ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lamogio44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
17/10/2009, 03:48:29
quote:
kostakis:
Εγώ δηλώνω Έλλην και άθεος το θρήσκευμα. Οποιοσδήποτε λοιπόν θίγει τους Έλληνες ως έννοια ή τους άθεους συλλήβδην, με βρίσκει απέναντί του. Δε θα υπερασπιστώ τους Χριστιανούς, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά γιατί δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω. Εγώ μιλάω για τον Έλληνα άθεο Κωστάκη, όταν βλέπω ότι αυτά τα δύο θεωρούνται από κάποιον ασύνδετα, επισημαίνω το μη ορθόν με το ατομικό μου παράδειγμα.

E! τι να σου κάνω τότε?....κοντά στα ξερά! καίγονται και τα χλωρά!

quote:
kostakis:
Αυτό θα ήθελα να μου το αποδείξεις με στοιχεία. Και δε λέω για τους μη ορθόδοξους αλλόθρησκους, μιλάω αποκλειστικά για τους άθεους.

Οι Αλβανοί που νοίκιασαν το σπίτι δίπλα μας, άθεοι είναι!
Οι γύφτοι στο χωριό μου, η μεγάλη τους πλειοψηφία!, κι αυτοί άθεοι είναι!
Οι αντιρρησίες συνείδησης κι αυτοί άθεοι δηλώνουν......νομίζω ότι φτάνουν!

quote:
Kostakis:
Γενικά, έχω ξαναπεί ότι δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Καλοί υπάρχουν σε όλες τις πλευρές, πατριώτες επίσης, προδότες επίσης. Έλληνες ποιοι είμαστε τελικά;

Έλληνες είναι όσοι αγαπούν την Ελλάδα και κοιτούν το συμφέρον τους να μην ξεπερνάει αυτό της πατρίδας, έχοντας πάντα κατά νου να δώσουν τη ζωή τους γι' αυτήν ή τους λίγους Έλληνες που απέμειναν στις γειτονικές μας χώρες! εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.....

-Όλοι οι άλλοι είναι για τα μπάζα....

quote:
Sesostris:
Πολλές φορές φίλοι μου οι απαντήσεις των χριστιανών του forum είναι τόσο αστείες που προκαλούν το γέλιο σε κάθε καλόπιστο παρατηρητή

Μάλιστα.... στο παρακάτω δηλαδή που έχεις γράψει…..γελάνε ή κλαίνε?

Sesostris:
Ο "Ερμής ο Τρισμέγιστος" ανιστόρητε , έζησε γύρω στο 25.000 π.Χ. και υπήρξε αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο, δάσκαλος του Οσίριδος και της Ισιδος,

quote:
Sesostris
Ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αλήθεια και πολεμούν όποιον την αναζητά με κατάρες, αφορισμούς και οχετούς ύβρεων.

quote:
Sesostris:
Κατηγορούν τους άλλους ρατσιστικά σαν Εβραίους και ξεχνούν ότι ο χριστιανισμός αν απαλλαγεί από το ιουδαϊκό του δόγμα δεν έχει περιεχόμενο, και αποκτά νόημα μόνο μέσα από τις ιουδαϊκές παραδόσεις από τις οποίες έλκει την καταγωγή του.Και αυτά δεν τα λέγω μόνο εγώ .
Ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης στο μήνυμα που έστειλε στα πλαίσια της 3ης ακαδημαϊκής συνόδου Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού που έγινε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1993 , αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής καταπληκτικά .

"Η κοινή πνευματική προέλευσις Χριστιανών και Ιουδαίων φαίνεται σήμερον , περισσότερον παρά ποτέ άλλοτε..."

-Πότε κατηγορήσαμε εμείς ρατσιστικά τους Εβραίους?.....

-Και επειδή υπάρχει κοινή προέλευση....τι?

quote:
Sesostris:
Μήπως δεν είναι γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη , δηλαδή «Αγία Γραφή» του ιουδαϊσμού αποτελεί τμήμα της χριστιανικής «Αγίας Γραφής» , και γενικότερα το χριστιανικό δόγμα στηρίζεται σε κείμενα τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης ;

Και?....για νέο μας το λες?

quote:
Sesostris:
Πως να μην προκαλούν το γέλιο λοιπόν όλα αυτά , όταν οι χριστιανοί κατηγορούν τους άλλους αποκαλώντας τους Εβραίους και μισέλληνες , όταν οι ίδιοι υμνούν στις εκκλησίες τον Ισραήλ , τους Εβραίους πατριάρχες αποκαλώντας τους αγίους και ενδόξους , ενώ παράλληλα καθυβρίζουν κάθε τι το ελληνικό ; Παγκόσμια μοναδικότητα και διαστροφή μα την αλήθεια , να προσευχόμαστε για τους αλλοεθνείς και να βρίζουμε την πατρίδα μας !

Πρόσεξε να δεις!...... διάβασε κανά ιστορικό βιβλίο και όχι μόνο μυθιστορήματα.
Οι Εβραίοι μισούν εμάς τους Έλληνες γιατί τους κάναμε το μεγαλύτερο χουνέρι όσον αφορά τη θρησκεία τους. Και δεν αναφέρομαι στον απλό Εβραίο πολίτη, αλλά στο ιερατείο τους.
Το οποίο τους φανάτιζε, και επί τουρκοκρατίας, μετά τους Αλβανούς, ήσαν και αυτοί πρώτη γραμμή σύμμαχοι με τους Τούρκους και πολέμιοι των Ελλήνων.
Πληγή ολόκληρη ήσαν για την Ελλάδα!

Όσο για τις υπόλοιπες αρλούμπες, έχω απαντήσει ουκ ολίγες φορές!
Δεν έχεις ή δε θέλεις να καταλάβεις ότι ο Θεός, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν έχει πατρίδα! είναι για όλους.

quote:
Sesostris:
Προτάσσουν τα ονόματα ολίγων , ελαχίστων , κληρικών οι οποίοι έβαλαν την πατρίδα πάνω από την θρησκεία τους και θυσιάστηκαν γι αυτήν , για να συγκαλύψουν τον μισελληνισμό τους , όταν ως γνωστόν τους κληρικούς αυτούς όχι μόνο τους κατεδίωξαν όταν ήταν εν ζωή , αλλά και δεν αγίασαν κανένα από αυτούς την στιγμή που αγίασαν ένα σωρό άλλους εθνοπροδότες ρασοφόρους .

Μόνο που όλα τα θέματα που ανοίξατε περί τούτου σας γύρισαν μπούμεραγκ.
Τα στοιχεία λένε ακριβώς τα αντίθετα! Αν δεν ήταν η εκκλησία! θα προσκυνούσες σε τζαμί τώρα!.....και θα έψελνες ύμνους στον Αλλάχ!

quote:
Sesostris:
Κατηγορούν τους άλλους σαν απάτριδες και μονοπωλούν την φιλοπατρία , όταν ως γνωστό το μίσος των χριστιανών και ειδικότερα των μοναχών που σαν απεσταλμένοι του θεού της αγάπης , πουλάνε ευχολόγια και συνταγές σωτηρίας , και σκηνοθετούν κακόγουστες παραστάσεις ψεύτικων θαυμάτων προκειμένου να γίνουν πιστευτοί , αυτών των κοκκαλοπωλητών όπως τους ονομάζει ο ανώνυμος Έλλην στην «Ελληνική Νομαρχία» προς κάθε τι το ελληνικό

Μάθε πρώτα ποιος ήταν ο ανώνυμος κι έλα μετά να μας γράψεις τα σώτα σου....

quote:
Sesostris:
«.......Οί περισσότεροι άπό αύτούς τούς κοκκαλοπωλητάς έξέρχονται άπό τό όρος τού 'Αθους, όπού όνομάζουν 'Αγιον 'Ορος, είς τό όποίον εύρίσκεται ή πηγή αύτών τών καλογήρων. Τά δέ μονοστήρια αύτά έχουσιν είς κάθε πολιτεία ύποστατικά καί όσπίτια, τά όποία καλούσι μετόχια καί τά κατοικούσιν αύτοί οί περιηγηταί. 'Εκεί μετρούσι τά κλεφθέντα χρήματα, διά νά λάβωσιν αύτοί κρυφίως τά μισά καί τά λοιπά νά τά ύπάγωσιν είς τά μοναστήριά των.....»

Αυτά ποιος τα λέει?....ο συγγραφέας της Ελληνικής Νομαρχίας?....αυτός που έλεγε ότι ο παπάς λάδωνε ώστε να γίνει αρχιμανδρίτης?...και μπορούσε ακόμη να γίνει και Πατριάρχης αν θέλει?.......μη γνωρίζοντας καν ότι ο παπάς απαγορεύεται να γίνει Δεσπότης?.....ίσως επειδή τα έγραφε από ξένη χώρα?....για ψάχτο λίγο!

quote:
Sesostris:
είναι διαχρονικό , και το «ες έδαφος φέρειν» το συνεχίζουν όπου και όπως μπορούν ακόμα και σήμερα όπως καταγγέλλεται στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2009 , όπου οι μοναχοί της μονής «Καλαμιώτισσας» στην Ανάφη καταστρέφουν το ιερό του Απόλλωνα Αιγλήτη, προκειμένου να χτίσουν μάντρες, πλακόστρωτα και παρεκκλήσια...Τέτοια ωραία και...πατριωτικά ελληναράδες μου , φτου να μη σας ματιάσω !

Κατ' αρχάς αφού δημοσιεύτηκε στην ελευθεροτυπία, θα το μάθει και η αρχαιολογία....ως εκ τούτου σε πολύ λίγες μέρες μιας και παρακολουθείς το θέμα θα πρέπει να μας πεις και τα νεώτερα.
Και η αρχαιολογία είναι ποιο πάνω από το κράτος!

Στην Κόρινθο για παράδειγμα αρνήθηκε να δώσει άδεια στη Σωληνουργεία Κορίνθου που ζητούσε να φτιάξει λιμάνι.....για κάτι πέτρες...στην κυριολεξία πέτρες!!!! υπολείμματα του λιμανιού της αρχαίας Κορίνθου!
Η Σωληνουργεία έκλεισε (πήγε στην άλλη μεριά του Κορινθιακού), και 120 οικογένειες έμεινα άνεργες,..... προσπαθούν να μαγειρέψουν τις πέτρες τώρα για να φάνε.

Αυτό το γράφω για να δείξω τη δύναμη της αρχαιολογίας! γιατί οι πιέσεις που ασκήθηκαν (οι πολιτικές ήσαν έντονες.....και οι θετικές και οι αρνητικές)

Αν λοιπόν όντως υπάρχει θέμα τότε συντόμως θα το μάθουμε και εφόσον είναι έτσι θα το καταδικάσουμε.....θα μας κρατάει λοιπόν σε ενημέρωση ο Sesostris.....

Αλλά που κατάλαβες βρε μπαγάσα ότι είμαι μοναχός?.....και μάλιστα της μονής «Καλαμιώτισσας» στην Ανάφη!....και όχι της διπλανής?

Έχω και μία απορία.....γράφει η καταγγέλλουσα:
«Μέσα στον περίβολό του, εκτός από την εκκλησία, υπάρχουν κτίσματα που έχουν συμπληρωθεί με παντός είδους προκτίσματα. Είχα δει εκεί πριν από χρόνια μικρό όρθιο αρχαίο κτίσμα (ναός Απόλλωνα Αιγλήτη;). Χρησίμευε τότε σαν αποθήκη για μπάζα, μέλισσες και κοτούλες τριγύριζαν στον χώρο, γενικά είχε αλλάξει χρήση.
Αφού είχε δει αυτά πριν από χρόνια!! γιατί δεν τα κατάγγειλε τότε?

-Και μία άλλη....οι μέλισσες που κολλάνε?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 17/10/2009 03:54:01

17/10/2009, 03:50:17
quote:
macedon:
Τα 100 λίτρα αρωμάτων (σμύρνα και αλόη) που υποτίθεται ότι έφερε ο Νικόδημος δεν ήταν για να πλύνουν τον Ιησού, αλλά για να αρωματίσουν το πτώμα.
Τα αρωματικά έμπαιναν ανάμεσα στο σώμα και στα υφάσματα που τον τύλιγαν και είχαν σαν σκοπό να μειώσουν τη δυσωδία της σήψης. Και φυσικά χρησιμοποιούσαν πολύ λιγότερα από 5 τενεκέδες

Για να αρωματιστεί κάποιος πρέπει πρώτα να πλυθεί! Λες να του έβαζαν τα αρώματα έτσι όπως ήταν? Βρώμικος? Χωρίς να τον ξεπλύνουν από τα αίματα?......ή ήθελες να σου γράψουν αναλυτικά τη διαδικασία?

quote:
macedon:
Δεν μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος.

Θα ήμουν αν υποστήριζα τις βλακείες σου!

quote:
macedon:
Για τους νεκρούς έχουμε δύο συμβάντα: Την ανάστασή τους και την είσοδο στην πόλη. Αν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ συνέβαιναν μετά την ανάσταση, δεν είχε λόγο ο συγγραφέας να τα βάλει στη σκηνή της σταύρωσης. Θα τα έβαζε στη σκηνή της ανάστασης.
Επειδή όμως η ανάσταση των πεθαμένων "συμβαίνει" με τη σταύρωση, μαζί με διάφορα άλλα μυθολογικά, κάνει τη διευκρίνιση ότι ναι μεν αναστήθηκαν τώρα, αλλά μπήκαν μετά την ανάσταση του Ιησού στην πόλη.

Τα γεγονότα αυτά είναι τα όσα τρομερά συνέβησαν ως απόρροια του θανάτου του Ιησού! Τα συγκεντρώνει και τα παρουσιάζει εκεί.

Με την ίδια «λογική» θα μπορούσα να σε ρωτήσω, "γιατί τότε στη σκηνή της Ανάστασης δεν αναφέρει την είσοδό τους στην Πόλη?, κάτι που το ξεκαθαρίζει?".... αφού γράφει: «και εξελθόντες εκ των μνημείων μετά την έγερσιν αυτού εισήλθον εις την Αγίαν Πόλιν....»

quote:
macedon:
Εμ, τι νομίζεις, έτσι ήθελα την άποψή σου; Απλά δεν φανταζόμουν ότι θα είναι ντιπ ... ευρωπαϊκή

Είσαι λίγος απέναντί μου.

quote:
macedon:
Εγώ πιστεύω ότι αυτά είναι ένα μάτσο ανοησίες για αφελείς.

Τότε τι ασχολείσαι μαζί τους? Μόνο ένας ανόητος ασχολείται με κάτι που θεωρεί ανοησία!

quote:
macedon:
Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, όπως δεν έχει σημασία τι φαντάζεσαι εσύ. Σημασία έχει τι γράφουν οι συγγραφείς των ευαγγελίων. Και ο συγγραφέας του ευαγγελίου του κατά Ματθαίο, γράφει αυτό ακριβώς: Οτι αναστήθηκαν μόλις τα τίναξε ο Ιησούς και μπήκαν στην πόλη όταν αυτός αναστήθηκε.

Τα ίδια λένε και οι Εβραίοι......αλλά ποιος τους ακούει?

quote:
macedon:
ΥΓ. Η απορία μου είναι αν ο εκπρόσωπος της ΟΟΔΕ θα το προσπεράσει αυτό ή θα σου πει με εύσχημο τρόπο ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται

Μπα! Γιατί νομίζεις τον κολακεύω?

-Εγώ απεναντίας δεν έχω καμία απορία μαζί σου.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 17/10/2009 04:04:13

17/10/2009, 04:29:45
eyropaie1

quote:
Για να αρωματιστεί κάποιος πρέπει πρώτα να πλυθεί! Λες να του έβαζαν τα αρώματα έτσι όπως ήταν? Βρώμικος?

E, είχε φαίνεται ιδρώσει πάνω στο σταυρό και χρειαζόταν ένα μπάνιο. Το αποσμητικό στις μασχάλες του το βάλανε πριν ή μετά τα αρώματα;

quote:
Με την ίδια «λογική» θα μπορούσα να σε ρωτήσω, "γιατί τότε στη σκηνή της Ανάστασης δεν αναφέρει την είσοδό τους στην Πόλη?

Γιατί το έχει αναφέρει πριν.

quote:
αφού γράφει: «και εξελθόντες εκ των μνημείων μετά την έγερσιν αυτού εισήλθον εις την Αγίαν Πόλιν....»

Χμμ... ξεχνάς κάτι απατεωνίσκο. Κάτσε να στο βάλω με μεγάλα γράμματα να το δείς.

και εξελθόντες εκ των μνημείων , μετά την έγερσιν αυτού εισήλθον εις την Αγίαν Πόλιν

Δηλαδή: Και αφού βγήκαν από τους τάφους, μετά την ανάστασή του μπήκαν στην πόλη.

Ελπίζω να φαίνεται το κόμμα που χωρίζει τις δύο προτάσεις... Μην κοιτάς εσύ που βάζεις τα σημεία στίξης όπου σου έρθει, σαν το μαϊντανό, γιατί δεν ξέρεις ελληνικά. Αυτοί που ξέρουν τη γλώσσα, τα βάζουν εκεί που πρέπει, για να υπάρχει συγκεκριμένο νόημα. Και το νόημα της πρότασης είναι παραπάνω από σαφές

Κάτσε να σου δώσω κι ένα παράδειγμα με πιο απλά νοήματα, μπας και το καταλάβεις.

αφού αποφοίτησε από τα ΤΕΙ σαν βοηθός λογιστή, μετά τις εξετάσεις έπιασε δουλειά στο δημόσιο...

Σύμφωνα με τη λογική σου, ο παραπάνω τραχανάς αποφοίτησε, έδωσε εξετάσεις και έπιασε δουλειά την ίδια μέρα. Ούτε ο Ψηλός με το μέσο του δεν θα τα κατάφερνε έτσι...

quote:
Τα ίδια λένε και οι Εβραίοι......αλλά ποιος τους ακούει?

Τα ίδια λένε όλοι όσοι ξέρουν να διαβάζουν.
Μην κοιτάς εσύ που βλέπεις μόνον τις εικόνες

macedon

kostakisΜέλος
17/10/2009, 11:02:11
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ europaios2

quote:
Οι Αλβανοί που νοίκιασαν το σπίτι δίπλα μας, άθεοι είναι!
Οι γύφτοι στο χωριό μου, η μεγάλη τους πλειοψηφία!, κι αυτοί άθεοι είναι!
Οι αντιρρησίες συνείδησης κι αυτοί άθεοι δηλώνουν......νομίζω ότι φτάνουν!

Οι Αλβανοί δεν είναι Έλληνες ούτως ή άλλως, όχι γιατί είναι άθεοι.
Οι γύφτοι δεν ξέρω τι είναι, ούτε καν οι ίδιοι δεν ξέρουν...
Οι αντιρρησίες συνείδησης δηλώνουν άθεοι, εδώ έχεις δίκιο. Και για μένα οι αντιρρησίες συνείδησης είναι μία περίεργη ιστορία, σηκώνει πολλή συζήτηση.

quote:
Έλληνες είναι όσοι αγαπούν την Ελλάδα και κοιτούν το συμφέρον τους να μην ξεπερνάει αυτό της πατρίδας,

Συμφωνώ και επαυξάνω κι αυτό μπορεί να το κάνει κανείς σε κάθε φάση του βίου του ως Έλλην πολίτης

quote:
έχοντας πάντα κατά νου να δώσουν τη ζωή τους γι' αυτήν

Συμφωνώ επίσης

quote:
έχοντας πάντα κατά νου να δώσουν τη ζωή τους ... για τους λίγους Έλληνες που απέμειναν στις γειτονικές μας χώρες

Συμφωνώ, αρκεί να μην πρόκειται περί επεκτατικού - ιμπεριαλιστικού - δήθεν αλυτρωτικού πολέμου. Και αναφέρομαι φυσικά ΚΑΙ στις ονειρώξεις περί επανακατάληψης της Πόλης (γιατί δυστυχώς εκεί πάει το μυαλό των περισσοτέρων), την οποία προσωπικά θεωρώ, στην παρούσα φάση και ιστορική συγκυρία, άνευ λόγου, άνευ ουσίας και άνευ πραγματικού αντικειμένου. Προσωπικά, προτιμώ να υπερασπιστώ τα 132.000 τ.χιλ. των τωρινών εδαφών μου, ακόμα και αν θεωρώ ότι υπάρχουν εδάφη πρώην ελληνικά, παρά να ρισκάρω να χάσω έστω και μία σπιθαμή σε περίπτωση που μπλέξω με αλυτρωτισμούς.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!