ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ελεύθερος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dimindyΜέλος
27/05/2003, 13:48:19
file fwtie..............eytixws pou yparcheis...............giati polles fores einai kourastiko oi anthrwpoi na emenoun sto 1,kai na min pigainoun sto 2.......

VIKINGΜέλος
27/05/2003, 16:20:56
φιλε φωτιε πρεπει να σου πω οτι εγω αναγνωριζω την προσφορα του
Χριστου,τον αναγνωριζω ως μεγαλο δασκαλο ασχετα απο το αν
δεν ξερω αν οντως ηταν απεσταλμενος Θεου.Αυτο που εμενα με ενοχλει
ειναι η σταση και ο φανατισμος γενικοτερα της Εκκλησιας οχι
μονο της ορθοδοξης αλλα ολων των θρησκειων.

dimindyΜέλος
27/05/2003, 23:55:28
tote file viking tha prepei na anaptixeis to thema s ena site koinwniologias,psyxologias,anthrwpologias,ethnikologias, klp klp..............GIATI mperdeyoume synexws ta theia me ta anthrwpina????????????

28/05/2003, 02:02:41
Γεια σας φίλοι μου,
Φώτιος:
quote:
Δ) Γιατί όλοι οι ιεράρχες αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αυτήν την υπέρβαση; (δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη τέτοια διαφωνία τους πρώτους αιώνες!)
Ε) Γιατί τέλος αφού, και όπως λες, «κόψανε και ράψανε στα μέτρα τους» τα Ευαγγέλια δεν συμμάζεψαν- διόρθωσαν και αυτή την κραυγαλέα-παράλογη αντίθεση;

Φίλε μου Φώτιε τη δική μου εξήγηση την έδωσα καθαρά. Είναι στο μύνημα μου 22/5/03. Άλλο είναι αν κατάλαβες τη γνώμη μου και άλλο αν δεν τη δέχεσαι. Αν την κατάλαβες και δεν τη δέχεσαι δεν υπάρχει λόγος να επανέλθω. Αν δεν την κατάλαβες τότε θα επανέλθω.
Τη δική σου γνώμη όμως είναι που περιμένω και όχι όλα αυτά τα γιατί. Την είπες; Αν την είπες δεν την κατάλαβα Φώτιε συγχώρεσε με. Μπορείς να την κάνεις πιο κατανοητή; Εντάξει αν δεν θες, τότε να πάμε πάρα κάτω.

Κατά Ματθαίον κεφ 1
18 ΤΟΥ ΔΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΟΥΤΩΣ ΗΤΟ ΑΦΟΥ ΗΡΡΑΒΩΝΙΣΘΗ Η ΜΗΤΗΡ ΑΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΛΘΩΣΙΝ ΕΥΡΕΘΗ ΕΝ ΓΑΣΤΡΙ ΕΧΟΥΣΑ ΕΚ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ
19 ΙΩΣΗΦ ΔΕ Ο ΑΝΗΡ ΑΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΩΝ ΝΑ ΘΕΑΤΡΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΗΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΥΤΗΝ ΚΡΥΦΙΩΣ

Δευτερονόμιον κεφ. 22
23 ΕΑΝ ΝΕΑ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΗΝΑΙ ΗΡΡΑΒΩΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΗ ΤΙΣ ΑΥΤΗΝ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗ ΜΕΤ ΑΥΤΗΣ
24 ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΘΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΩΝΑΞΕΝ ΟΥΣΑ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΣΟΥ

Τι έχουμε εδώ πέρα; Οι νόμοι υποτίθεται ότι δώθηκαν από το θεό στον Μωϋσή για να τους δώσει στο λαό του. Και τι λέει ο πιο πάνω νόμος; Εάν κοιμηθεί με αυτήν κάποιος στην πόλη και εκείνη δεν φωνάξει (δεν ζητήσει βοήθεια για να το αποφύγει ή δεν τον καταγγείλει δηλαδή) πρέπει η παρθένα αυτή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Το ίδιο και ο άντρας με τον οποίο «κοιμήθηκε».

Ο Ιωσήφ βρήκε τη γυναίκα του έγκυο, πράγμα που σημαίνει ότι αν είχε έστω και λίγο μυαλό έπρεπε να καταλάβει ότι εκείνη με κάποιον «κοιμήθηκε» και δεν....φώναξε. Μάλιστα το κράτησε μυστικό και από τον άντρα της μέχρι που την πρόδωσε η κοιλίτσα. Όμως ήτανε ΔΙΚΑΙΟΣ λέει και ήθελε να την διώξει κρυφά για να μην τη θεατρίσει τάχα. Δεν είναι θεατρινισμός που την περίμενε αλλά λιθοβολισμός βέβαια, με την εφαρμογή του θεϊκού νόμου. Έλα όμως που ο Ιωσήφ ήτανε ΔΙΚΑΙΟΣ λέει ο Ματθαίος!!!!! Καλά βρε Ματθαίο μου δεν σκέφτηκες ότι το να μη θέλει ο Ιωσήφ να «ενεργοποιήσει» το νόμο του θεού επειδή ακριβώς ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ άνθρωπος, είναι σαν να μας λες ότι ο νόμος του θεού είναι άδικος; Τόσο άδικος που οι ΔΙΚΑΙΟΙ άνθρωποι δεν δέχονται την εφαρμογή του;
[Σημειώνω ότι όλα αυτά έγιναν προτού έλθει το πνεύμα στον Ιωσήφκαι και του εξηγήσει το υπερφυσικό τάχα της εγκυμοσύνης. Άλλη μια ζαβολιά της γραφής. Αφού ο Ιωσήφ δεν είχε σκοπό να την καταγγείλει τότε γιατί ήρθε το πνεύμα; Α...αυτό που επεδίωκε το πνεύμα ήταν να πείσει τον Ιωσήφ να την κρατήσει για γυναίκα του. Σιγά-σιγά ξετυλίγουμε το νήμα για να βρούμε τον πατέρα του Ιησού. Θα το κάνουμε αυτό στο εγγύς μέλλον. Όλοι μαζί όσοι ενδιαφέρονται.]

Προσέξτε φίλοι μου, εδώ ο ευαγγελιστής Ματθαίος (;;;;;;;) φαίνεται να καταγγέλλει νόμους του θεού με τέτοιο τρόπο που να μην τον παίρνει χαμπάρι κανένας. Είναι από τα παραδείγματα που αναφέρθηκα σε προηγούμενα μυνήματα μου. Δεν είναι ο Ματθαίος αλλά άλλοι τα έμπηξαν επίτηδες εκεί για να θολώσουν και να βλάψουν το σενάριο εν τη γενέσει του, πάνω στο οποίο θα στηριζόταν η νέα θρησκεία του Χριστιανισμού. Από τη μια ο Ματθαίος μας παρουσιάζει σημεία και τέρατα για να μας πείσει για τη άπειρη τάχα δικαιοσύνη του θεού που προωθεί. Από την άλλη οι άλλοι με μια τρικλοποδιά αναιρούν αυτή τη δικαιοσύνη και την υποβιβάζουν σε κατώτερο επίπεδο από τη δικαιοσύνη ενός απλού αλλά δίκαιου ανθρώπου όπως ο Ιωσήφ. Αναιρούν και τη σοφία και το θεοφώτιστο του Ματθαίου καταντώντας τον να γράφει αλλοπρόσαλλα. Τον κάνουν να φαίνεται ότι πιστεύει σε ένα πανάγαθο αλλά άδικο θεό!!!!!Ο νοών νοείτω. Υπάρχει συνέχεια στο μύνημα μου αυτό. Θα επανέλθω.

Ελεύθερος.

VIKINGΜέλος
28/05/2003, 03:24:39
Φιλε Ελευθερε θεωρω πολυ πιθανο αυτοι οι νομοι του Θεου που αναφερεσαι
να ειναι οι νομοι που κατασκευασε το μυαλο των εβραιων της εποχης
εκεινης.Αυτοι οι νομοι ισως να ειναι οι νομοι που θελανε οι ιδιοι
οι ανθρωποι να εφαρμοστουν και ετσι σκεφτηκανε να "πλασουν" εναν
Θεο ο οποιος υποτιθεται οτι εδωσε τις 10 εντολες στον Μωυση.Οι Εβραιοι
της εποχης ισως να θελανε εναν Θεο στα δικα τους μετρα.Εγω φυσικα
μπορει να κανω λαθος,δεν λεω πως ολα αυτα ειναι σιγουρο πως συνεβησαν,
απλως λεω κατι που μπορει να ειναι ετσι.Δεν ειμαι ποτε απολυτος σε
αυτα που λεω.Ο καθενας εχει την αποψη του.Εγω ποτε δεν εχω πει οτι
αυτα που γραφουν τα Ευαγελλια ειναι ψεμματα αλλα αυτο δεν σημαινει
οτι τα πιστευω κιολας.Απλως λεω οτι δεν μπορω να γνωριζω αν ειναι
αληθεια η ψεμματα,εκφραζω μονο πιθανα σεναρια.Ολα φιλε μου ειναι
πιθανα μεχρι να αποδειχθει κατι.π.χ Για πολλους αιωνες οι ανθρωποι
δεν πιστευανε οτι η Γη ειναι σφαιρικη μεχρι να αποδειχθει οτι ειναι.Αν
μελετησουμε την καθε Θρησκεια θα δουμε οτι ο Θεος που αναφερεται
σε καθε μια απο αυτες ειναι οπως θα τον ηθελαν οι πιστοι της
καθε θρησκειας,στα δικα τους μετρα.Δεν το καταλαβαινω γιατι παντα
πρεπει ο Θεος να εχει την λογικη του ανθρωπου.,γιατι παντα,σε ολες τις
θρησκειες ο Θεος αντιμετωπιζει τον ανθρωπο οπως θελουνε οι ιδιοι
οι ανθρωποι.Αποκλειεται ο Θεος να εχει μια εντελως διαφορετικη λογικη
απο τους ανθρωπους σε οτι αφορα τον τροπο σκεψης,γιατι παντα ο Θεος
ειναι ο Τιμωρος και ταυτοχρονα αυτος που ανταμειβει το καλο;Ειναι πολυ
πιθανο οι ανθρωποι που ονειρευονταν την επικρατηση του καλου στο κοσμο
και αντι αυτο βλεπανε συνεχως να κυριαρχει το κακο στην γη,να θεοποιησανε καποιους ανθρωπους που καναν κατι καλο στο κοσμο οπως
ο Χριστος.Διοτι παντα οι ανθρωποι ειχαν αναγκη απο καποιο σωτηρα
που θα εσωζε τον κοσμο.Ετσι σε καθε περιοδο που εμφανιζοτανε καποιος
ανθρωπος που προσεφερε σημαντικο εργο στην κοινωνια οπως ο Χριστος
οι ανθρωποι τον θεοποιουσαν.Παντα εμεις θα συζηταμε για το αν ο Χριστος ηταν απεσταλμενος θεου,αν ηταν Ελληνας,αν αυτα που γραφει
η βιβλος ειναι αληθεια η ψεμματα και φυσικα δεν θα καταληγουμε
πουθενα,διοτι κανεις απο μας δεν μπορει να γνωριζει την βαθυτερη
αληθεια.Ας ελπισουμε οτι καποτε ο ιδιος ο Θεος θα μας απαντησει.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
28/05/2003, 08:46:42

Πάμε παρακάτω;

Just_A_ManΜέλος
28/05/2003, 09:35:58
H μοναξιά βοηθάει τον άνθρωπο να βρίσκει τις αιώνιες αλήθειες, που κρύβονται μέσα του.

Και ο εγωισμός, ο ποταπός αυτός μας, το να έχουμε μόνο εμείς δίκιο για την αλήθεια, από πόση αγάπη μας στερεί, που θα μπορούσαμε να μοιραζόμαστε με την οικογένεια μας τους φίλους μας την ανθρωπότητα. Χαίρομαι που δεν έχω βρει ακόμα την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μα πάνω από όλα χαίρομαι γιατί ανακάλυψα ότι το μόνο πράγμα που θα αφήσω πίσω μου είναι η αγάπη που μοιράστηκα με τους συνανθρώπους μου.

Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
ΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Από το Forum : H Θρησκεία της Αγάπης.

Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

01/06/2003, 19:09:00
Φίλοι μου χαίρομαι τον τρόπο που συζητάμε.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε VIKING. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Από όλες τις ασύλληπτα μεγάλες δυνάμεις του σύμπαντος υπάρχει πράγματι καμία που σκέφτεται, δρα, όπως ο άνθρωπος; Υπάρχει πράγματι ένα συγκροτημένο πνεύμα που τα ελέγχει όλα; Ή μήπως υπάρχουν μόνο οι ιδιότητες που δρουν αυτόματα, αλάνθαστα και καθολικά; Μπορούμε να ελπίζουμε σε απάντηση αυτού του ερωτήματος; Εγώ πιστεύω ότι και αν ακόμα βρίσκαμε ένα τέτοιο πνεύμα, αυτό θα λειτουργούσε με βάσιν κάποιες ιδιότητες οι οποίες θα ήσαν αυτομάτως υπεράνω αυτού. Φίλοι Φώτιε και JUST A MAN σκεφτείτε για λίγο: Η αγάπη είναι υπεράνω του θεού; Είναι ιδιότητα του θεού; Τον καθοδηγεί; Καθοδηγείται απ’ αυτόν; Δημιούργησε το Θεό; Δημιουργήθηκε απ’ αυτόν; Είναι ο ίδιος ο Θεός κατά τον Παύλο; Τι; Κι’ αν η αγάπη είναι ο ίδιος ο θεός τότε το μίσος είναι άλλος ισοδύναμος προς αυτόν θεός; Τι; Διότι το μίσος εξαφανίζει την αγάπη και η αγάπη εξαφανίζει το μίσος. Τα βλέπουμε κάθε μέρα αυτά. Δεν είναι θεωρίες.

Τώρα θα συνεχίσω το προηγούμενο μου μύνημα. Έχει να κάνει με την αντίδραση των διαφόρων ιερατείων (και του δικού μας) για τις εκτρώσεις. Με τις εκτρώσεις σκοτώνουμε μια ζωή λένε. Έναν άνθρωπο.Κι’ έχουν δίκαιο. Αλλά πιστεύετε ότι είναι ειλικρινείς ή τέλος πάντων σκέφτονται λογικά; Τότε πως μπορούν να υποστηρίζουν τους νόμους του θεού της παλαιάς διαθήκης που λένε ότι η γυναίκα που μοίχευσε (δες προηγούμενο μου μύνημα) πρέπει να λιθοβολείται μέχρι θανάτου; Μπορεί η μοιχεία εκείνη να την κατέστησε έγκυο και με τον λιθοβολισμό σίγουρα θα πεθάνει και το έμβρυο. Γιατί το ξεχνάνε αυτό; Γιατί δεν έχουν τη δύναμη οι κατά τα άλλα λαλίστατοι αρχιερείς να διαχωρήσουν τη θέση τους από τέτοιους νόμους; Εδώ ελέγχεται και ο Ιησούς. Πολύ σωστά απέτρεψε τον θάνατο της μοιχαλίδας με την περίφημη φράση «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», αλλά..... ή δειλίασε να συμβουλεύσει τους ανθρώπους να μην προβαίνουν σε τέτοιες βάρβαρες καταδίκες σε μέλλουσες μοιχαλίδες για τον φόβο των Ιουδαίων ή.....την παραπάνω φράση τη βρήκε έτοιμη ως μια από τις σοφές λαϊκές παροιμίες της εποχής και την χρησιμοποίησε, χωρίς να εμβαθύνει στο μέγεθος του προβλήματος που είχε μπροστά του. Ακόμη μπορούμε να υποθέσουμε ότι η όλη ιστορία δεν συνέβηκε στην πραγματικότητα γιατί δεν την αναφέρουν όλοι οι ευαγγελιστές. Μπορεί να είναι ένα σενάριο της φαντασίας κάποιου.......ο οποίος προσπαθούσε να παρουσιάσει τον Ιησού ως αγαθό και ελεήμονα αδιαφορώντας για τα ερωτήματα που θα δημιουργούσε στον μελετητή του 2000 ας πούμε. Τι νομίζετε;
Συζητάμε τώρα. Σε πολλές περιπτώσεις η στάση και τα έργα του Ιησού δεν έχουν καμιά σχέση με το θεό της παλαιάς διαθήκης. Ο Ιησούς παρουσιάζεται με πιό......χαμηλόυς τόνους. Αλλά δεν καταδίκασε ποτέ τους βάρβαρους τρόπους με τους οποίους έχει σκοπό ο θεός (Γιαχβέ) να επιβληθεί στους ανθρώπους. Σε άλλες περιπτώσεις ταυτίζεται μαζί του. Αυτό κατά τη γνώμη μου αποδυκνείει ότι η όλη κοσμοαντίληψη των γραφών προέρχεται από διαφορετικές φιλοσοφικές σχολές συχνά εντελώς αντίθετες μεταξύ των. Έβαλαν πολλοί το λιθαράκι τους για να έχουμε αυτό το αλαλούμ δηλαδή. Αυτό θέλω να πω.

Ελεύθερος

VIKINGΜέλος
01/06/2003, 19:36:44
Συμφωνω μαζι σου φιλε Ελευθερε.Απο την μια εχουμε εναν τιμωρο και
σκληρο Θεο της παλαιας διαθηκης και απο την αλλη εχουμε τον Χριστο
που ηρθε στην γη σαν απεσταλμενος του Θεου και συγχωρει τους
ανθρωπους και τονιζει οτι η τιμωρια για τους αδικους και κακους
ανθρωπους θα γινει στην αλλη ζωη ενω ο Θεος οπως αναφερεται στην
παλαια διαθηκη πολλες φορες τιμωρουσε ανθρωπους ενω λογικο θα
ηταν να μην τιμωρηθουν τωρα αλλα στην αλλη ζωη.Βλεπουμε οτι
η παλαια διαθηκη εχει αντιφασεις με την καινη διαθηκη.Μηπως
τελικα η κοσμοαντιληψη των γραφων προερχεται οντως
απο διαφορετικες φιλοσοφικες σχολες και πολιτισμους;Καποιος
αλλος σε αυτο το Forum ειχε πει πως ο Χριστος ηρθε στην Γη
για να συμπληρωσει τον νομο του Θεου και οχι για να τον καταργησει.Μα καλα ο νομος του Θεου
δεν ηταν υποτιθεται τελειος απο την αρχη;Επισης παρατηρω γενικα οτι
η Εκκλησια μας, δινει περισσοτερη εμφαση σε αυτα που αναφερονται
στην καινη διαθηκη παρα στην Παλαια.Ας μας απαντησει η Εκκλησια
(αφου συμφωνα με τον Θεο οπως αναφερεται στην παλαια διαθηκη η
γυναικα που μοιχευει πρεπει να λιθοβολειται) πρεπει και σημερα
η γυναικα που μοιχευει να λιθοβολειται, γιατι αν δεν το δεχεται
σημαινει πως απορριπτει τον νομο του Θεου;

02/06/2003, 01:35:06
Γειά σας φίλοι μου και πάλι.
Έχω την εντύπωση ότι εκείνο που περιμένουν από μένα όσοι με παρακολουθούν είναι η ανάπτυξη του θέματος του πατέρα του Ιησού. Πραγματικά εδώ και μέρες πολλές προσπαθώ να βρω τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρω να παρουσιάσω τις αποδείξεις μου και τη σχετική βιβλιογραφία. Ατυχήσατε φίλοι μου. Δεν βρίσκω κανένα τρόπο να παρουσιάσω μια μελέτη 10 χρόνων μέσα σε 2-3 σελίδες. Στην πραγματικότητα χρειάζεται ένα τεράστιο βιβλίο με πολλους βοηθούς τριγύρω μου.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν άλλα βιβλία που περιέχουν μέρος των όσων θα ήθελα να περιέχονται στο «βιβλίο μου» και θα σας παραπέμψω σ’ αυτά. Θα σας δώσω και τα πρώτα ερεθίσματα που με ώθησαν να μελετήσω το θέμα και όποιος θέλει ας ακολουθήσει αυτό το μακρινό δρόμο της αναζήτησης.

Ερεθίσματα:
Η Μαρία από μικρή ηλικία αφιερώθηκε στο ναό και βγήκε από κει μέσα για να αρραβωνιαστεί. (Εισόδεια της θεοτόκου). Μπορεί κανένας να αποκλείσει ότι η εγκυμοσύνη ξεκίνησε από κει μέσα;
Όταν αρραβωνιάστηκε βρέθηκε έγκυος χωρίς ο Ιωσήφ να έχει «κοιμηθεί» μαζί της. Ο Ιωσήφ θέλησε να την διώξει αλλά είδε σε όνειρο το Πνεύμα να τον πληροφορεί ότι η εγκυμοσύνη ωφείλεται σε θεϊκή ενέργεια και να την κρατήσει. Προηγουμένως το πνεύμα είχε ειδοποιήσει την Μαρία ότι θα γεννήσει υιόν.....κλπ αλλά η Μαρία το κράτησε μυστικό από τον άνδρα της μέχρι που η εγκυμοσύνη φάνηκε στον Ιωσήφ αφ’ εαυτής. Μόνο τότε το πνεύμα εδέησε επιτέλους να τον πληροφορήσει..........Εμένα αυτό μου φάνηκε ότι και το πνεύμα περίμενε να σιγουρευτεί ότι η Μαρία ήταν έγκυος.
Όταν το παιδί γεννήθηκε βλέπουμε τον Συμεών να λέει το: Νυν απολύεις τον δούλο σου δέσποτα με διάφορες......σάλτσες. Εννοεί τώρα που είδα το παιδί ας πεθάνω. Τέτοια λόγια για ένα παιδί εμένα με παραπέμπουν στην μητέρα ή πατέρα ή έστω στους παππούδες ή στις γιαγιαδες του παιδιού. Για να μας μπερδέψει όμως η γραφή (ποιός άραγε;) μας πληροφορεί ότι ο Συμεών ήταν προφήτης και είχε και αυτός προειδοποιηθεί από το πνεύμα.........Γι’ αυτό και περίμενε το παιδί με τόση προσμονή. Μα καλά βρε συ Συμεών, όντας ιερέας του ναού, αφού είχες τέτοιαν αποκάλυψη από το πνεύμα γιατί δεν το είπες σε κανένα από το υπόλοιπο ιερατείο και τους άφησες στην άγνοια, με αποτέλεσμα να μην τον πιστέψουν και να τον σκοτώσουν τελικά; Α μπα δε σε πιστεύω. Κάτι μας κρύβεις. Και γιατί ήθελες να δείς το παιδί με τόση λαχτάρα; Αφού σου είπε το πνεύμα ότι θα γεννηθεί βρε παιδί μου. Πιστεύεις στο πνεύμα ναι ή όχι; Αλλά και σαν προφήτης που ήσουν δεν ήξερες ότι και αν πεθάνεις ακόμα, θα δείς το παιδί στην άλλη ζωή; Γιατί τόση λαχτάρα να το δείς σ’ αυτή τη ζωή όσο είσαι ακόμα ζωντανός; Θεός ήτανε δεν θα τον έβλεπες πρώτα-ύστερα; Κάτι μας κρύβεις Συμεών. Είσαι ο πατέρας φίλε. Και το.....πνεύμα.

Για....να δούμε και την Μαρία αν μας λέει αλήθεια για το πνεύμα κλπ. Γιατί το κράτησε μυστικό από τον άνδρα της η Μαρία ένα τέτοιο κοσμογονικό μυστικό; Δεν βλέπω να του το αποκάλυψε η ίδια ποτέ αυτό. Την αποκάλυψη-καλμάρισμα του την έκανε το πνεύμα σε.....όνειρο. Κατάλαβα. Έπεσαν απειλές από υψηλά ιστάμενους. Το όνειρο ήταν για τα προσχήματα.
Η Μαρία πίστεψε το....πνεύμα; Για να δούμε.
Κατά Λουκάν κεφ 2
49 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΙ ΜΕ ΕΖΗΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΥΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ
50 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΑΛΗΣΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ
Εδώ αναφέρει τα του πατρός του (του θεού) και ούτε η Μαρία ούτε ο Ιωσήφ τον εννοούν. Μα ξέχασαν τι τους το....πνεύμα;
Κατά Μάρκον κεφ 3
21 ΚΑΙ ΟΤΕ ΗΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΕΞΗΛΘΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΛΕΓΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΕΑΥΤΟΥ
Μα οι συγγενείς του δεν ήταν η Μαρία, ο Ιωσήφ και τα αδέλφια του; Έκτός εαυτού το γεννηθέν εκ πνεύματος αγίου; Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα. Αμνησία έπαθαν η Μαρία και ο Ιωσήφ; Ξέχασαν το....πνεύμα;

Καλά οι ευαγγελιστές που τα γράφουν όλα αυτά από που τα έμαθαν; Αφού δεν είχαν ακόμη γεννηθεί, και όταν έγραψαν τα ευαγγέλια τους η Μαρία, ο Ιωσήφ, ο Συμεών κλπ είχαν πεθάνει, πως έμαθαν για το επεισόδειο με τον Συμεών; Τους το αποκάλυψε το....πνεύμα; Μα για ποιό λόγο; Για να μας πείσουν εμάς για τη θεότητα του Ιησού; Δεν ήταν αρκετά τα θαύματα και η ανάσταση; Αυτά είναι μερικά από τα ερεθίσματα που θέλω να δώσω. Πόσα να γράψεις;
Η επαλήθευση γίνεται με τη σωστή τοποθέτηση των προσώπων της αληθινής ιστορίας.

Για εκείνους που θα θελήσουν να ψάξουν το θέμα προτείνω να χρησιμοποιήσουν ως οδηγό το βιβλίο ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ του Νικόλαου Κόκκινου εκδόσεις Αλεβιζόπουλος. Ο μεγάλος αυτός ερευνητής αν και προχώρησε πάρα-πάρα πολύ, δυστυχώς δεν έφτασε στον πατέρα του Ιησού και άφησε το θέμα ανοικτό. Αν έχω δίκαιο και τελικά ο πατέρας του Ιησού είναι ο Συμεών τότε ο Νικόλαος Κόκκινος δικαιούται το 99 τοις εκατό της επιβράβευσης από την αποκάλυψη αυτή, διότι χρησιμοποίησα το βιβλίο και τις παραπομπές του για να φτάσω σε μια ασφαλή επαλήθευση.

Με το πιό πάνω μύνημα μου καταλαβαίνω ότι στεναχώρεσα κάποιους. Ζητώ συγγνώμη.

Ελεύθερος.