- HUMOR ΚΑΙ I.Q - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Μ'αρέσουν οι άνθρωποι,που έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ,αυτό δεν σημαίνει πως έχουν και υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
Και για να εξηγήσω.
Άτομα με υψηλό IQ χρησιμοποιούν μεγαλεπίβολες λέξεις,μη κατανοητές πολλές φορές και έτσι χάνεται η <ουσία>.
Άλλοι πάλι,απλά και κατανοητά,κάνοντας και εκφραστικά λάθη, με κάνουν να ξεκαρδίζομαι.Είναι ο τρόπος και όχι οι λέξεις.
Δεν γενικεύω όμως.
Προσωπικά όταν λέω μου αρέσει το χιόμουρ, εννοώ το έξυπνο χιόμουρ.
Κι αυτό σίγουρα το βρίσκω σε έξυπνους ανθρώπους.
Χωρίς να σημαίνει πως όλοι οι έξυπνοι, έχουν κι αυτή την ικανότητα.
Μάνο, νομίζω πως η αίσθηση του χιούμορ πηγάζει από τον χαρακτήρα μας και όχι από το μυαλό μας!
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Ανοίκω και εγώ στην ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι όταν κάποιος έχει καλή αίσθηση του χιούμορ είναι και αρκετά έξυπνος, ιδίως δε αυτοί οι οποίοι διαθέτουν αυτοσαρκασμό. Σημαίνει ότι όχι μόνο βλέπεις τα ελλατώματα σου αλλά και τα αποδέχεσαι και αυτό είναι ένα βήμα προς την καλυτερευση του εαυτού σου ![]()
Μην ξεχνάμε πως το χιούμορ είναι επικοινωνιακή δεξιότητα στον χώρο που κινούμαστε και δείχνει ότι το άτομο διαθέτει μια αυξημένη αντίληψη των καταστάσεων γύρω του. Όποιος λοιπόν μπορεί να αντιμετωπίσει την ζωή του με χιούμορ υποδεικνυει πως είναι άτομο με κριτική διάθεση, χωρίς να αφήνει τις καταστάσεις να περνούν απαρατήρητες αλλά μπορεί πολλές φορές να τις παρατηρεί απο διάφορες οπτικές γωνίες, άτομο με φαντασία και σαφώς οξύτητα πνεύματος ![]()
Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
quote:
Ελευθερία δηλαδη καποιος σαν εμενα ,δημιουργει προφιτερολ(χειροτερα απο τον γιωργο κωνσταντινου σε μια ταινια) με τον συνειρμο των προτασεων του και με δεικτη I.Q 104 ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΕΣΤ ,σε κανει να ξεκαρδιζεσαι;;;;;;; ε τοτες να το κανω εσκεμμενα χαχαχαχαχαχααχχαχααχχααχχααχαχαχαχαχαχχααχχαχααχαχαχαχαχαχχααχαα
Τώρα Μάνο αν κατορθώσεις να φτιάξεις ένα προφιτερόλ που να μοιάζει
με τρουφάκι σοκολάτας κι έχει γεύση μπανάνας!
Θα πέσω κάτω από τα γέλια!!
Λοιπόοοον!! Τί το ψάχνεις?
Είπες για συζήτηση γυναικών.
Αχχχ! Πίκρα!
Προσωπικά:Ξεκαρδίζομαι από ένα κακοφτιαγμένο προφιτερόλ.
Αλλά δεν πάω να το παντρευτώ κιόλας(φτου,κακά,θα πάω μέσα ως δίγαμη)
Σοβαρά τώρα,η αφέλεια στο χιόμουρ μου αρέσει,και ας μην δείχνει εξυπνάδα.Δηλ. το αυθόρμητο,το τυχαίο,το απλοικό, και γιατί όχι?Και το λίγο χαζούτσικο.
Με ενθουσιάζει βέβαια,το καλοφτιαγμένο, έξυπνο,λεπτό,κι ευγενικό,εμπλουτισμένο με φαντασία και οξυδέρκια.Σίγουρα λέγοντας καλή αίσθηση του χιούμορ εννοώ το δεύτερο...Όχι πως το άλλο είναι κακό.Αφελές είναι, με μια παιδικότητα και αυθεντικότητα.Ορίστε που ξεχωρίζω το χιόμουρ σε ποιότητες!Άρα,καλή αίσθηση του χιούμορ γιατί να μην έχει κι ένας βλαξ?(όπως το δει κανείς.Υποκειμενικό.Σύμφωνα πάντα με το τι μας αρέσει)
Τώρα άμα περιμένεις απαντήσεις από γυναίκες,πάνω σε αυτό το θέμα, χμμ,,πόσες φορές γέλασα χωρίς να ακούσω τι είπε ο άλλος...(μισό να μετρήσω)και μετά είπα:Καλή αίσθηση του χιούμορ που είχε αυτός!Πανέξυπνος!Και δεν είχα ακούσει ούτε λέξη του.
Άββυσος η ψυχή της γυναίκας(αυτοκριτική)
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΙQ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΧΙΟΥΜΟΡ....ΤΙ ΕΝΝΟΩ....
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΤΛ.....
ΤΩΡΑ ..ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΦΟΡΙΑΣ....ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΙQ TOY!
TO IQ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΜΟΛΗΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ....
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΙΟΛΑΣ>>ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ....ΧΙΟΥΜΟΡ....ΜΑΛΛΟΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;)
"ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ"
JUST IMAGINE A BETTER WORLD!!!!
καλα με λεει μια ψυχη ,οπως με λεει χαχααχαχαχαχχαχαχααχχαχα(μεταφραση ξερει εκεινη)χααχαχαχαχχααχαχχαχαχααχαχαχαχ
Ελευθερία δηλαδη καποιος σαν εμενα ,δημιουργει προφιτερολ(χειροτερα απο τον γιωργο κωνσταντινου σε μια ταινια) με τον συνειρμο των προτασεων του και με δεικτη I.Q 104 ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΕΣΤ ,σε κανει να ξεκαρδιζεσαι;;;;;;; ε τοτες να το κανω εσκεμμενα χαχαχαχαχαχααχχαχααχχααχχααχαχαχαχαχαχχααχχαχααχαχαχαχαχαχχααχαα
mara :)))))))))))))))διαθέτει μια αυξημένη αντίληψη των καταστάσεων γύρω του
δηλαδη οποιος (π.χ) ,δε δειχνω...ο μανος ...ο μανος...,στελνει καταλαθος μηνυματα οταν δεν θελει να τα στελνει ...τι γινεται ;;;;;...η κανει λαθος στα cd ;;;;....πωωωωω ειμαι ιδιοφυια χαχαχαχααχαχχαχααχχααχαχαχαχαχαχαχαχχααχχαχαχαχαχαχααχαχαχ
σας ευχαριστω για τις ομορφες αποψεις σας ,περα του αστειου και της πραγματικοτητος που βιωνω ,με τον μανο ,ειναι αξιολογες:)
Οι τέσσερις συνιστώσες που απαρτίζουν την έννοια της συναισθηματικής ευφυίας είναι με απλά λόγια:
1. Η αντίληψη, η αξιολόγηση και η έκφραση των συναισθημάτων.
2. Διευκόλυνση της σκέψης μέσω της χρησιμοποίησης των συναισθημάτων.
3. Ικανότητα κατανόησης και ανάλυσης των συναισθημάτων.
4. Δυνατότητα ελέγχου των συναισθημάτων για την προώθηση της συναισθηματικής και διανοητικής ανάπτυξης.
Προσωπικά δεν είμαι 100% πεπεισμένος για την ορθότητα αυτής της τάσης, γιατί ακόμα δεν έχει αποδειχθεί με επιστημονική επάρκεια. Πιστεύω όμως ότι το χιούμορ συνδέεται τόσο με τη διανοητική ευφυία όσο και με την συναισθηματική ευφυία του ανθρώπου. Η σχέση με την συναισθηματική ευφυία (αν υποθέσουμε ότι ισχύει) προέρχεται από την δυνατότητα της αντίληψης και έκφρασης των συναισθημάτων, ακόμα και μέσα από την πρακτική του αυτοσαρκασμού, με σκοπό την συναισθηματική εξέλιξη. Η σχέση με την διανοητική ευφυία συνδέεται με την δυνατότητα της δημιουργίας εκείνων των σχέσεων και αναλογιών κλπ. που μπορούν να δημιουργήσουν μία αστεία κατάσταση, πρόταση κλπ.
Φιλικά,
sparverius
sparverius,:))))να σε ευχαριστησω και για την δικη σου αποψη και γνωμη :)))))))))))))))
...αυτο δεν ειναι humor...σακακι υβ σαιντ...παμαλ ειναι χααχχαχαχαχαχαχααχαχχααχχαχααχχααχχχααχαχαχαχαχχαχαχαχα
Άρα,καλή αίσθηση του χιούμορ γιατί να μην έχει κι ένας βλαξ?(όπως το δει κανείς.Υποκειμενικό.Σύμφωνα πάντα με το τι μας αρέσει)
μη με δειχνεις...ελα...κατσε φρονιμα....ουφ...που να κρυφτω....πωωω..ρεζιλι παλι εγινα....εεεε...δεν ειναι να συζητας με γυναικες......σε αφηνουν εκτεθιμενο και το χαιρονται...ξεκαρδιζονται...τι να μου πω....
Edited by - manos on 02/02/2004 12:22:33
Για άλλη μια φορά λοιπόν, θα σου θέσω τις εξής ερωτήσεις:
1. Ποιόν θεωρούμε έξυπνο; (Tις διάφορες συνιστώσες τις έχει ήδη δώσει πολύ ωραία ο sparverius)
2. Έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αίσθηση του χιούμορ; Aυτό που κάποιος αντιλαμβάνεται ως χιούμορ ισχύει κ για τον άλλον;
Συμφωνώ ότι χρειάζεται κάποια οξυδέρκεια για να πάρεις κάτι, να το επεξεργαστείς κ να το σατυρίσεις, αλλά οξυδέρκεια δεν σημαίνει απαραίτητα κ εξυπνάδα! K από την άλλη η "επεξεργασία" του ενός μπορεί να φαντάζει στον άλλον σαν απύθμενη βλακεία, οπότε ακόμα κ η λέξη "οξυδέρκεια" τίθεται υπό αμφισβήτηση ανάλογα με τον "παρατηρητή". (χμ..το θέμα του reptile το έχετε διαβάσει; Aν όχι.. κάντε το!)
Bάζω κάποιες πρώτες σκέψεις, γιατί το μυαλό μου δεν είναι κ στην καλύτερή του αυτή τη στιγμή (το πληκτρολόγιο πάντως super, ευχαριστώ πολύ Mάνο μας!) κ... επανέρχομαι..![]()
![]()
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Φιλικά,
sparverius
χμ...εεε... θα διαφωνήσω!(τι παράξενο, πρώτη φορά μου τυχαίνει ![]()
)
Aπό που ως που το καλό χιούμορ σχετίζεται με το να είναι κανείς ετοιμόλογος ή εύστροφος;
AN έχεις αίσθηση του χιούμορ, σίγουρα βοηθάει πολύ το να είσαι ετοιμόλογος, αν θες σε μια συζήτηση να πετάς ατάκες. AN έχεις αίσθηση του χιούμορ, η ευστροφία σε βοηθάει να επεξεργαστείς ένα γεγονός κ να "τσιμπήσεις" την αστεία πλευρά του.
Aλλά αν ΔEN έχεις χιούμορ κ EIΣAI εύστροφος, τι σόι αστεία θα κάνεις;;
H παραπάνω δήλωση "Ο ΕΥΣΤΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΣ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΑΣ"
(σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη έτσι, μην παρεξηγηθούμε
)
είναι εντελώς αβάσιμη.
Aυτά...![]()
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
SORRY,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑ ΔΕΝ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΠΑΝΤΑ
ΠΩΠΩ, Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΒΓΗΚΕ ΧΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ.
ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

Δεν είμαι εσωτεριστής
Eχέμβροτε, να ένα πολύ ωραίο θέμα, που ίσως να μη βαρεθείς να συμμετάσχεις!
topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=2670
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Δεν είμαι εσωτεριστής
Tουλάχιστον..το'χει χάσει στο σωστό topic...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
quote:
καλησπερα:))) ανοιγω το θεμα αυτο ,με αφορμη σχολια που ακουσα απο γυναικες ,τυχαια ,να κουβεντιαζουν μεταξυ τους και να σχολιαζουν..."αυτος ο αντρας εχει μεγαλη αισθηση του humor,πρεπει να ειναι και πολυ εξυπνος"...θα ηθελα την γνωμη σας περι αυτης της αποψης ,αν οντως ισχυει και γιατι ;;;;:))))
ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΑΝΟ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΓΕΛΟΥΝ ΕΝΙΟΤΕ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΟΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝ.
ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
mariha2912,αχ μη βλεπω κατσουφοφατσουλινες...,η δικη μου ωρες ωρες ειναι χειροτερη χαχαχαχαχαχαχαχααχχαχααχ,να εισαι ευστοφη και να πιανεις τα "ρο" στον αερα...με αποτελεσμα ισως να βεις το humo...mo...moROOOOOΥΠΣ μου που ξεφευγουν :))))))))))))))))))
χαααχχααχαχαχααχχααχχααχαχχαχααχχαχα
Αφροδιτη :))))))))))))))
ο επιλογος παντοτε θελω να συνδιαζει το ευχαριστω με την ταπεινοτητα της προσωπικοτητας και υπαρξης μου...σαν ενας συγχρονος σιρανο λοιπον υποκλινομαι βγαζοντας το καπελο ,με το φτερο ...οχι οχι στον ανεμο χααχχαααχχαχαχαχαχαχαχαχααχχααχχαχαχα......με συγχωρειται τωρα παω....τρεχω...να πιασω το καπελο..χααχαχχαααχαχααααχαχα...