ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Just_A_ManΜέλος
17/07/2004, 16:49:57
Ελεύθερος,
quote:

Οπότε εκείνος που πρέπει να νιώθει αδικημένος είναι μάλλον ο schwabe.

Αν αδίκησα τον οποιοδήποτε είμαι πάντα διατεθειμένος αν πάσα στιγμή να ζητήσω συγγνώμη.

Αλλά, ποιος από εμάς είμαστε μέσα στο μυαλό και στην καρδιά για να ξέρουμε την κατάσταση που είναι ο καθένας μας.

Ο just θα ήταν πολύ αφελής να έλεγε ότι τα γνωρίζει όλα και ότι είναι παντογνώστης. Με αυτό το σκεφτικό έχω το δικαίωμα να μην απαντώ ότι διακρίνω ότι δεν έχει κατεύθυνση την Εν Χριστό Αγάπη την Εν Χριστό Ενότητα και την Εν Χριστό Ειρήνη.

Εξάλλου η παρουσία μου σε αυτό το χώρο δεν είναι για να δίνω απαντήσεις.

Και ούτε είμαι εδώ για να προσηλυτήσο κανένα.
Και αν υπάρχει ένας που προσπάθησα να τον προσηλυτήσο, θα χαρώ να μας το Καταθέσει!!!

Είμαι μόνο από Eυγνωμοσύνη. Όποιος δεν μπορεί να το αποδεχτή δεν φταίει για αυτό ο just a man.

Προσπαθώ πάντα να μετέχω στα διάφορα topic με διάκριση χωρίς να προσπαθώ να πληγώσω την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κανενός μέλους.
Δεν είναι ο σκοπός μου.

Φίλε μου Ελεύθερε,

Είναι θέμα αποδοχής. Προσωπικά σας αποδέχομαι όλους σας για όποια και αν είναι τα πνευματικά σας πιστεύω. Εσείς αποδέχεστε τον just a man?
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Είναι δικαίωμα του. Και αυτό είναι Αγάπη. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Εποχή της Ελεύθερης Έκφρασης του Πνεύματος.

Όποιος δεν αποδέχεται κάποιον για αυτό που είναι, είναι ξεκάθαρα προσωπικό θέμα. Πότε στις προθέσεις μου και στην Αγάπη μου δεν υπάρχει ή θέληση ότι θα πρέπει να με αποδεχτείτε για αυτά που εκφράζω. Και αυτό γιατί όπως είπα και ποιο πριν η παρουσία μου σε αυτό το χώρο είναι μόνο από Ευγνωμοσύνη.

Να είσαι καλά φίλε μας. Να είσαι καλά και ελεύθερα να βιώνεις την Αγάπη την Ενότητα και την Ειρήνη σε όποιο Θεό η Όχι και αν πιστεύεις.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.

just a man

Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.
Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη του Κύριου Ημών Ιησού Χριστού, να είναι μαζί μας.
Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων.

999

Edited by - Just_A_Man on 17/07/2004 16:53:05

18/07/2004, 09:04:01
Φίλε μου just a man, θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δε σε συμπονώ. Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που βρίσκεσαι. Είμαι σίγουρος ότι στην ίδια θέση βρεθήκαμε όλοι οι "αποστάτες" πρώην πιστοί του χριστιανισμού. Διότι κάποτε είχαμε και μεις ξεγελαστεί και εγκλωβιστεί στα πλοκάμια αυτής της απάτης. Ήμασταν βλέπεις στην πολύ τρυφερή μας ηλικία. Μας έδειξαν ένα κόσμο απατηλό που αργότερα γκρεμίστηκε κάτω από το ασήκωτο βάρος της λογικής.
Φίλε μου, με όλο το σεβασμό που μπορώ να έχω για έναν άνθρωπο που φαίνεται να επιζητά την ομόνοια, την ειρήνη, την αδελφοσύνη (δεν λέω αγάπη γιατί είναι έννοια διφορούμενη), και χωρίς ίχνος κακεντρέχειας θα το πω ακόμα μια φορά. Η θρησκεία του χριστιανισμού, αλλά και όποιαδήποτε άλλη δογματική θρησκεία, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στον σημερινό άνθρωπο εκτός από τον βιασμό της λογικής του.
Η παρουσία και μόνο κάποιου θεού, για χάριν του οποίου θα έπρεπε να κάνουμε αυτό και αυτό αφαιρεί αμέσως το αγαθό της ανθρώπινης ελευθερίας.
Γι αυτό είναι εναντίον της κοινής λογικής να θέλεις να δεχθώ ότι από τη μια αγαπάς και τον θεό με τις τόσες απαιτήσεις ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕΣ που έχει ενώ από την άλλη αγαπάς και την ελευθερία. Αν ήθελα να είμαι αυστηρός και απότομος θα μπορούσα να σου πω ορθά κοφτά ότι μας κοροϊδεύεις και μας και τον εαυτό σου. Ή μήπως νομίζεις ότι εμείς δεν έχουμε ιδέα γι' αυτή τη θρησκεία;
Τέλος πάντων! Μη μας παρεξηγείς. Εγώ τουλάχιστον δεν σε κατηγορώ ότι τάχα προσπαθείς να κάνεις προσυλιτισμό εδώ πέρα μέσα. Νομίζω ότι αυτό που κάνεις μοιάζει περισσότερο σαν λειτουργία, λειτανεία, προσευχή, υμνολογία ή κάτι τέτοιο. Τι να σου πώ! Εγώ θα προτιμούσα να κάνεις συζήτηση καλύτερα, μια και είμαστε σε χώρους συζητήσεων. Αν ήθελα προσευχές και λειτανίες ουφ . . . . κάθε σαράντα μέτρα κι εκκλησιά!
Μια ειλικρινής ευχή τώρα! Καλό κουράγιο just a man! Η συντέλεια του κόσμου που προφήτεψαν κάποιοι χριστιανικοί πατέρες είναι μάλλον αληθινή. Πρόκειται για τη συντέλεια του ψεύτικου και απατηλού κόσμου που μας δημιούργησαν τα άξια τέκνα τους στην παιδική μας ηλικία, και ο οποίος κάποτε θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος με πλήρη πάταγο! Γνώριζαν τι έκαναν και ήταν σίγουροι για το φινάλε. Ή κατάρρευση αυτή επιφέρει τρομερές αλλάγες στον καθένα μας όταν έρθει η ώρα του δικού του κόσμου. Καλό κουράγιο!

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

Just_A_ManΜέλος
20/07/2004, 12:08:07
Η παρακάτω ερώτηση προέρχεται από το topic:

Ημερολόγιο Just A Man. - H Εν Χριστώ Ζωή μου.

Posted - 18/07/2004 : 17:58:24

από το μέλος Schwabe.

quote:

Καμία θρησκεία δεν οδηγεί στην αληθινή Θεότητα.......

Ο "άθρησκος" έχει κάποτε ενοχές. Ο θρησκευόμενος των δογματικών κοσμοθεάσεων (και ιδιαίτερα των τριών Αβρααμικών) έχει ΠΑΝΤΟΤΕ ενοχές, αφού αμαρτάνει ακόμα και........με την σκέψη!!!

Και ο νοών νοείτω....

Schwabe,

Αν και να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί σε προβληματίζει που κάποιοι χριστιανοί ζουν μέσα σε ενοχές. Και εφόσον δεν είσαι σε αυτή την διαδρομή είσαι εντάξει. Το να ανησυχείς μάλλον είναι άτοπο. Αν και πάλι μπορεί να κάνω λάθος. Γιατί ως γνωστό κάνεις μας δεν ξέρει τη έχει κάποιος, και τη αισθάνεται μέσα στην καρδιά του. Τέλος πάντων.

Πριν ξεκινήσει να διαβάζεις το μήνυμα, αν αισθάνεσαι ότι θα είναι ένα μήνυμα κατήχησης θα ήταν προτιμότερο να σταματήσεις να το διαβάζεις.

?
?
?
?
?
?
?

Συνεχίζεις να διαβάζεις με προσωπική σου θέληση και επιλογή?
Ένταξη λοιπόν.

Άρα έχουμε:

1. Ενοχές = ( Στην φυσιολογική τους μορφή είναι φύλακας της συνείδησης μας και διορθωτής της πορείας της Ψυχής μας. Για όσους δεν έχουν σκοτώσει την συνείδηση τους. Όλα τα συναισθήματα που μας έχει δώσει η Δημιουργία έχουν λόγο ύπαρξης.
Όπως το Οργίζεστε, αλλά μην αμαρτάνετε. )

2. ΠΑΝΤΟΤΕ = Ο μόνος αληθινός χρόνος που έχουμε είναι το τώρα. Το τώρα είναι η Αιωνιότητα. Όποιος ζει στο παρελθόν η στο μέλλον είναι εκτός χρόνου και τόπου. Για μια πράξη που έγινε στο τώρα, ακόμα και όλη η αιωνιότητα να περάσει, η πράξη δεν αλλάζει. Ακόμα ένας άνθρωπος και αν μετανιώσει για όλη του την ζωή η πράξη δεν αλλάζει. Η μετάνοια που προέρχεται από την καρδιά (και μέσω του μυστηρίου της εξομολόγησης και της Θείας Μετάληψης) και όχι από την διάνοια είναι αυτή που κάνει την καταγραφή της αμαρτία να μαραίνεται από την ουσία της ψυχής. )

3. Αμαρτία = Είναι ο λάθος τρόπος λειτουργίας από τον φυσιολογικό. Είναι μια αστοχία σε πράξεις μας λόγια και σκέψεις μας.

4. Σκέψη= Ακολουθεί σχετικό μήνυμα.

Όποιος εξηγήσει το μυστήριο της σκέψης και κατ’ επέκταση του αιθέρα έχει βρει...

Από εκεί ξεκινάνε όλες οι ενέργειες. Σωστές και παραμορφωμένες. Δεν μπορώ να πω άλλα...

Σε ότι έχει να κάνει με τις αμαρτίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον λάθος τρόπο λειτουργίας μας.
Και όπως μας λέει και ο λόγος:

Δια πολλών Θλίψεων δει ημάς εισελθείν εις την Βασιλείαν των Ουρανών (Πράξ. 22 ιδ΄).

Δεν μας λέει συνέχεια. Άλλο το συνέχεια, και άλλο πολλές θλίψεις η σκέψεις. Οι ποιότητα των σκέψεων μας εξαρτάτε αν λειτουργούμε με Αγάπη Εγκράτεια και Ευγνωμοσύνη η Όχι.

Η εγρήγορση είναι αυτή που κάνει το Νου πάντα καθαρό. Το μυαλό του ανθρώπου είναι σαν αεροδρόμιο. Το πια σκέψη θα επιτρέψουμε να προσγειωθεί η να απογειωθεί είναι στην προσωπικής μας υπομονή παρατηρητικότητα και θέληση.

Για κάθε ανεπιθύμητη σκέψη την μαραίνουμε με την ευχή του Ιησού.
Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον. (Από τον Πειρασμό – Δοκιμασία – (πειρα-σμός= πείρα))

(και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. (Πονη-ρού = Από τον πόνο))

Οι σκέψεις που προσγειώνονται στο μυαλό μας, είναι αυτές που ξεκινάμε τον διάλογο μαζί τους.
Με αυτό τον τρόπο προσγειώνονται αυτές οι σκέψεις στην Διάνοια. Τα επακόλουθα τα ξέρετε.

Τον Αόρατο πόλέμο και την πάλι με τους Λογισμούς την έχω βιώσει. Μα δεν θα πω πολλά.
Τα λόγια μου μπορεί να είναι το ανοικτό πορτάκι για τον όποιο διαβάσει το μήνυμα στο να ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος.

Φίλε μου, το ότι δεν σου απαντάω σε πολλά ερωτήματα και γενικά ότι δεν μπαίνω σε αναλύσεις,
και το ότι δεν έχω γενικά διάθεση είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν έχει να κάνει με κανένα από τα παιδιά του esoterica.gr.
Απλά είμαι σε μια καλοκαιρινή διάθεση με επιθυμία να περνάω τον περισσότερο χρόνο στην φύση.

Και το Τελευταίο που θα ήθελα να πω για να κλείσω τον διάλογο είναι το εξής.
Αν κάποιος δεν πιστεύει στην Ορθοδοξία, κατά την ταπεινή μου σκέψη είναι μάταιο να προσπαθεί να εξήγηση το λόγο του ευαγγελίου.
Αν κάποιος δεν το κάνει με Αγάπη αλλά με Φόβο, μάλλον θα είναι μάταια η προσπάθεια.

Αυτά προς το παρόν. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι με θετικούς λογισμούς και γεμάτους Αγάπη.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.

just a man

Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων.

999

Edited by - Just_A_Man on 20/07/2004 12:09:26

Edited by - Just_A_Man on 20/07/2004 12:10:53

Edited by - Just_A_Man on 20/07/2004 12:12:26

NoiprocSΜέλος
20/07/2004, 13:36:26
Την καλημέρα μου σε όλους!!

Just_A_Man... γνώριζε ότι είμαι κι εγώ εδώ στο πλευρό σου συμπαραστάτης!

Ελεύθερε... , χαίρομαι που σε ξαναπετυχαίνω! Ελπίζω να είσαι καλά!
Φυσικότατα θα με βρεις αντίθετο στις απόψεις σου, άλλωστε οι δυό μας το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε αναλύσει αρκετά και με αρκετό ουζάκι αν θυμάσαι...

Φίλε Schwabe, δεν "γνωριζόμαστε" αλλά σε έχω παρακολουθήσει σε αρκετά θέματα και ομολογώ πως θεωρώ εσένα και τον Ελεύθερο απο τις πιο όμορφες παρουσίες του esoterica.gr.

Μια απορία μόνο...

Γιατί πάντα αυτοί που δεν πιστεύουν, έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτούς που πιστεύουν και ΠΟΤΕ το αντίθετο;;

Σε τι σας ενόχλησε ο Just_A_Man με όλα αυτά που λέει και πρεσβεύει;

Δεν είδα πουθενά(και κάθησα και διάβασα και τις 12 σελίδες του θέματος) τον Just_A_Man να προσβάλει κανέναν ή ακόμα και καμιά ιδεολογία ή θρησκεία ή αθεΐα...

Γιατί λοιπόν σας είναι τόσο δύσκολο, απλά να προσπεράστε και να μας αφήστε εμάς τους ανώριμους, αγράμματους, αδαείς, παραμυθάδες και φαντασιόπληκτους στον κόσμο μας;;;

Γιατί πρέπει να επιμένετε να μας πείσετε(και μάλιστα με υπερβολικό ζήλο θα έλεγα) για τα δικά σας πιστέυω;

Ζητάτε αποδείξεις για θέματα που ούτε κι εσείς μπορείτε να αποδείξτε αυτό που πρεσβεύετε.

Εμείς λέμε ΝΑΙ, εσείς λέτε ΟΧΙ!

Η διαφόρά μας είναι στο ότι εμείς λέμε ΝΑΙ και σε σας!!!
Ενώ εσείς με το που μας αντικρίζετε φρικάρετε και φωνάζετε, λες και έχουμε κάνει κάποιο μεγάλο έγκλημα! που ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ να πορευόμαστε με το δρόμο της ΑΓΑΠΗΣ και του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

ΓΙΑΤΙ;;;

Σε τι ΑΚΡΙΒΩΣ σας ενοχλούμε;

Ποιό είναι το πρόβλημα σας;;

Εμείς γιατί καταφέρνουμε να σας δεχόμαστε όπως είστε και με τα όποια πιστεύω έχει ο καθένας σας;

Δεν θα ήθελα να τα αναλύσουμε όλα αυτά σ' αυτό το πολύ ωραίο θέμα που συντηρεί με πολλή αγάπη ο Just_A_Man.
Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω να μη συνεχίστε με τον τροπό που κάνατε τελευταία. Ο Just_A_Man πολύ ευγενικά σας το ζήτησε αρκετές φορές και επανηλημένως αδιαφορήσατε στην έκκληση του!

Στην τελική πάρτε το χαμπάρι ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΑΣ!(που εσείς θεωρείτε επιχειρήματα)

Γι'αυτό αν δεν έχετε να μας πείτε κάτι σχετικό με την αγάπη τότε δεν μας ενδιαφέρει να σας ακούσουμε!!!

Just_A_Man, με συγχωρείς για την παρέμβαση. Ήθελα να σου πώ ότι έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά και θα ήθελα(όχι μόνο εγώ φαντάζομαι) να συνεχίσεις αδιαφορώντας για τυχόν άσχετες παρεμβάσεις όπως των δύο φίλων, γιατί εδώ δεν είμαστε για να αποδείξουμε τον Θεό, αλλά μόνο για να μιλήσουμε για την αγάπη!

Και πάλι την συγνώμη μου!

Ελπίζω φίλοι Schwabe και Ελεύθερε να ανεχτείτε τα σχόλια μου και να τα σεβαστείτε όπως πολλοί ανέχτηκαν και σεβάστηκαν τα δικά σας!

Πάντα... Φιλικά!!!

In This Life or The Next I Will Have My VENGEANCE!!!

Edited by - NoiprocS on 20/07/2004 13:37:58

Just_A_ManΜέλος
20/07/2004, 13:50:16
quote:

Καλό κουράγιο!

Ελεύθερος σε ευχαριστώ.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.

just a man

999

NoiprocSΜέλος
20/07/2004, 14:50:39
Η αγάπη είναι ευθύνη.

Γι' αυτό και δεν είναι ένα παιχνίδι, αλλά μια θαυμάσια και σοβαρή υποχρέωση, όταν δεν είσαι πια ελεύθερος να την αθετήσεις κατά την επιθυμία σου. Για τους φίλους σας σήμερα, για τους αγαπημένους σας αύριο θα είσαστε υπεύθυνοι γιατί θα "τους έχετε κάνει να σας αγαπήσουν" λέει ο Σαιντ Εξυπερύ στον "Μικρό Πρίγκιπά" του.

Θα γνωρίζετε αυτό το διδακτικό παραμύθι - αν όχι βιαστείτε να το αποκτήσετε - σαν μια πρώτη μύηση στις αλήθειες της καρδιάς. Είναι σ' ένα συναρπαστικό διάλογο μεταξύ του Μικρού Πρίγκιπα και της Αλεπούς που η λέξη "εξημερώνω" παίρνει την έννοια της αγάπης.
"Τι σημαίνει "εξημερώνω", ρωτά ο Μικρός Πρίγκιπας.
"Είναι κάτι πολύ ξεχασμένο, είπε η Αλεπού. Σημαίνει να "δημιουργείς δεσμούς".
"Να δημιουργείς δεσμούς;".
"Βεβαίως, απάντησε η Αλεπού. Δεν είσαι ακόμη για μένα παρά ένα μικρό αγόρι ολόιδιο με εκατό χιλιάδες μικρά αγόρια. Και δεν σ' έχω ανάγκη. Και ούτε εσύ μ' έχεις ανάγκη. Δεν είμαι για σένα παρά μια Αλεπού απαράλλαχτη με εκατό χιλιάδες άλλες Αλεπούδες. Αλλά άμα μ' εξημερώσεις, θα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον. Θα είσαι για μένα μοναδικός στον κόσμο. Θα είμαι για σένα μοναδική στον κόσμο".
"Αρχίζω να καταλαβαίνω, είπε ο Μικρός Πρίγκιπας. Υπάρχει ένα λουλούδι, νομίζω ότι μ' έχει εξημερώσει".
Αλλά η Αλεπού ξαναγυρνά στην πρώτη της σκέψη:
"Αν μ' εξημερώσεις, η ζωή μου θα γεμίσει φως. Θα γνωρίσω ένα καινούργιο περπάτημα, που θα είναι ολότελα διαφορετικό από τα άλλα. Τα άλλα με κάνουν να χώνομαι στη γη. Το δικό σου θα με καλεί έξω από τη φωλιά μου, σα μια μουσική".

Ξαναδιαβάστε αυτές τις σελίδες τις γεμάτες ποίηση και αλήθεια για την ανακάλυψη της φιλίας και της αγάπης.

Έτσι ο Μικρός Πρίγκιπας εξημέρωσε την Αλεπού. Και όταν πλησίασε η ώρα να φύγει:
"Αντίο, είπε η Αλεπού. Να ένα μυστικό. Είναι πολύ απλό: Μόνο με την καρδιά μπορείς να δεις σωστά. Ότι είναι ουσιώδες είναι αθέατο απ'το μάτι...".
"Ότι είναι ουσιώδες είναι αθέατο απ'το μάτι", επανέλαβε ο Μικρός Πρίγκιπας για να το θυμάται.
"Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτήν την αλήθεια, είπε η Αλεπού. Αλλά εσύ όμως δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Θα είσαι πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει".

Τίποτε άλλο δε μου φαίνεται πιο πλούσιο σε βαθύ δίδαγμα από αυτό το τρυφερό παραμύθι. Το ν' αγαπήσεις είναι σοβαρό. Το να κάνεις κάποιον να σ' αγαπήσει, είναι σοβαρό. Το να γίνεις απαραίτητος, είναι σοβαρό. Να γιατί πρέπει να υπάρχει μέτρο στις επιπολαιότητες και στους απερίσκεπτους δεσμούς. Μη ξεχνάτε το μάθημα της Αλεπούς. Μη σπαταλάτε τα πλούτη της καρδιάς σας... ΜΗΝ επιχειρήσετε να "κάνετε κάποιον να σας αγαπήσει" επιπόλαια.

Είσαστε υπεύθυνοι.

NoiprocSΜέλος
20/07/2004, 15:00:00

Ν’ ΑΓΑΠΑΣ

Από τότε που ωρίμασε μέσα μου ο λόγος του ευαγγελίου και οι πρώτες

σταλαγματιές άρχισαν να στάζουν στη θέληση μου, τα σπλάχνα μου

γέμισαν θλίψη, όλο το εσωτερικό μου στερήθηκε πάσης χαράς, και μια

φωνή ασταμάτητα συνεχώς, μέρα νύχτα στιγμή προς στιγμή όπου και αν

βρίσκομαι, ότι και αν κάνω όπως και αν βιώνω, μέσα στα βάθη της ψυχής

μου, με γλυκύτητα που δεν περιγράφεται ούτε βυθομετρείται, μέσα στα

βάθη του νου μου, χωρίς κανένα κενό να μεσολαβεί, σε όλο μου τον

εσωτερικό λόγο, φωνάζει με μελωδία ανέκφραστη, να αγαπάς να αγαπάς να

αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς, γλυκά συνεχίζει η μελωδία, να αγαπάς να

αγαπάς να αγαπάς, μέρα νύχτα ,στιγμή προς στιγμή να αγαπάς και τα

μάτια μου δάκρυα στάζουν φανερά και κρυφά και η μελωδία φωνάζει να

αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς,

ο πιο φτωχός της αγάπης- στεγνό ηφαίστειο που πάγωσε νιώθω -και όμως

η φωνή μου φωνάζει ότι και αν λέω ότι και αν σκέφτομαι όπως και αν

ενεργώ ότι και αν αναπολώ να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς και

είθε να γίνω πιστευτός από ντροπή τον ουρανό δεν κοιτώ αλήθεια λέω,

σκύβω το κεφάλι νου και σώματος ,λογικής και λόγου και όμως δεν παύει

μέρα και νύχτα και στον ύπνο και στο ξύπνιο και όταν πίνω νερό και

όταν τρώω και όταν προσεύχομαι και όταν και όπως, και στο γιατί και

στο πως και στο διότι και όταν με βρίζουν και όταν με κατηγορούν αλλά

και όταν με επαινούν, μια φωνή γλυκιά μελωδία, Θεού ωραιότητα, με

συνταράσσει συνεχώς, φωνάζοντας μου να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς να

αγαπάς να αγαπάς, πιο γρήγορη από το νου αφού να μετρήσω τις φωνές

αδυνατώ, να υπολογίσω πόσες φορές στο λεπτό αδυνατώ και η λογική μου

βλέπει τη ψυχή να συνεργεί μεθυσμένη στη γλυκύτητα του λόγου αυτής της

φωνής που μέσα μου φωνάζει να αγαπάς να αγαπάς να αγαπάς.

Dr.DoomΜέλος
20/07/2004, 15:32:33
Συγγνωμη που θα το πω αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω αλλο. Ρε συ
Just_A_Man που σε΄κονομησαμε απο κανενα μοναστηρι; Μας επρηξες στην αγαπη. Δε λεω μπορει κανεις να ειναι πωρωμενος αλλα αυτη η εμμονη σου πια ειναι απιστευτη. Μηπως αληθεια νομιζεις οτι εισαι ο Χριστος ο ιδιος; Με την υπερτατη αγαπη αγαπητε που πρεσβευεις οχι μονο τιποτα δεν προκειται να αλλαξει αλλα θα χειροτερεψουν τα πραγματα ακομα περισσοτερο. Ναι, πηγαινε πλυνε τα ποδια ολων των καθαρματων που μας εξουσιαζουν και θα εχει πολλη πλακα μετα. Ελεος πια, ελεος.. Φιλε De Atheist σε παρακαλω ελα να με βοηθησεις...

Παρτο στη μουρη και αυτο τωρα:

Science is my God, Anarchy my Religion.

Just_A_ManΜέλος
20/07/2004, 15:47:03
quote:

Συγγνωμη που θα το πω αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω αλλο. Ρε συ
Just_A_Man που σε΄κονομησαμε απο κανενα μοναστηρι; Μας επρηξες στην αγαπη. Δε λεω μπορει κανεις να ειναι πωρωμενος αλλα αυτη η εμμονη σου πια ειναι απιστευτη. Μηπως αληθεια νομιζεις οτι εισαι ο Χριστος ο ιδιος; Με την υπερτατη αγαπη αγαπητε που πρεσβευεις οχι μονο τιποτα δεν προκειται να αλλαξει αλλα θα χειροτερεψουν τα πραγματα ακομα περισσοτερο. Ναι, πηγαινε πλυνε τα ποδια ολων των καθαρματων που μας εξουσιαζουν και θα εχει πολλη πλακα μετα. Ελεος πια, ελεος.. Φιλε De Atheist σε παρακαλω ελα να με βοηθησεις...

Παρτο στη μουρη και αυτο τωρα:

Science is my God, Anarchy my Religion.

Dr.Doom,

Εδώ σε αυτό το topic μιλάμε για την Εν Χριστό Αγάπη.
Είναι προσωπική επιλογή του καθένα μας να διαβάζεις το κάθε topic και δεν του το επιβάλει κάνεις.

Η Αγάπη χαρίζετε ελεύθερα και δεν επιβάλετε.

Αν σε αναστατώνει το παρόν topic, μάλλον το διαβάζεις με φόβο και όχι με Αγάπη.
Δεν θα μας πειράζει να μην το διαβάζεις.

Όσο για το αν είμαι ο Χριστός, το έχω απαντήσει.
Θα σε παρακαλούσα πριν ξανά τοποθετηθείς στο topic να είσαι πιο προσεκτικός και να διαβάσεις όλες τις σελίδες.

Σε ευχαριστώ,

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.

just a man

999

Edited by - Just_A_Man on 20/07/2004 15:48:46

Just_A_ManΜέλος
20/07/2004, 16:04:42
NoiprocS,

Σε ευχαριστούμε για τα όσα μας πρόσφερες.
Σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση σου.

Εύχομαι ΠΑΝΤΑ να έχουμε Εκείνον στην Καρδιά μας.

Τότε, θα έχουμε μόνιμα συμπαράσταση και καθοδήγηση στο ταξίδι μας, και η Ψυχή μας θα είναι λουσμένη από το ΦΩΣ του, την Αλήθεια και γεμάτη Ζωή.

Σε ευχαριστούμε.

Με αγαθή Αγάπη 7Χ7.

just a man

999