ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνές: Ινδοευρωπαίοι ή Εξωγήινοι; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ελληνές: Ινδοευρωπαίοι ή Εξωγήινοι; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Xoslicriskaniev62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
XoslicriskanievΝέο Μέλος
13/11/2006, 22:02:52
Ειμαστε Ινδοευρωπαιοι ή Εξωγηινοι;

Καταγομαστε απο τον Σειριο;

Η απαντηση ειναι πολυ απλη αλλα καποιοι εθελοτυφλουν.Ονειρευονται Ελληνες ημιθεους με ξεχωριστα γονιδια απο τους υπολοιπους λαους.Πολλοι απορριπτουν την θεωρια Ινδοευρωπαιων διοτι ετσι γκρεμιζεται σαν χαρτινος πυργος ο μυθος περι καθαροτητας φυλης.

Tα τελευταία χρόνια, ένα ρεύμα σκέψης αναπτύσσεται στην Ελλάδα, η λεγόμενη «αρχαιολατρία», το οποίο διαπλεκόμενο εφεξής με τον εσωτερισμό, την αστρολογία και το «υπερφυσικό», συγκροτεί έναν ευρύτερο ανορθολογικό χώρο. Στο παρελθόν, το ρεύμα αυτό παρέμενε στα πλαίσια της «αρχαιοπληξίας», που όχι μόνο θεωρεί την παράδοση, και ειδικά την ανυπέρβλητη έως σήμερα αρχαία Ελλάδα, ως ένα «πρότυπο» για τη σημερινή πραγματικότητα αλλά επιθυμεί μια κυριολεκτική «επιστροφή» σε αυτήν. Η εισβολή και κατακυριάρχηση του ανορθολογισμού, η ανάδειξη εντύπων και τηλεοπτικών «προσωπικοτήτων» που διασύρουν τόσο τον ελληνισμό όσο και τη στοιχειώδη λογική υποχρεώνουν σε μια συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Γιατί αν στη δεκαετία του 1970, και εν μέρει του 1980, για την αρχαία Ελλάδα, μ’ έναν καινοτόμο και δημοκρατικό στοχασμό, μιλούσαν προοδευτικοί Νεοέλληνες στοχαστές, τα τελευταία δέκα χρόνια, οι σοβαροί στοχαστές αρχίζουν να επικαλύπτονται από τον ορυμαγδό μιας συνωμοσιολογικής, ή και φασιστοειδούς αντίληψης ποικιλώνυμων «ερευνητών» που λυμαίνονται τον έντυπο και ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Η προσφυγή στους αρχαίους προγόνους ως εξωγήινους, υπερανθρώπους ή ημίθεους, αντανακλά την εξάντληση και την παρακμή της μεταπολίτευσης. Επιπλέον, και ίσως το σημαντικότερο, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να πληγεί ο σύγχρονος ελληνισμός, στα πλαίσια ενός γενικευμένου ιδεολογικού εμφυλίου πολέμου.

Πηγη

http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=3825

Edited by - Xoslicriskaniev on 13/11/2006 22:08:25

14/11/2006, 00:36:13
quote:

αλλη περιπτωση δεν παιζει;;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 14/11/2006 00:37:14

14/11/2006, 00:48:29
quote:

quote:

αλλη περιπτωση δεν παιζει;;;

Ελα ντε και γω έχω την ίδια απορία...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

14/11/2006, 10:29:28
Eχει αποδειχθει οτι ουτε Ινδοευρωπαιοι ειμαστε , ποσο μαλλον εξωγηινοι...

Πριν εμφανιστουν οι Ινδοευρωπαιοι στο στερεοτυπο, υπηρχε μια φιλη Ελληνων, γυρω απο τον Ελλαδικο χωρο... απλως, μετα την εμφανιση αυτων, εγινε σμιξη...

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

lousipanΜέλος
14/11/2006, 10:48:22
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ Α.Π.Θ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ.
14/11/2006, 16:13:24
lousipan, καλως ηρθες στο Εσωτερικα... καλη συνεχεια και καλα posts

Οντως, εχει απορριφθει το οτι καταγομαστε απο Ινδοευρωπαϊκα φυλα

GENUS PANTHERAS FELIDAE

15/11/2006, 01:00:55

quote:

Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ.

ΚΑΙ ΠΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ;

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.

15/11/2006, 10:32:47
Οτι προυπηρχαν καποια Ελληνικα Φυλα πριν κατερθουν οι Ινδοευρωπαιοι... Παντως, πρεπει να παραδεχτουμε οτι δεν εχουμε τα ιδια χαρακτηριστικα με τους αλλους - υποτιθεμενους - ομολαϊτες μας!!!

GENUS PANTHERAS FELIDAE

lousipanΜέλος
15/11/2006, 12:37:02
Καλημερα σε ολους.Φιλε Predator ευχαριστω.Για τον φιλο ELLOVOS δεν θα μπορουσε να ισχυει η θεωρια οτι οι Ελληνες προυπηρχαν εδω πρεπει οπωσδηποτε να ηρθαν απο καπου αλλου;Επισης οι τροποι με τους οποιους εικαζεται πως ηρθαν οι ινδοευρωπαιοι ειναι αδυνατοι.
15/11/2006, 12:59:56
Ειχα δει πριν απο 5 χρονια ενα Ντοκυμαντερ (Φανταστειτε ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ) οτι οι Ελληνες ειναι ο μοναδικος λαος που ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΣ...

GENUS PANTHERAS FELIDAE

15/11/2006, 14:06:09

quote:

Για τον φιλο ELLOVOS δεν θα μπορουσε να ισχυει η θεωρια οτι οι Ελληνες προυπηρχαν εδω πρεπει οπωσδηποτε να ηρθαν απο καπου αλλου;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

15/11/2006, 14:23:03
Πρεπει να βρεθουν οι καταλληλοι ανθρωποι ωστε να μπορουν να βρουν την καταλληλη "αντικατασταση"...

Εν προκειμενω, να βρεθουν οι ΕΙΔΙΚΟΙ...

GENUS PANTHERAS FELIDAE

16/11/2006, 02:51:55

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

http://tilltheblog.blogspot.com/2005/04/blog-post_14.html

16/11/2006, 03:13:28
Μια χαρά τα λέει φίλε μου ellovos το πολύ καλό αυτό blog. Εχω βαρεθεί να υπερασπίζω κι εγώ και άλλοι φίλοι την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία εδώ και αλλού. Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως αν ο άλλος δεν πείθεται με τίποτα τότε ίσως είναι καλύτερο για την ψυχολογική του υγεία να τον αφήσεις να ζει με την άγνοιά του. Αφησέ τον να νομίζει ότι κατάγεται από τον γοριλοπίθηκα των Πετραλώνων και ότι είναι αυτόχθων από το 700.000 π.Χ.

http://www.philology.gr/blog/?p=87

http://tilltheblog.blogspot.com/2005/04/blog-post_111391018143936797.html

Με ότι αιθάνεται ευτυχισμένος ο καθένας. Τι να κάνουμε...ακόμα και με την προέλευση των Ελλήνων από τον Σείριο....

Ελ-Ευλόγησον.....

Lost in Necropolis

La ville de la mort

16/11/2006, 04:08:53

quote:

Με ότι αιθάνεται ευτυχισμένος ο καθένας. Τι να κάνουμε...ακόμα και με την προέλευση των Ελλήνων από τον Σείριο....

Ελ-Ευλόγησον.....

ΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.

16/11/2006, 08:04:52
Λοιπόν ώρα να βγάλουμε και μεις καμία νέα θεωρία για να βγάλουμε και κάνα φράγκο. Δηλαδή ποιό έξυπνοι είνια οι "άλλοι".
Λοιπόν μία φορά σε ένα πλανήτη πολύ πολύ μακριά - φτού το έκαψα αυτό έχει ξαμπεί...

Λοιπόν το βρήκα θα βασιστούμε στην θεωρία του υδρόβιου πιθύκου....

D.P.J. 10Μέλος
16/11/2006, 10:09:49
Δεν υιοθετώ ούτε και απορρίπτω τις συγκεκριμένες θεωρίες περί καταγωγής των Αρχαίων Ελλήνων. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι οι επιστημονικές γνώσεις και ο τρόπος σκέψης των Αρχαίων απείχαν παρασάγκας και βάλε από των υπολοίπων λαών του λάχιστον της Ευρώπης ή των γνωστών τότε . Μαθηματικά , φιλοσοφία , τέχνες κ.λ.π. με τα μέτρα της εποχής και όχι μόνο είχαν τεράστια άνθηση . Φυσιολογικά τότε εθεωρείτο ¨πας μη Έλλην , βάρβαρος...¨. Π.χ. πως γνώριζαν ότι ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό και τοποθετούσαν εκεί τους θεούς τους ; Προσωπικά δεν έχω βρει μια τεκμηριωμένη απάντηση στο πως είχαν αυτές τις γνώσεις.
16/11/2006, 13:38:01
Το blog δεν δουλεύει.

Εγώ πάλι έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο ισχύει η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία έτσι όπως την παρουσιάζουν. Εχω την εντύπωση ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ανάμιξη πληθυσμών, πολιτισμών, παλαιότερων και νεώτερων. Τώρα στο ποιός επηρέασε ποιόν και ποιός "κατέκτησε" ποιόν, είναι ζήτημα περαιτέρου μελέτης.

quote:
Δεν υιοθετώ ούτε και απορρίπτω τις συγκεκριμένες θεωρίες περί καταγωγής των Αρχαίων Ελλήνων. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι οι επιστημονικές γνώσεις και ο τρόπος σκέψης των Αρχαίων απείχαν παρασάγκας και βάλε από των υπολοίπων λαών του λάχιστον της Ευρώπης ή των γνωστών τότε .

Γιατί όμως αυτό να το ανάγουμε σε ζήτημα καταγωγής και όχι στην διαφορετική πολιτικο-κοινωνικο-θρησκευτική κατάσταση που επικρατούσε στον Ελλαδικό χώρο τότε;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

16/11/2006, 16:40:07
quote:
Εγώ πάλι έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο ισχύει η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία έτσι όπως την παρουσιάζουν. Εχω την εντύπωση ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ανάμιξη πληθυσμών, πολιτισμών, παλαιότερων και νεώτερων. Τώρα στο ποιός επηρέασε ποιόν και ποιός "κατέκτησε" ποιόν, είναι ζήτημα περαιτέρου μελέτης.

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

ImperatorΜέλος
16/11/2006, 17:09:14
Ρε παιδιά εντάξει. Δηλαδή τι θα αλλάξει αν ήμαστε από το Σείριο ή Ινδοευρωπαίοι ή Μογγόλοι? Πάλο αύριο το πρωί θα ξυπνήσετε χαράματα να δουλέψετε για 12 ώρες και να πάρετε τρεις και εξήντα...