- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Ιtalos:
Εχω ακούσει Μάρτυρες του Ιεχωβά να λένε ότι αν δεν είσαι Μάρτυρας θα καταστραφείς.Τα ίδια λένε και οι Ορθόδοξοι. Ελεος!!!ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ... έχει διαφορά αυτό, οι Ορθόδοξοι που κοιτάζουν την πάρτυ τους και αδιαφορούν εντελώς για την θρησκεία.
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ.
Δηλαδη στο ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 10, 10-12 οταν ο Ιησους λεει οτι οποια πολη δεν πιστεψει θα εχει χειροτερη τυχη απο τα Σοδομα την ημερα της κρισεως, σας φαινεται οτι εδω ο Ιησους προαγει την ελευθερια των ιδεων;;;
Μη τρελαθουμε κιολας.
Μη μπερδευετε τα πραγματα. Ο χριστιανισμος ειναι μια φασιστικη θρησκεια οπως ολες οι δογματικες θρησκειες. Ειτε πιστευεις ειτε καιγεσαι αιωνιως στην κολαση.
Δεν εχει καμια σημασια τι ανθρωπος εισαι, δεν εχει σημασια η ποιοτητα του χαρακτηρα σου, σωζεσαι μονο με την πιστη σου στο δογμα.
Και το χειροτερο ειναι ο "σωτηρας" Ιησους λεει στο ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 10, 10-12 οτι την ημερα της κρισεως θα δειξει μεγαλυτερη επιεικεια τους χυδαιους ακολαστους των Σοδομων παρα σε οποιους τολμησαν να μη πιστεψουν σ' αυτον.
Διαβαστε τις γραφες και δειτε το πραγματικο προσωπο του Ιησου και οχι τα παραμυθια που ακουτε. Ο "σωτηρας" το μονο που θελει ειναι να μαζεψει πιστους και οχι την πνευματικη προοδο του ανθρωπινου γενους.
-----------------------------------------
http://www.amethystium.com
Edited by - Ελεάτης on 16/12/2006 17:33:04
quote:quote:quote:
Ιtalos:
Εχω ακούσει Μάρτυρες του Ιεχωβά να λένε ότι αν δεν είσαι Μάρτυρας θα καταστραφείς.Τα ίδια λένε και οι Ορθόδοξοι. Ελεος!!!ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ... έχει διαφορά αυτό, οι Ορθόδοξοι που κοιτάζουν την πάρτυ τους και αδιαφορούν εντελώς για την θρησκεία.
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ.Δηλαδη στο ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 10, 10-12 οταν ο Ιησους λεει οτι οποια πολη δεν πιστεψει θα εχει χειροτερη τυχη απο τα Σοδομα την ημερα της κρισεως, σας φαινεται οτι εδω ο Ιησους προαγει την ελευθερια των ιδεων;;;
Μη τρελαθουμε κιολας.Μη μπερδευετε τα πραγματα. Ο χριστιανισμος ειναι μια φασιστικη θρησκεια οπως ολες οι δογματικες θρησκειες. Ειτε πιστευεις ειτε καιγεσαι αιωνιως στην κολαση.
Δεν εχει καμια σημασια τι ανθρωπος εισαι, δεν εχει σημασια η ποιοτητα του χαρακτηρα σου, σωζεσαι μονο με την πιστη σου στο δογμα.
Και το χειροτερο ειναι ο "σωτηρας" Ιησους λεει στο ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 10, 10-12 οτι την ημερα της κρισεως θα δειξει μεγαλυτερη επιεικεια τους χυδαιους ακολαστους των Σοδομων παρα σε οποιους τολμησαν να μη πιστεψουν σ' αυτον.Διαβαστε τις γραφες και δειτε το πραγματικο προσωπο του Ιησου και οχι τα παραμυθια που ακουτε. Ο "σωτηρας" το μονο που θελει ειναι να μαζεψει πιστους και οχι την πνευματικη προοδο του ανθρωπινου γενους.
Edited by - Ελεάτης on 16/12/2006 17:33:04
Ο Χριστός τα είπε πολύ απλά και κατανοητά!!
Το τι σε περιμένει Ελεάτη, εξαρτάται καθαρά από εσένα.
Αν εσύ δεν πιστέψεις σε όσα είπε ο Κύριος και έκλεψες, σκότωσες, βίασες, .......... το ότι θα πάθεις χειρότερα από τα Σόδομα και τα Γόμορα, θα είναι φυσικό επακόλουθο των πράξεών σου.
Γιατί ζορίζεσαι;;
Ελεύθερος είσαι να επιλέξεις!!
Έτσι απλά και όμορφα!![]()

quote:
Αν εσύ δεν πιστέψεις σε όσα είπε ο Κύριος και έκλεψες, σκότωσες, βίασες, .......... το ότι θα πάθεις χειρότερα από τα Σόδομα και τα Γόμορα, θα είναι φυσικό επακόλουθο των πράξεών σου.
ο χριστος ψηλε δεν ειπε οτι οποιος δεν κανει καλο στον συνανθρωπο του θα παει στην κολαση
αλλα οποιος δεν τον πιστεψει
οποιος δηλαδη δεν τον λατρεψει σαν θεο
αλλα αν ειμαι λαθος τοτε ρωταω το απλο
εγω σε ολη μου την ζωη δεν κλεβω δεν βιαζω δεν δολοπλοκω εναντιον κανενος συνανθρωπου μου
προσφερω απο το υστερημα μου για να βοηθησω ολους τους ανθρωπους
αλλα δεν πιστευω οτι υπαρχει θεος
οταν καποια στιγμη πεθανω που θα παω;;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:quote:
Αν εσύ δεν πιστέψεις σε όσα είπε ο Κύριος και έκλεψες, σκότωσες, βίασες, .......... το ότι θα πάθεις χειρότερα από τα Σόδομα και τα Γόμορα, θα είναι φυσικό επακόλουθο των πράξεών σου.ο χριστος ψηλε δεν ειπε οτι οποιος δεν κανει καλο στον συνανθρωπο του θα παει στην κολαση
αλλα οποιος δεν τον πιστεψει
οποιος δηλαδη δεν τον λατρεψει σαν θεο
αλλα αν ειμαι λαθος τοτε ρωταω το απλοεγω σε ολη μου την ζωη δεν κλεβω δεν βιαζω δεν δολοπλοκω εναντιον κανενος συνανθρωπου μου
προσφερω απο το υστερημα μου για να βοηθησω ολους τους ανθρωπουςαλλα δεν πιστευω οτι υπαρχει θεος
οταν καποια στιγμη πεθανω που θα παω;;;;
Το πιστεύω σε κάποιον, έτσι όπως το θέτεις εσύ δεν έχει κανένα απολύτως νόημα!
Πιστεύω σε ένα λόγο, σε μια θεωρία, σε μια προφητεία, ...... που τη λέει ένας άνθρωπος. Δεν έχει νόημα να πιστέψω ένα σώμα ανθρώπινο, δεν βγαίνει νόημα.
Το να πιστέψουμε ότι ο Χριστός ήταν άνθρωπος και Θεός, το πιστόποιησαν αυτά που έκανε, για όποιον ήθελε ή και θέλει να πιστέψει.
quote:
εγω σε ολη μου την ζωη δεν κλεβω δεν βιαζω δεν δολοπλοκω εναντιον κανενος συνανθρωπου μου
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ΄
18 Και επηρώτησέ τις αυτόν άρχων λέγων• διδάσκαλε αγαθέ, τι ποιήσας ζωήν αιώνιον κληρονομήσω; 19 είπε δε αυτω ο Ιησούς• τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ει μη εις ο Θεός. 20 τας εντολάς οίδας• μη μοιχεύσης, μη φονεύσης, μη κλέψης, μη ψευδομαρτυρήσης, τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου. 21 ο δε είπε• ταύτα πάντα εφυλαξάμην εκ νεότητός μου. 22 ακούσας δε ταύτα ο Ιησούς είπεν αυτω• έτι εν σοι λείπει• πάντα όσα έχεις πώλησον και διάδος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανω, και δεύρο ακολούθει μοι. 23 ο δε ακούσας ταύτα περίλυπος εγένετο• ην γαρ πλούσιος σφόδρα. 24 ιδών δε αυτόν ο Ιησούς περίλυπον γενόμενον είπε• Πως δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εισελεύσονται εις την βασιλείαν του Θεού! 25 ευκοπώτερον γαρ εστι κάμηλον δια τρυμαλιάς ραφίδος εισελθείν ή πλούσιον εις την βασιλείαν του Θεού εισελθείν.

ας το παμε παλι
για μενα μετα απο αρκετο ψαξιμο εχω καταληξει οτι δεν υπαρχει θεος;
κατανοητο μεχρι εδω;;
αρα οτι μου παρουσιαζει η οποια θρησκεια για δημιουργο συμπαντος για μενα ειναι λαθος
παμε παρακατω
στο τελος της ζωης μου δεν εχω πειραξει ουτε μυγα
εχω βοηθησει οσους μπορω και εχω στερηθει για να παρει καποιος αλλος
που θα παω απο την στιγμη που δεν εχω δεχτει τον χριστο σαν θεο;;;
η απαντηση που θα δωσεις ειναι
1)στον παραδεισο γιατι .......
2)στην κολαση γιατι ........
(στις τελιτσες θα βαλεις την αιτιολογια)
απλα πραγματα
quote:εγω σε ολη μου την ζωη δεν κλεβω δεν βιαζω δεν δολοπλοκω εναντιον κανενος συνανθρωπου μου
αυτα και αλλα πολλα...
quote:αλλα δεν πιστευω οτι υπαρχει θεος
τα δυο πραγματα δεν συμβιβαζονται.Δεν μπορει δηλαδη να κανεις το πρωτο και να μην πιστευεις στο δευτερο.Τη μονη εξαιρεση που μπορω να βρω σε αυτον τον κανονα ειναι οτι δεν εχει ερθει ο χρονος σου για να πιστεψεις!!!Αν εισαι τοσο καλος οσο λες ο Θεος θα σε κανει να δεις αν τον αφησεις!Αυτα που γραφω αφορουν αυτα που γραφεις και οχι εσενα σαν ατομο γιατι δεν γνωριζουμε το ποιον σου!
quote:
panos840
τα δυο πραγματα δεν συμβιβαζονται.Δεν μπορει δηλαδη να κανεις το πρωτο και να μην πιστευεις στο δευτερο.
Φοβερή σκέψη. Δηλαδή σύμφωνα μ'αυτό οι ορθόδοξοι (210 εκατομμύρια) είναι αυτοί που κάνουν το καλό στη ζωή τους (όπως π.χ. το παιδί της εκκλησίας που καθάρισε 5 ανθρώπους με το κυνηγετικό εν ψυχρώ) ενώ τα υπόλοιπα 4,8 δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν πιστεύουν στο θεό των ορθοδόξων δεν είναι άξιοι να κάνουν το καλό! Φοβερές απόψεις...
Αλλά οι άνθρωποι δεν κρίνονται ούτε από τις απόψεις τους ούτε από τις ταμπέλες που φοράνε, ούτε από τις ταυτότητές τους ούτε τέλος από τα λόγια τους. Από τις πράξεις τους και μόνον κρίνονται...
Φίλε Γηγενή, η απάντησή σου στο ερώτημα είναι απλή. Τη δίνει ο Ιωάννης στο κεφάλαιο ΙΔ του ευαγγελίου του στο στίχο 6. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στον Παράδεισο αν δεν πιστεύεις στο Χριστό ανεξάρτητα του πόσο καλός άνθρωπος είσαι. Απλά πράματα.

macedon
Το που θα πάει ο καθένας, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί κανείς δεν γνωρίζει έναν συνάνθρωπό του, όσο ο Θεός. Πολλές φορές δε, έχουμε τελείως λάθος εκτίμηση για έναν συνάνθρωπό μας.
Όσοι δεν γνώρισαν το Θεό, θα κριθούν σύμφωνα με τις πράξεις τους. Πιο αυστηρά θα κριθούν όσοι Τον γνώρισαν και δεν έπραξαν ανάλογα.
Όσον αφορά για το τι πρέπει να πράξεις, πιστεύω με την παραπομπή (κατά Λουκά) που σου παράθεσα, να έγινε αντιληπτό τι περιμένει ο Θεός από εμάς.
Δεν πιστεύω πως υπήρξε άνθρωπος που έπραξε στο ακέραιο αυτό που υποδεικνύει ο Χριστός και δεν Τον γνώρισε!
Είναι αδύνατον να υπάρξει άνθρωπος, χωρίς Θεό, και να μοιάσει με το πρότυπο που δίνει ο ίδιος ο Κύριος, διότι ο άνθρωπος ως ένα απλό πλάσμα (όπως και τα υπόλοιπα ζώα), και τίποτα παραπάνω, απογυμνωμένος από τη "Θεία χάρη" δεν δύναται να διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης.

quote:
Ο Χριστός τα είπε πολύ απλά και κατανοητά!!Το τι σε περιμένει Ελεάτη, εξαρτάται καθαρά από εσένα.
Γιατί ζορίζεσαι;;
Ελεύθερος είσαι να επιλέξεις!!
Έτσι απλά και όμορφα!
Ψηλε, μαλλον δεν καταλαβες σωστα.
Οι κλεφτες, βιαστες, χυδαιοι, ακολαστοι των Σοδομων θα αντιμετωπιστουν με μεγαλυτερη επιεικεια, την ημερα της κρισεως, απο οσους αρνηθουν να πιστεψουν στον Ιησου ως θεο, για την ακριβεια οποια πολη δεν δεχθει τους αποστολους του Ιησου.
Επομενως για ποιο αμαρτημα καταδικαστηκαν οι καημενοι;;. Γιατι δεν δεχτηκαν τους αποστολους του "σωτηρα".
Ο "σωτηρας" προφανως δεν ενδιαφερεται για το αν οι ανθρωποι αυτοι ειναι καλοι αλλα μονο αν θα πιστεψουν σε αυτον.
Γιατι η "βασιλεια των ουρανων" ειναι μονο για πιστους στο δογμα σας.
Μη ξεχνατε οτι και τα θαυματα και οι νεκραναστασεις προυποθετουν ομολογια πιστης στον Ιησου.
Οπως προσφατα δημιουργηθηκε το θεμα με το ναυαρχο που επειδη αρνηθηκε τον χριστο και την παναγια θελησαν καποιοι σταυροφοροι να τον σταυρωσουν.
Αλλα ρωτησε κανεις: Ειναι αυτος ο ανθρωπος αξιος ναυαρχος;;; Ειναι ικανος να εκτελεσει στην εντελεια τα καθηκοντα του;;; Κανεις απο τους σταυροφορους δεν ρωτησε. Κανεις δεν ενδιαφερθηκε.
Γιατι ο χριστιανισμος και ο Ιησους δεν ενδιαφερονται για την αξια του ανθρωπου αλλα μονο για την ομολογια της πιστης του.
Για αυτο και ο χριστιανισμος ταυτιστηκε ιστορικα με τον σκοταδισμο. Διοτι ο μεσαιωνας ξεκινα με την κυριαρχια του χριστιανισμου και ληγει με την αμφισβητηση του απο τους λογιους της Αναγεννησης.
-----------------------------------------
http://www.amethystium.com
πραγματικα απιστευτο
εγω που ειμαι αθεοςσυμφωνα με τον panos840
ειμαι βιαστης,κλεφτης,δολοφονος και οτι κακο υπαρχει
ενω συμφωνα με τον ψηλο οτι και να κανεις αν δεν λατρεψεις δεν προσκινησεις δεν παρακαλεσεις δεν γλυψεις τον θεο
οσο καλο και αν κανεις στο τελος θα παρεις τα @#$%^@ μου
με λιγα λογια ο θεος θελει αυλοκολακες
μακεδον ξερω τι λενε οι γραφες απλα περιμενα να εχει το θαρος ο ψηλος να πει τι πρεσβευει η θρησκεια του