- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Η εμπειρία μου…με έχει διδάξει το αντίθετο και ξερώ πως μπορούν και αλλά άτομα να επιβεβαιώσουν αυτό που λέω.
Η εμπειρία σου ; Και ποια είναι η εμπερία σου ; Πως να την ξέρουμε εμείς αφού τίποτε δεν μας έχει πει για την εμπειρία σου ... ;;; !!!
quote:
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε εκείνο το μέρος του εαυτού μας ως Θεία Μητέρα ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε παραλλαγές της άσκησης ???
Δηλαδή αντί να χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα τη Θεία Μητέρα να χρησιμοποιήσουμε τον Θείο Πατέρα που στοχεύει τα ελλατώματά μας με φλεγόμενα βέλη (και λέω φλεγόμενα γιατί υποπτεύομαι ότι στη φωτιά υπάρχει κάποιος κρυφός συμβολισμός ).Ή να φανταστούμε όλο το σύμπαν να συσσωρεύει ενέργεια και να την ρίχνει στα ελλαττώματα μας σαν το Ιερό Πυρ .
Όπως και να χει αυτές είναι μόνο ιδέες που μου ήρθαν στο μυαλό και για αυτό ρωτάω αν το πρόσωπο της Θείας Μητέρας έχει κάποιο σημαντικό ρόλο για τον οποίο πρέπει να επαναλαμβάνουμε την άσκηση αυτούσια όπως δόθηκε παραπάνω.
ΥΓ :
Φανταστείτε ένα μυώδη Σβαρτζενέγκερ να έχει πιάσει ένα ελλάτωμά μας από το πόδι και να το κοπανάει πάνω κάτω σαν χταπόδι !
Μερικές σκέψεις της στιγμής:
Το να ξεκινάμε να ελέγχουμε την λειτουργία της φαντασίας είναι μια πρώτη ανταρσία στο κατεστημένο του δικού μας νου.
Αντί να αφήνεις το νου να προβάλει συνεχώς, τον "γεμίζεις" εσύ, αναπτύσσοντας πρωτοβουλία...
Έχει ειπωθεί πως η φαντασία έχει δύο πόλους, δύο άκρα.
Το ένα άκρο είναι η συνειδητή φαντασία, η διόραση, η άμεση εμπειρία του πραγματικού.
Το αλλο άκρο είναι η ονειροπόληση, η μηχανική φαντασία, τα σκουπίδια που προβάλει ο νους.
Από το ένα άκρο (ονειροπόληση) φτάνουμε στο άλλο (συνειδητή φαντασία) μέσω της ελεγχόμενης φαντασίας.
Πείραμα:
Κάθεσαι κάπου άνετα, κλείνεις τα μάτια, φαίρνεις την προσοχή στο μαύρο της οθόνης του νου που απλώνεται μπροστά σου και νιώθεις ότι είσαι αυτός που κοιτάει.
Μόλις έρθει μια σκέψη, μια εικόνα, ξεκινάει το παιχνίδι. Αναπτύσσεις πρωτοβουλία και αλλάζεις την εικόνα... δεν χρειάζεται να "σκεφτείς" κάτι άλλο... απλά ζωγράφισε.
π.χ. σου έρχεται η εικόνα ενός πράσινου μήλου... βάψε το κόκκινο...
π.χ. έρχεται η εικόνα του αφεντικού σου να σου μιλάει... πες του, "Μισό λεπτό, ξανά έρχομαι"... βγες από το δωμάτιο που λαμβάνει χώρα εκείνη η σκέψη και πέτα λίγο στον ουρανό...
Καλή διασκέδαση!
Υ.Γ. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αποτελεσματικός τρόπος μετάδοσης της γνώσης απλά νιώθω να μιλάω σε μια παρέα φίλων όπου τα πάντα είναι ευπρόσδεκτα.
quote:
Μέσα σε αυτό το τοπικ έχουν δοθεί τεράστια κλειδιά και ακόμα υπάρχουν άτομα που αρνουντε να τα δουν.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Νομίζω πως δεν έχει δοθεί τίποτε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει δοθεί και δεν φταις εσύ γι' αυτό. Μόνο λόγια. Σε πολλά απ' αυτά που λες, προσωπικά συμφωνώ απόλυτα. Τα λόγια όμως δεν δίνουν & δεν μεταδίδουν τίποτε ζωντανό.
Edited by - zip on 14/07/2009 13:17:00
quote:
Σου είπα : να ζήσεις! Βγες και ζήσε, κλείσε τον υπολογιστή, πάρε τηλ. την παρέα σου και τράβα για ένα τσιπουράκι στην παραλία.
Δέν διαφωνώ στο οτι ένας άνθρωπος πρέπει να έχει ισοροποίες στην ζωή του,αλλά απο την άλλη δέν είναι και πολύ χρήσημο να βγεις με μερικά άτομα που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι οι γκόμενες.
Είναι χάσιμο χρόνου. Η ισοροποία είναι απαραίτητη.
Όντως έχουν δοθεί πολλά κλειδιά, μέσα απο αυτά μπορεί κάποιος να βιώσει αυτά που λέμε.
αλεξ , η αποψη μου ειναι οτι οσοι μιλησαν , μικροι μεγαλοι , που τους εχουμε ονομασει ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ , μιλησαν για τους ιδιους , για τα βιωματα τους , για τις ανακαλυψεις τους ,για τις διαπιστωσεις τους χωρις να εχουνε το αλαθητο , ουτε μαθητες ηθελαν ουτε δασκαλοι ηταν (πολλα απο τα κειμενα τους τα εχουμε μεσω των μαθητων ή τριτων) , εαν ΘΕΛΟΥΜΕ να πετυχουμε κατι , ΠΡΟΣ οποια κατευθυνση θελει ο καθενας , θα πρεπει να τα ΒΡΟΥΜΕ μονοι μας , οι πληροφιρες τους ΠΡΕΠΕΙ απλα να ειναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ουτε κατευθυνσεις ουτε τιποτα, δεν ειναι δυνατον να βιωσω οσα βιωσαν αυτοι οι ανθρωποι, αλλοι καιροι , αλλες καταστασεις , αλλες γνωσεις , ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! εαν θελουμε να παμε παρακατω ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ,μονοι μας θα ανακαλυψουμς τις αληθειες μας , μονοι μας θα κρινουμε και θα κατασταλαξουμε , γιαυτο και κανεις δεν εχει ΔΙΚΙΟ/ΑΔΙΚΟ γιαυτο κανεις δεν ΕΧΕΙ την γνωση , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ , γιατι ολοι ξερουμε ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ δικιο, αληθεια και ο καθενας μας εχει την δικη του μοναδικη ΓΝΩΣΗ. Το εαν αυτα ευαπτονται ή οχι με αλλων ανθρωπων δεν εχει σημασια στην αναζητηση μας. γιαυτο οπου ακους πολλα κερασια , παρε το καλαθι και φευγα τρεχοντας ΧΑΧΑΧΑ
τελος δεν ξερω εαν υπαρχε ΜΕΤΑΔΩΣΗ της γνωσης , εγω νομιζω οτι υπαρχει ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ και βαση αυτου , αυτος που μπορει να μας εξηγησει καλυτερα και να μας δωσει να καταλαβουμε κατι , ισως ειναι και αυτος που μπορει να μας μεταδωσει καλυτερα αυτα που γνωριζει χωρις αυτο να αποτελει τροπο μεταδοσης , ομως και παλι με εναν περιορισμο , πρεπει και εγω να ειμαι σε θεση να κατανοησω/καταλαβω. Η καταναοηση ομως πολλες φορες περναει απο τον "πειραματισμο" που κανει το ατομο που θελει να ΜΑΘΕΙ , πειραματισμο ειτε με "χαρτι και μολυβι"/"πραξη" ειτε με το μυαλο, ετσι ερχεται η κατανοηση.
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Edited by - makfor on 14/07/2009 14:00:54
quote:
Δέν διαφωνώ στο οτι ένας άνθρωπος πρέπει να έχει ισοροποίες στην ζωή του,αλλά απο την άλλη δέν είναι και πολύ χρήσημο να βγεις με μερικά άτομα που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι οι γκόμενες.
Είναι χάσιμο χρόνου. Η ισοροποία είναι απαραίτητη.
Δεν μιλάω για ισορροπίες. Που είδες να λέω κάτι για ισορροπία ;
Χμμ ... και ποιος σου είπε πως από τις γκόμενες δεν μπορείς να μάθεις για την συνείδηση ; Θέλεις να σου αποδείξω πως μια γκόμενα μπορεί να σου μάθει περισσότερα πράγματα ακόμη κι από τον πιο "σοφό" εσωτεριστή πάνω στο θέμα της συνείδησης ;
Κανένα χάσιμο χρόνου φίλε. Τίποτε δεν χάνεται, το 'πε κι ο Αϊστάϊν. Κατ' αρχήν, οι γκόμενες είναι οι κατ' εξοχήν masters για να σου διδάξουν την συνειδητότητα. Λέγοντας "γκόμενες" βέβαια, εννοώ αυτήν την γυναικεία μυστηριώδης φύση. Εκεί να δεις εσωτερισμό. High level, high class. Εκμεταλλεύσου το αυτό. Σου είπα : Η ζωή, η ίδια η ζωή, σου δίνει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Αξιοποίησέ τις εσύ και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως χάσιμο από πουθενά.
quote:
Όντως έχουν δοθεί πολλά κλειδιά, μέσα απο αυτά μπορεί κάποιος να βιώσει αυτά που λέμε.
Πες μου ΕΝΑ και θα σου αποδείξω πως δεν είναι.