- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
τελικα ο φιλος Krios καλοπαιρναει εκει που βρισκεται ![]()

Αυτή την Δευτέρα δεν την χώνεψα ποτέ. Μήπως αντί π.σ.κ να καθόμαστε σ.κ.δ?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

quote:
Αυτή την Δευτέρα δεν την χώνεψα ποτέ. Μήπως αντί π.σ.κ να καθόμαστε σ.κ.δ?
Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο ![]()
Π.Σ.Κ.Δ πως σας φαίνεται; Μετά 3 μερούλες μένουν περνάνε εύκολα ![]()

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Λοιπόν…
.
Δευτέρα (τσαγκαροδευτέρα) θα δουλεύουμε 3ωρο
Τρίτη 4ωρο
Τετάρτη 5ωρο
Πέμπτη και Παρασκευή 8ωρο
Ε πιστεύω έτσι να περνάει πιο εύκολα το πενθήμερο τις δουλείας…![]()
.

Και Δευτέρα να καθόμασταν θα μας φαινόταν μαρτυρική η Τρίτη.
Οποιαδήποτε μέρα κι αν είχαμε μετά από διήμερο ή τριήμερο, θα διαμαρτυρόμασταν που αφήνουμε πίσω μας την ξεκούραση και γυρίζουμε στη ρουτίνα.
Βέβαια σκέφτομαι ότι όσο περνούν τα χρόνια που οι ρυθμοί αυξάνουν κι οι απαιτήσεις πληθαίνουν, δύο ή τρεις μέρες ξεκούρασης θα μας φαίνονται σαν όαση.
Παλιότερα άραγε που τα πράγματα ήταν πιο απλά, ίσχυε κάτι ανάλογο για τους ανθρώπους;

In anticipation of my resurrection...
Τοτε σιγουρα τα πραγματα ηταν διαφορετικα, αλλα εχω ακουσει οτι, σε ορισμενες περιπτωσεις, ηταν χειροτερα απο οτι ειναι τα τελευταια χρονια!

Λοιπόν ας στοχαστώ το θέμα, πίνοντας και το καφεδάκι μου…
.
Ότι και να κάνουμε από πλευρά ωραρίου και πάλι ευχαριστημένοι δεν θα είμαστε .
Το ίδιο και από πλευρά πενθήμερου (λιγότερες μέρες εργασίας) και πάλι ευχαριστημένοι δεν θα είμαστε .
Και που δουλεύουμε τα λεφτά δεν μας φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα .
Λοιπόν τι μας μένει ως λύση…![]()
![]()
![]()
Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά το μέλλον είναι αρκετά θολό.
.

Μετά από τέσσερις υπέροχες μέρες με 38 πυρετό ακατέβατο και λοίμωξη του αναπνευστικού, είμαι και πάλι εδώ...
Εγώ στα περί Δευτέρας θα συμφωνήσω με την gretel
quote:
η δευτέρα είναι από αμομνημονεύτων χρόνων τσαγκαροδευτέρα, οπότε αν για καμιά 100 χρόνια εφαρμοστεί αυτό που λέω θα πάψει ο δαίμονας της δευτέρας να λειτουργεί οπότε θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια αλλά ευχαριστημένοι!!!
Αν κι η πρόταση της keraynos δεν με χαλάει καθόλου!!!
quote:
keraynos-Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο
Π.Σ.Κ.Δ πως σας φαίνεται; Μετά 3 μερούλες μένουν περνάνε εύκολα

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
Κατά την γνώμη μου οι παλιοί δεν είχαν τόσο στρες όσο έχουμε εμείς σήμερα, σε μας πλέον με τον σύγχρονο τρόπο ζωής δεν μας φτάνει ο χρόνος(ούτε και τα χρήματα φυσικά αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα), γι' αυτό το Σαββατοκύριακο μας φαίνεται τόσο λίγο και η Δευτέρα τόσο βάρβαρη, ας πιούμε ένα καφεδάκι κι ας κάνουμε υπομονή τέσσερεις μέρες έμειναν ως την Παρασκευή, θα περάσουν![]()

quote:
Μπα, και γιατί να συμπληρωθεί 40ωρο; Να είναι 25ωρο! Μη σου πω και 20ωροΚάντε οικονομία στο νερό:
Aυτο ειναι καλυτερο.. αλλα αναλογικα θα εχουμε και μισθο 20ωρου ![]()

Λοιπόν, 3ήμερο, 20ωρο με μισθό 40ωρου και βάλε!
Κοιτα μη μου το χαλάσεις πάλι - άσε με να ονειρευτώ!

quote:
Aυτο ειναι καλυτερο.. αλλα αναλογικα θα εχουμε και μισθο 20ωρου
Γιατί τώρα τι μισθό έχουμε;;;;;;![]()
![]()

και ο εργοδότης πως πληρώνει παραπάνω απ' όσο εργάζεται.
Μην το ψάχνετε καλύτερα.
Εξάλλου σε λίγο , θα δουλεύουμε μόνο για την εφορία, την ΔΕΗ, το τηλέφωνο και για τα κοινόχρηστα. οϋτε θα τρώμε ούτε τίποτα.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
quote:
Εξάλλου σε λίγο , θα δουλεύουμε μόνο για την εφορία, την ΔΕΗ, το τηλέφωνο και για τα κοινόχρηστα. οϋτε θα τρώμε ούτε τίποτα.
Φίλε seirios12a, σίγουρα φταίνε οι συνεχείς ανατιμήσεις σε διάφορες υπηρεσίες κι αγαθά αλλά τι ρόλο παίζει κι η οικονομική διαχείριση του κάθε ανθρώπου;

In anticipation of my resurrection...
Ειναι αληθεια, οτι ορισμενοι ανθρωποι, παρολο τον χαμηλο μισθο, δινουν περισσοτερη αξια σε αγαθα που δεν τον χρειαζονται ή κανουν υπερβολες, αλλα μετα γκρινιαζουν απο πανω οτι ολα ειναι ακριβα, οτι δεν μπορουν να εχουν τα βασικα αγαθα... αυτο ειναι αχαριστια, εις βαρος τους!