ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Deva_Parinito33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Deva_ParinitoΜέλος
22/06/2005, 21:41:42
quote:
αν ηθελα γκομενο και ψυχαναλυτη η φιλο θα απαντουσα σαν Αφροδιτη

Λες αλήθεια ?

Deva

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
22/06/2005, 21:57:51
ATMA, καλή μου, ξανακάνε την "άσκηση", και ρώτα με ό,τι θες...

Ένας Deva

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 22/06/2005 21:58:51

Deva_ParinitoΜέλος
22/06/2005, 22:21:02
Έχετε εισέλθει(Login) ως
Deva_Parinito

ATMA, τι άλλο να σου πω ?

Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
22/06/2005, 22:24:38
quote:
ουχι δεν θελω απαντησεις.

Τότε, δεν θα ξαναπάρεις...

Deva

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 22/06/2005 22:26:07

Deva_ParinitoΜέλος
22/06/2005, 22:45:15
quote:

Να υπενθυμίσω επίσης πως η αρχική "άσκηση", διατηρεί την ισχύ της και όσοι επιθυμούν μπορούν να εργαστούν για την επόμενη εβδομάδα, φέρνοντας εδώ, στο θέμα δηλ. μόνο απορίες, ερωτήματα που αφορούν την άσκηση και όχι συμπεράσματα. Την παραθέτω ακόμη μια φορά :

quote:
Επέλεξε μια δουλειά που κάνεις κάθε μέρα, με αρχή και τέλος, μια απλή δουλειά, όχι στον τομέα του επαγγέλματός σου, στο σπίτι. Να έχει όμως αρχή και τέλος. Βρες αυτή την δουλειά, και κάνε την προσπαθώντας να αισθανθείς τον εαυτό σου, να είσαι παρόν, να ξέρεις τι κάνεις.

Λέγοντας "απλή δουλειά", μπορεί να θεωρηθεί από τον καθέναν σας, ό,τιδήποτε θεωρείται "απλό", π.χ πλύσιμο πιάτων, τακτοποίηση ενός δωματίου, τέτοια πράγματα. Λέγοντας "αισθάνομαι τον εαυτό μου", ας θεωρηθεί πως είναι να ασθαίνομαι τα χέρια μου

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 20/06/2005 19:32:05

Έγινε, τα λέμε...
23/06/2005, 01:02:53
quote:
Κάνε το εξής για αρχή: Επέλεξε μια δουλειά που κάνεις κάθε μέρα, με αρχή και τέλος, μια απλή δουλειά, όχι στον τομέα του επαγγέλματός σου, στο σπίτι. Να έχει όμως αρχή και τέλος. Βρες αυτή την δουλειά, και κάνε την προσπαθώντας να αισθανθείς τον εαυτό σου, να είσαι παρόν, να ξέρεις τι κάνεις. Έλα μετά να μου πεις τι βρήκες και τι σκεφτόσουν όταν την έκανες. Θα μου πεις και θα σου πω. Και εκεί θα τελειώσει η κουβέντα μας. Δεν θα μου πεις τίποτε άλλο. Θα ακούσεις τι πρέπει να κάνεις μετά. Έτσι θα συνεχιστεί το παρόν θέμα, αυτό αποφάσισα τώρα.*

Αντε να σου πω!

Τιτοτα…απλα το εκανα!

Για πες μας και εσυ φιλε Deva, όταν έχεις σταθερά επίγνωση στα Χέρια, στο Σώμα, είναι εντονες οι αισθήσεις….*(και όχι μόνο όταν πλένεις τα πιάτα….η …σε τέτοιες...osho ασκήσουλες…)…. τι γίνεται τότε στη συνείδηση?

Προσεξε τι θα πεις.

*(Παρενθεση)
Η Ατμα είναι φίλη, την έχω γνωρίσει από κοντά. Δεν έχει ανάγκη από το δικό μου λόγο και υπεράσπιση, μα ίσως *(δάσκαλε) δεν κατάλαβες, ...τι έγραψε για την Τροφή…
Διάβασε προσεχτικότερα σε παρακαλώ…και μην τρέχεις να αμύνεσαι σαν τους παπάδες και εσύ… Μου θυμισες λεχωνα!...Μην βράσω τον εσωτερισμό…
Όσο για την Αφροδίτη…και εγώ δεν κατάλαβα. *(κάποτε, άλλη κατασταση, προσπάθησα να καταλαβω, και μπερδεύτηκα χειρότερα…δεν ξέρω αν φτάνει. Γραφει οτι πιανουν οι κεραιες της...Και εχει κατι συχνοτητες...ΑΜΑΝ ΑΜΗΝ ΑΟΥΜ.... Όπως καταλαβαινεις, με τις γυναίκες δεν τα παω τελευταια καλα. Ετσι τα πολλα πολλα... τα έκοψα…!!

Το πιο πιθανό είναι….να τα βρουν μόνες τους… *(παρενθεση)

Αλήθεια Αγαπητέ, γράφεις,

quote:
Μπορώ μέσα σε λίγες γραμμές κειμένου να ανατρέψω οποιαδήποτε φιλοσοφία

Σωπα βρε Deva, και γιατί το επαναλαμβάνεις ? *(Το έχω διαβάσει… τουλάχιστον άλλες τρεις φορές!)

Έχεις δικιά σου φιλοσοφία…?... Άντε να μας γράψεις κάτι….και αν θέλεις κάποιο να στην ανατρέψει…σφύρα... γύφτικα!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 23/06/2005 01:08:35

23/06/2005, 01:35:22

quote:
Επέλεξε μια δουλειά που κάνεις κάθε μέρα, με αρχή και τέλος, μια απλή δουλειά, όχι στον τομέα του επαγγέλματός σου, στο σπίτι. Να έχει όμως αρχή και τέλος. Βρες αυτή την δουλειά, και κάνε την προσπαθώντας να αισθανθείς τον εαυτό σου, να είσαι παρόν, να ξέρεις τι κάνεις.

Λέγοντας "απλή δουλειά", μπορεί να θεωρηθεί από τον καθέναν σας, ό,τιδήποτε θεωρείται "απλό", π.χ πλύσιμο πιάτων, τακτοποίηση ενός δωματίου, τέτοια πράγματα. Λέγοντας "αισθάνομαι τον εαυτό μου", ας θεωρηθεί πως είναι να ασθαίνομαι τα χέρια μου

quote:

ATMA, έκανες καλή μου την "άσκηση"?

Ένας Deva...

Έγινε, τα λέμε...

ρωτας--ομως σου απαντησα ηδη αγαπητε μου Deva.)

quote:
O άνθρωπος διαβάζοντας, λίγα μαθαίνει, βλέποντας και ακούγοντας, μαθαίνει περισσότερα. Όταν καρδιοχτυπήσει, τα μαθαίνει όλα.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=6223
quote:

-μηπως και το καρδιοχτυπι δεν δηλωνει πως ο θεος εντος ειναι επιτελους ζωντανος;...και τοτε δεν φτανεις να εισαι ετοιμος να τον συναντησεις...; εκει σε θελω ομως...το αντεχεις;--
ο διδασκαλος ελεγε πως αν βρεις που μενει...καλυτερα να τρεξεις μακρυα...
--εσυ τι λες; ειναι καλυτερα; ...--

και κατι ακομη-
το να σε διαβαζω ειναι φυσικο-κι εσυ με διαβαζεις-και τον μοζ και τον ραιχ και την λιλιθ και τη φιλη σου με τα συναισθηματικα και ουχι εσωτεριστικα της και οσους διαφαινεται απο τον αερα της παρουσιας σου --διατι διαφαινεται ξερεις...:)
τι περιμενες να σου γραψουμε;
αφου εμεις απλα ζουμε...
θες παραδειγμα καλομ;
να σου πω πως οταν μαγειρευω ειμαι ολα τα υλικα;
ολα ομως-κι οταν φτανω να δωσω στους συνδαιτημονες το φαγητο που εφτιαξα ειναι παντα τελειο-πως αλλιως θα μπορουσε να ηταν; αφου τιποτε λιγοτερο δεν θα μπορουσα να προσφερω σε οσους τιμουν την κουζινα μου;.... αυτο μαλλον σου εγραψε και το μελος Μοζ.....

quote:
Τιτοτα…απλα το εκανα!

ακριβως.)
-----
*την ασκητικη την βιωνεις*
θα ελεγε ο Μοζ---
η Ατμα θαλεγε *ενωσουμεταπαντα...*
ετσι δεν ειναι αγαπητε Πλατωνα;)

Το πετραδι στο Λωτο

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/06/2005 01:40:19

23/06/2005, 01:45:05
Καλησπέρα
πριν από όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για αυτό το
θέμα Deva. ("προσωπικά" γιατί νιώθω να δέχομαι μια προσφορά,
-όπως πιθανότατα να τη δέχονται και άλλοι φίλοι από ετούτο το χώρο-
και τη δέχομαι με ευγνωμοσύνη και αγάπη, για αυτό το λόγο
σ' ευχαριστώ).

Όπως έγραψα και στο θέμα που συζητούσαμε, πριν από μια βδομάδα
ένιωσα ότι χρειαζόμουν μια βοήθεια. Οι συζητήσεις που κάναμε κατά
τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών υπήρξαν για μένα απάντηση στην
σιωπιλή έκκλησή μου. Έτσι, καλοδέχομαι ετούτο το θέμα, δέχομαι
την προσφορά σου και αν μπορώ και εγώ να δώσω κάτι με τη σειρά μου
στην προσπάθεια, θα με έκανε να νιώθω τιμή.

Και ναι, περισσότερο νιώθω σήμερα ότι χρειάζομαι να πάρω, παρά να
δώσω, αν και Θέλω να δώσω, εφόσον μπορώ το περίσσευμά μου. Αυτό
μπορεί και να ήταν ένα είδος υπόσχεσης που έδωσα κάποτε, δε θυμάμαι
πού και πότε, αλλά το βιώνω κάποιες στιγμές σαν εσωτερική ανάγκη.
Και βέβαια, μπορεί στην αρχή αυτός που νομίζει ότι δίνει,
να μη δίνει στην ουσία αλλά να αναζητά να πάρει,
αλλά αν υπάρχει εκείνη, η αρχική υπόσχεση, νομίζω ότι κάποια στιγμή
θα δώσει, όταν καλύψει τις βασικές του ανάγκες, γιατί όπως πολύ
σωστά κάπου στα λεγόμενά σου ανέφερες "ουκ αν λάβεις από του μη
έχοντος".

Βέβαια, το παράδοξο είναι ότι ακόμη και λίγο να έχεις, και
δίνεις χωρίς να περιμένεις την ανταπόδοση
(πάντα στο ανθρώπινο μέτρο και ΟΧΙ στο μέτρο ενός μύστη)
παίρνεις, ξαναγεμίζεις, και πλυμμηρίζεις.

quote:
Όσοι με ψάχνετε, ναι, ΕΔΩ θα με βρείτε. Γιατί με ψάχνετε όμως ? Αυτό πρέπει να σας απασχολεί. Όχι το τι θα ακούσετε από εμένα, αλλά γιατί θα θελήσετε να απαντήσετε σε μένα. Τι είναι αυτό που σας κάνει να απαντάτε ? Ακόμη κι όσοι απλώς διαβάσουν τις μπούρδες μου, πρέπει να αναρωτηθούν γιατί θα τις διαβάσουν…

σίγουρα, όποιος ψάχνει βρίσκει... όποιος ζητά θα λάβει...
όποιος νιώθει να είναι κομματιασμένος, θα ενωθεί σε ένα...
είναι στη φύση του Θεού η πληρότητα, πώς θα μπορούσε να τη
στερήσει από τα τέκνα του;

quote:
Τι θέλεις πραγματικά ? Ό,τι ζητάς πραγματικά, αυτό θα πάρεις και πραγματικά. Αυτός είναι ο Νόμος, το συνολικό, καθολικό και συμπαντικό κάρμα του παντός.

ω ναι... χωρίς λόγια

quote:
Που είστε ? Μόνο εσείς ξέρετε. Μόνο εσείς. Βρείτε τον εαυτό σας στην ζωή σας. Τον αληθινό εαυτό σας, όχι αυτόν που νομίζετε πως είστε, ή που έχετε φτιάξει τόσα χρόνια, αλλά αυτόν που θάψατε για να μην τον βλέπουν οι άλλοι να κλαίει…

πριν από λίγες μέρες το έκανα αυτό στη ζωή μου: παραδέχτηκα,
ξεστόμησα ότι έχω ανάγκες, ότι φοβάμαι, ότι πονάω...
είδα τον εαυτό μου ίσως με λίγη περισσότερη ειλικροίνια και
αποφάσισα να αποδεχτώ την αδυναμία μου, να προχωρήσω πιό πέρα από
αυτή, με αυτή. ανακάλυψα πόσο στις συναναστροφές μου προσπαθούσα
να κρύψω την αδυναμία μου και να φαίνομαι δυνατή: Η αδυναμία όμως
έβρισκε τρύπες και έβγαινε προς τα έξω με ορμή, καταπιεστικά.

quote:
«Θεέ μου, δεν γνωρίζω τίποτε, είμαι ένας ανόητος, μια μηχανή, δεν ξέρω τι κάνω, δεν ξέρω να μιλάω, δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν αισθάνομαι τίποτε, δεν έχω τίποτε, είμαι μικρός, σχεδόν ανύπαρκτος, δεν ζω.», ο Θεός θα σου τα δώσει όλα, θα σε πληρώσει, θα γεμίσει το άδειο ποτήρι της ψυχής σου με φρέσκο νερό. Θα σε δεχτεί ! Ο Ιησούς έλεγε : «Ήρθα στον κόσμο για να πάρω το φως από αυτούς που βλέπουν και να δώσω το φως σε όσους δεν βλέπουν».

quote:
O άνθρωπος διαβάζοντας, λίγα μαθαίνει, βλέποντας και ακούγοντας, μαθαίνει περισσότερα. Όταν καρδιοχτυπήσει, τα μαθαίνει όλα.

και θα ήθελα να συμπληρώσω: "στα δύσκολα η αλήθεια"
αλλά ακόμη και ετούτο:
δε μαθαίνεις μόνο από τα άσχημα, αλλά και από τα όμορφα,
όχι μόνο από τον πόνο, αλλά και από τη χαρά...
---------------------------------------------

Αποτελέσματα άσκησης: πλένω τα πιάτα
Πλένω τα πιάτα, το νερό, το σφουγγάρι, λίγο απορρυπαντικό...
μα τί να κάνει τώρα ο Χ... και λες να.... γκρρρ... συγκεντρώσου!
πλένεις τα πιάτα, ναι! ξαναπέστο, πλένω τα πιάτα.
Βάζω το σαπούνι στο σφουγγάρι που... λες να το βάψουμε μπλέ, θα
με βοηθήσει άραγε;... γιατί είμαι τόσο ανόητη που δεν μπορώ
απλά να πλύνω τα πιάτα; Λοιπόν, συμφωνία. Ζήσε στο τώρα! Πλύνε τα
πιάτα και μετά θα μπορέσεις να σκεφτείς ό,τι θέλεις για 10 λεπτά!
Αχ! πάλι δεν τα καταφέρνω, να ούτε πιάτα δε μπορώ να πλύνω χωρίς
να κολά το μυαλό μου, έχω πρόβλημα τελικά. Μήπως να κάνω λίγο
διαλογισμό μετά να μου περάσει; Αν τα καταφέρω να πλύνω τα πιάτα
χωρίς να σκέφτομαι κάτι άλλο, θα έχω νικήσει μια μεγάλη μάχη...
Μπράβο κορίτσι μου! τα κατάφερες! η νίκη είναι δική σου!
χμμμ. αυτό δεν αλλάζει όμως την κατάσταση, γιατί μπλέκομαι σε
φαύλους κύκλους που... ωχ! το ποτήρι, έσπασε... να θυμηθώ να πάρω
απορρυπαντικό γιατί αυτό τελειώνει... τί φοβερή που είμαι που
το μυαλό μου είναι ακριβώς σε αυτό που κάνω, που πλένω τα πιάτα!

Γιατρέ, θα ζήσω;

23/06/2005, 02:11:38
namaskar λίλιθ:)

σκεψου να αντιστρεψεις--in a way--την ασκηση που ειπε ο αγαπητος Deva και να παρατηρεις αμετοχη ολα οσα σου περνανε απο το νου χωρις ομως να προσπαθεις να τα εμποδισεις να εξελιχθουν οπως θελουν...

θυμαμαι καλα πως ημουν ως παιδι και θυμαμαι καλα πως εγινα μετα απο πολλες ερωτησεις που απαιτουσαν επιχειρηματα...

σαν συννεφα στον γαλανο μου -λεω συνηθως -οι σκεψεις και σαν γκριζαρουν το ολο μου..βροχη--

παιδι ξανα λοιπον.

υγ:

quote:

και θα ήθελα να συμπληρώσω: "στα δύσκολα η αλήθεια"
αλλά ακόμη και ετούτο:
δε μαθαίνεις μόνο από τα άσχημα, αλλά και από τα όμορφα,
όχι μόνο από τον πόνο, αλλά και από τη χαρά...

ομορφο αυτο .)

ολα ειναι δρομος...

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 23/06/2005 02:14:16

MozΜέλος
23/06/2005, 07:10:35
quote:

Το πρώτο ήταν από τον Moz, (δεν έλεγε και τίποτε βέβαια σε σχέση με αυτό που χαρακτηρίζω «άσκηση», μάλλον «εξυπνακίστικο» ήταν)

quote:
- πλην εκείνο το «εξυπνακίστικο» του Moz, που εγκατέλειψε με την πρώτη και με την ουρά στα σκέλια -

Deva_Parinito, ((καλημερούδια))
έχεις βρεθεί σε φαγοπότι με αλλόγλωσσους Βαλκάνιους;

Μέχρι να μου απαντήσεις σε τούτο,
όταν αναφέρεσαι σε εμένα,
θα βάζεις πριν το όνομά μου «Κύριε»* ή «Sir».
ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ...
Αν δεν εννόησες, ρώτα κάποιον που γνωρίζει «σανσκριτικά».

Μ©z_em?...
---------------------------
((* Πώς λέμε, «Κύριε Γκουρτζίεφ... να το πάρω το μπολ»;))

Deva_ParinitoΜέλος
23/06/2005, 17:05:31
Αγαπητή Λίλιθ,

Λες :

quote:
Πλένω τα πιάτα, το νερό, το σφουγγάρι, λίγο απορρυπαντικό...
μα τί να κάνει τώρα ο Χ... και λες να.... γκρρρ... συγκεντρώσου!
πλένεις τα πιάτα, ναι! ξαναπέστο, πλένω τα πιάτα.
Βάζω το σαπούνι στο σφουγγάρι που... λες να το βάψουμε μπλέ, θα
με βοηθήσει άραγε;... γιατί είμαι τόσο ανόητη που δεν μπορώ
απλά να πλύνω τα πιάτα; Λοιπόν, συμφωνία. Ζήσε στο τώρα! Πλύνε τα
πιάτα και μετά θα μπορέσεις να σκεφτείς ό,τι θέλεις για 10 λεπτά!
Αχ! πάλι δεν τα καταφέρνω, να ούτε πιάτα δε μπορώ να πλύνω χωρίς
να κολά το μυαλό μου, έχω πρόβλημα τελικά. Μήπως να κάνω λίγο
διαλογισμό μετά να μου περάσει; Αν τα καταφέρω να πλύνω τα πιάτα
χωρίς να σκέφτομαι κάτι άλλο, θα έχω νικήσει μια μεγάλη μάχη...
Μπράβο κορίτσι μου! τα κατάφερες! η νίκη είναι δική σου!
χμμμ. αυτό δεν αλλάζει όμως την κατάσταση, γιατί μπλέκομαι σε
φαύλους κύκλους που... ωχ! το ποτήρι, έσπασε... να θυμηθώ να πάρω
απορρυπαντικό γιατί αυτό τελειώνει... τί φοβερή που είμαι που
το μυαλό μου είναι ακριβώς σε αυτό που κάνω, που πλένω τα πιάτα!

Ωραία, αλλά γιατί δεν γράφεις κάτι για τα χέρια σου ? Αλήθεια, τα αισθάνεσαι όταν κάνεις αυτήν την δουλειά ? Δεν λες τίποτε για τα χέρια σου. Λες για το νου σου. Μην παρατηρείς τον νου σου. Ναι, είναι μέρος του εαυτού σου, αλλά τα καημένα τα χεράκια δηλ. δεν είναι μέρος του εαυτού μας κι αυτά ? Πως τα αισθάνεσαι ? Για παράδειγμα, τι αισθάνεσαι όταν πέφτει το νερό επάνω τους ? Είναι ζεστό ? κρύο ? χλυαρό ? δροσερό ? Παρατήρησε τα χέρια σου, όχι τι σκέφτεσαι. Συγκεντρώσου στα χέρια σου. Πόσο επιδέξια κινούνται, για παράδειγμα.

Θυμήσου, όταν ζεις το τώρα, όπως λες, η μνήμη σου είναι τέλεια. Μπορείς να περιγράψεις και την παραμικρή λεπτομέρεια από το συμβάν που συμμετείχες ως ολότητα, με όλο σου το "είναι". Εγώ θα μπορούσα να σου γράψω 5 σελίδες περιγράφοντας μια τέτοια απλή δουλειά. Εσύ γράφεις 5 σειρές. Λεπτομέρεια. Πως είναι το νερό ? Πως το αισθάνεσαι? Για παράδειγμα, πως αισθάνεσαι τις σταγόνες του ? Στα χέρια σου Λίλιθ, εκεί, συγκεντρώσου εκεί.

Θυμήσου, ο άνθρωπος αισθάνεται μέσω των 5 αισθήσεών του. Ποια είναι η αίσθηση που σου δίνουν τα χέρια σου ? Για παράδειγμα, πως κινούνται ? Γρήγορα ? Αργά ? Επιδέξια ? Σταθερά ? Χαλαρά ?

Προσπάθησε να ξανακάνεις την "άσκηση". Μην αφήνεις καμία σκέψη να εξελιχθεί. Θα σε αποσπάσει από το "τώρα". Παρατήρησε τα χέρια σου. Πως τα χρησιμοποιείς ? Θυμήσου, ο νους πάντα σκέφτεται. Αυτή είναι η δουλειά του. Παρέκαμψέ τον. Εσύ το είπες αυτό. Συγκεντρώσου στην αίσθηση που σου δίνουν τα χέρια σου όταν κάνεις αυτήν την δουλειά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θυμήσου, ο νους δεν μπορεί να αδρανοποιηθεί περισσότερο από 2 με 3 δευτερόλεπτα. Διαχώρησε την φαντασία από την πραγματικότητα. Μην φανταστείς τίποτε. Θα είναι λάθος. Αν σου συμβεί αυτό, τότε συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες πριν, χωρίς να πιέσεις και να πιεστείς από τίποτα. Μην πιέζεις το νου σου να αδρανοποιηθεί. Θα αντιδράσει.Πρόσεχε, και κάνε απλά την δουλειά σου, φυσικά, κανονικά. Αν ασκήσεις δράση στον νου, ο νους θα αντιδράσει, δεν το λέω εγώ αυτό, το λέει η Φύση.

Κοίτα τι λέει η Zadok. Είναι μια αλήθεια αυτό.

quote:
Μέλος : Zadok Από το θέμα : Τα δόγματα δυστυχώς, τα 'χουμε μέσα στο μυαλό μας.

Η ίδια η φύση μας διδάσκει, αγαπητοί φίλοι.

Δεν κερδίζεις καμία μάχη. Τα είπαμε αυτά. Μην σκέφτεσαι ούτε μάχες, ούτε νικητές, ούτε ηττημένους, ούτε πολεμιστές, ούτε σπαθιά, ούτε καρφιά, ούτε τίποτε. Δεν επιδιώκουμε νίκη Λίλιθ, επιδιώκουμε την ζωή. Η σκέψη σαφώς και είναι μέσα στην ζωή μας. Δεν την σκοτώνουμε, δεν γινόμαστε δολοφόνοι του νου μας, την παρακάμπτουμε, σπάμε το τσόφλι της, δραπετεύουμε για λίγο. Δεν την αφήνουμε να μας οδηγήσει αυτή, όπου θέλει θα μας πάει, αυτό είναι βέβαιο. Οδηγούμε εμείς τον εαυτό μας, κοντρολάρουμε, ισορροπούμε.

Ξαναπροσπάθησε αν θέλεις και ρώτα με ό,τι νομίζεις εσύ. Βρες μια άλλη δουλειά τώρα, αν θέλεις, για παράδειγμα, προσπάθησε να αισθανθείς τα χέρια σου, όταν πλένεσαι, το πρωί πριν φύγεις για την δουλειά σου ή πριν βγεις από το σπίτι για ψώνια, ή οποτεδήποτε έρχεσαι σε επαφή με το νερό.

quote:
τί φοβερή που είμαι που το μυαλό μου είναι ακριβώς σε αυτό που κάνω, που πλένω τα πιάτα!

Ναι, πράγματι, τι φοβερή που είσαι ? Άμα δεν είχες χέρια όμως, μάλλον δεν θα μπορούσες να πλένεις πιάτα...

Τα σέβη μου,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 23/06/2005 18:23:34

12/05/2014, 20:43:13
πριν ενα αιωνα>>>
αυτο εξηγει και μυθουσ για νιμπιρου κτλ>

εδω το αρθρο

https://www.youtube.com/watch?v=o3a9tpzzd_o

εδω αποδειξη οτι οσο ανεβαινουμε στο γυαλι χανονται τα αστερια>
και λογικα με το που μπαινουμε στο διαστημα χανεται και ο ηλιοσ>

https://www.youtube.com/watch?v=_00eZtsuJ9M

πιστευω οτι οτι βλεπουμε συμβαινει χαρη στη μετατροπη των γαμμα ακτινοβολιων
σε φασμα φωτοσ που βλεπουμε καθωσ διαθλαται απο το γυαλινο τοιχωμα εκατο χιλιομετρα πανω μασ

16/08/2014, 10:52:06
quote:
..
και λογικα με το που μπαινουμε στο διαστημα χανεται και ο ηλιοσ>

Εδώ που τα λέμε,
υπάρχει και ένα άλλο 'πρίσμα' ιδιαίτερο...

Ονομάζεται ανθρώπινη κρανιακή κοιλότης...

Συνήθως εντός του βρίσκεται μια ειδική μάζα ιστών και νευρώνων που ονομάζεται εγκέφαλος, και λειτουργεί με inputs και outpus

Το τι χρώματα μπαίνουν και βγαίνουν από κει χωράει συζήτηση

Καμιά φορά, αν είναι μαύρος τα βλέπει όλα μαύρα.

Από κει ξεκινάν όλα, τι εισέρχεται και τι εξέρχεται και πώς εξέρχεται. Δεν υπάρχουν συνταγές και αλγόριθμοι. Η αντιληπτική και επεξεργαστική ικανότης του καθεμιανού κρίνεται εκ του...αποτελέσματος.

Τα υποδέλοιπα περιττεύουν,
για να το πούμε διακριτικά....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "