- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
επί του συγκεκριμένου θέματος και με αφορμή τις
παρατηρήσεις σου επ΄αυτού.....
Καταρχήν, εγώ θα πρόσεχα τι λέω, αν ημουν στη θέση
σου και δεν ήξερα τα επιχειρήματα του άλλου.
Συγκεκριμένα περί πολλών λογαριασμών, και επαναλαμβάνω,
για τελευταία φορα, επειδή είναι ζήτημα νοημοσύνης
και γιατί πλέον δεν είναι αστείο:
Ο Σταύρος 77 μου έστειλε εβδομάδες πριν ένα μήνυμα μέσω του συγκεκριμένου τόπικ που μου έλεγε αν έλαβα το e-mail του...
Άνοιξα το mail και είδα οτι το μόνο email που είχα λάβει
ήταν από τον rucuna...
Δεύτερον ο ίδιος ο Σταύρος μου έγραψε ότι είχε επαφές ,
πέραν του ΄φόρουμ με κάποιους από τους γράφοντες σ' αυτό
τρίτον,όταν κάποιος στέλνει την πρώτη του τοποθέτηση
στο φόρουμ καιστο τόπικ,
δεν βρίζει με τέτοιο τρόπο κάποιον πουείναι εκεί
καιτέταρτον,τόση ταύτιση απόψεων, είναι
τουλάχιστον περίεργη...
Όπως και νά' χει δεν με καλύπτει πλέον το τόπικ με τον
τρόπο που λειτουργεί..., έχει γράψει κατι σχετικό ο
Μακεδόν αλλού που λέει πολλά...
Αυτά από μένα και προτιμώ τα άλλα τόπικ, πιά..
Ας μην κάνουμε διάλογο επίτων θέσεων μου...
Επίσης Xristomarili, περιμένω κι εγώ μια επεξήγηση της εικόνας που πόσταρες, γιατί την έχεις ποστάρει και αλλού και δεν βγάζω άκρη.
Προσέξτε και παρατηρήστε τον πόλεμο της φράουλας.....
Όδε πύλη θρήνησον έπ' άκρα νέμων στέφος γαρ εν σοί, το στέφος όταν άρη, πρός ύψος ήξω την πατηθείσαν χάριν, έφευροί μοι και κόψατε και τέλος αλαζόνας. Οπηνίκα μεν εις ’δην τρέχειν πάντας τοις εν τάφοις σπεύδοντας έξω, των δυσσεβών συστήματα κόπτετε ξίφος, φευ σοί Πελοπόννησος πολεμηθήση, ούχ, ως ξένος κίνδυνος, άλλ' οικείως, πλείστα κόλα μένουσιν εις εξαμίλει.>>
Προσέξτε τι λέει.....
Για έναν κίνδυνο ξένο στο εσωτερικό της......
quote:
Φίλη Αμαλία είναι η τελευταία φορα που τοποθετούμαι
επί του συγκεκριμένου θέματος και με αφορμή τις
παρατηρήσεις σου επ΄αυτού.....
Καταρχήν, εγώ θα πρόσεχα τι λέω, αν ημουν στη θέση
σου και δεν ήξερα τα επιχειρήματα του άλλου.
Συγκεκριμένα περί πολλών λογαριασμών, και επαναλαμβάνω,
για τελευταία φορα, επειδή είναι ζήτημα νοημοσύνης
και γιατί πλέον δεν είναι αστείο:
Ο Σταύρος 77 μου έστειλε εβδομάδες πριν ένα μήνυμα μέσω του συγκεκριμένου τόπικ που μου έλεγε αν έλαβα το e-mail του...
Άνοιξα το mail και είδα οτι το μόνο email που είχα λάβει
ήταν από τον rucuna...
Δεύτερον ο ίδιος ο Σταύρος μου έγραψε ότι είχε επαφές ,
πέραν του ΄φόρουμ με κάποιους από τους γράφοντες σ' αυτό
τρίτον,όταν κάποιος στέλνει την πρώτη του τοποθέτηση
στο φόρουμ καιστο τόπικ,
δεν βρίζει με τέτοιο τρόπο κάποιον πουείναι εκεί
καιτέταρτον,τόση ταύτιση απόψεων, είναι
τουλάχιστον περίεργη...
Όπως και νά' χει δεν με καλύπτει πλέον το τόπικ με τον
τρόπο που λειτουργεί..., έχει γράψει κατι σχετικό ο
Μακεδόν αλλού που λέει πολλά...
Αυτά από μένα και προτιμώ τα άλλα τόπικ, πιά..
Ας μην κάνουμε διάλογο επίτων θέσεων μου...
Σου εστειλα μαιλ για να σε ρωτισω αν ξερεις σε ποια
σπηλια κοντα εχουν τους 5 μοναχους που συνλειτουργησαν
με τους αρχιμασονους καθολικους.Οπως βλεπω επιμενεις
οτι ο σταυρος 77 ειναι 5 διαφορετικα προσωπα..
Εχεις προβλημα φιλε...κατσε μερικες μερες μακρια
απο την οθονη μπας και ξελαμπικαρεις λιγο...
Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν αναζητεί λύση στο υπαρξιακό πρόβλημα με φιλοσοφίες αλλά στηρίζεται στα λόγια του Χριστού. Όπως θεωρείς εσύ αδιανόητη την ενασχόληση με τις αποκαλύψεις του Αγίου Πνεύματος (προφητείες) άλλο τόσο θεωρεί ο Χριστιανός ανούσια την ενασχόληση με φιλοσοφικά στοχάσματα (έστω και των αρχαίων προγόνων μας) μιας και πιστεύει πως ό,τι υπάρχει εδώ μα πιο πολύ πέρα από τη ζωή του έχει αποκαλυφθεί από τον σαρκωθέντα Υιό του Θεού.
Αυτά ως μια απάντηση στην εύλογη κατά τα άλλα απορία σου για την ενασχόληση με τις προφητείες. Εύλογη γιατί αν κανείς κοιτάξει μόνο τις προφητείες και τις διαχωρίσει από το όλο οικοδόμημα της πίστεως, τότε εύκολα σκανδαλίζεται για τα γραφόμενα περι πολέμων.
Να είσαι καλά φίλε.
Φίλε Βαγγέλη για τελευταία φορά σου το λέω ότι το μήνυμα που σου είχα στείλει προ καιρού μάλλον δεν το έχεις λάβει. Δεν ξέρω γιατί. Προφανώς τον ίδιο καιρό σου έστειλε και ο rukunas και σκανδαλίστηκες. Ο πονηρός βλέπεις δεν χάνει ευκαιρία να μας βάλει να τσακωθούμε.
Προσωπικά πιστεύω ότι μπορείς να συνεισφέρεις στη συζήτηση αρκεί να δέχεσαι να ακούς και τη γνώμη των άλλων. Αν ακούγεται μόνο η μια άποψη τότε δεν προχωρά ο διάλογος. Αν θέλεις πάλι να φύγεις, τότε ok. Να είσαι καλά.
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
quote:
Γεια σου Stavros2 συνονόματε!!Ο φίλος Predator έχει δίκαιο....δεν θα συμβαίνει κάθε μέρα κάτι νέο. Είπαμε.....
Αν και φίλτατε Predator θυμάμαι που έλεγες τον Αύγουστο (πες μου αν κάνω λάθος) ότι "Το κεμαλικό κατεστημένο τέλειωσε τώρα που βγήκε ο Ερντογάν" και ότι "Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από τους στρατηγούς. Ξεχάστε τον πόλεμο."
Είδες φίλε μου που τα πράγματα το διαψεύσαν? Ακόμα και αν τελικά το κόμμα του Ερτνογάν αθωωθεί, η Τουρκία θα είναι για καιρό ανάστατη. Όπως είδες το βαθύ κράτος της Τουρκίας είναι πολύ βαθύ....Νομίζω ότι η επόμενη διπλωματικά θερμη περίοδος θα είναι τα μέσα Μάη λόγω των Σερβικών εκλογών στο Κόσοβο. Προσωπικά έχω την προσοχή μου και στη Κύπρο μιας και μου φαίνεται πιο λογικό να γίνει κάποια πρόκληση εκεί των Τούρκων (το "ράπισμα" που έλεγε και ο Παϊσιος). Αυτό το περιμένω γιατι βλέπω μια έντονη κινητικότητα στο Κυπριακό που προφανώς έχει εκνευρίσει την Άγκυρα αφού στέλνει κάθε λίγο και λιγάκι στρατιωτικούς στα κατεχόμενα.
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
Τουλαχιστο για αυτο πρεπει να ομολογησω, οτι κατι τετοιο δεν το περιμενα!
Τελικα ο Τουρκος ειναι απροβλεπτος! εκει που γινονται προσπαθειες "ηρεμιας"... γινονται πραξηκοπηματικα βηματα!
Τελικα, δεν ξερουν και οι ιδιοι τι θελουν... Αλλα θελει ο λαος, αλλα ο Στρατος, αλλα η Κυβερνηση...

Edited by - stiv on 22/05/2011 22:54:46
http://www.mythologia.8m.com/orfika.html
Λίγο υλικό παραπάνω.
Χαιρετώ άπαν το Esoterica!![]()
Πού χάθηκες εσύ ανήσυχε νέε...ε???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Skies tou Fegariou μοιράστηκε μαζί μας μια προσευχή την οποία έγραψε - και τον ευχαριστούμε για αυτό το "άνοιγμα" εκ μέρους του προς τα εμάς.
Δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να την καταθέσει, ούτε υποχρέωσε κάποιον να την πει, ούτε υποχρέωσε κάποιον να την ασπαστεί κι ούτε ανάγκασε κανέναν να κάνει κάτι ενάντια στην θέληση του.
Η κατάθεση που έκανε απέχει παρασάγγας από μια προσπάθεια προσηλυτισμού των συνομιλητών του, νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί.
Ο καθένας μας συμμετέχει στις Συζητήσεις καταθέτοντας τις απόψεις του, τα επιχειρήματα του επάνω στα διάφορα θέματα, τις πεποιθήσεις του κλπ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ως σκοπό να προσηλυτίσει κανένα , απλούστατα καταθέτει και μοιράζεται με τους υπόλοιπους ένα κομμάτι του εαυτού του.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να "ανάβουν τα αίματα" κι ούτε να ανταλάσσονται σχόλια τα οποία μπορούν να πληγώσουν έναν άνθρωπο και να τον κάνουν να αισθανθεί δυσφορία χωρίς κανένα λόγο. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Βρε καλώς τον φίλο μας τον Προμηθέα...
Πού χάθηκες εσύ ανήσυχε νέε...ε???
Γεια σου φίλε μου Δήμο!![]()
Πολλά και διάφορα εχουν γίνει και σε μένα αλλά κι εδώ.
Πολλές καινούριες φωνές αλλά επέστρεψαν και παλιές που μου έλειψαν(βλέπε γιαπετ).
Ελπίζω να είσαι καλά Δήμο.Χαίρομαι που τα ξανα-λέμε![]()
Λόγω εξεταστικής όμως πλήρως διαθέσιμος θα είμαι σε περίπου ένα δίμηνο από τώρα.
Σας διαβάζω τακτικά και σας χαίρομαι πάντως.
Την εκτίμησή μου![]()
Απευθύνομαι σε όλους, αλλά κυρίως στους Dying_Incubus & Skies tou Fegariou. Να υπενθυμίσω στον φίλο μας θεματοθέτη ότι δεν έχω προσωπικά μαζί του, δεν τον γνωρίζω στον χώρο.
Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω την θέση μου, διότι θεωρώ ή ότι είναι δούλεμα ή ο φίλος μας Skies tou Fegariou έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να μάθει πριν αρχίσει τα θυμιάματα.
Ας ξεκινήσουμε από αυτό: "Νομιζω πως ο Χριαστιανισμος το μονο καλο που διδαξε ειναι να αγαπαμε ο ενας τον αλλο".
Είναι απλώς γελοίος ο ανωτέρω ισχυρισμός, διότι, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει ότι πριν δεν αγαπούσαν ο ένας τον άλλο.
Εδώ θ' απαντήσω σοβαρά - σοβαρά, ότι, είναι αδύνατον να διδάξει κανείς ένα συναίσθημα.
Ενα συναίσθημα, όπως και όλα τ' άλλα που ΔΕΝ διδαχτήκαμε, αλλά τα βιώνουμε (γιατί άραγες;), προκαλείται από την έκκριση χυμών από αδένες.
Αυτές τις ανοησίες μονον οι ΟΕΟ τις λένε. Ετσι δεν είναι;
Επίσης δείχνει ότι ο φίλος μας είναι παντελώς άσχετος από οτιδήποτε αφορά αυτόν τον ισχυρισμό.
Ούτε καν μπήκε στον κόπο να διαβάσει αυτά για τα οποία κάποιοι έχουν βγάλει τα μάτια τους για να μας δείξουν ότι αυτοι οι ισχυρισμοί είναι παραμύθια. Στον παρόντα χώρο.
Εξαιρετικά σπάνιο έως αδύνατον για κάποιον λάτρη της ελληνικής θρησκείας. Φαίνεται να μην έχει καλή σχέση με το διάβασμα στον συγκεκριμένο τομέα.
"οτι ο Χριαστιανισμος , κατεστρεψε τον Αρχαιο Ελληνικο πολιτιμο,"
δηλαδή η παραπάνω χριστιανική αγάπη, σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του Skies tou Fegariou, κατέστρεψε τον ελληνικό πολιτισμό που τόσο λατρεύει, όπως φαίνεται. Είμαι τρελός ή κάτι δεν κάθεται καλά εδώ;
Διαβάστε όμως τι γράφει κάπου αλλού: "το μονο που αναγνωριζω ειναι ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ."
Μας αραδιάζει όμως διάφορα ονόματα του ελληνικού πανθέου... "ειρηνικα και ομορφα η παρακληση μου παει μονο προς τον ΔΙΑ και τον Μεγα Κυνο". ... "Τον Απολλωνα την ΗΡΑ τον Ερμη και σε ολους τους ανθρωπους να υπαρξει ηρεμια και αγαπη σε ολο τον κοσμο."
Παρ' ότι δεν υπάρχει αυτή η ιδέα στο ελληνικό πάνθεον. Του μοναδικού θεού.
Πάλι ΟΕΟ σπεπτικό μας προκύπτει...
"Αυτα να πεις αλλου σε παρακαλω πολυ. Χριαστιανος γεννηθηκα ναι. Αλλα δυστυχως δεν με εμπνεει".
Δεν τον εμπνέει, μας λέει. Παρ' όλα αυτά μας λέει ("Νομιζω πως ο Χριαστιανισμος το μονο καλο που διδαξε ειναι να αγαπαμε ο ενας τον αλλο") και μας εύχεται αγάπη ("να υπαρξει ηρεμια και αγαπη σε ολο τον κοσμο"), αλλά δεν μας λέει ΓΙΑΤΙ δεν τον εμπνέει - αφού δίδαξε αγάπη και αγάπη μας εύχεται. Επίσης μας λέει "το μονο καλο"!
Πως γίνεται κάποιος να διδάσκει του κόσμου τα κακά να του προκύπτει αγάπη από κάπου. Δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά! Μπορεί κάποιος;
Μηπως θυμίζει ΟΕΟ;
Κάποιος κακοήθης όπως εγώ, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι κάτι προσπαθεί να περάσει υποβρυχίως...
Αν κάνω λάθος, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον Skies tou Fegariou.
Να μου το δείξετε όμως!
Συνεχίζεται...

Εδώ κάτι παραδέχεται έμμεσα ή κανω λάθος;
τι προβλημα εχεις? μια παρακληση ειναι ειρηνικη!!!!
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου: Αν ήθελες να προσηλυτίσεις, στον παρόντα χώρο, τι θα έκανες;
Συνεχίζεται...

quote:Γεια σου φίλε μου Δήμο!
Πολλά και διάφορα εχουν γίνει και σε μένα αλλά κι εδώ.
Πολλές καινούριες φωνές αλλά επέστρεψαν και παλιές που μου έλειψαν(βλέπε γιαπετ).Ελπίζω να είσαι καλά Δήμο.Χαίρομαι που τα ξανα-λέμε
Λόγω εξεταστικής όμως πλήρως διαθέσιμος θα είμαι σε περίπου ένα δίμηνο από τώρα.Σας διαβάζω τακτικά και σας χαίρομαι πάντως.
Την εκτίμησή μου
H Mαγεία βρίσκεται στην ολότητα φίλε μου και σε όλα τα επίπεδα...ακόμα και σε αυτό της διαφωνίας που ενεργοποιεί μηχανισμούς που προωθούν εντέλλει την σύνθεση και τον πλουραλισμό...ως ζωή δεν μπορεί να νοηθεί μόνο η συμφωνία και το καλό αλλα όλα και σε όλες τις πτυχές όπου αυτά εμφανίζονται και μάλιστα αποτελούν οδηγό φίλε μου!
Οπότε όλα τελικά είναι πανέμορφα...αρκεί εμείς να μπορούμε να το δούμε αυτό!
Χάρηκα που σε είδα και καλή επιτυχία στην εξεταστική!
Τελείωνε γρήγορα και έλα να τα λέμε...λουφαδόρε...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Χμμμ... Εμείς και εσείς... Θρησκευτικός διαχωρισμός...
Μην αντιδράτε... Υποτελείς...
Ο λάτρης της ελληνικής θρησκείας...
Σας θυμίζει κάτι αυτό ρε παιδιά, ή έχω τρελαθεί τελείως;;;
Συνεχίζεται...

quote:
βλεπω σπατε πλακα με οποιον ερχετε εδω ε? Πριν χρονια ομως συζητουσαμε και προσπαθουσαμε να προσεγγισουμε και να κατανοησουμε οσα ελεγε και ο πιο παραλογος
Πριν χρόνια ήταν αλλιώς , απο τοτε πολλά άλλαξαν
χιλιοειπώθηκαν πράγματα , ολο τα ιδια και τα ιδια...
σε καμια περίπτωση δε λεω οτι ο Αρχαιοελληνικός πολιτισμός ή ο Χριστιανισμός ειναι εξαντλημένα θέματα,
αλλα ξερεις κάπου κούρασε και ολη αυτη η κόντρα χριστιανισμού - Αρχαιοελληνισμου
Προσωπικά δε βλέπω μεταξύ τους καμιά διαφορά με το μάγο μιας φυλής 10 -15.000 χρόνια πίσω ...
κι αυτός είχε ανάγκη να θεοποίηση κατι
(το ιδιο δεν κάνει ο άνθρωπος χιλιετίες τώρα ?)
τέλος πάντων τα ιδια και τα ιδια ....
μακάρι κάποτε να πάρουμε τις απαντήσεις που όλοι ψαχνουμε
(εν ζωη βεβαια , γιατί αν σταματήσει να δουλεύει η μηχανή ,
ηται στο Ζευς πίστευες ήται στο Χριστό απο την ίδια οπτική γωνία θα κοιτούμε όλοι..... τα ραδίκια )
υγ
μια και αναφέρατε τον φίλτατο τρέχα.... τι σας κάνει να πιστευτείτε οτι αποσυρθεί ?
....ζει ανάμεσα μας ![]()
![]()
![]()