ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

lamogio44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
kostakisΜέλος
15/10/2009, 19:49:10
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Αγαπητέ μου Kostakis...Ηρέμησε λίγο.....Τι κοτσάνες πετας;

no comments...

quote:
Εγώ είπα ότι η αλήθεια, είναι μια, το ποιά ειναι ο καθεις ισχυριζεται ότι την κατέχει κι αυτό συζητάμε να βρούμε...Εσύ τι λές;
Να δεχτούμε ότι όλα είναι η αλήθεια;

Ωραία, και εγώ σου λέω ότι η αλήθεια είναι κάτι υποκειμενικό και δεν μπορείς να αποδείξεις πρακτικά, ούτε εσύ, ούτε εγώ, τι ισχύει. Το κακό είναι ότι εσύ είσαι δογματικός, αλλά θα το αντέξω.

quote:
Αν δεν διαβάζεις τα προηγούμενα μηνύματα, κινδυνεύεις και εκτεθείς...Συγκεκριμένα το δικό σου μήνυμα,μοιάζει κάπως απο ξεκαρφωτο..Συντονίσου....

Αν από τα quotes δεν μπορείς να δικαρίνεις ότι απαντάω σε σένα, δεν μπορώ να το κάνω πιο σαφές. Δε θέλω να πιστέψω ότι είναι θέμα αντιληπτικότητας.

quote:
Αν διαφωνείς με το θέμα, πρόβλημα σου κι μην γράφεις..Αλλά μη μας λές και τι να κάνουμε...

Διαφωνώ καθέτως με την αξιωματική προσέγγιση σε κάτι πρακτικώς ανεξήγητο. Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι έχεις μία απάντηση, γούστο και δικαίωμά σου, αλλά τα ΠΡΕΠΕΙ σου, όπως εκφέρονται στο διάλογο, είναι μάλλον αστεία. Άλλωστε δεν είπα εγώ τι πρέπει να κάνετε, δε με ενδιαφέρει μία, έχε υπόψη σου. Απλά απορώ γιατί εσύ κάνεις κάτι τέτοιο με πολλούς εδώ μέσα, λες και είσαι ο αποκλειστικός μύστης της αλήθειας.

quote:
Μην ξεχνάς, είσαι ..δημοκράτης....

Scripta manent...
Αφού όμως θες και απάντηση για τις ομάδες - παρακλάδια του χριστιανισμού, θα σου δώσω την άποψη μου και επ' αυτού (ποιος τη χάρη σου βρε...) : θεωρώ ότι κάθε ένας που δε συμφωνεί με τις κατά καιρούς ιερατικές ερμηνείες για τη ζωή του Χριστού και τα διδάγματά του, αλλά τις προσεγγίζει διαφορετικά, δημιουργεί μία τέτοια ομάδα, που χαρακτηρίζεται δόγμα ή αίρεση. Για μένα προσωπικά δεν είναι κακό, αρκεί να μην προσπαθεί να την επιβάλλει και σε άλλους, εκείνο είναι η αλήθεια δε με ενθουσιάζει. Όχι όμως ότι δε μου αρέσει να ακούω διαφορετικές - από τις καθιερωμένες Συνοδικές - ερμηνείες... αυτό δε σημαίνει ότι δέχομαι κάποια, άλλωστε όλες από ανθρώπους προς ανθρώπους απευθύνονται. Τα Ευαγγέλια είναι συγκεκριμένα... οι ερμηνείες πολλές.

Φιλικά
Κωστάκης

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

15/10/2009, 20:23:28
Δεν μου λές φίλε μου Kostakis, το ότι εδώ στο θέμα αυτό, μιλάμε για ορθόδοξη πίστη και ότι εγώ υπερασπίζομαι τις θέσεις μου , όπως κι οι άλλοι, στα λαίσια του διαλόγου,είναι που δεν κατάλαβες;
Γιατί αυτά που λές στα λέω παραπάνω και αντιδημκρατικά μου λές ότι
δεν έχω το δικαίωμα να τις υπερασπίζομαι...
Στην πατρίδα μου, στο σπίτι μου και στο στόμα μου, ακόμη δεν βάλαμε
όριο, εσύ δεν ξέρω πως τα κατάφερες, αλλά τέλος πάντων...Φίλε, προσεξε τι λές...Ο καθένας πιστεύει αυτά που θέλει και δεν θα πεις εσύ, ποιός περισσότερο και ποιό λιγότερο, έτσι στο ξεκάρφωτο, χωρίς να συμετέχεις....
Αν μπορείς, συμμετείχε, αν όχι, μην απλά θολώνεις τα νερά...
Δεν λέει τιποτε...
15/10/2009, 21:13:55
Hρέμησε ρε τρεχαγύρευε θα μας πάθεις τίποτα.
Οχι τίποτα αλλο αλλά δεν θα μπορείς να με αντιμετωπίσεις.
Εννοώ στο τρέξιμο
15/10/2009, 21:18:26
......Προθέρμανση έκανα, φιλε μου allzzaro,ζέσταμα, εσύ απότομα ξεκινάς τις αποστάσεις;
Αλλά το ξεκάρφωτο του Κωστάκη, μου φερε απο ξεχαρμάνιασμα....
Και λέω, μήπως δεν είδε που μπήκε....Του θύμισα τον τίτλο....
Καλά δεν έκανα;
15/10/2009, 21:19:01
quote:
Δεν μου λές φίλε μου Kostakis, το ότι εδώ στο θέμα αυτό, μιλάμε για ορθόδοξη πίστη και ότι εγώ υπερασπίζομαι τις θέσεις μου , όπως κι οι άλλοι, στα λαίσια του διαλόγου,είναι που δεν κατάλαβες;

Κατ` αρχήν ποιός ο λόγος να γίνεται διάλογος.
Εσύ εχεις ταχθεί υπέρ των ευαγγελίων και της Αγίας Γραφής.
Εμείς δεν έχουμε ταχθεί πουθενά.
Εσύ λοιπόν υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου. Εμείς δεν έχουμε τι να υπερασπιστούμε ποιός ο λόγος λοιπόν να γίνεται διάλογος.
Τι θα βγεί απο αυτόν τον διάλογο, τι περιμένουμε να βγεί δλδ.

15/10/2009, 21:25:41
Βασικα φίλε μου allzzaro, χαιρομαι τη δημοκρατικότητα σου....
"Εσύ" "Εμείς"..."Ούκ εν τω πολλώ το εύ",. λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι,ενώ ο Αίσωπος," ένας, αλλά λέων"...
Να το γυρίσουμε στις παροιμίες;
΄'Αρε ..ανένταχτε!!!!Καλά, πλάκα μου κανεις,έτσι;
Για την Αγία Γραφή είπα ότι έχει ολλά μηνύματα, ότι έχω διαβάσει απο ότι άλλο ήθελα και πλέον,λέω να καταλάβω καλύτερα τον άνθρωπο...
Προτιμώ να ασχοληθώ με τον άνθρωπο, παρά με την Σελήνη....
Εσείς, λύσατε όλα τα προβλήματα σας και πάτε στον ...Σείριο;
Πονηρούλη...Θέλεις να τους...προβληματίσετε κι αυτούς, έ;
Κι αν δεν τους βρείτε; Τζάμπα η βόλτα μερικών εκατομμυρίων χιλιομέτρων;
15/10/2009, 21:36:05
Αυτό το εσύ, εμείς δεν είχε σκοπό να υποδηλώσει κάτι

quote:
Εσείς, λύσατε όλα τα προβλήματα σας και πάτε στον ...Σείριο;

Στο ξαναπείπα. Δεν μπορείς να μου υποδείξεις τι θα πιστεύω..
Ελα πλάκα κάνω .. μην μας παρεξηγηθείς κιόλας??

15/10/2009, 22:17:10
Εγώ πάλι...
Αλλά για τον Σείριο, να το συζητήσουμε,γιατί το λές αυτό;
Δηλαδή,ανακατέψαμε τη γή, έχουμε γίνει κρετινοι και μας
φταίει άλλος πλανήτης, να τον "μαγαρίσουμε" κι αυτόν;Όχι ότι
πιστεύω ότι υπάρχει αλλού ζωή, αλλά το θέμα είναι ότι ασχολούμαστε
με εκτός πραγματικότητας δεδομένα και αυτά δημιουργούν φαινάκες...
ar_iaΜέλος
15/10/2009, 22:21:53
quote:
γιαπετ

Με δεδομένο ότι ένας θερμοσίφωνας έχει χωρητικότητα 80, περίπου, λίτρων;;;
Δεν θέλει και κάνα μισάωρο να ζεσταθεί το νερό;;;

Όχι.
Έχει ταχυθερμοσίφωνα

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

15/10/2009, 23:05:57
quote:
φταίει άλλος πλανήτης, να τον "μαγαρίσουμε" κι αυτόν;

Εσύ να τα βλέπεις που μου εξυμνείς τον άνθρωπο.
Ετοιμάσου ομως σε λίγα χρόνια θα πρέπει να μετοικήσουμε και εμείς σε αλλους πλανήτες..

16/10/2009, 08:38:06
Αγαπητέ μου allzzaro, όλα γιναν για τον άνθρωπο..Κι ας σε στενοχωρώ,
μέσα στην καλοσύνη σου...Η δουλειά με τον άνθρωπο, συνεχίζεται και
δεν θεωρείται άσχημη υπόθεση..Έχε πιστη και ελπίδα, όχι στον άνθρωπο,
αλλα στον θΕΌ...
Απο κει να περιμένεις βοήθεια...
17/10/2009, 00:00:13

quote:
macedon:
Το ευαγγέλιο λέει επί λέξει:

50. ο δε Ιησούς κράξας φωνή μεγάλη αφήκε το πνεύμα
51. Και ιδού το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη εις δύο από άνωθεν έως κάτω, και η γη εσείσθη και αι πέτραι εσχίσθησαν,
52. και τα μνημεία ανεώχθησαν και πολλά σώματα των κεκοιμημένων αγίων ηγέρθη,
53. και εξελθόντες εκ των μνημείων, μετά την έγερσιν αυτού εισήλθον εις την αγίαν πόλην και ενεφανίσθησαν πολλοίς.
Δηλαδή:
Με το θάνατο του Ιησού (50)
-Σχίζεται το καταπέτασμα
- Γίνεται σεισμός
- Ανοίγουν οι τάφοι και σηκώνονται οι πεθαμένοι

53. Και αφού βγήκαν από τα μνημεία, μετά την ανάστασή του μπήκαν στην αγία πόλη και εμφανίστηκαν σε πολλούς.
Η ανάσταση των πεθαμένων γίνεται με το θάνατο του Ιησού. Η είσοδός τους στην Ιερουσαλήμ γίνεται μετά την ανάσταση του Ιησού.
Αυτό λέει το ευαγγέλιο.

Πρώτη πληροφορία.......Στον 50, μαθαίνουμε ότι ο Ιησούς άφησε το πνεύμα Του.

Δεύτερη πληροφορία.....Στον 51, μαθαίνουμε ότι το παραπέτασμα του ναού χωρίστηκε στα δύο και ότι έγινε μεγάλος σεισμός με ρήγματα.

Τρίτη πληροφορία...... Στον 52 και στον 53 μαθαίνουμε ότι νεκροί άγιοι αναστήθηκαν και πήγαν στην πόλη όπου εμφανίστηκαν σε πολλούς, αμέσως μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

Για να το κάνω ποιο λιανά (λόγω της Εβραϊκής σκέψης που σε κατακλύζει).
Στον 52, μας λέει ότι αναστήθηκαν και στον 53 μας λέει τι έκαναν αφού αναστήθηκαν, δίνοντάς μας όμως την απαραίτητη πληροφορία ότι αυτά συνέβησαν μετά την Ανάσταση του Ιησού! και αυτό το έκανε ο συγγραφέας για να ξεχωρίσει το συμβάν αυτό από τα αμέσως προηγούμενα του στοίχου 51, όπου συνέβησαν αμέσως με το θάνατο του Ιησού.

Εάν λοιπόν εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις, ότι αφού βγήκαν από τον τάφο έκατσαν 2 ημέρες και περίμεναν να Αναστηθεί ο Ιησούς!.....λυπάμαι αλλά χρειάζεται να σου βγάλει κάποιος τις παρωπίδες.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα ήταν εντελώς αφύσικο! για τα δεδομένα του Χριστιανισμού, να προηγηθεί η ανάσταση των αγίων! πριν την Ανάσταση του Ιησού!, φτάνει για να οδηγήσει και τον ποιο μπούφο! στο αυτονόητο!, ότι εδώ ο συγγραφέας, αν μή τι άλλο, θεωρεί αλληλένδετους και όχι αποκομμένους μεταξύ τους, τους στοίχους 52 και 53.
τους

quote:
macedon:
Κι όμως, ο Ιησούς είχε πει ότι μισό λίτρο είναι αρκετό. Αλλωστε και οι γυναίκες που πάνε το πρωί στον τάφο, τα αρώματα που έχουν είναι προφανώς σε βαζάκια, όχι σε τενεκέδες
Ta 100 λίτρα είναι απλά μια ακόμη ανοησία του Ιωάννη, όπως για παράδειγμα το τρύπημα των πλευρών του Ιησού που είναι τελείως ηλίθιο, τόσο σαν έμπνευση όσο και σαν ... εκτέλεση της εντολής του κυβερνήτη.
Αλλά είπαμε. Τα ευαγγέλια είναι για ανθρώπους σαν και σένα

Για να βάλει κάποιος άρωμα! έπεται ότι έχει πλυθεί!.....εκτός και εάν εσύ βάζεις αρώματα μόνο και μόνο για να σκεπάσεις τη βρώμα σου!

Ο Ιησούς αφού λοιπόν καθαρίστηκε από τις βρωμιές και τα αίματα, μπορούσε πλέον να δεχτεί και τα αρώματα στα μπουκαλάκια.

quote:
kostakis:
Θα εκτιμούσα πριν γράψεις κάτι, να βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει. Αυτές οι γενικότητες συμπαρασύρουν πολλούς εκ των συνομιλητών σου και υποβιβάζουν αισθητά το επίπεδο της επιχειρηματολογίας σου. Αν πιστεύεις ότι κάποιος δεν είναι Έλλην, μπορείς να το αποδείξεις με στοιχεία που δείχνουν ότι δεν είναι Έλλην, όχι με ανόητες γενικεύσεις, βασισμένες στην ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ (Έλλην = Χριστιανός και δη Ορθόδοξος)

Θα μπορούσα να δεχτώ την κριτική σου και να δώσω εξηγήσεις ή να αμυνθώ της θέσεώς μου, μόνο εφόσον ασκούσες την κριτική σου και προς τον macedon που θεωρεί ότι οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες! γράφοντας διάφορες κοτσάνες περί τούτου.....να στο πω κι αλλιώς! ή στραβός είν' ο γιαλός! ή στραβά αρμενίζουν κάποιοι εδώ μέσα.

quote:
kostakis:
Εφόσον τους ρώτησες και εσύ έναν-έναν (και δεν εννοώ μόνο τους 5-6 που γνωρίζουμε ως ηγέτες της Παλιγγενεσίας, αλλά το σύνολο όσων έχυσαν το αίμα τους για αυτή την πατρίδα) και ΑΠΑΝΤΕΣ σου απάντησαν ότι είναι Χριστιανοί, έχει καλώς. Αλλιώς, τα παραμυθάκια αυτά και ειδικά τις υποτιμητικές αναφορές στους άθεους, κράτα τα για τον εαυτό σου και για οποιονδήποτε πιστεύει στην προαναφερθείσα ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.
Όσο για το σχολιασμό περί Ντόγκον, Σείριου, Μωυσή και μεταφράσεων Ευαγγελίων, τα αφήνω στους ενδιαφερόμενους.

5-6 μπορεί να γνωρίζεις εσύ φίλε Κώστα!......η ιστορία μιλάει για όλους! που ορκιζόντουσαν στο σταυρό! και ορμούσαν στον εχθρό!
Δε ζήτησα όμως 5-6 να μου γράψει! αλλά έναν! "ΕΝΑΝ! ΜΟΝΟ"

Πρόσεξε να δεις......αν κάποιος ζει στην Ελλάδα και είναι Χριστιανός Ορθόδοξος! έχει 5%-10% περίπου πιθανότητα να μην είναι Ελληνικής καταγωγής!

Αν κάποιος είναι άθεος ή άλλου θρησκεύματος έχει τουλάχιστον ένα 50% ως πιθανότητα, ώστε να μην είναι Ελληνικής καταγωγής.....απλά μαθηματικά!...μην παρεξηγείσαι λοιπόν!

Δεν υποτιμώ εν γένει τους άθεους!.....αλλά αυτούς που το παίζουν “ιστορία” χωρίς να είναι ούτε τρίχα της!

Δεν μπορεί να βγαίνει ο macedon, που δε δέχεται καν την Πόλη μας ως Ελληνική! και οι ομοϊδεάτες του και να το παίζουνε Ελληναράδες!!!
Να βρίζει ως μή Έλληνες τους Χριστιανούς Ορθόδοξους! και να θίγεσαι εσύ όχι από αυτά, αλλά επειδή έγραψα ότι ως άθεος έχει έναν επιπρόσθετο λόγω για να μην είναι Έλληνας!.......δεν κολλάει πως να το κάνουμε!.....σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι!!!

Ούτε είναι τυχαίο! ότι όταν ρώτησα κάποτε εάν θα πολεμούσαν υπέρ της πατρίδας και δίπλα σε εμάς τους Χριστιανούς, δε βγήκε ούτε ένας για να απαντήσει θετικά! παρά μόνο ο γιαπετ! μετά από αρκετό καιρό! για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ενώ αντιθέτως εγώ ως Χριστιανός απάντησα άμεσα και αμέσως στο δικό του ερώτημα! για το αν θα πολεμούσα δίπλα σε άθεους και εναντίων Χριστιανών.

Γι' αυτό και του την είπα αμέσως με τον eidos!......γιατί ότι γράφει δε ξεγράφει το άτιμο!......ας μίλαγε κάποιος άλλος, ο ίδιος όμως δεν δικαιούτο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

17/10/2009, 00:09:59
europaie1

Η ανάσταση των νεκρών, και όλα τα υπόλοιπα συνοδεύουν το θάνατο τον Ιησού. Οποιασδήποτε γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, το καταλαβαίνει.

Η είσοδος των ζόμπι στην Ιερουσαλήμ γίνεται μετά την υποτιθέμενη ανάσταση του Ιησού. Κι αυτό το καταλαβαίνει όποιος γνωρίζει έστω και λίγα ελληνικά.

Το ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, είναι αποκλειστικά δικό σου πρόβλημα που οφείλεται στην ελλιπή γνώση της ελληνικής όσο και στην παντελή σου άγνοια πάνω στα θεολογικά (και όχι μόνο) θέματα.

ΥΓ. Δεν σου φαίνεται παράξενο που ακόμη και ο εκπρόσωπος της ΟΟΔΕ σ'αφήνει να γελοιοποιείσαι μόνος σου πάνω σ'αυτό το ζήτημα;

macedon

17/10/2009, 00:31:03
quote:
D.P.J. 10:
Φίλε europaios 2 .....μάλλον κατασπαταλείς τους υδάτινους πόρους του πλανήτη ! Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι σε ελεύθερο κάμπινγκ που κάνω , με ένα 15 λιτ δοχείο κάνουν μπάνιο 2 άτομα. Εντάξει περίπτωση ανάγκης είναι και γίνεται η μέγιστη δυνατή οικονομία . Είπαμε ... ενδεικτικά. Εξάλλου άν θέλεις κάνεις μπάνιο και με 1 κ.μ.

Δε θα ήθελα να σε γνωρίσω το καλοκαίρι!......πάντως ρίξε μια ματιά στο διαδύκτιο για να δεις ότι γράφει ότι κυμαίνεται 150-400 (οι πιο σπάταλοι).

quote:
D.P.J. 10:
Τώρα άν θεωρείς ότι σε εκείνες τις εποχές οι συνθήκες υγιεινής ήταν τόσο καλές και οι άνθρωποι είχαν μανία με την καθαριότητα , τότε έχει βάση και η ιστορία με τα 100 λίτρα νερού με ή χωρίς μυρωδικά κ.λ.π.

Πρόσεξε να δεις άλλο μια συνηθισμένη κατάσταση και άλλο μία ασυνήθης!
Να σου δώσω ένα παράδειγμα....εσύ στο κάμπινγκ μπορεί να κάνεις μπάνιο με 7 λίτρα νερού! και να μυρίζεις μόνο στους γύρω σου.....
εάν όμως υποθέσουμε ότι έχεις κυλιστεί στα χώματα, είσαι ιδρωμένος και πας να πλυθείς με 7 λίτρα νερού!.....τότε σίγουρα θα κάνεις αισθητή την παρουσία σου! και στους παραπέρα!

Ο Ιησούς ήταν ιδρωμένος γεμάτος σκόνη και ξεραμένα αίματα! δεν ήταν μια συνηθισμένη κατάσταση.
Από εκεί και έπειτα δεν μπορούσαν να πάνε στον τάφο, και αν δεν τους έφτανε το μείγμα να ξαναπηγαίναν πάλι αργότερα.
Για να πάνε στον τάφο του Ιησού! ζήτησαν άδεια. Μια φορά πήγαν για να τον πλύνουν!
Ούτε γνωρίζουμε την απόσταση από όπου έφερναν το μείγμα για να τον καθαρίσουν! Λογικό είναι να πήραν αρκετό ώστε καλύτερα να τους περίσσευε παρά να μην τους έφτανε.

quote:
άθεος:
λοιπόν μια τρεχούμενη βρύση καταναλώνει 15 λίτρα το λεπτό άρα ο ευρωπαίος όταν κάνει μπάνιο αφήνει την βρύση να τρέχει για 15-20 λεπτά συνεχώς

Άσε τον europaio2 και πιάσε τον Ιησού ο οποίος θα χρειαζόταν 6,5 λεπτά!......και απάντησέ μου αν εσύ καταναλώνεις την ίδια ποσότητα νερού για να πλύνεις τα χέρια σου, όταν αυτά δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο!.....με την ποσότητα για να τα καθαρίσεις όταν αυτά έχουν μουτζούρα!

quote:
γιαπετ:
Άθεε, εγώ μίλησα για θερμοσίφωνα.
Φαντάζεσαι πόσες φορές πρέπει ο "πεντακάθαρος", να τον ανάψει κατά τη διάρκεια ενός μπάνιου, το χειμώνα;;
Με δεδομένο ότι ένας θερμοσίφωνας έχει χωρητικότητα 80, περίπου, λίτρων;;;
Δεν θέλει και κάνα μισάωρο να ζεσταθεί το νερό;;;

Δε μου απάντησες! .....με καυτό νερό κάνεις εσύ μπάνιο?

quote:
allzzaro:
Ζωντανός?
Δηλαδή μπορεί να καταναλώνει και ως πεθαμένος?
Μου αρέσει που μιλάς και για συνηθισμένο μπάνιο.
Αν ενας άνθρωπος ``ζωντανός`` θέλει 300 λίτρα νερό για να πλυθεί, ενας ελέφαντας πόσο θέλει 3 τόννους .
Ωραίος ο Ευρωπαίος....

Διαβάζει και ο macedon! και είμαι αναγκασμένος να γράφω τα αυτονόητα!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

kostakisΜέλος
17/10/2009, 00:32:13
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ europaios2

quote:
Θα μπορούσα να δεχτώ την κριτική σου και να δώσω εξηγήσεις ή να αμυνθώ της θέσεώς μου, μόνο εφόσον ασκούσες την κριτική σου και προς τον macedon που θεωρεί ότι οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες!

Εγώ δηλώνω Έλλην και άθεος το θρήσκευμα. Οποιοσδήποτε λοιπόν θίγει τους Έλληνες ως έννοια ή τους άθεους συλλήβδην, με βρίσκει απέναντί του. Δε θα υπερασπιστώ τους Χριστιανούς, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά γιατί δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω. Εγώ μιλάω για τον Έλληνα άθεο Κωστάκη, όταν βλέπω ότι αυτά τα δύο θεωρούνται από κάποιον ασύνδετα, επισημαίνω το μη ορθόν με το ατομικό μου παράδειγμα.

quote:
Πρόσεξε να δεις......αν κάποιος ζει στην Ελλάδα και είναι Χριστιανός Ορθόδοξος! έχει 5%-10% περίπου πιθανότητα να μην είναι Ελληνικής καταγωγής!

Σωστό

quote:
Αν κάποιος είναι άθεος ... έχει τουλάχιστον ένα 50% ως πιθανότητα, ώστε να μην είναι Ελληνικής καταγωγής.....απλά μαθηματικά!...μην παρεξηγείσαι λοιπόν!

Αυτό θα ήθελα να μου το αποδείξεις με στοιχεία. Και δε λέω για τους μη ορθόδοξους αλλόθρησκους, μιλάω αποκλειστικά για τους άθεους.

quote:
Δεν υποτιμώ εν γένει τους άθεους!.....αλλά αυτούς που το παίζουν “ιστορία” χωρίς να είναι ούτε τρίχα της!

Επειδή ακριβώς το ξέρω, γι αυτό δε σε θεωρώ μέρος της εξίσωσης της ηλιθιότητας που προανέφερα.

quote:
Ούτε είναι τυχαίο! ότι όταν ρώτησα κάποτε εάν θα πολεμούσαν υπέρ της πατρίδας και δίπλα σε εμάς τους Χριστιανούς, δε βγήκε ούτε ένας για να απαντήσει θετικά!

Νομίζω ότι με ξέχασες, αλλά το προσπερνάω... αρκεί να μην πρόκειται περί επιθετικού, επεκτατικού πολέμου. Σαφώς και θα προστατέψω τα τιμημένα χώματα της πατρίδας μου!!!
Γενικά, έχω ξαναπεί ότι δε μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Καλοί υπάρχουν σε όλες τις πλευρές, πατριώτες επίσης, προδότες επίσης. Έλληνες ποιοι είμαστε τελικά;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

17/10/2009, 00:42:04
quote:
trexagireve
φταίει άλλος πλανήτης, να τον "μαγαρίσουμε" κι αυτόν;

Λες φίλε trexagireve να πάνε χριστιανοί ιεραπόστολοι στον Σείριο να διδάξουν την θρησκεία της αγάπης ; Ε ρε σκοτωμοί που έχουν να γίνουν μεταξύ Ορθοδόξων , Καθολικών , Προτεσταντών , Μονοφυσιτών και λοιπών χριστιανών , για το ποιος θα έχη την πρωτοκαθεδρία !!

*

17/10/2009, 00:52:35
quote:
Robben
Βρε μπας και εισαι εβραιος? Τα ιδια ελεγαν και οι Ιουδαιοι αλλα ποτε δεν τα απεδειξαν.
Το ντυσιμο ηταν κοινο για ολους. Τα ρουχα της εποχης. Το ιδιο και η αρχιτεκτονικη που φυσικα δεν είναι δογμα…..

europaioi 2
-Eμφανισιακά μοιάζει!.....
-Εδάφη ανέκαθεν Ελληνικά τα θεωρεί Βουλγαρικά και Τουρκικά όπως ακριβώς οι Εβραίοι!
-Εβραϊκή σκέψη έχει.....
-Μισεί τον Χριστιανισμό (εφόσον δεν τον κάνει μόνο και μόνο για λόγους εμπορικού συμφέροντος), όπως ακριβώς οι Εβραίοι!

Πολλές φορές φίλοι μου οι απαντήσεις των χριστιανών του forum είναι τόσο αστείες που προκαλούν το γέλιο σε κάθε καλόπιστο παρατηρητή . Ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αλήθεια και πολεμούν όποιον την αναζητά με κατάρες, αφορισμούς και οχετούς ύβρεων.
Κατηγορούν τους άλλους ρατσιστικά σαν Εβραίους και ξεχνούν ότι ο χριστιανισμός αν απαλλαγεί από το ιουδαϊκό του δόγμα δεν έχει περιεχόμενο, και αποκτά νόημα μόνο μέσα από τις ιουδαϊκές παραδόσεις από τις οποίες έλκει την καταγωγή του .
Και αυτά δεν τα λέγω μόνο εγώ . Ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης στο μήνυμα που έστειλε στα πλαίσια της 3ης ακαδημαϊκής συνόδου Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού που έγινε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1993 , αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής καταπληκτικά .

"Η κοινή πνευματική προέλευσις Χριστιανών και Ιουδαίων φαίνεται σήμερον , περισσότερον παρά ποτέ άλλοτε..."

Μήπως δεν είναι γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη , δηλαδή «Αγία Γραφή» του ιουδαϊσμού αποτελεί τμήμα της χριστιανικής «Αγίας Γραφής» , και γενικότερα το χριστιανικό δόγμα στηρίζεται σε κείμενα τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης ;
Πως να μην προκαλούν το γέλιο λοιπόν όλα αυτά , όταν οι χριστιανοί κατηγορούν τους άλλους αποκαλώντας τους Εβραίους και μισέλληνες , όταν οι ίδιοι υμνούν στις εκκλησίες τον Ισραήλ , τους Εβραίους πατριάρχες αποκαλώντας τους αγίους και ενδόξους , ενώ παράλληλα καθυβρίζουν κάθε τι το ελληνικό ; Παγκόσμια μοναδικότητα και διαστροφή μα την αλήθεια , να προσευχόμαστε για τους αλλοεθνείς και να βρίζουμε την πατρίδα μας !

Προτάσσουν τα ονόματα ολίγων , ελαχίστων , κληρικών οι οποίοι έβαλαν την πατρίδα πάνω από την θρησκεία τους και θυσιάστηκαν γι αυτήν , για να συγκαλύψουν τον μισελληνισμό τους , όταν ως γνωστόν τους κληρικούς αυτούς όχι μόνο τους κατεδίωξαν όταν ήταν εν ζωή , αλλά και δεν αγίασαν κανένα από αυτούς την στιγμή που αγίασαν ένα σωρό άλλους εθνοπροδότες ρασοφόρους .

Κατηγορούν τους άλλους σαν απάτριδες και μονοπωλούν την φιλοπατρία , όταν ως γνωστό το μίσος των χριστιανών και ειδικότερα των μοναχών που σαν απεσταλμένοι του θεού της αγάπης , πουλάνε ευχολόγια και συνταγές σωτηρίας , και σκηνοθετούν κακόγουστες παραστάσεις ψεύτικων θαυμάτων προκειμένου να γίνουν πιστευτοί , αυτών των κοκκαλοπωλητών όπως τους ονομάζει ο ανώνυμος Έλλην στην «Ελληνική Νομαρχία» προς κάθε τι το ελληνικό

«.......Οί περισσότεροι άπό αύτούς τούς κοκκαλοπωλητάς έξέρχονται άπό τό όρος τού 'Αθους, όπού όνομάζουν 'Αγιον 'Ορος, είς τό όποίον εύρίσκεται ή πηγή αύτών τών καλογήρων. Τά δέ μονοστήρια αύτά έχουσιν είς κάθε πολιτεία ύποστατικά καί όσπίτια, τά όποία καλούσι μετόχια καί τά κατοικούσιν αύτοί οί περιηγηταί. 'Εκεί μετρούσι τά κλεφθέντα χρήματα, διά νά λάβωσιν αύτοί κρυφίως τά μισά καί τά λοιπά νά τά ύπάγωσιν είς τά μοναστήριά των.....»

είναι διαχρονικό , και το «ες έδαφος φέρειν» το συνεχίζουν όπου και όπως μπορούν ακόμα και σήμερα όπως καταγγέλλεται στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2009 , όπου οι μοναχοί της μονής «Καλαμιώτισσας» στην Ανάφη καταστρέφουν το ιερό του Απόλλωνα Αιγλήτη, προκειμένου να χτίσουν μάντρες, πλακόστρωτα και παρεκκλήσια...Τέτοια ωραία και...πατριωτικά ελληναράδες μου , φτου να μη σας ματιάσω !

*

17/10/2009, 00:53:28
D.P.J. 10

quote:
Τώρα άν θεωρείς ότι σε εκείνες τις εποχές οι συνθήκες υγιεινής ήταν τόσο καλές και οι άνθρωποι είχαν μανία με την καθαριότητα , τότε έχει βάση και η ιστορία με τα 100 λίτρα νερού με ή χωρίς μυρωδικά κ.λ.π.

Και βέβαια είχαν αυτοί οι άνθρωποι μανία με την καθαριότητα.

Έπρεπε να είναι καθαροί, ιδιαίτερα το βράδυ, αφού σκεπάζονταν με τα... κοστούμια τους.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

17/10/2009, 00:55:53
europaie1

quote:
Για να βάλει κάποιος άρωμα! έπεται ότι έχει πλυθεί!.....εκτός και εάν εσύ βάζεις αρώματα μόνο και μόνο για να σκεπάσεις τη βρώμα σου!

Αυτό γίνεται στους ζωντανούς. Στους πεθαμένους Εβραίους η διαδικασία ήταν διαφορετική.

quote:
Ο Ιησούς αφού λοιπόν καθαρίστηκε από τις βρωμιές και τα αίματα, μπορούσε πλέον να δεχτεί και τα αρώματα στα μπουκαλάκια.

Τα 100 λίτρα αρωμάτων (σμύρνα και αλόη) που υποτίθεται ότι έφερε ο Νικόδημος δεν ήταν για να πλύνουν τον Ιησού, αλλά για να αρωματίσουν το πτώμα.

Τα αρωματικά έμπαιναν ανάμεσα στο σώμα και στα υφάσματα που τον τύλιγαν και είχαν σαν σκοπό να μειώσουν τη δυσωδία της σήψης. Και φυσικά χρησιμοποιούσαν πολύ λιγότερα από 5 τενεκέδες

quote:
Στον 52, μας λέει ότι αναστήθηκαν και στον 53 μας λέει τι έκαναν αφού αναστήθηκαν, δίνοντάς μας όμως την απαραίτητη πληροφορία ότι αυτά συνέβησαν μετά την Ανάσταση του Ιησού! και αυτό το έκανε ο συγγραφέας για να ξεχωρίσει το συμβάν αυτό από τα αμέσως προηγούμενα του στοίχου 51, όπου συνέβησαν αμέσως με το θάνατο του Ιησού.

Δεν μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος.

Για τους νεκρούς έχουμε δύο συμβάντα: Την ανάστασή τους και την είσοδο στην πόλη. Αν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ συνέβαιναν μετά την ανάσταση, δεν είχε λόγο ο συγγραφέας να τα βάλει στη σκηνή της σταύρωσης. Θα τα έβαζε στη σκηνή της ανάστασης.

Επειδή όμως η ανάσταση των πεθαμένων "συμβαίνει" με τη σταύρωση, μαζί με διάφορα άλλα μυθολογικά, κάνει τη διευκρίνιση ότι ναι μεν αναστήθηκαν τώρα, αλλά μπήκαν μετά την ανάσταση του Ιησού στην πόλη.

Εμ, τι νομίζεις, έτσι ήθελα την άποψή σου; Απλά δεν φανταζόμουν ότι θα είναι ντιπ ... ευρωπαϊκή

quote:
Εάν λοιπόν εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις, ότι αφού βγήκαν από τον τάφο έκατσαν 2 ημέρες και περίμεναν να Αναστηθεί ο Ιησούς!

Εγώ πιστεύω ότι αυτά είναι ένα μάτσο ανοησίες για αφελείς. Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, όπως δεν έχει σημασία τι φαντάζεσαι εσύ. Σημασία έχει τι γράφουν οι συγγραφείς των ευαγγελίων. Και ο συγγραφέας του ευαγγελίου του κατά Ματθαίο, γράφει αυτό ακριβώς: Οτι αναστήθηκαν μόλις τα τίναξε ο Ιησούς και μπήκαν στην πόλη όταν αυτός αναστήθηκε.

ΥΓ. Η απορία μου είναι αν ο εκπρόσωπος της ΟΟΔΕ θα το προσπεράσει αυτό ή θα σου πει με εύσχημο τρόπο ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται

macedon

RobbenΜέλος
17/10/2009, 03:37:46
quote:
Ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αλήθεια και πολεμούν όποιον την αναζητά με κατάρες, αφορισμούς και οχετούς ύβρεων.

Εχουμε δικαιωμα να απανταμε με πηγες σε καθε συκοφαντια. Ουτε πολεμαμε ουτε τιποτα. Ουτε εξυβρισα κανεναν, ουτε καταραστηκα. Σε προκαλω να βρεις σε ποστ μου καταρες και οχετους. Εγω εχω να σου δειξω τι γραφτηκε για μενα σε αυτο το φορουμ.
quote:
Κατηγορούν τους άλλους ρατσιστικά σαν Εβραίους και ξεχνούν ότι ο χριστιανισμός αν απαλλαγεί από το ιουδαϊκό του δόγμα δεν έχει περιεχόμενο, και αποκτά νόημα μόνο μέσα από τις ιουδαϊκές παραδόσεις από τις οποίες έλκει την καταγωγή του .

Ας δουμε τι λεει ο κ. Μπαμπινιωτης…….
‘’Ως προς τον μειωτικό χαρακτηρισμό «εβραιοχριστιανική θρησκεία», είναι μεν ορθό ότι η Καινή Διαθήκη έχει συχνή αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και στον κόσμο τής Π. Διαθήκης, που έχει ως επίκεντρο τον λαό τού Ισραήλ (τους Εβραίους), αλλά η K. Διαθήκη και όλη η χριστιανική διδασκαλία υπερβαίνει εξ ορισμού τον παλαιό κόσμο και τον παλαιό άνθρωπο, για να δημιουργήσει τον νέο άνθρωπο με αναφορά όχι πλέον στους Εβραίους αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επομένως ο σκόπιμος -με ρατσιστικές προεκτάσεις και απηχήσεις- χαρακτηρισμός τού Χριστιανισμού ως «εβραϊκού» και αστήρικτος είναι και αφήνει να διαφανεί ένας αντισημιτισμός’’.
Γεώργιος Μπαμπινιώτης ΤΟ ΒΗΜΑ , 24-08-2003
Κωδικός άρθρου: B13946B411
Ώστε ειστε και ρατσιστες!!
quote:
Και αυτά δεν τα λέγω μόνο εγώ . Ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης στο μήνυμα που έστειλε στα πλαίσια της 3ης ακαδημαϊκής συνόδου Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού που έγινε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1993 , αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής καταπληκτικά .

"Η κοινή πνευματική προέλευσις Χριστιανών και Ιουδαίων φαίνεται σήμερον , περισσότερον παρά ποτέ άλλοτε..."

Αν κρινω απο το κομματακι που εφερες, μιλαει για ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ και οχι για συνεχεια οπως λετε αστοχως. Παραπανω απαντα ο Μπαμπινιωτης.
quote:
Μήπως δεν είναι γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη , δηλαδή «Αγία Γραφή» του ιουδαϊσμού αποτελεί τμήμα της χριστιανικής «Αγίας Γραφής» , και γενικότερα το χριστιανικό δόγμα στηρίζεται σε κείμενα τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης ;

Καταρχην εχουν απορριψει μεγαλο μερος της παλαιας διαθηκης οι εβραιοι και εχουν το Ταλμουδ. Ως χριστιανοι ξερουμε καλυτερα απο σενα τι δεχομαστε και τι οχι. Τα των εβραιων δεν τα δεχεται η χριστιανικη εκκλησια.

Υγ. Τα υπολοιπα ειναι φλυαριες......καλη νυχτα.