- Υπήρξε...προπατορικό αμάρτημα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
μάλλον γράφαμε παράλληλα...
Μου έδωσες μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για την πραγματική αιτία αυτής της "παράνοιας".
Αυτό που με μπερδεύει ακόμα λίγο είναι το ότι σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν καθ' ομοίωσιν ή μήπως κι ο Θεός δεν είναι αθάνατος;;; ![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 04/01/2004 20:46:44
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=493
Είναι νομίζω πολύ κατατοπιστικό σχετικά με τις έννοιες Καλό, Κακό, την έννοια της αμαρτίας και πως αυτή συνδέεται με το προπατορικό αμάρτημα.

Σε υπερευχαριστώ!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 04/01/2004 20:47:42
Η τέταρτη περιοχή ήταν «ιερή» - ένας όρος που η αρχική κυριολεκτική σημασία του ήταν «αφιερωμένη, απαγορευμένη». Αφιερωμένη αποκλειστικά στους θεούς, ήταν μια περιοχή που οι άλλοι μπορούσαν να προσεγγίσουν μόνο κατόπιν έγκρισης. Η καταπάτηση του τιμωρούταν με ακαριαίο θάνατο από τα «τρομερά όπλα» που έφεραν πύρινοι φρουροί. Αυτή η γη ή περιοχή ονομάστηκε ΤΙΛ.ΜΟΥΝ (τόπος των πυραύλων). Ήταν η απαγορευμένη περιοχή που οι Νεφιλίμ είχαν επανιδρύσει τη διαστημική βάση τους μετά την καταστροφή της άλλης βάσης στη Σιππάρ από τον Κατακλυσμό.
Για μια ακόμη φορά, η περιοχή ανατέθηκε στον Ουτού/Σαμάς, το θεό που ήταν αρμόδιος για τους πύρινους πυραύλους. Αρχαίοι ήρωες, όπως ο Γιλγαμές, πάσχισαν να φτάσουν σε αυτή τη Γη της Ζωής, προκειμένου να μεταφερθούν με ένα σεμ ή Αετό στην Ουράνια Κατοικία των θεών.
Αυτός είναι ο παράδεισος από τον οποίο εκδιωχθήκαμε.
Η ικεσία του Γιλγαμές στον Σαμάς:
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Άσε με να μπω στη Χώρα,
άσε με να υψώσω το δικό μου σεμ [...]
Με τη ζωή της θεάς μητέρας που με γέννησε,
Του αγνού πιστού βασιλιά, του πατέρα μου-
Το βήμα μου καθοδήγησε στη Χώρα!
Οι αρχαίοι θρύλοι -ακόμα και η καταγεγραμμένη ιστορία- περιγράφουν τις ακατάπαυστες προσπάθειες των ανθρώπων να «φτάσουν στη Χώρα», να βρουν το «φυτό της Ζωής», να κερδίσουν την αιώνια ευδαιμονία μεταξύ των θεών του ουρανού και της Γης. Αυτός ο πόθος παίζει κεντρικό ρόλο σε όλες τις θρησκείες που οι ρίζες τους είναι βαθιά στη Σουμερία: η ελπίδα ότι όποιος επιδιώκει τη δικαιοσύνη και την αρετή στη Γη, θα ανταμειφθεί με τη «μεταθανάτια ζωή» σε κάποια Ουράνια Θεϊκή Κατοικία.
Ε από έναν Anounaki τι περιμένατε;
Πλωτίνε ,δεν ξέχασα ότι πρέπει να σας πω το τι λένε σχετικά οι Ινδιάνοι.
Με έπιασες όμως απροετοίμαστο.. Θα ξεσκονίσω κάποια βιβλία και θα επανέλθω...

ουυυυ...
Όμως για αυτό δεν ήταν υπεύθυνοι μόνο οι άνθρωποι.
Κάποιοι βγάλανε τα μάτια τους μόνοι τους...
Ηταν περισσότερο μια φυσική εξέλιξη του ανθρώπου , που δεν βόλευε τους θεούς...

ουυυυ...
Edited by - Anounakis on 25/12/2003 02:54:10
![]()

Edited by - Zadok on 04/01/2004 20:48:37
ΤΑ ΠΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΖΩΗ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ. Αυτό, νομίζω, μας λέει πολλά....
Πολύ εύστοχα παρατηρεί ο M.P.Nilson ότι η θρησκεία, κατα τον τύραννο Κριτία, είναι μονάχα ενα συμπλήρωμα του κράτους, μία μυστική αστυνομική δύναμη, που διαιωνίζει τις νομικές συμβάσεις και θεσπίστηκε με τόσο πονηρό τρόπο ώστε κανείς δέν μπορεί να της ξεφύγει.
Έτσι κατασκευάστηκε λοιπόν το "ιαματικό ψεύδος" του κοσμάκη (όποιος και όπου και αν βρίσκεται αυτός), ντυμένο με την "δοτή" αλήθεια του ιερατείου, το οποίο πάει χέρι χέρι με την πολιτική εξουσία και το χρήμα.
Το "προπατορικό αμάρτημα" (άσχετα αν δέν υπάρχει καν αυτός ο όρος στην ιουδαϊκή φιλοσοφία) και το όποιο ακόμα "αμάρτημα" φέρουνε στην επιφάνεια οι "Σωτήρες" της κάθε εποχής, απλά διαιωνίζει ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΜΑΓΑΖΙΟΥ"!
quote:
οσο για την καταγωγη των ανθρωπων απο την σταχτη των τιτανων αν δεν κανω λαθος το γενος αυτο εξαφανιστικε απο τον κατακλησμο και μαζι με αυτους και το κριμα που κουβαλουσαν (βρωση του διονυσου)ενω στην αντιθετη περιπτωση (κατακλησμος νωε)το κριμα δεν χαθηκε και συνεχιζει να μας καταδιωκει
Γηγενή κάνεις λάθος...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
συγχώρεσε με που διάλεξα τέτοια μέρα για να σου πώ κάποια πράγματα. Εξ'άλλου και εγώ όπως και εσύ για τους ίδιους λόγους προφανώς βρισκόμαστε στο esoterica, γιατί συνεχίζουμε την αναζήτηση μας.
Υπάρχουν μυνήματα σου που τα χαίρομαι, ανεξάρτητα του ύφους σου που μερικές φορές αγγίζει τα όρια του εριστικού, ανεξάρτητα με το άν τα δέχομαι αυτά που γράφεις ή όχι, σημασία έχει ο διάλογος, εξ' άλλου και το forum δεν είναι τίποτα άλλο από κοινωνία ανθρώπων.
Άλλες πάλι φορές, τα μυνήματά σου, όπως το παραπάνω, με θλίβουν, και αυτό διότι ή δεν έχεις καταλάβει (που δεν το πιστεύω) ή επιβάλλεις στον εαυτό σου να μην καταλάβει (που δεν το ξέρω, γιατί δεν σε γνωρίζω προσωπικά) ή δεν ξέρω τι άλλο.
Φίλε,
σου λέω ότι η εκκοσμίκευση της κατά κόσμον εκκλησίας, η μετατροπή της σε ίδρυμα, σε σωματείο, σε ανώνυμη εταιρεία και ότι άλλο τέλος πάντων έχει γίνει που το βλέπουμε και εγώ και εσύ, μόνο ένα εξάμβλωμα της πραγματικής διδασκαλίας του Χριστού είναι και τίποτα παραπάνω. Σε προηγούμενο μήνυμα μου μίλησα για Ορθοπραξία, δεν ξέρω άν το επισήμανες και άν στάθηκες καθόλου στην λέξη. Το τί είμαστε δεν είναι το τί πιστεύουμε (με την έννοια του δοκώ ή του φρονώ). Είναι το τί πράτουμε, το τί σκεφτόμαστε, το πως ενεργούμε. Ο Χριστός, του οποίου την διδασκαλία, μου είναι αδιάφορο ποιοί και γιατί την οικειοποιήθηκαν για να την διαστρεβλώσουν, εξ' άλλου δεν θα αποδόσω εγώ την ιστορική αλήθεια που εν πολλοίς δεν μπορώ να το κάνω κι' όλας, είναι πρόσωπο, και η σχέση με τον Χριστό είναι προσωπική. Αυτό σημαίνει ότι η σχέση του καθενός μας με τον Θεό είναι προσωπική, δεν είναι ούτε μαζική ούτε κοινωνική ούτε τίποτε άλλο.
Δεν σου κρύβω ότι πρίν από λίγους μήνες το κύριο ζήτημα, εσωτερικό, που με βασάνιζε ήταν ότι δεν ακούγεται πλέον λόγος Θεού. Υπάρχει στις μέρες μας, μάλλον υπήρχε και παλιότερα αλλά στις μέρες μας έχει ενταθεί, πνευματική ερήμωση (το πνευματική χρησιμοποιείται με την Χριστιανική έννοια του όρου). Ακόμα και από ταγούς της εκκλησίας δεν ακούγεται πλέον ούτε μιά κούβέντα για ταπείνωση, για αδιάλειπτη προσευχή, για αδιάλειπτη μετάνοια, για δυναμική προσωπική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Δυστυχώς ή κατα κόσμον εκκλησία απέχει πλέον παρασάγκας από το έργο της και το στόχο της, ή απλά, αστοχεί, "αμαρτάνει". Αλλοίμονο στην ερήμωση αυτή, αλλοίμονο σε εμάς τους ανθρώπους που έχουμε ανάγκη, που όλοι νοιώθουμε τον Θεό μέσα μας αλλά έχουμε ανάγκη να γνωρίσουμε τον τρόπο προσέγγισης του. Και ο τρόπος δεν είναι τίποτα εξωφρενικό, απώτερο φιλοσοφικό, είναι η καθημερινότητά μας, είναι η πάλη του υλιστικού εαυτού μας με τον πνευματικό εαυτό μας, είναι η πάλη που έχουμε να κάνουμε με τα ίδια μας τα πάθη που μας κρατάν δεμένους στην φιλήδονη και φίλαυτη υλιστική σφαίρα, είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα να βλέπουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τους γύρω μας ως ένα κομμάτι του Θεού, γιατί είναι κομμάτι του Θεού ο κάθε άνθρωπος, είτε πιστεύει είτε όχι, είτε είναι ψηλός, κοντός, άσχημος, ωραίος, πλούσιος, φτωχός, γαμάτος, φευγάτος, μορφωμένος, αμόρφωτος, καλλιεργημένος, ακαλλιέργητος είτε οτιδήποτε, όλοι έχουμε την ίδια ακριβώς αξία μπροστά στο Θεό, όλοι είμαστε παιδιά του. Αυτό λοιπόν φίλε μου δεν γίνεται έτσι απλά, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι, δεν απορρίπτω τίποτα εφ' όσον διαλέγομαι, για μένα όμως έχει αξία η ταπείνωση και η προσευχή. Με την ταπείνωση μπορούμε να πολεμήσουμε αυτή τη λόξα που όλοι μας έχουμε μέσα μας, που νομίζουμε ότι είμαστε κάτι, αλλοίμονο, αν σκεφτούμε την απεραντότητα του σύμπαντος που ήδη μπορούμε σχηματικά να συλλάβουμε, πόσο μάλιστα μπροστά στην απεραντότητα του Θεού που δεν μπορούμε να συλλάβουμε, ενώ η προσευχή μας κάνει να ξεκολλήσουμε από αυτό που βολευόμαστε να είμαστε και να επιδιώξουμε να είμαστε αυτό που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Υπάρχει και κάτι άλλο, εξ' ίσου σημαντικό, που είναι η θυσία, η θυσία του εαυτού μας, για χατίρι αυτών ή αυτού που αγαπάμε. Αυτό όμως προαπαιτεί τα προηγούμενα δύο, έτσι μας δίδαξε ο Χριστός.
Δυστυχώς σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ακούγοντας το λόγο αλλά και την "γιαλαντζί" ευχή του Αρχιεπισκόπου κ.κ.Χριστόδουλου, η αίσθηση της πνευματικής πτωχείας και της πνευματικής ερημώσεως είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Γι'αυτό λοιπόν φίλε schwabe, σε παρακαλώ να λάβεις σοβαρά υπ' όψιν σου τα γραφόμενα, διαχωρίζοντας την κατα κόσμον εκκλησία με την εκκλησία του Χριστού. Η εκκλησία του Χριστού είναι το ίδιο το σώμα του Χριστού, και την αποτελούν εκτός από τον ίδιο το Θεό και την Παναγία, οι ουράνιες δυνάμεις, οι Άγιοι, οι κεκοιμημένοι πιστοί και οι εν ζωή πιστοί. Αυτή η εκκλησία είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δεν είναι οι ναοί, δεν είναι η οργάνωση και η διοικητική δομή της κατα κόσμον εκκλησίας. Δεν είναι ούτε εθνική δεν είναι κρατική, είναι πανανθρώπινη. Ο Χριστός ήρθε, γεννήθηκε για όλους τους ανθρώπους και μάλιστα περισσότερο για αυτούς που τον έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο Χριστός δεν μένει σε σχήματα, ούτε σε δόγματα. Μέσω του Αποστόλου Παύλου δίδαξε ότι μπορεί να σώσει όλη την οικουμένη, είτε πιστεύουν σε αυτόν είτε όχι, είτε είναι Χριστιανοί είτε Μουσουλμάνοι, είτε άθεοι, είτε Βουδιστές "όσοι εν νόμω ζήσονται, εν νόμω κριθήσονται, όσοι εκτός νόμου ζήσονται, εν πνεύματι συνειδήσεως κριθήσονται" αλλά και το "ου πας ο λέγων μοι Κύριε, Κύριε, αλλά ο ποιών το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς". Γί'αυτό ο Χριστός δεν επιβάλλεται με το ζόρι, έρχεται μόνο σε όσους τον καλέσουν. Η διαφορά με όσους τον πιστεύουν και τον βιώνουν είναι ότι κοινωνούν με Αυτόν.
Αυτά λοιπόν φίλε μου σε παρακαλώ να τα λαμβάνεις υπ'όψιν, γνωρίζοντας πως άν εσύ αγανακτείς, όντας εκτός εκκλησίας, αγανακτείς για λόγους φυσικούς και γνωστικούς, να ξέρεις όμως ότι υπάρχουμε και εμείς και όταν λέω εμείς θαρρώ πως είμαστε μπόλικοι (το ζήτημα δεν είναι αριθμητική) που αγανακτούμε γιατί αυτό το πνεύμα μολύνει κάτι το οποίο οφείλουμε να το τηρούμε αμόλυντο, κάτι στο οποίο ελπίζουμε και εμείς να είμαστε συμμέτοχοι.
Συγχώρεσέ με για τη διάθεση μου αυτή να σου γράψω τέτοια πράγματα, μη γνωρίζοντας καν ποιός είσαι ή τι είσαι, ελπίζω να μην είναι αδιακρισία μου.
Σε σένα schwabe, αλλά και σε όλους τους συντόφους μας σε αυτή την κοινότητα στέλνω τις ειλικρινείς μου ευχές.
quote:
για μένα όμως έχει αξία η ταπείνωση και η προσευχή
συγγνώμη γι' αυτό που θα σου πω, αλλά δυστυχώς αυτό σε μάθανε και μας μάθανε και τώρα που βλέπουν ότι δεν πιάνει αυτή η "καραμέλα", το κόψανε και σ' απογοητεύσανε.
Πολύ ορθά αναφέρεσαι στον Χριστό (μέρα που 'ναι σήμερα) και την εκκλησία του. Όμως αυτή η πνευματική εκκλησία στην οποία αναφέρεσαι, στηρίζεται σε ένα και μοναδικό πράγμα, αποτελεί τη δύναμη συνοχής της και είναι αυτό το ίδιο το επαναστατικό μήνυμα Εκείνου:
ΑΓΑΠΗ
Άμα καταφέρουμε να προσεγγίσουμε αυτή την έννοια, θα δεις ότι ούτε προσευχή χρειάζεσαι, ούτε καμιά δουλική υποταγή, ούτε καμία παραίνεση κανενός ποιμενάρχη.
Κι εγώ προβληματίζομαι πολλές φορές με το έντονο ύφος του Schwabe, όμως πώς αλλιώς θα "σπάσει" αυτό το κατεστημένο και θ' αντικρύσουμε την αλήθεια;;; Δε συμφωνώ απόλυτα, αλλά ερευνώ... Ζούμε 2,000 χρόνια σε μία εικονική πραγματικότητα, νομίζεις ότι εύκολα αποβάλλεις 2,000 χρόνια από το DNA σου;
Αγαπητέ Schwabe ή όποιος άλλος γνωρίζει,
θα θέλατε να μας υπενθυμίσετε πού, πώς, πότε, από ποιόν και γιατί ξεκίνησε να λέγεται το παραμυθάκι του "προπατορικού αμαρτήματος";

Edited by - Zadok on 04/01/2004 20:50:23
λες
"Σε προηγούμενο μήνυμα μου μίλησα για Ορθοπραξία, δεν ξέρω άν το επισήμανες και άν στάθηκες καθόλου στην λέξη. Το τί είμαστε δεν είναι το τί πιστεύουμε (με την έννοια του δοκώ ή του φρονώ). Είναι το τί πράτουμε, το τί σκεφτόμαστε, το πως ενεργούμε. Ο Χριστός, του οποίου την διδασκαλία, μου είναι αδιάφορο ποιοί και γιατί την οικειοποιήθηκαν για να την διαστρεβλώσουν, εξ' άλλου δεν θα αποδόσω εγώ την ιστορική αλήθεια που εν πολλοίς δεν μπορώ να το κάνω κι' όλας, είναι πρόσωπο, και η σχέση με τον Χριστό είναι προσωπική. Αυτό σημαίνει ότι η σχέση του καθενός μας με τον Θεό είναι προσωπική, δεν είναι ούτε μαζική ούτε κοινωνική ούτε τίποτε άλλο.
Δεν σου κρύβω ότι πρίν από λίγους μήνες το κύριο ζήτημα, εσωτερικό, που με βασάνιζε ήταν ότι δεν ακούγεται πλέον λόγος Θεού. Υπάρχει στις μέρες μας, μάλλον υπήρχε και παλιότερα αλλά στις μέρες μας έχει ενταθεί, πνευματική ερήμωση (το πνευματική χρησιμοποιείται με την Χριστιανική έννοια του όρου). Ακόμα και από ταγούς της εκκλησίας δεν ακούγεται πλέον ούτε μιά κούβέντα για ταπείνωση, για αδιάλειπτη προσευχή, για αδιάλειπτη μετάνοια, για δυναμική προσωπική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Δυστυχώς ή κατα κόσμον εκκλησία απέχει πλέον παρασάγκας από το έργο της και το στόχο της, ή απλά, αστοχεί, "αμαρτάνει".
Φίλτατε poet σέβομαι την πίστη σου στις διδαχές που ασπάζεσαι, αλλά δέν μπορώ να δεχτώ τίποτα απο όλα αυτά ούτε ως "Θεϊκό" αλλά ούτε και ως "εξ αποκαλύψεως".
Ο δάσκαλος του Κικέρωνα, ποντίφηκας Σκαιβόλα, εξέφραζε την άποψη ότι "το ξεγέλασμα του λαού στα θέματα της θρησκείας είναι πολύ εξυπηρετικό".
Ο Τίτος Λίβιος υποστήριζε ότι "ο καλύτερος τρόπος για να έχεις υποταγμένους τους αγράμματους κι απλοϊκούς ανθρώπους είναι να τους γεμίσεις με το φόβο των θεών".
Η καθιέρωση της ρωμαϊκής ταξικής μισαλλοδοξίας και η θεμελίωση με μία ιδεολογία που βρήκε την ιδανική εφαρμογή της στον εβραιοχριστιανισμό, μαζί με την απόλυτη παράβίαση της λογικής, είναι και η όλη έκταση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ που σήμερα συζητάμε.
Δέν χρειάζεται φίλτατε ο άνθρωπος καμία "αδιάλειπτη προσευχή" αλλά και καμία ταπείνωση. Τα αποτελέσματα αυτών των διδαχών τα έχει πληρώσει με ποτάμια αίματος εως σήμερα η ανθρωπότητα. Τη μισαλλοδοξία και την δεισιδαιμονία της φιλωνικής σχολής όσο και αν την ντύσεις με "δοτή" αλήθεια αλλά και με ελληνικό χρώμα....ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ.
Ελευθερία σκέψης, απομυθοποίηση, και κατανόηση της φύσης και των ενεργειών της χρειάζεται. Εάν σκύψει στην Ελληνική πηγή της γνώσης και της σοφίας, και όχι όπως επιλεκτικά έπραξαν οι "ελληνοποτισμένοι" ιδρυτές αυτού του κινήματος, τότε δέν θα χρειαστεί να ταπεινωθεί μπροστά σε κανέναν "Θεό".
Εξάλλου, ας μήν ξεχνάμε ότι ακόμα και απο πλευράς "εξ αποκαλύψεως", η ιστορία αυτή μπάζει απο παντού. Καμία δήθεν "θεόπνευστη" εξήγηση δέν κολλάει με την εβραϊκή μυθολογία (Π.Διαθήκη) περι του υποτιθέμενου "ερχομού του μεσσία".
Για παράδειγμα μόνο να αναφέρουμε ότι ο μεσσίας των προφητών (επάνω δηλαδή στο υπόστρωμα που έχτισαν οι ιουδαιοχριστιανοί τον δικό τους μύθο..) ΟΥΤΕ "ΘΕΪΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ" ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ..."ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΦΥΣΙΚΑ! Ενας "ΑΠΛΟΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ο οποίος θα έρθει για να απελευθερώσει ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ. Ούτε απο "παρθένο" θα γεννηθεί αλλά ούτε και "μοναχογιός" θα είναι.
Βέβαια κατανοώ ότι εάν μεγαλώσεις αλλά και γαλουχηθείς με την εξόχως επιλεκτική καθημερινότητα του κατεστημένου, τότε πολυυυυυυυυ δύσκολα μπορείς να δεχθείς την αλήθεια.
Ας είναι.
Ελπίζω ο κόσμος σιγά σιγά να αντιληφθεί την πλάνη. Και η αρχή πιστεύω έχει γίνει.
Να'σαι καλά.
η ιστορία φίλε μου πάει αρκετά πίσω. Είναι μία ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ "ΠΑΤΕΡΩΝ". Και τους λόγους που την αναπτύξανε, εξαπατώντας το ποίμνιο τους ξεκάθαρα, μπορείς νομίζω εύκολα να τους καταλάβεις.
Το ΜΟΝΟ απόσπασμα το οποίο μπορούνε να αρπαχτούνε για να δικαιολογήσουνε την πλάνη τους, είναι ενα....εξόχως διφορούμενο απόσπασμα απο τον "Λουκά" (δηλαδή τον ή τους γραφιάδες που έγραψαν με το ψευδώνυμο αυτό): ..ήλθε γαρ ο υιος του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός" (19.10)
Αυτό που όμως δέν μας διαφωτίζει ο συγκεκριμένος "Λουκάς", είναι το πώς το "απολωλός" απωλέσθη, ούτε το πότε, αλλά ούτε το εάν το "απολωλός" είναι συλλογικό ή ατομικό!
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι....ο ίδιος ο Ιησούς του μύθου, ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!
Επίσης: ΠΟΤΕ ΤΟΥ δέν δήλωσε ότι.....ο μαρτυρικός του θάνατος θα είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των ψυχών απο την κυριαρχία του Σατανά!!
Και όποιος αμφισβητεί τα λεγόμενα, ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (και δέν μιλάμε για τις αναφορές περι των εδαφιων όπου γίνεται απλά μνεία για μια μαρτυρική και βίαιη θανάτωση, αλλά για τις συγκεκριμένες έννοιες).
Αυτά τα....καλά φίλε μου!
quote:
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι....ο ίδιος ο Ιησούς του μύθου, ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!Επίσης: ΠΟΤΕ ΤΟΥ δέν δήλωσε ότι.....ο μαρτυρικός του θάνατος θα είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των ψυχών απο την κυριαρχία του Σατανά!!
I'll second that Schwabe
![]()
Μάλλον είναι καιρός να διαβάσουμε πιο προσεκτικά τα Γνωστικά Ευαγγέλια...

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ?
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? Η "ΑΦΥΠΝΙΣΗ" ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
"τα καλά και συμφέροντα" μου φαίνεται είναι η ουσία της υπόθεσης...
Αγαπητέ Schwabe,
σ' ευχαριστώ πολύ! Έχω παρατηρήσει κι εγώ αρκετές ανακρίβειες προσπαθώντας ν' αναγνώσω την Αγία Γραφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο αποκαλούμενος Ιησούς ουδέποτε είπε ότι είναι Υιός του Θεού!
Εμείς τουλάχιστον, οι Έλληνες, δε δικαιολογούμαστε να μη μελετούμε και να "τρώμε" αμάσητη την τροφή που μας δίνουν. Τί να πουν οι ξένοι, που από τις μεταφράσεις δεν βγαίνει ούτε το στοιχειώδες νόημα!!!
Τυχαία κάποτε κοίταξα μία μετάφραση της Βίβλου στ' Αγγλικά και ανοίγοντας τη σελίδα, η οποία αναφέρεται στη δημιουργία της Εύας από "την πλευρά" του Αδάμ, διαβάζω: He (God) took one of his ribs...
Του πήρε το παϊδάκι!!! Ήμαρτον...

Edited by - Zadok on 04/01/2004 20:55:03
μωρέ και..παϊδάκι και κοψίδι και ότι άλλο θέλεις! Πολλές φορές δέν ξέρω αν είναι η όλη υπόθεση για κλάματα ή για γέλια φίλε μου.
Στο θέμα δε του Μεσσία να ξεκαθαρίσουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ η εβραϊκή μυθολογία (η κατα τους χριστιανούς Παλαιά Διαθήκη) δέν αναφέρει ότι θα είναι "Θεάνθρωπος" ή "Θεός" ή οτιδήποτε το...εξωκόσμιο.
Ενας απόγονος δαυϊδικής γενιάς θα είναι, ανθρωπος απλός δηλαδή, ο οποίος και θα τους ελευθερώσει απο τα δεινά και θα εγκαταστήσει την ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ. Οι άνθρωποι σκέφτονταν θα λέγαμε πολύ λογικά, με βάση της κατάστασης που βρίσκονταν όταν έγραφαν τους μύθους τους.
ΟΛΑ όσα αναφέρουνε οι αυτόκλητοι σωτήρες του ανθρώπινου γένους (!) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ. Καμία απο τις προφητείες των εβραίων δέν πραγματοποιήθηκε ωστε να δικαιούται η ΧΥ αίρεση του ιουδαϊσμού να μιλάει για τον θρυλικό "ερχομό του Μεσσία" και άλλα τραγελαφικά.
Απλά απο μία στιγμή και μετά διαπίστωσαν ότι με τον φωτοδότη Ελληνικό λόγο και σοφία θα μπορούσανε να ντύσουνε καλύτερα την ιουδαϊκή εσχατολογία τους, και έτσι να εξαπολύσουνε το ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Βλέπεις, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ήτανε απο την αρχή η όλη ιστορία, άσχετα αν αργότερα προσθέσανε και την ιστορία με την "άμωμο σύλληψη" το "σταύρωμα" στον γολγοθά και δεν συμμαζεύεται.
Το παιχνίδι το παίξανε, και συνεζίχουνε, βέβαια πολύ καλά. Χέρι χέρι πηγαίνανε ΠΑΝΤΑ με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ (Τούρκοι, δυνάστες, χούντα κτλ.κτλ.) και ο τελικός σκοπός της οργάνωσης, ήτοι ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ, απ'ότι βλέπουμε ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ!
Τώρα, τα περι "Υιού Θεού" και "η αγάπη του Κυρίου", ε, αυτό είναι το ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥΣ.
Αυτά!
The disobedience and transgression of Adam and Eve is called Original Sin. What happened? As we have previously said, God gave Adam and Eve permission to eat the fruit of all trees except the fruit of the tree "of the knowledge of good and evil." Here is what the Bible says: "You may freely eat of every tree of the Garden; but of the tree of the knowledge of good and evil, you shall not eat, for in the day that you eat of it, you shall die"(Genesis 2:16-17). In other words, God said to Adam and to Eve, "You may eat the fruit of all of the trees that are in the Garden and that are edible; it is only the fruit of the tree of the knowledge of good and evil that you should not eat. On the day that you do eat it, you shall die."
A guilty person wants an accomplice. Satan, who had been an angel and had disobeyed God, becoming Satan, felt guilty and terribly alone. He could keep company only with the other Satans, the demons. His nature had been perverted; he was unable and is unable ever to think about goodness. He always thinks and desires evil. He always seeks evil for others. He was jealous of man. He saw that he was so very happy in Paradise in the company of God. So he put his evil plans into action. As the spirit that he is, he entered the body of a snake. Then he climbed the tree of "the knowledge of good and evil." He waited there. Eve came and peered at the tree. Satan intruded upon her curiosity. He asked her, "Tell me, Eve, is it true that God told you not to eat the fruit of all of the trees?" Eve answered, "No. He told us to eat the fruit of all the trees except the fruit of the tree of the knowledge of good and evil, because if we did we would die." The serpent said, "You shall not die. God knows that on the day that you eat of that fruit, your eyes will open and you will become as gods. You will know good and evil." Eve liked Satan's sweet and slanderous words. She stretched out her hand. She took a fruit from the tree of the knowledge of good and evil. She ate some, and she also gave some to her mate, Adam. They ate together. Immediately, "their eyes were opened" and they realized that they were naked (Genesis 3:1-7).
Because many people say that the Bible is being metaphorical and that by the fruit of the knowledge of good and evil the Bible refers to the sexual relationship of Adam and Eve, we repeat here that this is not true. God had decreed the sexual relationship of Adam and Eve when he told them to "increase and multiply." Then what shall we say is the original sin? It is the denunciation of God. If you will, it is the attempt of man to disenthrone God and to enthrone himself in His place, to become God in the place of God. It is not merely that he ate fruit from the tree of the knowledge of good and evil. St. John Chrysostom says about Eve, "She was filled with grandiose imaginings, hoping to be equal to God." Hoping to be equal to God, she lost her senses.
That is original sin. And its consequences? A.) Spiritual death. That is, the separation of man from God, the source of all goodness. B.) Bodily death. That is, the separation of the body from the soul, the return of the body to the earth. C.) The shattering and distortion of the "image." That is, darkness of mind, depravity and corruption of the heart, loss of independence, loss of free will, and tendency towards evil. Since then "the imagination of man's heart is evil "(Genesis 8:21). Man constantly thinks of evil. D.) Guilt. That is, a bad conscience, the shame that made him want to hide from God. E.) Worst of all, original sin is hereditary. It did not remain only Adam and Eve's. As life passes from them to all of their descendants, so does original sin. We all of us participate in original sin because we are all descended from the same forefather, Adam. This creates a problem for many people. They ask, Why should we be responsible for the actions of Adam and Eve? Why should we have to pay for the sins of our parents? they say. Unfortunately, this is so, because the consequence of original sin is the distortion of the nature of man. Of course, this is unexplainable and belongs to the realm of mystery, but we can give one example to make it somewhat better understood. Let us say that you have a wild orange tree, from which you make a graft. You will get domesticated oranges, but the root will still be that of the wild orange tree. To have wild oranges again, you must regraft the tree. This is what Christ came for and achieved for fallen man, as we shall see in the following sections.
Our Creator and Maker, ours is the fault. Adam and Eve, listening to Satan, blasphemed. Out of egotism, they allowed themselves to be misled. They distorted the "image." They darkened the beauty of the soul. They weakened the nature of mankind. Because of them, we became unrecognizable. "The imagination of our heart is evil." We constantly think of evil. We feel so guilty. We are so far away from You. We have been grafted to evil. We have lost our self-control and our free will to do good. We thank You for Your love, and for sending Your Only-begotten Son to regraft us to goodness. For giving us the possibility of returning to You. You, Lord "want every man to be saved and to come to the knowledge of the truth." Do not deprive us of this. Do not deprive anyone of salvation. We thank You Lord.
ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ!
http://clubs.pathfinder.gr/SYNTAKTIKO
ΚΑΙ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ...
The disobedience and transgression of Adam and Eve is called Original Sin. What happened? As we have previously said, God gave Adam and Eve permission to eat the fruit of all trees except the fruit of the tree "of the knowledge of good and evil." Here is what the Bible says: "You may freely eat of every tree of the Garden; but of the tree of the knowledge of good and evil, you shall not eat, for in the day that you eat of it, you shall die"(Genesis 2:16-17). In other words, God said to Adam and to Eve, "You may eat the fruit of all of the trees that are in the Garden and that are edible; it is only the fruit of the tree of the knowledge of good and evil that you should not eat. On the day that you do eat it, you shall die."
A guilty person wants an accomplice. Satan, who had been an angel and had disobeyed God, becoming Satan, felt guilty and terribly alone. He could keep company only with the other Satans, the demons. His nature had been perverted; he was unable and is unable ever to think about goodness. He always thinks and desires evil. He always seeks evil for others. He was jealous of man. He saw that he was so very happy in Paradise in the company of God. So he put his evil plans into action. As the spirit that he is, he entered the body of a snake. Then he climbed the tree of "the knowledge of good and evil." He waited there. Eve came and peered at the tree. Satan intruded upon her curiosity. He asked her, "Tell me, Eve, is it true that God told you not to eat the fruit of all of the trees?" Eve answered, "No. He told us to eat the fruit of all the trees except the fruit of the tree of the knowledge of good and evil, because if we did we would die." The serpent said, "You shall not die. God knows that on the day that you eat of that fruit, your eyes will open and you will become as gods. You will know good and evil." Eve liked Satan's sweet and slanderous words. She stretched out her hand. She took a fruit from the tree of the knowledge of good and evil. She ate some, and she also gave some to her mate, Adam. They ate together. Immediately, "their eyes were opened" and they realized that they were naked (Genesis 3:1-7).
Because many people say that the Bible is being metaphorical and that by the fruit of the knowledge of good and evil the Bible refers to the sexual relationship of Adam and Eve, we repeat here that this is not true. God had decreed the sexual relationship of Adam and Eve when he told them to "increase and multiply." Then what shall we say is the original sin? It is the denunciation of God. If you will, it is the attempt of man to disenthrone God and to enthrone himself in His place, to become God in the place of God. It is not merely that he ate fruit from the tree of the knowledge of good and evil. St. John Chrysostom says about Eve, "She was filled with grandiose imaginings, hoping to be equal to God." Hoping to be equal to God, she lost her senses.
That is original sin. And its consequences? A.) Spiritual death. That is, the separation of man from God, the source of all goodness. B.) Bodily death. That is, the separation of the body from the soul, the return of the body to the earth. C.) The shattering and distortion of the "image." That is, darkness of mind, depravity and corruption of the heart, loss of independence, loss of free will, and tendency towards evil. Since then "the imagination of man's heart is evil "(Genesis 8:21). Man constantly thinks of evil. D.) Guilt. That is, a bad conscience, the shame that made him want to hide from God. E.) Worst of all, original sin is hereditary. It did not remain only Adam and Eve's. As life passes from them to all of their descendants, so does original sin. We all of us participate in original sin because we are all descended from the same forefather, Adam. This creates a problem for many people. They ask, Why should we be responsible for the actions of Adam and Eve? Why should we have to pay for the sins of our parents? they say. Unfortunately, this is so, because the consequence of original sin is the distortion of the nature of man. Of course, this is unexplainable and belongs to the realm of mystery, but we can give one example to make it somewhat better understood. Let us say that you have a wild orange tree, from which you make a graft. You will get domesticated oranges, but the root will still be that of the wild orange tree. To have wild oranges again, you must regraft the tree. This is what Christ came for and achieved for fallen man, as we shall see in the following sections.
Our Creator and Maker, ours is the fault. Adam and Eve, listening to Satan, blasphemed. Out of egotism, they allowed themselves to be misled. They distorted the "image." They darkened the beauty of the soul. They weakened the nature of mankind. Because of them, we became unrecognizable. "The imagination of our heart is evil." We constantly think of evil. We feel so guilty. We are so far away from You. We have been grafted to evil. We have lost our self-control and our free will to do good. We thank You for Your love, and for sending Your Only-begotten Son to regraft us to goodness. For giving us the possibility of returning to You. You, Lord "want every man to be saved and to come to the knowledge of the truth." Do not deprive us of this. Do not deprive anyone of salvation. We thank You Lord.
ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ!
http://clubs.pathfinder.gr/SYNTAKTIKO
ΚΑΙ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»