- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Αν ανοιξεις την καρδια σου τοτε θα δεις την μονη αληθεια.»
Δεν υπάρχει αγαπητέ η «μόνη αλήθεια» που φαντάστηκες. Υπάρχουνε ΠΟΛΛΕΣ αλήθειες, και ο καθένας διαλέγει αυτή που τον κάνει πιο ευτυχή, πιο ήρεμο, πιο ικανοποιημένο σε σχέση με τις φοβίες και τις ανασφάλειες που τον συνοδεύουν.
Τόσο απλά.
VELISSARIOS:
«Οπως πρωειπα πηγαινε σε εναν πνευματικο και θα νιωσεις καλυτερα δεν εχω την αναγκη να τεκμηριωσω εναν Θεο που υπαρχει ετσι και αλλιως ειναι ζωντανος δημιουργος μας και Πατερας μας.»
Όπως προείπα και εγώ φίλτατε Βελισάριε: ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Για να ξέρεις όμως, έχω ήδη συζητήσει με πνευματικό, δεδομένου ότι είχα την απορία, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκα: ουδέν το νεότερο, ουδέν πλην των γνωστών και κουραστικών…..
Το να μου πετάς ένα «που έτσι και αλλιώς είναι ζωντανός» (!), δείχνει φίλτατε ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΟΒΑΡΟ, δείχνει ότι δεν είσαι σε θέση να μιλήσεις ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ για την Θεότητα που τόσο πιστεύεις και λες ότι βιώνεις και αντιλαμβάνεσαι.
Μετά από τόσα ερωτήματα, μετά από τόσες τοποθετήσεις και κρίσεις, δεν έχεις παραθέσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ που να αποδεικνύει έστω και στο ελάχιστο ΤΙ είναι αυτό το οποίο μας προτρέπεις να «δούμε» και να «αισθανθούμε». Ούτε μια ελάχιστη σοβαρή και τεκμηριωμένη τοποθέτηση……
Τελικά Βελισάριε, μήπως είναι καιρός να αφήσεις την έτοιμη τροφή και να αναζητήσεις τις πεδιάδες πίσω από τον τοίχο?
«Τότε ο ¶γιος δάκρυσε και είπε στην συνοδεία του: «Ετοιμάστε τα αμάξια να φύγουμε γρήγορα από ‘δώ, γιατί αυτόν δεν τον επισκέφθηκε ο Θεός!». Και μόλις βγήκαν στον δρόμο, το σπίτι του πλουσίου βούλιαξε!»
Ρε συ Ψηλέ, αυτός δεν είναι «¶γιος» που μας περιγράφεις αλλά………ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δηλαδή ΤΙ μας λες άνθρωπε μου, έχεις αντιληφθεί??
Ο άμοιρος ο πλούσιος, ΑΦΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ στον «¶γιο» και την συνοδεία του (!), έτυχε αποδέκτης της ΚΑΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΟΤΗΤΑΣ του Θεού του «Αγίου» επειδή λέει έως τότε……..δεν είχε αισθανθεί θλίψη!!!!!!![]()
![]()
Μωρέ…..ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ η ευτυχία τελικά, έτσι Ψηλέ??![]()
![]()
Μεγάλο κακό το να ευδαιμονείς, μεγάλο κακό το να αισθάνεσαι πλήρης και ευτυχής, μεγάλο κακό το να μην ομοιάζεις με ΤΟΥΣ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΣ «ΑΓΙΟΥΣ» που έχει ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ η ορθοδοξία και τα τσιράκια της!
Η ιστορία βέβαια με την θλίψη είναι παλαιά, καθώς καλά γνωρίζουμε ότι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕ!
Πολύ καλά γνωρίζουμε ότι ο «Θεάνθρωπος» είχε μια εξόχως ευνουχισμένη σχέση με την ανθρώπινη του υπόσταση, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡΗΝΑΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΥ.
Στην Αγία Γραφή ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΕΛΑΕΙ! Πρόσωπα σκυθρωπά, φιγούρες ντυμένες έως τα νύχια, ρακένδυτοι και ανέραστοι, απόκοσμοι και μισαλλόδοξοι μισογύνηδες αποτελούν το πάνθεο των χριστιανικών «υποδειγμάτων» πάνω στα οποία δομούν και οι Γέροντες που μας παρουσιάζεις φίλτατε.
Βρε Έλληνες, γιατί χορεύεται? Γιατί χαίρεστε και δεν θέλετε να γεύεστε την χριστιανική θλίψη? Γιατί έχετε φουντώσει με τις προγαμιαίες σχέσεις και δεν ακολουθείτε τα «σοφά» παραδείγματα από τους ΑΝΕΡΑΣΤΟΥΣ Γέροντες του Ψηλού??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ε ρε χάλια……![]()
![]()
![]()
ούτως ή άλλως, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσένα.
-------------
Δεν είπα τίποτα, δεν έγραψα τίποτα, αλλά αυτό βγάζει μάτι:
"Schwabe
Δεν υπάρχει αγαπητέ η «μόνη αλήθεια» που φαντάστηκες. Υπάρχουνε ΠΟΛΛΕΣ αλήθειες, και ο καθένας διαλέγει αυτή που τον κάνει πιο ευτυχή, πιο ήρεμο, πιο ικανοποιημένο σε σχέση με τις φοβίες και τις ανασφάλειες που τον συνοδεύουν."
Η αλήθεια κομμένη και ραμένη στα μέτρα του καθενός, κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι!
Η αλήθεια είναι μόνο μία. Δρόμοι πολλοί και διάφοροι υπάρχουν, οδηγούν όμως όλοι, άλλος αργά, άλλος γρήγορα, στη μία και μοναδική αλήθεια!
Μόνο ένας "έμπορος" της αλήθειας, θα χρησιμοποιούσε τη δική σου λογική!

«ούτως ή άλλως, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσένα.»
Αμ εγώ να δεις από σένα!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Δεν είπα τίποτα, δεν έγραψα τίποτα, αλλά αυτό βγάζει μάτι:»
Πρόσεχε ρε Ψηλέ, πρόσεχε μην…..μας βγάλεις και κανένα μάτι!!!![]()
![]()
![]()
Ψηλός:
«Η αλήθεια κομμένη και ραμένη στα μέτρα του καθενός, κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι!»
Αυτό να το πεις ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ κοιτώντας στον καθρέπτη.
Ψηλός:
«Η αλήθεια είναι μόνο μία. Δρόμοι πολλοί και διάφοροι υπάρχουν, οδηγούν όμως όλοι, άλλος αργά, άλλος γρήγορα, στη μία και μοναδική αλήθεια!»
Το ποια είναι η Αλήθεια και ΠΩΣ ομοιάζει η Αλήθεια, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ φίλτατε, και τζάμπα μην ωρύεστε με τις Ιουδαϊκές μυθολογίες και τις παιδαριώδεις παραβολές.
Εάν υπάρχει μια Αλήθεια, τότε αυτή σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν φαίνεται έστω και να γειτνιάζει με τον «θεό» που έχετε κολλήσει σαν σφήνα στο κεφάλι σας (μιας και σας καθησυχάζει σαν όπιο από τις ανασφάλειες σας…), καθώς η υποστασιοποίηση του Άγνωστου με την ιδεολογία που περιφέρετε μονάχα πνευματικό εγκιβωτισμό προσφέρει και επίχρυση δουλεία.
Όσες ενδείξεις υπάρχουνε ότι στο φεγγάρι κατοικούν……..πράσινα ανθρωπάκια με λαμπερά μάτια (!) άλλες τόσες ενδείξεις υπάρχουνε ότι το Άγνωστο δύναται να προσεγγιστεί με τις λίγες αράδες χαρτιού που περιέχονται σε αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε «Αγία Γραφή».![]()
Άσε λοιπόν τις νοητικές ακροβασίες διότι ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, και το μοναδικό φως που έχεις είναι ο καθρέπτης που έχεις φτιάξει για όλα αυτά που ανησυχείς και φοβάσαι.
Με άλλα λόγια, μια παραίσθηση, ένα ψυχοτρόπο υποκατάστατο Ψηλέ…..
Παρεμπιπτόντως, τα σχόλια για τον γεμάτο κακότητα και φαιδρότητα «Άγιο» σας φαίνεται να τα’κανες γαργάρα φίλτατε!![]()
![]()
ΦΙΛΙΚΑ ΑΝΔΡΕΑΣ
quote:
ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ«Για να πάη κανείς στον γλυκό Παράδεισο,
πρέπει να φάη πολλά πικρά εδώ,
να έχη το διαβατήριο των δοκιμασιών στο χέρι».ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ’’
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2002
Κάτι τέτοια διαβάζω και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο. Τέτοιες διδαχές μου ακούγονται τόσο ακραίες που απορώ πώς υπάρχουν άνθρωποι και δη Ελληνες που τις υιοθετούν.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Είναι μακάριος αυτός που βασανίζεται εδώ, γιατί, όσο πιο πολύ παιδεύεται σ’ αυτήν την ζωή, τόσο περισσότερο βοηθιέται για την άλλη, επειδή εξοφλά αμαρτίες.
τι αμαρτιες αραγε να ξεπληρωνει ενα παιδακι 3 ετων που λιωνει μερα με την μερα απο τα χημικα που κυκλοφορουν στις φλεβες του για να νικησει τον καρκινο;;;;;
τι αμαρτιες αραγε να ξεπληρωνει ενα παιδακι που πρεπει να ζησει χωρις χερακια γιατι ενας αλητης την βρησκει πετσοκοβωντας παιδακια;;;
τι αμαρτιες αραγε να ξεπληρωνει ενα παιδι που υποφερει μεσα σε ενα δωματιο απο εναν παιδερταστη;;;;
τι αμαρτιες αραγε να ξεπληρωνει;;;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
το παιδάκι "ξε-πληρώνει" τις δικές σου και τις δικές μου αμαρτίες!!
Το παιδάκι αυτό όμως σώζεται, εσύ και εγώ όμως;
Τι σου είπα τώρα ε;; Μάλλον είναι ψιλά γράμματα για εμάς αυτά Γηγενή μου!!
Αμ και άλλος ο "αληθο-έμπορος" ο Σβάμπε;;
Δεν μας είπε όμως τι γίνεται όταν η αλήθεια η δική του καταπατά και καταδυναστεύει τι δική μου;;
Φαίνεται ότι είναι του "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ...ς μας" και ποιος νοιάζεται για τον άλλον!

quote:
Γηγενή,
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
«Αμ και άλλος ο "αληθο-έμπορος" ο Σβάμπε;;
Δεν μας είπε όμως τι γίνεται όταν η αλήθεια η δική του καταπατά και καταδυναστεύει τι δική μου;;»
Ψηλέ, εμπόρους ψυχών, μεταπράτες της δυστυχίας και της ελπίδας, θα βρεις όσους θέλεις στους κόλπους και στα κιτάπια της χριστιανοσύνης!![]()
Μην σας πάρουμε και τη δουλειά…..![]()
Κατά τα άλλα, η δικιά μου η «αλήθεια» επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών, καθώς δεν είναι ούτε δόγμα αλλά ούτε και θέσφατο. Όλα ρέουνε Ψηλέ, όλα ρέουνε διαρκώς…..
¶ρα, εάν κάποιος καταπατά, τότε αυτός είναι όποιος ΔΟΓΜΑΤΙΖΕΙ, όποιος ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ, όποιος έχει πάρει αποφάσεις για άλλους…..πριν καν μάθουνε να περπατάνε και να μιλάνε!!![]()
![]()
![]()
Και ξέρεις φαντάζομαι για ποιά παρέα ομιλώ έ??![]()
![]()
quote:
!?!?!?!?!?!?!? απιστευτος Ψηλος !?!?!?!?!?!?!?!?

" Ο ενδοξος πολεμος ειναι προτιμοτερος απο μια ατιμωτικη ειρηνη "