ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιθαγένεια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ιθαγένεια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Ισοκράτης31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/02/2013, 01:38:09
http://www.youtube.com/watch?v=FqgO2es8RIA&sns=em

Καλημέρα, ανοίγω αυτο το θεμα ,διότι με το παραπάνω άθλιο κατα τη γνώμη μου βιντεακι έχει ξεσπάσει ένας διαδικτιακος πόλεμος, και όπου εκθετω τη γνώμη μου, ειδικά σε δημόσιες σελίδες του Facebook ,δίχως να βρισω ή να ειναι ο λόγος μου προσβλητικος, τα μηνύματα μου διαγράφονται ,το ίδιο και εγω απο την εκάστοτε δημόσια σελίδα του fb.
Σκοπός μου δεν ειναι να εστιάσουμε μονο στο συγκεκριμένο βίντεο αλλα γενικότερα στο θεμα ιθαγένεια, και αν πρεπει ή οχι κατα την γνώμη σας να δίδεται ιθαγένεια στους αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έτυχε να γεννηθούν στην χώρα μας απο αλλοδαπούς γονείς.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

Edited by - Ισοκράτης on 17/02/2013 01:40:14

17/02/2013, 12:46:31
Για μένα μετά απο εξέταση του νόμιμου μετανάστη οτι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα και τουλάχιστον βασικά σημεία της ελληνικής ιστορίας και δεδομένου οτι έχει τουλάχιστον 5 έτη στη χώρα, θα πρέπει για μένα να δικαιούται την ελληνική ιθαγένεια.

Αυτό που συμβαίνει τώρα, που παιδιά που γνωρίζουν άριστα την ελληνική, έχουν τελειώσει σε ελληνικά σχολεία και φοιτούν και σε ελληνικά πανεπιστήμια αλλά κάνουν αίτηση για την ελληνική ιθαγένεια και "κολλά στη γραφειοκρατεία", είναι απαράδεκτο.

17/02/2013, 15:29:34
Μάλιστα, θα ήθελες να μας εξηγήσεις λίγο, απο που ως που κατέληξε το οποιοδήποτε αλλοδαπό παιδί να μπει και να μείνει στην Ελλάδα ,ετσι ώστε να μείνει και 5 χρόνια; Μήπως έχουμε ανάγκη εργατικό δυναμικό καθότι όλοι οι Ελληνες δουλεύουν και στείλαμε πρόσκληση στους γονείς του;
Δεν σε ενδιαφέρει το γεγονός οτι οι γονείς του μπήκαν βράδυ στη χωρα βιαζοντας τη χωρα και τους νομους;
Ας λύσουμε πρώτα αυτο , και μετα να θέσω κάποια αλλα πιο σοβαρά θέματα που πιστεύω προκύπτουν απο τέτοιες ανθελληνικες πράξεις.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

Edited by - Ισοκράτης on 17/02/2013 16:02:27

ΙαπετόςΜέλος
17/02/2013, 17:12:00
“Ἓλληνὲς εἰσι οἱ μετέχοντες τῆς Ἑλληνικῆς παιδείας”.

Δεν το ήξερες αυτό Ισοκράτη μου;
To είχε πεί και ο κουράδας ο Στεφανόπουλος

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

17/02/2013, 17:23:40
Λες να μην το ξέρω, οτι.... Το έχει πει ο Στεφανοπουλος.
Επίσης μετα το είπε και ενας παππας, και πολλοί άλλοι που δεν άνοιξαν ετσι απο περιέργεια το ρημαδι το βιβλίο του συνονοματου μου να δουν τι γράφει.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

17/02/2013, 17:28:08
quote:
Δεν σε ενδιαφέρει το γεγονός οτι οι γονείς του μπήκαν βράδυ στη χωρα βιαζοντας τη χωρα και τους νομους;

Αναφέρεσαι σε μετανάστες ή λαθρομετανάστες;
Διότι αν συμπεριλαμβάνεις και τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα με μόνιμο τρόπο δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

In anticipation of my resurrection...

17/02/2013, 17:36:06
Dying_Incubus ,θα ήθελες να μου πεις ποιους θεωρείς μετανάστες που ήρθαν με νόμιμο τροπο στην Ελλάδα; Ποιοι ειναι αυτοι;
Μήπως εννοείς αυτούς που μπήκαν παράνομα και η ανθελληνική και τρισαθλια κυβέρνηση τους νομιμοποιησε για να πάρει μερικούς ψήφους;

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

17/02/2013, 17:43:00
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις,
Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ταυτόσημες έννοιες
και η καθαρή ερμηνεία τους είναι νομικής φύσεως
η οποία προσδίδει τον νομικό και πολιτικό δεσμό που συνδέει το άτομο,
ως πολίτη ενός κράτους, με το κράτος αυτό

Στο ερωτημα σου Ισοκράτη θα σου απαντήσω (περίπου) οπως ο Dr
τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα, σαφώς και θα πάρουν την Ελληνική ιθαγένεια,
αλλα και οι γονείς αυτών, θα πρέπει (με αυστηρά μεν κριτήρια) να πολιτογραφηθούν, να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία και να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια.

Αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα και κάνουν οικογένεια και θέλουν να συνεχίσουν την ζωη τους εδώ σεβόμενοι την Ελληνική κουλτούρα, ιστορία, πολιτισμό, δεν βλέπω το λόγο να μην απορροφηθούν,
πως να το κάνουμε, οι εποχές των Πόλεων-Κρατων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...

Σε αυτο το σημείο επέτρεψε μου να σου θυμίσω τους Έλληνες μετανάστες 2ης γενειάς σε Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία οι οποιοι λενε "αγαπούμε την Ελλάδα, αλλα είμαι Αμερικανός/Γερμανός/Αυστραλός"
και να φανταστείς, οτι η πλειοψηφία αυτών εχουν έρθει και 2-3 φορές Ελλάδα (αν οχι καθε καλοκαίρι)
φαντάσου ποσο "Έλληνες" νιώθουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδω και έχουν δει την πατρίδα των γονιών τους μονο στο... χάρτη!

Για να σε προλάβω,
το οτι πρέπει να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων, εννοείται οτι με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο,
δεν είπε κανείς να τοποθετήσουμε ταμπέλες "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"
οπως χρειαζόμαστε και μια αποτελεσματική και σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική
(αν και αυτο ακούγετε σαν ανέκδοτο)

ΥΓ
Ανέφερες οτι οι απόψεις σου κατακρίνονται οπου έχουν δημοσιοποιηθεί,
εδω ξεκίνησες ενα θέμα, λέγοντας μόνο την "δημόσια κατακραυγή των απόψεων σου"
βέβαια ειναι προφανές οτι εισαι κατά ... αλλα δεν πρέπει να μαντεύουμε απο τα συμφραζόμενα, πρέπει να μας κάνεις γνωστές τις απόψεις για το θέμα.

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
17/02/2013, 18:09:48
Νομίζω πως ο AitheroVamon με καλύπτει μια χαρά καθώς κι η δική μου απάντηση, αγαπητέ Ισοκράτη, θα κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα πάνω - κάτω.

In anticipation of my resurrection...

17/02/2013, 18:33:08
Δεν μου απαντήσατε στην ερώτηση, τα παιδιά που γεννήθηκαν απο αλλοδαπούς γονείς στην Ελλάδα ,οι οποίοι μπήκαν παράνομα, άσχετα αν μας μας πουν οτι θα σέβονται τους νομους,βέβαια θα πει καποιος λογικός άνθρωπος ,πως περιμένεις να σέβεται καποιος τους νομους παραβαίνοντας τους με το καλημερα, πρεπει να τους δίδεται ιθαγένεια;

Βέβαια η σύγκριση που κανεις με τους Ελληνες που πήγαν στα μέρη όπου αναφέρεις μετα απο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΑΙΤΑΣΕΙΣ, ειναι το λιγότερο προσβλητικη.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

17/02/2013, 18:42:09
Η δική μου άποψη είναι:
ιθαγένεια πρέπει να δίδεται μόνο σε δυο περιπτώσεις.
Αν ο ένας εκ των δυο γονέων είναι Ελληνας και άν κάποιος σπουδάσει νόμιμα εισερχόμενος ώς φοιτητής.

Ολες οι άλλες περιπτώσεις "μπάζουν νερά"!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2013, 21:05:56
Να πω επίσης, οτι αλλοδαπούς που φέρνουν για έλληνες, όπως ο Μιχαλολιάκος, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί πριν τους επιτρέψουμε την παραμονή στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα και η οικονομία της παραπέρα, δεν τους έχουν ανάγκη και επιπέον μας επιβαρύνουν. Επομένως μια σωστή πολιτική, πρώτα στέλει στις χώρες τους, τους Μιχαλολιάκους και μετά τους υπόλοιπους μετανάστες.
18/02/2013, 01:23:04
quote:
Να πω επίσης, οτι αλλοδαπούς που φέρνουν για έλληνες, όπως ο Μιχαλολιάκος, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί πριν τους επιτρέψουμε την παραμονή στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα και η οικονομία της παραπέρα, δεν τους έχουν ανάγκη και επιπέον μας επιβαρύνουν. Επομένως μια σωστή πολιτική, πρώτα στέλει στις χώρες τους, τους Μιχαλολιάκους και μετά τους υπόλοιπους μετανάστες.

Dr. πιστευα οτι μιλαμε σοβαρα και οχι με φαιδροτητες.

quote:

AitheroVamon

ΥΓ Ανέφερες οτι οι απόψεις σου κατακρίνονται οπου έχουν δημοσιοποιηθεί,
εδω ξεκίνησες ενα θέμα, λέγοντας μόνο την "δημόσια κατακραυγή των απόψεων σου"
βέβαια ειναι προφανές οτι εισαι κατά ... αλλα δεν πρέπει να μαντεύουμε απο τα συμφραζόμενα, πρέπει να μας κάνεις γνωστές τις απόψεις για το θέμα.

AitheroVamon, οι αποψεις που ειπα οτι λογοκριθηκαν,ηταν απαντησεις μου σε διαφορες ερωτησεις καποιον χρηστων στις εκαστοτε σελιδες, δεν εχει κανενα νοημα να τις παραθεσω, ελπιζω σε μια νεα αντιπαραθεση αποψεων εδω, δεν ειμαι απολυτος, μου αρεσει ο διαλογος και τα επιχειρηματα.

Επισης δεν μου απαντησατε ακομα οι υποστηρικτες της ιθαγενειας στο πρωτο ερωτημα,για να προχωρησουμε στα υπολοιπα.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

18/02/2013, 01:30:50
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:

Η δική μου άποψη είναι:
ιθαγένεια πρέπει να δίδεται μόνο σε δυο περιπτώσεις.
Αν ο ένας εκ των δυο γονέων είναι Ελληνας.

Νικομαχε, εχεις ακουστα τον ορο "Μιξοβάρβαρος" ;

quote:
και άν κάποιος σπουδάσει νόμιμα εισερχόμενος ώς φοιτητής.

αυτο ομολογω δεν το καταλαβαινω, εγω που θα παω του χρονου νομιμα στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακο,να ζητησω να μου δωσουν και ιθαγενεια δηλαδη;

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

18/02/2013, 14:45:52
Επομένως Ισοκράτης τι προτείνεις; (για τους νόμιμους μετανάστες)
18/02/2013, 16:30:52
(Μάλλον δεν ενδιαφέρει το θεμα, τα παιχνίδια με τα ποτηρακια όπου καλούν καλικαντζαρους ειναι πιο ενδιαφέροντα )

quote:

Επομένως Ισοκράτης τι προτείνεις; (για τους νόμιμους μετανάστες)

Ποιοι ειναι αυτοι;

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

18/02/2013, 17:40:36
quote:
Ισοκράτης:
AitheroVamon, οι αποψεις που ειπα οτι λογοκριθηκαν,ηταν απαντησεις μου σε διαφορες ερωτησεις καποιον χρηστων στις εκαστοτε σελιδες, δεν εχει κανενα νοημα να τις παραθεσω, ελπιζω σε μια νεα αντιπαραθεση αποψεων εδω, δεν ειμαι απολυτος, μου αρεσει ο διαλογος και τα επιχειρηματα.

Μάλλον δεν με κατάλαβες,
οταν ανοίγουμε ένα θέμα οπου θέλουμε να συζητήσουμε με άλλους ενα συγκεκριμένο ιδεολογικό ερώτημα είναι φρόνιμο να εκθέτουμε πρώτα τις δικές μας απόψεις, πριν ζητήσουμε απο τους άλλους τις δικές τους.
(προτιμώ να γίνετε παράθεση απόψεων, παρα "αντιπαράθεση")

quote:
Επισης δεν μου απαντησατε ακομα οι υποστηρικτες της ιθαγενειας στο πρωτο ερωτημα,για να προχωρησουμε στα υπολοιπα

Πάλι μπερδεύτηκες Ισοκράτης,
ο ρόλος του θεματοθέτη ΔΕΝ ειναι να κάνει ερωτήσεις και οι συνομιλητές να απαντούν ...

quote:
Μάλλον δεν ενδιαφέρει το θεμα, τα παιχνίδια με τα ποτηρακια όπου καλούν καλικαντζαραιους ειναι πιο ενδιαφέροντα

Καλώς ή κακώς φίλτατε η θεματολογία του esoterica.gr
έχει να περισσότερο με τα παραπάνω που ανέφερες,
παρ'ολα αυτα το θεμα της μετανάστευσης (νόμιμης ή μη)
εχει συζητηθεί εκτενέστερα στα forums μας
Μια αναζήτηση στη θεματολογία θα βοηθούσε.

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
19/02/2013, 00:38:56
quote:
Ποιοι ειναι αυτοι;
Δε ξέρω, ποιοι είναι; Να κρατήσουμε ως νόμιμους μόνο τους προ-πασοκικών ρυθμίσεων; ή να τους διώξουμε όλους μια και καλή; Τι προτείνεις;
19/02/2013, 01:57:31
AitheroVamon
quote:

Μάλλον δεν με κατάλαβες,
οταν ανοίγουμε ένα θέμα οπου θέλουμε να συζητήσουμε με άλλους ενα συγκεκριμένο ιδεολογικό ερώτημα είναι φρόνιμο να εκθέτουμε πρώτα τις δικές μας απόψεις, πριν ζητήσουμε απο τους άλλους τις δικές τους.

οκ με συγχωρείται.
Η Θέση μου είναι ότι δεν πρέπει να δίνεται σε κανέναν αλλοδαπό ιθαγένεια πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπου βέβαια δεν θα είμαι εγω αυτός που θα το αποφασίσει αλλά καποιοι αρμόδιοι.

quote:
παρ'ολα αυτα το θεμα της μετανάστευσης (νόμιμης ή μη)
εχει συζητηθεί εκτενέστερα στα forums μας
Μια αναζήτηση στη θεματολογία θα βοηθούσε.

Το γνωρίζω ,σε παλιότερα σχεδόν άσχετα θέματα. Θέμα ειδικά για αυτό όμως δεν υπάρχει (εκτός και αν μου έχει διαφύγει), αυτός ήταν και ο λόγος που το άνοιξα για να μην κάθετε να ψάχνει κάποιος που ενδιαφέρεται σε άπειρες σελίδες του θέματος "φασισμός" και του "Χ.Α."(και αν γνωρίζει οτι εκει θα βρει κατι) για να βρει λίγες απόψεις εδω και λίγες παραπερα,για το θεμα αυτο.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

19/02/2013, 15:50:39
Το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο,
και ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδος φορτωμένο με 'τετελεσμένα' γεγονότα.

Σχετικά με το παιδάκι τώρα στο βίντεο,
θεωρώ πως οποιοδήποτε παιδί γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε εδώ, πήγε σχολείο εδώ, κλπ,κλπ
και επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε η θέληση ούτε η δυνατότητα να φύγει από την Ελλάδα,
τότε κατόπιν αιτήσεώς του να δικαιούται να πάρει την Ελληνική ιθαγένεια/υπηκοότητα και να έχει όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη.

Αυτό δεν θεωρείται απαραίτητο να συνοδεύεται και από αντίστοιχο "δικαίωμα" των γονέων, ιδιως δε στην περίπτωση που αυτοί αρχικώς εισήλθαν ως λαθρομετανάστες.
Με άλλα λόγια αποσυνδέουμε τα δυο ζητήματα, και δίνεται η δυνατότητα μιας κάποιας "κοινωνικής" ποινής στους γονείς,
αλλά τα παιδιά δεν χρωστάνε τίποτα εφόσον γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ και δεν ξέρουν άλλη χώρα/πατρίδα να τιμωρούνται ες αεί για 'αμαρτίες γονέων'.

Τώρα για τις λοιπές περιπτώσεις που θίχτηκαν:

1. Παιδιά μικτών γάμων/γονέων (Ελληνα & ξένου πολίτη) - Νομίζω αυτοδίκαια παίρνουν την Ιθαγένεια/Υπηκοότητα.

2. Φοιτητές ξενοι στην Ελλάδα. Δεν έχει καμια σχεση αυτό, είναι λίγο άκυρο. Δεν ξερω αν υπάρχει κάποια χωρα που να το δεχεται ή να ισχύει αυτό. Πάντως αν ίσχυε αντίστροφα, οι μισοί Ελληνες έπρεπε να ήταν τώρα Αγγλοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σκωτσέζοι, κλπ, αφού εκεί κατευθυνόταν μεγάλος όγκος της Ελληνικής σπουδάζουσας νεολαίας τα τελευταία 20-25 χρόνια.
Μια πιο προσεκτική διατύπωση θα ήταν ίσως: Εάν οποιοσδήποτε ξένος υπήκοος επιτύχει ή παρει υποτροφία για τα ελληνικά ΑΕΙ /ΤΕΙ, περατώσει τις σπουδες επιτυχώς, και επιθυμήσει να ζήσει/εργαστεί στην Ελλάδα, γνωρίζει δε εμπράκτως τη Γλώσσα και στοιχεία Ιστορίας και πολιτισμού, και αποδέχεται την ελληνική κουλτούρα, δημοκρατικές αξίες, κλπ, κλπ, τότε να μπορεί να αιτείται μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αυτός για υπηκοότητα, αλλά όχι έτσι στο άψε σβήσε και μόνο εξαιτίας των σπουδών του.

Πάντως όπως είχα γραψει και σε αλλα θεματα παρεμφερή,
το μέγιστο πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν είναι ότι υπάρχει ένα Αφρικανάκι που γεννήθηκε εδώ και μιλάει ελληνικά και αν θα το κάνουμε Ελληνάκι.

Το ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα είναι ότι επί σειρά ετών ήμασταν (και είμαστε) Κράτος -μπάτε σκύλοι αλέστε- και έτσι αυτή τη στιγμή έχουμε μια παγιωμένη κατάσταση όπου μια τεράστια μερίδα ανθρώπων (για τα δεδομένα της χώρας μας) της τάξης του 10-15% επί συνόλου κατοικούντων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι άνθρωποι
ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ την Ελλάδα και τον πολιτισμό της,
αλλά μπήκαν ΛΑΘΡΑΙΑ και ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ εδώ (γιατί στην τελική ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΘΕΛΑΝ να μείνουν, αλλά να πιάσουν το [δυτικο]Ευρωπαϊκό όνειρο Γερμανίας/Γαλλίας/Μπενελούξ/Σκανδιναβίας) ή απλώς να γλιτώσουν τις άθλιες καταστάσεις στις γενέτειρές τους.

Όταν λοιπόν έχεις καρκίνο και σου τουμπανιάζει το δέρμα ο όγκος, δεν ασχολείσαι με την "φαγούρα" που προκαλεί το πρήξιμο και την καταπραυνσή της τοπικά,
κάνεις χημειοθεραπεία για να χτυπήσεις και να εξαφανίσεις τον όγκο (ή τουλάχιστον να σταματήσεις τη μετάσταση και την εξάπλωσή του)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 19/02/2013 15:53:16