- ΑΓΑΠΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ...! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Αν είναι να με πληγώνεις,καλύτερα άστο...
Αν είναι να με κάνεις να νιώθω χάλια,καλύτερα φύγε...
Αν είναι να μου μιλάς με άδειες λέξεις,καλύτερα σώπα...
Μη με σκοτώνεις με τα λόγια σου...
Μη με σκοτώνεις με λέξεις που θα έπρεπε να ανασταίνουν...
Τι να την κάνω την αγάπη σου αν απλά μου το λες???
Τι να τις κάνω τις υποσχέσεις σου αν είναι μόνο λόγια???
Δε χρειάζονται.Σε συμπαθώ και χωρίς αυτές.
Δε χρειάζεται να μου τάζεις πράγματα για να σε θαυμάσω.
Τελικά τι έχει σημασία???...Να αγαπάς ή να το δειχνεις???
Τα λόγια ή οι πραξεις???
και τελικά οι πράξεις ή οι σωστές πράξεις???
Αν η αγάπη σου είναι μόνο λόγια ή πραξεις που με σκοτώνουν τοτε ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω...
Φιλικά
Ευγένιος & Σεμινάκι
Η ωριμοτητα συνισταται στην αποκαλυψη πως ερχεται καποια στιγμη που ολα οσα πιστευεις ανατρεπονται και παντα θα υπαρχει κατι που δεν μπορεις να κατανοησεις..
Είναι δυστυχώς στον ίδιο μας τον εαυτό φίλη semina και το πως θέλουμε να αντιληφθούμε την "αγάπη". Τι περιμένουμε από τους άλλους; Τι χρειαζόμαστε από αυτούς;
Πολλές φορές θέλουμε να λάβουμε ην αγάπη με τον δικό μας τρόπο. Το ξέρω, είναι σκληρό να θέλει κάποιος άνθρωπος να "πάρει" αγάπη,και να μην την παίρνει, όμως στο μόνο που έχω καταλήξει μέχρι στιγμής, είναι, να μάθουμε να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να αποδεχτούμε τους άλλους έτσι όπως είναι.
Φιλικά...
(Αν είναι να μην με πληγώνεις καλύτερα άστο...)
έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι ανοιχτοί
ειν' η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή !
ζήσε μαζί μας στον αέρα, στη φωτιά, στη βροχή
(αν είναι να με κάνεις να νιώθω καλά καλύτερα φύγε!)
μας περιμένουν άδειες μέρες, ραγισμένοι ουρανοί !
ειν' η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή
(θέλω να πεθάνω απο την αγάπη σου για να μπορέσω να αναστηθώ...)
ειν' η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή !
Βάλε φωτιά σ' ότι σε καίει, σ' ότι σου τρώει τη ψυχή !
Φίλοι μου η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος.
Βεβαίως είναι όμορφο θέμα για συζήτηση, αλλά πιστεύω οτι ο χώρος προσφέρεται για την γενικότερη έννοια αυτού του συναισθήματος καθώς και οτι το αδικούμε αν το περιορίζουμε στην ερωτική του μορφή.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ
μάθουμε και να πετάμε...
(αν θέλετε να σκοτώσετε την αγάπη, συζητήστε την...)
Φυσικα και στην αγαπη δεν μπορεις να πεις θα το δεχτω αυτο χωρις να το νιωσω..αλλα υπαρχει πολλων ειδων αγαπη..φιλικη αγαπη,η αδερφικη αγαπη,η ερωτικη..
Πράγματι μονο με πραξεις μπορεις να την δειξεις την αγαπη,τα λογια ειναι φτωχεια αλλα ειναι και η αιτια που πολλοι ανθρωποι μπορουν να πληγωθουν διοτι πιστευουν τα λογια..
Να ενεργεις με σωστες πραξεις???Μια μικρη παρεξηγηση θα φερει το τελος???Ε οχι δα..η αγαπη που νιωθουν 2 ατομα,οποιαδηποτε σχεση και αν τους συνδεει δεν μπορει να ληξει με μια παρεξηγηση..τι αγαπη θα μπορουσε να ειναι??Απλα το κανω ειναι πως μια παρεξηγηση ειναι το εναυσμα για το τελος,θα εξαρτηθει απο το πως θα το χειριστουν..
Φιλικα,
Σεμινακι και Ευγενιος
Η ωριμοτητα συνισταται στην αποκαλυψη πως ερχεται καποια στιγμη που ολα οσα πιστευεις ανατρεπονται και παντα θα υπαρχει κατι που δεν μπορεις να κατανοησεις..
Εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες..με προβληματισε και μενα τον τελευταιο καιρο αυτο...το γεγονος οτι περιμενουμε κατι..παντα περιμενουμε.παντα χρειαζομαστε..συνδεουμε την ευτυχια μας με αυτο..
και στο τελος αυτο ειναι που ποναει,γιατι δεν πηραμε αυτο που περιμεναμε..την αγαπη που εμεις θελησαμε..
Εχεις δικιο,ολα αναμενονται στην καλυτερη γνωση του εαυτου μας...αν ξερουμε καλα εμας τοτε θα μπορεσουμε ισως να καλυφθουμε απο την δικη μας αγαπη και ετσι να δεχτουμε τους αλλους οπως ειναι..
Με φιλικη διαθεση,
Ευγενιος και Σεμινακι
quote:
Φίλοι μου η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος.
Βεβαίως είναι όμορφο θέμα για συζήτηση, αλλά πιστεύω οτι ο χώρος προσφέρεται για την γενικότερη έννοια αυτού του συναισθήματος καθώς και οτι το αδικούμε αν το περιορίζουμε στην ερωτική του μορφή.
Πιστεύω πως πραγματικά έχεις δίκιο σε όσα λες. Η αγάπη σαφώς και δεν περιορίζεται στις ερωτικές σχέσεις.
Θα σου πω μια ιστορία:
Ας πούμε πως είναι ένας άνθρωπος, ο Γιάννης. Έχει μια αρρώστια αλλά δεν το ξέρει. Το ξέρουν ο Γιώργος, ο Γεράσιμος και ο Γαβριήλ.
Ο Γιώργος του λέει: «Έχεις αυτό. Κάνε κάτι να το διορθώσεις γιατί με ενοχλεί.»
Ο Γεράσιμος του λέει: «Έχεις αυτό. Έψαξα όμως και σου βρήκα ένα φάρμακο για να γίνεις καλά. Να το.»
Ο Γαβριήλ του λέει: «Θες καφέ;». Και του βάζει κρυφά στον καφέ την πρώτη δόση του φαρμάκου. Το ξέρει πως μια δόση δεν αρκεί και θα πρέπει να του το δίνει συνέχεια για αρκετό καιρό, αυτό όμως δεν τον ενοχλεί καθόλου. Ίσα ίσα που χαίρεται να βρίσκεται μαζί του και πίνουν καφεδάκι.
Η πρώτη περίπτωση μου έχει τύχει(Ευγένιος). Η κοπέλα με πλήγωσε απίστευτα. Η δεύτερη όχι. Για την τρίτη δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Όμως νιώθω καλά κι αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό.
Ξέρω, θα μου πεις πάλι σε κοπέλα και ερωτική σχέση το πάμε αλλά μια σχέση άντρα και γυναίκας δεν είναι πάντα ερωτική. Έτσι;
Ποιος είναι γενικά ο σωστός τρόπος να αγαπάμε; Ο εγωιστικός; Ο αρρωστημένος; Ο παθιασμένος;
Ο σωστός είναι ο υγιής, όταν νοιαζόμαστε για τους άλλους, αγάπάμε τους άλλους αλλά ξέρουμε να υπολογίζουμε και το πως περίπου θα αντιδράσει σε όσα του πούμε. Εσείς τι λέτε;
Φιλικά
Σεμινάκι & Ευγένιος
Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα παιδί. Ας μην το σκοτώσουμε. Είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.
quote:
Ας μάθουμε πρώτα να περπατάμε και ίσως μια μέραμάθουμε και να πετάμε...
Μας προβληματίζεις...!!!
Πως θεωρείς την αγάπη; Σαν πέταγμα ή σαν περπάτημα; Για μας είναι περπάτημα. Γιατί η ίδια η ζωή αυτό θα πρέπει να είναι. Ένα σύνολο από πράξεις αγάπης. Το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακριβώς αυτό. Αγάπη.
Γενικά, οι περισσότεροι πιστεύουν πως η αγάπη είναι μια μεγάλη έννοια. Μια μεγάλη λέξη. Διστάζουν να πουν "Σ' αγαπάω" γιατί λένε πως είναι τεράστιο. Είναι το πιο γλυκό πράγμα του κόσμου! Γιατί να το φοβάσαι; Γιατί να μην το πεις; Γιατί να μην μοιραστείς με τους άλλους κάτι τόσο υπέροχο όσο αυτό;
Φιλικά
Σεμινάκι & Ευγένιος
Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα παιδί. Ας μην το σκοτώσουμε. Είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.
Σαφώς την αγάπη μπορεί κανείς να την εκφράσει με πολλούς τρόπους.
Απλά θα ήθελα να πω οτι το συναίσθημα αυτό είναι μια πολύ σημαντική μορφή ενέργειας που επιρρεάζει θετικά ή αρνητικά και αυτόν που το εκπέμπει και αυτόν που το δέχεται.
Επίσης θα έπρεπε να μας γεμίζει και να μας καθορίζει σαν οντότητες για να γίνει η κλίμακα προς τα πάνω.
Εννοώ πως εκτός απο ανθρώπους και ζώα μπορούμε να αγαπάμε οτιδήποτε γύρω μας (καταστάσεις , σκέψεις...).
Γι αυτό και πρότεινα να δοθεί μια τέτοια προέκταση στο θεμα.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ
Ο άνθρωπος σαφώς μπορεί να αγαπήσει, αλλά ο εγωισμός, η ζήλια, ο φθόνος, ο εγωισμός το κάνουν αδύνατο.
Μόνο μέσα από διαδικασία αυτοκριτικής και μετά από σκληρή δουλεία με τον εαυτό μας και τα ελλατώματα μας μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και κατά επέκταση τους ανθρώπους γύρω μας.Μόνο όταν μπορούμε να στηριχτούμε στα πόδια μας συναισθηματικά αντί να κρεμόμαστε από τους άλλους για την ευτυχία μας.Μόνο όταν καταλάβουμε ότι γεννιόμαστε μόνοι, πεθαίνουμε μόνοι και κάνουμε την διαδρομή (εσωτερική) μόνοι μας στη ζωή και απλά όλοι οι άλλοι είναι παρέα, συντροφικότητα κτλ.
Μετά από όλα αυτά σκέφτομαι αν εχω αγαπησει πραγματικά στη ζώη μου...και αμφιβάλω!
quote:
βασικα εδω(ετσι οπως γινεται το θεμα τουλαχιστον)μηλαμε για την αγαπη αναμεσα σε 1 ζευγαρι ετσι?κυριως αυτη ειναι η αγαπη που λεμε ευχαριστω αλλα δεν θα παρω!!!εκει ειναι που τολμαμε περισσοτερο!με λιγα λογια δεν λεμε "θα τολμησω να γινω φιλος με καποιον"αλλα ειναι πιο συνηθησμενο να λεμε"θα τολμησω να αγαπησω καποιον"
Φιλε Jason_18,
Η αγαπη υπαρχει παντου,οχι μονο σε ενα ζευγαρι!!!Στο μονο που διαφερει μια φιλια απο μια αγαπη ζευγαριου ειναι οτι τους φιλους δεν τους συνδεει το παθος,η ερωτικη επιθυμια..Οταν αγαπας παντου τολμας!!![]()
Φιλικα,
Ευγενιος και Σεμι
quote:
το συναίσθημα αυτό είναι μια πολύ σημαντική μορφή ενέργειας που επιρρεάζει θετικά ή αρνητικά και αυτόν που το εκπέμπει και αυτόν που το δέχεται.Επίσης θα έπρεπε να μας γεμίζει και να μας καθορίζει σαν οντότητες για να γίνει η κλίμακα προς τα πάνω.
Εννοείται! Τι ζωή θα ήταν αυτή που η αγάπη δεν θα ήταν σημαντική; Πως θα μπορούσαμε να ζούμε χωρίς να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας; Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως έχουμε τα πάντα στην ζωή μας (από τις έννοιες: ισότητα, ελευθερία, δημοκρατία. Δεν είμαστε πια στον Μεσαίωνα. Μπορούμε να ζούμε και να παλεύουμε για την ζωή μας χωρίς να φοβόμαστε πως την επόμενη στιγμή μπορεί να μας πάρουν για εκτέλεση ως προδότες.)
Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να εκφραστούμε γενικά πιο ελεύθερα. Τι θα ήταν προτιμότερο να εκφράσουμε; Μίσος; Ή αγάπη;
Ας είναι η αγάπη μας σε όποια μορφή μπορόύμε να της δώσουμε, φτάνει να είναι υγιής.
quote:
Εννοώ πως εκτός απο ανθρώπους και ζώα μπορούμε να αγαπάμε οτιδήποτε γύρω μας (καταστάσεις , σκέψεις...).
Για τις καταστάσεις μπορώ να το δεχθώ υπό όρους φυσικά. Μπορούμε να αγαπήσουμε μια άσχημη κατάσταση, π.χ. την πείνα; Θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λιγάκι παραπάνω.
Οι σκέψεις είναι φυσικά ωραίες, όμως είναι γύρω μας ή μέσα μας;
quote:
Γι αυτό και πρότεινα να δοθεί μια τέτοια προέκταση στο θεμα.
Και πολύ καλά έκανες. Απορώ που δεν το σκεφτήκαμε ως τώρα. Μόνο αν γίνεται να μας αναλύσεις περισσότερο τις απόψεις σου για τις σχέσεις και καταστάσεις.
Φιλικά
Σέμι & Ευγένιος
καλως μας ηρθες!!
Αυτο που λες ειναι true!Αν δεν αγαπησει καποιος τον εαυτο του τοτε οι αλλοι αποκλειεται να τον αγαπησουν..Γιατι καλο μου να μπουν και να παρουν οτι θελουν???τοσο κακος ειναι ο κοσμος στον οποιο ζουμε???..ο ιπποτισμος φυσικα και δεν χαθηκε...μπορεις να βρεις ανθρωπους ομορφους που στο περασμα τους δεν θα σου κλεψουν την καρδια αλλα ισα ισα μπορει να σε βοηθησουν και να σε αγαπησουν πολυ..Επιδιωκουν να παρουν???Οχι καλε μου ανθρωπε,δεν θα το εθετα ετσι..απλως θελουν να ζησουν,να δωθουν και να αγαπησουν...αυτο δεν ειναι κακο,ωστοσο παντα πρεπει να προσεχουμε λιγο,αλλα το ν πληγωνεται καποιος ειναι αναποφευκτο..τρεχα και γυρευε??..διοτι αν τρεξεις και γυρεψεις,ισως τελικα βρεις τη λιγη που απομεινε
Φιλικα,
Ευγενιος και Σεμι
Υ.Γ.Αυτοκολλητακι παμε για καφεδακι???![]()
quote:
Αγάπη...είναι να δίνεις διαρκώς θετική ενέργεια χωρίς να περιμένεισ αντίκρισμα. Να συγχωρείς χωρίς να υπάρχει ίχνος μίσους στην καρδιά σου. Να χαιρεσαι με την ευτυχία του άλλου και ας μην είσαι εσύ το επίκεντρο της ευτυχίας του...
Και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου! Αγάπη είναι όλα αυτά που μας είπες!
quote:
Ο άνθρωπος σαφώς μπορεί να αγαπήσει, αλλά ο εγωισμός, η ζήλια, ο φθόνος, ο εγωισμός το κάνουν αδύνατο.
Σωστά κι εδώ. Μόνο κάτι: Αυτά είναι μόνο όλα όσα εχει ένας άνθρωπος μέσα του; Δεν υπάρχει κάπου και η ανθρωπιά; Δεν υπάρχει κάπου και η καρδιά του; Αδύνατο όχι. Για το δύσκολο τώρα:
quote:
Μόνο μέσα από διαδικασία αυτοκριτικής και μετά από σκληρή δουλεία με τον εαυτό μας και τα ελλατώματα μας μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και κατά επέκταση τους ανθρώπους γύρω μας.Μόνο όταν μπορούμε να στηριχτούμε στα πόδια μας συναισθηματικά αντί να κρεμόμαστε από τους άλλους για την ευτυχία μας.Μόνο όταν καταλάβουμε ότι γεννιόμαστε μόνοι, πεθαίνουμε μόνοι και κάνουμε την διαδρομή (εσωτερική) μόνοι μας στη ζωή και απλά όλοι οι άλλοι είναι παρέα, συντροφικότητα κτλ.
Μετά από όλα αυτά σκέφτομαι αν εχω αγαπησει πραγματικά στη ζώη μου...και αμφιβάλω!
Ή αγάπη δεν είναι άπιαστο όνειρο. Ίσα ίσα που θα έπρεπε να γίνει η ίδια μας η ζωή, η καθημερινότητα μας. Βέβαια, κάτι το καθημερινό παύει να είναι και κάτι το σημαντικό, έτσι μας έχουν μάθει... Λάθος φυσικά! Χρειάζεται όμως να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, ναι. Κι αυτό για να μην μας πληγώνουν οι άλλοι όταν μας μιλάνε με σκληρά λόγια. Σίγουρα αν αγαπάς τον εαυτό σου τα σκληρά λόγια θα μετατραπούν σε απλές παρατηρήσεις, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις σε βελτιώσεις.
Αγαπάω τον εαυτό μου δεν σημαίνει πως μένω έτσι όπως είμαι, αφού η ίδια η αγάπη δεν είναι κάτι το στατικό. Αγαπάω σημαίνει βελτιώνομαι όσο μπορώ έτσι ώστε να μπορώ να δίνω ακόμα περισσότερα στους άλλους.
Είναι λογικό να αναρωτιέσαι αν έχεις αγαπήσει πραγματικά φίλε/η μου. Η αγάπη σου φαίνεται βουνό. Γίνε πιο αισιόδοξος και κυρίως μάθε να αγαπάς την ζωή σου. Τότε όλα θα σου φανούν ακόμα πιο εύκολα και προσιτά.
Φιλικά
Σέμι & Ευγένιος
Πρώτα πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας αγνά και καθαρά και ν' αλλάξουμε ψυχολογική στάση απέναντι στη ζωή μας.
Τι γίνεται όμως όταν η αγάπη μοιράζεται? Τρείς δεν χωρούν σε μια σχέση και τότε η σχέση γίνεται αιχμαλωσία!!!
Ο μεγαλύτερος φόβος της ΑΓΑΠΗΣ είναι η ΑΠΩΛΕΙΑ.
Το τραγούδι της Γαλάνη "Παραιτούμαι" μιλάει για μια αγάπη που δεν εχει να δώσει τίποτα άλλο αφου την έχουν στραγγίξει.
ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ
Παραιτούμαι δεν αντέχω άλλο
Για τα πάντα να σε συγχωρώ
Και μπορώ με δράκους να τα βάλω
Όμως με το ψέμμα δεν μπορώ.
Και να το παλέψω τι θ'αλλάξει
Άλλη μια φορά θα πληγωθώ
Κράτα τη ζωή που σου'χω φτιάξει
Κι άσε με να φύγω να σωθώ.
Παραιτούμαι
Απ'τη ζωή σου παραιτούμαι
Απ'οσα ζήσαμε και ζούμε