- ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη για οποιονδήποτε οπαδό, οποιασδήποτε θρησκείας.Ασε το κλάμα για τους εβραίους.
υπάρχει προκατάληψη, μόνον για την βλακεία και συγκεκριμένα, για αυτήν της οποίας...ουκ έστιν πυθμνήν!!
Εκφράζω μόνον τον εαυτό μου, μιλώντας για προκατάληψη και βλακεία.Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο esoterica συλλογικά.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Χρίστος Ελ
quote:
Δεν αμφισβητώ το ότι ο Σωκράτης έλαβε μέρος σε μάχες και είχε οικογένεια. Πως είναι δυνατόν όμως ένας άνθρωπος ο οποίος καταδίκαζε την σάρκα στην οποία οφείλονται οι διαμάχες, οι πολέμοι, οι έριδες, ο υλισμός, ο πόνος της ψυχής, να πήρε μέρος σε πόλεμο και να έσφαζε;Ξεχνάς πολλά άλλα πράγματα για τα οποία μίλησε ο Σωκράτης. Ο Σωκράτης μίλησε για την ανδρεία, την ηδονή και τον ενάρετο πολίτη. Η ανδρεία είναι αρετή αλλά καλλιεργείται στη μάχη γιατί όπως και να το κάνουμε μέσα στη μάχη τη μια στιγμή είσαι την άλλη δεν είσαι. Και όταν τα βρίσκεις με το θάνατο γίνεσαι πιο ενάρετος. Τα έχει πει και ο Ιησούς αυτά.
Ο Σωκράτης μίλησε για την ηδονή πνευματική και σωματική. Απλά τόνισε την πνευματική. Αυτό δε σημαίνει ότι καταδίκασε τη σωματική. Μη τα μπλέκεις! Ως εκ τούτου καλό είναι για το Σωκράτη και για όλους να ικανοποιείς τις ορμές σου.
Ο Σωκράτης μίλησε και για τον ενάρετο πολίτη, την ενάρετη πόλη, το σωστό κράτος. Το κράτος αυτό το κατοικούν άνθρωποι που πρέπει να διαιωνίζονται και μαζί τους να διαιωνίζεται και η αρετή. Μπορεί να μην έχει την ίδια άποψη για την οικογένεια που έχουμε εμείς αφού στην Πολιτεία τα παιδιά γεννιούνται και ανήκουν στο κράτος αποχωριζόμενα τους φυσικούς γονείς. Νομίζω και ο Χριστός κάπου λέει ότι οι γονείς εμποδίζουν τα παιδιά τους, δε θυμάμαι το χωρίο. Πάντως καλώς έπραξε ο Σωκράτης και πολέμησε και παντρεύτηκε και έκανε παιδιά. Αυτά καθόλου δε δείχνουν ότι παρέβη τη φιλοσοφία του και τις αρχές του.
Γενικά αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Σωκράτης την "ύλη" όπως την αναφέρεις, αλλιώς ο Ιησούς και αλλιώς το παπαδαριό. Η ερμηνεία που δίνεις στην ύλη εσύ μοιάζει πιο πολύ με των τελευταίων.
Πήρες φορά! Σιγά σιγά.
Δεν νομίζω πως δίνεις απάντησή στο ερώτημά μου. Μιλάς για άλλα πράγματα για τα οποία μίλησε ο Σωκράτης.
Δεν μπλέκω τίποτα. Ηρέμησε, γιατί θαυμαστικό; Πως είναι δυνατόν να καταδικάζει την σάρκα ως φυλακή της ψυχής και να επαινείς την σωματική ηδονή; Ελπίζω πάντως να εννοείς την υγιή και όχι την ομοφυλοφιλική. Αν είδες το κείμενο του Λουκιανού- Έρωτες κατηγορούνται οι πλατωνικοί ως ομοφυλόφιλοι, ενώ μιλούν για πνευματικό έρωτα. Αν ισχύει αυτό που μου λες, δηλαδή να είναι υποκριτές και να μιλούν για σωματικό έρωτα στην πραγματικότητα(όπως τους καταδικάζουν) τότε μπορείς να μου δείξεις το επίμαχο χωρίο, στο οποίο ο Σωκράτης μιλάει για την σωματική ηδονή;
Πες και για την ύλη, διότι δεν κατάλαβα.
Το παπαδαριό δεν είναι ωραία έκφραση για τους ιερείς.
quote:
Πήρες φορά! Σιγά σιγά.Δεν νομίζω πως δίνεις απάντησή στο ερώτημά μου. Μιλάς για άλλα πράγματα για τα οποία μίλησε ο Σωκράτης.
Δεν μπλέκω τίποτα. Ηρέμησε, γιατί θαυμαστικό; Πως είναι δυνατόν να καταδικάζει την σάρκα ως φυλακή της ψυχής και να επαινείς την σωματική ηδονή; Ελπίζω πάντως να εννοείς την υγιή και όχι την ομοφυλοφιλική. Αν είδες το κείμενο του Λουκιανού- Έρωτες κατηγορούνται οι πλατωνικοί ως ομοφυλόφιλοι, ενώ μιλούν για πνευματικό έρωτα. Αν ισχύει αυτό που μου λες, δηλαδή να είναι υποκριτές και να μιλούν για σωματικό έρωτα στην πραγματικότητα(όπως τους καταδικάζουν) τότε μπορείς να μου δείξεις το επίμαχο χωρίο, στο οποίο ο Σωκράτης μιλάει για την σωματική ηδονή;
DSM
Μόλις επιβεβαιώθηκα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δεύτερον. Τί είναι ύλη για τον Σωκράτη; Σύμφωνα με την πλατωνική θεολογία, υπάρχει ο αισθητός κόσμος(αυτός που βλέπουμε)και ο νοητός. Πως είναι η ύλη κάτι διαφορετικό από αυτό που όλοι ξέρουμε; Μιλάς για τον ερμητισμό και τα διάφορα φάσματα τα οποία δεν είναι αντιληπτά από τις αισθήσεις μας, υπονοώντας πως και αυτά που δεν μπορούμε να δούμε έιναι ύλη; Πως συμβαδίζει αυτό με την πλατωνική θεολογία;
Το θέμα είναι τώρα η πλατωνική θεολογία. Είναι η χώρα των Ιδεών και η τριμερής ψυχή - νους(λογιστικό), θυμοειδές, επιθυμητικόν(άλογο)- υλική;
quote:
Χρίστος Έλ
Πως είναι δυνατόν όμως ένας άνθρωπος σαν τον Σωκράτη, ο οποίος καταδίκαζε την σάρκα στην οποία οφείλονται οι διαμάχες, οι πολέμοι, οι έριδες, ο υλισμός, ο πόνος της ψυχής, να πήρε μέρος σε πόλεμο και να έσφαζε;
Κι εγώ απαντώντας σου ανάλογα φίλε Χρίστο, θα σε ρωτούσα. Πως έχεις την απαίτηση να κατανοήσης τα παραπάνω, όταν δεν έχεις διαβάσει την αρχαία ελληνική γραμματεία για να κατανοήσης τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων; Γιατί αν είχες μελετήσει έστω και ελάχιστα την ελληνική γραμματεία θα γνώριζες ότι το,
ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ . ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ
το είπε ο Σωκράτης μέσα στη φυλακή του λίγο πριν πιει το κώνιο, και δεν θα είχες αυτή την απορία.
quote:
Χρίστος Έλ
Πως μπορούν κάποιοι Χριστιανοί να ενστερνίζονται το αγαπάτε αλλήλους, την στιγμή που αλληλοσφάζονται; Πως ακολουθούν την διδασκαλία του Ιησού, όταν σφάζει ο ένας τον άλλο;
Γιατί απλούστατα φίλε Χρίστο κατά πρώτον αυτά είναι μόνο στα λόγια προς κατανάλωση των αφελών, επειδή οι χριστιανοί την αγάπη την εννοούν μεταξύ των μελών της δικής τους φατριάς, και από τα πρώτα κιόλας χρόνια του χριστιανισμού αλληλοσφαζόντουσαν μεταξύ τους. Ακόμα και στον πόλεμο πριν τη μάχη, ο ιερέας ευλογεί τα όπλα και προσεύχεται στον Γιαχβέ να μεροληπτήση υπέρ της δικής του πλευράς, και την ίδια στιγμή κάποιος συνάδελφός του στην αντίπαλη πλευρά κάνει το ίδιο.
Ύστερα ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι πράγματι ο Χριστός είπε το "αγαπάτε αλλήλους", αν προσέξεις την διατύπωση στο ευαγγέλιο θα δης ότι το είπε απευθυνόμενος στους αποστόλους προτρέποντάς τους να αλληλοϋποστηρίζονται και να είναι αγαπημένοι, και όχι με την ευρύτερη έννοια.
Υ.Γ.
Δεν συμφωνώ με τον Νικόμαχο που εισηγείται τη διαγραφή σου, γιατί πρώτον η συμμετοχή σου είναι μέσα στα όρια της ευπρέπειας, και δεύτερον, άμα φύγεις εσύ εγώ με ποιον θα διαφωνώ;![]()
![]()
*
Το πρόβλημά σου είναι ότι βλέπεις κάποια κείμενα όπως ακριβώς είναι γραμμένα. Κείμενα χριστιανικά ή αρχαιοελληνικά δεν έχει σημασία. Και η ερμηνεία σου μένει σε αυτά που διαβάζεις. Μπήκες ποτέ ΕΣΥ στη διαδικασία να δεις πώς σκατά αυτά τα λόγια που διαβάζεις βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή σου, στη συναναστροφή σου με τους ανθρωόπους; Είσαι ενάρετος; Αν όχι, προσπαθείς να είσαι; Και αν ναι πώς μόνο με προσευχή;
Αλχημείες, ερμητισμοί, χωρία. Ποζεριλίκι άλλου επιπέδου;
ΥΓ: Νικόμαχε είμαι "Ο" promitheus90![]()
Edited by - promitheus90 on 02/09/2013 22:58:09
quote:quote:
Πήρες φορά! Σιγά σιγά.Δεν νομίζω πως δίνεις απάντησή στο ερώτημά μου. Μιλάς για άλλα πράγματα για τα οποία μίλησε ο Σωκράτης.
DSM
Μόλις επιβεβαιώθηκα!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ ψωνάρα κάνεις επίδειξη γνώσεων και κατανόησης. Μάλιστα δηλώνεις ειδικός στον ορθολογισμό και στην διάγνωση απύθμενης βλακείας.
Τί να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες νοητικές ικανότητες. Εμείς οι Χριστιανοί έχουμε μείνει εξελικτικά πίσω. Οπότε ελπίζουμε τουλάχιστον να σέβεσαι το γεγονός πως δεν είμαστε τόσο έξυπνοι και μορφωμένοι όσο εσύ...
quote:
Χρίστο Ελ.Το πρόβλημά σου είναι ότι βλέπεις κάποια κείμενα όπως ακριβώς είναι γραμμένα. Κείμενα χριστιανικά ή αρχαιοελληνικά δεν έχει σημασία. Και η ερμηνεία σου μένει σε αυτά που διαβάζεις. Μπήκες ποτέ ΕΣΥ στη διαδικασία να δεις πώς σκατά αυτά τα λόγια που διαβάζεις βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή σου, στη συναναστροφή σου με τους ανθρωόπους; Είσαι ενάρετος; Αν όχι, προσπαθείς να είσαι; Και αν ναι πώς μόνο με προσευχή;
Αλχημείες, ερμητισμοί, χωρία. Ποζεριλίκι άλλου επιπέδου;
ΥΓ: Νικόμαχε είμαι "Ο" promitheus90
Edited by - promitheus90 on 02/09/2013 22:58:09
Όπως είναι ακριβώς γραμμένα. Δηλαδή; Και μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα αρχαιοελληνικού ή χριστιανικού κειμένου, το οποίο το λαμβάνω κατά γράμμα ενώ πρέπει να καταλάβω κάτι εσωτερικό;
Μα και εγώ γι' αυτό μιλάω. Ανιχνεύω την εσωτερική διδασκαλία του Σωκράτη. Μάλιστα αποκάλεσα την Φιλοσοφία ως γυναίκα του, ενώ κάποιοι είπαν πως αυτό είναι απύθμενη βλακεία, επειδή ακριβώς έδωσα μια εσωτερική ερμηνεία.
Το άλλο για το τί κάνω στην προσωπική ζωή δεν ξέρω τί σχέση έχει.
Και γιατί η λέξη σκατά;
Επομένως ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας είναι καθαρά ιδεαλιστές, επειδή αρνούνται τον φυσικό κόσμο ως ψεύτικο.
Ότι έχει δηλαδή σχέση με τον φυσικό κόσμο είναι ένα ψέμα, ένα αντίγραφο, ένα είδωλο και όχι το πραγματικό.
Πιστεύεις πως ο Σωκράτης του διαλόγου αντιπροσωπεύει τον αληθινό Σωκράτη;
Το σκατά το λέω γιατί έτσι εκφράζομαι όταν βρίσκομαι σε προσωπική συζήτηση. Δεν βγάζω διαλέξεις εδώ.
Τέλος πάντων, εμμένω στην άποψη που είχα πιο πάνω για τα λεγόμενά σου
quote:
Ξεχνάς πολλά άλλα πράγματα για τα οποία μίλησε ο Σωκράτης. Ο Σωκράτης μίλησε για την ανδρεία, την ηδονή και τον ενάρετο πολίτη. Η ανδρεία είναι αρετή αλλά καλλιεργείται στη μάχη γιατί όπως και να το κάνουμε μέσα στη μάχη τη μια στιγμή είσαι την άλλη δεν είσαι. Και όταν τα βρίσκεις με το θάνατο γίνεσαι πιο ενάρετος. Τα έχει πει και ο Ιησούς αυτά.Ο Σωκράτης μίλησε για την ηδονή πνευματική και σωματική. Απλά τόνισε την πνευματική. Αυτό δε σημαίνει ότι καταδίκασε τη σωματική. Μη τα μπλέκεις! Ως εκ τούτου καλό είναι για το Σωκράτη και για όλους να ικανοποιείς τις ορμές σου.
Ο Σωκράτης μίλησε και για τον ενάρετο πολίτη, την ενάρετη πόλη, το σωστό κράτος. Το κράτος αυτό το κατοικούν άνθρωποι που πρέπει να διαιωνίζονται και μαζί τους να διαιωνίζεται και η αρετή. Μπορεί να μην έχει την ίδια άποψη για την οικογένεια που έχουμε εμείς αφού στην Πολιτεία τα παιδιά γεννιούνται και ανήκουν στο κράτος αποχωριζόμενα τους φυσικούς γονείς. Νομίζω και ο Χριστός κάπου λέει ότι οι γονείς εμποδίζουν τα παιδιά τους, δε θυμάμαι το χωρίο. Πάντως καλώς έπραξε ο Σωκράτης και πολέμησε και παντρεύτηκε και έκανε παιδιά. Αυτά καθόλου δε δείχνουν ότι παρέβη τη φιλοσοφία του και τις αρχές του.
Γενικά αλλιώς αντιλαμβάνεται ο Σωκράτης την "ύλη" όπως την αναφέρεις, αλλιώς ο Ιησούς και αλλιώς το παπαδαριό. Η ερμηνεία που δίνεις στην ύλη εσύ μοιάζει πιο πολύ με των τελευταίων.
Ο φιλόσοφος είναι άνθρωπος και ζει στον κόσμο της ύλης. Αν δεν εφαρμόσει την φιλοσοφία του στον αισθητό κόσμο και αν μέσω του υλικού αυτού κόσμου δεν δώσει τη διδασκαλία του, τότε δεν είναι φιλόσοφος. Πασχίζει για το τίποτα, μόνο για μια αυτοικανοποίηση. Δες μόνο την πληθόρα παραδειγμάτων από τον αισθητό κόσμο που δίνει ο Σωκράτης για να εκφράσει την άποψή του στους διαλόγους. Δεν ξέρω τι σου λένε όλα αυτά που είπα, αλλά η θεωρία σου μπάζει λογικά και το ότι αναλύεις και βγάζεις από τη μύγα ξίγκι και πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο (ηδονή-ομοφυλοφιλία π.χ, ερμητισμός,αλχημείες και δεν ξέρω τι) δε βοηθάνε. Φτηνιάρικοι εντυπωσιασμοί.
Ρωτάω λοιπόν αν ο αγαπητός εμπνευστής και συγγραφέας του Πλατωνικού Διαλόγου με τον Ιησού, είναι πράγματι στο πνεύμα του Πλατωνισμού και αν γνωρίζει καλά την Χριστιανική Θεολογία.
Επίσης θέλω να μου πεις αν άτομα όπως εκείνα στο ΥΣΕΕ(Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών), αλλά και πολύ παλιά όπως ο Ιουλιανός, ανήκουν απόλυτα στο πνεύμα της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
Απλώς βιάζομαι να απαντήσεις. Άλλωστε εσύ τα έφερες στο προσκήνιο. Όπως βλέπεις μου αρέσει να κάνω πολλές ερωτήσεις.
Εντάξει, ο φιλόσοφος ζει στον κόσμο της ύλης. Όμως τί είναι ύλη για τον Πλάτωνα; Μου είπως πως δεν είναι αυτό που νομίζω δηλαδή ο αισθητός κόσμος. Ποιο είναι λοιπόν;
Και απάντησε και στην τελευταία ερώτηση για τον διάλογο Σωκράτη Ιησού.
quote:
Κάνω αυτήν την ερώτηση φίλε Προμηθέα επειδή πιστεύεις ότι εμείς οι Χριστιανοί δεν ξέρουμε να καταλαβαίνουμε κείμενα.
Στο ξαναείπα πριν κάτι μέρες. Όταν ανήκεις κάπου μάλλον δε σε πολυενδιαφέρει η αλήθεια. Δεν σε αποκάλεσα χριστιανό ούτε σε έβαλα σε αυτό το πανηγύρι εγώ. Μόνος σου μπαίνεις γιατί νιώθεις ότι προσβάλλεσαι από όσα γράφονται εδώ για τη θρησκεία σου. Χριστιανός είμαι στα χαρτιά. Δεν πολυπιστεύω στο τελετουργικό και στο δόγμα του αλλά πιστεύω στον θεό. Εσύ μπορεί να βρίσκεις αντίφαση σε αυτό, εγώ δε βρίσκω καμία. Δεν έχω μπει σε μάντρα φίλε μου, ακόμα τουλάχιστον.
quote:
Ρωτάω λοιπόν αν ο αγαπητός εμπνευστής και συγγραφέας του Πλατωνικού Διαλόγου με τον Ιησού, είναι πράγματι στο πνεύμα του Πλατωνισμού και αν γνωρίζει καλά την Χριστιανική Θεολογία.Επίσης θέλω να μου πεις αν άτομα όπως εκείνα στο ΥΣΕΕ(Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών), αλλά και πολύ παλιά όπως ο Ιουλιανός, ανήκουν απόλυτα στο πνεύμα της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
Δεν έχω γνώμη φίλε, γιατί δεν έχω να υπερασπιστώ τίποτα εναντίον κανενός. Μπορώ να το κουβεντιάσω γενικά το διάλογο που λες αλλά όχι βάσει των ερωτήσεών σου. Αλλά όχι σήμερα.
Edited by - promitheus90 on 02/09/2013 23:31:39
Καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι που σου απευθύνονται, σου λένε σαφέστατα ότι πρέπει να ασχοληθεί βαθιά κάποιος με ένα θέμα για να διαμορφώσει άποψη.
Δεν έχει σχέση το αν είναι Χριστιανός,άθεος ή Πιστεύεις στον Μέγα Νίντζα...
Καλέ μου άνθρωπε,όποιος και αν διαμορφώνει άποψη, χωρίς ενδελεχή μελέτη του αντικειμένου που πραγματεύεται,ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.
Το νοιώθεις ότι εκτίθεσαι πολλαπλά, ή ούτε καν αυτό αντιλαμβάνεσαι;
Πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να έχεις άποψη, περί της αρχαίας ελληνικής γραμματείας;
Σου απέδειξε κι ο Sesostris,o Προμηθέας κι εγώ,ότι δεν το κατέχεις.
Κι εσύ εκφράζεις κι ερωτήσεις αμπελοφιλοσοφίας περί Σωκράτη.Αν είναι δυνατόν...
Και όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις,κλαίγεσαι ότι στην "πέφτουμε" επειδή είσαι Χριστιανός.
Χριστιανή είναι και η γιαγιά μου (όντως,κυριολεκτώ),και μπροστά στη μόρφωσή της υ π ο κ λ ίν ο μ α ι.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ τη διαφορά; Επιτέλους;
Διάβασε πρώτα, και άσε το σχολιασμό και την ανάλυση για αργότερα.
Με πασαλείμματα και αποσπάσματα καταντάει κανείς να λέει μ@λακίες.
Αλλά στο ξαναείπα αυτό.... ![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:quote:
Κάνω αυτήν την ερώτηση φίλε Προμηθέα επειδή πιστεύεις ότι εμείς οι Χριστιανοί δεν ξέρουμε να καταλαβαίνουμε κείμενα.Στο ξαναείπα πριν κάτι μέρες. Όταν ανήκεις κάπου μάλλον δε σε πολυενδιαφέρει η αλήθεια. Δεν σε αποκάλεσα χριστιανό ούτε σε έβαλα σε αυτό το πανηγύρι εγώ. Μόνος σου μπαίνεις γιατί νιώθεις ότι προσβάλλεσαι από όσα γράφονται εδώ για τη θρησκεία σου. Χριστιανός είμαι στα χαρτιά. Δεν πολυπιστεύω στο τελετουργικό και στο δόγμα του αλλά πιστεύω στον θεό. Εσύ μπορεί να βρίσκεις αντίφαση σε αυτό, εγώ δε βρίσκω καμία. Δεν έχω μπει σε μάντρα φίλε μου, ακόμα τουλάχιστον.
quote:
Ρωτάω λοιπόν αν ο αγαπητός εμπνευστής και συγγραφέας του Πλατωνικού Διαλόγου με τον Ιησού, είναι πράγματι στο πνεύμα του Πλατωνισμού και αν γνωρίζει καλά την Χριστιανική Θεολογία.Επίσης θέλω να μου πεις αν άτομα όπως εκείνα στο ΥΣΕΕ(Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών), αλλά και πολύ παλιά όπως ο Ιουλιανός, ανήκουν απόλυτα στο πνεύμα της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
Δεν έχω γνώμη φίλε, γιατί δεν έχω να υπερασπιστώ τίποτα εναντίον κανενός.
Ναι, είμαι Χριστιανός και δεν νιώθω άσχημα γι' αυτό. Δεν νιώθω μαντρωμένος πάντως. Όχι ρε συ δεν προσβάλλομαι από απόψεις που αντιτίθενται στον Χριστιανισμό. Εντάξει ίσως νιώσω άσχημα σε κάποιες περιπτώσεις, αν δηλαδή εκείνος που γράφει είναι εριστικός, αλλά μου αρέσει να ακούω απόψεις.
Με ενδιαφέρει η γνώμη σου για το τι πραγματικά θεωρεί ο Σωκράτης ύλη. Είναι ο αισθητός κόσμος; Κάτι άλλο;
Η αλήθεια δεν είναι πως είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε, θέλω μόνο να ακούσω τί θεωρεί ύλη ο Πλάτων κατά την γνώμη σου.
quote:
Σεσωστρις
Υ.Γ.
Δεν συμφωνώ με τον Νικόμαχο που εισηγείται τη διαγραφή σου, γιατί πρώτον η συμμετοχή σου είναι μέσα στα όρια της ευπρέπειας, και δεύτερον, άμα φύγεις εσύ εγώ με ποιον θα διαφωνώ;
Σέσωστρις, παρενόησες!Δεν εισηγούμαι διαγραφή.
Απλά εξέφρασα μια υποψία, λόγω της εκφυλιστικής συμμετοχής του χρίστος Ελ, ώς προς την σκοπιμότητα των...ανεκδιήγητων απόψεών του, επι παντός επιστητού και την συνδρομή της Δ.Ο, προς "εξιχνίαση", της κατάστασης.
Δεν θα είχα καμία αντίρρηση, αν οι θέσεις του εν λόγω μέλους, δεν προσέβαλαν την κοινή λογική, σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε θέμα, σε κάθε πρόταση σχεδόν!
promitheus90
Αρρεν λοιπόν!
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.