ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

seirios12a30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ge0rgia_ghΝέο Μέλος
13/08/2008, 09:48:51
quote:

απόρριψη των ανοησιών των θρησκειών.
macedon

quote:

Εναντι ποιού; Έναντι του κατασκευάσματός μου; Ποσώς με ενδιαφέρει. Αλλωστε δε θυμάμαι να έχω ζητήσει από κανέναν να με σώσει. Επιπλέον δεν μου έχεις εξηγήσει τι είναι αμαρτία...
macedon

quote:

Βλέπεις, ο νόμος περί νηπιοβαπτισμού που καθιέρωσε ο Γιουτπράδα ακολουθείται και σήμερα.
macedon

quote:

quote:
ge0rgia_gh
Το κορμί σου φίλε macedon δημιουργήθηκε απο τη σεξουαλική επαφή η ψυχή σου όμως όχι!

Ο,τι πεις.
macedon

quote:

quote:
ge0rgia_gh
Γιατι το σώμα θα λιώσει, αυτη θα συνεχίσει το δρόμο της προς τον Θεό!

Σε βλέπω πολύ σίγουρη. Εχεις κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση από το θεό σχετικά με τη διαδικασία της ψυχής ή βασίζεσαι στα οράματα καλόγερων περί "τελωνισμού" της, "τιμωρίας" της, κτλ; Θα με ενδιέφερε να μάθω για την αιτία που σου δημιουργεί αυτή τη βεβαιότητα περί του δρόμου που θα ακολουθήσει αυτό που ονομάζεις ή φαντάζεσαι ως "ψυχή".
macedon

quote:

Καλά είναι να συνηθίσεις στην ιδέα ότι πιστεύεις ένα παραμύθι που φτιάξανε οι νομάδες της Ασίας και μορφοποιήθηκε μέσα από νομοθετικές πράξεις και εκλογές στις διάφορες οικουμενικές συνόδους. Η παρανοϊκή τριαδικότητα του θεού σου για παράδειγμα αποφασίστηκε με ψηφοφορία.
macedon

quote:

Δεν είναι θέμα εγωισμού. Θέμα λογικής και κριτικής σκέψης είναι.

Φυσικά είσαι ελεύθερη να πιστεύεις οποιαδήποτε μυθολογία επιθυμείς, αλλά είναι ανόητο
1. να το πλασάρεις σαν απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια
2. να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους για την ανοησία αυτή.
3. να προσπαθείς μέσω της ανοησίας αυτής να τους "σώσεις".
macedon

Τα βάζεις με τις ανώτερες δυνάμεις και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο!
Όπως στο κείμενο «Σοροκάδα» που κάναμε στο λύκειο!
Ο καπετάνιος τα έβαλε με τις δυνάμεις της φύσης και προσπαθησε να πείσει τον εαυτό του πως ήταν πιο δυνατός!

Και όμως η φύση, ώς μια ανωτερη δύναμη του εδωσε το μάθημα του!

Βέβαια, είναι καθαρά απόψεις δικές σου! Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει αυτό που τον γεμίζει και τον κάνει διαφορετικό από όλους τους άλλους!

Η συζήτηση γι’αυτό συνεχίζεται, γιατί κανείς μας δεν είναι ίδιος!
Αλλά είναι ωραίο όλοι να εκφράζουνε τις απόψεις τους για να συνεχίζεται η κουβεντα.

Γι’ αυτό λοιπόν φίλε macedon δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν εκφράζοντας τις απόψεις μου! Ο καθένας είναι ελευθερος να πιστευει οτι θέλει.
Και εμείς όπως και συ εκφράζουμε τις δικές μας απόψεις και δεν είναι στόχος μας να πείσουμε κανεναν!!

13/08/2008, 10:52:33
Με συγχωρείς ρε φίλε Μακεδόν, είχα
μείνει με την εντύπωση πως είσαι 1θειστής...
Από κει κι έπειτα ήρθαμε στη γη σε διπλό επίπεδο,
υλικό πνευματικό και αυτά τα δυο αντιμάχονται για
την πρωτοκαθεδρία, επηρεάζοντας το νου του ανθρώπου.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι πράξεις μας είναι
ανάλογες του πνευματικού ή υλιστικού παράγοντα που θα τις
επηρεάζει. Ο τέλειος ΄ελεγχος αυτών των δυο θα δώσει στον
άνθρωπο τις ιδιότητες θεού. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαμε
στη γή...
13/08/2008, 11:42:37
quote:
macedon:
Αγαπητή Γεωργία, φαίνεται πως ζήλεψες τη γελοιότητα ορισμένων και διανθίζεις το σχόλιό σου προς εμένα με ειρωνείες, αν και σου μίλησα κόσμια και φιλικά. Ας σου απαντήσω λοιπόν όπως επιθυμείς.

Η γελοιότητά σου φαίνεται από το ότι μόλις στο προηγούμενο από αυτό μήνυμα χαρακτήρισες το νέο μέλος ge0rgia_gh ως: αδύναμη, τεμπέλα, ανασφαλή, ευθυνόφοβη, αγράμματη, που λυπάσαι για αυτήν!!!!

quote:
macedon:
Συγνώμη που δε συμμερίζομαι την άποψή σου περί θεού αλλάδεν είμαι ούτε αδύναμος ώστε να ζητάω από ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα να με βοηθήσει, ούτε τεμπέλης ώστε να του ζητάω να μου δώσει το καθημερινό μου ψωμί, ούτε ανασφαλής για να χρειάζεται να νιώθω κάποιον συνεχώς δίπλα μου και να θεωρώ πως αποτελώ το επίκεντρο της ύπαρξής του, ούτε ευθυνόφοβος ώστε να έχω κάποιον να του φορτώνω τα λάθη μου ούτε τέλος αγράμματος ώστε να του αποδίδω φυσικά φαινόμενα και καταστάσεις (π.χ. αρρώστιες, ιάσεις, πλημμύρες, σεισμούς, πολέμους).

Από την άλλη βέβαια, πολλοί άνθρωποι είναι μερικά ή όλα από τα παραπάνω, οπότε χρειάζονται το θεό για να ικανοποιούν τις διάφορες ανάγκες τους, υλικές ή μή. Λυπάμαι γι' αυτούς και χαίρομαι που δεν αποτελώ τμήμα του κοπαδιού ... συγνώμη... του ποιμνίου.

quote:
macedon:
Οχι πάντως από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ανοιξε ένα βιβλίο σχετικό και θα σου λυθουν οι απορίες.

Όχι βέβαια απλά έγινε ένας κρότος από ένα ανύπαρκτο κενό.....και μετά όλα πήραν το δρόμος τους....
quote:
macedon:
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω πως στον 21ο αιώνα μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ασιατικές δεισιδαιμονίες και προσκυνάνε ένα κατασκεύασμα που γεννήθηκε στα μυαλά των νομάδων της ερήμου...

Αλλά όπως φαίνεται... υπάρχουν.

Εσύ προσωπικά σε άλλο θέμα δεν αναγνωρίζεις το ιστορικό έργο του Μακρυγιάννη που το έγραψε ο ίδιος με τα άγια χεράκι του θα αναγνωρίσεις τη θρησκεία που τόσο μάχεσαι?
quote:
macedon:
Αντίθετα με ότι συμβαίνει στους πιστούς των θρησκειών που καταπίνουν άκριτα τις "διδαχές" και τα κηρύγματα και τις ακολουθούν αβούλως, ως γνήσια μέλη ενός κοπαδιού, οι απόψεις που διατυπώνω αποτελούν προσωπική μου πνευματική διεργασία και προήλθαν μετά από γνώση, κριτική και απόρριψη των ανοησιών των θρησκειών.

Αντίθετα με ότι διατυμπανίζεις οι πιστοί κάνουμε αυτό που μας είπε ο Κύριος ερευνάμε "τας γραφάς" όλες τις γραφές....... και καταλήγουμε στο συμπέρασμα της αληθινής πίστεως στην οποία πιστεύουμε προσευχόμαστε και πολλές φορές λόγω αδυναμίας της επσιτήμης καταφεύγουμε και γινόμαστε καλά όπως ο πατέρας μου ή γεννιόμαστε όπως η φίλη ge0rgia_gh.

quote:
macedon:
Καλά είναι να συνηθίσεις στην ιδέα ότι πιστεύεις ένα παραμύθι που φτιάξανε οι νομάδες της Ασίας και μορφοποιήθηκε μέσα από νομοθετικές πράξεις και εκλογές στις διάφορες οικουμενικές συνόδους. Η παρανοϊκή τριαδικότητα του θεού σου για παράδειγμα αποφασίστηκε με ψηφοφορία.

Όλες οι αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων με ψηφοφορία γινόντουσαν αλλιώς δε θα ήσαν αποφάσεις και ούτε θα χρειαζόταν να γίνουν Σύνοδοι. Θα αποφάσιζε μόνος του ο Πατριάρχης.
Ο Χριστιανισμός δεν διαμορφώθηκε μέσα από τις συνόδους. Ο πυρήνας του Χριστιανισμού ήσαν τα Ευαγγέλια τα οποία όπως ακριβώς ήσαν έτσι και εγράφησαν χωρίς την παραμικρή αλλοίωση.
Η Αγία Τριάδα δεν ήταν θέμα ενός ιεράρχη ήταν θέμα όλων των ιερωμένων και ώς έτσι αντιμετωπίστηκε.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

D.P.J. 10Μέλος
13/08/2008, 11:55:01
quote:

Με συγχωρείς ρε φίλε Μακεδόν, είχα
μείνει με την εντύπωση πως είσαι 1θειστής...
Από κει κι έπειτα ήρθαμε στη γη σε διπλό επίπεδο,
υλικό πνευματικό και αυτά τα δυο αντιμάχονται για
την πρωτοκαθεδρία, επηρεάζοντας το νου του ανθρώπου.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι πράξεις μας είναι
ανάλογες του πνευματικού ή υλιστικού παράγοντα που θα τις
επηρεάζει. Ο τέλειος ΄ελεγχος αυτών των δυο θα δώσει στον
άνθρωπο τις ιδιότητες θεού. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθαμε
στη γή...

Δηλαδή για να γίνει κατανοητό : κατά την άποψή σου ήρθαμε στον πλανήτη (μας έφερε δηλ. ο θεός σου) , για να γίνουμε και εμείς θεοί ;;;;;
Θέλει δηλαδή ο θεός ανταγωνιστές (έστω και με μικρότερες δυνατότητες ) και μάλιστα πολλούς ;;;
Kαι γιατί άραγε τους θέλει ;;;; Για να μοιράζεται μαζί τους τη δουλειά ; Βλέπεις ότι πάλι στο ίδιο ερώτημα καταλήγουμε .
Kαι κάτι άσχετο με το θέμα : ο 12θεϊσμός , σου έχει γίνει έμμονη ιδέα φίλε trexagireve!!! Ακόμα και όταν ο άλλος σου δηλώνει ότι δεν είναι οπαδός του ή υποστηρικτής του , εσύ πάλι εκεί , τον χρίζεις....

13/08/2008, 12:07:14
Φίλε μου DPJ10, είσαι άπαιχτος. Γνώμη έχεις
ή θα κρίνεις εμένα για το πώς απαντώ στον Μακεδον,
γιατις παλιότερες υπερ του 12θεου, θέσεις του;
Είσαι ανενημέρωτος ή το κάνεις σκοπίμως;(ερώτηση κι
αυτή!!!) Γιατί ήρθαμε στη γη, λέμε, μπορείς να πεις μια
άποψη;
Τώρα για τον Θεό και το αν θέλει ανταγωνιστές, το ΄μονο
που σου λέω είναι ότι είναι ΄τοσο αχανές το σύμπαν που μας
φτάνει....
Επίσης τα παντα εν σοφία εποίησε, την οποία δεν γνωρίζουμε
και κατανοούμε...Τα πάντα θα ρθούν στη θέση τους εν καιρώ...
13/08/2008, 14:19:34
Αγαπητοί κύριοι, ο μεταξύ σας διάλογος των τελευταίων ημερών δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και τον αρχικό του σκοπό.
Θα παρακαλούσα λοιπόν να επανέλθουμε σ' αυτό.

Ευχαριστώ.

In anticipation of my resurrection...

14/08/2008, 17:10:38
Επιστρέφοντας λοιπόν, το θέμα θα ήθελα να πω ότι σημαντικό
ρόλο για την συζήτηση του σκοπού που είμαστε στη γη είναι
να πούμε ότι η έλευση και παραμονή μας στη γη, αποτελεί στάδιο
κι όχι τελικό σκοπό. Αποτελεί ένα προθάλαμο για κάτι
ανώτερο. Κάτι που αξίζει πραγματικά στον άνθρωπο και
πράγμα που πρέπει να μας κάνει να μην δενόμαστε τόσο
με τα γήινα. Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ανθρωπία εδώ,
για να αξιωθούμε να ζήσουμε και τα ανώτερα. Ανώτερα που έχουν
να κάνουν με την τελική τοποθέτηση μας σε ένα κόσμο θεών
όπως μας έχει υποσχεθεί ο Χριστός...
neraidoulaΝέο Μέλος
15/08/2008, 20:53:05
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Γιατι ηρθαμε στην γη λοιπον?

Μπορει μηπος καποιος να μας λυσει αυτη την απορια με σιγουρια?

Υπαρχουν τοσες θεωριες...

Παντος αυτο που μπορω σιγουρα να πω ειναι πως δεν προκειτε για ενα τυχαιο γεγονος. Δηλαδη δεν το βρισκω λογοκο να ζουμε και να δημιουργουμε και μετα με τον θανατο μας ολα να τελειωνουν. Σιγουρα θα εχει καποιο νοημα η υπαρξη μας.

Εγω απο την πλευρα μου ψαχνοντας για την απαντηση πιστευω πως η παραμονη μας στην γη δεν ειναι οριστικη αλλα σταδιακη.

Ενδιαφερον ειναι και η θεωρια της μετενσαρκωσης. Δηλαδη οτι περναμε απο πολλες ζωες μεχρι να φτασουμε ενα υψηλο σταδιο πνευματικοτητας.

Μεχρι τωρα αυτη η θεωρια για μενα ειναι η πιο λογικη...αλλα και εγω οπως και οι πιο πολλιο ακομα ψαχνομαι...

16/08/2008, 08:46:03
Αγαπητή Neraidoyla, καλά τα όσα λές , αλλά
γιατί ήρθαμε στη γη,έστω κα με τις μετανσαρκώσεις
που λες δεν απαντάς... Δηλαδή, πολλοί νομίζουν ότι η έλευση μας
στη γή ήταν και αυτοσκοπός, ήρθαμε για να μείνουμε...
Αλλά δεν είναι έτσι και
όλοι μπορούμε να το δούμε και καταλάβουμε, με λίγη
σκέψη...Πέραν των βιοτικών αναγκών, κάτι γίνεται και έχει σημασία
τι είναι αυτό;
Έχουμε κάποιο ρόλο και κάποια αλλαγή να κάνουμε, γι'
αυτο και η εδώ παραμονή μας είναι μεσοδιάστημα και όχι
τελικός προορισμός... Θα ρθεί η ώρα να πάμε στον τέλειο
κόσμο που έγινε για μας...
Εδώ όμως τι στην ουσία κάνουμε;
16/08/2008, 09:59:50
quote:
Επιστρέφοντας λοιπόν, το θέμα θα ήθελα να πω ότι σημαντικό
ρόλο για την συζήτηση του σκοπού που είμαστε στη γη είναι
να πούμε ότι η έλευση και παραμονή μας στη γη, αποτελεί στάδιο
κι όχι τελικό σκοπό. Αποτελεί ένα προθάλαμο για κάτι
ανώτερο. Κάτι που αξίζει πραγματικά στον άνθρωπο και
πράγμα που πρέπει να μας κάνει να μην δενόμαστε τόσο
με τα γήινα. Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ανθρωπία εδώ,
για να αξιωθούμε να ζήσουμε και τα ανώτερα.

Αγαπητέ trexagireve, καταρχάς θα πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι πραγματικά ευχάριστο το γεγονός ότι αρκετές φορές που έχουν γίνει συστάσεις για την επαναφορά ενός θέματος στον αρχικό του σκοπό, σπεύδεις για να προσπαθήσεις με την συμμετοχή σου ώστε αυτό να επαναφερθεί.
Αυτό αν μη τι άλλω υποδηλώνει καλή πρόθεση κι ενδιαφέρον από την πλευρά σου για τον διάλογο και τις Συζητήσεις.

Όσον αφορά το απόσπασμα του μηνύματος σου που παρέθεσα παραπάνω, μπορώ να πω ότι δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενα σου.
Πράγματι, πολλές φορές ο άνθρωπος ξεχνάει ή δεν θέλει να σκεφτεί ως πιθανότητα ακόμη το γεγονός ότι η πορεία μας σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι ο τελικός σκοπός του αλλά ένα στάδιο που έχει αρχή, μέση και τέλος.
Πασχίζει συνεχώς για την απόκτηση ολοένα και μεγαλύτερου υλικού πλούτου, δόξας, φήμης και γενικότερα πραγμάτων τα οποία όμως είναι εφήμερα.
Κι ο πλούτος κι η δόξα κι η φήμη δεν είναι κάτι το αρνητικό αλλά γίνονται αρνητικά για τον άνθρωπο όταν προσκολλάται σ' αυτά και δεν τα βλέπει ως μέσα για να εξελιχθεί ως άνθρωπος ή δεν τα βλέπει στην πραγματική τους υπόσταση και τους δίνει μεγαλύτερο ρόλο απ' ό,τι θα έπρεπε.
Σίγουρα ο ρόλος αλλά κι η συμβολή του κάθε ανθρώπου προς τους συνανθρώπους του δεν περιορίζεται σε κάτι τέτοιο και δεν θα πρέπει να εστιάζεται εκεί.
Αν με ρωτούσες ποιός θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του ανθρώπου, ειλικρινά θα δυσκολευόμουν πολύ στο να δώσω μια απάντηση για τον συνάνθρωπο μου.
Θα μπορούσα ενδεχομένως να σου απαντήσω ότι για μένα ο ιδανικός ρόλος μας θα ήταν παρόμοιος με το ρόλο του φωτισμένου από το μύθο της σπηλιάς του Πλάτωνα όπου όταν απελευθερωθεί από τα δεσμά του και τον κόσμο των σκιών, αντικρύζει το φως και γυρίζει πίσω για να μεταφέρει και στους υπόλοιπους δεσμώτες την απατηλή φύση των σκιών, τον κόσμο του Φωτός και της Αλήθειας και να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από τα δεσμά τους.

In anticipation of my resurrection...