ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε ότι τα πνεύματα είναι ακριβώς δίπλα σας αυτή τη στιγμή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Πιστεύετε ότι τα πνεύματα είναι ακριβώς δίπλα σας αυτή τη στιγμή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

prophet98 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
01/02/2012, 13:02:01
Dr Jekyll Mr Hyde

Ας είναι κάποιος άλλος, δεν εννοούσα εμένα, άλλωστε, όπως λες κι εσύ, πώς θα μπορούσα;;;

quote:
Άσε που για σένα που δεν είσαι χριστιανος πολίτης, ο αντίχριστος δεν υπάρχει, οπότε και εσύ ο ίδιος να ήσουνα δε θα υπήρχε λόγος να σε πιστέψεις.

Δεν λένε ότι τον πρώτο καιρό θα είναι χαρισματικός, γλυκούλης και θα τον συμπαθούν όλοι;;;

Να δεις που κάνει και τον... χριστιανό....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

sorrowΝέο Μέλος
15/11/2002, 22:41:22
Άραγε πού πάνε,που βρίσκονται....

16/11/2002, 08:38:10
Αγαπητή φίλη, το ερώτημα σου έχει σχέση με την μετενσάρκωση, μπορείς να δείς τα σχετικά topic.Οι Ορφικοί έλεγαν "ης παις ειμί, και γένπος αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιοιν" (είμαι παιδί της Γής αλλά και του έναστρου Ουρανού), για να εξηγήσουν την δυαδικότητα του ανθρώπου. Για τον (οriginal και όχι τον σφετεριστή γράφοντα) Πλωτίνο, η Ψυχή έχει τρεις υποστάσεις. Ζει με τον Νου και διάμεσων του Νου ενώνεται με το Ένα. Το άλλο τμήμα της αυτό που κοιτάζει προς τον βυθό (ύλη-γη), είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των σωμάτων. Όμως και αυτό το τμήμα ποτέ δεν χάνει την επαφή του με τον Νου. Βρίσκεται ανάμεσα στον Νου και τις αισθήσεις. Η ψυχή είναι η ενδιάμεση αιτία των αισθήσεων και ο εκπρόσωπος του Νου, η οποία έχει την δυνατότητα να υπερυψώνεται πάνω από την λογική, εφόσον προέρχεται από τον Νου και την Παγκόσμια Ψυχή, αλλά και γιατί ένα τμήμα της παραμένει πάντοτε στους κόλπους του Νου. H ψυχή είναι η παραγωγική δύναμη του κόσμου, ενεργεί σε διαφορετικά επίπεδα και με διαφορετικούς τρόπους, παράγοντας έτσι διαδοχικά πυκνότερες εικόνες ή αντανακλάσεις του εαυτού της, εμψυχωμένες όμως με όλο και λιγότερη δύναμη. Το χαμηλότερο σημείο της εκδήλωσης της σχηματίζει τον κόσμο της ύλης και των σκιών της σπηλιάς του Πλάτων, όπου η δύναμη της συνείδησης είναι ανύπαρκτη, βυθισμένη στην αδράνεια και στον λήθαργο της ύλης. Στο χαμηλότερο επίπεδο της ζωής, οι ατομικές ψυχές έχουν έντονη την τάση της χωριστικότητας και της απομόνωσης. Αυτή η χωριστικότητα, για τον Πλωτίνο, είναι το αμάρτημα της ανθρώπινης ψυχής, το οποίο και πληρώνει αφενός στον μεταθανάτιο Άδη και αφετέρου μετενσαρκωμένη σε σώματα που ταιριάζουν όσο το δυνατό καλύτερα στις ποιότητές της. Για τον Πλάτωνα, η ψυχή είναι αθάνατη, επειδή ό,τι κινείται αιώνια είναι αθάνατο, και πραγματικό. Αντίθετα ότι είναι κινούμενο από κάτι άλλο, όταν παύει να έχει κίνηση, παύει να έχει και ζωή. Αυτό όμως που κινείται από τον εαυτόν του, είναι και η πηγή και η αρχή της κίνησης, επομένως ενέχει την αρχή της ζωής. Η ψυχή ως κάτι το αυτοκινούμενο, είναι η αρχή της κίνησης και είναι αθάνατη και άφθαρτη. Στον διάλογο του Μένων του Πλάτων ο Σωκράτης δηλώνει:
«Έχω ακούσει Μένωνα, λέει, σοφούς άνδρες και γυναίκες να μιλάνε για τα θεία πράγματα. Είναι ιερείς και ιέρειες που ξέρουν για ποια πράγματα μιλάνε. Τα λέει ακόμα και ο Πίνδαρος και πολλοί άλλοι από τους ποιητές που είναι θείοι. Και θα σου τα αποκαλύψω βέβαια, αλλά εσύ θα κρίνεις αν είναι σωστά ή όχι. Λένε λοιπόν ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατη, η οποία (μπορεί βέβαια να) τελευτά - αυτό δηλαδή που ονομάζουμε θάνατο - αλλά ξαναγεννιέται και ποτέ δε χάνεται. Πρέπει όμως να διαβιώνει κανείς όσο πιο αγνά μπορεί. Και υπάρχει σοβαρός λόγος γι' αυτό. Γιατί όσοι θα αποτίσουν προς την Περσεφόνη τις ποινές του παλαιού της πένθους αυτών τις ψυχές μετά από εννέα χρόνους (κύκλους ύπαρξης), στον πάνω ήλιο ανεβάζει. Και από αυτές (τις εξαγνισμένες ψυχές όταν επανενσαρκωθούν) προέρχονται οι λαμπροί βασιλιάδες και εκείνοι που εξελίσσονται ταχύτατα σε δυνατούς χαρακτήρες και σε μεγάλους σοφούς. Και μετά από αυτό (τον αλτρουιστικό άθλο, μπορεί να) αποκαλούνται αγνοί ήρωες.

sorrowΝέο Μέλος
16/11/2002, 15:38:57
ΦΙΛΕ ΠΛΩΤΙΝΕ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ

17/11/2002, 08:31:27
Αγαπητή φίλη φαντάσου ένα σύνεφο. Φαντάσου τώρα το σύνεφο αυτό να αντιπροσωπεύει το σύνολο των ψυχών. Η χωριστικότητα των ψυχών αρχίζει με την έναρξη της βροχής όταν οι σταγόνες αποχωρίζονται την πηγή τους και πέφτουν(ξεχωριστά πλεον) στην γη. Η κάθε σταγόνα σε αυτό το στάδιο διαφοροποιήται απο τις άλλες, στην καθοδική της πορεία. Αυτή είναι η κάθοδος.
Ένα μέρος της βροχής μένει στην γη και την γονιμοποιεί, ενώ ένα μέρος της θα επιστρέψει ξανά στον ουρανό αφού εξατμιστεί, για να σχηματίσει καινούργια σύννεφα και να επιβεβαιώθεί ο νόμος των κύκλων.. Δεν ξέρω κατά πόσο το παράδειγμα μου σε βοηθάει αλλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό..
Αυτά τα θέματα είναι δύσκολο βέβαια να περιγραφούν,και (ιδιαίτερα απο έναν "μαθητή" όπως εγώ) απαιτούν πολύ μελέτη...Εάν έχεις τον χρόνο "ρίξε" μία ματιά στην επόμενη ιστοσελίδα, ίσως σε βοηθήσει

http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=24

serpentpanΜέλος
17/11/2002, 18:41:07
Συντομα μιλωντας,η ΜΠΕΖΑΝΤ,εχει γραψει ενα πολυ ωραιο και απλο βιβλιο ,για το σχετικο θεμα,το 'ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ',που εχει εκδοθει απο την ΤΕΤΡΑΚΤΥ,και επισης τα δυο ωραια βιβλια του ΜΟΥΝΤΥ,απο τον Μπουκουμανη(νομιζω) και την Διοπτρα.
Επισης και η D.FORTUNE,εχει γραψει το 'ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ'εκδ.ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ,και η A.BAILEY,το'ΘΑΝΑΤΟΣ,Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ'εκδ.ΚΕΔΡΟΣ(συλλογη απο γραπτα της,απο μαθητες της).

serpentpan

Edited by - serpentpan on 24/11/2002 18:42:35

Edited by - serpentpan on 24/11/2002 18:43:49

thothΙδρυτικό Μέλος
18/11/2002, 10:29:15
Θα μου επιτρέψετε μία μικρή παρένθεση στο πολύ καλό topic σας, για να στείλω ένα μήνυμα στον Serpentpan

Serpentpan, επειδή το να τα "εκατοστήσεις" είναι παρωχημένο πλέον (αφού έγινες μέλος 1ης Βαθμίδας και έφτασες τα 100 μηνύματα) να σου ευχηθώ να τα χιλιάσεις!!!.

Ξέρω ότι δεν δε ενδιαφέρουν τίτλοι και τιμές αλλά είναι ευχάριστο για εμάς να βλέπουμε καλούς ερευνητές και Εσωτεριστές να συμμετέχουν και να προσφέρουν σε αυτό το ευρύ forum.

Καλή συνέχεια...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

18/11/2002, 16:02:41
Καταρχάς και απο εμένα οι ευχές στον Σερπεντπάν για να χιλιάσει τα μυνήματά του.

Το θέμα αυτό, όντως υπάρχει σαν αποροία σε πάρα πολύ κόσμο.
Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή που είχε σαν τίτλο το θέμα μας (ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ) για πρώτη φορά είδα στο "γυαλί" μια πραγματικά αξιόλογη τοποθέτηση, τόσο απο τους συντελεστές της εκπομπής, όσο και απο τους προσκεκλημένους.
Συγκράτησα λοιπόν μερικά στοιχεία και πάνω σε αυτά θα δώσω μια πρώτη άποψη στο θέμα, εμπλουτίζοντάς τα με στοιχεία απο την προσωπική μου γνώμη και άποψη.

Καταρχάς, στον Κρατύλο του ο Πλάτωνας (σήμερα εορτάζεται και η μνήμη του!!!) μας φανερώνει τον Σωκράτη να ερμηνεύει τη λέξη.
Αυτό και μόνο σαν γεγονός, έρχεται να ΑΠΟΔΕΙΞΗ την ύπαρξή της!!!
Λέει λοιπόν ο Σωκράτης ότι είναι ένα ΟΝ, το οποίο όταν παραμένει ΜΕΣΑ στο ΣΩΜΑ, αυτό γίνεται η αιτία για να ζή αυτό το σώμα. Και όταν αυτό το ΟΝ (η ψυχή) εγκαταλείψει το ΣΩΜΑ, τότε αυτό γίνεται ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ.

Προκαλώντας λοιπόν τον ερευνητή, θα ρωτούσα (πρός υποστίριξη ακόμα περετέρω της άποψης του Σωκράτους), ποιά είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ ένός ΖΩΝΤΑΝΟΥ και ενός ΝΕΚΡΟΥ σώματος;;;
Ειδικά όταν το νεκρό έχει γίνει νεκρό πρίν απο ένα πεντάλεπτο;;;

Το ΟΝ αυτό που αποκαλεί ΨΥΧΗ ο Σωκράτης (σε άλλο κείμενο του Πλάτωνα, το αναφέρει με άλλο όνομα), είναι κομμάτι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ του ανθρώπου και ιδιαίτερα του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ανθρώπου.
Το ΣΩΜΑ τώρα στο οποίο ΜΕΣΑ κατοικεί αυτό το ΟΝ (η ψυχή) κατα έναν "παράξενο" ή και "περίεργο" τρόπο αποκαλείται εκτός απο ΣΩΜΑ, και ΣΗΜΑ.
ΣΗΜΑ, σημαίνει το σημείο, αυτό που δείχνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ σε κάτι, αλλά (και εδώ είναι το ζουμί...) κατα του ΟΜΗΡΙΚΟΥΣ και ΟΡΦΙΚΟΥΣ ποιητές, ΣΗΜΑ αποκαλείται ο ΤΥΜΒΟΣ, ο ΤΑΦΟΣ, το ΜΝΗΜΑ!!!
Αυτό είναι δηλαδή η ΦΥΛΑΚΗ της Ψυχής, ο χώρος στο οποίο ΜΕΣΑ βρίσκεται ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ η Ψυχή του Ανθρώπου.
Αυτό λέγανε οι Ορφικοί, ότι η Ψυχή εκπληρώνει κάποια ποινή για κάποια σφάλματα της και αυτό το έχει (το Σώμα) για να σώζεται, σαν ένα είδος Φυλακής.

Ο καλός μου φίλος και πολυπράγμων ΠΛΩΤΙΝΟΣ, ανέφερε κάπου την ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ.
Μέσα απο τον Ομηρικό 'Υμνο Είς Δήμητρα, που περιγράφονται ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ (αλλά μέσα απο αλληγορία), οι διαδικασίες που περνά η ΨΥΧΗ (Περσεφόνη), ως Κόρη, έκγονο του ΣΩΜΑΤΟΣ (Δήμητρα), την οποία έχει γεννήσει ΜΑΖΙ με τον πατέρα της, το ΠΝΕΥΜΑ (Δίας) , μας ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΙ όλα μας απασχολούν στο παρόν θέμα.
Κρίνω σκόπημο να προτείνω τον ΟΜΗΡΙΚΟ ΥΜΝΟ ΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ σε κάθε έναν που θα ήθελα να ΨΑΞΕΙ και να ΒΡΕΙ το τι είναι η ΨΥΧΗ καθώς και το τι γίνεται με αυτή πάνω και μέσα στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ...

Το Αιώνιο ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ και εδώ έχει την αναλογία του:

ΠΝΕΥΜΑ
ΨΥΧΗ
ΣΩΜΑ

Πρακτικά, το μέρος εκείνο του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που αποκόπτετει και αρχίζει να ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ τους κόσμους και τις διαστάσεις ως ΤΡΙΜΑ, ΣΠΟΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, σε κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο, ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ το υλικό εκέινο που το περικλείει (εγκλωβίζει) και που δεν είναι άλλο απο την ΨΥΧΗ, η οποία ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να κατέρχεται του κόσμους και τις διαστάσεις μέχρις ότου να φτάσει στο ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ απο όλους τους κόσμους και να ΕΝΔΥΘΕΙ το ΣΩΜΑ.
Τότε είναι που έχουμε μία νέα ΣΑΡΚΩΣΗ ή ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

04/08/2010, 17:59:17
Απο μικρός, φίλε μου noema, έμαθα να βλέπω τον κόσμο, απο μακρυά..
Απο ψηλά, απο την κορφή της ακρόπολης, της Λάρισας, της αρχαίας
πόλης,έβλεπα πάντα μακρυά,μέρα νύχτα, που πήγαινα κι αγναντευα....
Κι όλους...
noemaΜέλος
05/08/2010, 14:46:48
-
- για το ονομα της Ελευθεριας της σκεψης και της εκφρασης ...
- στο ονομα της Δημοκρατιας , οπου ο Δημος ειναι το Κρατος ...
- για το ονομα των Δικαιωματων των ανθρωπων απεναντι στους ανθρωπους ...
- στο ονομα Των Κοινωνιων των Ανθρωπων του Κοσμου , που επιζητουν την Ειρηνη και την Εμπιστοσυνη μεταξυ τους ...
- στο ονομα της αναγκαιας πλεον Ισοκρισιας ...
- για το ονομα των Παιδιων μας και της Συνεχειας του ανθρωπου ...
- στο ονομα της Ευχης μας για ΄Μας ...

- ''απο το Στομα σου και στο Αφτι της συνειδησης του ανθρωπου'' , ΛΕΕΙ ,

*** στην εποχη σου , πηγαινα και καθομουν και 'γω στην Ακροπολη τα πρω'ι'να , και μαζευα τους νοιασμους μου και τις σκεψεις ...
*** τα βραδυα δουλευα σαν μουσικος στην πολη Σου ...
*** δωσαμε και μια δυο συναυλιες για τους νεους Σας ...
-

05/08/2010, 21:44:01
...Επειδή, έκανα κι εγώ τέτοια,ίσως, ήμαστε ποτέ μαζί....
Φίλε,ζεις την εξαίρεση του ανθρώπου....Απόλαυσε το....
Σε διαβάζω,ξέρω τι ζεις και πως βλέπεις...Και δεν το λέω εγωιστικά...
Δείχνεις πολύ χρώμα, με τις λέξεις σου...
Για όλους αυτούς που νοιάζεσαι, νοιάζονται κι αυτοί...
noemaΜέλος
07/08/2010, 21:07:01
-
- ειμαι στις Ησυχες μου ωρες ...
- απο την Μια εχω τον θέο μου να μου λεει να εχω εμπιστοσυνη στους ανθρωπους Εμας , κι' απο την Αλλη , τους φιλους μου που εργαζονται για την αποκατασταση της νοημοσυνης και της λογικης του κοσμου Μας ...
- ξερω για τους ανθρωπους , που το Ενστικτο τους Συνειδητοποιημενα ακολουθουν ...
- ξερω Ποσο και Αν ειναι ευκολο να νοιαζεσαι και τους αλλους εκτος απο τον εαυτο σου ...
- ξερω Ποιοι ειναι ικανοι να πηγαινουν με τον νου τους στην θεση του αλλουνου ...
- ξερω για τους νοιαζομενους Περα απο τους Ορισμους και τους Νομους της λογικης ...
- ξερω για τους ανθρωπους που εχουν Αυτην την χαρη ...
- για Ποιους θαρρεις πως λεω ''κουραγιο να εχουν'' ...

- ειμαι στις Ησυχες μου για λιγο , ''τις Ζεστες'' ...
- ας ειναι παραδοξο ...
- την καλησπερα μου Τετοιες ωρες ...
-

07/08/2010, 21:14:22
Καλησπέρα, φίλε μου νοέμα,ζούμε τις ήσυχες,ώρες, καλα, το έγραψες,
γιατι, θα έρθουν και χειρότερες....Θελει να κρατάμε δυνάμεις...¨Ερχονται κρίσεις αξιών,ζωής και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ...
Πέρασε πάλι ο ίδιος θάνατος....Κι ο άνθρωπος επέζησε..Ο άνθρωπος,όχι το ζώο....
noemaΜέλος
08/08/2010, 15:37:26
quote:

Κι ο άνθρωπος επέζησε..Ο άνθρωπος,όχι το ζώο....

-
- ο ανθρωπος , ναι ...!
- ο δια μεσω ολων των Συστηματων των Πολιτισμων Του ερχομενος στο Τωρα Του , Αυτος ... ... ...!
- εμεις ...

- καλημερα στις κουβεντες σου ...
- αμα και Ανταμωθεις με την συνειδηση σου , δυσκολα της γυριζεις την πλατη , ΕΤΣΙ δεν ειναι ... ;
- ΕΤΣΙ ειναι ,
- δεν ειναι για να καταντησουμε να μην λεμε Καλημερα , Ουτε και στον Εαυτο μας φιλε φιλε ...
- δεν ειναι για να παραδινουμε στην Παρανοια και στην Αλλονοησια , τον ''Οσο Νου Μας σε μας'' ...
- δεν στρεχεται [σε 'Μας], και για το ονομα της Αιτιας της Σημασιας της Ζωης μας , να κρινουμε τον κοσμο Μας κι' Εμας με προχειροαλαφρονοιασιες και Ανισοκρισια ...
- δεν μας Αναλογει μονάχα αυτο τους ανθρωπους ...

- αμα και ερχεται Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ο ανθρωπος παυει να ειναι Μονο ΘΗΡΙΟ ...
- βγαινει απο τα Αδιεξοδα της Λογικης του ...
- δικαιωνεται να νοιαζεται ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ του , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ...
- [πως να στο πω αλλοιως , Ο ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ ... ; ]
- καταλαβαινει πως δεν ειναι , ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΤΤΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ Σ' ΑΥΤΗΝ ...
- καταλαβαινει ΚΑΙ για τον Ιδιο ΤΟ ΙΔΙΟ , και για τον Αλλον ΤΑ ΙΔΙΑ ...
- μπορει να συννενοηθει ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ...
- μπορουν ως εκ τουτου οι ανθρωποι , ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ την ζωη τους και τους νοιασμους τους γι' Αυτην ...
- μπορουν να κατανοουν και να στηριζονται ο ενας στον αλλον , ΣΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΣ ...
- μπορουνε να Αποφασιζουνε για την συνεχεια Τους οι Ιδιοι κατ' ευχην ...
- μπορουνε να εχουνε το Πνευμα Κοινο , ΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ...
- μπορουνε να Αντεχουνε στην δια του νου ελευθερια ...
- μπορουνε να πηγαινουνε ως την ακρια του Ειναι τους ΜΑΖΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ...

*** κι' εγω ειμαι ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ , το ξες' ...
*** κι' εγω ειμαι Μεσα για Μεσα στο νοημα και στην σημασια το δυνατον ...
*** κι' εγω χαιρομαι οταν για να με συμπληρωνουνε και να μπορω να συμπληρωνω ...
*** ηρεμα οσο και ψυχραιμα , και με μετρημενους τους νοιασμους μου [ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ !!!], για τους νοιαζομενους ακομη ακομη φιλους μου ...
*** σ' εχω στον νου φιλε ,
*** ωρα καλη καλημερα ...

*** δικα Μας τα λαθη Μας και τα στραβα και τα σε βαρος μας Φιλε απο Οτε ,
*** δικα Μας και τα σωστα Μας και τα ισια Μας και τα υπερ ημων ομως ...
-

Edited by - noema on 08/08/2010 15:53:46

08/08/2010, 17:14:09
Ναι ρε φίλε noema και θέλω, εδώ να το παραδεχτείς, ότι αυτό το κοπάδι
με ζωές, που τρέχει τόσο γρήγορα, μπροστά και σε κατηφόρα, δεν
είναι ζώων κοπάδι,αλλά, ένταση ζωής, πνεύματος επιπόλαιου...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι είμαστε άνθρωποι...
Αλλά, ΠΡΕΠΕΙ, να ξυπνήσει μέσα στον καθενα ο άνθρωπος...Σε πολλούς
ακόμη, κοιμάται,ενώ το ζώο, κάνει πανηγύρι...
noemaΜέλος
09/08/2010, 14:31:14
-
- βλεπεις [κουβεντα στην κουβεντα], Τι μου γραφεις και μου λες !!!
- να ξυπνησει μεσα στον ανθρωπο , ο Ανθρωπος !!!
- να σηκωθει Εκεινο το γαμ&5%νο του το Ενστικτο δηλαδη , και η που^%#να η παραδομενη και ξεπουλημενη απο τον Ιδιο Συνειδηση του , και να τον βαρανε και να μην τον αφηνουν , ωσπου να πει Καταλαβα ... για το καλο μου με βαρατε ...!!!
- ''Επιπολαιου πνευματος κατειλημμενο και διεπομενο κοπαδι φεροντων την ζωη , που κατηφοριζει ... ... ...
- ''Επιπολαιου πνευματος ...!, μαλιστα μαλιστα , και αρα αρα αρα , δυασμενου και τριασμενου και χιλιασμενου σε πολλα ...
- Οχι του μετρημενου Ενος πνευματος , και για ενα καθε ενα , καθε φορα ...
- Οχι του Αρκετου και Κοινοαντιληπτου και Κοινοαποδεκτου και Κοινα χρησιμου πνευματος δηλαδη δηλαδη !!!
- Οχι του πνευματος της Κοινης Νοησης , για το τι κανουμε σε Μας και τι μας γινεται απο Μας ...!!! ;;;
- Επιπολαιου πνευματος διακατεχομενοι λοιπον λοιπον ... και αντε να μοιραστουμε απο την ολοενα λιγοτερο γονιμη γη , το ολοενα και λιγοτερο στάρι και το ολοενα λιγοτερο καθαρο και ποσιμο νερο , και τον ολοενα με λιγοτερο απο οξυγονο αέρα , τον αναγκαιο , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ [παρ'αυτα]ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ανθρωποι , για να μπορουμε να ζουμε ... Αοριστα και χωρις Αιτια !!!

- επιφυλασσομαι , κρατιεμαι , δικαιολογω και καταπινω πολλα , αλλα μαλλον θα το πω , ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΥ βγαζει ετουτο ...
- ΠαραΠαραγιναμε πολλοι , οι του Επιπολαιου πνευματος , του ασταθους και ασυμφορου και περιττου και επικινδυνου και εναντιον μας ... και Παραμαζευτηκαμε [ως εκ τουτου] και Σωριαζομαστε ο ενας επανω στον αλλον και κανουμε πολλα Επιπολαια , και στον εαυτο μας και ο ενας στον αλλον ...
- θαυμασια ... ;
- εμεις διαλεξαμε και προτιμησαμε την Προχειρονοηση και την Αλλονοηση , απο την Νοηση των Κοινων αναγκων μας ομως ομως ...
- αμα σου πει ο Αλλος , ''νοιασου περισσοτερο , για τα λιγοτερα που θα πεις και θα κανεις'' , τον στραβοκυτας και τον αποφευγεις ...
- κι' ομως , Τετοιου και Τοσο κοινης αντιληψης πνευματος εχουν ''Αναγκη Μεγαλη'' οι κοινωνιες μας Τωρα , μπροστα στο Μετα απο το Τωρα ... αλλοιως δεν θα καταφερουμε να ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΤΟΥΜΕ , ουτε ευθυνες , ουτε υποχρεωσεις , ουτε θεσεις μεσα στις κοινωνιες μας , και ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ειναι κοινοαντιληπτα ...
- μας εχουν μαλιστα Περικυκλωσει και μας Φωναζουν και μας Τρανταζουν ,
- απ' οπου θελεις αρχινα να τα απαριθμεις και να τα κατονομαζεις και απου θελεις να τα τελειωνω ανομαστα ...

- η ωρα του ανθρωπου στα Καλα Του θέε μου , ας μην αργει ...
- ας μην κουνηθει κι' ας μην καει η γης που παταει πιο μπροστα ...
- αυτο μου'ρχεται να λεω και λεω ...

- καλη βδομαδα με το καλο , και ΝΑΙ ,... ΟΧΙ με το Επιπολαιο [άε σιχτιρ ναι]...
- υπομονη με μας τους ανθρωπους ...
- οση χρειαζομαστε ωσπου να βρουμε τον Εαυτο μας και ο Ενας τον Αλλον ...
-

09/08/2010, 14:37:09
Πρέπει να δεχτούμε και τον θάνατο ,σε αυτό το παλιό φθαρμένο σώμα......Για να ξαναγεννηθούμε, δίχως εφιάλτες...
noemaΜέλος
09/08/2010, 15:00:02
-
- εχω ''βγει'' σε Προωρη Προνοιακη συνταξη !!!
- θα πρεπει ομως να αντεξω και εμενα [απο υγεια μερια], και την ανεχεια και την κατανοηση της μικρης αλλα πολλα στερημενης οικογενειας μου ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ... ;
- θα μπορω να πληρωνω το Ηλεκτρικο τουλαχιστον , το οποιο δυσκολευομαι Τωρα να πληρωνω , και το οποιο θα γινει δυσβαστακτα πιο ακριβο σε λιγο ... και που ισως και να ειναι λιγο ή και να λειπει , κατα πως πανε τα πραγματα ...
- με δυο τρια μαθηματα μουσικης την εβδομαδα , και με Παρασκευοσαββατο παρα Παρασκευοσαββατο που βοηθαω λιγο καποιους φιλους σε μια εταιριουλα που δυσκολα θα κρατηθει ως την ανοιξη , και με δυο μισομεροκαματα [της κυριας μου], και το χαρτζιλικακι της γιαγιας στην κορη , καταφερνω-ουμε να ειμαστε χαμογελαστοι και σταθερα κατω απο το οριο της φτωχειας ...
- και βεβαια δεν κανω αιμοκαθαρσεις και δεν ακολουθω καμια απο τις αγωγες συντηρησης απο καιρο ...
- σταθερα ολιγαρκης ΚΑΙ με την Ζωη , ΚΑΙ με το Νοημα της , ΚΑΙ με την Χαρη της ...
- κουραγιο κουραγιο , στους ΟΧΙ του Επιπολαιου πνευματος λοιπον ...
- στους Φτωχους αυτους και στους Φτωχοτερους απο μενα ...
- στο πνευμα Κυριως ...

- παραδεχομαι Αυτα που λες ...
- με την Ζωη και το Νοημα της δεν παιζω ... απο παιδι ακομη !
- της κορης μου το ονομα , ειναι noema ...
- ας ειμαστε καλα και τουτη την βδομαδα ... ... ...
-

- παραδεχομαι

09/08/2010, 17:23:36
Θα σε παραξενέψω,με οτι γράψω, ίσως, φιλε μου noema,
αλλά, μου μοιάζεις απόλυτα υγιής...
Εννοώ, πνευματικά,δείχνεις αρτιμελής και γι αυτό
έχεις τη ζωή αρρώστια...
Αλλά, παλεύεις, αδερφέ,είσαι ζωντανός...
Τα ζόμπι που κυκλοφορούν, εγώ λυπάμαι..
Γιατί, όλοι θα ζήσουμε,με τα πολλά και τα λίγα,αλλά, να ειμαστε
έλλογοι, όχι άλογα...
Σε χαίρομαι,απλά, και επειδή ειναι ο καιρός της γρουσουζιάς, δεν λέω τιποτε...
Αλλά, θα με δεις καλομοίρη...
09/08/2010, 22:03:08
Ξέρεις, φιλε μου noema, για να γίνουμε νέοι, πρέπει να πεθάνουμε...Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος...Δέξου τον θάνατο, για να γεννηθείς...Κι αυτο,για λίγο είναι...Δεν πεθαίνει πραγματικά ο άνθρωπος...Ειναι αιώνιος...
Άρα, πεθαίνει, όποιος δεν μπορεί να απαρνηθει τον εαυτο του...
Κι εμείς, δεν έχουμε τέτοιο κίνδυνο,κολλητέ...