ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/12/2009, 12:33:58
hunter1

quote:
ειμαι θελω να πιστευω καλη χριστιανη

Προφανώς δίνεις το μισό σου μισθό σε κάποιον άνεργο, όταν σε χτυπούν γυρίζεις και το άλλο μάγουλο, αγαπάς τους εχθρούς σου...

Εκτός αν πιστεύεις ότι "καλή χριστιανή" είναι αυτή που κάνει μεγάλους σταυρούς στην εκκλησία (για να βλέπουν και οι γειτόνοι) και αποφεύγει να διαβάσει ιστορία.

macedon

09/12/2009, 12:39:23
quote:
Sesostris
Ενδιαφέρον παρουσιάζει εδώ η έμμεση πλην σαφής αναγνώριση από τους Βυζαντινούς της πλήρους ταυτίσεως της Ελληνικότητος με την πολυθεϊστική Εθνική Θρησκεία: «.όσα παρά των προβεβασιλευκότων κατά της Ελληνικής ηπείληται πλάνης ή υπέρ της ορθοδόξου πίστεως εισενήνεκται.» ενώ στο λατινικό κείμενο αναγράφεται «.quae ad anterioribus imperatoribus adversus paganum errorem vel in favorem orthodoxae fidei introductae sunt.»).

Το ίδιο και στην συνέχεια της ιδίας νομοθεσίας, με την οποία καταδικάζονται εις θάνατον όλοι όσοι αν και βαπτισμένοι χριστιανοί εξακολουθούν να λατρεύουν τους Εθνικούς Θεούς και διατάσσονται όλοι οι μη βαπτισμένοι να βαπτισθούν (1. 11. 10), και που αρχίζει με την φράση: «επειδή έχουν συλληφθεί κάποιοι που διακατέχονται από την πλάνη των ανοσίων και μιαρών Ελλήνων

Aντιστοίχως στην λατινική και βυζαντινή εκδοχή:
«quoniam nonnulli inventi sunt, qui impiorum ac sceleratorum paganorum errore.» και «επειδή τινές εύρηνται τή των ανοσίων και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη.».

Αν και από σένα μπορεί να τα περιμένει κανείς όλα, χαίρομαι που με τις παραπομπές σου αυτές, προσπαθείς να δείξεις και εσύ πως η λέξη "Έλληνας" χρησιμοποιούταν και είχε θρησκευτική έννοια (του παγανιστή) και όχι φυλετική.

*****Ελπίζω να μην αρχίσεις πάλι τα ακροβατικά και μας τα γυρίσεις και εδώ και αρχίσεις να καταπίνεις τα λόγια σου.

ar_iaΜέλος
09/12/2009, 13:09:06
quote:
hunter1
αγαπητη ar ia ειμαι θελω να πιστευω καλη χριστιανη αλλα μετα την εκκλησια αμα σου πω πως γιορταζουμε με τον συζυγο μου τα χριστουγεννα αλλα κ οχι μονο γιατι για τους χαρουμενους ανθρωπους ειναι καθε μερα χριστουγεννα φοβαμαι οτι τα κακιασμενα μαγουλακια σου θα κοκκινησουν..φιλακια μωρο μου! τι δυστυχια τελικα κυκλοφορει στον κοσμο trexagireve μου?

Kάνετε ΣΕΞ δλδ εννοείς???
Αν ναι, δεν είναι κακό, για ποιό λόγο να κοκκινήσω.....?
Ίσα ίσα το αντίθετο, το να κάνεις ΣΕΞ είναι κάτι πολύ όμορφο, και θα σε συμβούλευα κιόλας να δοκιμάσεις να το κάνεις κάθε μέρα και όχι μόνο χριστούγεννα και πάσχα!

Αλήθεια, τον trexa γιατί τον επικαλείσαι στον τέλος κάθε πρότασης που γράφεις....?
Μόνη σου δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και θες και βοήθεια...?

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

hunter1Μέλος
09/12/2009, 15:30:26
δεν το ξερα macedon οτι εισαι εφοριακος για να σου δηλωσω φιλανθρωπικες πραξεις μου...απλα ειμαι καλος ανθρωπος με πιστη στ θεο καλα ar ia βαθια νυχτωμενη..οσον αφορα τον trexagireve τι εγινε ζηλευεις?

d.k

09/12/2009, 15:35:05
ρε ψηλέ διάβασε τι γράφει ο Sesostris έλεος πια ελληνικά μιλάμε όχι χριστιανικά άλλα να λέμε και άλλα να εννοούμε το γράφει ξεκάθαρα

"Ενδιαφέρον παρουσιάζει εδώ η έμμεση πλην σαφής αναγνώριση από τους Βυζαντινούς της πλήρους ταυτίσεως της Ελληνικότητος με την πολυθεϊστική Εθνική Θρησκεία:"

τι δεν καταλαβαίνεις;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

09/12/2009, 17:05:03
hunter1
"ειμαι καλος ανθρωπος ... ειμαι καλη χριστιανη (δεν είμαι σαν την ar_ia)"

Φαρισαίος
"Θεέ μου, σ' ευχαριστώ που δεν είμαι όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, που είναι: άρπαγες, άδικοι, μοιχοί ή και σαν αυτόν εκεί τον τελώνη. Nηστεύω δύο φορές την εβδομάδα..." (Λουκ. 18:10-12)

Κάθε ομοιότης συμπτωματική...

macedon

09/12/2009, 17:22:55
Προβοκάτσια και συκοφάντηση χριστιανών, αλλοίωση και παραχάραξη της ιστορίας...
Όποια πέτρα και να σηκώσεις, Μακεδών θα γράφει...
dimitris2Μέλος
09/12/2009, 20:12:25
macedon
quote:

Επειδή προσπαθώ να μιλήσω πολιτισμένα μαζί σου αλλά δεν θέλεις, να σου απαντήσω όπως απαντάς.

Προσπάθεια να μιλήσουμε πολιτισμένα; Γιατί τι είμαστε...;
Κι εγώ αποφεύγω να προσφωνώ στον πληθυντικό γιατί πιστεύω έχει επικρατήσει "κατά λάθος" στην γλώσσα μας.
Αν κάποιος θίγεται φυσικά και χρησιμοποιώ πληθυντικό.
quote:

Δεν απάντησες γιατί έχεις μαύρα μεσάνυχτα από την εβραϊκή νομοθεσία.

Έγραψα "Δευτ: 20:10, 22:22). Το 20:10 ήταν εκ παραδρομής, το 22:22 που σου έβαλα ήταν η παραπομπή.

Και για να μαθαίνεις και συ, μια και φαίνεται ότι είσαι αρκούντως άσχετος.

Και μετά την δικαιολογία της παραδρομής ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι έγραψες.
Το 20:10 που έγραψες δεν είναι άσχετο με τη μοιχεία. Δεν είναι λάθος αλλά σωστό.
Μόνο που δεν είναι στο Δευτερονόμιο αλλά στο Λεβιτικό και λέει:" ἄνθρωπος ὃς ἂν μοιχεύσηται γυναῖκα ἀνδρός, ἢ ὃς ἂν μοιχεύσηται γυναῖκα τοῦ πλησίον, θανάτῳ θανατούσθωσαν, ὁ μοιχεύων καὶ ἡ μοιχευομένη."

Ενώ παραδέχεσαι το 22,22 του Δευτερονομίου που λέει :"᾿Εὰν δὲ εὑρεθῇ ἄνθρωπος κοιμώμενος μετὰ γυναικὸς συνῳκισμένης ἀνδρί, ἀποκτενεῖτε ἀμφοτέρους, τὸν ἄνδρα τὸν κοιμώμενον μετὰ τῆς γυναικὸς καὶ τὴν γυναῖκα· καὶ ἐξαρεῖς τὸν πονηρὸν ἐξ ᾿Ισραήλ" αρνήσαι να διαβάσεις την επόμενη πρόταση 22,23 που γράφει :"᾿Εὰν δὲ γένηται παῖς παρθένος μεμνηστευμένη ἀνδρὶ καὶ εὑρὼν αὐτὴν ἄνθρωπος ἐν πόλει κοιμηθῇ μετ᾿ αὐτῆς, 24 ἐξάξετε ἀμφοτέρους ἐπὶ τὴν πύλην τῆς πόλεως αὐτῶν καὶ λιθοβοληθήσονται ἐν λίθοις καὶ ἀποθανοῦνται·" Κατά ποιόν επιστημονικό τρόπο διαχωρίζεις 2 συνεχόμενες προτάσεις ενός κειμένου την μια σαν ισχύουσα και την άλλη όχι;

quote:

Η Μισνά ήταν η καταγραφή του προφορικού νόμου που έγινε γραπτός μετά το 135, όταν αυτός ο προφορικός νόμος κινδύνευε να χαθεί λόγω της διασποράς.

Συμφωνώ αν και έγινε λίγο αργότερα η καταγραφή και δεν περιελάμβανε μόνο εξηγήσεις της π. διαθήκης αλλά και αφορισμούς εναντίων της νέας θρησκείας.

quote:

Αυτό λοιπόν που παράθεσες, όπως σου είπα, είναι μια πολύ ειδική περίπτωση μοιχείας που μαζί με τις άλλες τρεις επίσης ειδικές περιπτώσεις τιμωρούνται με λιθοβολισμό.

Και που ξέρεις πως το κανε η αδελφούλα του ευαγγελίου και σε ποια περίπτωση ανήκει;

quote:

Αυτό που ούτε ο δικός σου χριστιανικός εγκέφαλος ούτε του τραχανά κατάλαβε είναι πως πολλά απ'αυτά που ρύθμιζαν την κοινωνική, νομική και θρησκευτική ζωή των Εβραίων δεν περιγράφονται μέσα στην Πεντάτευχο αλλά μέσα στο Ταλμούδ. Εκεί περιγράφεται ακριβώς τι περιλαμβάνει το πασχαλινό τραπέζι, όσο και πώς τιμωρούνται οι μοιχοί.

Τα χεις λίγο μπερδέψει.
Υπάρχει η συναγωγή όπου γίνονται ομιλίες και οδηγίες με βάση την βίβλο και όχι το ταλμούδ. Υπάρχει και το ταλμούδ που δεν σταμάτησε να καταγράφεται μέχρι σήμερα με οδηγίες αντιμετώπησης σημερινών προβλημάτων, χριστιανούς, αντισημίτες, έλληνες κλπ.
Υπάρχουν και τα ταλμούδ που βρίσκει κανείς στα βιβλιοπωλεία, ευγενέστατα καθ όλα και προς όλους.

quote:

Προφανώς δεν είσαι με τα καλά σου.

Εγώ δεν είμαι με τα καλά μου ή οι αρχαίοι ιστορικοί που αναφέρουν ότι μαστίγωναν τα παιδάκια άχρις θανάτου μπροστά στο άγαλμα της Αρτέμιδος;

quote:

Εχει πει ο ποιητής Ευριπίδης τέτοιο πράγμα; Ο Σοφοκλής συμφωνεί μ'αυτό;

Φυσικά και έχει πει ο Ευριπίδης ότι η Αρτεμις ορέγεται στο αίμα.
Γιατί; θα έπρεπε να είχε πάρει άδεια από τον Σοφοκλή;

quote:
Ή βάπτιση σε νερό σας την έδωσε;
Οχι, η υποχρεωτική βάφτιση με ποινή άρνησης το θάνατο.

Ισχύει μέχρι σήμερα;
Γιαυτό είπα αφήστε τι έκανε η αρχαία ελλάδα και το βυζάντιο για τα παιδία. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς και οι μελλοντικοί.

Είπε ο Χριστός.
"Αν δεν γίνετε σαν τα παιδιά μήν ψάχνετε άσκοπα."

ar_iaΜέλος
09/12/2009, 21:59:56
quote:
hunter1
δεν το ξερα macedon οτι εισαι εφοριακος για να σου δηλωσω φιλανθρωπικες πραξεις μου...

Mην φοβάσαι, δεν φορολογούντε

quote:
hunter1
απλα ειμαι καλος ανθρωπος με πιστη στ θεο

Ε ναι πως....σου φαίνεται άλλωστε....

quote:
hunter1 καλα ar ia βαθια νυχτωμενη..

Γιατί?
Εσύ δεν μου είπες πως θα με κάνεις να κοκκινίσω αν μου πεις τι κάνετε?
Και μόλις σου μίλησα για σεξ κόλωσες....
Με τι θα με έκανες να κοκκινίσω δλδ, με το να μου έλεγες πως πάτε στα μπουζούκια?

quote:
hunter1
οσον αφορα τον trexagireve τι εγινε ζηλευεις?

Ναι, είμαι ζηλιάρα

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

09/12/2009, 22:21:27
quote:
ar_ia
Kάτι έκανες λάθος μάλλον και δεν το κατεβάζει, το δίνω εγώ αν δεν σε πειράζει.....http://ineedfile.com/download/5486988-vlasis-rassias-mia-istoria-agapis-h-istoria-tis-xristianikis-epikratiseos-pdf
Γιατί να με πειράξει φίλη ar_ia; Κάθε άλλο , σε ευχαριστώ για την διόρθωση .

*

09/12/2009, 22:21:42
quote:

ρε ψηλέ διάβασε τι γράφει ο Sesostris έλεος πια ελληνικά μιλάμε όχι χριστιανικά άλλα να λέμε και άλλα να εννοούμε το γράφει ξεκάθαρα

"Ενδιαφέρον παρουσιάζει εδώ η έμμεση πλην σαφής αναγνώριση από τους Βυζαντινούς της πλήρους ταυτίσεως της Ελληνικότητος με την πολυθεϊστική Εθνική Θρησκεία:"

τι δεν καταλαβαίνεις;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

Διάβασε πάλι αυτά που έχω παραθέσει ως παραπομπή από τα λόγια του Sesostris. Το γνωρίζω πως δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά μη το βγάζεις και από τα μάτια!!!

Λίγη σοβαρότητα! Μας διαβάζει κόσμος!!

09/12/2009, 22:26:46
quote:

quote:
ar_ia
Kάτι έκανες λάθος μάλλον και δεν το κατεβάζει, το δίνω εγώ αν δεν σε πειράζει.....http://ineedfile.com/download/5486988-vlasis-rassias-mia-istoria-agapis-h-istoria-tis-xristianikis-epikratiseos-pdf
Γιατί να με πειράξει φίλη ar_ia; Κάθε άλλο , σε ευχαριστώ για την διόρθωση .

Πουλάκια μου, που το πάτε, που το γυρνάτε, όλοι από την ίδια βρύση πίνετε νερό!!

Όλοι στο Βλάση που έχει το καλό το πράμα!

Βέβαια, να μη παραλείψω να πω πως είστε όλοι "άθεοι" και "λίμπρ πανσέδες"!!

09/12/2009, 23:59:10
Οι πάγοι λιώνουν με ραγδαίο ρυθμό φίλε Ψηλέ...

Θα έχουμε και μεγαλύτερες παραλίες...χαλάρωσε μην σκέφτεσαι συνέχεια το Βλάσση...σκέψου το Θανάση ...

soul

10/12/2009, 01:14:56
quote:

Οι πάγοι λιώνουν με ραγδαίο ρυθμό φίλε Ψηλέ...

Θα έχουμε και μεγαλύτερες παραλίες...χαλάρωσε μην σκέφτεσαι συνέχεια το Βλάσση...σκέψου το Θανάση ...

soul

Αγαπητέ Εαρινέ,
Παρατήρησα, με πολύ ενδιαφέρον, την προσπάθεια του Sesostris να σε πληροφορήσει σχετικά με τα τρομερά και φοβερά διατάγματα/έδικτα των ρωμαίων αυτοκρατόρων που, κάθε τρεις και λίγο, γκρέμιζαν ολοσχερώς όλους τους ναούς των εθνικών και εξολόθρευαν ακόμη και τις γάτες για τις οποίες είχαν υποψίες πως συμμετείχαν σε φαγοπότι ειδωλόθυτων.

Πήγα, που λες, και βρήκα τις «ιστορικές πηγές», τις οποίες και συμβουλεύονται οι σημερινοί «διαφωτιστές» μας.

Που λες, λοιπόν, ξεκίνησα να διαβάζω,
Από εδώ: http://ethnikoi.org/Codex.html
κάποιους νόμους του 'ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - CODEX THEODOSIANUS XVI" και «μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο».

Δες για παράδειγμα:

XVI.16.10.6

Idem a. et Iulianus caes.
Poena capitis subiugari praecipimus eos, quos operam sacrificiis dare vel colere simulacra constiterit. -dat. xi kal. mart. mediolano constantio a. viii et iuliano caes. conss. (356 febr. 19)

Αυτοκράτορας Κωνστάντιος και Καίσαρας Ιουλιανός
Διατάσσουμε όσοι τελούν θυσίες ή λατρεύουν αγάλματα να τιμωρηθούν με την ποινή του θανάτου. - 20 Φεβρουαρίου, 356 μαχχ

Είπα από μέσα μου! πάει δεν έμεινες κανένας ναός όρθιος και όλοι οι εθνικοί τους έφαγε η μαρμάγκα!!!

Εκεί που συνέχιζα προς τα κάτω, προς τους μεταγενέστερους νόμους, για να δω τι άλλα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα προέβλεπαν, διάβασα αυτό εδώ:

XVI.10.14

Idem aa. Caesario praefecto praetorio.
Privilegia si qua concessa sunt antiquo iure sacerdotibus ministris praefectis hierofantis sacrorum sive quolibet alio nomine nuncupantur, penitus aboleantur nec gratulentur se privilegio esse munitos, quorum professio per legem cognoscitur esse damnata. -dat. vii id. dec. constantinopoli arcadio iiii et honorio iii aa. conss. (396 dec. 7)

Αυτοκράτορες Αρκάδιος και Ονώριος προς Καισάριο, Έπαρχο Πραιτoρίου
Τα προνόμια που είχαν δοθεί με τους παλιούς νόμους σε ιερείς, μινίστρους, πρεφέκτους ή ιεροφάντες των παλαιών μυστηρίων, γνωστούς με αυτά ή άλλα ονόματα, θα καταργηθούν εντελώς. Τα πρόσωπα αυτά δεν θα είναι μεταξύ των τυχερών που προστατεύονται με τέτοια προνόμια, αφού τα επαγγέλματά τους είναι παράνομα. - 7 Δεκεμβρίου, 396 μαχχ

.... και αναφώνησα!!
Για στάκα ωρέ κουμπάρε!!!

Εσύ μας είχες πει πως, ήδη 40 χρόνια πριν, απαγόρευαν, με ποινή θανάτου, να τελούν θυσίες ή να λατρεύουν αγάλματα.

Πώς έρχεσαι τώρα και μας λες πως είχαν δοθεί, με τους παλιούς νόμους, προνόμια σε ιερείς, μινίστρους, πρεφέκτους ή ιεροφάντες των παλαιών μυστηρίων;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και για να μη τα πολυλογώ, αγαπητέ Εαρινέ, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:

"η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!!!"

****Μήπως, λέω μήπως, κάνας «λίμπρ πανσές» θα μπορούσε να μας διαφωτίσει πάνω σε αυτό το ζήτημα που δημιουργήθηκε;;

hunter1Μέλος
10/12/2009, 08:40:00
quote:

hunter1
"ειμαι καλος ανθρωπος ... ειμαι καλη χριστιανη (δεν είμαι σαν την ar_ia)"

Φαρισαίος
"Θεέ μου, σ' ευχαριστώ που δεν είμαι όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, που είναι: άρπαγες, άδικοι, μοιχοί ή και σαν αυτόν εκεί τον τελώνη. Nηστεύω δύο φορές την εβδομάδα..." (Λουκ. 18:10-12)

Κάθε ομοιότης συμπτωματική...

macedon

μη φας..εχει γλαροσουπα..πας καλα macedon μου?ο φαρισαισμος ή οπως αλλιως τον λενε αφορα μαλλον ανθρωπους οπως εσενα που στην ουσια λιωνετε το κουνουπι κ δεν βλεπετε ή μαλλον δεν ακουτε αυτα που λετε..απο την στιγμη κ μονο που θελεις να απομακρυνεις απο κοντα σου καθε χριστιανο κ αποδεχεσαι μονο οσους συμφωνουν με σενα ποιος απο τους δυο μας ειναι υποκριτης για πες μου?

d.k

hunter1Μέλος
10/12/2009, 08:51:55
quote:

quote:
hunter1
δεν το ξερα macedon οτι εισαι εφοριακος για να σου δηλωσω φιλανθρωπικες πραξεις μου...

Mην φοβάσαι, δεν φορολογούντε

quote:
hunter1
απλα ειμαι καλος ανθρωπος με πιστη στ θεο

Ε ναι πως....σου φαίνεται άλλωστε....

quote:
hunter1 καλα ar ia βαθια νυχτωμενη..

Γιατί?
Εσύ δεν μου είπες πως θα με κάνεις να κοκκινίσω αν μου πεις τι κάνετε?
Και μόλις σου μίλησα για σεξ κόλωσες....
Με τι θα με έκανες να κοκκινίσω δλδ, με το να μου έλεγες πως πάτε στα μπουζούκια?

quote:
hunter1
οσον αφορα τον trexagireve τι εγινε ζηλευεις?

Ναι, είμαι ζηλιάρα

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

προσεχε τοτε μην παθεις τιποτα απο την ζηλια σου..προσεχε βλεπεις το τυρι αλα οχι την φακα..εισαι πολυ πιο νυχτωμενη απο οτι φανταστηκα..σου επαναλαμβανω ειμαι καλη χριστιανη αλλα κ χαρουμενος ανθρωπος..

d.k

ar_iaΜέλος
10/12/2009, 08:59:35
quote:
hunter1
προσεχε τοτε μην παθεις τιποτα απο την ζηλια σου..προσεχε βλεπεις το τυρι αλα οχι την φακα..εισαι πολυ πιο νυχτωμενη απο οτι φανταστηκα..

E οκ, φαντάσου ότι θες, τσάμπα είναι άλλωστε, εδώ φαντάζεσαι πως υπάρχει ο "καλός" θεούλης σιγά τώρα....

quote:
hunter1
σου επαναλαμβανω ειμαι καλη χριστιανη αλλα κ χαρουμενος ανθρωπος..

Πες το μερικές φορές ακόμη και που ξέρεις....ίσως στο τέλος το πιστέψεις και η ίδια

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

10/12/2009, 09:22:40
dimitris2

quote:
Κατά ποιόν επιστημονικό τρόπο διαχωρίζεις 2 συνεχόμενες προτάσεις ενός κειμένου την μια σαν ισχύουσα και την άλλη όχι;

Σου εξήγησα αλλά δεν κατάλαβες. Η μοιχεία γενικά τιμωρείται με στραγγαλισμό εκτός των 4 ειδικών περιπτώσεων που τιμωρείται με λιθοβολισμό.

quote:
Και που ξέρεις πως το κανε η αδελφούλα του ευαγγελίου και σε ποια περίπτωση ανήκει;

Γιατί θα το ανέφερε. Αλλά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

quote:
Συμφωνώ αν και έγινε λίγο αργότερα η καταγραφή και δεν περιελάμβανε μόνο εξηγήσεις της π. διαθήκης αλλά και αφορισμούς εναντίων της νέας θρησκείας.

Η "νέα θρησκεία" και ο υποτιθέμενος ιδρυτής της απουσιάζουν από το Ταλμούδ.

quote:
Υπάρχει και το ταλμούδ που δεν σταμάτησε να καταγράφεται μέχρι σήμερα με οδηγίες αντιμετώπησης σημερινών προβλημάτων, χριστιανούς, αντισημίτες, έλληνες κλπ.

Το Ταλμούδ ολοκληρώθηκε τον 5ο αιώνα.

quote:
Φυσικά και έχει πει ο Ευριπίδης ότι η Αρτεμις ορέγεται στο αίμα.

Ο Ευριπίδης ήταν ποιητής, όχι ιστορικός.

macedon

10/12/2009, 18:14:33
Δείχνει πολύ ανώριμο,να προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας τον άλλο λάθος,δεν είναι εκεί το νόημα...Κανείς δεν είναι τέλειος,αλλά,γιατί
το δικό μου, πρέπει να ειναι συγκρίσιμο με το δικο σου;
Κοινως, ο διάλογος δεν μας ενδιαφέρει, μόνο να περάσουμε στον άλλο, μια εικόνα για μας;
Αυτό είναι δικό μας ή επίκτητο;
10/12/2009, 19:41:38
quote:

Δείχνει πολύ ανώριμο,να προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας τον άλλο λάθος,δεν είναι εκεί το νόημα...Κανείς δεν είναι τέλειος,αλλά,γιατί
το δικό μου, πρέπει να ειναι συγκρίσιμο με το δικο σου;
Κοινως, ο διάλογος δεν μας ενδιαφέρει, μόνο να περάσουμε στον άλλο, μια εικόνα για μας;
Αυτό είναι δικό μας ή επίκτητο;

Για να την κάνουμε αυτή την συζήτηση , θα πρέπει -έστω για λίγο- να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες μέχρι σήμερα φίλε μου και να ανοίξεις τις πόρτες της διερεύνησης που κάποια στιγμή έκλεισαν παρόντος -απόντος- εσού και εμού και όλων μας...κάποια στιγμή -εγκληματικά- στην πρώιμη παιδική μας ηλικία ...

Νά'μαστε καλά φίλε μου...

soul