ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

geraki1060 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
24/06/2004, 12:11:04
Αγαπητέ μου kynikos,

σ' ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Καταλαβαίνω ότι σ' ενοχλεί η κάπως "ποιητική" διάθεση των εν λόγω... Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω ότι ο φίλος Spiral κάτι άλλο ήθελε να καταδείξει, θα μας διαφωτίσει ενδεχομένως ο ίδιος...

quote:
Ωραία η Ίσιδα αποκεκαλυμμένη, θέλω και εγώ μία.

Το 'ξερα ότι θα σ' αρέσει!!! Δωράκι... (στρουμφάκι έχω καταντήσει!)

Επίσης, ήξερα ότι θα βρεις το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Θέλω να σε ρωτήσω το εξής (χωρίς να έχω ερευνήσει ακόμη πραγματικά το θέμα του όποιου Θεοκλήτη):

Αν πραγματικά ήταν ιστορικό πρόσωπο, αλλά η μοναδική του "συνεισφορά" στην ανθρώπινη ιστορία ήταν αυτή, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είχε καταγραφεί από ιστορικούς;

Θα ήθελα να επισημάνω ότι ειδικά η Μπλαβάτσκυ δε φημίζεται για συνομωσιολογίες κι ότι υπάρχει πληθώρα γεγονότων, τα οποία αφορούν μυστικιστικά θέματα, έχουν επηρεάσει ιστορικά γεγονότα και οι ιστορικοί τα αγνοούν ή τα παρερμηνεύουν...

Καλέ μου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ,

όταν ρώτησα "τί σημαίνει αιρετικές τάσεις", ήθελα να μάθω τη δική σου άποψη, για να καταλάβω τί εννοούσες, οπότε και σε ευχαριστώ για την εξήγηση.

Τώρα σχετικά με την έκθεση:

Όπως έγραψα και πιο πάνω, αν σου δοθεί ευκαιρία προμηθεύσου έστω το βιβλίο, το οποίο τη συνόδευε (από το κατάστημα στην Εθνική Πινακοθήκη).

Να διευκρινίσω μόνο το εξής:

Η έκθεση δεν είχε τόσο έργα βυζαντινής τεχνοτροπίας, όσο έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στην Ιταλία, σηματοδότησαν την περίοδο της Αναγέννησης και η έμπνευσή τους βασίστηκε σε στοιχεία τα οποία είχαν μεταλαμπαδευτεί από τη Βυζαντινή τότε Ελλάδα.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το στοιχείο αυτό, γιατί τουλάχιστον από την ιστορία του σχολείου είχαμε μία κάπως διαφορετική εικόνα.

Ας σκεφτούμε ότι τότε... ενώθηκε η Κλασική Αρχαιότητα με την παράδοση των Γνωστικών και των Νεο-Πλατωνικών κι έγινε σαφές ότι υπήρχε συσχετισμός.

Ας σκεφτούμε ότι τα Τάγματα των Ιπποτών ήταν χρονικά ανάμεσα...

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

SpiralΜέλος
24/06/2004, 13:05:59
Φίλτατε Oannes, η σφραγίδα που μας παραθέτεις λέει πολλά. Παραπέμπει στον Abraxas, μια θεότητα των Γνωστικών, και ενδεχομένως να σημαίνει τη σχέση Ναϊτών - Γνωστικών ή έστω την επιρροή των δεύτερων στους πρώτους.
Παραθέτω την αντίστοιχη σφραγιδοαπεικόνιση του Abraxas για τις συγκρίσεις.

H πιο χαρακτηριστική σφραγίδα των Ναϊτών ήταν εκείνη που τους απεικονίζει δύο μαζί στο ίδιο άλογο.

Η επικρατέστερη ερμηνεία είναι ότι έτσι εκφράζεται η πενία των Ναϊτών, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν από ένα άλογο ο καθένας.
Όμως, από την άλλη πλευρά, η σφραγίδα αυτή καθιερώθηκε από το μεγάλο μάγιστρο Bertrand De Blanchfort για προσωπική του χρήση, το 1168, εποχή όπου οι Ναΐτες δεν ήταν πια οι φτωχούληδες του Θεού.
Άρα ίσως ο συμβολισμός να παραπέμπει στην παράδοση ή στη συντροφικότητα.

Και αυτή είναι η αντίστροφη όψη της σφραγίδας. Όπως μου είχε εξηγήσει ο φίλος μου ο Μπερτράν, απεικονίζει το Ναό του Σολομώντα όχι όμως κατά τη βιβλική του περιγραφή αλλά κατά την εμφάνισή του τον καιρό των Ναϊτών ("Ναός του Βράχου").

(Έπεται συνέχεια)

24/06/2004, 13:55:30
Zadok σε ευχαριστώ θερμά.
Πιστεύω οτι κατανόησα και θα προμηθευτώ το βιβλίο απο την Πινακοθήκη.
Και για να ελαφρύνω λιγάκι το θέμα και χωρις να θέλω να θίξω κανεναν, δανειζόμενος λιγη απο την κυνικότητα του Κυνικού την οποία και του επιστρέφω αμέσως, παραθέτω κατι ακομα απο σφραγιδες.

Α και φυσικα τα εξης

SpiralΜέλος
24/06/2004, 18:48:02
Φίλε Κυνικέ, πόσες φορές η αλήθεια είναι ρομαντική;

Λοιπόν, περίμενε. Θα ξαναγράψω ότι δεν θα βρούμε την αλήθεια –δυστυχώς– στη συζήτησή μας εδώ τη στιγμή που δεν τη βρήκαν τόσοι και τόσοι. Όταν αναφερόμαστε όμως στους τόσους και τόσους που ασχολήθηκαν, είναι για να θυμηθούμε τις απόψεις τους, που άλλες δείχνουν συγκράτηση και άλλες εκφράζουν ακραία ναϊτικά φαινόμενα.

Η άποψη για τη «γνώση – τζιζ» ξεκινάει από την αρχή, ο ντε Μολαί ήταν στο τέλος. Στο πλαίσιο λοιπόν της συνωμοσιολογίας κυκλοφορεί πολύ το σενάριο ότι η χριστιανική θρησκεία που γνωρίζουμε είναι παραποιημένη και ότι η αυθεντική βρισκόταν διατηρημένη σε εκείνη την παλιά γειτονιά όπου εγκαταστάθηκαν οι Ναΐτες. Στο σενάριο αυτό εμφανίζεται ένας αξιόλογος θίασος τηρητών της θεωρούμενης αυθεντικότητας, με πρωταγωνιστές τους φίλους μου τους Γνωστικούς των οποίων οι μετοχές έχουν ανέβει θεαματικά εκ των υστέρων. Μια από τις πλοκές του σεναρίου είναι και η προσφιλής «γραμμή αίματος» του Ιησού (εδώ βγαίνουν πίσω από τις κουΐντες οι Μεροβίγγειοι, πέφτει χειροκρότημα) την οποία, υποτίθεται, οι Ναΐτες ως γνώστες θέλησαν να υπηρετήσουν.

Εν πάση περιπτώσει, η διάδοση μιας τέτοιας αλήθειας (;) είναι σαφές ότι θα ανέτρεπε πολλά δεδομένα, θα προκαλούσε στους Χριστιανούς διχασμό προσωπικότητας και, το χειρότερο, θα υποβάθμιζε τον πάπα στη βήτα εθνική, ίσως και παρακάτω. Για τους υποστηρικτές λοιπόν αυτής της άποψης, αυτό ήταν το μυστικό (ή ένα από τα μυστικά, διαλέχτε) των Ναϊτών και αυτός ήταν και ο λόγος της εξολόθρευσής τους η οποία άργησε 200 χρόνια, αλλά το καλό πράγμα αργεί να έρθει.

Υπάρχει και η πιο λάιτ βερσιόν αυτού του σεναρίου, χωρίς Μεροβίγγειους (κατάλληλη για ανηλίκους, χωρίς περίεργες ερωτικές δραστηριότητες).

Υπάρχει επίσης και άλλη παραλλαγή, ότι οι Ναΐτες, επηρεασμένοι από τους Μανδαίους και τους Ιωαννίτες (δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι) θεωρούσαν τον Ιησού ως ψευδοπροφήτη και αναγνώριζαν ως αληθινό Μεσσία τον Ιωάννη. Εξ ου και η ονομασία του άλλου τάγματος και η όλη προσήλωση στην προσωπικότητα του Ιωάννη. Υπομονή, σε λίγο βγαίνει στη σκηνή ο Θεόκλητος.

Για το Βαλτονέρι θα σου πω άλλη φορά, δεν το άφησα απαρατήρητο.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι ερευνητές δεν ερεύνησαν, φίλε Κυνικέ. Όπως μου είπαν ο Μάικλ και ο Ρίτσαρντ, ένα σωρό ταξίδια έκαναν στη Σκωτία, χώρια ολόκληρα μηνιάτικα που ξόδεψαν σε γραμματόσημα και σε φύλλα χαρτιού αλληλογραφώντας με τους επαΐοντες. Και βρήκαν στοιχεία, αυτό να λέγεται. Τώρα, το πώς χειρίστηκαν αυτά τα στοιχεία –και οι συγκεκριμένοι και οι άλλοι– δεν ξέρω, εγώ είμαι από χωριό.

Ως προς αυτά που γράφουν περί επενδύσεων σε μύθους και τα λοιπά… Μα, δεν πέρασαν απαρατήρητοι οι Ναΐτες, ευθύς εξ αρχής. Και ο βασιλέας της Ιερουσαλήμ τους καλοδέχτηκε, και μια εικοσαετία περίπου αργότερα ο Μπερνάρ ντε Κλαιρβώ τους έπλεξε το εγκώμιο και τους ανέβασε την ακροαματικότητα στα ύψη, και παπικές βούλες ακολούθησαν (άλλοι καιροί, άλλοι πάπες). Πώς λοιπόν η κοινή γνώμη να μην αναρωτηθεί τι στην ευχή έκαναν αυτοί οι μυστήριοι εκεί πέρα;

Αυτά που γράφει η μαντάμ υποστηρίζουν το σενάριο που αναφέρω παραπάνω: την αποκάλυψη μιας μυστικής αλήθειας. Ο πατριάρχης Θεόκλητος (που ήταν, λέει, 67ης γενιάς απόγονος του Ιωάννη του Ευαγγελιστή και ναζαρηνής προέλευσης) την αποκάλυψε στον Υγκ ντε Παιν και στον Γκοντφρουά ντε Σαιν Ομέρ, ιδρυτή και συνιδρυτή του Τάγματος. Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε και ο Φράνσις Μπέικον, τον οποίο έσπευσα να ρωτήσω για να μη γράφω αυθαιρεσίες. Με την ευκαιρία, οι ιππότες έδωσαν και τους χαρακτηριστικούς όρκους περί αγνότητας, πενίας και υπακοής και υποσχέθηκαν την προστασία των προσκυνητών από εκείνους τους απολίτιστους. Ο Γκιγιώμ ντε Τυρ, μου έγραψε στα γρήγορα σε ένα post-it την ακόλουθη φράση, χωρίς να προλάβει να την εξηγήσει: «Ut vias et itinera, ad salutum perigrinorum contra latronum et incursantium insidias, pro viribus conservarent». Νομίζω όμως ότι πρόκειται για την υπόσχεση.

Οι όρκοι είχαν και την πρακτική τους εφαρμογή, αρχικά από τους Ιωαννίτες που είχαν προηγηθεί των Ναϊτών και οι οποίοι «θρηνούσαν στην ερημιά όπου ζούσαν τρεφόμενοι με wild honey και locusts». Απαίσιος συνδυασμός, και ποιος δεν θα θρηνούσε αν δεν είχε να φάει κάτι άλλο.

Εκτός από την Μπλαβάτσκυ, ο Θεόκλητος αν δεν κάνω λάθος αναφέρεται και στην τεκτονική ιστορία- εκτός αν οι Τέκτονες πήραν την πληροφορία από την Μπλαβάτσκυ, δεν γνωρίζω – δεν απαντώ.

Φίλε Νικηφόρε Ουρανέ, φυσικά και να διατηρείς αμφιβολίες. Εν ολίγοις (μπορούμε να τα δούμε διεξοδικότερα στη συνέχεια) τα ιδανικά των Ναϊτών εκφράζονται με τον όρκο και την αποστολή τους (βλέπε παραπάνω) και με μια γενικότερη αντίληψη των αρετών της ιπποσύνης και της αφοσίωσης στην πίστη (ποιας πίστης όμως από όλες;).

Εδώ θα ξαναγράψω ότι οι Ναΐτες διεύρυναν τους θρησκευτικούς τους ορίζοντες. Περισσότερα όμως άλλη φορά, για να έχουμε να λέμε!

(Α, τα εσώρουχα και λοιπά καλά έκανες και τα παρέθεσες και προσωπικά χαμογέλασα μεν, δεν γέλασα όμως. Άλλη μια απόδειξη ότι ο εσωτερισμός «πουλάει»…)

Labolas GlasyaΜέλος
24/06/2004, 20:30:04
Ωραια στριγκακια φορανε οι ναιτες. Τετοια φορουσαν και οταν αιματοκυλουσαν τον κοσμο? *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

kynikosΜέλος
25/06/2004, 01:09:07
Αγαπητέ Labolas Glasya,

Δεν μπορώ να καταλάβω τί πρόβλημμα ακριβώς έχεις με τις αιματοκυλυσίες, μια και τις έχεις ξαναναφέρει σχετικά με τους Ναΐτες.

Η εποχή τότε ήταν εντελιώς αλλοιώτικη, και τα μέτρα που έχουμε σήμερα (προϊόντα 1000 χρόνων συνειδησιακής εξάλιξης) απλά δεν ίσχυαν.

Είναι άκρως αφέλες, κατα την γνώμη μου, να συγκρίνεις κατα αυτόν τον τρόπο.
Ναι, ήταν σκληρές εποχές, άλλα έτσι είχαν τα πράγματα...
Αν διαβάσεις λίγο ιστορία θα δείς οτι η σκληρότητα του κοσμού επεκτεινόταν πολύ πέραν από την σφαγή στην μάχη, που στο κάτω-κάτω ήταν το επάγγελμα των Ναΐτων, για τους οποίους ο θάνατος στο πεδίο της μάχης ήταν ευλογία, και εγγύηση του Παραδείσου - όπως και για κάθε πολεμική κουλτούρα.

Είναι μάλλον άσκοπο να εφαρμόζουμε τα δικά μας γλυκανάλατα στάνταρ "πολιτικής ορθότητας" σε αυτές τις περασμένες εποχές...

Κ.

Εξ άλλου, σαν δαίμωνας τις έριδας και του φόνου, δεν φανταζόμουνα οτι η ιδέα θε σε πείραζε και τόσο πολύ

Edited by - kynikos on 25/06/2004 01:13:50

Edited by - kynikos on 25/06/2004 09:51:47

25/06/2004, 09:27:39
Μπράβο Spiral. Καλώς χαμογέλασες.
Ας δούμε λιγο τα πράγματα και απο αυτή την οπτική.
Συδεοντας με αυτα που ειπα πριν περι αξιων και ιδανικων ιδου το νεο ιδανικο της εποχης μας, η εμπορευματοποίηση.
Πες μου τι πιστευεις να στο πουλησω (ακομα και σε στριγκακι!!)
Για περαστε κοσμε! Ολα τα ξεπουλαμε και σε τιμες κοστους!!
Εδω ο καλος ερωτας, η αληθινη πιστη, μονο εμεις διαθετουμε την πραγματικη αγαπη στην πατριδα, σε τιμες κοστους και ο ανθρωπισμος!!!
Για περαστε, για περαστε!!!!
Τιποτα δεν εχει ξεφυγει δυστυχως
Ψαχνεσαι εσωτερικα; Δεν θα μου γλιτωσεις!!Θα στο πουλησω και αυτο.
Και πολλοι καταληγουν ρακοι ψυχολογικα, εσωτερικα, οικονομικα.
Και να κλεισω παλι με μια ερωτηση
Πόσο εμπορευματοποιημένοι να ήταν άραγε οι Ναιτες στην εποχή τους;
Καθε αποψη σεβαστή

kynikosΜέλος
25/06/2004, 10:17:10
Να προσθέσω ένα-δύο σχόλια λίγο βιαστικά -

Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με την ιδέα να είχε συναντήσει ο Ντε Παϋέν κάποιους αντιπροσώπους διαφόρων τοπικών αιρέσεων. Τώρα αν ανάμεσα τους ήταν και ο υποτιθέμενος Θεοκλήτης ή Θεόκλητος της ντόπιας "Ιωαννιτικής" αίρεσης, δεν έχει και τόσο σημασία, όπως είπε και η Zadok, ιδίως όταν δεν μπορούμε να επικυρώσουμε την πληροφορία, η οποία μπορεί να είναι μόνο Τεκτονική μυθοπλασία.

Είπα, οτι κατα την γνώμη μου, να ΜΗΝ είχε υπαρξει τέτοια αλληλεπίδραση μεταξύ Σταυροφόρων (και όχι μόνο Ναΐτων) θα ήταν το πραγματικά παράξενο. Ας θυμηθούμε οτι οι ιστορικές καταγραφές της εποχής μας δείχνουν τους ιππότες να έχουν "εξανατολιστεί" τα μάλλα, γοητευμένοι από τον πλούτο και την πολυτέλεια ενός πολιτισμού πολύ διαφορετικό από αυτόν που είχαν αφήσει πίσω στην Φραγγιά. (Ο Βαλδούινος καθόταν χάμω σταυροπόδι, α λα Αραβικά, μαζί με τους αυλικούς του, και γενικά όλοι προτιμούσαν να φορούν τουρμπάνια, και μπουρνούσια για άνεση.)

Έστω, λοιπόν, οτι ο Ντε Παϋέν, ή οποιοσδήποτε άλλος απέκτησε κάποιο Μεγα Μυστικό (μπρ...), και όχι μια απλά διαφορετική διδασκαλία.

Καταλαβαίνετε οτι μιλάω κάτι Πολυ Σπουδαίο, έτσι, κάτι αντάξιο των ταλέντων μάρκετιγκ της εταιρίας των κκ. Knight & Lomas. Άντε λοιπόν, το γνωστοποιούν και στους κυρίους τους, στην Δύση, τον Άγιο Βερνάρδο και τον Πάπα, και όλοι μαζί ξεκιναν να κυριαρχίσουν τον κόσμο, με το Μέγα Μυστικό.
Γιατί να μην είχαν ήδη κυριαρχίσει τον κόσμο οι προκάτοχοι του... Μυστικού, άλλη υπόθεση. Ας αφήσουμε τα δύσκολα για αργότερα

Μόνο που, βρε παιδί μου, έτσι για ξεκάρφωμα, ό Βερνάρδος συνεχίζει το Χριστιανικό χαβά του, νηστείες, λόγους, και ο πάπας δεν προφταίνει να βγάζει βούλες υπερ των Ναΐτων, τι καλά παιδιά που είναι, και να τους συστήνει στην κάθε βασιλική αυλή. Γιατί άραγε; Ήταν μέσα στο κόλπο και ήθελε στα αλήθεια να διαλύσει την Καθολική Εκκλησία; Ο Πάπας; χμ...

Οι Ναΐτες, παρά την Μεγάλη Μυστική Γνώση, συνεχίζουν την αυστηρή Χριστιανική άσκησή τους, 26 "Πάτερ Υμων" με το που ξύπναγαν, 48 ωσπού να φάνε το πρωϊνό τους, και αντε αλλα 150 κατα την διάρκεια της ημέρας. Αυτά είναι καταγραμμένα, έτσι, δεν είναι φούμαρα των Baigent-Leigh. Γιά κάντε ένα πείραμα, να πείτε 200 "Πάτερ Υμων" μέσα σε μία μέρα (περίπου ένα κάθε 5 λεπτά), να δώ πόσος χρόνος θα σας μείνει για να κυριαρχήσετε τον κόσμο.

Επίσης οι Ναΐτες στην μάχη πάντα ψέλναν θρησκευτικούς ύμνους, Νικηφόρε Ουρανέ, μια που το ανέφερες, "Οχι σε έμας, όχι σε εμάς η Δόξα Κύριε αλλά σε Εσένα", και ένα σωρό άλλα ωραία Χριστιανικά. Αυτά επι διακόσια χρόνια. Για ξεκάρφωμα το κάναν και αυτό;

Απ'την άλλη, μπορει να πείτε οτι ίσως να ΜΗΝ μοιράστηκαν το περιβόητο μυστικό τους με τον Βερνάρδο (ΧΑΧΑ, ας γελάσω ισπανιστί), και τα υπόλοιπα boys back home, αλλά άρχισαν να κυριεύουν τον κόσμο έτσι μόνοι τους. Φυσικά δεν το είπαν ουτε στους χαμηλόβαθμούς Ναΐτες, μόνο η ηγεσία το ήξερε, και το ηγουμενίο της Σιών (ΧΑΧΑ ΧΑΧΑ(ισπανιστί, ή μάλλον γαλλιστί, δις)). Καί ήταν τόσο μαλάκας ο Βερνάρδος, ο γάτος, που κρεμμόταν όλη η Ευρώπη από την κάθε του κουβέντα. Το ίδιο και ο κάθε Πάπας, έτσι, που η μόνη δουλειά που ήξεραν ήταν το παιγνίδι της εξουσίας, ναι, ήταν τόσο χαζοι που δεν κατάλαβαν τίποτα, και για διακόσια χρονια παρείχαν στους Ναΐτες κάθε διευκόλυνση, κάθε κομφόρ, κάθε κονέ, και κάθε απαλλαγή από ανιαρές θρησκευτικές επιβαρύνσεις!

Τώρα, για πείτε μου, αν υπάρχει λοιπόν αυτό το Μέγα Πια Μυστικό, πιο θεωρείτε πιο πιθανό;

- Να ήταν και ο Βερνάρδος και ο κάθε Πάπας μέσα στο κόλπο, ή
- Να καορόιδευαν οι Ναΐτες τους πάντες, όλες τις διάνοιες της εποχής τους,
μέχρι να τους πάρει πρέφα ο μπουμπούνας, ο Φίλλιπος ο Ωραίος;

Ρωτάω, γιατί όπως καταλαβαίνετε, και τα δύο σενάρια μου φαίνονται κομματάκι απίθανα.

Κ.

Edited by - kynikos on 25/06/2004 11:10:05

kynikosΜέλος
25/06/2004, 11:23:08
Νικηφόρε,

Δεν πιστεύω οτι οι Ναΐτες ήταν "εμπορευματοποιημένοι" με τον τρόπο που λες, γιατί την εποχή εκείνη δεν υπήρχε "καταναλωτική" κοινωνία.

Το κύριο καταναλωτικό προϊόν, ήταν η θρησκεία, και αντί για καταναλωτισμό, ο κόσμος είχε τη θρησκοληψία. Είναι, βέβαια, κι αυτό ένα είδος καταναλωτισμού.... και πιο κατάλληλος για την φτώχεια, αφού η άρνηση των αγαθών θεωρείται καλό πράγμα!
Εξαιρούνται, φυσικά, τα κειμήλια, αλλά αυτά παράγωνται εύκολα, και πολούνται ακριβά - πράγμα καλό για την "οικονομία".

Πάντως, αυτό που είναι αρκετά σίγουρο, είναι οτι οι Ναΐτες - καλώς ή κακώς - "εδημιούργησαν πλούτο" με οικονομικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, και έτσι ήταν, κατα κάποιο τρόπο, οι προπάτωρες του καπιταλισμού...

Κ

25/06/2004, 11:45:28
Ναι, φίλε Κυνικέ,
"Πάντως, αυτό που είναι αρκετά σίγουρο, είναι οτι οι Ναΐτες - καλώς ή κακώς - "εδημιούργησαν πλούτο" με οικονομικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, και έτσι ήταν, κατα κάποιο τρόπο, οι προπάτωρες του καπιταλισμού..."
Κατι τετοιο ειχα κι εγω κατα νου......
Διοτι αλλο να ορμας στη μαχη ψελλοντας και ξερωντας οτι αν επιζησεις μπορει να καταληξεις ζαμπλουτος......
και αλλο να ψαλλεις τον παιανα και να ορμας στη μαχη ξεροντας οτι προστατευεις οικογενεια , δημοκρατια, τροπο ζωης, και αδιαφορωντας αν αυριο εισαι νεκρος και χωρις υλικες απολαβες...
Α, και ισως προδομενος απο την ιδια σου την πατριδα (Θ.Κολοκοτρώνης)!

Darkangel_78Μέλος
16/11/2002, 00:43:20
Γειά σας παιδιά!
Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που ανέφερε ο φίλος/η φίλη Morent11:

quote:
θα ηθελα να προσδιορισω τι ειναι μαγεια:μαγεια θα μπορουσαμε να ονομασουμε την διαδικασια με την οποια το καθετι το οποιο συλαμβανεται,γεννιεται στον νοητικο κοσμο υλοποιηται,μορφοποιηται στο φυσικο πεδιο

Αν δεν απατώμαι,κάθε άνθρωπος αποτελείται από το τρίπτυχο σώμα-ψυχή-πνεύμα. Και φυσικά η διασικασία της νόησης όπως αυτή προκύπτει από τον σκεπτόμενο εγκέφαλο.
Και εδώ έρχεται η ερώτησή μου: Αν εγώ κάνω μια σκέψη (καλή ή κακή) και αυτή υλοποιθεί,αυτό είναι μαγεία? Παράδειγμα: σκέφτομαι πολύ έντονα ότι ένα αγαπημένο μου πρόσωπο κερδίζει το λαχείο.Και μια εβδομάδα μετά είναι εκτομμύρια πλουσιότερος.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ?ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΙΣΣΑ?? (όχι με τη λαική έννοια)
Και τέλος...

quote:
Και σε εναν αλλον βασικο διαχωρισμο υπαρχει η Λευκη,η Φαια και η Μαυρη μαγεια

Πώς γίνεται να αναφέρεις 3 είδη μαγείας και 2 είδη μάγων?
Θεωρώ (χωρίς να έχω περαιτέρω γνώσεις) ότι η μαγεία είναι ΜΙΑ,διότι είτε για καλό είτε για κακό χρησιμοποιούνται ίδιες "μέθοδοι"...άσχετα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Να'στε όλοι καλά!
Ο Σκοτεινός άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

SecondbornΜέλος
16/11/2002, 03:15:11
Ποιός μίλησε για μαγεία????????????
Μη μπερδεύεις τα πράγματα αγαπητέ/ή morent11. Δε χρειάστηκε κανένα είδους τελετουργικό για την "επικοινωνία" μου με τα πνεύματα. Μαγεία χωρίς τελετουργικό και αυστηρούς κανόνες δεν ορίζεται απ'ότι ξέρω.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε ο ναι μεν σκοτεινός αλλά καθόλου "βαθιά νυχτωμένος", άγγελος.
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό φίλε morent11: δε χρειάστηκε καμία προετοιμασία αλλά ούτε κάποιου είδους πίστη σε αυτό... Δε σου φαίνεται και σένα πολύ ύποπτο? Εμένα πάντως ναι. Γι'αυτό και την επίκληση πνευμάτων την "χρέωσα" στο φορέα του κακού. Εκεί άλλωστε ανήκει...
και κοίτα να δεις σύμπτωση: έχω υποψίες και ότι η μαγεία εκεί ανήκει!

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

sorrowΝέο Μέλος
16/11/2002, 19:33:12
geia sas paidia h lefki mageia lene oti einai kalh alla exw akousei oti den einai etsi oti einai upouli diladi enw sthn arxh fenete kalh sto telos sou zitaei kapoio antalagma...8a i8ela thn gnwmh sas

16/11/2002, 22:53:11
Καλησπερα σε ολους
η αναφορα μου στην μαγεια εγινε διοτι εχει αμεση σχεση με τον κοσμο τον πνευματων(και δη η η τελετουργικη).Αγαπητη Nicole η Λευκη Μαγεια εχει να κανει με το καλο,σαν κατασταση παντα.Προυποθετει πολυ μεγαλη γνωση,αλλα μια γνωση συγκερασμενη με Αγαπη και αυτο ειναι Σοφια.Κανεις λευκος μαγος δεν "πληρωνεται" για την υπηρεσια που προσφερει.Ουτε εχει δικαιωμα να προβει σε λυσιμο(γιατι δεν "δενει" σε καμμια περιπτωση) αυθαιρετα,οσο κι αν αυτο το κοινο αισθημα δικαιου θα το θεωρουσε φυσικο.Οχι,δεν λειτουργει καθολου ετσι.Μπορει να βρεθεις κοντα σε εναν Λευκο Μαγο(πχ μεσα σε ενα λεωφορειο) και το μονο που θα σου κανει(και θα το κανει σιγουρα) ειναι απλως το μπλοκαρισμα.Δεν εχει δικαιωμα να κανει κατι παραπανω.
Ειναι κατι το ιδιαιτερο,το οποιο πρεπει να αγγιξουμε με φειδω σαν θεμα.Αν επιμεινω στον ορισμο που εδωσα για την Μαγεια,και αποδεχομενοι οτι λαμβανει χωρα στον κοσμο της διαχωριστικοτητας,τοτε ειναι κατι το οποιο προσθετει,δεν αφαιρει στην θετικοτητα.Και σαν τετοιο το εγκρινω...αν μου ζητας να τοποθετηθω.Αν και ειναι πολυ παραπανω απο οσα θα μπορουσα να πω σε δυο γραμμες.
Επισης θα ηθελα να σου πω Nicole οτι δεν ειναι τροπος αυτος για να ζητησεις κατι...εχει παρα πολους κινδυνους...και ο μεγαλυτερος ειναι να βρεθεις στην αντιπερα οχθη.Διοτι για να κανεις λευκη μαγεια προυποθετει Σοφια κι οχι Δυναμη που δεν ξερεις πως να την ελεγξεις.Και τι ειναι αυτο που μπορεις να ζητησεις διαμεσου μαγειας;Να ζητησεις ειρηνη στον κοσμο;Αρμονια;Αγαπη;Ακομα κι αν ξεραμε τι ειναι αυτα σαν καταστασεις,ποια οντοτητα θα μπορουσε να τα προσφερει;Και σε ποιους;Οταν ενας τυφλος που δεν ξερει τι ειναι το φως,αντικρυσει ξαφνικα τον ηλιο τοτε ειναι σιγουρο οτι θα ξανατυφλωθει.Το Καλο δεν επιβαλεται σε κανεναν...και η μαγεια επιβαλει...
Φιλε Darkangel78 ναι,υπαρχει η απλη και η τελετουργικη μαγεια.Αυτο για το οποιο μιλας εχει να κανει με την απλη μαγεια.Εχει να κανει με την εστιαση της θεληση σου πανω σε μια συγκεκριμενη σκεπτομορφη.Αν ειναι δυνατη η θεληση σου τοτε ναι μπορει να υλοποιηθει.Εχει ακομα μεγαλυτερες πιθανοτητες εαν ξερεις πως να το κανεις.Ακους να λενε πολλες φορες:"σκεψου θετικα".Γιατι;Τι μπορει να εξηπυρετει η θετικη σκεψη;
Οσο για το αν σε κανει μαγισσα...εγω τι να σου πω;Εξαρταται πως εσυ εχεις στο μυαλο σου την μαγεια.Για μενα,οπως ξαναπα,μαγεια ειναι και το οτι σημερα ειμαι εδω και γραφω...
Η μαγεια δεν ειναι κατι το ουδετερο...ειναι πραξη,ενεργεια με συγκεκριμενο σκοπο...και ο σκοπος την χρωματιζει αναλογα.
Φιλε secondborn εχεις απολυτο δικιο οταν λες οτι την χρεωσες στον φορεα του κακου.Πολλες φορες δεν χρειαζεται καποιο τελετουργικο για να ερθουμε σε επαφη με κατι παραξενο.Υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι βλεπουν το αιθερικο σωμα καποιου που εχει φυγει απο την ζωη,αλλοι η οποιο βλεπουν τις μοιρες τους,αλλοι που ερχονται σε επαφη με αυτο που λεμε στην πατριδα μας "μορα",αλλοι βλεπουν αγιους κι αλλοι τον εξω απο εδω...
Το θεμα ειναι η θεση μας απεναντι σε αυτα τα θεματα...Πρεπει να ειμαστε γεματοι περισκεψη,αλλα να παιρνουμε την γνωση με σωστη ερευνα...και φυσικα με Αγαπη.

nicoleΜέλος
17/11/2002, 15:33:27
Πάλι θα διαφωνήσω.Μην βαράτε ρε παιδιά!
Λοιπόν.Για το παράδειγμα που αναφέρει ο darkangel για το λαχείο.Δεν μπορεί να υλοποιηθεί κάτι,επειδή εσύ το σκέφτεσαι.Εδώ μιλάμε για ενόραση ή διαίσθηση πλέον.
morent11,
συμφωνώ με τον darkangel ότι η μαγεία είναι ΜΙΑ.Μας αφήνουν να νομίζουμε ότι υπάρχει η λευκή(καλή?) μαγεία,για να ξεκινήσουμε από αυτήν.Είναι σίγουρο ότι ακόμα και να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι καλό,τελικά χρησιμοποιείς την μαύρη,έστω και αν δεν το γνωρίζεις.Συνήθως όταν αναθέτεις σε έναν μάγο μια "υπόθεση",κάνει δουλειά χωρίς να είσαι εκεί.Πριν δε,μπορεί να σου πεί,ότι με λευκή θα χρειαστείς ένα μήνα,ενώ με μαύρη δύο μέρες,για να δεις αποτέλεσμα!Εφόσον δεν είσαι παρών,δεν γνωρίζεις ακριβώς τι κάνει.Πάντως αν είναι "καλός",βλέπεις αποτέλεσμα.Εδώ κρύβεται η παγίδα!Κανένας δεν ρωτάει ΠΩΣ έγινε.Κάποτε θα σου γυρίσει boomerang.Όπως λέει και ο sorrow,τίποτα δεν είναι τζάμπα(με δικά μου λόγια)!Διότι κίτρινη,μαύρη,ροζ,πάλι μαγεία είναι..

Διαφωνώ κάθετα στο σημείο που ρωτάς τι θα μπορούσες να ζητήσεις(με λευκή).Ειρήνη?Αρμονία?Καμία σχέση.Ποιός το ζητάει αυτό?Υγεία?Ναι.Να τα ξαναβρείς με το ταίρι σου?Ναι.Πολύ συχνή επιθυμία.
Τελικά το να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό είναι δύσκολο,αλλά και σχετικό,διότι ο καθένας οριοθετεί αλλιώς αυτές τις δυο έννοιες.
Τουλάχιστον συμφωνώ morent με την τελευταία σου φράση.

dreamtrapΜέλος
17/11/2002, 16:12:35
η λευκή και η μαύρη σκέψη είναι ενδεικτικές καταστάσεις της ψυχικής ποιοτικής εξέλιξης του συνανθρώπου και ότι είναι πια διαπιστωμένο, ότι όσο ο άνθρωπος εξελίσσεται, τόσο ο ψυχικός του κόσμος παύει να στρέφεται προς τα κατώτερα αγαθά της ύλης και κατά συνέπεια δεν πασχίζει να τα αποκτήσει με κάθε τρόπο. Από τη νικητήρια αυτή στιγμή της αποχής μας από την απόκτηση των πλάνων αγαθών της ύλης, η μαύρη σκέψη που τα επιζητούσε, απομακρύνεται από την εξουσία της και παραχωρεί τη θέση της στην άλλη αδελφή της, τη λευκή σκέψη.
Όταν αυτή η αλλαγή κάποια στιγμή πραγματοποιηθεί μέσα στον ψυχικό μας κόσμο, αρχίζει να κυριαρχείται η καθημερινή ζωή μας από την λευκή μαγεία. Λευκή μαγεία είναι η δύναμη που διεγείρει τις παγωμένες του οργανισμού αιθερικές δυνάμεις, που δίνουν στα φυσικοκύτταρά μας σφρίγος και ζωή. Αντίθετα η αδελφή της η μαύρη κοιμίζει και ναρκώνει τις μέσα μας δυνάμεις και δεν αφήνει τη ζωή ελεύθερα να αντλεί αυτά που έχει σαν ανάγκη της.
Ο άσπρος μάγος σαν στρατιώτης του καλού δίνει με την ψυχή του τις δυνάμεις που χρειάζεται ο άνθρωπος στη φυσική παράστασή του. Αντίθετα ο μαύρος μάγος ναρκώνει τις μέσα μας δυνάμεις και κόβει με κάθε τρόπο την απορρόφησή τους από το φυσικό μας σώμα, που τις γυρεύει για να ζήσει. Όποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό θα πάρει θέση στον εξοντωτικό αγώνα ανάμεσα στο πνεύμα του Καλού και του Κακού.
Στο βάθος πρόκειται για ανθρωποεξέλιξη και ανθρωποπνευματοΰψωση. Ηθικοκυριαρχούμενος ο θνητός, μεταβάλλεται σε αυτοκυρίαρχο Χριστικό Όν και σβήνει τις μαύρες δυνάμεις που κάποτε τον κυριαρχούσαν.
Παρέχονται κατάλληλες προσευχές παρμένες από τα προαιώνια αρχεία των αγαθών και των αγίων όλης της ανθρωπότητας. Παρακλήσεις και επικλήσεις προς την άμμωμη Μονάδα, τον αγνό και αιώνιο Πλαστουργό και Πατέρα. Ο αναγνώστης εξέρχεται από τα γνωστά όρια της περιορισμένης αντίκρισης του κακού και προσλαμβάνει υπερούσιες δυνάμεις, με τις οποίες καταπολεμάει το επάρατο κακό σ’ όλες τις εκδηλώσεις του και τελικά με την βοήθεια του Θείου Πνεύματος ΚΑΤΑΝΙΚΑΕΙ.
Για να μπορέσει λοιπόν να αυτοϋψωθεί ο άνθρωπος στις πνευματικές Θείες περιοχές, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα γραφέντα μέσα σε τούτο το βιβλίο. Οι αναγραφόμενοι εξορκισμοί και προσευχές, θα φουντώσουν τις μέσα του ληθαργούσες θείες - αγαθές - τέλειες και άγιες δυνάμεις του και θα αποδιώξει μόνιμα το κακό στα τάρταρα του κόσμου.

mikraΝέο Μέλος
18/11/2002, 17:56:51
Γεια σας και παλι.
ειδα και πιο κατω οτι καποιος ειπε οτι η λευκη μαγεια ειναι καλη.δεν νομιζω γιατι πολυ απλα ειναι μαγεια και δε νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο να ασχολουμαστε με αυτα.ουτε και μπορουμε να τη χρησιμοποιησουμε σε ακτι καλο.Γνωμη μου.Τωρα αν μπορει να ειναι και σε καλο θα ηθελα καποιος να μου πει που και σε τι.

chst

nitro912grΜέλος
19/11/2002, 00:47:53
quote:

Και τώρα μια ερώτηση προ τον morent11.Τι άποψη έχεις για την λευκή μαγεία?Η ερώτηση απευθύνεται εννοείται και στους άλλους.Είναι ένα θέμα που με απασχόλησε πολύ και θα ήθελα την γνώμη σας.
Σας χαιρετώ και περιμένω...

εδω ειμαι και παλι. λοιπον η μαγεια προερχεται απο εμας και γινετε χρησιμοποιοντας συγκεκριμενα μερη του εγκεφαλου μας . αρα και οι μαγειοι απλος ειναι ανθρωποι που μπορουν και χρησιμοποιοουν αποτελεσματικα μερη του μυαλου τους που εμεις οι κοινοι δεν μπορουμε (γιατι απλος δεν ξερουμε). οσο αφορα τη ασπρομαυρη μαγεια η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει ασπρη και μαυρη αλλα υπαρχει ενα ιδος μαγειας και απο εκει και περα θα το πουμε ασπρη ή μαυρη μαγεια αναλογα με το πως θα την χρησημοποιεισουμε (για καλο ή ασχημο σκοπο)
. και πιστευω οτι οταν καποιος κανει μαγεια δεν βγενουν τιποτα εξαλες λαμψεις κτλ που διχνουν οι ταινιες.

nitro912gr UNLIMITED !!!

19/11/2002, 13:42:13
FILOI MOU GEIA SAS.

APLA THA EITHELA NA ANAFERW KATI.

EAN PARW ENA MAXAIRI KAI KOPSW TO PSW MIMOU EINAI KALO TO MAXAIRI??.
EAN ME AYTO SKOTOSW ANTHROPO THA EINAI KALO TO MAXAIRI ???.

BEBAIA LOGOPEGNIO KANW.
DEN FTEEI TO MAXAIRI.
O ANTHROPOS FTEEI.

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

mikraΝέο Μέλος
19/11/2002, 16:43:33
Γεια σας και παλι.
AVATARGR ΝΑΙ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΛΟ ΜΑΣ.
ΑΡΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΕΣ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΑΡΑ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

chst