ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/09/2013, 23:46:40
quote:

ΧρίστοςΕλ,

Καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι που σου απευθύνονται, σου λένε σαφέστατα ότι πρέπει να ασχοληθεί βαθιά κάποιος με ένα θέμα για να διαμορφώσει άποψη.
Δεν έχει σχέση το αν είναι Χριστιανός,άθεος ή Πιστεύεις στον Μέγα Νίντζα...

Καλέ μου άνθρωπε,όποιος και αν διαμορφώνει άποψη, χωρίς ενδελεχή μελέτη του αντικειμένου που πραγματεύεται,ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.
Το νοιώθεις ότι εκτίθεσαι πολλαπλά, ή ούτε καν αυτό αντιλαμβάνεσαι;

Πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να έχεις άποψη, περί της αρχαίας ελληνικής γραμματείας;
Σου απέδειξε κι ο Sesostris,o Προμηθέας κι εγώ,ότι δεν το κατέχεις.
Κι εσύ εκφράζεις κι ερωτήσεις αμπελοφιλοσοφίας περί Σωκράτη.Αν είναι δυνατόν...

Και όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις,κλαίγεσαι ότι στην "πέφτουμε" επειδή είσαι Χριστιανός.

Χριστιανή είναι και η γιαγιά μου (όντως,κυριολεκτώ),και μπροστά στη μόρφωσή της υ π ο κ λ ίν ο μ α ι.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ τη διαφορά; Επιτέλους;
Διάβασε πρώτα, και άσε το σχολιασμό και την ανάλυση για αργότερα.

Με πασαλείμματα και αποσπάσματα καταντάει κανείς να λέει μ@λακίες.
Αλλά στο ξαναείπα αυτό....

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Καταρχήν, είστε πολύ χαζοί αν νομίζετε πως επιζητώ διάλογο μαζί σας. Επιζητώ διάλογο μόνο με σοβαρά άτομα που ξέρουν να σέβονται. Εσείς πάσχετε από εγωϊσμό για την τάχα μόρφωσή σας. Κάνετε σαν σπασικλάδες των Πανεπιστημίων.

ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. Δεν έχω διαβάσει τίποτα λες...δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα... Εκτίθομαι λες μόνο μου μπροστά στην παντογνωσία σας.

Ποιος εκτίθεται παρακάτω;

Και τα δυο είναι αποσπάσματα του Προμηθέα

1)Γενικά αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Σωκράτης την "ύλη" όπως την αναφέρεις, αλλιώς ο Ιησούς και αλλιώς το παπαδαριό. Η ερμηνεία που δίνεις στην ύλη εσύ μοιάζει πιο πολύ με των τελευταίων

2)Ο φιλόσοφος είναι άνθρωπος και ζει στον κόσμο της ύλης. Αν δεν εφαρμόσει την φιλοσοφία του στον αισθητό κόσμο και αν μέσω του υλικού αυτού κόσμου δεν δώσει τη διδασκαλία του, τότε δεν είναι φιλόσοφος. Πασχίζει για το τίποτα, μόνο για μια αυτοικανοποίηση. Δες μόνο την πληθόρα παραδειγμάτων από τον αισθητό κόσμο που δίνει ο Σωκράτης για να εκφράσει την άποψή του στους διαλόγους.

Α ρε κακομοίριδες τα έχετε χάσει από τα πολλά γράμματα...

άντε να έρθει κανένα σοβαρό άτομο να συζητήσουμε.

Σας παρακαλώ πολύ μην μολύνετε τα θέματά μου.

Άντε καληνύχτα βλάκες

02/09/2013, 23:52:38
Χριστος Ελ

quote:

Καταρχήν, είστε πολύ χαζοί αν νομίζετε πως επιζητώ διάλογο μαζί σας.

quote:

Α ρε κακομοίριδες τα έχετε χάσει από τα πολλά γράμματα...

quote:

Άντε καληνύχτα βλάκες

Δεν...φθάνουν αυτα.Πες μας κι άλλα!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/09/2013, 00:06:34
Χρίστο, την ένατη θα την αναλύσουμε τελικά?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

03/09/2013, 00:25:57
Χρίστο, όσο περιμένω την απάντησή σου, θα πω και μια δικιά μου μαλακία πάνω στο θέμα:

Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κι ο Αριστοτέλης, δεν έγιναν οικουμενικοί, επειδή ο καθένας τους έβλεπε από το δικό του πρίσμα. Έγιναν, γιατί ο καθένας είχε την ευκαιρία να δει την δική τους οπτική γωνία.

03/09/2013, 00:34:35
quote:
DSM
Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κι ο Αριστοτέλης, δεν έγιναν οικουμενικοί, επειδή ο καθένας τους έβλεπε από το δικό του πρίσμα. Έγιναν, γιατί ο καθένας είχε την ευκαιρία να δει την δική τους οπτική γωνία.

Στοίχημα 6 ΜακΦάρλαντ, 5 Ερντινγκερ και 3 Βεργίνα, ότι δεν θα καταλάβει τι του λες!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/09/2013, 00:37:19
Δελεαστικό, αλλά δεν το βάζω, γιατί πιστεύω πως κατάλαβε πολύ καλά.

03/09/2013, 00:47:40
Και για να αξίζει το πάσο μου στο στοίχημα,
quote:

διαβάζεται ως:

Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κι ο Αριστοτέλης, δεν έγιναν οικουμενικοί, επειδή ο καθένας που διάβασε για αυτούς, έβλεπε αυτά που είπαν, από το δικό του πρίσμα. Έγιναν, γιατί ο καθένας είχε την ευκαιρία να δει την δική τους οπτική γωνία (των τριών, μέσα από ότι διεσώθη).

03/09/2013, 00:50:09
Τώρα που το κατέστησες σαφές, θα το καταλάβει.
Ακυρώνω το στοίχημα, γιατι είσαι "λιγδιάρης" και φίλα προσκείμενος προς τον Χριστος Ελ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/09/2013, 00:52:35
Και να τον πάρεις αλα-μπρατσέτα, να αναλύσετε την 9η.

μήν ξεχάσεις να του αφαιρέσεις το...βουλοκέρι, εγκαίρως!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/09/2013, 00:53:45
Όπως και να έχει, μου οφείλει μιαν απάντηση.