- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
mdiamant
Οι απόψεις διίστανται περί του θέματος. Υπάρχει βιβλιογραφία και για τα γραφόμενα σου και για τα γραφόμενα μου. Για τον λόγο αυτό και είναι εξόχως δύσκολο να καταλήξει κάποιος σε ασφαλές συμπέρασμα.
Φίλε mdiamant αυτή η βιαστική απάντησή σου σημαίνει ότι δεν έκανες καν τον κόπο να ανοίξης το θέμα που σου πρότεινα , αλλά αρκέστηκες στις γενικολογίες . Λυπάμαι !
quote:
mdiamant
Πρέπει όμως να ομολογήσει κανείς ότι και μόνο από την θεματογραφία της συζήτησης "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" κάτι το οποίο δεν έχει λεχθεί ούτε γραφεί ποτέ, καταλήγει ότι αρχίζει εκ του πονηρού η συζήτηση.
Λέει όμως τα παρακάτω :
Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν.Ματθ. 10,34
ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει. Ματθ. 12,30
Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη! Λουκ. 12,49
πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου. Λουκ. 19,27
Εδώ όπως βλέπεις υπάρχει μπόλικη φωτιά και τσεκούρι , αλλά πολύ περισσότερη θα βρης στους νόμους των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων . Μια ματιά στα "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" του Λέοντος του Σοφού θα σε πείση για του λόγου το αληθές .
*
Καθάπερ γὰρ τὰ ἄλογα, ἐπειδὰν δαψιλοῦς ἀπολαύσῃ φάτνης, εἰς πολυσαρκίαν ἐκβάντα, φιλονεικότερα καὶ δυσκάθεκτα γίνεται, καὶ οὔτε ζυγοῦ, οὔτε ἡνίας, οὔτε ἡνιόχου χειρὸς ἀνέχεται· οὕτω καὶ ὁ τῶν Ἰουδαίων δῆμος, ὑπὸ τῆς μέθης καὶ πολυσαρκίας εἰς κακίαν ἐσχάτην κατενεχθέντες, ἐσκίρτησαν, καὶ οὐκ ἐδέξαντο τὸν ζυγὸν τοῦ Χριστοῦ, οὐδὲ τὸ ἄροτρον τῆς διδασκαλίας εἵλκυσαν. Ὅπερ οὖν καὶ ἄλλος προφήτης αἰνιττόμενος ἔλεγεν, Ὡς δάμαλις παροιστρῶσα παροίστρησεν Ἰσραήλ. Ἕτερος δὲ αὐτὸν μόσχον ἀδίδακτον ἐκάλει. Τὰ δὲ τοιαῦτα ἄλογα, πρὸς ἐργασίαν οὐκ ὄντα ἐπιτήδεια, πρὸς σφαγὴν ἐπιτήδεια γίνεται. Ὅπερ οὖν καὶ οὗτοι πεπόνθασι, καὶ πρὸς ἐργασίαν ἀχρήστους ἑαυτοὺς καταστήσαντες, πρὸς σφαγὴν ἐπιτήδειοι γεγόνασι. Διὰ τοῦτο καὶ ὁ Χριστὸς ἔλεγεν· Τοὺς ἐχθρούς μου, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ' αὐτῶν, ἀγάγετε ὧδε, καὶ κατασφάξατε αὐτούς.
ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.846
*
Το παραπάνω απόσπασμα αναφέρεται σε παραβολή του Χριστου. Το κομμάτι αυτό αναφέρετε όχι στην παρούσα φάση αλλά εις την Δευτέρα παρουσία. Διότι εις την παραβολή αυτή ο ΕΥΓΕΝΗΣ έδωσε τάλαντα και στους 3 δούλους και αφού ΕΦΥΓΕ κατόπιν ΞΑΝΑΗΡΘΕ. Άρα αναφέρεται στην Δευτέρα παρουσία στην κρίση λοιπόν οπού όλοι μας θα κριθούμε και θα είναι αδύνατο να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αναφέρεται στην εποχή προ Δευτέρας παρουσίας. Εσένα λοιπόν που δεν σε απασχολεί η Δευτέρα παρουσία και δεν την πιστεύεις τι σε πειράζει?
Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη! Λουκ. 12,49
Όπως καταλαβαίνεις και απο την ερμηνια την φωτιά θα την βάλει ο ίδιος και κανένας άλλος, όπως και έγινε. Διότι αν διαβάσεις και παρακάτω θα δεις οτι αναφέρεται στις κοσμογονικές αλλαγές που θα επιφέρει το ευαγγελιο της αγάπης σε όσους έχουν άσβεστο μίσος και περιφανεια μέσα τους. Αρα η όποια φωτιά μπει θα είναι θείο πυρ στις καρδιές μας και όχι απο άσβεστο μίσος.
ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει. Ματθ. 12,30
Είναι η τελευταία πρόταση ως προτροπή του πως πρέπει να είμαστε. Αφού λοιπόν πρώτα έβγαλε τα δεμονια απο τον δεμονισμενο μας λέει ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίων μου δηλαδή είναι με το μέρος του σατανά και οποιος δεν μαζευει μαζι μου σκορπιζει. Μας προτρεπει να ειμαστε μαζι του. δεν προτρεπει ουτε φωτιες ουτε τσεκουρια.
Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν.Ματθ. 10,34
και πάλι ο ίδιος ο Ιησούς ομιλεί για την αλλαγή που προκειται να επιφέρει και για τον πόλεμο που θα δεχτεί μέχρι σημείου να μην μιλιέται η κόρη με την μανα. Διότι αν όλοι δέχονταν το Κήρυγμα του κυριου ημών Ιησού χριστού θα καταλάβαιναν ότι ουδέποτε κήρυξε το μίσος.
και ιδου οι προτροπες και το πως θα κερδισουμε την βασιλεια των ουρανων
«Ιδών δε ο Κύριος τους όχλους ανέβη είς το όρος, και καθίσαντος αυτού προσήλθον αυτώ οι μαθηται αυτού, και ανοίξας το στόμα αυτού εδίδασκεν αυτούς λέγων·
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών.
Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται.
Μακάριοι οί πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γήν.
Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται.
Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται.
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται.
Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται·
Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών.
Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι πάν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.
Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς· ούτω γαρ έδιωξαν τους προφήτας τους προ υμών».
Αν μπορέσει κανείς να κάνει αυτά τότε θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι η ταπεινοφροσύνη για να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά.
ΚΑι καταλήγω εσύ λοιπόν από τους μακαρισμούς καταλαβαίνεις για φωτιές και τσεκούρια?
Απλώς σε θεωρούν (σχετικά) Νέο Χριστιανό στο forum και έβαλαν την ίδια κασέτα να παίζει.
Εγώ απλά θέλω να κάνω λίγη σοβαρή πλακίτσα στο Σωτήρη.
quote:
Και για να μη μου απαντήσης ότι ο Ιησούς όταν έλεγε σύμφωνα με το κατά Λουκά 19,27 "πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου." εννοούσε κάτι άλλο , σου στέλνω παρακάτω την εξήγηση που έδωσε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον πρώτο λόγο του "Κατά Ιουδαίων" .
ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ?????
Τι λες βρε παιδί μου????
Μα καλά, "σχέδιο" των Εβραίων δεν ήταν ο Χριστιανισμός για να εξαναδραποδίσουν τους Έλληνες (πρωτίστως) αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο???
Λες ο Χρυσόστομος να τα λέει σοβαρά ή μήπως το κάνει για να σας ρίξει στάχτη στα μάτια???
Αλλά αν τα λέει σοβαρά τότε στο εν λόγω εδάφιο του Λουκά ο Ιησούς αναφέρεται στους Εβραίους που μισείτε άρα ΚΑΛΑ τους κάνει (κατ'εσάς).
Είδατε, πάλι στο απυρόβλητο οι Έλληνες που όλο παράπονα εναντίον του Χριστιανισμού μου είστε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Γιατί οι υπόλοιποι έχουν ερευνήσει τις γραφές και δεν τσιμπάνε .![]()
*
Edited by - Sesostris on 13/02/2013 22:01:11
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο προϋποθέτει να μην είμαστε περήφανος για τον εαυτό μας αλλά να βάζουμε εαυτόν κάτω από όλους. Αυτό με την σειρά του μας εν εγρήγορση.
Αν το θεωρείς λοιπόν κάτι τέτοιο τόσο απλό και εύκολο μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις. ΚΑι όμως είναι το πιο απλό πράγμα στο κόσμο αρκεί να μην είσαι εγωιστής.
Όλοι λοιπόν εσείς που φοβάστε ότι πλανάστε από την ταπεινότητα σκεφτείτε ένα κόσμο χωρίς εμπαθιες και μισοι αλλά με περιση αγάπη και πείτε που έχει λάθος ο πτωχός στο πνεύμα.
quote:
Όλοι λοιπόν εσείς που φοβάστε ότι πλανάστε από την ταπεινότητα σκεφτείτε ένα κόσμο χωρίς εμπαθιες και μισοι αλλά με περιση αγάπη και πείτε που έχει λάθος ο πτωχός στο πνεύμα.
Είναι...δούλος του Κυρίου του!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ώστε το να είσαι πτωχός στο πνεύμα είναι υποτιμητικό. Μα αυτό μας ζητάει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός
Καθόλου υποτιμητικό και αφού σας το ζητάει ο Ιησούς-Μανώλης, έτσι να κάνετε...
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στα γαλλικά η λέξη Chrétien σήμαινε ταυτόχρονα και τον κρετίνο και το χριστιανό...
Δεν είναι κακό να είσαι πτωχός τω πνεύματι. Απλά μην είσαι περήφανος γι' αυτό...

macedon
Edited by - macedon on 14/02/2013 04:42:45
Που βλέπεις την δουλικότητα σε κάτι τέτοιο Νικομαχε?
Όταν macedon γίνεις πτωχός στο πνεύμα όπως το ορίζει ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός θα πάψει να σε απασχολεί η περηφάνια και ως λέξη και ως έννοια.
quote:
mdiamant
Όταν macedon γίνει καποιος πτωχός στο πνεύμα όπως το ορίζει ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός θα πάψει να τονε απασχολεί η περηφάνια και ως λέξη και ως έννοια.
Βρε φίλε mdiamant τι είναι αυτά που γράφεις ? Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος μιας χ ευφυίας να γίνη πτωχός τω πνεύματι για να είναι αρεστός στον Ιησού ? Να κάνη εθελουσία λοβοτομή για να μειώση την ευφυία του ????
Πολύ φοβάμαι ότι έχεις μπλέξει τον προσηνή με τον εκ γενετής ηλίθιο .
*
Πτωχός στο πνεύμα είναι εκείνος που καταλαβαίνει πρώτα από όλα ότι δεν είναι τίποτα χωρίς την χάρη του θεού.
Είναι εκείνος που θεωρεί τον εαυτό το μεγαλύτερο αμαρτωλό και προσπαθεί με την εξομολόγηση και την θεία κοινωνία να γίνει πιο σωστός.
Είναι αυτός που συναισθάνεται ότι διαπράττει συνέχεια τα ίδια αμαρτήματα κατά σώμα νου και λόγο.
Είναι εκείνος που βλέπει τους συνανθρώπους του ως αγίους σε σχέση με τον ίδιο.
Είναι εκείνος που όταν βλέπει τον συνάνθρωπο του βλέπει Κύριο τον Θεό του.
Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει περηφάνια μέσα του και δεν τον ενδιαφέρει η χ ευφυΐα. Ενας τέτοιος άνθρωπος είναι αυτος που κερδίζει την βασιλιά των ουρανων
quote:
Είμαστε όλοι παιδιά του. Και όπως κάθε φιλότιμο παιδί έτσι και εμείς ως φιλότιμα παιδιά του πρέπει να κάνουμε τις εντολές και τις επιθυμίες του.
Που βλέπεις την δουλικότητα σε κάτι τέτοιο Νικομαχε?
A) Δεν είμαστε όλοι παιδιά του.Ετσι νομίζεις εσυ.
Β) Αναγνωρίζεις κάποιον ανώτερο απο εσένα και τον υπηρετείς.Δούλος είσαι.
Σαν Ελληνας δεν γονατίζω, ούτε μπρος στους θεούς.Τους θεωρώ ίσους.Και άν δεν τους αρέσει, να πάνε να γ@μ@θούν!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εσυ Νικομαχε όταν κάνεις το θέλημα του πατέρα σου είσαι δούλος του πατέρα σου? Φυσικά και όχι διότι ο πατέρας σου δεν σε βλέπει ως δούλο.
Είναι δικό σου θέμα που θες να γονατίσεις.
Καλό όμως είναι να είμαστε στο θέμα μας
<<στις υποτιθέμενες φωτιές και τσεκούρια >>
Μισό λεπτό. Θα πρέπει να κατανοήσεις κάτι πολύ βασικό. Η σωτηρία της ψυχής είναι κάτι εντελώς προσωπικό. Το οτι όλοι κατά βάθος την αναζητούμε, δεν σημαίνει πως είναι κοινή.
Το επέκεινα δεν είναι ένα Mall, στο οποίο όλοι θα βρούν την τελείωσή τους. Ως εκ τούτου, πολυσυλλεκτικά - σε στυλ κομμάτων - θρησκευτικά σχήματα είναι εντελώς παρωχημένα. Δεν το λέω σαν θέση, αλλά σαν καταφανές συμπέρασμα.
Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να σώσεις κανέναν. Δεν είναι αυτός ο τρόπος. Και δεν είναι και σκόπιμο νε ερμηνεύεις και να σκοποθετείς την οποιαδήποτε ανθρώπινη, ή άλλη ύπαρξη, μέσα από ένα πλέγμα ιστοριών, μύθων, ή ιερών βιβλίων. Όπως είναι άσχημο να καταφέρεται κάποιος εναντίον της πίστης του άλλου, άλλο τόσο είναι προκλητικό να του ορίζεις την καταγωγή και τον σκοπό ύπαρξης.
Υ.Γ. Νικόμαχε ψυχραιμία. Κάνε ένα reset και δες τις προθέσεις.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
mdiamant
Sesostris
Πτωχός στο πνεύμα είναι εκείνος που καταλαβαίνει πρώτα από όλα ότι δεν είναι τίποτα χωρίς την χάρη του θεού.
Είναι εκείνος που θεωρεί τον εαυτό το μεγαλύτερο αμαρτωλό και προσπαθεί με την εξομολόγηση και την θεία κοινωνία να γίνει πιο σωστός.
Είναι αυτός που συναισθάνεται ότι διαπράττει συνέχεια τα ίδια αμαρτήματα κατά σώμα νου και λόγο.
Είναι εκείνος που βλέπει τους συνανθρώπους του ως αγίους σε σχέση με τον ίδιο.
Είναι εκείνος που όταν βλέπει τον συνάνθρωπο του βλέπει Κύριο τον Θεό του.Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει περηφάνια μέσα του και δεν τον ενδιαφέρει η χ ευφυΐα. Ενας τέτοιος άνθρωπος είναι αυτος που κερδίζει την βασιλιά των ουρανων
Δηλαδή φίλε mdiamant , σύμφωνα με τις επιταγές της θρησκείας σου , ο καλός χριστιανός είναι ένας άνθρωπος γεμάτος συμπλέγματα , φόβους και ενοχές . Με άλλα λόγια το τέλειο θύμα εκμετάλλευσης των ρασοφόρων . Το κόλπο τελικά είναι καλά μελετημένο .
*
quote:
Είμαστε όλοι παιδιά του.
Γούστο σας και καπέλο σας. Εγώ δεν είμαι ούτε παιδί ούτε συγγενής οποιουδήποτε θεού, ειδικά του Γιαχωβά ή του γιου του Ιησού-Μανώλη...
quote:
Όταν macedon γίνεις πτωχός στο πνεύμα όπως το ορίζει ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός θα πάψει να σε απασχολεί η περηφάνια και ως λέξη και ως έννοια.
Ο κύριος υμών σας θέλει πτωχούς τω πνεύματι γιατί μόνον τέτοιοι μπορεί να τον ακολουθούν. Όπως λέει ο Νίτσε:
"O Χριστιανισμός εξαπέλυσε πόλεμο μέχρι θανάτου εναντίον αυτού του ανώτερου τύπου ανθρώπου. Καταδίκασε όλα τα θεμελιώδη ένστικτα του τύπου αυτού. Και, διυλίζοντας αυτά τα ένστικτα, έβγαλε το κακό, το χειρότερο κακό: τον δυνατό άνθρωπο ως τυπικό παράδειγμα προς απόρριψη, τον "διεφθαρμένο άνθρωπο". Ο Χριστιανισμός πήρε το μέρος όλων των αδύναμων, των παρακατιανών, των αποτυχημένων"
Οπότε, παρακατιανοί, αδύναμοι και αποτυχημένοι (κατά Νίτσε) μπορεί και πρέπει να είναι πτωχοί τω πνεύματι, για ν' αρέσουν και στο αφεντικό τους, αλλά ευχαριστώ, δεν θα πάρω... Βλέπεις δεν ανήκω σ' αυτούς...

macedon
quote:
macedonΟπότε, παρακατιανοί, αδύναμοι και αποτυχημένοι (κατά Νίτσε) μπορεί και πρέπει να είναι πτωχοί τω πνεύματι, για ν' αρέσουν και στο αφεντικό τους, αλλά ευχαριστώ, δεν θα πάρω... Βλέπεις δεν ανήκω σ' αυτούς...
Για πάμε να δούμε γιατί θεωρείς τον εαυτό σου "πλούσιο τω πνεύματι".
Μήπως ανήκεις στην ευγενή τάξη αυτών που ξέρουν Μαθηματικά (Πιθανότητες πιο συγκεκριμένα)???
Εδώ και ένα χρόνο περίπου αποφεύγεις να κάνεις κάποιες πράξεις ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΟΥ!!!
Και επειδή τα Μαθηματικά δεν είναι για όλους, μήπως ξέρεις τουλάχιστον Αγγλικά γιατί έχεις αφήσει μερικές μεταφράσεις μισές και κακομοίρικες από Gibbon και Renan ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ...
(Για Φυσική ούτε καν σε ρωτώ καθώς δεν έχεις αγγίξει ούτε από μακριά τέτοια θέματα...)
Μήπως σκαμπάζεις από Ιστορία???
Για Ιστορία οι πηγές σου έφτασαν μέχρι ανώνυμους ντεκορατέρ και Ινδουίστριες Αμερικανίδες νοικοκυρές να αμφισβητούν τον Τάκιτο καθώς και άνεργοι ηλεκτρολόγοι από τη Γαλλία να αμφισβητούν το Δανιήλ!
Για Πολιτική και Οικονομία βλέπεις τι γίνεται με τις απανωτές κωλοτούμπες που έχεις κάνεις περί Πλεύρη, Δάκογλου, Δραγούμη, Γιαννόπουλου, Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής.
Για τα Θρησκευτικά ούτε καν το συζητώ καθώς τα σημάδια από τις καρπαζιές σου έχουν μείνει ανεξίτηλα εδώ και 7+ χρόνια.
Να, πες μας για παράδειγμα ως macedon γιατί ΑΝΤΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ συμφωνώντας 100% από το 1978 (ή/και το 1982) με τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Άντε να σε δούμε ρε πλούσιε τω πνεύματι πόσο ζυγίζεις!!!
Υ.Γ miserabile visu...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 14/02/2013 18:03:46