- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Χριστιανός ονομάζεται, εκείνος που ακολουθεί την
πίστη των προγόνων χρστινών ορθοδόξων, όχι μόνο με κανονικές
διαταξεις, αλλά και με την τήρηση της παραδόσεως, που αφορά
το ένα μέρος του ορθοδόξου δογματος καθώς οι κανόνες του συμπληρώνονται ρητά, με τις παραδόσεις που θεωρούνται τμήμα της
αλήθειας της όρθοδόξου πίστεως...
οι καθολικοί προτεστάντες μάρτυρες του ιαχωβά κλπ είναι πρόσεξε είναι χριστιανοί ή όχι δεν με νοιάζει πως αυτοχαρακτηρίζονται ρωτάω αν είναι
χριστιανοί
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
αλλά ουσία αγάπης, όπως ήταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός...
Χριστιανός, στην ψυχή, μπορεί να είναι ο καθείς, αλλά στο δόγμα,
τυπικά, το 95% που λέγαμ, απο το 98%....
quote:
Marte
Όταν το δόγμα τον ορθόδοξων ομιλεί περί 98% του πληθυσμού βασίζεται στις παλιές ταυτότητες. Τότε όλοι ήταν ορθόδοξοι χριστιανοί. Όλοι, ακόμα και τα μέλη της 17 Νοέμβρη, παιδεραστές, φονιάδες, κλέφτες, απατεώνες, ότι λογής θέλεις.
το θέμα είναι να έχει το θάρρος η Ι.Σ. να μας πει πόσοι από όσους εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή συμμετέχουν πραγματικά στα μυστήρια και εξομολογούνται,προσεύχονται, ΑΠΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ και ζουν μια ζωή αγιότητας. Ζήτημα να είναι 5-6 χιλιάδες και βάζω και πολλούς.
Άστο αυτό φίλε Marte , είναι μια πονεμένη ιστορία ........Οι περισσότεροι είναι κατ’ έθιμο χριστιανοί . Πάνε το Μ. Σάββατο στην Ανάσταση για το πανηγύρι της υπόθεσης , ψήνουν την άλλη μέρα τα αρνιά και τα κοκορέτσια , και μετά μην τους είδατε μην τους απαντήσατε .
*
quote:
να το αντέξει, όσο μπορεί, να είναι αυτός που μπορεί να είναι, προσπαθώντας, όσο μπορεί, γιατί ο Θεός,ο Ιησούς είναι που μας σώζει
με την σταυρική του θυσία κι όχι ότι κάνουμε εμείς εδώ...
Ο άνθρωπος σώζει τον εαυτό του, ο Χριστός σου δείχνει τον δρόμο(και μη ξεχνάμε οτι το "Χριστός" πρόκειται για χαρακτηρισμό και όχι για όνομα. Κάτι λέεει αυτό). Ο Χριστός ζητούσε ξεκάθαρα απο μας να κάνουμε τον αγώνα μας, δεν είπε κάντε ό,τι γουστάρετε και εγώ είμαι δω, δεν είναι λογικό άλλωστε να λεγε κάτι τέτοιο.
Μην τρώς λοιπόν το κουτόχορτο που εκείνοι θέλουν να σου πουλήσουν σε ορθοδοξίες και κάθε ειδους δόξες. Ακούγομαι σαν άθεος τώρα αλλά δεν λέω οτι δε υπάρχει θεός αλλά οτι τον αναζητάς σε λάθος μέρος, εκει που σε παραπέμψαν Αυτοί να των ψάξεις. Αυτοί που θέλουν να κοιμάσαι, αυτοι που κάνουν και σένα και τους εχθρούς σου να κοιμούνται το ίδιο.
quote:
και τι είναι αυτό/ά λοιπόν που ορίζει/ουν αν κάποιος είναι πραγματικός χριστιανός;
Ο τρόπος ζωής του αλλά εν τέλει είναι κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζεις αφού έχει να κάνει με την αυτογνωσία.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
quote:
δεν λέω οτι δε υπάρχει θεός αλλά οτι τον αναζητάς σε λάθος μέρος
quote:
αυτογνωσία
. & -
Βέβαια είναι ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, αλλά έχει ένα υπέροχο έπαθλο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!
στον ίδιο Θεό..Βλέπεις, ο δικός μου Θεός, ήρθε κι θυσιάστηκε γιαμένα για να σωθώ...Δεν σώνομαι μόνος μου, όπως ειπε κι ο Χριστός ότι
κανείς δεν σώζεται μόνος του, αλλά το έλεος κι η αγάπη του Θεού μας
σώζει...Αν κάποιος άνθρωπος σώζονταν μόνος του, θα το ξέραμε...
Μέχρι σήμερα κανείς..Δηλώνεις υποψηφιότητα;
Βλέπεις, ο δικός μου Θεός δεν κάνει λάθη..Δεν υπαρχει πολύ ή λιγο
χριστιανός, υπάρχει χριστιανός και άλλο...Υπαρχει πιστεύω Θεό, ή πιστεύω εμένα και περιμένω να με ..σώσω....Κομμάτι δύσκολο, θα έλεγα...
quote:
Βλέπεις, ο δικός μου Θεός δεν κάνει λάθη..
Τότε γιατί έδωσε στους ανθρώπους την δυνατότητα να καταστραφούνε?
Αυτό δεν ήταν λάθος?
Το να μην πει στους πρωτόπλαστους οτι τρώγοντας απο το δένδρο της γνώσης εκείνοι θα γινόντουσαν όμοιοι αυτόν δεν ήταν αποκρυψη της αλήθειας? Αλλιώς τι ήταν?
Το να θέλει ο άνθρωπος να παραμείνει υποχείριό του τι ήταν?
quote:Τότε γιατί είσαι εδώ?
Βλέπεις, ο δικός μου Θεός, ήρθε κι θυσιάστηκε γιαμένα για να σωθώ...Δεν σώνομαι μόνος μου, όπως ειπε κι ο Χριστός ότι
κανείς δεν σώζεται μόνος του, αλλά το έλεος κι η αγάπη του Θεού μας
Αν ο θεός δείχνει έλεος σε μας, το δίκαιο δεν είναι να δείχνει και για τα ζώα? Αν πρόσεξες το ζωικό βασίλειο δεν τον διέπει ούτε δικαιοσύνη ούτε έλεος. Γιατί άραγε? Αφού και τα ζώα υποφέρουν. Αλλά εκεμεταλεύεται άραγε ο θεός την άγνοιά τους? Τηνανοησία τους? Την μηχανικότητα και προβλεψιμότητα τους? Τότε όμως πώς ξέρουμε οτι δεν κάνει το ίδιο σε εμάς αφού και εμείς ζούμε σε καθεστώς άγνοιας και προβλέψιμων αντιδράσεων καθώς έχουμε κάνει τον εαυτό μας και τον τρόπο σκέψη μας αυτοματοποιημένο και προβλεψιμο. Αν σε χτυπήσω θα με χτυπήσεις, αν μου τάξεις κεράσια και με πείσεις οτι υπάρχουν θα κάνω τα πάντα για να τα αποκτήσω.
quote:
Αν κάποιος άνθρωπος σώζονταν μόνος του, θα το ξέραμε...
Θα μας το λεγε ο θεός? Αλήθεια ο Χριστός έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στο ευαγγέλιο την λέξη θεάνθρωπος. Πληροφοριακά ρωτάω. Αν όχι τι έλεγε αντ'αυτού?
Αλήθεια, αν ο άνθρωπος δεν είναι σε θέσει να σωθεί μόνος του ποιός φταίει για αυτό?
ανθρώπου αγαπητέ μου dr Jeckyl mr Hyde..Θεοί είστε και υιοί Υψίστου,
πάντες, είπε κι ο Χριστός..Είμαστε εν δυνάμει θεοί,αλλά το θέλημα
μας κάνουμε κι όχι ότι θα έκανε ένας θεός...Σκέψου τι εννοώ...Ο άνθρωπος κάνει αυτό που του επιτάσσουν οι ανάγκες του, δεν κανει το θέλημα του,ή το σωστό....
Όταν φτιάχνεις κατι, όπως ο άνθρωπος έγινε απο τον Θεό,τόσο πολύπλοκο
απαιτείται μια διαδικασία, αυτή τη διαδικασία έσπασε ο άνθρωπος και ο Θεός την ενεργεί, παρά την ακατάλληλη, επίτηδες λέω τη λέξη, συμπεριφορά του ανθρώπου....Δεν φερόμαστε ανάλογα, που λέγαμε...
Δεν θέλει ο Θεός να δούμε τα ζώα, αλλά Αυτόν μέσα απο την πλάση Του,
ώστε να κατανοήσουμε τη φύση που μας έδωσε Αυτός....
Είναι απλό, μπορύμε να είμαστε θεοί και προτιμάμε να ειμαστε ζώα...
Έτσι απλά...
quote:
Δεν θέλει ο Θεός να δούμε τα ζώα, αλλά Αυτόν μέσα απο την πλάση Του,ώστε να κατανοήσουμε τη φύση που μας έδωσε Αυτός....
Πιστεύω trexagireve να έχεις διαβάσει το κεφάλαιο Γέννεσις..
Η δουλειά του πρωτόπλαστου στο παράδεισο ήταν να φροντίζει αυτόν σύμφωνα με τη δική του κρίση, οπως εκείνος νόμιζε τόσο στο ζωικό βασίλειο οσο και στο φυτικό.
Αυτή ήταν η δουλειά του ανθρώπου trexagireve.
Για αυτό πλάστηκε.
Αυτός ήταν ο πρωταρχικός του ρόλος στον παράδεισο.
Δεν τα κατάφερε ομως.
Θέλησε με την προτροπή του σατανά να παραβλέψει τα καθήκοντα του και να γίνει θεός.
Κάτι που ο Δημιουργός δεν το ήθελε.
Αν κάποιος ταυτίσει το ατόπημα του αυτό με την δική σου διδασκαλία, το οτι ο άνθρωπος είναι θεός και πρώτα ο άνθρωπος και μετά ολα τα αλλα, ξεφεύγεις πλέον απο το θέλημα του Θεού και ακολουθείς τη διδασκαλία του Μαμωνά..![]()
Ο άνθρωπος ήταν αθάνατος trexagireve και λόγω του ατοπήματος αυτού έγινε θνητός.
Τώρα εσύ τι μας ζητάς να συνεχίσουμε να ακολουθούμε την εντολή του σατανά και να θέλουμε να γίνουμε ``εν δυνάμει θεοί`` ή να ξαναγυρίσουμε στο θέλημα του Θεού.
Αν και το ερώτημα αυτό σου το έχω ξανακάνει, στο ξανακάνω και πάλι μπάς και ξεκολλήσεις..
Edited by - allzzaro on 19/09/2009 21:05:32
quote:
Ο άνθρωπος κάνει αυτό που του επιτάσσουν οι ανάγκες του, δεν κανει το θέλημα του,ή το σωστό....
Σε ποιές ανάγκες αναφέρεσαι?
quote:Ακριβώς κάνοντας αυτό βλέπουμε έναν θεό βίαιο και μηχανικό-άδικο.
Δεν θέλει ο Θεός να δούμε τα ζώα, αλλά Αυτόν μέσα απο την πλάση Του,
quote:
ώστε να κατανοήσουμε τη φύση που μας έδωσε Αυτός....
Ακριβώς.. φύση που τείνει στη μηχανικότητα..
Για να ξεκαθαρήσουμε κάποια πράγματα..
Συμφωνω οτι ο Χριστός θυσιάστηκε για εμάς.
Συμφωνώ οτι ο άνθρωπος είναι εξελιξιακά ανώτερος απ τα ζώα(άλλωστε δεν τους μοιάζει καθόλου σε πολλά σημεία).
Συφωνώ οτι κάποιος εκεί πάνω θέλει το καλό μας.
Συμφωνώ επίσης οτι κάποιος εκεί πάνω θέλει το κακό μας.
Διαφωνώ για το ο οτι άνθρωπος έχει προκερδισμένη την αθανασία του. Άλλωστε η παλαιά διαθήκη αναφέρει οτι ο θεός δημιουργησε τον θάνατο για να μην υποφέρει αιώνια το εκάστοτε όν που οδεύει προς την καταστροφή.
Ισως πω κ άλλα άλλη στιγμή.