- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Έλα τώρα, μην μου πεις ότι το άκουσες δα και πρώτη φορά!
Όχι το έχω ξανακούσει. Και κάθε φορά που το ακούω λέω το ίδιο πράγμα.
quote:
Είπαμε, άποψη βέβαια, όπως και η αντίθετη, λίγες δεκαετίες μπροστά σε δισεκατομμύρια χρόνια δημιουργίας και σύνθεσης, μάλλον μας κατατάσσουνε σε νηπιακό επίπεδο γνώσης…….
Σε λίγα χρόνια, ας πούμε 100 ή 200, ΠΟΙΟΣ ξέρει που θα έχει φτάσει το κρυφτούλι με τον Θεό………
Αυτό το επιχείρημα να μην το παραχρησιμοποιείς γιατί δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει κόσμος σε 100 ή 200 χρόνια με τόσες ανακατατάξεις που γίνονται στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.
Με άλλα λόγια, το παραπάνω είναι μια εικασία.
Οκ.
«Αυτό το επιχείρημα να μην το παραχρησιμοποιείς γιατί δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει κόσμος σε 100 ή 200 χρόνια με τόσες ανακατατάξεις που γίνονται στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.»
Όλοι, αδύναμοι και δυνατοί, έχουνε ένα κοινό σημείο: την ζαχαρένια τους!
Μα βάση αυτή την αλήθεια, μάλλον καλά θα τα πάμε.
«Με άλλα λόγια, το παραπάνω είναι μια εικασία.»
Μα…..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΙΑ!
quote:
«Αυτό το επιχείρημα να μην το παραχρησιμοποιείς γιατί δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει κόσμος σε 100 ή 200 χρόνια με τόσες ανακατατάξεις που γίνονται στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.»Όλοι, αδύναμοι και δυνατοί, έχουνε ένα κοινό σημείο: την ζαχαρένια τους!
Μα βάση αυτή την αλήθεια, μάλλον καλά θα τα πάμε.
Έλα ρε Schwabe τώρα και ασχολείσαι κιόλας με τα οικονομικο-πολιτικά. Κοίτα λίγω πίσω στην ιστορία: κάθε φορά που μια μεγάλη δύναμη ανέρχεται, γίνεται πόλεμος. Πόσο μάλλον τώρα που θα πάμε σε τετρα-πολικό σύστημα (αν μας κάτσει η ΕΕ).
quote:
«Με άλλα λόγια, το παραπάνω είναι μια εικασία.»Μα…..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΙΑ!
Ε καλά μην οδηγούμαστε και στον μηδενισμό κιόλας.
quote:και
Τά θαύματα τής ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως είναι η αναστολή τής φθοράς ή τού θανάτου πού ταλαιπωρούν τή ζωή μας, μέ μιά έκτακτη ευεργεσία τού αληθινού Θεού, τού Κυρίου μας
quote:
Ο Κυριός μας Ιησούς Χριστός, μέ όργανα πολλές φορές τήν Παναγία Μητέρα Του ή τούς Αγίους Του. Η Παναγία καί οι 'Αγιοι είναι ενωμένοι μέ τόν Χριστό στήν αληθινή αιώνια ζωή· όμως, αφού νίκησαν τήν αμαρτία καί ζούν μέσα στή Χάρη τού Χριστού, μέ τήν τέλεια αγάπη τού Χριστού πού έχουν, αγκαλιάζουν τόν κόσμο καί προσεύχονται στόν Χριστό γιά τούς αγωνιζομένους πιστούς.
Και επανερχομαι εγω σαν δικηγορος του διαβολου.Ειναι δυνατον στις μερες μας καποιοι σαν εμας ,που περηφανευομαστε πως εχουμε καταφερει αυτα που δεν γινονται, να ασπαζομαστε τετοιες αποψεις?Ρε παιδια αυτο που παρεθεσα παραπανω μου κανει σαν ομαδα διασωσης.Οπως παραδειγματος χαριν:"Οι γιατροι χωρις συνορα σε συνεργασια με την unicef και τον O.H.E εχουν προβει σε εκστρατια για την καταπολεμηση του aids στην χωρες της αφρικης"
Μονο που αγαπητοι μου μια τετοια προσπαθεια διασωσης τοσων εκατομμυριων ανθρωπων υφισταται...Οι προσπαθεια της εκκλησια,των αγιων και οποιουδηποτε τελοσπαντων υφισταται?
Και κατι αλλο:
quote:
Μακριά ξε-μακριά, το να δημιουργήθηκε από μόνη της είναι απ'τα πιο κουφά πράγματα που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου
Ενω το να δημιουργηθηκε απο μια φραση ειναι πολυ λογικοτερο.Ξες τι χαιρομαι περισσοτερο.Το οτι εισαι θετικος επιστημονας και βασιζεται στην λογικη.
"Γεννηθητω λογικη"
Impious Varmint
quote:
Ενω το να δημιουργηθηκε απο μια φραση ειναι πολυ λογικοτερο.Ξες τι χαιρομαι περισσοτερο.Το οτι εισαι θετικος επιστημονας και βασιζεται στην λογικη.
"Γεννηθητω λογικη"
Βασικά για ξανασκέψου το λίγο. Όλα από μια σκέψη γεννιούνται. Εγώ σκέφτομαι κάτι, και αυτομάτως αυτό υπάρχει μέσα στο μυαλό μου. το software για παράδειγμα, ο κώδικας που θα γράψει κάποιος, ουσιαστικά είναι μια σκέψη, ένα κομμάτι σκέψης από το μυαλό μου.
Ουσιαστικά ναι, ολόκληροι κόσμοι δημιουργούνται μόνο με μια σκέψη. Σκέφτομαι έναν κόσμο μέσα στο μυαλό μου, και αυτός δημιουργείται μέσα σε αυτό. Όλος μας ο κόσμος είναι ένας συλλογισμός, που δημιουργήθηκε από τον Λόγο (με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης, όχι με την έννοια της ομιλίας).
quote:
Το οτι εισαι θετικος επιστημονας και βασιζεται στην λογικη.
"Γεννηθητω λογικη"
Εδώ κάνεις λάθος.
Ακριβώς επειδή είμαι θετικός επιστήμονας δεν βασίζομαι στην λογική συνέχεια.
Γιατί ξέρω ότι άλλο το σκέφτομαι, και άλλο το "είμαι λογικός".
Γνωρίζω πως όταν χρησιμοποιώ την λογική για κάτι, το κόβω και το ράβω στα μέτρα της λογικής μου.
http://www.brainyquote.com/quotes/authors/n/niels_bohr.html
Άλλο σκέφτομαι, άλλο είμαι λογικός.
quote:
Και επανερχομαι εγω σαν δικηγορος του διαβολου.Ειναι δυνατον στις μερες μας καποιοι σαν εμας ,που περηφανευομαστε πως εχουμε καταφερει αυτα που δεν γινονται, να ασπαζομαστε τετοιες αποψεις?
Τίποτα δεν έχουμε καταφέρει. Το πολύ το πράγμα βρίσκεται ahead.
quote:
Ρε παιδια αυτο που παρεθεσα παραπανω μου κανει σαν ομαδα διασωσης.Οπως παραδειγματος χαριν:"Οι γιατροι χωρις συνορα σε συνεργασια με την unicef και τον O.H.E εχουν προβει σε εκστρατια για την καταπολεμηση του aids στην χωρες της αφρικης"
Μονο που αγαπητοι μου μια τετοια προσπαθεια διασωσης τοσων εκατομμυριων ανθρωπων υφισταται...Οι προσπαθεια της εκκλησια,των αγιων και οποιουδηποτε τελοσπαντων υφισταται?
1) Οι Αγιορείτες είναι περισσότερο προς το "Η Παναγιά μας και ο Άγιος κλπ", δηλαδή μένουν περισσότερο στην επιφάνεια του πράγματος.
2) Στους ανθρώπους που έχουν νιώσει πως υφίσταται, τι θα τους πεις; Ότι δεν σου έχει συμβεί εσένα, άρα δεν υφίσταται;
Λέω γιατί και μένα δεν μου έχει συμβεί να βγω έξω στο διάστημα να δω αν όντως υπάρχουν πλανήτες, αλλά το δέχομαι.
quote:
"Γεννηθητω λογικη"
Για άνοιξε εκείνο το βιβλίο στην πρώτη σελίδα από το κατά Ιωάννην να δεις τι λέει για τον "Λόγο", και τι είναι ο "Λόγος", και θα καταλάβεις τι εννοεί ο συγγραφέας όταν λέει ότι τα πάντα δημιουργήθηκαν με το που τα συλλαμβάνει ο Θεός.
Edited by - WWalker on 18/09/2005 14:02:09
Impious Varmint
quote:
Δεν ξερω αν ειδατε χθες την εκμποπη του Χαρδαβελλα σχετικα με την μεγαλη εκρηξη.Παντως μπορω να σας πω πως οι επιστημονες του cern το 2007 θα προσπαθησουν να δημιουργησουν κοσμο.μπορειται να φανταστητε αν γινει και αποδειχθει κατι τεοιο τι θα συμβει?
Φίλε Varmint, δυστυχώς χτες το βράδυ δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την εκπομπή.
Τι εννοείς θα "φτιάξουν κόσμο" το 2007? Θα πάρουν ένα μόριο ύλης και θα το αποσυμπιέσουν βίαια όπως έγινε στο big bang?
Λέω γιατί αν πετύχει την #@#$$%@^%^%$.
ΤΟ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ESOTERIKA ΣΕ FORUM
http://cmsinfo.cern.ch/Welcome.html/
http://lhcb-public.web.cern.ch/lhcb-public/default.htm
http://totem.web.cern.ch/Totem/
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Ο ένας είναι να ζεις σαν τίποτα να μην αποτελεί θαύμα.
Ο άλλος είναι σαν κάθε τι να είναι θαύμα."
Albert Einstein
Φιλικά όπως πάντα