- Τι είναι φιλοσοφία; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αυτό: "αυτοί που φιλοσοφούν ορθά ασκούνται στο να πεθάνουν κι αυτοί από όλους τους ανθρώπους φοβούνται λιγότερο τον θάνατο." ...το διάβασες;

Edited by - Αίολος on 29/04/2014 17:59:08
quote:
Panpam , σ’ευχαριστώ - και το εννοώ- γιατί…… Οι τελευταίες σου - και θα έλεγα όχι μόνο- παραθέσεις , ήταν η αφορμή να ολοκληρώσω την άποψή μου , για το τι είναι φιλόσοφος.
Φιλόσοφος είναι εκείνος που αναζητά την γνώση στα βιβλία αλλά και - κυρίως – στη ζωή , ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΣ από μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να γνωρίσει την Αλήθεια. Μόνο έτσι θα μπορέσει αν κα όταν συναντήσει την Αλήθεια να την αναγνωρίσει.
Αντίθετα , αυτός που αναζητά τη γνώση για τη γνώση και να τύχη να συναντήσει την αλήθεια δεν θα την αναγνωρίσει.
Αυτός μπορεί να είναι φιλομαθής για κάποιους λόγους , ίσως και για λόγους αυτοπροβολής … φιλόσοφος πάντως δεν είναι.
Θαλασσόλυκε
Τι ακριβώς είναι αυτό που έγραψε ο panpam και σε ώθησε να κατασταλάξεις την άποψή σου περί φιλοσοφίας?
Εχω και γ@μώ την περιέργεια.
και σε ρωτώ:
Μήπως έχεις "καρμικές" υποχρεώσεις και θέλεις να "διαχύσεις" τον εσωτερικό σου κόσμο της αγάπης προς τον πλησίον, έστω κι αν αυτός, απλώς μαλακίζεται?
Μήπως εκεί στο Λύκαιον, άφησες κανένα "κομμάτι" σου?
Ημαρτον Nortik.
Είναι γεγονός, πως από χαζό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια.
Οχι όμως και τι είναι φιλοσοφία!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 29/04/2014 20:27:55
quote:quote:
Panpam , σ’ευχαριστώ - και το εννοώ- γιατί…… Οι τελευταίες σου - και θα έλεγα όχι μόνο- παραθέσεις , ήταν η αφορμή να ολοκληρώσω την άποψή μου , για το τι είναι φιλόσοφος.
Φιλόσοφος είναι εκείνος που αναζητά την γνώση στα βιβλία αλλά και - κυρίως – στη ζωή , ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΣ από μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να γνωρίσει την Αλήθεια. Μόνο έτσι θα μπορέσει αν κα όταν συναντήσει την Αλήθεια να την αναγνωρίσει.
Αντίθετα , αυτός που αναζητά τη γνώση για τη γνώση και να τύχη να συναντήσει την αλήθεια δεν θα την αναγνωρίσει.
Αυτός μπορεί να είναι φιλομαθής για κάποιους λόγους , ίσως και για λόγους αυτοπροβολής … φιλόσοφος πάντως δεν είναι.
Θαλασσόλυκε
Τι ακριβώς είναι αυτό που έγραψε ο panpam και σε ώθησε να κατασταλάξεις την άποψή σου περί φιλοσοφίας?
Εχω και γ@μώ την περιέργεια.
και σε ρωτώ:
Μήπως έχεις "καρμικές" υποχρεώσεις και θέλεις να "διαχύσεις" τον εσωτερικό σου κόσμο της αγάπης προς τον πλησίον, έστω κι αν αυτός, απλώς μαλακίζεται?
Μήπως εκεί στο Λύκαιον, άφησες κανένα "κομμάτι" σου?
Ημαρτον Nortik.
Είναι γεγονός, πως από χαζό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια.
Οχι όμως και τι είναι φιλοσοφία!!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 29/04/2014 20:27:55
Αχ Νικόμαχε !!! ….Τι να πω… Ας ρωτήσουμε την Panpam αν απέδωσε στα λόγια μου την ίδια με τη δική σου ερμηνεία!!! Έχω και γ@μώ την περιέργεια.
Κουρασμένο σε κόβω. ![]()
![]()
Θέλω να απαντήσεις ευθέως σε μένα, τι ακριβώς έγραψες.
Και δεν είμαι ο μόνος που έχει αμφιβολίες και περιέργεια.
Το τι κατάλαβε ο panpam, ποσώς μας ενδιαφέρει.
Εχω εκπλαγεί και θέλω να μου πεις, πως κάνω λάθος.Ειλικρινά το θέλω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Οχι Notirk.Θέλω να απαντήσεις ευθέως σε μένα, τι ακριβώς έγραψες.
Και δεν είμαι ο μόνος που έχει αμφιβολίες και περιέργεια.
Το τι κατάλαβε ο panpam, ποσώς μας ενδιαφέρει.Εχω εκπλαγεί και θέλω να μου πεις, πως κάνω λάθος.Ειλικρινά το θέλω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ο Panpam , μας έριξε ένα κατεβατό από τον Πλάτωνα από το οποίο δεν έχει καταλάβει μπιτ.
Επειδή αυτό το κάνει επανειλημμένα , ήταν για μένα αφορμή να μου έρθει η ‘’φλασιά’’ , ότι όποιος ξεφυλλίζει βιβλία χωρίς να νιώθει μια εσωτερική πίεση , μια εσωτερική ανάγκη να μάθει την αλήθεια , αλλά διαβάζει μόνο για να δείξει ότι ξέρει - βλέπε Panpam – και στο πιάτο να του σερβίρουνε την αλήθεια , ούτε που θα την αναγνωρίσει. Ειδικά αν είναι ‘’μπουντελωμένος’’ * σε αυτά που συνήθισε να πιστεύει.
Τον ευχαρίστησα λοιπόν , καθότι από το αρνητικό παράδειγμα του , μου ήρθε η θετική ‘’φλασιά’’ για την ολοκλήρωση της άποψής μου περί του τι σημαίνει φιλόσοφος.
Στην επίμαχη παράθεσή μου τα λέω κάπως έμμεσα ... από τακτ…
…Τώρα που τα έριξα χύμα , ομολογώ ότι νοιώθω άσχημα.
*Μπουντελωμένος είναι ναυτικός όρος που σημαίνει πεισματικά αμετακίνητος.
Νotirk, το συντακτικό σου ήταν τέτοιο, που με οδήγησε στην λάθος πλευρά των εννοιών, που προσδοκούσες να αποδώσεις στο κείμενό σου.Είναι η ρημάδα η σύνταξη και η ορθογραφία, που ωρύεται ο άλλος...!
Και να μην αισθάνεσαι καθόλου άσχημα.Είναι μία πολύ καλή προσέγγιση, ο τρόπος που δούλεψε το "νιονιό" σου.![]()
![]()
![]()
Μέσα από τα σκατά, άνθισαν...βεντάλιες!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:ασκούνται, αλλά πως; γράφει το κείμενο που εσείς ζητήσετε. Και δεν είναι του δικού τους θανάτου.
Το διάβασες αυτό το κατεβατό πανπαν;
Αυτό: "αυτοί που φιλοσοφούν ορθά ασκούνται στο να πεθάνουν κι αυτοί από όλους τους ανθρώπους φοβούνται λιγότερο τον θάνατο." ...το διάβασες;Edited by - Αίολος on 29/04/2014 17:59:08
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Αν νοιώσεις βιωματικά σε βάθος έστω και για λίγο σαν αίσθηση και όχι μόνο σαν σκέψη αυτό που επισημαίνει ο Αίολος, τότε θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι το φορτίο της γνώσης που κουβαλά η φράση με τα γράμματα σε μπλε χρώμα.

quote:Τα βιωματικά τ'αφήνω στην άκρη προς το παρόν. Όχι γιατί είναι ασήμαντα αλλά γιατί είναι τόσο σημαντικά που δεν παίρνει να τα βλέπουμε ελαφρά.
panpam,
Αν νοιώσεις βιωματικά σε βάθος έστω και για λίγο σαν αίσθηση και όχι μόνο σαν σκέψη αυτό που επισημαίνει ο Αίολος, τότε θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι το φορτίο της γνώσης που κουβαλά η φράση με τα γράμματα σε μπλε χρώμα.
Εκείνο που βγαίνει από το κείμενο είναι ότι θεωρούνταν πως οι φιλόσοφοι (τότε) "ασκούνται στο να πεθάνουν" και ότι αυτό το έβλεπαν ως ένα φάρμακο κατά του φόβου του θανάτου.
Αλλά το ποστ που σχολίασα έλεγε:
quote:Του δικού μας; Πως "μελετάς" το δικό σου θάνατο; Και λέει κάτι τέτοιο το κείμενο; Δεν λέει.
"Φιλοσοφία εστί ,μελέτη θανάτου" (Φαίδων)
Του δικού μας θανάτου.
Φυσικά και "άσκηση" είναι προετοιμασία για το "δικό" μας θάνατο. Αλλά η μελέτη και η άσκηση αφορά κυρίως άλλα.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Συλλογίσου τι θα ήταν η ζωή χωρίς το θάνατο……. ΧΑΟΣ…. Κατάσταση πριν από τη ζωή.
Ο θάνατος είναι η κινητήρια δύναμη , το ατού της Ζωής για την επ’άπειρον ανανέωσή της.
Όταν πάψει να υπάρχει ο θάνατος , η ζωή θα αποσυρθεί στην πριν από την εκδήλωση της κατάσταση … εν δυνάμει μέσα στο χάος.
Και ο δικός μου θάνατος????
Εγωιστάκο άνθρωπε!!!! … δεν αγαπάς τη Ζωή…. Τη ζωούλα σου αγαπάς… γι’ αυτό φοβάσαι το θάνατό σου…. ζωή είναι αυτή , να τη ζεις με φόβο???
quote:
Τί να πω? έχω μείνει εμβρόντητη!
Γυναικα εισαι και εσυ;
Δεν μου φαινεται περιεργο, ολες με αγαπανε, γιατι ναι μετραει και ο τροπος, αλλα μετραει και το μεγεθος.
___________________________________________________________________________________________
automatic record: this message was transferred from the following thread
Οι Ελληνες έχουν το μικρότερο πεος στην Ευρώπη!!!
___________________________________________________________________________________________
quote:quote:
Τί να πω? έχω μείνει εμβρόντητη!Γυναικα εισαι και εσυ;
Δεν μου φαινεται περιεργο, ολες με αγαπανε, γιατι ναι μετραει και ο τροπος, αλλα μετραει και το μεγεθος.
Και το παχος μην σου πω!!![]()
Every now and then i fall apart...Bright eyes...Every now and then i fall apart,and i need you now tonight...And i need you more than ever...