ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

λίλιθ19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
17/02/2003, 00:54:53
αναφερομαι στα αντικειμενα η τοπους, οπως εικονες, λειψανα, εκκλησιες κ.α. που προσκυνουν οι πιστοι και που εχουν προκαλεσει θαυματα.

στη χωρα μας, ακουμε καθημερινα για εικονες αγιων, που δακρυσαν, που ανθρωποι προσευχηθηκαν σε αυτες και τους συνεβηκε καποιο θαυμα. επισης, πολλα ειναι τα μοναστηρια η οι εκκλησιες που εχουν τη φημη ως θαυματουργα. ακομη, υπαρχουν και τοποι, η αντικειμενα πιο εξειδικευμενα θαυματουργα. μια εκκλησια στην κρητη, προστατευει τους οδηγους απο ατυχηματα, σε μια αλλη στο σταυρο αγιας παρασκευης στην αττικη, ξεματιαζουν τα αυτοκινητα. ο αγιος ραφαηλ, θαυματουργος ξεματιαστης επισης. η παναγια η σουμελα -μεγαλη η χαρη της...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ευχαριστω

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

strangewondererΜέλος
17/02/2003, 03:16:52
ΛΙΛΙΘ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ,
ΠΙΣΤΕΥΩ
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ.

17/02/2003, 12:02:04
γραφει ο καζαντζακης στις αδερφοφαδες,
τα λογια του απο το στομα ενος παπα -του παπαγιανναρου-
σχετικα με την "θαυματουργη ζωνη της παναγιας" που καποιος μοναχος εφερε στο χωριο για να την προσκηνησουν:

"γυριζε ο παπα-γιανναρος στην εκκλησια και σιγοψελνε ευχαριστημενος, ενιωθε διπλα του και την παναγια να χαμογελαει ευχαριστημενη κι αυτη, που η αγια ζωνη εκανε το θαμα της κι εδωσε μια μπουκια ψωμι στους πεινασμενους. τι θα πει αν ηταν η αν δεν ηταν δικη της? αιωνες τωρα αναριθμητα χειλια τη φιλησαν, αναριθμητα ματια την κοιταξαν κι εκλαιγαν, πιαστηκαν απο πανω της χιλιαδες πονεμενες ψυχες, τη γεμισαν ελπιδες και πονο και την αγιασαν, εγινε αληθινα ζωνη της παρθενας. μεγαλη δυναμη, συλλογιζουνταν ο παπα-γιανναρος και πηγαινε, μεγαλη δυναμη εχει η ψυχη του ανθρωπου, πιανει ενα πανι και το κανει σημαια!"

αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

WolffacedΜέλος
17/02/2003, 13:32:32
Αγαπητή Λίλιθ αυτό που θα πω εγώ απλώς είναι ότι αυτό δεν γίνεται μόνο στην δική μας θρησκεία και στο δικό μας κράτος αλλά σε όλα. Σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν θαυματουργικά μέρη. Πάρε για παράδειγμα την Μέκκα των Μουσουλμάνων, θαυματουργικό μέρος θεωρείται και εκεί, ή το τείχος των Δακρύων των Εβραίων. Ακόμα και στον Βουδισμό θεωρείται θαυματουργικό το σημείο που φωτίστηκε ο Βούδας, καθώς υπάρχουν και εκεί πλήθος αγίων οι οποίοι ήταν Βουδιστές μοναχοί και ιερείς.

17/02/2003, 16:10:53
ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ VIRUS ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ
\
\ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
\
\ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΜΩΣ

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

Never-bΝέο Μέλος
17/02/2003, 17:12:46
Γεια χαρά...
Πιστεύω πάλι πως δεν είναι η εικόνα ή το αντικείμενο το οποίο πραγματοποιεί το θαύμα. Νομίζω πως είναι η δύναμη του ανθρώπου που πραγματοποιεί "σημεία"... Τώρα όσον αφορά τους τόπους (βλέπε ναούς, μαντεία κ.λ.π.) είναι δυναμικοί αυτό καθε αυτό και δεν διέπονται από τις δυνάμεις κάποιου πνεύματος αλλά από τις καθαρά δυνάμεις του χώρου (εδαφικά κύματα από πετρώματα). πιστεύω στα θαύματα με μια μικρή διαφορά. Αυτοί που τα προκαλούν είμαστε εμείς οι ίδιοι και όχι κάποια ανώερη δύναμη. η ανάγκη μας για διάσωση και λύτρωση... Το μυαλό μας εξάλλου έχει τη δυνατότητα να προκαλεί καταστάσεις οι οποίες πολλές φορές οδηγούντη σκέψη μας στο παρα-φυσικό. Είναι έτσι όμως τα πράγματα; Ή απλά έχουμε συνηθήσει να ονομάζουμε κάθετι το διαφορετικό παράξενο και ακατάληπτο από τον κοινό νου, θεϊκή παρέμβαση;

Γ. Μ.

LoucasΜέλος
17/02/2003, 20:42:57
Γεια σασ. Στην κυπρο εχουμε πολλεσ περιπτωσεισ οπου εχουν γινει θαυματα σε εκκλησιες. θα συμφωνισο εν μερη με τον Never-b γιατι αποδεδειγμενα η δυναμη του μυαλου μπορει να κανει τα παντα.Και πραγματι εκει που ειναι χτισμενοι οι ναοι, οι εκλησιες, τα μαντεια κλπ ειναι χωροι με ψηλο ενεργιακο πεδιο (η δυναμικο πεδιο ωπος το αναφερει ο Never-b).Ομως εγω πιστευω οτι καποιες φορες υπαρχει και επεμβασει απο καποια ανωτερη δυναμη. STRANGWONDERER αυτο που αισθανθικες εσυ στην Μυτιλινη εγω το ενιωσα σε ενα εξωκληση στην ροδο, που σημειωσε οτι ηταν και αυτο αφιερομενο στον <<ΤΑΞΙΑΡΧΗ>>.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

alex-androsΝέο Μέλος
17/02/2003, 23:37:59
quote:

Γεια σασ. Στην κυπρο εχουμε πολλεσ περιπτωσεισ οπου εχουν γινει θαυματα σε εκκλησιες. θα συμφωνισο εν μερη με τον Never-b γιατι αποδεδειγμενα η δυναμη του μυαλου μπορει να κανει τα παντα.Και πραγματι εκει που ειναι χτισμενοι οι ναοι, οι εκλησιες, τα μαντεια κλπ ειναι χωροι με ψηλο ενεργιακο πεδιο (η δυναμικο πεδιο ωπος το αναφερει ο Never-b).Ομως εγω πιστευω οτι καποιες φορες υπαρχει και επεμβασει απο καποια ανωτερη δυναμη. STRANGWONDERER αυτο που αισθανθικες εσυ στην Μυτιλινη εγω το ενιωσα σε ενα εξωκληση στην ροδο, που σημειωσε οτι ηταν και αυτο αφιερομενο στον <<ΤΑΞΙΑΡΧΗ>>.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

μπορει ομως και να μας παραπλανησει.......... και να νομιζουμε οτι αισθανομαστε κατι ιδιαιτερο,κατι υπερκοσμιο επειδη υποσυνειδητα το εχουμε αναγκη και το επιζητουμε.

γιατι αραγε τα οραματα και οι φωνες που καποιοι λενε οτι βλεπουν ή ακουνε δεν τα αισθανονται και ολοι οι αλλοι;;
γιατι επιλεγουν αυτοι που τα μεταδιδουν ποιοι θα ειναι οι αποδεκτες;; ή γιατι απλα δημιουργουνται στον εγκεφαλο αυτων που οπως και προηγουμενα ανεφερα υποσυνειδητα τα εχουν αναγκη!

Με την ευκαιρια της πρωτης δημοσιευσης μου σε αυτο το φορουμ σας χαιρετω ολους και προσβλεπω σε ευχαριστες και εποικοδομητικες συζητησεις.

αλεξ-ανδρος [επειδη υπαρχει και αλλος]

alex-androsΝέο Μέλος
18/02/2003, 00:08:57
quote:

αναφερομαι στα αντικειμενα η τοπους, οπως εικονες, λειψανα, εκκλησιες κ.α. που προσκυνουν οι πιστοι και που εχουν προκαλεσει θαυματα.

στη χωρα μας, ακουμε καθημερινα για εικονες αγιων, που δακρυσαν, που ανθρωποι προσευχηθηκαν σε αυτες και τους συνεβηκε καποιο θαυμα. επισης, πολλα ειναι τα μοναστηρια η οι εκκλησιες που εχουν τη φημη ως θαυματουργα. ακομη, υπαρχουν και τοποι, η αντικειμενα πιο εξειδικευμενα θαυματουργα. μια εκκλησια στην κρητη, προστατευει τους οδηγους απο ατυχηματα, σε μια αλλη στο σταυρο αγιας παρασκευης στην αττικη, ξεματιαζουν τα αυτοκινητα. ο αγιος ραφαηλ, θαυματουργος ξεματιαστης επισης. η παναγια η σουμελα -μεγαλη η χαρη της...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ευχαριστω

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

τα οποια ''θαυματα'' αν και εφ οσον εγιναν [και δεν αναφερομαι φυσικα σε εικονες που δακρυζουν και αλλες τετοιες απατεωνιες] μαλλον θα πρεπει να τα εξετασουμε ως περιπτωσεις αυθυποβολης.
ακομα και η συγχρονη ιατρικη εχει συμπεριλαβει αναμεσα στις θεραπευτικες μεθοδους της την συστηματικη και κατευθυνομενη εκπαιδευση του ασθενους [κυριως σε ''ανιατες'' ασθενειες] ωστε να αυθυποβαλεται δινοντας του ενα οπλο απεναντι στην ασθενεια του που σε μερικες περιπτωσεις καταφερε οχι μονον να επιβραδυνει την νοσο αλλα να επιτυχει μεχρι και πληρη θεραπεια ενεργοποιωντας τους αμυντικους μηχανισμους εκεινους που διαθετει ο οργανισμος μας και ειτε βρισκονται εν υπνωσει ειτε υπολειτουργουν λογω τοξιναιμιας.

τωρα σχετικα με ολα αυτα τα ''κεντρα παροχης πνευματικων υπηρεσιων''
δηλ καθε ειδους ναους κλπ ειναι η πιο καλοστυμενη και οικονομικα ευρωστη επιχειρηση που συνελαβε ποτε ανθρωπινο μυαλο .

εχοντας σαν πρωτη υλη την ελπιδα πουλαγε πουλαει και θα πουλαει για παντα [φρουδες ελπιδες] στα μιλιουνια των δυστυχισμενων και πνευματικα υποδουλωμενων οπαδων της.

18/02/2003, 00:19:06
για χαρα και παλι, και χωρις το virus!

the local spirit, ειναι αυτο που αναφερεσαι φιλε never-b. δε νομιζω οτι εξαρταται ΜΟΝΟ το τι βρισκεται στο υπεδαφος τετοιων τοπων -αν και αυτο που λες δεν ειναι λανθασμενο. παραδειγμα, το μαντειο των δελφων. ωστοσο, ενεργειακα κυμματα "κατακαθονται" στο χωρο και απο τους ανθρωπους. ιδιαιτερα σε χωρους που εχουν οικοδομηθει ξανα και ξανα και ξανα στο παρελθον.
στα μοναστηρια και τις εκκλησιες, ειναι η προσευχη των ανθρωπων που εχει δωσει στο χωρο θετικη ενεργεια.
απο κει και περα, ναι, ειναι η προσωπικη δυναμη του ανθρωπου, η πιστη, που συγκεντρωνει και κινητοποιει την ενεργεια του χωρου.

οσον αφορα την ερμηνεια καθε παραξενου και ακαταληπτου ως θεικου, δε νομιζω οτι ειναι λαθος, γιατι ο θεος και παραξενος -για τις συνηθεις εμπειριες μας- ειναι, και ακαταληπτος. ισως ομως, ο ανθρωπος χρειαζεται να χρησιμοποιησει τη λεξη θαυμα, για να εκφρασει την παρεμβαση.
κατα τη γνωμη μου η παρεμβαση δεν ειναι τιποτε αλλο απο την ερμηνεια της κατακτησης ενος στοχου που νομιζαμε οτι δεν μπορει να κατακτηθει.
επειδη δεν μπορουμε να περιγραψουμε αναλυτικα τα μεσα που οδηγησαν στην κατακτηση του στοχου,
-(μερος των οποιων ειναι και η προσωπικη δυναμη, η θεληση, και καποια ειδη γνωστα και αγνωστα ενεργειων που ο ανθρωπος εχει στη διαθεση του χωρις να το ξερει)-
ονομαζουμε τη διαδικασια αυτη θαυμα.

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

18/02/2003, 00:28:09
quote:
τωρα σχετικα με ολα αυτα τα ''κεντρα παροχης πνευματικων υπηρεσιων''
δηλ καθε ειδους ναους κλπ ειναι η πιο καλοστυμενη και οικονομικα ευρωστη επιχειρηση που συνελαβε ποτε ανθρωπινο μυαλο .

εχοντας σαν πρωτη υλη την ελπιδα πουλαγε πουλαει και θα πουλαει για παντα [φρουδες ελπιδες] στα μιλιουνια των δυστυχισμενων και πνευματικα υποδουλωμενων οπαδων της.

σε αυτο δεν εχεις αδικο, φιλε αλεξανδρε.

ομως, οπου υπαρχει και καπνος, υπαρχει και φωτια.
η εκμεταλευση των θαυματων -βλεπε εταιρια θαυματων α.ε.- απλα χρησιμοποιει τα καποια θαυματα που οντως γινονται.

επισης, σχετικα με τα θαυματα εχω να προσθεσω και κατι απο προσωπικη εμπειρια.

πολλες φορες ενιωσα οτι μου εγινε καποιο θαυμα. αυτο που μου εγινε ομως συχνα μπορουσα να το αναλυσω με ορθολογιστικο τροπο και ετσι να το εξηγησω. το θαυμαστο ομως, σε καθε περιπτωση ηταν οτι αυτο που συνεβαινε, συνεβαινε ακριβως οταν το χρειαζομουνα περισσοτερο.
περισσοτερη αξια για μενα επισης, δεν ειχε το ιδιο το θαυμα, αλλα αυτο που ενιωθα οταν ελεγα "μα εγινε θαυμα!"
αυτο, μου στηριζε και μου στηριζει την πιστη μου μεχρι τωρα.
και ειναι κατι που συμβαινει και επαναλαμβανεται στη ζωη μου.
(το θαυμα)

Υ.Γ. δες προηγουμενα μηνυματα για το τι πιστευω οτι ειναι το θαυμα

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

Never-bΝέο Μέλος
18/02/2003, 14:12:03
Local spirits νομιζω πως είναι τα δαιμόνια που "κατοικούν" σε ένα τόπο και όχι οι ενέργειες που υπάρχουν στα πετρώματα. Και όταν μιλάω για δαιμόνια εννοώ τις δυνάμεις που στοιχιώνουν ο κάθετι. Όσον αφορά το μαντείο των Δελφών δεν είναι μόνο τα πετρώματα που ορτίζουν τον χώρο ενεργειακά (...). Συμφωνώ μαζί σου ωστόσο στο οτί θαύμα ονομάζουμε, εμείς οι άνθρωποι, την κατάκτηση ενός στόχου φαινομενικά απρόσιτου.
Με εκτίμηση στην πρώτη γυναίκα.

Γ. Μ.

18/02/2003, 14:31:59
quote:
the local spirit, ειναι αυτο που αναφερεσαι φιλε never-b. δε νομιζω οτι εξαρταται ΜΟΝΟ απο το τι βρισκεται στο υπεδαφος τετοιων τοπων -αν και αυτο που λες δεν ειναι λανθασμενο. παραδειγμα, το μαντειο των δελφων. ωστοσο, ενεργειακα κυμματα "κατακαθονται" στο χωρο και απο τους ανθρωπους. ιδιαιτερα σε χωρους που εχουν οικοδομηθει ξανα και ξανα και ξανα στο παρελθον.

αρα, συμφωνουμε, φιλε never-b!!!

ευχαριστω

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

Never-bΝέο Μέλος
18/02/2003, 20:03:58
Πάντως αποδεικνύεται πως ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να πιστεύει σε κάτι πιο ισχυρό από τον ίδιο. Από πάντα δημιουργούσαμε και δημιουργούμε, άλλωτε θεούς και άλλωτε ήρωες. Γιατί όμως να μαθαίνουμε να ζούμε με αυτή την ανάγκη; Μήπως κάποιους εξυπηρετεί αυτή η ανάγκη. Και όσον αφορά τις εικόνες που δακρύζουν κ.λ.π. πόσες φορές έχουν πιαστεί παπάδες να στήνουν ολόκληρα σκηνικά προκειμένου να προσελκύσουν την (άβουλη) μάζα.

Γ. Μ.

18/02/2003, 21:18:23
THS PROALES MILOUSA ME MIA FILH MOU STO THLEFONO SXETIKA ME ENA PAROMIO
THEMA!
THS EIPA TO EKSIS:MPROSTA MOU EXW ENA SELOTAPE,EAN PISTEPSW OTI EINAI
THAUMATOURGW KAI EAN PISW KAI ALOUS,TOTE ONTOS THA GINEI!

19/02/2003, 00:31:23
φιλε Εχεμβροτε
ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
δεν εχει σημασια το αντικειμενο, αλλα η ενεργεια που προβαλεις πανω του, οι συζητησεις γυρω απο αυτο, ο χρονος που περναει και εσυ το εχεις στη σκεψη σου...

για καθε ανθρωπο υπαρχει ενα σελοτειπ...
καποια φορα ειχα συναντησει και μια κυρια που ειχε οντως ενα σελοτειπ μονιμως στην τσαντα της. ειχα μια πληγη που ματωνε και χρειαζομουν επιγοντως εναν επιδεσμο. μια χαρτοπετσετα και το σελοτειπ της κυριας εκαναν τη δουλεια...
μετα πιασαμε -φυσικα- συζητηση για το σελοτειπ και με καταπληξη την ακουσα να μου λεει οτι το συγκεκρημενο σελοτειπ το ειχε στην τσαντα της απο τοτε που ηταν φοιτητρια, μια παλια συνηθεια για τις ελαχιστες φορες που θα το χρειαζοταν.
μετα απο καιρο, ξαναειδα την κυρια, και οπως το φερε η κουβεντα για την προηγουμενη συναντηση μας, μου ειπε οτι καποιος της ειχε κλεψει την τσαντα.
"δε στενοχωρηθηκα τοσο για την τσαντα, αλλα για το σελοτειπ. απο τοτε νομιζω οτι η καλη μου τυχη με εχει αφησει..."
ηταν τα λογια της κυριας.

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

Edited by - λίλιθ on 19/02/2003 00:43:13

19/02/2003, 00:36:51
LES????

konoskΜέλος
01/03/2003, 22:49:50
Με τόσο αρχαίο όνομα που διάλεξες πιστεύεις στα θαύματα? Δεν υπάρχουν θαύματα. Υπάρχουν νόμοι που δε γνωρίζουμε και διαρκώς μας αποκαλύπτονται. Σας χαιρετώ

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

GlorfindelΜέλος
02/03/2003, 00:49:47
ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ Ο ΑΓΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Του...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!