- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Χριστος ΕλΑπορώ με την ανοχή που δείχνουν οι συνομιλητές σου, στα...ευφυολογήματά σου!
Ανοχή που εγγίζει τα όρια του μαζοχισμού.
Ετσι δεν είναι Sesostris?
Υπάρχει λόγος να μαζοχίζομαι ΝΙΚΟΜΑΧΕ;; Ωραία δεν περνάμε; Εγώ τους παραθέτω ιστορικά στοιχεία, εκείνοι εκτίθενται με τις απαντήσεις τους σ' αυτούς που μας διαβάζουν, και είμαστε όλοι μια ωραία συντροφια που θα' λεγε κι ο μακαρίτης ο Ηλιόπουλος.
*
Η πολιτεία καλά κάνει και δεν το επιτρέπει, αποτελούν μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Τι άλλο θα ακούσουμε, να παραχωρείται το Καρνακ στους αναστήσαντες την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία;
Δεν μπορείς να εξισώνεις την απαγόρευση καύσης των νεκρών με την απαγόρευση χρήσης των αρχαίων ελληνικών ναών στους πολυθεϊστές εν έτη 2013.
Φυσικά αν θέλουν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να στήσουν τους δικούς τους λατρευτικούς χώρους - ναούς.
quote:quote:
Χρίστος Έλ
Ξέρω, μπήκαν μέσα οι Χριστιανοί με δαυλούς και τα κάψανε όλα. Ήρθαν με τους Βίκινγκς παρέα. Γίνανε όλα τόσο απότομα... Ρε σεις ανησυχώ για εσάς. Τί σας έχουν κάνει; Έχετε ελεύθερη βούληση; Μου φαίνετε πως έχετε τυφλωθεί για τα καλά από τον Ρασσιά και τον Καλόπουλο!
Τα αποσπάσματα από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του σοφού φίλε Χρίστο, που παρέθεσα πιο πάνω, του Καλόπουλου είναι ή του Ρασσιά;;;quote:
Χρίστος Έλ
Φαίνετε σας έχουν εντυπώσει μετά μανίας εικόνες χριστιανών να σφάζουν και να καίνε! Έχετε κολλήσει σε μια εικόνα και δεν μπορείτε να ξεφύγετε.Σας καταλαβαίνω πάντως. Είστε θύματα συναισθηματικής απάτης.
![]()
Μιας και μιλάμε για εικόνες, απόλαυσε τις πιο πάνω και πες μου ποιοι είναι τα θύματα της απάτης! Χριστιανοί σαν κι εσένα τις έχουν ζωγραφίσει που ένοιωθαν υπερήφανοι για τα κατορθώματά τους. Έτσι κατέστρεψε η θρησκεία σου έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς και μας πισωγύρισε στον Μεσαίωνα.
*Edited by - Sesostris on 28/08/2013 16:05:55
Αυτό λέω και εγώ! Σου έχουν εντυπωθεί αυτές οι εικόνες και δεν σε αφήνουν να κρίνεις λογικά, ή τουλάχιστον σε εμποδίζουν.
Σαν και εμένα! Δηλαδή πιστεύεις πως εγώ θα ζωγράφιζα τέτοιες εικόνες; Μήπως με θεωρείς και πυρομανή; Αν θυμάμαι καλά, ο Panpam σου είχε πει να μην τους βάζεις όλους στο ίδιο καλούπι.
Ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός (19 Σεπτεμβρίου 866 – 11 Μαΐου 912) ήταν Βυζαντινός αυτοκράτορας από το 886 μέχρι το θάνατό του το 912.
Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα στοιχεία που παρέθεσες αλλά...ΩΠΑ...μην πηδάς σκαλοπάτια μέσα στους αιώνες, ζαλίζομαι. Εδώ πέρα γράφει 886! Εγώ ρώτησα πως επιβλήθηκε με την βία ο Χριστιανισμός όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Δηλαδή ήταν κανονική επιδρομή με σφαγές και λεηλασίες;
Ο φτωχός λαός και οι κυνικοί δεν τον ασπάσθηκαν πριν γίνει επίσημη θρησκεία του κράτους αιώνες μετά; Τον ασπάσθηκαν με την βία; Αυτό ρωτάω φίλε Σέσοστρι.
Χρίστος Έλ
Ξέρω, μπήκαν μέσα οι Χριστιανοί με δαυλούς και τα κάψανε όλα. Ήρθαν με τους Βίκινγκς παρέα. Γίνανε όλα τόσο απότομα... Ρε σεις ανησυχώ για εσάς. Τί σας έχουν κάνει; Έχετε ελεύθερη βούληση; Μου φαίνετε πως έχετε τυφλωθεί για τα καλά από τον Ρασσιά και τον Καλόπουλο!
Τα αποσπάσματα από τα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του σοφού φίλε Χρίστο, που παρέθεσα πιο πάνω, του Καλόπουλου είναι ή του Ρασσιά;;;quote:
Χρίστος Έλ
Φαίνετε σας έχουν εντυπώσει μετά μανίας εικόνες χριστιανών να σφάζουν και να καίνε! Έχετε κολλήσει σε μια εικόνα και δεν μπορείτε να ξεφύγετε.Σας καταλαβαίνω πάντως. Είστε θύματα συναισθηματικής απάτης.
![]()
Μιας και μιλάμε για εικόνες, απόλαυσε τις πιο πάνω και πες μου ποιοι είναι τα θύματα της απάτης! Χριστιανοί σαν κι εσένα τις έχουν ζωγραφίσει που ένοιωθαν υπερήφανοι για τα κατορθώματά τους. Έτσι κατέστρεψε η θρησκεία σου έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς και μας πισωγύρισε στον Μεσαίωνα.
*Edited by - Sesostris on 28/08/2013 16:05:55
Επαναλαμβάνω το μήνυμα αφού προσθέσω και μια άλλη ερώτηση επίσης.
Αυτό λέω και εγώ! Σου έχουν εντυπωθεί αυτές οι εικόνες και δεν σε αφήνουν να κρίνεις λογικά, ή τουλάχιστον σε εμποδίζουν.
Σαν και εμένα! Δηλαδή πιστεύεις πως εγώ θα ζωγράφιζα τέτοιες εικόνες; Μήπως με θεωρείς και πυρομανή; Αν θυμάμαι καλά, ο Panpam σου είχε πει να μην τους βάζεις όλους στο ίδιο καλούπι.
Ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός (19 Σεπτεμβρίου 866 – 11 Μαΐου 912) ήταν Βυζαντινός αυτοκράτορας από το 886 μέχρι το θάνατό του το 912.
Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα στοιχεία που παρέθεσες αλλά...ΩΠΑ...μην πηδάς σκαλοπάτια μέσα στους αιώνες, ζαλίζομαι. Εδώ πέρα γράφει 886! Εγώ ρώτησα πως επιβλήθηκε με την βία ο Χριστιανισμός όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Δηλαδή ήταν κανονική επιδρομή με σφαγές και λεηλασίες;
Ο φτωχός λαός και οι κυνικοί δεν τον ασπάσθηκαν πριν γίνει επίσημη θρησκεία του κράτους αιώνες μετά; Τον ασπάσθηκαν με την βία; Αυτό ρωτάω φίλε Σέσοστρι.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕΣΟΣΤΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο αιώνα π.Χ έως τον 1ο μ.Χ. Ας κάνουμε μια αναδρομή. Αυτό το ρωτάω γιατί μίλησες για κακές εποχές του Μεσαιώνα. Πως ήταν πριν λοιπόν η κατάσταση για τους Έλληνες των διάφορων κοινωνικών τάξεων;
1. Μεγάλο μέρος της αρχαίας ελληνική γραμματείας χάθηκε.
2. Χριστιανοί κάψανε αρχαία ελληνικά βιβλία.
3.Επομένως οι Χριστιανοί ευθύνονται για τον χαμό της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Αυτό το συμπέρασμα είναι λανθασμένο, διότι αποδίδει την καταστροφή στους Χριστιανούς και σε τίποτε άλλο.
1)Αν οι Χριστιανοί ευθύνονται εξ' ολοκλήρου πως υπήρχαν όλα αυτά τα βιβλία που παραθέτει ο Στοβαίος τον 5ο - 6ο αιώνα;
2)Πως χριστιανοί συγγραφείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική μυθολογία;
3)Πως διέσωσε χαμένες παραδόσεις ο Τζέτζης τον 10ο - 11ο αιώνα, αν αυτά είχαν ήδη καταστραφεί;
4)Γιατί να μην καταστράφηκαν τα βιβλία μαζί με την καταστροφή ελληνικών κέντρων όπως η Κωνσταντινούπολη; Τόσες επιδρομές και κατακτήσεις δεν γίνανε;
5)Γιατί να μην χάθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων, χωρίς καν να ήταν ο στόχος;
6)Υπάρχει αναφορά για συστηματοποιημένο σχέδιο των Χριστιανών περί εξόντωσης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, από παγανιστές αυτοκράτορες ή φιλοσόφους; Προσοχή! Για συστηματοποιημένο σχέδιο και όχι για μεμονωμένα περιστατικά. Αν ναι, τότε πως υπήρχαν τόσα πολλά βιβλία έως την καταστροφή της Κωνσταντινούπολης από τους μογγόλους;
7)Που λέει η Βίβλος να κάψουν τα βιβλία των εχθρών του Χριστιανισμού; Τα βιβλία μαγείας που έκαψαν κάποιοι Έλληνες το έκαναν μέσω της βίας ή μόνοι τους;
Και πολλά άλλα πρέπει να λάβουμε υπόψη...αν ενδιαφερόμαστε για πραγματική έρευνα.
Συμπέρασμά μου είναι πως Χριστιανοί κάψανε παγανιστικά βιβλία άλλες φορές ηθελημένα, άλλες άθελα, αλλά δεν ευθύνονται για τον χαμό μεγάλου μέρους της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Δεν προσπαθώ να κολλήσω στον τοίχο τους συνομιλητές, δεν προσπαθώ να παγιδέψω κανέναν, αλλά με ενδιαφέρει να κατανοήσουμε την αλήθεια.
Και περιμένω επιτέλους τον Νικόμαχο να χρησιμοποιήσει το πρώτο του επιχείρημα πέρα από τα σχόλια περί μαζοχισμού... Μαζοχισμός είναι να επιμένουμε σε μια άποψη από καθαρή απέχθεια προς τον Χριστιανισμό, δίχως λογική εξέταση. Ή μάλλον από απέχθεια προς τα εσώρουχα των κληρικών, μια και δυστυχώς ο ιερότατος Χριστιανισμός έχει βεβηλωθεί όχι μόνο από τους εχθρούς του αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές του;
quote:
Ας μην ξεχνάμε και το προηγούμενο μήνυμά μου.Δεν προσπαθώ να κολλήσω στον τοίχο τους συνομιλητές, δεν προσπαθώ να παγιδέψω κανέναν, αλλά με ενδιαφέρει να κατανοήσουμε την αλήθεια.
Και περιμένω επιτέλους τον Νικόμαχο να χρησιμοποιήσει το πρώτο του επιχείρημα πέρα από τα σχόλια περί μαζοχισμού... Μαζοχισμός είναι να επιμένουμε σε μια άποψη από καθαρή απέχθεια προς τον Χριστιανισμό, δίχως λογική εξέταση. Ή μάλλον από απέχθεια προς τα εσώρουχα των κληρικών, μια και δυστυχώς ο ιερότατος Χριστιανισμός έχει βεβηλωθεί όχι μόνο από τους εχθρούς του αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές του;
Πόσες φορές σου έχω πεί να κόψεις την παλινδρομική κίνηση?
Οταν καταλάβεις την διαφορά μεταξύ άθεου και θρησκευόμενου και το παραδεχθείς δημοσίως, με στοιχεία, ότι πράγματι το κατάλαβες, τότε θα συζητήσω μαζί σου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ας μην ξεχνάμε και το προηγούμενο μήνυμά μου.Δεν προσπαθώ να κολλήσω στον τοίχο τους συνομιλητές, δεν προσπαθώ να παγιδέψω κανέναν, αλλά με ενδιαφέρει να κατανοήσουμε την αλήθεια.
Πόσες φορές σου έχω πεί να κόψεις την παλινδρομική κίνηση?
Οταν καταλάβεις την διαφορά μεταξύ άθεου και θρησκευόμενου και το παραδεχθείς δημοσίως, με στοιχεία, ότι πράγματι το κατάλαβες, τότε θα συζητήσω μαζί σου!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Άθεος και θρησκευόμενος; Μήπως έχεις μπερδέψει τα θέματα;
Τί;!! Θες να συμφωνήσω με το ζόρι; Αυτό δεν γίνεται ούτε με 1 εκατομμύριο ευρώ!!! Δεν πουλιέται η αλήθεια.
Να καταλάβω λοιπόν την διαφορά άθεου και θρησκευόμενου... εξαρτάται τί εννοείς κανένας με το άθεος και το θρησκευόμενος. Το άθεος δεν προσδιορίζει απόλυτα κάποιον άνθρωπο, είναι απλώς ένας επιθετικός προσδιορισμός. Λέει δηλαδή τί ΔΕΝ είναι και ΟΧΙ τί είναι.
Παράδειγμα οι Antifa κρύβουν τα πιστεύω τους, πίσω από το "αντι". Μου λένε δηλαδή τί δεν είναι και όχι τί είναι. Και σιγά τα λάχανα, φασιστοειδή της Αλβανίας ή καλόπαιδα της Εκάλης είναι και αυτοί.
Το άθεος και το θρησκευομένος είναι δυο διαφορετικές έννοιες(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ), αλλά αυτό δεν εμποδίζει έναν άθεο να είναι θρησκευόμενος. Το άθεος λέει τί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλλά όταν αποκαλυφθούν τα πιστεύω του, γίνεται ολοφάνερο πως είναι και αυτός ένας θρησκευόμενος.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της θρησκείας; Αρκετά, ας τα ψάξει κανείς αν ενδιαφέρεται.
Εσύ είσαι πανθεϊστής απ' ότι καταλαβαίνω, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να είσαι άθεος. Είσαι ΚΑΙ άθεος γιατί αρνείσαι την ύπαρξη του Θεού μου.
Θα μπορούσες βέβαια να με πεις και εσύ άθεο, επειδή αρνούμαι την θειότητα του Θεού σου(Φύση).
http://creation.com/atheism-a-religion
Και να μην ακούσω δικαιολογίες για το ποιος έχει γράψει το άρθρο. Μας ενδιαφέρετι ΤΙ ΛΕΕΙ και όχι ΠΟΙΟΣ το ΛΕΕΙ.
Εντάξει μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά δεν χάνετε τίποτα να το εξετάσετε. Όμως άκου εκεί να συμφωνήσουμε με το ζόρι! Τί ιεροεξεταστικές συμπεριφορές είναι αυτές; Συμφωνείς αλλιώς σε καίω!
Φαντάσου να είχαν βάλει τον Νικόμαχο βασανιστή των Χριστιανών. Θα τους είχε ξεπαστρέψει όλους.