- Κέλσος: Αληθής Λόγος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πολύ ενδιαφέρον το τοπικ, το διάβασα από την αρχή και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να καταθέσω και γω την άποψή μου.
Φίλε τρεχα είσαι πραγματικά πιστός. Και αυτό πάρτο όπως θες.
Είναι τρομακτική η δυσκολία στην ανάγνωση των γραφόντων σου, μου θυμίζει την δυσκολία που είχα στo μάθημα των χριστιανικών, εεε θρησκευτικών ήθελα να πω στο σχολείο...
Πραγματικά συγχαρητήρια. Είσαι πιστός.
Αλλά ειλικρινά , αφιερώνεις τόσες γραμμές με λόγια του αέρα, ενώ οι συνομιλητές θέτουν συγκεκριμένα πλαίσια και βάσεις διαλόγου. Αρνείσαι επανειλλημένα και έμμεσα να απαντήσεις με επιχειρήματα ,πχ στην περίπτωση του Εαρινού με τον Αριστοτέλη.
Καλή και η αερολογία, η παρενθετική χρήση βιβλικών προτάσεων , αλλά δεν παράγει κάτι το γραπτό σου. Δεν υπάρχει κανένας συλλογισμός.
Προτάσεις τυχαίες, σοφίες, και λοιπά χωρίς καμία οργάνωση. Έχεις δική σου άποψη, ή προσπαθείς να βρεις επιχειρήματα για να στηρίξεις αυτά που πιστεύεις;
Φίλε μου, η θρησκεία στην οποία είσαι πιστός, αυτά τα οποία εσύ πρεσβεύεις αυτή τη στιγμή και κόπτεσαι, είναι η θρησκεία που πρεσβεύει την έννοια της αμαρτίας. Την έννοια που έδωσαν οι Εβραίαι(Ναζωραίοι)δημιουργοί του Χριστιανισμού τουλάχιστον, γιατί στα αρχαία ελληνικά μιλάμε για μια λέξη με τελείως διαφορετικό νόημα.
Η έννοια της αμαρτίας στον χριστιανισμό έχει μια λειτουργία ευνουχισμού, πολύπλευρου ευνουχισμού της προσωπικότητας και της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου. Τι παράγει μια θρησκεία που έχει σαν κεντρικό πυρήνα της την έννοια της αμαρτίας;Τι προιοντα δίνει στην κοινωνία; Όχι πολλά.
Και για να είμαστε ξεκάθαροι, το στόρυ έχει ως εξής. Όλος ο μύθος του Ιησού, της γέννησης,των μάγων απο την Ανατολή , τη σταύρωση,3 μέρες, ανάσταση , αποτελεί προσωποποίση των κινήσεων του Ήλιου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Πολύ όμορφα. Κάποιοι πολύ έξυπνοι λοιπόν,αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το μύθο και να δημιουργήσουν κάτι καινούριο. Να το κάνω πιο λιανά...Η κίνηση του ήλιου κατά τη διάρκεια του έτους είναι κάτι απολύτως φυσικό. Είναι νόμος της φύσης, είναι μαγικό. Η φύση και η ισορροπία της είναι κάτι μαγικό, κάτι θεικό, αλλά θα το πούμε άλλ φορά αυτό. Έρχονται λοιπόν οι τυπάδες αυτοί, και αυτό το απολύτως φυσικό φαινόμενο, το μασκαρεύουν. Το παρουσιάζουν σαν κάτι τελείως μεταφυσικό.Σαν κάτι μοναδικό.Να αυτός είναι ο γιος του Θεού, και είχε μαθητές και είπε αυτά, και πρέπει να τα κάνουμε αυτά αλλιώς δεν θα σωθούμε. Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι ήταν μια θρησκεία που απευθυνόταν στους φτωχούς, τους αγράμματους,(εδώ καταλαβαίνουμε και με ποια έννοια αποκαλεί ο Νίτσε τον χριστιανισμό σα μια θρησκεία οίκτου), το γλυκό δένει για τα καλά.
Φίλε τρέχα θα σου πω και κάτι άλλο. Ναι, ο αρχαίος ελληνικός κόσμος από ένα σημείο και μετά πέρασε σε παρακμή, όπως συμβαίνει με κάθε τι άλλο, έτσι διατηρείται η ισορροπία, έτσι είναι ο κύκλος της ζωής σε κάθε τι. Ο χριστιανισμός όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακμάσει, γιατί δεν υπόκειται σε ισορροπία. Είναι συνεχώς στο ναδίρ, δεν γνώρισε ποτέ πραγματική ακμή ούτε και πραγματική παρακμή,μια θρησκεία που ανέκαθεν διακρινόταν από μια λίγδα, κάτι βρωμάει πως να το κάνουμε. Και αυτό φαίνεται από τα εγκληματικά διατάγματα κατά των Ελλήνων αυτοχθόνων, η καταπάτηση των αρχαίων ελληνικών ναών. Σε αυτό θα σταθώ. Οι ναοί ως επί το πλείστον χτίζονταν πάνω σε χώρους με ιδιαίτερη ενέργεια. Και έρχονται οι καλοί χριστιανοί..τι λέει ρε παιδιά, άλλο μέρος δεν βρήκατε ε;; Παράσιτο θυμίζει όλο αυτό, μπαίνει μέσα στον ξενιστή και τον χρησιμοποιεί για να θρέφεται.Ε λοιπόν ο χριστιανισμός είναι ένα τέτοιο. Παίρνει μια ιστορία που μιλάει καθαρά συμβολικά και κάνει τον κόσμο να πιστεψει πως η συμβολική ιστορία είναι αυτό που πραγματικα συνέβη. Μιλάμε για παρωπίδες.Δημιουργεί ενοχές. Ενοχές που δημιουργούν καταγραφές...Διαχρονικά...Ανα τους αιώνες...
Φανταστείτε τι πληγή στην συνείδηση του πλανήτη έχουν κάνει αυτές οι θρησκείες. Οι επιούσιες θρησκείες. Οι θρησκείες της σωτηρίας, με το ζόρι. Δεν θέλουμε ρε παιδιά, πως να το κάνουμε.
Δεν θέλω να φοράω μάσκα καθημερινά, θέλω να είμαι αυτός που είμαι. Δεν θέλω να νιώθω ενοχές επειδή πράττω σύμφωνα με αυτό που μου λέει η ψυχη μου.
Δεν θέλω να με εξαναγκάζουν σε πνευματικά δεσμά.
Νισάφι πια.
Και για να συνοψίσω. Ορισμένα από τα κείμενα λειτουργούν σαν αστρολογικά εγχειρίδια, περιγράφοντας κινήσεις του ήλιου και το ταξίδι του μέσα στους αστερισμούς.
Αυτά οι συγγραφείς τους τα έγραψαν υπό μορφή κωδικοποίησης.
Ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ.Ο Ιησούς είναι η προσωποποίηση του Ήλιου και του συμπαντικού του ταξιδιού.
Μας ενημερώνουν πως ο ήλιος(Ιησούς)μπήκε στην εποχή των ιχθύων(ψαράδες, 2 ψάρια κτλ κτλ) , και μας λένε επίσης πως η επόμενη εποχή θα είναι αυτή του Υδροχοόυ. Απλά τα πράγματα. Είναι μια καταγραφή συμπαντικών μηχανισμών.ΠΟυ είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν από διάφορους πολιτισμούς.Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
ΑΠο κει και πέρα κάποιοι το καπηλεύτηκαν όλο αυτό, κάποιο εβραίοι, κράτησαν τη βασική δομή,πρόσθεσαν και κάποιες ομορφιές την έκαναν την ιστορία εβραική, προσωπική , πέταξαν μέσα τα υλικά που ήθελαν και εξαπλώθηκαν με το έτσι θέλω , παντού. Και έστησαν τα τσαρδιά τους, σε σημεία που ήξεραν, τα έκαναν δικά τους. Έγιναν οι κριτές της ανθρωπότητας, κράτησαν τον άνθρωπο πίσω όσο μπορούσαν.
Η παραγωγή ανθρώπων κλειστών, αγράμματων, αφελών, γεμάτων με ενοχές που πίστευαν το παραμυθάκι ήταν εύκολη υπόθεση...Πλέον έχει εκσυγχρονιστεί και έχει παραδόσει την θέση της στην τηλεόραση που σε συνδυασμό με τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση δημιουργούν πολύ πιο εύκολα τέτοιου είδους ανθρώπους χωρίς τις τριβές που παρατηρούνταν κατά την χρήση της θρησκευτικής μεθόδου.
Το σκοπό τους τον πέτυχαν, και συνεχίζουν να τον πετυχαίνουν , κρατάνε την ανθρωπότητα πίσω.Αλλά επειδή είμαστε κομμάτι της φύσης, και η φύση είναι κομμάτι ένος μεγαλύτερου οργανισμού που ξέρει να διατηρεί την ισορροπία, θα βρεθεί και πάλι ο τρόπος και όλα αυτά τα σαράκια θα φύγουν από πάνω μας, και θα μαστε και πάλι ελεύθεροι.
Εάν εσύ φίλε τρέχα δεν βλέπεις την θεικότητα σε κάθε σου κίνηση, σε κάθε σου βλέμμα, αν δεν νιώθεις την θεικότητα του να αντιλαμβάνεσαι τις εμπειρίες που ζεις. Αντιλαμβάνεσαι και επεξεργάζεσαι, και έχεις τη δυνατότητα να πας παρακάτω τη σκέψη σου, όριο δεν υπάρχει. Αρκεί να είσαι απαλλαγμένος από κάθε είδους προκατάληψη....Μαιευτική , Σωκράτης. Μας έδειξε τον τρόπο να παμε μπροστά, γιατί κάθε άνθρωπος μετέχει της θεικής φύσης και όλοι οι ανθρωποι ενωμένοι , απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και αγκιλώσεις στο μυαλό τους , δημιουργούν το όλον, που είναι ένα...
Θετική ενέργεια παίδες. Δείτε το ματριξ.
Είναι εκει έξω, απλά πρέπει να βγάλουμε κάθε παρωπίδα που μας έχουν φορέσει από την παιδική ηλικία.
Αυτά τα ολίγα.
Μια απλή ερώτηση έκανα, μια απλή απάντηση ήθελα. Ούτε κύρηγμα ούτε άλλα αντ' άλλων.
quote:
Το λεει καθαρα. Ο Πατερας γενναει τον Υιο.
Τι λέει καθαρά, πώς τον γέννησε; Πού ακριβώς το λέει αυτό; Η ερώτηση ήταν: Πώς ακριβώς γέννησε ο Πατέρας τον Υιό. Απλό είναι. Και, φυσικά, αν θέλεις, μας λες και πώς το γνωρίζεις εσύ.
quote:
για το Αγιο Πνευμα λεει ότι εκπορευεται. Ουτε ‘’κατασκευαζεται’’ ουτε ‘’ γενναται’’
Μάλιστα. Δηλαδή πώς υπάρχει; Το πήραν έτοιμο; Το βρήκαν εκεί μόνο του μια μέρα που πήγαν βόλτα ο πατέρας με τον υιό και είπαν "δεν το παίρνουμε κι αυτό μαζί μας;".
Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να απαντήσετε σ'αυτό που σας ρωτάνε και για μία απλή απάντηση γράφετε ένα σωρό ανοησίες; Και το "δεν γνωρίζουμε, αλλά πιστεύουμε ότι..." μια χαρά απάντηση είναι. Ακόμη και το "δεν ξέρω" βρε παντογνώστες, απάντηση είναι και μάλιστα προτιμότερη της άκριτης αμπελοφιλοσοφίας.
Αλλά το να παρουσιάζετε το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας σαν σκέψη και λόγο του θεού... πάει πολύ.
Αλλά, θα μου πείτε, "κι ο Ιησούς δεν είπε ποτέ ότι είναι θεός αλλά με ψηφοφορία έγινε κι αυτός θεός, στην αγία τριάδα θα κολλούσαμε;"
Σωστό κι αυτό.

macedon
Ή μήπως ήταν και αυτά για να ηρωοποιήσουν τον αυτοκράτορα;Δεν νομίζω με τέτοιες εγκληματικές διακηρύξεις και πράξεις.
Απλά έτσι έπρεπε να γίνει, και επεκτάθηκε σαν καρκίνος.
αυτός που έχει φτάσει κάπου, όχι με τις δηλώσεις και θέσεις του,
αλλά με τη ζωή του...Στο μάθημα των..χριστιανικών,εε θρησκευτικών, εγώ σαν παλιαιοημερολογίτης, ήμουνα στο ..πύρ το εξώτερον,σαν
μαθητής,αλλά έμαθα τι πιστεύω και ειχα λόγο, τέτοιο, που κι οι καθηγητές, μόνο στη βαθμολογία με τιμωρούσαν..Μέσα στη τάξη, έλεγαν μόνο ότι έχω δίκιο...
Δηλαδή, επειδή θέλω να ασχοληθούμε μια φρορά με την ουσία της διαφοράς μας με όσους λένε για 12θεα και άλλα φαιδρά,είναι η εποχή
του ..παρδαλού όυτως ή άλλως, το αν υπάρχει πνεύμα, αν ο Θεός είναι αιώνιος , αν εμείς είμαστε αιώνιοι, αοριστολογώ, ενώ άλλοι με προσωπικές κρίσεις, μιλάνε ουσιαστικά...
Μήπως είσαι κάποιος που απλά ήθελε να έχει...πλειοψηφία και βάζεις
άλλο όνομα;Λέω, μήπως...
Το λέω γιατί παρωπίδες φοράνε όσοι δεν συζητάνε και όσοι δεν ψάχνουν
το νοημα, αλλά να περάσουν τη θέση τους..Εγώ ψάχνω,πότε θα συζητήσουμε ρε παιδί μου, τι περιμένει ο καθένας για αύριο,για μέλλον,για επόμενο κόσμο;Τι ρόλο θα παίζει αυτός και τι ρόλο ο θεός
του στον κόσμο αυτό...
Η αρχαία ...καπηλεία του Θεού,έζησε όσο υπήρχε άγνοια, απο τότε που
οι φιλόσοφοι καταδείξαν πόσο γήινη ήταν, παρήκμασε και έπρεπε να υπάρξει η συνέχεια..Ο χριστιανισμός...Το μίσος σας...
Για που; Για την θρησκεία της αγάπης....Και είναι καλύτερα, με τον
μουρντάρη Δια;
.....Ούτε την γυναικα σου δεν θα είχες σίγουρη...Μην ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα ο θηλυμανής Διας, ή όποιος άλλος στη θέση του ...
Με συγχωρείς, δεν είμαι τόσο προοδευμένος, ακόμη θέλω την γυναικα μου
για την πάρτη μου....
Καλά ρε φίλε, λές για τον χριστιανισμό ότι έφτασε στο ναδίρ;Δηλαδή,
αφού έφτασε σε όλο τον κόσμο,στο ναδίρ του, σκέψου τι θα κάνει
στα φόρτε του...Γι αυτό σας λέω:
Αλλάξτε ομάδα....
Αν θέλετε να δειτε ..κύπελο....Αλλοιώς, εκει, εκεί στη β΄εθνική,
μαζί με τον Ατρομητο και την Προοδευτική...
έλεγαν μόνο ότι έχω δίκιο...
Δηλαδή, επειδή θέλω να ασχοληθούμε μια φρορά με την ουσία της διαφοράς μας με όσους λένε για 12θεα και άλλα φαιδρά,είναι η εποχή
του ..παρδαλού όυτως ή άλλως, το αν υπάρχει πνεύμα, αν ο Θεός είναι αιώνιος , αν εμείς είμαστε αιώνιοι, αοριστολογώ, ενώ άλλοι με προσωπικές κρίσεις, μιλάνε ουσιαστικά...''
Φίλε εσύ δεν κάνεις διάλογο, οι παρωπίδες σου έχουν να κάνουν με το ότι θες να ασχοληθείς λες με την ουσία της διαφοράς μας. Ποιας διαφοράς μας;Δεν είμαστε διαφορετικοί φίλε μου.Θα έρθω στο...παράδειγμα που έδωσες περί κυπέλλων...Άστοχο θα έλεγα, αλλά δίνει βήμα να σου πω πως, όπως οι οπαδοί φοράνε χρωματισμένα γυαλιά και παρακολουθώντας έναν αγώνα βλέπουν μόνο την ομάδα τους και όχι την ομορφιά του αγώνα, έτσι και όσοι ασπάζονται θρησκείες φοράνε γυαλιά και δεν είναι άγραφο βιβλίο κάθε στιγμη. Μάζες και οι δύο.
Δεν είμαι οπαδός καμίας θρησκείας. Διαβάζω πολύ. Η ιστορία ανακυκλώνεται. Και μαζί κάθε κομμάτι που την αποτελεί. Οι ομοιότητες είναι πολύ περισσότερες απο τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων πίστεψέ με.
Εσύ από ότι έχω καταλάβει βλέπεις παντού 12θειστές.
στα φόρτε του...Γι αυτό σας λέω:
Αλλάξτε ομάδα....
Αν θέλετε να δειτε ..κύπελο....Αλλοιώς, εκει, εκεί στη β΄εθνική,
μαζί με τον Ατρομητο και την Προοδευτική...
Δεν έφτασε στο ναδίρ φίλε μου, ανέκαθεν ήταν στο ναδίρ. Η ακμή του συνοδεύτηκε με τον Μεσαίωνα. Τελείως αρνητική ακμή. Παρασιτική. Ακμή στο σβέρκο του κόσμου , της λογικής , της θείας φύσης του ανθρώπου.
Δεν πολεμάω τον χριστιανισμό. Είμαι υπέρμαχος της λογικής, και ο λόγος αποτελεί κομμάτι της θείας φύσης μου, σου, όλων.
Γιαυτό ας την χρησιμοποιούμε συνετά.
Εις υγείαν!
να σε πειράξω, με ομάδες και κύπελα,γιατί εσύ ήσουν πρώτος,που
απαξίωσες την πίστη μου και είπα να κανω το ίδιο με τη δική σου,
μπας και δεις τι κάνεις...
Μαιευτική του Σωκράτη κι αυτή...
Συμφωνούμε με τις ομάδες,αλλά εσύ έβγαλες την δική μου " ομάδα"
εκτός αγώνα με τα ναδίρια σου..Και ρε φίλε,τι δεν καταλαβαίνεις;
Ξαναλεω, αν κάποιος στο ναδιρ του, δίχως βοήθεια, "κατακτά" τον
κόσμο,φαντασου τουν σου έγραψα, στις καλές του...Αλά εσύ, κρατάς ότι θέλεις..
Άσε και μένα να κανω το ίδιο....
Και δεν βλέπω 12θειστές παντού, ψώνια που την έχουν ψωνίσει με την
πάρτη τους βλέπω και τρελαίνομαι, γιατί πάνε ξεβράκωτοι στ ..αγγούρια..
"Που πας ρε Καραμήτσο;;;;"που λέει κι η διαφήμιση...
Χαίρομαι που η δική σου ...θεική φύση σου λέει πολλά..Άκου και τιποτε,όχι μόνο για να λέμε...
Απλά, επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά: Σκληρόν λακτίζειν προς κέντραν...
Βρείτε κανένα άλλο κόλπο...
Ξεκίνησες με μεγάλες φιλοδοξίες, αφού αποπειράσαι να μιλήσεις σοβαρά με τον τρεχα.... και εύχομαι να αντέξεις στους χαρακτηρισμούς που αμολάει σε όποιον δεν είναι εντός μαντρίου!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Και πολυ περισσοτερο δεν εγιναν φονοι για παρανομη ιδιοποιηση χρηματων.
Ειδες κανενα εκτελεστικο αποσπασμα στο κειμενο?
...και στο καπάκι...
ο Ανανίας τους λόγους τούτους, έπεσε και εξεψύχησε,
Και έπεσε παρευθύς εις τους πόδας αυτού και εξεψύχησεν
Ο θανατος τους έγινε αιτία σωτηρίας και προστασίας <--(!!!)
Δεν έγινε κανένας φόνος!
Κανένα απόσπασμα!
Δεν σκότωσε ούτε η Αγία Τριάδα ούτε ο Απόστολος της Αγάπης!
Απλώς... "αποσυρθει η χαρη του θεου που δινει την ζωη."!!!
Ετσι απλά.
Αυτό... "Ναί ρε παιδιά! Αυτή η κουφαλίτσα, που είναι τόσο ηλίθιος, ώστε νομίζει ότι θα χάψουμε το παραμύθι με την απόσυρση της θείας χάρης του θεού." ...διορθωμένο σου λέει τίποτα;;;
παραδίνομαι...![]()
ότι είστε τόσοι που γνωριζεστε μεταξύ σας....
Αλλά πρέπει να τον καθοδηγήσεις, κιόλας, τον άνθρωπο, να βλέπει
... " όπως πρέπει" ;....
Δεν είναι έτσι φίλε τρέχα , εξετάζω το ζήτημα χριστιανισμός σαν κάθε άλλο και προσπαθώ να το τοποθετήσω μέσα στην ιστορία και να βρω πώς τί και γιατί. Δεν υπάρχει ψίγμα φανατισμού, σε διαβεβαιώ, γιατί ούτε προσπαθώ να υπερασπιστώ κάτι,όπως εσύ, ούτε να καταρρίψω κάτι.
Τοποθετώ το ζήτημα στη σωστή του βάση, έξω από το ψευτομεταφυσικό και δηθεν καταστάσεις μεσσιανικές.
Και νομίζω πως αν το ξεκοκαλίσεις εκει θα καταλήξεις και εσύ.Μια ωραία ιστοριούλα.
Επίσης, ήμουν εγώ που αναφέρθηκα νωρίτερα περί ναδίρ. Και κάνω την θέση μου ξεκάθαρη γιατί ίσως δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω.
Μίλησα πριν περί παρασιτισμού.
Τα παράσιτα ναι μεν επιζούν, αλλά πάντα σε βάρος άλλων. Δεν είναι φερ'ειπείν σαν ένα ανθρώπινο κύτταρο, φορέας δημιουργίας. Το αντίθετο.
Έτσι λειτουργούν ορισμένες θρησκείες,μέσα και ο χριστιανισμός, με τρόπο εγκληματικό, με μόνη τους έγνοια την εξάπλωση της δύναμης του ιερατείου στον κόσμο.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως τέτοιοι οργανισμοί, κυριολεκτικά και μεταφορικά περνουν την φάση της ακμής τους σε βάρος των υπολοίπων.
Αν τώρα δεις τη μεγάλη εικόνα φίλε μου, θα διαπιστώσεις πως το συμφέρον της ανθρωπότητας δεν συνάδει με τα συμφέροντα κάθε τέτοιου οργανισμού.
Κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ότι θέλει βέβαια.
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι ήθελα να πω.
Μέσα από αυτήν μου την ενέργεια δεν θέλω να μάθω κάτι ή να θέσω μια ερώτηση επάνω στο θέμα καρκίνος όσο θέλω να ζητήσω και να αντλίσω δύναμη ψυχική για να μπορέσω να τη δώσω σε ένα πολύ αγαπημένο μου και κοντινό πρόσωπο που την έχει ανάγκη. Δυστυχώς η ασθένεια αυτή [λόγω και της ιδιότητας μου ως φοιτητή της ιατρικης που μου επιτρέπει να γνωρίζω κάποια πράγματα] είναι η πιο ύπουλη... Ίσως φανώ κυνικός άλλα ο θάνατοσ από καρκίνο είναι πραγματικά ένα μαρτύριο που επιβάλεται και δεν κάνει καμία απολύτως διάκριση... Είναι τόσο ύπουλοσ και τόσο δυνατός συνάμα που μπορεί να κάμψει ακόμα και τους πιο δυνατούς, να κάνει να κλάψουν όσοι δεν έχουν κλάψει ποτέ, αφού πρώτα σε σκοτώνει εσωτερικά [και εννοώ ψυχικά] και μετά σωματικά. Εϊναι πραγματικά πολύ δυσκολο να πεισ σε κάποιον ότι πάσχει από καρκίνο, γιατί όσο κι αν έχει προοδεύσει η επιστήμη, υπάρχουν ακόμα πολλέσ περιπτώσεις μορφών καρκίνου ανίατες. Μια λοιπόν τέτοια περίπτωση χτύπησε την πόρτα στον πατέρα του προσώπου αυτού που σας έλεγα. Πως αλήθεια μπορείς να δώσεις δύναμη και κουράγιο σε κάποιον που έχει να αντιμετωπίσει το θάνατο, όταν ξέρει ότι κατατρώει το σώμα και το πνεύμα το πιο αγαπημένου του προσώπου; Πως και με ποια λόγια να του δείξεισ ότι είσαι δίπλα του, ότι θέλεισ με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της θέλησης σου να βοηθήσεις, αλλά τα χέρια σου είναι δεμένα... Πως να βρεις για να δείξεισς και στον άλλο ένα δρόμο που δεν υπάρχει, αλλά ακόμα και να υπάρχει είναι σπαρμένοσ με πόνο και στο τέλος του φαντάζει πελόρια η σκιά της απώλειας; Πως να πολεμίσεις το θάνατο με την αγάπη όταν ο θάνατος είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να την σκοτώσει; Και πως να επιχειρήσεις να αγγίξεις την ψυχή του άλλου για να του δείξεις ότι είσαι εκεί, όταν ο πόνος της μαρτυρικά αναμενόμενης απώλειας έχει αλλιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ψυχής του; ¨οταν ο πόνος αυτός κάνει τον Γολιάθ Δαυήδ και τον άνθρωπο κουρέλι...; Ελπίζω να υπάρχει τέτοια αγάπη και τέτοια δύναμη που να μπορεί να λυτρώσει τον συνάνθρωπο από την εικόνα του κρεβατιού του πόνου...
quote:
Μέσα από αυτήν μου την ενέργεια δεν θέλω να μάθω κάτι ή να θέσω δύναμη ψυχική για να μπορέσω να τη δώσω σε ένα πολύ αγαπημένο μου και κοντινό πρόσωπο που την έχει ανάγκη.
Καλημέρα Giatros!
Μιας και το θέμα αυτό αφορά την ψυχή ("να αντλίσω δύναμη ψυχική"), μεταφέρεται και στην ανάλογη θεματική ενότητα: .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Δεν ξέρω εάν το παρακάτω θα σε βοηθήσει στην άντληση ψυχικής δύναμης:
Κάποτε, ήταν ένας σοφός που έκανε πολλά θαύματα, μα κυρίως ήταν ικανός να εμπνέει ψυχές και να τις βοηθάει να γεννηθούν σε έναν πνευματικό κόσμο.
Κάποιος μαθητής του ήταν τυφλός, παρόλα αυτά δεν του είχε ζητήσει ποτέ να τον θεραπεύσει.
Ρώτησε ένας τον τυφλό, γιατί δεν ζητάει θεραπεία κι εκείνος του απάντησε, πως λαμβάνοντας από τον σοφό τόσο μεγάλο πνευματικό δώρο, όσο ήταν η πνευματική έμπνευση και γέννηση στον κόσμο του πνεύματος, του φαινόταν μηδαμινό και ποταπό να ζητήσει οτιδήποτε άλλο!
Και πράγματι έτσι ήταν...
Οσο μεγάλο κι αν είναι ένα δώρο που αφορά το υλικό σώμα, είναι προορισμένο να σβύσει μαζί με το θάνατο της σάρκας που το δέχεται.
Ενα πνευματικό όμως δώρο προορίζεται για την αθάνατη υπόσταση μίας οντότητας και γιαυτόν τον λόγο μένει αιώνιο.
Σου εύχομαι να βρεις ένα τέτοιο δώρο, μια τέτοια δύναμη να μεταδώσεις στο άτομο που υποφέρει από την ασθένεια αυτή.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Όσον αφορά στον εσωτερισμό ΑΙΟΝ, πραγματικά πίστεψες σε αυτόν, τουλάχιστον όπως οι περισσότεροι των ερμηνεύουν. Αν πρόσεξες, στο προηγούμενο μήνυμα μου σου απάντησα ότι δεν ειμαι εσωτεριστρια, αλλά λάτρης του πνεύμαυος και προπάντω της ψυχής (και κατά δεύτερον του Ελληνισμού). Τα έσω ΑΙΟΝ, δε βρίσκονται σατ ανεξήγητα και στις "φιλοσοφίες" της στιγμής. Τα έσω έρχονται εκ των έσω νε διεργασία πολύπλοκη και καθαρό μυαλό, ακόμη και σε αυτά που ταράζουν την καθημερινότητα μας. Ας αφήσουμε τον εσωτερισμό να επερθει από τη δική μας αναζήτηση των πιο βαθιών (παρανόμων και μη) σκέψεων μας, παίρνοντας εναυσμα απο τις αναγνώσεις μας αλλα κυρίως τι εμπειρίες μας, και όχι απο αναζητήσεις άλλων που σκέφτονται με το δικό τους τρόπο. Είμαι (σχεδόν
Με χαρά να συζητάω (αλλα και να σε αντικρούω
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
quote:
Τα προιοντα της διάκρισης μου ευχαρίστως θα τα συζητούσα απο κοντά σε μια πιο στενή επαφή ...
Αν έρθεις προς νοτιότερες περιοχές της υπέροχης πατρίδας μας(ούπς,λάθος!!-του υπέροχου πλανήτη μας ήθελα να πω
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ από εμένα σε όλους σας .
Αυτό είναι το esoterica που θέλουμε το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ esoterica made in Hellas !
Ο κακός λύκος

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
To thema Ratsismos einai ena poly lepto thema..
Bebaios kai uparxoun ratses. Den to amfisvitei kanenas. Alla eimaste oloi Anthrwpoi.
Bebaios eimai perifanos pou eimai Athinaios!Eimai perifanos pou eimai Ellhnas! Eimai perifanos pou eimai Evraipaios! Eimai perifanos pou anhkw sth Leukh Fulh!!
Den katadikazw kanenan! Oute Kitrinh Fulh, Oute Eruthra, Oute Mavrh.
Oloi exoun ton skopo ths parousias tous ston planhth mas.
Exete skeftei pote omws giati oi Evraioi prospathoun na krathsoun katharh thn fulh tous? Giati einai toso kleistoi sthn thrhskeia tous kai stis sxeseis tous me alles fules?
Exete skeftei giati prospathoun na anakatepsoun toso epimona to aima twn Ellhnwn? Einai tyxaio auto to fainomeno lathro-metanasteushs pou parousiazete poly entona sthn Xwra mas? Kai parousiazete apo thn stigmh pou arxisame na katharizoume apo thn vrwmia pou mas afisan oi Tourkoi tosa xronia.
Oloi kseroume pws Emeis oi Ellhnes eimaste kati to idiaitero se auton ton planhth. Giati prospathoun na to katastrepsoun auto? Mhpws paizete propaganda se fash Oxi Ratsismos. Oxi Fuletikes diakriseis me skopo na anamugniete to aima mas kai na mhn exei to dunamh pou eixe kapote?
De thelw na fanw pezos kai stenomualos.. psaxnomai ki egw opws oloi kai prospathw na vrw tis apanthseis mou. Thelw opios apefthithei stis erwthseis mou na ekfrasei tis dikes tou gnwmes me sínesh. Suzhthsh kanoume.
AAAAA!!!! kai diafwnw katheta me ton brother pou anoikse to forum auto kai katadikazei sto perithwrio ta atoma me autes tis idees...
Alithia exete skeftei authn thn plevra tou thematos omws pou anefera pio panw?
Victory or Valhalla