ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
GRIGORIANOSΜέλος
21/07/2005, 16:30:05
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ......

ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
ΒΙΒΛΙΑ.

ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΙΡΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ
ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ,
ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΗΟΛΛΥςΟΟΔ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ
ΤΑΙΝΙΕΣ......

21/07/2005, 16:49:40
Έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο κι ομολογώ πως μου άρεσε πολύ!
Πιστεύω πως με τη μορφή μυθιστορήματος περνάει πολλά πραγματικά μηνύματα, όπως π.χ. ο κρυφός γάμος του Ιησού και της Μαρίας της Μαγδαληνής.
Μου φάνηκε καλογραμμένο, με αγωνία και με αρκετά πραγματικά γεγονότα (κατά τη γνώμη μου). Το διάβασα μέσα σε 4 μέρες...
GRIGORIANOSΜέλος
21/07/2005, 17:08:01
ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ INCUBUS.

ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ....

ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΤΟΥ ΜΠΡΑΟΥΝ ILLUMINATI.
TO NTOKYMANTEP ΛΕΓΕΤΑΙ "ANGELS AND DEMONS REVEALED" ΚΑΙ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ DVD ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ.
ΠΑΡΕ ΤΟ, ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ILLUMINATI ΤΟΥ ΜΠΡΑΟΥΝ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΡΩΤΟΑΝΑΚΑΛΥΨΕ.
Α ΞΕΧΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ NICOLAS CAGE ΓΙΑ
ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ "ΝATIONAL TREASURE".

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ.
ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΥΕΝΑ ΝΑΙ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΘΑΥΤΑ.

21/07/2005, 17:13:02
Κι εσύ τι πρόβλημα έχεις με το οτι εμένα μου άρεσε? Δεν είπα για τα υπόλοιπα βιβλία του Brown, μίλησα για το συγκεκριμένο.
GRIGORIANOSΜέλος
21/07/2005, 17:23:21
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΤΟΥ ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ
ΒΙΒΛΙΑ.
GRIGORIANOSΜέλος
21/07/2005, 17:28:13
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ
ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ.

ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΝΤΑ
ΒΙΝΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΩΣ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ.

21/07/2005, 17:38:24
Ok, κανένα πρόβλημα!
21/07/2005, 19:04:58
quote:
ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΤΟΥ ΜΠΡΑΟΥΝ ILLUMINATI.
TO NTOKYMANTEP ΛΕΓΕΤΑΙ "ANGELS AND DEMONS REVEALED" ΚΑΙ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ DVD ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ.

To σημείωσα!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
illuminatusΝέο Μέλος
22/07/2005, 13:56:17
Για να δείτε από που αντέγραψε ο Brown τα στοιχεία του ρίξτε μια ματιά στο "Holy Blood-Holy Grail" (νομίζω ότι έχει βγει και στα Ελληνικά), καθώς και στο "Ιησούς - Το θανάσιμο μυστικό των Ναϊτών" του Robert Ambelain. Ο πραγματικός ντόρος είχε γίνει 30 χρόνια πριν όχι ανάμεσα στις κυράτσες που το διάβασαν επειδή είναι της μόδας αλλά στους ακαδημαϊκούς και ιστορικούς κύκλους της εποχής. Αυτά τα δύο βιβλία γέννησαν δεκάδες άλλα, πολλές φορές καλύτερα και πιό εμπεριστατωμένα, αλλά πάντα αμφιλεγόμενα.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Ο Ambelain τα τελευταία χρόνια της ζωής του λένε ότι είχε μαζί του μόνιμα έναν παπά, και είχε αποκυρήξει τα βιβλία του...

Everything you know is wrong!

nemoΝέο Μέλος
22/07/2005, 16:33:15
Το μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν είναι απλά μια συρραφή στοιχείων και πληροφοριών ΑΛΛΩΝ ερευνητών.Η γραφή του δεν είναι άψογη,ωστόσο είναι (αρκετά) πάνω από το μέσο όρο.Στο βιβλίο υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες,που δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν "ποιητική άδεια".Έχω την εντύπωση ότι δεν γράφτηκε μόνο για να πουλήσει αλλά και για να πλήξει την καθολική εκκλησία και το opus dei-φυσικά ο ένας στόχος βοηθά στην πραγμάτωση του άλλου,αν με εννοείτε.

Κατά τα άλλα ένα μυθιστόρημα είναι,όχι επιστημονική έρευνα "περί του γενεαλογικού δέντρου του Ιησού".

Γρηγοριανέ συμφωνώ μαζί σου, το ντοκιμαντέρ μπήκε στα προσεχώς!

Illuminatus το βιβλίο του Ambelain είναι το πρώτο που θα διάβαζα μόλις τέλειωνα αυτό που διαβάζω τώρα,μάλλον θα επιταχύνω το διάβασμα μου.

Edited by - nemo on 22/07/2005 18:40:54

seirios12aΜέλος
17/11/2007, 17:15:25
Μακάρι να ξεκαθοριζόταν το μυθικό και να έβγαινε από αυτό με την λογική μια ιστορική πραγματικότητα...
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ.

Έτσι λοιπόν κι εγώ θα ξεκινήσω με μια ιστορία που αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσεια, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί το όποιο κρυφό του ή φανερό του νόημα.

Στην Οδύσσεια, η , στίχος 34-36, ο Όμηρος μας λέει το εξής: "Η θεά Αθηνά, έχοντας καλύψει τον Οδυσσέα με την θεϊκή ομίχλη, ώστε να είναι αόρατος από τους άλλους, του λέει για τους Φαιάκες "Αυτοί με εμπιστοσύνη στα γοργοκίνητα καράβια τους περνούν την απέραντη θάλασσα, χάρισμα που τους έδωσε ο κοσμοσείστης. Είναι τόσο γρήγορα τα πλοία τους, σαν το φτερό και σαν την σκέψη.."

Εδώ λοιπόν τίθεται το εξής ερώτημα: Τι πλοία είναι αυτά που ταξιδεύουν τόσο γρήγορα, σαν το φτερό και σαν την σκέψη. Εάν αναλογιστούμε πως τότε βέβαια όλα τα πλοία χρησιμοποιούσαν την δύναμη του ανέμου και τα κουπιά.

Παρακάτω στην θ, στίχο 555-564 ο Αλκίνοος ζήτησε πληροφορίες για το ποιά είναι η πόλη του και ο λαός, διότι τα πλοία των Φαιάκων δεν έχουν κυβερνήτες, ούτε πηδάλια και αυτό γιατί τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τους εύφορους αγρούς και σαν πουλιά περιδιαβαίνουν τις θάλασσες, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή ν΄ αφανισθούν.

Απ΄ τα λεγόμενα του Αλκίνου δηλαδή καταλαβαίνουμε πως τα πλοία τους δεν είχαν καμία σχέση, με τα συνηθισμένα πλοία της αρχαιότητος.
Τα πλοία τους δεν είχαν κυβερνήτες, ούτε πηδάλια, και γνώριζαν τις σκέψεις των ανθρώπων και όλους τους τόπους.
Μήπως λοιπόν εδώ ο Όμηρος τελικά μας δίνει κάποιες σημαντικές πληροφορίες για υπερτεχνολογία της εποχής εκείνης. Εφόσον μας λέει πως περιδιάβαιναν και τους αγρούς και τις θάλασσες πως γίνεται να μιλάμε για καράβια. Μήπως μας μιλάει για ιπτάμενες μηχανές προηγμένης τεχνολογίας που ήταν αυτοκυβερνώμενες. Προφανώς είχαν σε κάποιο σύστημα κατεχωρημένα, όλα τα σημεία του πλανήτη κι έτσι απλά λέγοντας ο ταξιδιώτης τον προορισμό του, αυτά ξεκίναγαν το ταξίδι τους. Προσωπικά μου θυμίζει το σύγχρονο GPS, στο οποίο δηλώνεις που θέλεις να πας και αυτομάτως χαράζει πορεία.
Προφανώς επίσης λέγοντας οτι αυτά ταψιδεύουν σε σκοτάδι και συνεφιά, μας δηλώνει νομίζω ξεκάθαρα πως επρόκειτο για κάποιο σύστημα το οποίο τα έκανε αόρατα.

Συμπληρωματικά να πω πως αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως οι διηγήσεις του Όμηρου ήταν φανταστικές διηγήσεις και πως επίσης πως η Τροία και κατά συνέπεια ο Τρωϊκός πόλεμος δεν έγινε ποτέ, μέχρι βέβαια που ανακαλυφθήκανε τα συντρίμμια των τοιχών της Τροίας ακριβώς εκεί που εξιστορούσε ο Όμηρος.
Τα όποια άλλα συμπεράσματα από αυτή την ιστορία θα ήθελα να τα διαβάσω.Εννοείται φυσικά είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί. Όλες οι απόψεις δεκτές. Το θέμα είναι να διάγουμε ένα ωραίο ταξίδι στον κόσμο των Μύθων...

seirios12a
samuel1974Μέλος
17/11/2007, 17:55:15
@ seirios12a

Τα πλοία που κινούνται με τη δύναμη της σκέψης υπάρχουνε στο scifi μυθιστόρημα Dune του Fraklin Herbert. Εκεί όμως οι πλοηγοί παίρνανε ένα δυνατό ναρκωτικό, το spice, και μπορούσανε με αυτό, να έχουνε τέτοια σκέψη που να πηγαίνουνε τα σκάφη σε όποιο σημείο του σύμπαντος θέλανε.

Άλλη τέτοια παρόμοια περίπτωση είναι ο θρύλος του ιπτάμενου Ολλανδού, όπου ένας καπετάνιος είναι καταραμένος μέχρι το τέλος του κόσμου, να μη βρίσκει λιμάνι. Και σε αυτήν την περίπτωση το καράβι εμφανίζεται απο το πουθενά μέσα απο την ομίχλη.

snoopyΜέλος
18/11/2007, 08:05:35
quote:
seirios12a:Συμπληρωματικά να πω πως αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως οι διηγήσεις του Όμηρου ήταν φανταστικές διηγήσεις και πως επίσης πως η Τροία και κατά συνέπεια ο Τρωϊκός πόλεμος δεν έγινε ποτέ, μέχρι βέβαια που ανακαλυφθήκανε τα συντρίμμια των τοιχών της Τροίας ακριβώς εκεί που εξιστορούσε ο Όμηρος.

Εντάξει η Τροία βρέθηκε, οτι κάτι υπήρξε είναι σίγουρο.
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ, ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΡΙΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ?
Το μόνο σίγουρο είναι οτι εκείνη την εποχή στην περιοχή κυριαρχούσαν κάποιοι Χετταίοι, στον Τρωικό πόλεμο φαινομενικά οι Χετταίοι είχαν τον κυριότερο ρόλο.

seirios12aΜέλος
18/11/2007, 09:46:45
quote:

quote:
seirios12a:Συμπληρωματικά να πω πως αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως οι διηγήσεις του Όμηρου ήταν φανταστικές διηγήσεις και πως επίσης πως η Τροία και κατά συνέπεια ο Τρωϊκός πόλεμος δεν έγινε ποτέ, μέχρι βέβαια που ανακαλυφθήκανε τα συντρίμμια των τοιχών της Τροίας ακριβώς εκεί που εξιστορούσε ο Όμηρος.

Εντάξει η Τροία βρέθηκε, οτι κάτι υπήρξε είναι σίγουρο.
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ, ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΡΙΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ?

Κοίτα να δεις φίλε μου,samuel1974, να βρεθούν ίχνη από τον Αχιλλέα ή από τον Οδυσσέα ας πούμε είναι κομματάκι δύσκολο. Δηλαδή τι να βρούνε κάποια ασπίδα ή την ταυτότητητά τους, ώστε να μας διαβεβαιώσουν ότι είναι αυτοί; Μην τρελλαθούμε κιόλας. Εγώ αυτό που λέω είναι οτι τελικά η Τροία υπήρξε ενώ όλοι το αμφισβητούσαν, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το βασικότερο όλων όμως είναι, εάν θυμάσαι στην Ιλιάδα ο Όμηρος αναφέρει και τα ονόματα 120 πόλεων που πήραν μέρος στον πόλεμο, οι οποίες πόλεις σήμερα δεν υπάρχουν, κι έτσι πάλοι κάποιοι είπαν ότι είναι φανταστικές πόλεις που δημιούργησε ο Όμηρος. Έλα όμως που σε ανασκαφές που έγιναν βρέθηκαν οι πινακίδες με τα ονόματα αυτών των πόλεων κι έτσι επιβεβαιώνεται η ύπαρξή τους και με την σειρά του επιβεβαιώνεται ο Όμηρος, που πάλι θέλανε να τον διαψεύσουν.
Τώρα εάν πράγματι έγινε αυτός ο πόλεμος και πως ακριβώς έγινε, και τι ακριβώς ήταν ο Αχιλλέας που ήταν άτρωτος, πάνω σε αυτό το θέμα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε εάν θέλουμε την διήγηση του Όμηρου, εφόσον είναι απ΄ ότι ξέρω η μόνη γραπτή μαρτυρία.

seirios12a
18/11/2007, 14:27:10
seirios12a ίδια χαρακτηριστικά είχε και η Αργώ που διαβάζουμε στη αργοναυτική εκστρατεία .

Αναφέρεται επίσης ότι η θεά Αθηνά τοποθέτησε στην πλώρη του πλοίου ένα κλαδί από τη δωδωναία Δρυ.
Αυτό είχε μαντικές ιδιότητες, μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά (πολύλαλος αργώ), και προειδοποιούσε τους Αργοναύτες για τους αναμενόμενους κινδύνους, μπορούσε να κατευθύνει του αργοναύτες, και να ανυψώνεται από την άμμο κατά την διαταγή της Αθηνάς,{αλλά δυστυχώς και πολλά άλλα που δεν αναφέρονται πουθενά μέσα στην αργοναυτική εκστρατεία και που τα έχει πλάση η ανθρώπινη φαντασία} .

Όπως και επίσης σύμφωνα λοιπόν με τον μύθο το πλήρωμα της Αργούς ήταν επίλεκτο, αφού συμμετείχαν σε αυτό ημίθεοι και ήρωες, από τους οποίους ορισμένοι είχαν θεϊκές ικανότητες .

Ο Λυγκέας, μόνος αυτός απ' όλους τους ανθρώπους, έβλεπε με μάτια διαπεραστικά τα πλέον απομακρυσμένα βάθη του αιθέρα και της θάλασσας και τα βάραθρα του Πλούτωνα που ζει κάτω από τη Γη.
Ο Καλάις και ο Ζήτης, οι οποίοι είχαν την ικανότητα να πετούν με τα υποπόδια που φορούσαν .
Ο Ορφέας με την λύρα του .
Ο Αγκαίος με την γνώση για τις πορείες των άστρων στον ουρανό και τις τροχιές των πλανητών.
Ο Ηρακλής
Ο Κάστωρ και ο Πολυδεύκης, κλπ.

Πράγματι η Ελληνική αλλά και η παγκόσμια μυθολογία βρίθει από τέτοια φαινόμενα που αξίζει να τα γνωρίσεις, αλλά που ειλικρινά δεν ξέρω σε τι μπορεί να μας εξυπηρετήσει και να μας ωφελήσει, με το να εστιάσουμε αποκλειστικά μόνο σε αυτό ;

seirios12aΜέλος
18/11/2007, 16:47:18
quote:

Πράγματι η Ελληνική αλλά και η παγκόσμια μυθολογία βρίθει από τέτοια φαινόμενα που αξίζει να τα γνωρίσεις, αλλά που ειλικρινά δεν ξέρω σε τι μπορεί να μας εξυπηρετήσει και να μας ωφελήσει, με το να εστιάσουμε αποκλειστικά μόνο σε αυτό ;

Φίλε μου elo, δεν είναι απαραίτητο να εστιάσουμε σε αυτό το θέμα αποκλειστικά. Απλά ξεκίνησα το θέμα με τους μύθους ξεκινώντας από την Οδύσσεια. Είναι τόσοι πολλοί οι μύθοι που "σηκώνουν" επεξήγηση και ανάλυση, που νομίζω πως είναι ένα θέμα που για να πεις οτι ολοκληρώθηκε δεν θα μας φτάσουν ούτε 10 χρόνια.
Αν κάποιος δεν έχει να συμπληρώσει κάτι πάνω σε αυτήν την ιστορία, κάλλιστα μπορούμε να εισαγάγουμε κάποιον άλλο μύθο που αφήνει ερωτηματικά ως προς το βαθύτερο νόημά του και συνεχίζουμε.

Απλά θεώρησα πως ο Όμηρος, έντεχνα μας δίνει κάποιες πληροφορίες για τεχνολογία πιθανώς ξεχασμένη τότε και σκέφτηκα να κάνω μια πρώτη ανάλυση, του τι θέλει να πει ο ποιητής.

seirios12a
18/11/2007, 21:52:17
Καλορίζικο το νέο θέμα!

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την πρόταση του elo αλλά και του seirios12a να αναλύσουμε κι άλλους μύθους από την παγκόσμια Μυθολογία όταν "τελειώσουμε" με το μύθο που εισήγαγε ο θεματοθέτης.

quote:
Απλά θεώρησα πως ο Όμηρος, έντεχνα μας δίνει κάποιες πληροφορίες για τεχνολογία πιθανώς ξεχασμένη τότε και σκέφτηκα να κάνω μια πρώτη ανάλυση, του τι θέλει να πει ο ποιητής.

Και που να πιάσουμε τα Ινδικά Έπη (Ραμαγιάνα) με τις Βιμάνας...

Όσον αφορά το συγκεκριμένο απόσπασμα από την Οδύσσεια, δε μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η αναφορά της Αθηνάς ότι τα πλοία των Φαιάκων ταξιδεύουν πιο γοργά από την σκέψη και το φτερό.
Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια ποιητική έκφραση για να υποδηλώσει το πόσο ταχεία ήταν τα πλοία.
Πιο πολλή εντύπωση μου κάνει η "θεϊκή ομίχλη" με την οποία τον είχε καλύψει προκειμένου να είναι αόρατος από τους άλλους.
Ένα τέτοιο γεγονός - το αόρατο στοιχείο - είναι έντονο στην Ελληνική μυθολογία σε αρκετές περιπτώσεις.
Έχουμε την περικεφαλαία του Πλούτωνα που τον κάνει αόρατο - την οποία φορούσε κι ο Περσέας για να σκοτώσει τη Μέδουσα - έχουμε τον θρόνο που έφτιαξε ο Ήφαιστος στην Ήρα για να την εκδικηθεί κι είχε αόρατα δεσμά, το αόρατο δίχτυ που παγίδευσε τους παράνομους εραστές Αφροδίτη κι Άρη για να τους ρεζιλέψει ο Ήφαιστος μπροστά στους Ολύμπιους κλπ.
Εάν δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια αναφορά της τεχνολογίας, έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις απο-υλοποίησης ή δράσης σε πεδία ανώτερα του φυσικού.
Αυτό το τελευταίο όμως δεν το αναλύω επειδή θα ξεφύγουμε πραγματικά από το θέμα μας.

quote:
Παρακάτω στην θ, στίχο 555-564 ο Αλκίνοος ζήτησε πληροφορίες για το ποιά είναι η πόλη του και ο λαός, διότι τα πλοία των Φαιάκων δεν έχουν κυβερνήτες, ούτε πηδάλια και αυτό γιατί τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τους εύφορους αγρούς και σαν πουλιά περιδιαβαίνουν τις θάλασσες, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή ν΄ αφανισθούν.

Για παράδειγμα, αυτό το απόσπασμα μου φαίνεται πολύ πιο ενδεικτικό της πιθανότητας να έχουμε κάποια αναφορά για το ενδεχόμενο μιας υπερσύγχρονης τεχνολογίας στην αρχαιότητα.
Από την άλλη όμως, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και κάποια ευρήματα που να υποδηλώνουν ότι είχαμε να κάνουμε με υπερσύγχρονα όπλα - τεχνολογία;

quote:
Αναφέρεται επίσης ότι η θεά Αθηνά τοποθέτησε στην πλώρη του πλοίου ένα κλαδί από τη δωδωναία Δρυ.
Αυτό είχε μαντικές ιδιότητες, μιλούσε με ανθρώπινη λαλιά (πολύλαλος αργώ), και προειδοποιούσε τους Αργοναύτες για τους αναμενόμενους κινδύνους, μπορούσε να κατευθύνει του αργοναύτες, και να ανυψώνεται από την άμμο κατά την διαταγή της Αθηνάς,{αλλά δυστυχώς και πολλά άλλα που δεν αναφέρονται πουθενά μέσα στην αργοναυτική εκστρατεία και που τα έχει πλάση η ανθρώπινη φαντασία} .

Φίλε elo, όλες τις "βοήθειες" που παρείχε το κλαδί της Δωδωναία ς δρυός, οι Αργοναύτες τις χρησιμοποίησαν σε δύσκολες περιπτώσεις.
Και στην έρημο, και στις Συμπληγάδες Πέτρες.
Εξάλλου, το γεγονός ότι το κλαδί ήταν από την Δωδώνη έχει μεγάλη σημασία λόγω του μαντείου της περιοχής.

Νομίζω όμως πως τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες τους προστάτευε η Ήρα κι όχι η Αθηνά.
Αυτό έγινε από την στιγμή που ο Ιάσονας είδε σε μια κοίτη ενός ποταμού την Ήρα μεταμορφωμένη σε ηλικιωμένη γυναίκα και τη μετέφερε απέναντι.
Από τότε η θεά τον προστάτευε.

In anticipation of my resurrection...

18/11/2007, 22:52:17
Πάνω στην Οδύσσεια θέλω να αναφερθώ, παλιά είχα διαβάσει για το νησί των Σειρήνων, ότι είναι η Σαμοθράκη, ο άνεμος που σφύριζε ήταν αυτό που θεωρούσαν τραγούδι των σειρήνων και το ελλειπτικό της σχήμα καθώς φυσούσε δυνατός άνεμος δεν επέτρεπε στα καράβια να δέσουν σ'αυτό το νησί παρά να τσακίζονται στα βράχια του.

Wolf
18/11/2007, 23:29:53
Φίλε seirios12a μιας και αρχίσαμε τους μύθους με την οδύσσεια, υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων αποσυμβολισμός στο συγκεκριμένο λινκ .

http://www.esoterica.gr/articles/symbols/odyseas/odyses.htm

quote:
Dying_Incubus - Νομίζω όμως πως τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες τους προστάτευε η Ήρα κι όχι η Αθηνά.

Χμμμ… λες να μην θυμάμαι καλά, μπορεί, επιστροφή στα βιβλία γρήγορα …

19/11/2007, 10:26:16
Φίλοι μου elo και Dying_Incubus, έχετε δίκιο και οι δύο.
Και η Ήρα προστάτευε τους Αργοναύτες (λόγω του Ιάσωνα), και η Αθηνά που βοήθησε στην κατασκευή της Αργώς τον Άργο.

Wolf