- Ιησούς Χριστός είναι...... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΙΘΑΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΤΟΞΙΚΗ ΒΡΟΧΗ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΖΟΝΤΟΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ,ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΓΕΝΕΤΙΚΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΙ,ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ,ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ,ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ..
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΘΕΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ,ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ !!
"Ελλαδα και θα πεσουνε σε παρα πολυ λιγο καιρο, πρωτον πλημμυρες, δευτερον σεισμος, τριτον ακριδες."
ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ?
"Διοτι για τον εσχατο καιρο θα δωσει μεγαλη δυναμη στους μαρτυρες του για να ακουστει ο Λογος Του, διοτι με την αγαπη και την συζητηση και με τα οραματα και με θαυματα, ο ανθρωπος γενικα και σε ολες τις εποχες δεν δεχοτανε τον Λογο του Θεου, γι΄αυτο προβλεψε προ πολλου ο Κυριος οτι
η δυναμις των μαρτυρων του θα ειτανε να χτυπανε τα κρατη με πληγες."
Ε,ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟΕΙΔΕ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ..ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ? ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ?
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...>>> "Με χριστιανικη αγαπη
Νουλα και Χουαν.
"...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ..
ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ,ΠΕΤΑΞΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ..
ΖΗΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ,ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ,ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ? ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ? ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΑΚΟΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
αυτή η.............."Θεϊκή" εντολή που παρουσίασες είναι "ένδειξη" της...."θέλησης Του"??? Πάντως, (νομίζω δηλαδή!) εάν ξεψαχνίσεις την Βίβλο ίσως και να βρείς ΚΑΙ αυτή την προφητεία! Δέν μπορεί, ΚΑΠΟΥ θα το λέει..........(!)
Ας σοβαρευτούμε όμως λίγο και ας αφήσουμε τα "οράματα" (ξεσπάσματα!) θρησκοληψείας για καμία απογευματινή προσευχή σε κανένα μοναστήρι!
Ας πούμε καλύτερα λίγα λόγια ως πρός τα συγγράμματα εκ των οποίων ξεπηδούν και οι εκάστοτε.......νεο-προφήτες! Διότι αυτά τα συγγράμματα είναο τόσο αντιφατικά και τόσο διάτρητα, ωστε πραγματικά ΜΟΝΟ ενας πιστός (και τυφλός) μπορεί να τα δεχθεί.
Το 367 μ.Χ. ο Αθανασιος συγκροτησε τον καταλογο των εργων (τα....τελικά "θεόπνευστα") τον οποιο επικυρωσαν δυο συνοδοι, του Ιππώνος το 393 μ.Χ. και της Καρθαγένης το 397 μ.Χ. Παει αυτο.
Οσοι ακολουθησαν εκαναν αυτο που κανεις και εσυ τωρα Xaraugh.
Στρουθοκαμηλιζαν και εψαχναν "πνευματικες προεκτασεις", ενίοτε και.."θαύματα".
Πραγματι υπαρχουν τεραστιες πνευματικες προεκτασεις στο αν π.χ. η σταυρωση εγινε μια μερα πριν απο το Πασχα των Εβραιων κατα Ιωαννη και μια μερα μετα κατα ολους του αλλους. Πρεπει να γνωριζω ΤΙ αντιπροσωπευουν οι Ευαγγελιστες (δηλαδή οι ανώνυμοι γραφιάδες μοναχοί) για να καταλαβω οτι δεν ξερουν τι τους γινεται σ'άυτα που γραφουν.
Η μηπως επειδη μαθαινουνε στα παιδακια οτι ο Χριστος γεννηθηκε σε μια φατνη ταξιδευοντας απο την Ναζαρετ στην Βηθλεεμ, νομιζετε οτι εχουμε ολοι μυαλο μικρου παιδιου? Εάν δούμε αυτά που γράφετε.....μάλλον!
Για παράδειγμα:
Κατα Λουκα γεννηθηκε σε παχνι στην Βηθλεεμ. Γιατι κατα Μαρκο γεννηθηκε........ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΜΕΝΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!
ΕΝΟΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ (?) ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ, ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΛΛΑ ΝΑΖΑΡΕΙΝΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ IMAGE ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥ ΟΙ ΚΛΗΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!!! Έτσι τον φαντάστηκαν, έτσι τον θέλησε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΣΑΝΕ!
Τετοια και αλλα "πνευματικά" γινονταν κατα την συνταξη της "Αγιας Γραφης" (απο την οποία και.....αντλείτε εντολές!!) και αν πραγματικα πεθανε πανω στο Σταυρο για σας, τωρα πια θα το εχει μετανιωσει.
Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει να μαθω ποσοι ακριβώς "Χριστοί" υπηρχαν και πως τους μαντρωσαν οι Οικουμενικες. Ειναι γνωστη αλλωστε η εφεση που εχει στο μαντρωμα η εκκλησια του Χριστου.......
Αυτο που λεω και θα το φωναζω μεχρι να το ακουσουν ολοι οσοι δεν ειναι δογματικοι ειναι το εξης:
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΛΙΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ Η ΒΡΑΣΙΔΑ! Αυτά περί..."Θεόπνευστων" βιβλίων και Θεών.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦ'ΕΝΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ (όπως σκούζετε) ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. Διότι, αν το πήρατε χαμπάρι, αυτό ακριβώς συμβαίνει!
Με τα δεκανίκια και τα......οράματα (!) ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΘΕΟΥΣ Xaraugh. Και όταν το κάνουμε, τότε μοιραία και ξεφτίζουνε στο χρόνο.
Τελικά, τί μας δείχνει ο χρόνος?????
quote:
Σας ευχαριστω ολους για οτι γραπσατε προς το προσωπο μου.
Η δικαιοσυνη σας ηταν αρκετα κατανοητη για το δικο μου φτωχο μυαλο.
Τον δρομο τον εγραπσε καποιος που με αποκαλεσε Καρκινο, καλη διαδρομη λοιπον για να γελασετε και εσεις μεσα στην αναιδεια σας!!! (Εκτος μερικων)
Αλλα ειτε σας αρεσει ειτε δεν σας αρεσει, δυο εκλογες θα εχεται, υπομονη λοιπον και το μελλον θα διξει!
Κουβεντα δεν θα πω παραπανω, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΜΕ ΚΡΙΝΑΤΕ.
Αυτα για τωρα, θα επανελθω να ειστε βεβαιοι γι’αυτο, και θα πρεπει να γνωριζετε εγω ειμαι ενας μηδαμινος και πολυ κατωτερος απο τους περισσοτερους απο εσας, (τουλαχιστον ετσι εγω αισθανομαι και αδιαφορω για τις δικες σας κρισεις) συνεπως απο μενα δεν θα δειτε κριση με την σημασια της λεξις αλλα απο αλλου. Σας το βεβαιωνω αυτο!
Ρε καϋμένη, αφού ακολουθείς το δρόμο του χριστού σου, γιατί κρύβεσαι σαν τους Μουτζαχεντίν; Δεν θα ήθελες να χριστείς και εσύ μάρτυρας;
Έννοια σου όμως. Δεν βρίσκομαστε σε εκείνες τις εποχές όπου όλοι θεοποιούσαν το καθετί μέχρι και ότι η πορδή ήταν φωνή θεού. Έτσι είναι κα Βαρβ. Νούλα. Έννοια σου και η έρευνα μου για το άτομο σου προχωράει. Θα δούμε γιατί κρύβεσαι. Είμαι σίγουρος θα βρω πολλά άπλυτα!
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.
Φίλε Χαραυγή γειά σου,
όπως ήδη θα γνωρίζεις είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και λίγα μηνύματα πριν εξέθεσα - με κάποια επιφύλαξη - την δισαρέσκιά μου γι' αυτά που διάβασα. Λόγω του ότι το κείμενό σου είναι μεγάλο και δεν μπορώ να επισημάνω όλα τα σημεία στα οποία είχα και έχω επιφυλάξεις θα σου πω ένα δύο από αυτά να μου τα εξηγήσεις...
λέει λοιπόν η κυρία αυτή...
quote:
Οποιος πιστεψει κι’ επικαλεστει το Αγιο Ονομα Μου και ντυθει τον καινουργιο ανθρωπο εν Χριστο θα σωθει.
Ποιό είναι αυτό;
quote:
Η τριτη κατηγορια προφητειων αναφερονται στη Δευτερα Παρουσια Του Μεσσια, Του Κυριου Ημων Ιησου χριστου.
Σίγουρα;
quote:Το φαναρι των εθνων, το κρατος Ισραηλ.
Αυτό πάλι; Το καταλαβαίνεις εσύ; Γιατί εγώ... ![]()
quote:
Στην 6η σαλπιγγα θα διαβασετε και για τα δυο Ελαιοδεντρα Μου: οι δυο Μαρτυρες που σε λιγο θα αρχισουν το Μεγαλο τους Εργο.
Γνωρίζεις ή όχι ότι οι μάρτυρες είναι τρείς και όχι δύο; Ηλίας, Ιωάννης και Ενώχ! ΤΡΕΙΣ!!!
quote:
Το Ανοιχτο Βιβλιο με τον ορκο εχει σταλει σε ολα τα προξενεια των κρατων της γης, μεσω μιας βιντεοκασετας και 3 φυλλαδων.
Ο Θεός λέει κάτι τέτοιο;
quote:
Μην κρινετε γιατι η κριση ανηκει σε Εμενα και Στον Ιησου Χριστο,
Νέος διαχωρισμός; Δεν τα βλέπεις;
quote:
Μονο οσες εχουν τριγωνικο σχημα ερχονται απο ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Αυτό πάλι; Αλλά ας το αφήσω ασχολίαστο μην παρεξηγηθούμε...
quote:
Οταν Το Αγιο Πνευμα Του Θεου σας μιλαει, δινει Δοξα Στον Θεο, Τον Θεο του Ισραηλ, του Αβρααμ, στον Αιωνιο Θεο Γιαχβε και σας λεει πως ο Ιησους Ειναι ο Χριστος, Χρισμενος, Του Θεου.
Το κερασάκι στην τούρτα...ή καλύτερα στην πλάνη... Μα ποιούς πάει να ξεγελάσει επιτέλους! Ονομάζει τον Θεό μου (Ιησού Χριστό) ΧΡΙΣΜΕΝΟ;;; Δεν βλέπεις ότι ΔΕΝ είναι Θεός ο Ιησούς με αυτά που λέει; Άσε για το όνομα που δίνει στον εαυτό του! Έχει ο Θεός όνομα;;; Ποιός θεός κρίβεται πίσω από αυτά; Δεν βλέπεις;;;
Ξεχνάς τι λέει ο Ιωάννης στην Καινή Διαθήκη; Ένας από τους δύο τρόπους που θα έχετε γνώση αν είναι ψέματα αυτά που ακούτε είναι ότι θα ονομάζουν τον Ιησού μεγάλο μύστη - χρισμένο και όχι ΘΕΌ!!!
quote:
Το Αγιο Μου Πνευμα σφραγιζει με οραματα, Θεια ονειρα,
Δεν βλέπεις ΠΟΥ στηρίζει την ύπαρξή του;;; Εκεί που του επιτρέπεται να υπάρχει!!! Εκεί που έχει ΠΡΟΣΒΑΣΗ!!!
Το ποιό τραγικό όμως ξέρεις ποιό είναι; Παρουσιάζει τον ΑΠΕΙΡΟ Θεό σαν ον ΠΑΝΩ από τον Χριστό μας (όχι ίσο με Αυτόν). Αν ποτέ εμβαθύνεις στη θρησκεία μας θα καταλάβεις ότι ο Θεός που επικοινωνεί με τους ανθρώπους δεν είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ αλλά ο ΥΙΟΣ ο ΛΟΓΟΣ που είναι ο Ιησούς Χριστός!
Αυτός ο πονηρός (όποιος και εάν είναι) ονομάζει τον εαυτό του θεό και "υποβιβάζει" τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ με αυτόν τον τρόπο! Έξυπνο!!!! ![]()
Έχω πολλά να σου πω (επειδή είσαι και εσύ χριστιανός) αλλά αν το κάνω εδώ μέσα πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσουμε τα πάνδεινα...οπότε άστο καλύτερα. Ελπίζω να κατάλαβες κάποια πράγματα.
Σε χαιρετώ με πολύ αγάπη...
Με το όνομα Γιαχβέ αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα (+500χρόνια) στο Μωυσή. Η προφορά «γιαχβέ» προκύπτει από την συνεκφορά των τεσσάρων συμφώνων JHWH (η εβραϊκή χρησιμοποιούσε μόνο σύμφωνα). Το τετραγράμματο αυτό αναφέρεται στην Πεντάτευχο (κατά τους Χριστιανούς Παλαιά Διαθήκη) 6.823 φορές ως το όνομα του Θεού τους.
Στις ελληνικές εκδόσεις έχει αντικατασταθεί με τη λέξη «Κύριος» ως όνομα Του, επειδή έτσι παρέλαβαν την μετάφραση από τους Εβδομήκοντα (Ο’). Μία μόνο φορά «ξεγλιστράει» το όνομα Ιεοβά (Έξοδος ΣΤ, 3).
Οι Ιουδαίοι μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία, και από σεβασμό προς το Θεό τους, δεν έβαζαν καθόλου στο στόμα τους τη λέξη «Γιαχβέ», και όταν ήθελαν να μιλήσουν για το Θεό τους χρησιμοποιούσαν το όνομα adonaj (Αδωνάι), που και αυτό ως ταυτόσημο με το Γιαχβέ, μεταφράστηκε από τους Ο’ με το Κύριος ως όνομα.
(σημ: η λέξη «Ελοχείμ» σημαίνει στα εβραϊκά «άνθρωπος του Θεού»)
Ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης ήταν εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).
Με την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου (Π.Διαθήκης) η φράση «Γιος του ανθρώπου». Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).
Ο Ναζωραίος Ιησούς (ιδιότητα δηλώνει και ΟΧΙ καταγωγή!) αυτοαποκαλούνταν, όπως είναι γνωστό, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, γεγονός που φανερώνει ότι ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ…………..
Άνθρωποι του θεού ήταν όμως ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΗΡΑΙΟΙ! Ο θεσμός του Ναζηραίου καθιερώθηκε με ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ. Κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορούσε να κάνει ευχή Ναζηραίου, για να αφιερωθεί στο Γιαχβέ για κάποιο διάστημα ή και για ολόκληρη τη ζωή του. Κατά την διάρκεια της αφιέρωσης τους απαγορευόταν στους Ναζηραίους να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, και γενικά να πίνουν ή να τρώνε οτιδήποτε προέρχεται από αμπέλι, από τον φλοιό μέχρι και τον πυρήνα του καρπού. Απαγορευόταν επίσης να κόβουνε τα μαλλιά τους ή να ξυρίζονται (επίσης, Αριθμοί κεφ. ΣΤ’).
Παραφράζοντας και αλλοιώνοντας τα ιουδαϊκά ιερά κείμενα οι μετέπειτα Χριστιανοί, ερμήνευσαν την παρουσία (?) του Ιησού ως τον ερχομό του Μεσσία (Messiah). Τον αναμενόμενο αυτό Σωτήρα και αιώνιο Βασιλιά του Ισραήλ, ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Δανιήλ» (γράφτηκε περ.τον 2ο αιώνα πχ) τον ονομάζει Messiah, τίτλος που στα ελληνικά έχει αποδοθεί με την λέξη «Χριστός» (Δανιήλ Θ, 25 & 26).
Οι Χριστιανοί λοιπόν, πιστεύουν ότι ο «Χριστός» του Δανιήλ γεννήθηκε στο πρόσωπο του Ναζωραίου Ιησού. Πλην όμως, αν και επικαλούνται ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ την Πεντάτευχο, οι προβλέψεις των προφητών Ησαϊα και Μιχαϊα για την κατάργηση των φονικών όπλων και το σταμάτημα των πολέμων, δεν έχουνε πραγματοποιηθεί ακόμη. Αν και έχουνε περάσει δύο χιλιάδες χρόνια μετά την γέννηση του………………………………………
Αυτά περί «Λογου» και «Υιών»!
Γιατί μου μυρίζει οτι κάποιοι(ες) παίζουν το ρόλο του καλού μπάτσου στο στόρι που παρα-κωλου-θώ?...
Και που αποσκοπούν?...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
quote:
Απαντησις της Ορθοδοξου Εκκλησιας την 21 μαρτιου 2002 οπως την ελαβα :
O Makariotatos den exei xrono gia synantiseis me thema ta oramata. Afta einai themata tou pnevmatikou sas, ston opoio kai prepei na apotantheite.
O Kyrios na sas stekei.
Pan Drakopoulos
μια μικρη απορια που μου δημιουργηθηκε διαβαζοντας το κειμενακι.
Εκει στην αρχιεπισκοπη ή στο κλιμακιο που δινουν απαντησεις στους "πιστους" τους, δεν εχουν ελληνικη γραμματοσειρα? αν ειναι δυνατον! απαντουν σε ολους με greeklish???
Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.
Αν σου... "μυρίζει" κάτι άσχημα δεν έχεις παρά να σταματήσεις να το παρα-κώλου-θεις ή να μυρίσεις λίγο βασιλικό. "Διώχνει" τις δυσάρεστες οσμές!!
Αγαπητή Χαραυγή, έγραψες
quote:
ναι φιλε Schwabe, 2 πορτες εχει! δεν το καταλαβες ακομα? ή εισαι χριστιανος και ολα ειναι μια χαρα ή δεν εισαι χριστιανος και θα καεις στη "κολαση". τοσο απλα (το αλλο με τον τοτο το ξερεις?)!!!ρε σκορπινα, ξερεις κι αλλα τετοια?
Να σου πω εγω ενα που το βρηκα ετσι πσαχνωνταs εδω και κει!
Πολλα υπαρχουν βεβαια που εσυ τα θεωρειs ανεκδοτα αλλα πρεπει να ψαχτειs και εσυ, μην τα θελειs ολα ετσι ευκολα.
Ευχομαι ολοι σαs να ειστε καλα, αλλα προs το παρον σαs χαιρετω γιατι ετσι πρεπει.
Σκορπινα σε ευχαριστω για ολα, και ο Θεος να ειναι παντα η σκεπη σου.
quote:
Πριν γαλασειs ξανα βλεπε ημερομηνειεs!
Το παρακανα λοιπον εγω? Γιατι μηπωs επειδη εσειs δινετε ξιδι και εγω προσπαθω να σαs δοσω πνοη?
Ο καθεναs λοιπον μην περιμενει μονον απο τον αλλον βοηθεια, για να του ειναι μονον τοσο ευκολα απο τον καναπε να βριζει τα πιστευω των αλλων, αλλα θα πρεπει να θελει και αυτοs να προσπαθησει για τον ιδιο του τον εαυτο.
Αυτη ειναι και η ελευθερια του καθενοs. Γιατι αυτην την λεξη πολλοι απο εσαs την πατε οπου βαδιζει ο ανεμοs.
Πρέπει να ομολογήσω αγαπητή Χαραυγή ότι σε... "χάνω". Μου είναι δύσκολο να ακολουθήσω τον τρόπο σκέψης σου. Ίσως έχω πρόβλημα κατανόησης τελικά. Το θέμα του topic είναι "Ιησούς Χριστός είναι..."
Το παραπάνω σχόλιο αναφέρεται γενικότερα και στο σύνολο του κειμένου σου.
Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
Ολα αυτά τα περί Νούλας λοιπόν μου θυμίζουν τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Εμείς λέει είμαστε αναμάρτητοι, δεν βρίζουμε δεν καπνίζουμε, ... κα
Εμείς λοιπόν θα πάμε στον παράδεισο , δηλαδή εδώ... εδώ είναι ο παράδεισος.. οπότε δεν θα πεθάνουμε οταν θα γίνει η 2α παρουσία...
Αγαπητή φίλη χαραυγή.. διάβαζε οτι θέλεις οπως ολοι μας... μην πιστεύεις ομως τίποτα...
Μην φοβάσε οτι αν δεν πιστέψεις στα λόγια της κας Νούλας δεν θα πάς στον παράδεισο.... ή οτι δεν θα είσαι η εκλεκτή ...
Δηλαδή οι εκλεκτοί θα είναι μόνον οσοι πιστέψουν στα λόγια του ανοικτού βιβλίου???
Και ολοι οι αλλοι λαοί Κινέζοι, Ιαπωνέζοι, Εσκιμώοι, Ινδοί,
αυτοί δεν είναι καλοί και ενάρετοι άνθρωποι.
Το Θεός του Ισραήλ και μόνο πρέπει να σε παραξενέψει.
Ο Δημιουργός Χαραυγή δεν είναι κανενός λαού.
Εχεις ανοικτό μυαλό ... για να γράφεις εδώ... στα εσωτερικά... και εχεις και πνευματικές ανησυχίες...
Μην πιστεύεις τέτοια πράγματα...
Στο λέω φιλικά δεν εχω κάτι να κερδίσω...
ALLZZARO
Δεν χρειάζεται κανένας μεσσίας, κανένας χριστός, κανένας βούδας, κανένας μωάμεθ για να μου συστήσει τα ιδανικά. Το μυαλό μου είναι ικανό να κρίνει και να πράξει σωστά. ... Αντικειμενικά σωστά!
Reptile, δεν ασχολούμε μαζί σου και είναι εμφανές, μην ασχολήσε μαζί μου. Κάνε κάτι άλλο.
Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.