12 χρονών εκείνη χόρευε στο ναό της Ορθίας Αρτέμιδος...
Ίσως να μην έχει καμία σχέση με το θέμα μας απλά μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό. ![]()

In anticipation of my resurrection...
ΒΙΡΑΚΟΤΣΑ = ΑΦΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ!
ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΙΝΚΑ.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
ΒΙΡΑΚΟΤΣΑ = ΑΦΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
E όχι βρε el.elyon! Τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο ασχημάντρας με την δική μας όμορφη θεά;! ![]()
Viracocha
Πάντως ο viracocha είναι ο θεός των κεραυνών (τους κρατάει στα χέρια του και στην εικόνα). Ετσι θεωρείται ανάλογος του Δία.
quote:
Κι ειδικά το γεγονός οτι κρατάει κάποια πουλιά...
Ειδικά το κάτω δεξιά είναι 100% κότα!
Σαν να διάβασα κάπου ότι η Ελένη θεωρείτο και χορηγός των Παρθενίων. Ισως και μην θυμάμαι και καλά.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Παρόλο που κατέβασα την εικόνα στον υπολογιστή μου, τη μεγέθυνα και την παρατήρησα.
Εμένα αυτό αριστερά πάντως μου φαίνεται πιθανότερο να είναι κότα!
Αυτό που μου κάνει εντύπωση για την Άρτεμη καθεαυτή είναι πως η ενδυμασία και γενικά το όλο στυλ της δε μου θυμίζει καθόλου Άρτεμη.
Κάτι από Ανατολή μου φέρνει...
Που είναι ο κοντός της χιτώνας, τα βέλη της, το τόξο της? ![]()
quote:
Σαν να διάβασα κάπου ότι η Ελένη θεωρείτο και χορηγός των Παρθενίων. Ισως και μην θυμάμαι και καλά.
Χεχε!
Εδώ που τα λέμε είναι λίγο παράδοξο αυτό.
Όσο να 'ναι η Helen είχε μια ταραχώδη ζωή κι είχε αφήσει εποχή... ![]()

In anticipation of my resurrection...