ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θησαυροί από παροιμίες. Μάζευε κι ερμήνευε. - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Θησαυροί από παροιμίες. Μάζευε κι ερμήνευε. - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Didorium60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
16/11/2005, 18:17:57
ΣΟΦΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΘΥΜΟ ΚΡΥΨ΄ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ.

ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ.

ΕΥΧΗ ΓΟΝΙΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΕΒΑ.

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ.

ΟΠΟΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ.
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.

ΔΕΚΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΡΙΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Α.Ρ.
ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΦΑΛΑΚΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...

17/11/2005, 15:15:34
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ.

ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΟ.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ, Η ΤΕΧΝΗ ΔΕ ΧΩΡΙΣ ΘΑΡΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ.

ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΚΑΛΛΙΟ ΟΨΙΜΑΘΗΣ ΠΑΡΑ ΑΜΑΘΗΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ.

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΡΗΤΟΡΑ ΠΕΙΘΕΙ, ΟΧΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ.

Α.Ρ.

ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΕΣ...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...

17/11/2005, 16:30:38
ΠΡΙΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ.

ΟΤΑΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.Η ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ, ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ.

ΦΙΛΙΚΑ

Α.Ρ.ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ

17/11/2005, 19:20:14
Κουίζ

Η παροιμία "μπουκιά και συγχώριο" προήλθε:

α). Από έναν καλόγερο που έτρωγε κρέας σε μέρες νηστείας και το ευλογούσε (το βάπτιζε) νηστίσημο για να του σχωρεθούν οι αμαρτίες;
β). Από έναν λαίμαργο που έφαγε μεγάλη μπουκιά και σχωρέθηκε;
γ). Από τα κόλλυβα, που τρως μια μπουκιά και σχωρνάς τον σχωρεμένο;
δ). Από το μυστήριο της θείας μετάληψης που τρώγωντας μια μπουκίτσα σώμα Χριστού, σχωρνούνται οι αμαρτίες της βδομάδας;

Ο νικητής θα σχωρεθεί

17/11/2005, 19:28:49
Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό + λόγω ιδιοσυγκρασίας...

ΤΟ Β!!!

"Are you now, or have you ever been? "
Valnta + THX1138

18/11/2005, 14:53:06
ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΦΑΛΑΚΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.

ΞΕΧΝΑ Η ΓΡΟΥΣΟΥΖΑ Η ΠΕΘΕΡΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΝΥΦΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΕΧΩ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΣΟΥ.

ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ.

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ΄ΡΘΕΙΣ.

ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΜΑΛΩΜΑΤΑ ΤΑ ΧΟΥΝΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΜΕΛΕΤΑ

ΚΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Ο ΑΕΤΟΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ.

ΚΑΛΟ!!!

ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ. Α.Ρ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

lamogioΜέλος
18/11/2005, 18:27:12
ψιλοάσχετο...(*) αλλά με άρεσε

"ο τυφλός αυτόπτης μάρτυρας, μας λέει..."

(πριν λίγο στις ειδήσεις στη ΝΕΤ).

(*)παροιμιώδης φράση μάλλον...

Edited by - lamogio on 18/11/2005 18:29:12

19/11/2005, 16:51:42
Γιάσου Λαμόγιο μας,

΄Ακου μιά ωραία.
Εδώ μένω κι αλλού φουρνίζω.
Ακολουθούν κι άλλες...

Το παραγινομένο σύκο, η κουρούνα το τρώει.

Το παραπανίσιο χαλάει και το ίσο.

Η αλήθεια είναι του Θεού το ψέμα του διαβόλου.

Φωνή λαού οργή Θεού.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΤΟΣ.

Παλιά αλεπού στην παγίδα δεν πιάνεται.

Ο ΑΗΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΥΓΕΣ...

ΚΑΛΕΣ...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

20/11/2005, 16:30:25
KAΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ.

ΑΠΟ ΖΟΥΡΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΤΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΑΝ ΛΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ Σ΄ΑΚΟΥΝΕ, ΤΑΞΕ ΠΩΣ΄Σ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΕΙΣΑΙ.

Α.Ρ.

30/11/2005, 18:15:51
ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ...

ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΕΝΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

fnordΝέο Μέλος
08/07/2012, 03:12:19
Θυτης ο φτωχος ο ανθρωπακος που ηρθε στην χωρα μας οχι για να ζησει την μεγαλη ζωη, αλλα για να επιβιώσει.Μάλιστα.

08/07/2012, 03:47:17
quote:

Θυτης ο φτωχος ο ανθρωπακος που ηρθε στην χωρα μας οχι για να ζησει την μεγαλη ζωη, αλλα για να επιβιώσει.Μάλιστα.

Ο φτωχός ανθρωπάκος,δεν είχε χρήματα να έρθει στην χώρα μας.Τον...έφεραν.

Το "εισητήριο" της διαδρομής Ντάκκα-Πλατεία Βάθης,θα ήταν αρκετό να ζήσει στη χώρα του,πλουσιοπάροχα!!!

ΣΗΜ.
Εξω απο την υπεραγορά τροφίμων Σκλαβενίτης,έχει ένα ειδικό κάδο ανακύκλωσης.Εκεί πετάμε τις...παρωπίδες!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

fnordΝέο Μέλος
08/07/2012, 04:10:36
Ναι, ειναι εντελως παραλογο που καποιος αφηνει τον πολεμο στο Πακισταν ή στο Αφγανισταν για να ερθει στην Ελλαδα.

Και καλα αυτους που ειναι στην Ελλαδα, τους εστειλαν οι Τουρκοι.Τις δεκαδες χιλιαδες που ειναι στην Γαλλια, στην Ισπανια και την Ιταλια ποιος τους εστειλε;

08/07/2012, 04:27:26
quote:
nays

ΠΟΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΜΕΝΓΚΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ!!!

Συνέχισε ακαθεκτος και συ και οι ομοίοι σου να μιλάτε για συνθήκες, νόμους και παρανομους! Έτσι μπράβο!

Δε σας έχω όυτε για χαζούς, ούτε για τόσο αθώους

(Η υπογράμμιση μέσα στην παράθεση, δική μου)

To παραπάνω είναι άραγε ένα νέο είδος (αφοπλιστικού ) επιχειρήματος;

Να τοποθετείται κάποιος με επιχειρήματα επικαλούμενος κάποια πασίγνωστα διακρατιακά δεδομένα και να απαντάς με τον τρόπο αυτό;

Tι είναι αυτός και ποιοι είναι οι όμοιοί του;
Θα μας τρελάνεις εντελώς;

08/07/2012, 05:00:35
quote:

Ναι, ειναι εντελως παραλογο που καποιος αφηνει τον πολεμο στο Πακισταν ή στο Αφγανισταν για να ερθει στην Ελλαδα.

Και καλα αυτους που ειναι στην Ελλαδα, τους εστειλαν οι Τουρκοι.Τις δεκαδες χιλιαδες που ειναι στην Γαλλια, στην Ισπανια και την Ιταλια ποιος τους εστειλε;

Για σκέψου λίγο!!!
Ποιός?
Αυτός/οί,που τους στέλνουν σε όλη την Ευρώπη.

Διάβασε πρώτα καλά όλες τις σελίδες του θέματος και τα ξαναλέμε.

Και επι τη ευκαιρία,καλώς ήλθες στην παρέα του esoterica.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

naysΜέλος
08/07/2012, 11:00:51
amalia αυτός και οι ομοίοι του ξερουμε ποιοι είναι και συ και γω και όλοι μας. Η ομαδούλα αυτή που αναφερε και κάποιος άλλος...
Τους εχω δει να έχουν επιχειρήματα του τύπου: ηλίθιοι είστε; και άλλα παρομοια αλλά δεν εχω δει να τους τη λες για τετοια επιχειρηματα. Όχι ότι θα το ήθελα βεβαια, προτιμω την ελευθερία λόγου.
08/07/2012, 11:53:01
quote:
Όχι ότι θα το ήθελα βεβαια, προτιμω την ελευθερία λόγου.

Αυτή η "ελευθερία λόγου" για την οποία πολλοί κάνουν συζήτηση και "κόπτωνται" για αυτήν με περισσή ευκολία, είναι μεγάλο θέμα, nays...

In anticipation of my resurrection...

08/07/2012, 12:13:34
quote:
PY8AGORA ο αμερικάνος ΕΤΣΙ μου χε πει. Ότι ο πατέρας του ήταν ΛΑΘΡΟμετανάστης! Μάλιστα μου είπε ότι ξεκίνησε από κάποιο μερος της πελλοπονήσου με 100 δρχ στην τσέπη! Το τελευταιο ούτε και γω το πιστεψα. Πώς εκανε τετοια περιουσία;
Ο αμερικάνος αυτος (όχι ΕΛΛΗΝΟαμερικάνος κι ας ήταν οι γονείς του έλληνες όπως έλεγε, έτσι και του λεγες κάτι εναντίον της αμερικής... άστα) δεν είχε ούτε μπαρ, ούτε καφετέρια που λες. Πότε δεν καταλαβα ΤΙ δουλεια έκανε... πηγαινοερχονταν όμως αμερική-ελλάδα (και δεν ξερω και που αλλου)
όπως και η αγγλίδα που σου πα, πηγαινοερχονταν αγγλία-ελλάδα-κυπρο-αμερική! Τωρα πώς γινεται παραδίδοντας 4-5 μαθήματα τη βδομάδα να κάνει τέτοια ταξίδια... εγω δούλευα πρωι-βράδυ κι ούτε μέχρι την κρήτη δε μπορούσα να πάω! Αλλα αυτά είναι λεπτομέριες μπροστα σε άλλα (βέβαια μου είχε πει I'm poor! I'm poor!) μιλάμε για θράσος!
Ήταν και αλτρουϊστές ξέρεις! όλο σε κάτι όμαδες εθελοντισμού τους έβρισκες. Πάνω απ' όλα ο συνανθρωπος...

Λοιπόν, εφόσον, ισχύουν αυτά που μου λες, τότε οι 'γνωριμίες' που έχεις μάλλον φέρνουν προς ...Αλ-Καπόνε μεριά.

Για να συνοψίσω,
χοντρικά θεωρώ ότι υπάρχουν 4 ειδών μετανάστες:

1) Οι καθ'όλα νόμιμοι Μετανάστες (με την υφιστάμενη νομοθεσία & πολιτική της προς υποδοχήν χώρας)

2) Οι σκέτοι-χύμα-πλέμπα παράνομοι μεταναστες (Λαθρο-μετανάστες) που μπαίνουν σε μια χώρα με μπανάλ, "γυφτέ", πλην όμως "κλασσικό" τρόπο, δηλαδή με σαπιοκάραβα όπου είναι απάνω 200 νοματαίοι, με τα ...πόδια από χερσαία σύνορα, μέσα σε νταλίκες, κλπ.

3) Οι 'ελίτ' λαθρομετανάστες, που έχουν πολύ πιο σοφιστικέ τρόπους να μπουν σε κάποια χώρα, και μάλιστα της επιλογής τους. (έχω καραμπινάτο προσωπικό παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση)

4) Οι λαθρομετανάστες που είναι μπλεγμένοι και διασυνδεδεμένοι σε κυκλωματα άλλων εγκλημάτων (διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, κατασκοπείας, τραφικινγκ, κλπ) και κατά βάση είναι πρώτα παράνομοι και εγκληματίες για την "άλλη" τους δραστηριότητα, παρά για τη λαθρο-μεταναστευση, που έπεται και έρχεται ως δευτερεύουσα συνιστώσα.

Στην Ελλάδα κυρίως έχουμε να κάνουμε με τη λαθρομετανάστευση Νο.2, και κάπως λιγότερο με τη Νο.4

Η Νο.3 αφορά κυρίως Σκανδιναβικές χώρες, όπως και Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά.

Οι 'δικοί' σου τώρα, εάν όντως ήταν λαθρομετανάστες προφανώς θα ήταν/είναι των κατηγοριών (3) ή (4), λόγω και της μετέπειτα συμπεριφοράς τους (αναντιστοιχία οικονομικών πόρων και διαβίωσης, αδικαιολόγητα υψηλά εισοδήματα, κλπ).

Υπόψιν ότι για μερικές κατηγορίες ανθρώπων, με διαφορες γνωριμίες ή "σχεσεις" τα σύνορα καταργούνται στην πράξη με πολλούς (και κυρίως πλάγιους) τρόπους.
Και ο Οτσαλάν, ας πούμε, μια φορά κι έναν καιρό, είχε ...Κυπριακό διαβατήριο και το "Ελληνικότατο" όνομα/παρατσούκλι Γεώργιος Μαύρος...(άλλο θέμα πού κατέληξε ο ...μαύρος στις φυλακές του Ιμραλί)

Τέλος πάντα υπάρχουν και μερικές μικρές εξαιρέσεις, όπως πχ. όντως κάποιος να έχει ξεκινήσει με βάρκα από τη Μαλαισία ή τα νησιά Φίτζι, και να καταλήξει στην Αυστραλία, και μετά από χρόνια να νομιμοποιηθεί , να κάνει περιουσία, κλπ,κλπ και να έχει ένα χάπι-εντ και νομιμοποίηση εκ των υστέρων.
Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, συμβαίνουν και "εις Παρισίους". Αλλά το θέμα μας δεν είναι στις εξαιρέσεις.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή υποφέρει (μεταξύ των άλλων) από τη διόγκωση των λαθρομεταναστών της κατηγορίας (2) που έρχονται ΜΑΖΙΚΑ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ από χερσαία και υδατινα σύνορα. Μιλάμε για "επέλαση" και όχι για σποραδικές ή μεμονωμένες περιπτωσεις.

Επ'αυτού νομίζω ότι οι περισσότεροι εχεφρονες πολίτες, έχουμε κοινές/παρόμοιες απόψεις, αν δεν ταυτίζονται κιόλας,
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανήκουμε σε κάποια ομάδα, ή κλίκα, όπως υπονοείς!
(Σου έχει απαντήσει και η Αμαλία για αυτό ...)

quote:

Συνέχισε ακαθεκτος και συ και οι ομοίοι σου να μιλάτε για συνθήκες, νόμους και παρανομους! Έτσι μπράβο!

Λίγη σοβαρότης, δεν βλάπτει νομίζω...
Για να έχουμε μια βάση συζήτησης τουλάχιστον...

Τώρα αν εσύ δεν παραδέχεσαι συνθήκες και νόμους, μπορείς να πας να ζήσεις στη Γαλάζια λίμνη ή στην έρημο Τακλα-Μακάν, μόνη σου και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Αλλά μεχρι τότε, τη ζωή σου και τη ζωή μας θα τη διέπουν καλώς ή κακώς κάποιες συνθήκες και κάποιοι νόμοι...

quote:

Υ.Γ. Προς τυχον αθώους: Προσοχη στους "ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΥΣ"! ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!
Οπουδήποτε όμως!
Αφιερωμένο στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Χαζός δεν είμαι,
όσον δε αφορά το αθώος εξαρτάται σε πιο 'επίπεδο' (μιας και είναι πολυσήμαντη έννοια στην καθομιλουμένη....)

Τα υπόλοιπα πρέπει να μας τα 'κανεις λιανά' αλλιώς είναι γενικεύσεις που μπορεί να σημαίνουν οτιδήποτε και να αφορούν οποιονδήποτε, πλην όμως ελάχιστη σημασία και βαρυτητα έχουν, με τη μορφή που τα διατυπώνεις...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

naysΜέλος
08/07/2012, 16:54:51
quote:

quote:
nays

(Η υπογράμμιση μέσα στην παράθεση, δική μου)

To παραπάνω είναι άραγε ένα νέο είδος (αφοπλιστικού ) επιχειρήματος;

Να τοποθετείται κάποιος με επιχειρήματα επικαλούμενος κάποια πασίγνωστα διακρατιακά δεδομένα και να απαντάς με τον τρόπο αυτό;

amalia και PY8AGORA δείτε κάτι (πιθανον να εχει ξαναμπει εδω)

http://www.youtube.com/watch?v=m9rOkmTKFHI&feature=related

ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ
τα επιχειρηματα που μου λες τα πασιγνωστα και διακρατικα ζήτα τα από τους ανωτερους, πολιτισμενους και την οικονομική ελίτ που θα στα φτιαξουν όλα με τετοια μαεστρια που θα τους λες κι ευχαριστώ.

Υ.Γ. amalia, στον macedon, Αιολο, Νικομαχο που απαντανε απαξιωτικά και με βρισιες π.χ. στον Pano T δε σ' εχω δει να τους τη λες.
Αλλά και πάλι προτιμω την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λογου Dying Incubus! σε όλους είτε συμφωνω με τις αποψεις του είτε όχι.

08/07/2012, 17:36:18
nays

quote:
amalia, στον macedon, Αιολο, Νικομαχο που απαντανε απαξιωτικά και με βρισιες π.χ. στον Pano T δε σ' εχω δει να τους τη λες.

Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, να σου απαντήσω πως θεωρώ ότι έχεις κοντή μνήμη και επιλεκτική κατανόηση για το συγκεκριμένο θέμα και το συγκεκριμένο άτομο το οποίο υπερασπίζεσαι.

macedon

Edited by - macedon on 08/07/2012 17:46:18