- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ομολογώ ότι υποκλίνομαι στα λαυράκια που βγάζεις στη φόρα...
Αλλά τι να αντιπούνε οι κακομοίρηδες εβραιοχριστιανόπληκτοι, εδώ βρωμάει ο τόπος από τέτοιες αναισχυντίες και αυτοί το βιολί τους... ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ...
Τι να κάνουμε, τσομπάνος σαν τους πρόγονούς τους ιουδαίους ήταν ο Ι.Χρυσόστομος, γι΄αυτό μόνο από σκηνές ήξερε !!!
Προστάτης ?? ...εννοείς ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ???
Αντε κόψτε τα χάπια μπας και ξυπνήσετε !
momy
Σε παρακαλώ να είσαι πιο ήπιος στις εκφράσεις σου. Όσον αναφορά τα χάπια αποτελούν φαρμακευτική αγωγή. Αν ένα φάρμακο είναι καλό και θεραπεύει, δεν ρωτάει ο ασθενής ποιος το παρασκεύασε…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Γνωρίζει όμως κάποιος από τους φίλους των Forums να μας πη και να μας λύση την απορία , το ανάθεμα κατά των Ελλήνων έχει ιοθετηθεί από όλα τα Χριστιανικά δόγματα , ή μόνο η Ορθόδοξη εκκλησία μας αναθεματίζει ;
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Δεν είμαι ειδικός, και έτσι δεν το λέω 1000%, αλλά ζώ στο εξωτερικό και έχω γνωρίσει ΠΑΡΑ πολλους διαφόρων "γεύσεων" Χριστιανούς.
Ποτέ δεν άκουσα κανέναν να λέει για ανάθεμα κατά των Ελλήνων, αν υπήρχε, δεν μπορει, κάποιος θα μου το είχε πεί, έστω για να σπάσει πλάκα.
Οι προτεστάντες μάλλον αποκλείεται, γιατί δεν έχουν καν την έννοια του αναθέματος, και εξ άλλου συμπαθούν την Ελληνική φιλοσοφία.
Οι Καθολικοί, ίσως υπάρχει μιά μηδαμινή περίπτωση, αλλά δεν το έχω ακούσει. Η πεθερά μου είναι φανατική καθολική, και αν ήταν έτσι θα μου τα είχε... ψάλλει.
Συμπεραίνω λοιπόν οτι η "τιμή" ανοίκει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο θεός να την έχει καλά...
Κ
quote:
SesostrisΔεν είμαι ειδικός, και έτσι δεν το λέω 1000%, αλλά ζώ στο εξωτερικό και έχω γνωρίσει ΠΑΡΑ πολλους διαφόρων "γεύσεων" Χριστιανούς.
Ποτέ δεν άκουσα κανέναν να λέει για ανάθεμα κατά των Ελλήνων, αν υπήρχε, δεν μπορει, κάποιος θα μου το είχε πεί, έστω για να σπάσει πλάκα.
Οι προτεστάντες μάλλον αποκλείεται, γιατί δεν έχουν καν την έννοια του αναθέματος, και εξ άλλου συμπαθούν την Ελληνική φιλοσοφία.
Οι Καθολικοί, ίσως υπάρχει μιά μηδαμινή περίπτωση, αλλά δεν το έχω ακούσει. Η πεθερά μου είναι φανατική καθολική, και αν ήταν έτσι θα μου τα είχε... ψάλλει.Συμπεραίνω λοιπόν οτι η "τιμή" ανοίκει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο θεός να την έχει καλά...
Κ
kynikos,
το ανάθεμα κατά των Ελλήνων πρωτοεμφανήστηκε στη παλαιά διαθήκη και το κληρονόμησε ο χριστιανισμός. Γι΄αυτό δε βλέπω κανένα λόγο να υπάρχουν οι αναθεματισμοί μόνο στους ορθόδοξους.
Από κάποιο σημείο και πέρα (μάλλον αναγέννηση) τα ιερατεία κατάλαβαν το ατόπημα των αναθεματισμών και προσπάθησαν να τους συγκαλύψουν. Βλέπεις και εγώ δε τα γνώριζα μέχρι να ενημερωθώ από "μη εγκεκριμένα βιβλία από την ορθόδοξη εκκλησία".
momy
quote:
το ανάθεμα κατά των Ελλήνων πρωτοεμφανήστηκε στη παλαιά διαθήκη και το κληρονόμησε ο χριστιανισμός. Γι΄αυτό δε βλέπω κανένα λόγο να υπάρχουν οι αναθεματισμοί μόνο στους ορθόδοξους.
Δηλαδή όλο το κόλλημα, κατα την γνώμη σου περιστρέφεται γύρω απο το ΖΑΧ θ' 13 ;;
K.
ΑΡΧΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΡΩΜΕΙΚΗ ΟΧΙ ΡΩΜΑΙΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ . ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Η ΕΠΙΣΙΣΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΕΠΙΣΙΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ 75-80 % ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ.
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ . ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.
ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ
Δηλαδή, από όλη την Βίβλο, απο την Ανθρωπογονία και την Μυθολογία της Γένησης και της Εξόδου, από το μεγαλείο της ιστορίας του Δαυίδ και απο τους Ψαλμούς του, απο την Σοφία του Σολομόντος και το Άσμα Ασμάτων, απο τον Εκκλησιαστή και από την Διδαχή της Αγαπης του Ιησού, κολλήσατε σε έναν κουρκουτιασμένο προφήτη της ΠΔ που κανείς (εκτος από κάτι Ορθόδοξους παππάδες) δεν θυμάται ούτε καν υπολογίζει πια;
Ένας ψωρόγερος, που ποιος ξέρει από ποίαν νόσον έπασχε, Αλτζχάιμερς, σύφιλη, προχωρημένα γεράματα...ο Θεός μόνο ξέρει, σας έκανε να λυσσάξετε και να αφρίζετε έτσι
;
Μα δεν έχεται τίποτα καλλύτερο να ασχοληθήτε;
Σας πληροφορώ, αν και ξέρω οτι ίσως σας λυπήσει, οτι ΟΥΔΕΙΣ έξω από την Ελλάδα δεν κόπτεται για "αναθέματα" κατα των Ελλήνων, και για Ζαχαρίες... εκτός απο κανα-δυο που κοιμούνται ήσηχοι στα κελλιά του ψυχιατρείου τους.... ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά
Κ.
Το θέμα που έθεσες έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν μέσα στη παρούσα ιστοσελίδα.
Παρακαλώ να επιμεληθούν οι υπεύθυνοι για να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
Ευχαριστώ
ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΠΙΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΠΙΖΗΤΑΣ.ΗΔΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗ(6) ΣΕΛΙΔΕΣ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ Ή ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΤΙ ΛΕΣ;
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1841&whichpage=6&ARCHIVE=
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!
Όχι ακριβώς.. όλες οι θρησκείες που επιδέχονται του προσηλυτισμού μάλιστα με τρόπο, θα έλεγα, φασιστικό, δημιούργησαν πολλά δεινά στην ανθρωπότητα... Πως θα μπορούσε άλλωστε να είμαστε όλοι το ίδιο?
Αλλά μιας και ο Χριστιανισμός είναι από τις πιο διαδεδομένες στον κόσμο και μάλιστα η κύρια θρησκεία του γνωστού Δυτικού πολιτισμού είναι φυσικό να έχουμε δει και να έχουμε ακούσει πολλά..
Όπου δεν υπάρχει ελευθερία τα πράγματα είναι έτσι.. και μάλιστα όπου βλέπουμε χώρες που είνα συνιφασμένες με κάποια θρησκεία τότε βλέπουμε τα χάλια της Ελλάδας...
Όμως υπήρχαν λαοί που πίστευαν σε κάποιες θρησκείες που δεν επιδέχονταν τον προσηλυτισμό, μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τους ήταν αδιανόητο να καταλάβουν αυτό που λέγεται προσηλυτισμός.. βλέπε Παγανισμός... αυτές βέβαια ήταν και από τους πιο εύκολους στόχους.. βλέπε πάλι Παγανισμός..
Αυτό που αναφέρεις για ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ μου φάνηκε πολύ αποκρουστικό αλλά όλοι γνωρίζουμε τί συνέβαινε τότε με την ιερά εξέταση.. (πόσοι υποτιθέμενοι μάγοι κάηκαν)
Σχετικά με την Ελλάδα θα σου πω πως σέβομαι το πολιτισμό της.. εκείνον που έδωσε τα φώτα και όχι αυτόν που έχουμε σήμερα...
Όμως δεν ανοίκω στην ομάδα που πιστεύει στον εκλεκτό λαό .. για κανέναν λαό, όχι μόνο για την Ελλάδα.. ούτε πως προερχόμασε από τον Σείριο..
Έχω ακούσει πολλά.. σχετικά με αυτή την αντίληψη.. μέχρι το σημείο να μου πουν πως όλοι οι υπόλοιποι είναι πειράματα, εννοώ όλοι οι υπόλοιποι λαοί.. δηλαδή έλαιος... να βουτάμε λίγο την γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε... όπως έλεγε η πολύ σοφή γιαγιά μου!!
Τώρα σχετικά με τις αναφορές που μας έκαναν οι άλλοι φίλοι.. συμφωνώ πως πρέπει να κοιτάξεις τις απαντήσεις του άλλου τόπικ.. και να θέσεις εκεί τις ερωτήσεις σου.. έτσι εκείνο το παλιό 8έμα θα έρθει πάλι στην επιφάνεια.. και με την ευκαιρία αυτή θα γνωρίσουν και άλλοι φίλοι (καινούριοι) που ενδιαφέρονται για το θέμα... σχετικές απαντήσεις από εκείνες που έχουν δωθεί ήδη μέσα από εκείνο το τόπικ...
Ευχαριστώ . πάντα με φιλική διάθεση
Σκέφτομαι, ανακαλύπτοντας πως δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....![]()
S I M O R I L .......
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.
Η ΥΠΑΤΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ 1200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΉΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΘΟΥΣΑΝ ΟΙ "ΆΓΙΟΙ" ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΉΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΩΝ. ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ", ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ, ΝΑΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ, ΒΙΒΛΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ Η ΤΟΤΕ ΜΙΣΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΆΛΛΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ( ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΠΑΛΑ, ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ) ΈΧΟΥΝ ΨΕΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ. ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΟΣΜΟΓΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΌΛΕΣ ΈΧΟΥΝ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΑΕΤΩΝ ( ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΑΛΥΩΝΤΑΣ ΤΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ. ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΒΡΑΪΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΑΤΕΛΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΌΠΩΣ ΆΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!
quote:
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.
Η ΥΠΑΤΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ 1200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΉΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΘΟΥΣΑΝ ΟΙ "ΆΓΙΟΙ" ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΉΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΩΝ. ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ", ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ, ΝΑΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ, ΒΙΒΛΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ Η ΤΟΤΕ ΜΙΣΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΆΛΛΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ( ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΠΑΛΑ, ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ) ΈΧΟΥΝ ΨΕΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ. ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΟΣΜΟΓΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΌΛΕΣ ΈΧΟΥΝ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΑΕΤΩΝ ( ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΑΛΥΩΝΤΑΣ ΤΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ. ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΒΡΑΪΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΑΤΕΛΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΌΠΩΣ ΆΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!
Για το Τάγμα του Κριναετού, ξέρεις τίποτε σχετικό;
Προσωπικά γνωρίζω πως οι ιδρυτές του ήταν Ροδόσταυροι και όχι Μασώνοι.
Όσο για το πάντρεμα του Δωδεκαθεισμού-Χριστιανισμού (για μένα είναι κρυφό όνειρο αλλά ουτοπία...), εάν είναι φήμες απο περιοδικά ή διάφορα άτομα δεν θα τα πίστευα.
Συμφωνώμε το ότι οι Δωδεκαθεϊστές και οι Χριστιανοί δεν πρέπει να συγκρουστούν γιατί αυτά τα δύο είναι το σπαθί και η ασπίδα του Ελληνισμού...!
Αλλά αυτό που θα μας ενώσει και θα μας φέρει στην Ελλάδα του Φωτός είναι η Αυτογνωσία....η πικρή μου αλήθεια είναι ότι ο Πόνος θα συμβάλλει σε αυτό.
Ότι γίνει, σε καλό να μας βγεί!
Edited by - Πρίγκιπας on 04/03/2004 09:11:18
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!
Θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την συζήτηση εφ’ όσον διεξάγετε με ηρεμία και εφ’ όσον μπορούμε καθαρά να δούμε τα στοιχεία χωρίς δογματισμούς .
Στην γνωστή μας λοιπόν ιστορία διαβάσαμε και μάθαμε για τα κακά που έκανε η Εκκλησία ( Ορθόδοξη και Καθολική ) .
Είναι λοιπόν σε όλους μας γνωστά τα πεπραγμένα των Ιερατείων εναντίον όσον ήταν αντιφρονούντες .
Ακόμα και σήμερα το Ιερατείο χρησιμοποιεί την όποια μέθοδο αρκεί να βολεύει στην υπεράσπιση του δόγματος .
Παλαιότερα ξέρουμε πως κυνήγησε λόγιους ανθρώπους ( π.χ. Καζαντζάκης ) , κυνήγησε όσους ήθελαν να πιστεύουν κάπου αλλού και συνεχίζει να αντιτίθεται σε ότι δεν το «συμφέρει» .
ΟΜΩΣ πόσα ξέρουμε για τη δράση του Ιερατείου στην αρχαιότητα ;
Ανέκαθεν τα Ιερατεία και η πολιτικοί συμβάδιζαν με κοινό σκοπό να ποδηγετούν την μάζα και να ελέγχουν την γνώση .
Όποιος ή όποια δεν ήταν σύμφωνοι με αυτή την πρακτική τον εξόριζαν , τον δίκαζαν , τον δολοφονούσαν ( Σωκράτης – Πυθαγόρας – κλπ ) .
Άρα η πρακτική είναι κοινή .
Αυτή λοιπόν η ανάγκη του ανθρώπου για γνώση ήταν η αιτία και για την δημιουργία των μυστικιστικών – εσωτερικών Ταγμάτων .
Μόνο εκεί μπορούσαν να μιλήσουν και να αναζητήσουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θέματα που σε καμία άλλη περίπτωση δε θα μπορούσαν να συζητήσουν σε κάποιο ανοιχτό χώρο ή υπό του «βλέμματος» των κρατούντων .
Στην κουβέντα μας λοιπόν ας μην μπλέξουμε την αγάπη μας για την Αρχαία Ελλάδα με το Χριστιανισμό , τον Ιουδαϊσμό και ότι άλλο .
Ας κάνουμε όσο το δυνατόν μια ελεύθερη αναζήτηση .
Seirios-5 διάβασα την ιστοσελίδα του Τάγματος του Κριναετού αλλά δεν διαπίστωσα πουθενά την σύνδεση του με Τεκτονικά ( Μασονικά ) δεδομένα . Έτσι καλό είναι στις αναφορές μας να μην βάζουμε το συνθετικό Μασον- σε ότι θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε κίβδηλο ή μιαρό .
Αν έχεις κάποια άλλα στοιχεία με χαρά θα τα διαβάσω .

Ο κακός λύκος