- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Θα σε ζαλίσω λίγο με την πολυλογία μου!
Σχετικά με το ξεμπλοκάρισμα της δημιουργικής ενέργειας. Ακόμη και όταν κοιμόμαστε δημιουργούμε…όνειρα. Το αν ψάχνεις τρόπο να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου είναι κάτι διαφορετικό. Για μένα η δημιουργικότητα είναι η έμπνευση της στιγμής που εκφράζεται επί τόπου.
Οσο αφορά το Ρέικι και τη δημιουργικότητα. Εχει άπειρες πρακτικές, από τον δημιουργικό οραματισμό μέχρι την ομορφιά ενός χώρου "θεραπείας", ενός μπαλκονιού με φυτά, την δημιουργία μιας όμορφης παρέας για ανταλλαγή, την δημιουργία εικόνων μέσα από τα σύμβολα του β’ βαθμού, εκεί να δεις χαμός!
Όμως, δεν χρειάζεται κάποιος το Ρέικι για να γίνει δημιουργικός.! Κοίτα τα παιδιά, με μια λέξη και ένα παιχνίδι δημιουργούν παραμύθια με ενέργεια και πλούτο. Εκεί είναι κρυμμένο το χρυσό κλειδάκι που ψάχνεις, στον τρόπο.
Σχετικά με το δεύτερο ενεργειακό κέντρο. Το Ρέικι έχει μια αναφορά στα ενεργειακά κέντρα όμως δεν εργάζεται πάνω σε αυτά, έτσι δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί είμαι ημιμαθής στα ενεργειακά κέντρα.
Σου προτείνω μια θέση χεριών, που αφορά εσένα και μόνο την συγκεκριμένη στιγμή, ώστε το σημείο του β’ ενεργειακού κέντρου να μένει ανοικτό.
Αν ενώσεις τους δύο αντίχειρες και τους δύο δείκτες σχηματίζεται ένα τρίγωνο. Κλείνεις τα υπόλοιπα δακτυλάκια των χεριών και τοποθετείς τα χέρια πάνω στο σώμα σου ώστε ο ομφαλός να βρίσκεται στην μέση του τριγώνου. Δοκίμασέ το αφήνοντας την ενέργεια του Reiki να τρέξει (συνδέσου και γειώσου όμως για αυτό) και πες μου τι ένοιωσες και τι είδες. Εάν θέλεις το προσωπικό μου mail είναι πάντα διαθέσιμο.
Ναι η αλήθεια είναι πως γράφω φράσεις που προβληματίζουν και εμένα την ίδια. Πάντα πίστευα πως δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα, για αυτό εδώ που υπάρχει λαμπερή φαιά ουσία ας το κουβεντιάσουμε και όλοι θα λάβουμε κάτι χρήσιμο, κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί.
Ναι σωστά το λες. Η ανταλλαγή ενεργειών είναι ένα εργαλείο. Ένα άλλο εργαλείο είναι η παρατήρηση και επιμένω στην παρατήρηση γιατί είναι ένα κλειδί που ανοίγει όχι απλά πόρτα αλλά πεδία ολόκληρα. Επίσης η διαίσθηση είναι ένα εργαλείο. Βρισκόμαστε λοιπόν στο εργαστήριο της ζωής με όλα τα εργαλεία στα χέρια μας. Τέλεια! Ορίστε Γιώτα δημιούργησε! (χι χι)
Ισως γίνομαι αναλυτική και της λεπτομέρειας από το απαιτούμενο, δεν ξέρω, ελπίζω να μου το πείτε και θα πειθαρχήσω αμέσως.
Η φράση «είμαι ανοικτή στην ενέργεια, είμαι ανοικτή στην αγάπη» είναι ουσία είναι αλήθεια. Είναι η δική σου αλήθεια και μέσα από αυτή θα ανακαλύψεις τους δικούς σου θησαυρούς!
Η Αγάπη είναι μια κωδικοποιημένη λέξη που περικλύει μέσα της όλες τις λέξεις και τις ενέργειες που κάνουμε προς τιμήν της, καθώς η ίδια είναι αόρατη, μέχρι ότου την πιάνουμε στα χέρια και το στόμα μας.
Για να μπορέσουμε να νιώσουμε και να εκφράσουμε το εύρος του πεδίου ΑΓΑΠΗ, δημιουργήσαμε μικρότερες λέξεις που να χωρούν σε κάθε στιγμή που νιώθουμε κάτι γλυκό να μας έρχεται. Ένα Σ’ αγαπώ έχει δύναμη. Η φροντίδα, η συμπόνια, η βοήθεια κλπ είναι εκπομπές αγάπης. Ένα Σ’ αγαπώ καταλύει. Όταν αυτό ενεργοποιείτε από την ψυχή ….φτάνει σε εσένα .... μέσα στον δημιουργικό ύπνο σου!
Με σεβασμό στην ύπαρξή σου
Καλό απόγευμα
~~ * ~~
Καλώς σας βρίσκω στο αναγεννημένο τόπικ.
Να ξεκινήσω από τα πρόσφατα λεχθέντα και να προχωρήσω προς τα πίσω.
Είμαι ανοικτός στην ενέργεια για μένα σημαίνει ότι δεν κάνω σκέψεις.
Ως γνωστόν οι σκέψεις είναι διακόπτες.
Αφήνω το βίωμα να με αγγίξει,και η σοφία του πραγματικού μου εαυτού (διαίσθηση) αποφασίζει για το τη λαμβάνει.
Γι αυτό τα μικρά παιδια και τα ζώα την αισθάνονται άμεσα,και δεν την αξιολογούν ως θετική ή αρνητική.
Η σοφία τους αποφασίζει-επιλέγει.
Οταν πήρα τον 2ο βαθμό,με το πέρας του συντονισμού, μου λέει ο δάσκαλος εξασκήσου (στείλε τα σύμβολα)σε δικούς σου ανθρώπους.
Μα του λέω εγώ διάβασα ότι χωρίς να ρωτήσουμε κάποιον δεν το κάνουμε,ας είναι και ο αδερφός μας.
Δεν πειράζει λέει, στείλτο στα πέλματα ,και από εκεί συγκεντρώνεται στο ηλιακό πλέγμα,με αποτέλεσμα να διαχειρείζεται την ενέργεια όπως την χρειάζεται ο άνθρωπος.
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Λίλλιαν ,φανταστική η επειρία σου.
Με πλημμύρισε συναισθήματα.
Χαίρομαι που άνοιξε ένας καινούργιος δρόμος στην ζωή σου.
Παρεπιπτόντως (δεν ξέρω αν ήταν ηθελημένα)το έγραψες (21)-3-06.
Unseen
Για να αγαπήσω το ΠΑΡΕΛΘΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ μου...
Μαζί με το ΠΑΡΟΝ η ουσία της ενέργειας νομίζω...
Σημ.Λίλλιαν,μπορεί κάποιος να ξανακάνει τον συντονισμό ενος βαθμού;
Να σας στείλω χρώματα και αρώματα από αμυγδαλιές που είναι ανθισμένες γύρα από την αυλή μου;
Καλό σας βράδυ
αχ, δεν σας προλαβαίνω! πετάτε σαν πεταλούδες από θέμα σε θέμα.....
κι έχω παρατηρήσει κάτι.. ότι τα τρία βασικά θέματα στα οποία ανταλάσσουμε απόψεις, έχουν αρχίσει και μοιάζουν! πάνω κάτω με άξονα το αρχικό θέμα, οι συζητήσεις μας έχουν αποκτήσει μία αρμονική δομή και περιεχόμενο... δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά...
όταν κάποιοι εκδηλώνουν την πρόθεση τους να ζήσουν πραγματικά φυσικά συντονίζονται όχι μόνο στους ρυθμούς του Σύμπαντος αλλά και μεταξύ τους ![]()
σχετικά με το Αγγελικό Reiki τώρα... είναι απλά ένας τρόπος διαχείρισης της ενέργειας (χμ ... αν και δεν ταιριάζει η λέξη) ώστε να αντιληφθούμε σε βάθος, να βιώσουμε την ανάπτυξη της σε όλες τις οκτάβες...
πως να μεταφέρουμε δηλαδή το βίωμα της αγάπης σε υψηλότερες συχνότητες...
την αγάπη μου ![]()
Galadriel
p.s. "to live is to connect"... ![]()

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Καλημέρα σε όλους,
καλημέρα Meteor,
Λατρεύω τις ανθισμένες αμυγδαλιές!
Για τους συντονισμούς. Ναι μπορεί να γίνει. Αν για κάποιο λόγο ένας άνθρωπος νιώσει κάτι τέτοιο δεν έχει παρά να το ζητήσει. Υπάρχουν φορές που ο «σταθμός» κάνει παράσιτα.
Το Reiki δεν βλάπτει. Όμως η συμπεριφορά η δική μας ως προς τρόπο διαχείρισης αυτού, των πληροφοριών, το μοίρασμα των διαγνώσεων (που απαγορεύεται παρεμπιπτόντως), η συμβουλευτική κλπ. είναι πρωταρχικής σημασίας και ο τρόπος μας, ναι μπορεί να βλάψει .
Επειδή είμαι ρεφλεξολόγος, στο πέλμα υπάρχουν διάφορα συστήματα που αντανακλούν σε περιοχές και όργανα του σώματος. Ένα από αυτό είναι το ηλιακό. Σαν σημείο πίεσης το ‘ηλιακό’ μπορεί να ανιχνευθεί και να πιεστεί και η αντανάκλασή του φέρει χαλάρωση. Σαν περιοχή θεραπείας τώρα. Στο ηλιακό πλέγμα αντιστοιχεί μια σειρά συγκεκριμένων πιέσεων στα σημεία που απαρτίζουν την συγκεκριμένη περιοχή.
«στείλτο στα πέλματα ,και από εκεί συγκεντρώνεται στο ηλιακό πλέγμα,με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται την ενέργεια όπως την χρειάζεται ο άνθρωπος»
Όταν μια ενέργεια σταλθεί στο πέλμα δεν συγκεντρώνεται στο ηλιακό πλέγμα μόνο. Θα έλεγα ότι το πέλμα «ξυπνά» από την ενέργεια. Μια αδυναμία στο σημείο του ηλιακού και πάντα μιλώντας ρεφλεξολογικά μπορεί να σημαίνει πολλά και διάφορα.
Επίσης το «ασκήσου στα σύμβολα με δικούς σου ανθρώπους» είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά! Η εξάσκηση γίνεται στον εαυτό μας και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην μας ταιριάξει ο τρόπος. Μοιραζόμαστε εφόσον έχουμε περπατήσει το μονοπάτι.! Και πάντα μα πάντα ρωτάμε: Θέλεις? Αλλιώς γινόμαστε ενεργειακοί-βιαστές, χοντρό αλλά αυτό είναι.
Το 21 το δανείστηκα από την εμπειρία του Μikao Usui και αφορά τις ημέρες της άσκησής του στο βουνό. Φυσικά εγώ την έβγαλα στον 5ο όροφο εκείνη την χρονιά αλλά δεν έχει σημασία, πάλι ψηλά ήταν!
Ελπίζω να βοήθησα
Σε χαιρετώ
~~ * ~~
Eυτυχώς σαν πεταλούδες, λόγω άνοιξης.
Το χειμώνα σαν αρκούδες!
To καλοκαίρι σαν τουρίστες και
Το φθινόπωρο σαν Artiστες!
αυτό θα πει είμαι ένα με την Φύση
Μάλλον μόνη μου θα γελάσω με αυτό!![]()
Φιλιά
~~ * ~~
ευχαριστώ
αριστούργημα Λίλλιαν!
φαντάσου τώρα λέει να ήμασταν :
την άνοιξη σαν αρκούδες
το καλοκαίρι σαν πεταλούδες
το χειμώνα σαν αρτίστες
και το φθινόπωρο σαν τουρίστες!!!!
ή ακόμα καλύτερα την άνοιξη σαν μαϊμούδες
το καλοκαίρι σαν καλιακούδες
το φθινόπωρο σαν τσιπούρες
και το χειμώνα σαν μουρμούρες!
![]()
![]()
![]()
απίθανο παιχνίδι είναι αυτό!
να 'σαι καλά καλή μου...![]()
φιλιά πολλά
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Λυπάμαι δεν γνωρίζω.
θα πρέπει να συμβουλευτής άμεσα το άτομο που εξαρχής σας έδωσε αυτή την αγωγή.
Υπάρχει και το θέμα της χρήσης των φαρμάκων και πως αυτά ενεργοποιούνται ή καταστέλεται η δράση τους με την χρήση και της ρεφλεξολογίας και της βελονοθεραπείας. Το θέμα είναι αυτά να δουλέψουν αρμονικά και όχι το ένα να ακυρώνει το άλλο.
Ναι, το μεγάλο δάκτυλο αντιστοιχεί στην περιοχή της κεφαλής.
Εχεις κάποια ειδικότητα και χρησιμοποιείς βελονάκια?
Πολλά περαστικά εύχομαι
~~ * ~~
Γεια σου G. δίδυμε ποιητή!
Το όμοιο στο όμοιο θα πάει!
Εχω ρίξει το γέλιο!
Λες να ανοίγονται οι δρόμοι μας για την Eurovision? Kανένας μουσικός παιδιά στη περιοχή? Εδώ υπάρχουν ταλεντάρες!
φιλιά G.!!!!!!!!!!!!!
~~ * ~~
πολύ ωραία αυτά που έγραψες και καλώς ήσουν πιό αναλυτική.
Τα τύπωσα κι όλας για να μπορέσω να σκεφτώ λίγο περισσότερο πάνω σ΄αυτά.
Σαν ποιήτριες σκίζετε και οι δύο και με κάνατε να γελάσω μέσα στο φόρτο της δουλειάς.
Πολύ ωραία!!
Λοιπόν θα κάνω αυτό που μου προτείνεις και θα τα πούμε.
Φιλιά
Δυση ειναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, ο Καναδας, η Αυστραλια, η Ιαπωνια...
Ανατολη ειναι η Ρωσια και η Ανατολικη Ευρωπη, η Κινα, ο Τριτος Κοσμος...
Τοτε απαντησα προχειρα...ομως μετα κατ'ιδιαν σκεφτηκα αρκετα για το ζητημα...και κατεληξα στα εξης...
Η Ελλαδα πολιτιστικα δεν ειναι ουτε Δυση ουτε Ανατολη...δημιουργει και συμμετεχει σε εναν πολιτισμο-γεφυρα αναμεσα στις δυο επικρατειες...τον Μεσογειακο πολιτισμο...
Οσον αφορα τα γεωπολιτικα της συμφεροντα και παλι η απαντηση δεν ειναι ασπρο η μαυρο, Ανατολη η Δυση...
Θα ηταν ευτυχημα για την Ελλαδα να αποτελουσε μελος ενος συνασπισμου κρατων που να περιλαμβανε την Ευρωπη, τη Ρωσια, την Κινα και τον Τριτο Κοσμο...
δηλαδη μερος της Δυσης(Ευρωπη) και την Ανατολη...
Τα πλεονεκτηματα ενος τετοιου συνασπισμου θα ηταν πολλα...
Θα μπορουσε να αξιωσει παγκοσμια ειρηνη...κοντρα στα φιλοπολεμα σχεδια των Μπους, Μπλερ και Σαρον...
Θα μπορουσαν τα κρατη μελη του...να εχουν ενεργειακη αυταρκεια...και να μην επηρρεαζονται απο την τεχνητη ανοδο των τομων του πετρελαιου...που στηνουν οι Αμερικανοι...
Θα εμπαινε τελος στη δημιουργια μιας "ατλαντικης" Αυτοκρατοριας...των Αμερικανων και των Αγγλων...και θα οδηγουμαστε σε εναν κοσμο με περισσοτερα κεντρα εξουσιας...
Θα ηθελα και τις δικες σας εκτιμησεις...πανω σ'αυτο το μειζον θεμα...
Η Ελλαδα τοσο γεωπολιτικα οσο και πολιτιστικα...πρεπει να συνταχθει με...
τη Δυση;
την Ανατολη;
και με τις δυο;
Μ'αρεσε να περιπλανιεμαι βαζοντας μεσα στο στομα του φαφουτη νου
μεγαλη ερημια για να χορταινει
Νικος Καρουζος
δες αυτο:Ο προσανατολισμος των Λαων
στη δυση 'η στην ανατολη..χμ!
μηπως να παραμεινει στο κεντρο;--ρητορικη .."υποκειμενικη"ερωτησι..
Αrwen Undomiel...the truth within

cprtght@tm@2005
Στην Ανατολή όσον αφορά την φιλοσοφία αυτών των λαών και στη Δύση όσον αφορά την τεχνολογία.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Δεν είμαστε λατίνοι για να στραφούμε στην Ανατολή. Ούτε καν λατινογενείς δεν είμαστε. Έχουμε δικό μας αλφάβητο, δικιά μας γλώσσα και πολύ ανώτερη μάλιστα, δικό μας πολιτισμό και αξιοθαύμαστο μάλιστα.
Αν οι Ευρωπαίοι ήταν απολίτιστοι κάποτε και το ρίξαν στους αρχαίους Έλληνες, και τώρα ονομάζουν τον πολιτισμό τους Ελληνορωμαικό, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους θεωρούμε δικούς μας. Αυτοί προσπαθούν να μας μιμηθούν, αν προσπαθήσουμε και εμείς το ίδιο θα μιμούμαστε αυτούς που μας μιμούνται, δηλαδή θα καταντήσουμε ένα καχέκτυπο της Αρχαίας Ελλάδας...
Από την άλλη έχουμε και την Ανατολή: ποια Ανατολή; Δεν είναι ένα πολιτισμικό στρατόπεδο η ανατολή. Είναι 4: Κινεζικό, Ρωσικό, Ισλαμικό, και Ινδικό.
Το Κινεζικό αυτή την στιγμή βρίσκεται βαθιά θαμμένο κάτω από τον κομμουνισμό, ο οποίος επιλέγει να στρέφει τους λαούς προς τον διεθνισμό, οπότε αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο ουσιαστικά θα αποποιηθούμε την εθνική μας ταυτότητα και παράδοση σε μεγάλο βαθμό.
Για τον Ινδικό: έχουμε 10 φορές καλύτερο πολιτισμό από αυτούς. Χώρια που δεν είναι καν υπερδύναμη, για να είναι σε θέση να επηρεάσουν τους άλλους λαούς σαν "πετυχημένοι πολιτισμοί" τους οποίους θα πρέπει να μιμηθούμε για να πετύχουμε.
Για το Ισλαμικό: έχουμε αρκετές στενές φιλίες με τους λαούς αυτούς (με εξαίρεση έναν λαό που δεν μας χωνεύει και δεν τον χωνεύει και κανένας άλλος), που έχει αποδειχθεί πως τους επηρεάζουμε και μας επηρεάζουν. Το να αφομοιωθούμε όμως μέσα στην σωρεία κρατών του Ισλαμιστικού προτύπου θα μας ομαδοποιούσε με έναν πολιτισμό που είναι όντως μεγάλος (άραβες φιλόσοφοι, γιατροί, κλπ), αλλά αυτή την στιγμή παραπαίει. Οπότε αποκλείω μια τέτοια στροφή: συναλλαγές (πολιτισμικές) όμως μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές.
Για το Ρωσικό: έχουμε το καλό ότι οι λαοί αυτοί (Ρώσοι-Σέρβοβούλγαροι-Ρουμάνοι) έχουν πολιτισμική και εκκλησιαστική εξάρτηση από εμάς. Το αλφάβητό τους τους το έφτιαξε η Εκκλησία μας, αυτή επιμελήθηκε για τον πολιτισμό τους, χώρια που σαν ομόθρησκοι έχουμε κοινά στοιχεία. Παρ'όλα αυτά, και για αυτούς ισχύει ότι και για τους Λατινογενείς, ότι δηλαδή τον πολιτισμό τους τον πήραν από εμάς, οπότε στα ίδια πάμε.
Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πολιτισμική εξάρτησή τους (ειδικά τώρα που εγκαταλείπουν τον διεθνισμό και επιστρέφουν στην εθνική τους ταυτότητα), ώστε να αναδειχθούμε σε ηγητική δύναμη του πολιτισμικού στρατοπέδου αυτού: ούτως ή άλλως τα θεμέλια έχουν τεθεί με την οικονομική εξάρτηση των γειτονικών μας κρατών, και ειδικά της Σερβίας.
Έτσι δεν θα "ανήκουμε", θα μας ανήκουν.
Ουσιαστικά θα έλεγα ότι δεν ανήκουμε πουθενά, και δεν χρειάζεται να στραφούμε πουθενά... ακόμα και σαν σκιά της Αρχαίας Ελλάδας, μπορούμε κάλλιστα να εκμεταλλευτούμε οποιοδήποτε μαζικό ξεστράτισμα από τις αρχές του αρχαιοελληνικού πνεύματος παρουσιάσει ο κόσμος (πχ έναν παγκόσμιο;;;) και να ξαναβγούμε στο προσκήνιο πολιτισμικά.
Όπως όλα δείχνουν, βέβαια, το παγκόσμιο σύστημα οδεύει προς τετραπολικό: Αμερική - ΕΕ - Ρωσία - Κίνα. Σε 20 χρόνια η Κίνα θα έχει φτάσει την Αμερική (9% ρυθμός ανάπτυξης για την Κίνα - 4% για τις ΗΠΑ, οπότε 9-4=5% * 20 χρόνια μας κάνει το φτάσιμο), άρα καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το παιχνίδι των λόμπυ καθώς θα κατατρώει τον παγκόσμιο χάρτη. Αφού τελειώσει αυτό το πράγμα θα δούμε την Ελλάδα πάλι υπερδύναμη. Αν φυσικά γλιτώσουμε από μια τέτοια σύρραξη, που μπορεί αυτή την φορά να μην είναι "Ψυχρός πόλεμος"...
Η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα... ούτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή.
Για να δουμε τωρα το θεμα και απο τη γεωπολιτικη του διασταση...που ειναι ακρως ενδιαφερουσα...
Το περιοδικο Commentary ειναι εκδοση της Εβραιοαμερικανικης Επιτροπης, σημαντικων θινκ τανκς της Αμερικανικης πολιτικης. Δημοσιευσε λοιπον ενα σεναριο οπου η συγκρουση που εχει ξεκινησει στη Μεση Ανατολη δεν θα περιοριστει εκει...αλλα θα επεκταθει καποια στιγμη αλυσσιδωτα...σε ολη την Ασια και ενδεχομενως και στον υπολοιπο κοσμο...
και οτι τα δυο μπλοκ δυναμεων που θα αντιπαρατεθουν....σ'αυτο το σεναριο Γ Παγκοσμιου Πολεμου... θα ειναι τα εξης....
Για τη Δυση....ΗΠΑ, Αγγλια, Ισραηλ, Τουρκια, Χριστιανοι του Λιβανου, Β. Κυπρος, Ιορδανια, Κουβειτ και Εμιρατα, Αζερμπαιτζαν, Γεωργια, Καζακσταν, Κιργισια, Τουρκμενισταν, Ουζμπεκισταν.
Αν οι συγκρουσεις γενικευθουν σε παγκοσμια συρραξη με το μπλοκ της Δυσης συντασσεται ακομη η ΕΕ, η Ινδια και η Ιαπωνια.
Για την Ανατολη.....Ιραν, Συρια, Παλαιστινιοι, Μουσουλμανοι Λιβανου, Ρωσια, Αρμενια, Ελλαδα, Κυπρος, Σερβια, Δημοκρατια της Μακεδονιας, Τατζικισταν.
Αν οι συγκρουσεις γενικευθουν σε παγκοσμια συρραξη με το μπλοκ της Ανατολης συντασσεται η Κινα, το Πακισταν και η Β. Κορεα.
Νικος Καρουζος
Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ on 16/09/2005 11:49:58
η Ελλαδα με την Κυπρο κατα τον Χαντιγκτον κατατασσονται στο ανατολικο μπλοκ...επειδη την ορθοδοξια την θεωρει παρομοια με το ισλαμ...
το βιβλιο του Σαμουελ Χαντιγκτον, "Συγκρουση των Πολιτισμων και σχηματισμος της Παγκοσμιας Ταξης", κυκλοφορησε το 1996...
και αποτελει ουσιαστικα τη νεα στρατηγικη των ΗΠΑ...μετα τη ληξη του ψυχρου πολεμου, με την πτωση του τειχους του Βερολινου....
στο βιβλιο γινεται λογος οτι η επομενη συγκρουση θα ειναι η συγκρουση των πολιτισμων και ειδικοτερα των θρησκειων...η Δυση εκφραζεται απο τον Καθολικισμο και τον Προτεσταντισμο..και η Ανατολη απο την Ορθοδοξια, το Ισλαμ και τον Κομφουκιανισμο...
Ο Χαντιγκτον αποτελει με τον Κισσινγκερ και τον Μπρζεζινσκυ...την τριαδα των κορυφαιων αναλυτων των ΗΠΑ για γεωπολιτικα θεματα...
Νικος Καρουζος
...με το στρατοπεδο της Ανατολης...διπλα στο Ισλαμ(με το οποιο λενε οτι εχουμε πολλες ομοιοτητες), τη Ρωσια και την Κινα...
Τιθεται βεβαια το ερωτημα...
Τοσα χρονια που διακηρυσσει η ελληνικη αστικη ταξη...με τα πολιτικα κομματα(πλην ΚΚΕ)...το "ανηκωμεν εις την Δυσιν"...
δεν τους πειθει;
Επιπλεον το γεγονος οτι συμμετεχουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ...δεν τους λεει τιποτα;
Θεωρουν δηλαδη οτι αυτα ειναι μια προβεια...και κατα βαθος παραμενουμε υπαναπτυκτοι βαλκανιοι και βαρβαροι ανατολιτες;
η παιζεται κατι αλλο;
Περιμενω τις απαντησεις σας...
Νικος Καρουζος
quote:
Για τη Δυση....ΗΠΑ, Αγγλια, Ισραηλ, Τουρκια, Χριστιανοι του Λιβανου, Β. Κυπρος, Ιορδανια, Κουβειτ και Εμιρατα, Αζερμπαιτζαν, Γεωργια, Καζακσταν, Κιργισια, Τουρκμενισταν, Ουζμπεκισταν.
Αν οι συγκρουσεις γενικευθουν σε παγκοσμια συρραξη με το μπλοκ της Δυσης συντασσεται ακομη η ΕΕ, η Ινδια και η Ιαπωνια.Για την Ανατολη.....Ιραν, Συρια, Παλαιστινιοι, Μουσουλμανοι Λιβανου, Ρωσια, Αρμενια, Ελλαδα, Κυπρος, Σερβια, Δημοκρατια της Μακεδονιας, Τατζικισταν.
Αν οι συγκρουσεις γενικευθουν σε παγκοσμια συρραξη με το μπλοκ της Ανατολης συντασσεται η Κινα, το Πακισταν και η Β. Κορεα.
Για την Ανατολή (πως θα τα κατέθετα εγώ και πως πιστεύω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα σε έναν επερχόμενο Γ παγκόσμιο, αν γίνει):
Ανατολή: Ρωσία, Ιραν, Συρία, Αίγυπτος, Λιβύη, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Γεωργία, Κύπρος, Ινδονησία, Μογγολία και τελευταία και καλύτερη η Κίνα με την Κορέα της.
Δύση: ΗΠΑ, Καναδάς, Ευρωπαική Ένωση χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβαία + τα λοιπά προτεκτοράτα στην Αραβία, Αυστραλία, Τουρκία, Ισραήλ, + οι πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας.
Η Ελλάδα ουδέτερη και παντελώς αναποφάσιστη.
Όσο για την Ινδία, φαντάζομαι θα πήγαινε με την Κίνα για καθαρά λόγους αντιπερισπασμού απέναντι στο Πακιστάν.
Edited by - WWalker on 19/09/2005 21:45:41
Εγώ θα έλεγα Ανατολή. Στην Ανατολή θα βρούμε μεγαλύτερη αγάπη, συμπάθεια και αναγνώριση της αξίας και της ιστορίας μας απο ότι στην Δύση, που βλέπουν την Ελλάδα σάν καταναλωτικό προιόν.
Αλλά είναι πολύ δύσκολο για γεωπολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς λόγους, θα έλεγα αδύνατο.
Αυτήν την στιγμή όπως εμείς οι Έλληνες τα οδηγήσαμε τα πράγματα είμαστε καταδικασμένοι να πορευτούμε στο πλευρό των Δυτικών μας συντρόφων. Είναι απο δύσκολο έως αδύνατο πιά να τους αποχωριστούμε.
Και όπου μας βγάλει η άκρη.