ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

samuel197430 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
samuel1974Μέλος
02/11/2006, 00:57:54
@ schwabe

Γράφεις:
Σαμουήλ, εγώ δεν σου είπα να μου πεις το τι λένε οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης (!), αλλά το ΠΟΥ μιλάνε οι προφήτες για τα όσα η Καινή Διαθήκη λέει.

"Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ και τω οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν." Ιερεμίας λα 31

Γράφεις:
"Επίσης, το τι ΦΕΡΕΤΑΙ να είπε ο Ιησούς, με αφήνει σε αυτό το θέμα αδιάφορο καθώς ουδέποτε απέδειξε αυτό που ήθελε να είναι: ο χρισμένος Μεσσίας του λαού Ισραήλ."

Νομίζεις ότι ενδιαφέρεται κανένας πραγματικά για το τι πιστεύεις εσύ για τον Χριστό;;;

Για την εποχή του αποστόλου Παύλου γράφεις:
"...προαιώνια ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ των Χριστιανών και τίποτα περισσότερο."

Και σε προηγούμενο σου ποστ έγραψες:
"Και τούτο διότι έχουνε εδώ και αιώνες καταστεί ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, απο την στιγμή που προσκυνάνε και ασπάζονται ΕΙΚΟΝΕΣ"

Επειδή το θέμα είναι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και αυτοί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστηρίζουνε ότι τάχατες οι ίδιοι ακολουθούνε το πνεύμα των πρώτων Χριστιανών και δεν είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, ειδωλολάτρες, σαν τους σύγχρονους Χριστιανούς (Ορθοδόξους), πρέπει να ξεκαθαρίσεις και εσύ το τι υποστηρίζεις για το πότε άρχισε αυτή η "ειδωλολατρεία".

Γράφεις:
"Και ύστερα σας πείραζαν και πειράζουν τα αγάλματα των Ελλήνων έ??"

Το "εδράζει" ο θεός μέσα στο άγαλμα, με το "μετουσιώνει" ο Θεός την ύλη έχει διαφορά. Και θα σου εξηγήσω ποιά είναι η βασική διαφορά. Το κόκκαλο δεν γίνεται λείψανο με τελετή που το καθιστά λείψανο, αλλά γίνεται με ανεξήγητο τρόπο, γίνεται δηλαδή επειδή ο ίδιος ο Θεός το θέλει και το μετουσιώνει σε λείψανο, αλλά οι αρχαίοι θεοί εδράζανε μέσα στα αγάλματα και τα προσκυνούσανε οι άνθρωποι επειδή γινότανε ειδική τελετή που το καθιστούσε σε άγαλμα του θεού.

Στη μία δηλαδή είναι θέλημα Θεού, στην άλλη είναι θέλημα ανθρώπου. Μιλάμε με καθαρά θρησκειολογικά κριτήρια, το τι πιστευει αυτός που πιστευει... Το αν κάποιος τώρα δεν πιστευει ούτε σε θεούς που εδράζουνε σε αγάλματα και ούτε σε λείψανα αγίων, αυτό είναι άλλο θέμα.

02/11/2006, 02:11:28
samuel1974:
«"Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ και τω οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν." Ιερεμίας λα 31»

Σαμουήλ, και πάλι άσχετο εδάφιο προσπαθείς να οικιοποιηθείς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ιστορικές διαμάχες των διαφόρων φατριών του εβραϊκου έθνους, και γνωρίζουμε επίσης τις προσπάθειες των συγγραφέων να υπάρξει ενότητα.

Αυτό διηγείται το κεφάλαιο του Ιερεμία!

Κάτι που είναι πασιφανές εάν δούμε το λα 32, όπου απο την μια γίνεται αναφορά στο παρελθόν, και απο την άλλη λείπει παντελώς η οποιαδήποτε σύνδεση με την δράση του Μεσσία ή η τοποθέτηση αυτής της προφητείας σε άλλο πλαίσιο πέρα απο το ήδη γνωστό.

Με άλλα λόγια, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το δήθεν «Ισραήλ της ορθοδοξίας»!!

samuel1974:
«Νομίζεις ότι ενδιαφέρεται κανένας πραγματικά για το τι πιστεύεις εσύ για τον Χριστό;;;»

Πάρα πολλοί φίλτατε Σαμουήλ!

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν ενδιαφέρονται για το τι λέω ΕΓΩ σαν άτομο, αλλά για το πως τελικά έχουνε πραγματικά αυτά τα θέματα που έχετε πλαστογραφήσει μέχρι αηδίας.

Έχεις ΑΠΟΤΥΧΕΙ παταγωδώς φίλτατε έως τώρα στο να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης είχε έστω και τις ελάχιστες προυποθέσεις στο πρόσωπο του, ώστε να αναγνωριστεί ως Μεσσίας των Ιουδαίων.

Σου έμεινε μονάχα η παραποίηση, η πλαστογραφία που στηρίζεται στην άγνοια των αδαών, καθώς και η συνήθεια που σου μάθανε ότι είναι η «αλήθεια»....

samuel1974:
«..πρέπει να ξεκαθαρίσεις και εσύ το τι υποστηρίζεις για το πότε άρχισε αυτή η "ειδωλολατρεία".»

Εφόσον φροντίζεις φίλτατε στο να μας θυμίζεις τις λατρευτικές πρακτικές των ακολούθων του Παύλου (άκου λέει...τρίβονταν με την ποδιά του Παύλου για να φύγουν τα «κακά πνεύματα»!!), τότε δεν μπορώ παρά να συνδέσω ορισμένα πράγματα. Απλό είναι. Σκάβεις μόνος σου τον λάκο σου!

Απο την άλλη, σημασία δεν έχει η αναζήτηση της χρονολογίας έναρξης της χριστιανικής ειδωλολατρείας, αλλά το γεγονός ότι ισχύει εδώ και πολλούς αιώνες.

Σε ενδιαφέρει η ημερομηνία ή η κατάντια?

samuel1974:
«Το "εδράζει" ο θεός μέσα στο άγαλμα, με το "μετουσιώνει" ο Θεός την ύλη έχει διαφορά.»

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι «εδράζουν» οι θεοί ΜΕΣΑ στα αγάλματα???

samuel1974:
«Το κόκκαλο δεν γίνεται λείψανο με τελετή που το καθιστά λείψανο, αλλά γίνεται με ανεξήγητο τρόπο, γίνεται δηλαδή επειδή ο ίδιος ο Θεός το θέλει και το μετουσιώνει σε λείψανο, αλλά οι αρχαίοι θεοί εδράζανε μέσα στα αγάλματα και τα προσκυνούσανε οι άνθρωποι επειδή γινότανε ειδική τελετή που το καθιστούσε σε άγαλμα του θεού.»

Σαμουήλ, σοβαρέψου και άσε τις ασυναρτησίες!

Πόθεν παρακαλώ μας ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ ότι ο Θεός......θέλει και μετουσιώνει σε λείψανο το κόκαλο?

Πόθεν τεκμαίρεται εκ της Αγίας Γραφής ότι κόκαλα θνητών, κρανία θνητών ή ακόμα και μουμιοποιημένα πτώματα (!), δύνανται να.....γίνουνε αντικείμενα έκφρασης θεϊκής βούλησης?

ΠΟΥ εις τον Λόγο του Ιησού υπάρχει η παραμικρή νύξη ή βεβαίωση για κάτι σχετικό?

Τα όσα λες, στερούνται φίλτατε θεολογικής τεκμηρίωσης και είναι απλά προϊόν ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ και μιας άκρατης αμπελοφιλοσοφίας που ανέπτυξε η χριστιανική τάση για λατρεία διαφόρων ειδώλων και αντικειμένων, και τίποτα περισσότερο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ για τον Λόγο και το έργο του Ιησού.

Όσον αφορά δε τα αγάλματα, καιρός να σταματήσετε να αναπαράγετε τις απύθμενες σας βλακείες. Τα αγάλματα ήσαν ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ και τίποτα περισσότερο.

Απλά, οι Έλληνες γνώριζαν ότι είναι εξόχως βλακώδες να μιλάς με...τους τοίχους και τα άστρα, κάτι που έκαναν οι Ιουδαίοι, και έτσι ήρθαν πολλούς αιώνες αργότερα οι χριστιανοί και υιοθέτησαν την ιδέα της απεικόνισης και όχι της μητρικής τους άποψης περί λατρείας του Θείου.

Με την μόνη διαφορά ότι.....ξεπέρασαν κάθε όριο! Έτσι, κατέληξαν σήμερα να έρπονται κυριολεκτικά για να προσκυνήσουνε μια εικόνα απο ξύλο και μπογιά, κλαίνει μπροστά στη θέα ενός τμήματος ενός κρανίου (!), και περιμένουν καρτερικά να ακουμπήσουν την μούμια ενός πεθαμένου ιερωμένου (Κέρκυρα) διότι τους είπαν ότι.......κάνει θαύματα!!!

Σαμουήλ, εσείς την έννοια της ειδωλολατρείας την ξεπεράσατε προ πολλού: τώρα είστε πλέον στο επίπεδο των ΤΟΤΕΜ.

04/11/2006, 02:43:23
Αποκάλυψη Ιωάννου: 20 ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΘΑΝΑΤΩΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑΣ ΠΛΗΓΑΣ ΤΑΥΤΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΕΝΟΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΣΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΘΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΩΣΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΩΣΙΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΩΣΙ

Ενα εδάφιο 10000000000 λέξεις...Τι εννοεί εδώ ο Ιωάννης Σαμουήλ; Υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να μην κατακρίνει εδώ την λατρεία ειδώλων;Γιατί να θυμίσω ότι οι εικόνες στα αρχαία λεγόντουσαν είδωλα...

Βασικά εγώ πιστεύω στη Γραφή και θεωρώ το κύρηγμα του Ιησού το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να κάνει η ανθρωπότητα. Την εκμετάλλευση του όμως από κάποιους τη θεωρώ αισχρή.
Ο Χριστός δεν μίλησε για κανένα δόγμα που θα τον εκπροσωπούσε στο μέλλον.Σε όλη την Αγία Γραφή διαφαίνεται ότι ο καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του, όχι επειδή ανήκει κάπου. Εχω ακούσει Μάρτυρες του Ιεχωβά να λένε ότι αν δεν είσαι Μάρτυρας θα καταστραφείς.Τα ίδια λένε και οι Ορθόδοξοι. Ελεος!!! Αν είσαι Βουδιστής, Μωαμεθανός,Ζίου Ζιτσου ή τίποτα και κάνεις το καλύτερο που μπορείς, είσαι σε χειρότερη μοίρα από αυτούς που γεμίζουν την κοιλιά τους και το παίζουν κάτι ενώ δεν τηρούνε τίποτα; Που το 'δατε αυτό γραμμένο;;;

Α!Και περί καταστροφής...Ο Ιωάννης εφερε τα χαρμόσυνα, όχι την καταστροφή...Την καταστροφή που τόόόόόόόόσες θρησκείες χρησιμοποιούν για χειραγώγηση.

Ψηλέ αν αυτα που γράφεις τα θεωρείς σωστά τότε δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω... Θα γίνει ο λαός παράδειγμα στον εκπρόσωπο του;
Αν είναι έτσι να γίνουμε όλοι πατριάρχες και να το παίζουμε παρασυρμένοι τι να πω... Ο Φαρισαισμός έχει γίνει τρόπος ζωής...

samuel1974Μέλος
12/11/2006, 12:29:57
@ Italos

Γράφεις:
"Αποκάλυψη Ιωάννου: 20 ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΘΑΝΑΤΩΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑΣ ΠΛΗΓΑΣ ΤΑΥΤΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΕΝΟΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΣΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΘΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΩΣΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΩΣΙΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΩΣΙ
Ενα εδάφιο 10000000000 λέξεις...Τι εννοεί εδώ ο Ιωάννης Σαμουήλ; Υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να μην κατακρίνει εδώ την λατρεία ειδώλων;Γιατί να θυμίσω ότι οι εικόνες στα αρχαία λεγόντουσαν είδωλα..."

Για πρόσεξε λίγο τι λέει:
"ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΩΣΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΩΣΙΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΩΣΙ"

Τα εικονίσματα όμως δεν απεικονίζουνε νεκρά είδωλα, που δεν βλέπουνε, δεν ακούουνε και δεν περπατάνε, αλλά ζωντανούς αγίους.
Κατα Μάρκον 12:26,27
"περι δε των νεκρων οτι εγειρονται ουκ ανεγνωτε εν τη βιβλω μωσεως επι της βατου ως ειπεν αυτω ο θεος λεγων εγω ο θεος αβρααμ και ο θεος ισαακ και ο θεος ιακωβ. ουκ εστιν ο θεος νεκρων αλλα θεος ζωντων υμεις ουν πολυ πλανασθε"

12/11/2006, 13:00:03
Ρε Σαμουήλ,

Για την ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ θα πεις ποτέ κάτι?

ΠΩΣ φτάσατε να προσκυνάτε κόκαλα και κρανία διαφόρων ιερέων και μοναχών γυναικών?

Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δομούνται οι οίκοι του Θεού επάνω σε κόκαλα?

16/11/2006, 03:26:20
Σαμουήλ ξέρουμε και οι δυο ελληνικά. Ο Ιωάννης γράφει ότι: ΟΥΤΕ ΜΕΤΕΝΟΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΣΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΘΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΩΣΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΩΣΙΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΩΣΙ
δλδ "και δεν ματανόησαν από τα έργα των χεριών τους ώστε να μην προσκυνούν τα δαιμόνια και τις εικόνες/ομοιώματα/είδωλα τις χρυσές και τις αργυρές και τις χάλκινες και τις πέτρινες οι οποίες (τα οποία είδωλα, όπως θες πες το) δεν μπορούν ούτε να ακούν ούτε να περπατάνε." Δεν αναφέρει αν οι άγιοι της ορθόδοξης εκκλησίας περπατούσαν σαμουήλ, αναφέρει ότι το να προσκυνάμε κάτι άψυχο όπως ένα κομμάτι ξύλο ή ένα άγαλμα η μία εικόνα ή ότι άλλο που δεν περπατάει ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Εκτος και αν δεν ξέρω ελληνικά...εκείνο το "τα οποία" ειναι προσδιοριστικότατο.Οι άγιοι περπατούσαν.Οι ζωγραφιές που τους δείχνουν όχι.
samuel1974Μέλος
16/11/2006, 19:27:45
@ Italos

Γράφεις:
"...αναφέρει ότι το να προσκυνάμε κάτι άψυχο όπως ένα κομμάτι ξύλο ή ένα άγαλμα η μία εικόνα ή ότι άλλο που δεν περπατάει ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ."

Δηλαδή ότι περπατάει πρέπει να το προσκυνάμε;;

Όταν κάποιος προσκυνάει ΜΠΡΟΣΤΑ στην εικόνα του Χριστού, δεν προσκυνάει το ξύλο και το χρώμα, με τα οποία είναι φτιαγμένα η εικόνα, ούτε καν το εικόνισμα καθ' αυτό, αλλά προσκυνάει αυτό που το εικόνισμα απεικονίζει, δηλαδή τον ίδιο τον Χριστό. Για αυτό και οι εικόνες κοιτάζουνε όλες δυτικά, ώστε όταν προσκυνάμε ΜΠΡΟΣΤΑ στις εικονες, να προσκυνούμε προς την ανατολή. Ακόμα και η ανατολή (την οποία προσκυνάμε στο βάπτισμα, αφού γυρίσουμε την πλάτη στη δύση, δηλαδή στα εγκόσμια) συμβολίζει τη μελλοντική Ουράνια Βασιλεία, δηλαδή τον θρόνο του Θεού. Ο ίδιος ο Θεός είναι ο μόνος που λατρεύεται. Οι άγιοι τιμώνται και στις προσευχές που υπάρχουνε προς αυτούς, δεν αναφέρονται οι άγιοι ως πρόσωπα στα οποία απευθύνεται κάποια λατρεία, αλλά ευχές, ώστε να ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝΕ στον Θεό για τους πιστούς.
Το να πρεσβεύει κάποιος άγιος, ώστε να εισακουστούνε οι προσευχές των πιστών και να εισακούσει ο Θεός το τι θέλουνε υπάρχει και στην Παλαιά Διαθήκη.
Γιατί οι Ισραηλίτες όταν είχανε παράπονα πηγαίνανε στον Μωϋσή και τον παρακαλούσανε να προσευχηθεί ο ίδιος στον Θεό και δεν προσευχότανε οι ίδιοι άμεσα;;;

snoopyΜέλος
16/11/2006, 20:08:16
quote:
Ιtalos:
Εχω ακούσει Μάρτυρες του Ιεχωβά να λένε ότι αν δεν είσαι Μάρτυρας θα καταστραφείς.Τα ίδια λένε και οι Ορθόδοξοι. Ελεος!!!

ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ... έχει διαφορά αυτό, οι Ορθόδοξοι που κοιτάζουν την πάρτυ τους και αδιαφορούν εντελώς για την θρησκεία.
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ.

k.sofiaΝέο Μέλος
30/11/2006, 11:06:07
ΕΙΜΑΙ Μ.ΤΟΥ ΙΕΧ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ 22 ΕΡΩΤΕΥΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔ.ΝΕΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ,ΚΑΙ Ο ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ.
ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ.
ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΩ ΟΡΘΟΔ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ.ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΕΥΡΙΑΖΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΜΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΠΟΤΕ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ Μ.Ι.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΙΞΕ, ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ.
ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ,ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΜΕ ΧΩΡΙΖΕΙ.
ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΨΑΞΕ ΚΡΗΦΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ.ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ,ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Μ.Ι.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΠΑΠΑΔΩΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΤΕΞΙΜΟ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ.

ΣΟΦΙΑ

panos840Μέλος
08/12/2006, 17:55:26
Ειναι φανερο πως ο αντρας σου,πλεον, Σοφια δε γνωριζε τιποτα περι αυτου που πιστευουν οι γονεις του.Ηταν και αυτος απο τους πολλους οι οποιοι λενε πως πιστευουν χωρις να ξερουν ΤΙ πιστευουν!!!Τετοιοι ανθρωποι υπαρχουν παρα πολλοι απο ολα τα δογματα.Παντως κριμα που δεν τον προλαβα,αλλα και ποτε δεν ειναι αργα!Ειναι τυχεροι ολοι οι ανθρωποι επι της γης που ζουν αυτοι τη στιγμη και ο λογος ειναι απλος.Ερχεται ο καιρος που θα μαθευτει η μοναδικη αληθεια για δευτερη φορα!Πολυ κακως κατεμε.
08/12/2006, 23:16:25
Σοφία γεια σου,

Εσύ και ο άντρας σου κατατάσσετε τους εαυτούς στους Χριστιανούς;

k.sofiaΝέο Μέλος
13/12/2006, 19:10:40
ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ panos 840.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ.
ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ= ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ=
ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ;
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ 2ΦΟΡΑ ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ;

ΦΙΛΕ ΨΗΛΕ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,
ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΕΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΈ
=ΚΥΡΙΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ=
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ=ΘΕΛΩ-ΚΑΘΑΡΙΣΟΥ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΕΝΙΩΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΥΘΑΝΟΝ
ΝΑ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

k.sofia

13/12/2006, 23:17:20
Σοφία,
δεν σε ρώτησα αν πιστεύετε στο Χριστό αλλά αν θεωρείτε τους εαυτούς σας Χριστιανούς;;

Ξέρω πως θεωρείτε το Χριστό ως κατώτερη θεότητα σε σχέση με τον Πατέρα, τον Ιεχωβά όπως τον ονομάζετε.

Οι Χριστιανοί πιστεύουμε στο Χριστό ως ομοούσιο του Πατρός, ο οποίος δημιούργησε και τα πάντα.
Για εμάς, Χριστός, Πατέρας και Άγιο Πνεύμα είναι ο Ένας και μοναδικός Τρισυπόστατος Θεός. Για εσάς όμως δεν είναι έτσι.
Για το λόγο αυτό σε ρώτησα αν θεωρείς τον εαυτό σου Χριστιανή;;

Δε νομίζεις πως, με το να θεωρείτε το Χριστό ως άλλη θεότητα, ξέχωρη και κατώτερη από τον Πατέρα, αφήνετε να εννοηθεί πως η θρησκεία σας είναι πολυθεϊστική;;

13/12/2006, 23:26:45
quote:
Οι Χριστιανοί πιστεύουμε στο Χριστό ως ομοούσιο του Πατρός, ο οποίος δημιούργησε και τα πάντα.
Για εμάς, Χριστός, Πατέρας και Άγιο Πνεύμα είναι ο Ένας και μοναδικός Τρισυπόστατος Θεός. Για εσάς όμως δεν είναι έτσι.
Για το λόγο αυτό σε ρώτησα αν θεωρείς τον εαυτό σου Χριστιανή;;

Δε νομίζεις πως, με το να θεωρείτε το Χριστό ως άλλη θεότητα, ξέχωρη και κατώτερη από τον Πατέρα, αφήνετε να εννοηθεί πως η θρησκεία σας είναι πολυθεϊστική;;

χαχαχαχαχαχα

ας πουμε οτι εχουμε μια θρησκεια που εχει 3.000.000.000 θεοτητες

απο την στιγμη που λεμε οτι ολες αυτες οι θεοτητες ειναι ομοουσιες δεν ειναι η θρησκεια αυτη πολυθειστικη

απαιχτο το καλυτερο ανεκδοτο που εχω ακουσει εδω και καιρο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

14/12/2006, 01:37:57
Φίλε Γηγενή...μια ερώτηση
Την βίβλο δεν την θυμάμαι καλά,αλλά είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες
περιπτώσεις ο χριστός μιλούσε με τον θεό.Δηλαδή μιλούσε με τον
εαυτό του..?Λέει νομίζω κατά την σταύρωση "Ας γίνει το θέλημά σου"
ή είμαι τελείως λάθος..?
14/12/2006, 15:05:42
quote:
Φίλε Γηγενή...μια ερώτηση
Την βίβλο δεν την θυμάμαι καλά,αλλά είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες
περιπτώσεις ο χριστός μιλούσε με τον θεό.Δηλαδή μιλούσε με τον
εαυτό του..?Λέει νομίζω κατά την σταύρωση "Ας γίνει το θέλημά σου"
ή είμαι τελείως λάθος..?

θα σου πω με λιγα λογια το τι εγινε

ο θεος(γιαχβε) εστειλε τον εαυτο του στην γη(ιησου)για ναπαρει τις αμαρτιες του κοσμου και στην συνεχεια εστειλε παλι τον εαυτο του(αγιο πνευμα)για να φιλαει τον εαυτο του(ιησου)

ο ιησους μιλουσε με τον εαυτο του(γιαχβε)και ελεγε οτι οτι κανει ειναι θελημα του

σημερα ολο αυτο λεγεται σχηζοφρενια με πολαπλη προσωπικοτητα

τοτε το εκαναν θρησκεια

panos840Μέλος
14/12/2006, 19:35:55
Εσυ να δουμε αν λες τα ιδια και σε λιγο καιρο απο τωρα!!!
14/12/2006, 20:39:53
quote:
Εσυ να δουμε αν λες τα ιδια και σε λιγο καιρο απο τωρα!!!

θα σου πω με λιγα λογια το τι εγινε

ο θεος(γιαχβε) εστειλε τον εαυτο του στην γη(ιησου)για ναπαρει τις αμαρτιες του κοσμου και στην συνεχεια εστειλε παλι τον εαυτο του(αγιο πνευμα)για να φιλαει τον εαυτο του(ιησου)

ο ιησους μιλουσε με τον εαυτο του(γιαχβε)και ελεγε οτι οτι κανει ειναι θελημα του

σημερα ολο αυτο λεγεται σχηζοφρενια με πολαπλη προσωπικοτητα

τοτε το εκαναν θρησκεια

15/12/2006, 00:29:20
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση Γηγενή.
Αλλά οι γιαγιάδες και οι παπούδες πως το αντιλαμβάνονται όλο αυτό
και μένα δεν το χωράει το μυαλό μου...
16/12/2006, 15:06:29
quote:

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση Γηγενή.
Αλλά οι γιαγιάδες και οι παπούδες πως το αντιλαμβάνονται όλο αυτό
και μένα δεν το χωράει το μυαλό μου...