- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ακόμα και οι λέξεις με τα α ρ α ι ά γράμματα, είναι του βιβλίου.
quote:quote:
Μην εμμένεις περισσότερο και φέρε μας τη σελίδα.
Πολύ ευχαρίστως φίλε μου!Επίτομος Ιστορία του Ελληνικού εθνους.
Κ. Παπαρρηγοπούλου.Το αντίγραφο που έχω είναι του 1952 των εκδόσεων: "ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ"
Αθήναι, Πλατεία Συν/ματος - τηλ. 21685.Είναι δύο τόμοι των 870 σελίδων έκαστος και το εν λόγω απόσπασμα ευρίσκεται στην σελ. 383 του πρώτου τόμου, στο κεφάλαιο "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Εκκλησία".
Edited by - Αίολος on 05/01/2010 15:34:39
Εμμένεις δηλαδή..???![]()
soul
Αφού με ρώτησε, να του πω όχι;
Δεν εμμένω εγώ...
"Τούτο ουδόλως είναι ακριβές.Εν τω βερατίω λεγεται απλώς ότι δύναται ο χριστιανός να διαθέση μέρος της περιουσίας αυτού υπέρ της Εκκλησίας και ότι το ούτω διατεθέν δύναται ο Πατριάρχης ή ο αρχιερεύς να λαμβάνη μή κωλυόμενος υπό των αρχών , αλλ' ως υπέρτατον όριον τοιάυτης δωρεάς τίθησι το τρίτον, ού πέρα δεν δύναται να διαθέτη προς τιούτον σκοπόν.
Πολλοί Έλληνες κάτω από την πίεση των Τούρκων να τους δώσουν τις περιουσίες τους έναντι πινακίου φακής, δώριζαν τις περιουσίες τους στην Εκκλησία ώστε αυτές να παραμείνουν σε Ελληνικά χέρια από το να δοθούν στους Τούρκους.
Το ίδιο συνέβαινε και με αυτούς που αναγκάζονταν να φύγουν από την Ελλάδα για να ξεφύγουν από τα βάσανα της σκλαβιάς.
Οι Τούρκοι μπρος στις περιουσίες που έχαναν έβαλαν τον όρο αυτό, ώστε ναι μεν να μπορούν να δωρίζουν ένα μέρος αλλά όχι όλο μέχρι το 1/3, ώστε να μπορούν μέσω των απειλών, όπως για παράδειγμα του παιδομαζώματος ή του βίαιου εξισλαμισμού να τα αποκτήσουν σχεδόν τζάμπα. Κάτι που επιτύχαιναν.
Ενώ λίγο ποιο πριν από εκεί που ο Γενάδιος εμφανίζεται ξαφνικά να βγαίνει με τον Μωάμεθ και να ανεβαίνει σ΄ ένα άλογο, ο Παπαρηγόπουλος μας λέει ότι ο Γενάδιος μέχρι τότε ήταν αιχμάλωτος στην Ανδριανούπολη ενός από τους Οσμανίδες μεγιστάνες.
Ευτυχώς που ο Μωάμεθ έκανε αυτή τη λάθος στρατηγική κίνηση και ανέδειξε τον Πατριάρχη ως εθνάρχη.
Ειδάλλως δεν υπήρχε περίπτωση τώρα να μην ήσουν κι εσύ, αλλά κι εγώ σήμερα Έλληνες στο Γένος, αλλά Τούρκοι στο έθνος εκ συνειδήσεως, όπως σήμερα είναι εκατομμύρια Τούρκοι που δεν γνωρίζουν την Ελληνική τους καταγωγή.
Υ.Γ.Το επόμενο μήνυμά μου, αργότερα, θα στο αφιερώσω εξ' ολο-κλήρου.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 05/01/2010 15:55:02
quote:
Ψηλός
quote:
Όχι, με αυτό δεν συμφωνώ. Δυστυχώς, στην μπανανία κάθε αρχαιογκαγκά μπορεί να λέι ό,τι του καπνίσει και να μένει ατιμώρητος.quote:
Εγώ συμφωνώ μόνο με όσα λέει ο Πατέρας Ζήσης.Τότε πώς συμφωνείς με όσα είπε ο γελοίος παπάς;;; Αυτό που έγραψα,
""θα απέτρεπαν οι άγιοι πατέρες σας την επανάσταση του '21 (και όντως το προσπάθησαν μέχρις εσχάτων) διότι καλλίτερα το τούρκικο φέσι, έλεγε (αλήθεια ποιός το έλεγε;;;) με το οποίο διατηρούσαμε την πίστη μας !!!!!! παρά τα φράγκα των φράγκων.................""
δεν το είπε κάποιος άλλος, ο ίδιος το είπε στο βίντεο που είδες αλλά... δεν το άκουσες!!!
![]()
Για μια ακόμη φορά γίνεσαι ένας κοινός συκοφάντης της δεκάρας.
Δεν ξέρω αν φταίει η περικεφαλαία που σου πέφτει στενή ή αν με τα χαλινάρια σας μοίρασαν και καμιά συσκευή και για τα αυτιά σας για να ακούτε μόνο αυτά που σας λένε, αλλά στο βίντεο δεν λέει πουθενά αυτά που λες εσύ. Ο αρχαιογκαγκά το δούλεψε το βίντεο για να του βγει, αλλά μόνο στα δικά σας αυτιά ηχεί αυτό που θέλετε να ακούσετε!!
Αν δεν ήταν οι Άγιοι Πατέρες, εσύ σήμερα θα είχες γίνει χανουμάκι τούρκικο. Ψιλά γράμματα για σένα. Άστο, θέλει μυαλό για να το εννοήσεις.quote:
Σέβομαι τον εαυτό μου και δεν δέχομαι να παραχαράσσεις και να διαστρεβλώνεις τα λόγια τρίτων γιαπετ.Δεν παραχαράσσω τίποτε χριστιανέ.
Ο δικός σου, στο βίντεο, ακούγεται να λέει ότι είναι καλλίτερο το φέσι επειδή μ' αυτό διατηρούσατε την πίστη σας (ξαναβάλε το βίντεο, σβήσε το θυμιατό, άνοιξε τα παράθυρα και δες το), είναι ντροπή σου να διαφωνείς με τους παπάδες σου, πώς θα πας να εξομολογηθείς;;;
Αν σεβόσουν τον εαυτό σου, θα πρόσεχες τι γράφεις και δεν θα προσπαθούσες να βγάλεις τρελούς τους άλλους σε κάτι που, ούτως ή άλλως, ακούγεται απ' τον ίδιον το ξεδιάντροπο παπά.
Ο καθένας μπορεί να ακούσει τι λέει... εκτός από εσένα!!!
Ο καθένας μπορεί να ακούσει το βίντεο εκτός από τους χριστιανομάχους που δεν προσέχουν ούτε ό, τι ακούν, ούτε ό, τι διαβάζουν.
Σου το είπα, βγάλε την περικεφαλαία και άκου προσεκτικά τι λέει.
Το ξέρω, σου ζητάω πολλά για τον εγκέφαλο που διαθέτεις, αλλά για άνοιξε τα αυτιά σου και πρόσεξε να ακούσεις και να καταλάβεις τι είναι αυτό που θα απέτρεπαν οι Άγιοι Πατέρες!!!
Αν μου πεις τι και πώς το είπε ο στρατηγός σου, τότε θα σου πω αν συμφωνώ ή όχι.
Εσύ, όμως, έσπευσες, αμέσως να σταυρώσεις τους αντιπάλους, σωστά;;Λάθος.
Δεν έχει σημασία τι είπε ο στρατηγός, άλλωστε δεν του επιτρέπει η ηλικία και η ιδιότητά του να να ξεφύγει απ' τα όρια της διαμαρτυρίας.
Το τι πιστεύεις και υποθέτεις εσύ δεν με ενδιαφέρει!!
Βάσει του συλλογισμού σου, ούτε και η δική σου ηλικία θα επέτρεπε να λες ένα σωρό ……, αλλά τις λες!!!
quote:
Σημασία έχει ο τρόπος που φέρθηκε ο χριστιανός μπράβος του τρελόπαπα, κι αυτό διότι, ό,τι κι αν είπε ο στρατηγός δεν δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά, παρά μόνο από φανατικούς, σαν κι εσένα , που μοιράζονται τη ντροπή με τους φυσικούς αυτουργούς...
Το κολλητάρι σου, που κοψόραψε το βιντεάκι, δεν τον ενδιέφερε η αλήθεια.
Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και προοριζόταν για κάτι ανεγκέφαλους σαν και του λόγου σου που το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα βρουν αμάσητη τροφή να καταπιούν.
Αν ο "στρατηγός" σου δεν είχε βάλει γλώσσα μέσα όλη την ώρα της συνάντησης και πεταγόταν σαν την "βούρτσα" έξω από το βρακί, και ποιος ξέρει με τι εκφράσεις, τι περίμενες να τον κάνουν;
Αλήθεια, τι γύρευε εκεί κάτω στους ομιλητές;
Γιατί δεν καθόταν όπως και οι υπόλοιποι στη θέση του;
Δεν θα μπορούσε να μιλήσει από εκεί πάνω που βρισκόταν;

quote:Αυτό φίλε μου προσετέθη εκ των υστέρων, για ευνόητους λόγους.
"Τούτο ουδόλως είναι ακριβές.Εν τω βερατίω λεγεται απλώς ότι δύναται ο χριστιανός να διαθέση μέρος της περιουσίας αυτού υπέρ της Εκκλησίας και ότι το ούτω διατεθέν δύναται ο Πατριάρχης ή ο αρχιερεύς να λαμβάνη μή κωλυόμενος υπό των αρχών , αλλ' ως υπέρτατον όριον τοιάυτης δωρεάς τίθησι το τρίτον, ού πέρα δεν δύναται να διαθέτη προς τιούτον σκοπόν.
Δεν είναι δυνατόν ν' αμφισβητεί ο ίδιος το γραπτό του.
Εάν αυτή η διευκρίνηση ήταν του Παπαρρηγόπουλου, απλώς δεν θα έγραφε αυτό που έγραψε. Θα έγραφε την υποσημείωση.
Στο αντίτυπό μου δεν υπάρχει αυτή η υποσημείωση.
quote:
Αίολος:
...και εννοείται ότι το έχω αντιγράπσει λέξη προς λέξη με τα χεράκια μου.
Ακόμα και οι λέξεις με τα α ρ α ι ά γράμματα, είναι του βιβλίου.
Kαι γιατί τότε έκρυψες τη σημείωση? ....σου ξέφυγε? ή δεν την είχε το βιβλίο απ' όπου αντέγραψες? Γιατί δεν μας είπες ότι ήρθε ως αιχμάλωτος και όχι ως συνεργάτης του! όπως σκόπιμα θέλησες να παρουσιάσεις?
Γιατί κρύβεις αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες, λίγες σελίδες ποιο μπροστά, που δείχνουν το τι συνέβαινε στους Έλληνες όταν αυτοί αλλαξοπίστησαν και γινόντουσαν μουσουλμάνοι?....δεν το είδες?....ή δεν το θεώρησες σκόπιμο?
Ας μας πεις για τη σημείωση και για τον αιχμάλωτο Γεννάδιο.... για τα άλλα θα φροντίσω εγώ.
Υ.Γ. στείλαμε σχεδόν ταυτόχρονα τις απαντήσεις μας και είδα εκ των υστέρων τη δική σου, ότι δηλαδή στο έργο που έχεις, δεν έχει την υποσημείωση αυτή.....τα άλλα τα έχει ή όχι? (ότι ήταν αιχμάλωτος ο Γεννάδιος, τους βίαιους εξισλαμισμούς κ.ο.κ.?
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 05/01/2010 16:09:29
quote:Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες για "Ελληνες", Σχολάριους, κλπ.
Ευτυχώς που ο Μωάμεθ έκανε αυτή τη λάθος στρατηγική κίνηση και ανέδειξε τον Πατριάρχη ως εθνάρχη.
Ειδάλλως δεν υπήρχε περίπτωση τώρα να μην ήσουν κι εσύ, αλλά κι εγώ σήμερα Έλληνες στο Γένος, αλλά Τούρκοι στο έθνος εκ συνειδήσεως, όπως σήμερα είναι εκατομμύρια Τούρκοι που δεν γνωρίζουν την Ελληνική τους καταγωγή.
quote:quote:Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες για "Ελληνες", Σχολάριους, κλπ.
'Ασε εκεί τι θα βω....εσύ τι βρήκες στον Παπαρηγόπουλο είναι το θέμα μας.

Edited by - europaios2 on 05/01/2010 16:08:10
quote:Δεν τρέχει τίποτα.
Υ.Γ. στείλαμε σχεδόν ταυτόγχρονα την απάντηση και την είδα τώρα, ότι δεν την είχες.
btw to site den einai oute tou gkiolva oute tou fourakh oute ellhniko :p
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
1)ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ,ΤΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
2)ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.
3)ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ.ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΦΕΝΕΤΕ ΚΑΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ.ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΗΝΟΤΑΝ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ,Η' ΚΑΠΩΣ ΝΩΡΙΣ?????

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Τα ευρηματα απο την πτωση του ΑΤΙΑ τα βρηκε ενας χωρικος πρωτα μεσα στο χωραφι του. Μαρτυρες της πτωσης, ολοκληρη η περιοχη. Λεγεται οτι βρεθηκε και το συγκεκριμενο αντικειμενο εκει οπου η λεξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ειναι γραμμενη. Ακομα, λεγεται οτι διασωθηκαν τα πτωματα καποιου αριθμου εξωγηϊνων καθως και ενος ζωντανου.
Το συμαντικοτερο απο ολα αυτα παντως ειναι οτι προσπαθησαν να διαψευσουν το γεγονος και οτιδηποτε βρεθηκε εκει παρολο που οι μαρτυρες ηταν ολοκληρη η περιοχη. Οι αναφορες κατοικων σε διαφορα ντοκιματερ για μενα ειναι μονο πραγματικες και σχεδον τιποτα αλλο. Η επιγραφη που εχει την λεξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αναγνωριστηκε πολυ αργοτερα απο το συμβαν και αυτο δημιουργει υποψιες.
Οσο για το γνωστο βιντεο με τον εξωγηϊνο εχει σχεδον αποδειχθει οτι ειναι ψευτικο, αλλα υπαρχει πληροφορια οτι υπαρχουν 3 βιντεακια οπου εχει μαγνητοσκοπηθει ο πραγματικος εξωγηϊνος.
...open minds are better minds!
Συγχωρεσε το υφος του μυνηματος μου αλλα εχω μια ερωτηση να σου κανω.
Πες μου λιπων πως ξερεις οτι το περιεχομενο του βιντεο με τη νεκροψια του οντος ειναι ψευτικο?Το εχεις δει???Ολο??????Ειμαι περιεργος να μαθω την απαντηση σου!
Φιλικα παντα,ITNOS.
Οσο για το εαν το εχω δει, εχω μια συλογη περιπου 150ΜΒ με βιντεακια και το συγκεκριμενο το εχω ολοκληρο. Και εμενα μου φαινετε αυθεντικο αλλα καποιοι αλλοι που λενε οτι το εχουν ψαξει το θεμα λενε οτι ειναι fake. Αποψεις ειναι αυτες, τι να κανουμε...
Αμα δεις και καποιο ντοκιματερ σχετικα με το συμβαν θα δεις οτι κατοικοι της περιοχης που ειχαν δει τα πτωματα τα περιγραφουν τελειως διαφορετικα.
...open minds are better minds!
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΛΟΙΠΟΝ...'Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ..."ΟΥΡΑΝΤΙΑ"....
ΔΕ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ...
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ..ΣΤΗ ΜΠΑΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ + ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!?
ΧΜΜΜ...
ΕΧΕΙ ...
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ
ΙΤΑΛΙΚΑ
ΓΑΛΛΙΚΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΑΥΤΗ...
ΕΙΝΑΙ +Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ!...
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ
'manava seva, madhava seva'
* Σύμφωνα με ενδείξεις, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει μέχρι τη Λατινική Αμερική. (Μεταξύ άλλων αναφέρονται και λέξεις με ελληνική ρίζα.)
* Η Ατλαντίδα ήταν κάπου εκεί κοντά (πιθανώς προέκταση της Λ.Α. μέχρι που καταποντίστηκε, ή ακόμα και η ίδια η Λ.Α.)
* Η Λατινική Αμερική σχετίζεται με διάφορους τρόπους με UFO και άλλα μυστηριώδη- σίγουρα εκεί υπήρξε ένας λαμπρός πολιτισμός (τίνων; από πού;) που χάθηκε χωρίς επαρκή ίχνη.
Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, γιατί η επιγραφή να μην είναι στα ελληνικά; :)