ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ 14/12/2012 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ 14/12/2012 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

KERRY KING18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
22/12/2012, 18:31:24
Για κάποιους γονείς η συντέλεια ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου όταν ένας ψυχανώμαλος εισέβαλε σε ένα σχολείο στο Κονέκτικατ και αφαίρεσε την ζωή σε 20 αγγελούδια και 7 ενήλικες....

Με αφορμό το τελευταίο αυτό μακελειό, άρχισε ξανά η έντονη συζήτηση για το θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Σε μια χώρα όπου η αγορά όπλου είναι σχεδόν παράδοση, οι πολέμιοι της οπλοκατοχής υποστηρίζουν ότι ενδεχώμενη απαγόρευση στην τόσο εύκολη πρόσβαση σε "φονικά εργαλεία", ίσως να απέτρεπε φαινόμενα σαν την σφαγή στο Κονέκτικατ.

Από την άλλη, γερουσιαστής του Τέξας αν δεν απατώμαι, δήλωσε για το θέμα πως αν υπήρχε έστω και ένας κάτοχος όπλου στο μοιραίο σχολείο, θα μπορούσε ενδεχωμένως να περιορίσει το μακελειό αν σκότωνε έγκαιρα τον ψυχοπαθή εισβολέα....

Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτή την άποψη ????
Σκεφτείτε λίγο το σκηνικό στην Νορβηγία..... Ένας Μπρέϊβικ οπλισμένος σαν αστακός να στρέφεται εναντίον δεκάδων νέων ανθρώπων.... 80 και βάλε νέα παιδιά, να κρύβονται σαν αγρίμια ανυπεράσπιστα, περιμένοντας να τους βρει και να τους φυτέψει την σφαίρα....

22/12/2012, 18:40:56
Σκηνικά σαν τα παραπάνω σου δημιουργούν περισσότερο φόβο. Ζούμε σε καιρό πολέμου και ας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Στην χώρα μας που η οπλοκατοχή είναι και καλά περιορισμένη ενώ η οποχρησία αποτελεί 9 στις 10 αδίκιμα, έχουμε καταντήσει ανυπεράσπιστα αγρίμια βορά στις ορέξεις του κάθε εγληματία, του κάθε ανώμαλου. Έχει καταντήσει καθημερινή είδηση η ένοπλη ληστεία πλέον.

Το σκηνικό στο Κονέκτικατ μου γέννησε πολλά θέμτα τα οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Από το επίκαιρο θέμα της Οπλοχρησίας-Οπλοκατοχής και κατά πόσο έχω δικαίωμα να διαφυλάξω την ακαιρεότητα της οικογενείας μου όταν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, μέχρι την βία και τον θάνατο που προσφέρεται μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια και γαλουχεί επίδοξους μακελάρηδες. Θα βγουν και άλλα ζητήματα στην πορεία, περιμένω κάποια πρώτα σχόλια σας σε πρώτη φάση...

Edited by - KERRY KING on 22/12/2012 18:42:22

22/12/2012, 21:38:21
Κερρυ ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θέμα,
το οποίο κατά τη γνώμη μου ανήκει σε έναν μεγαλύτερο κύκλο που θα τον έλεγα Το μέτρο της εμπιστοσύνης του θεσμικού Συνόλου (ομάδας, κοινότητας, κράτους, κλπ) ως προς το έκαστο μεμονωμένο μέλος .

τι εννοώ με αυτό?

Ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η οπλοκατοχή/οπλοχρησία ούτε η απαγόρευση τους.

Επίσης το πρόβλημα των φονικών δεν το λύνει 100% ούτε η μια πολιτική ούτε η άλλη.

Το πρόβλημα είναι ποιος ελέγχει ποιον και πόσο τον εμπιστεύεται.

Δεν έχω πολύ χρόνο τώρα να το αναπτύξω με λεπτομερειες, αλλά θα προσπαθησω να συνοψίσω με λίγα παραδείγματα και να πω τη γνωμη μου.

1η επιλογή (η Αριστη -αλλά όπως όλα τα άριστα και ιδανικά, τελείως θεωρητική....)

Πλήρως συνειδητοποιημένες μονάδες/άτομα, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται αιτίες και πρόσφορο έδαφος για αναπτυξη προβληματικών προσωπικοτήτων τύπου Λανζα, Μπρέιβικ, Κορκονέα, και όποιου άλλου πιάνει ένα όπλο στα χέρια του νομίμως ή όχι, και νομίζει ότι κάτι κάνει.

Επειδή αυτή η επιλογή όμως είναι τελείως ανεφάρμοστη στον κόσμο μας, και πάντα θα υπάρχουν οι κάθε λογής ψυχακηδες, προβληματικοί, ανώμαλοι, και κάθε καρυδιάς καρύδι, πάμε στα εναλλακτικά σενάρια:

2Α: Καθολική Οπλοαπαγόρευση. Όταν λέμε καθολική όμως να εννοούμε ΚΑΘΟΛΙΚΗ. Να βρει το κράτος τους μηχανισμούς ελέγχου ώστε να μην κυκλοφορεί ούτε ένα πυροβόλο όπλο στην επικράτειά του.
Ακόμα και οι αστυνομικοί και οι βουλευτές να μην οπλοφορούν (ποιος μου εγγυάται δηλαδή ότι δεν του σφυράει κάποιου μέσα στη Βουλή ας πούμε και αρχίζει να πυροβολάει όποιον βρει μπροστά του?)
Προτιμώ οι αστυνομικοί να είναι όλοι Ζαμπίδηδες και να σφαλιαρίζουν κόσμο αμα χρειαστεί, αλλά να μην επιτρέπεται οπλοκατοχή σε κανέναν.

2Β: Καθολική Οπλοκατοχή. Πάλι όμως εννούμε ότι ισχύει για όλους. Κάθε σπίτι κι ένα όπλο τουλάχιστον. Οπότε ας πούμε ότι θα επικρατεί μια ισορροπία τρόμου και ο φόβος θα φυλάει τα ερμα...

Το κράτος δεν εφαρμόζει το 2Α, γιατί παραδέχεται ότι στην ουσία δεν μπορεί να ελεγξει τους παροικούντες στην επικράτειά του, και παραδέχεται πλήρως την ανικανότητά του, αφού και μέρα μεσημέρι μπορεί να δεις Καλάσνικωφ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Οπότε πάει και εφαρμόζει μεσοβέζικα το 2Β απαγορεύοντας τα όπλα μόνο σε εκείνους που μπορεί και θέλει να τα απαγορεύσει (τους περισσότερους νομοταγείς και μέσους πολίτες). Είτε γιατί τους έχει πιο 'ευκολους' είτε γιατί τους θεωρεί ίσως εύκολα υποτροπιάζοντες και δυνητικά επικίνδυνους.

Προσωπικά θεωρώ τα 2Α και 2Β ισοδύναμα ώς προς το αποτέλεσμα, αν και δέχομαι ότι ίσως στατιστικά να είχαμε κατάτι περισσότερα θύματα σποραδικά εδώ κι εκεί, είτε από λάθος είτε από το "σύνδρομο του Λούκυ Λούκ".

Δηλαδή, πχ στο παράδειγμα του Λάνζα αν όντως υποθέσουμε ότι κάποιος ένοπλος φρουρός ή κάποιος Λούκυ Λουκ ήταν εκεί γύρω και έπινε καφέ και αντιλαμβανόταν τι πήγαινε να κάνει ο ψυχάκιας θα του την άναβε έγκαιρα.

Αλλά όμως άν δεν ήταν το αχαϊρευτο καθαρματάκι ο Λάντζα, και ήταν ο Μπρέιβικ (που σαφώς ήταν πιο εκπαιδευμένος) ή κανένας σνάιπερ ή κανένας ΟΥΚάς, ποιος μας εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα?
Με άλλα λόγια ύστερα το παιχνίδι θα παιχτεί στο ποιος είναι ο Λούκυ Λούκ. Ο 'κακός' ή ο 'καλός'...με ανάλογα αποτελέσματα και θύματα.

Γι'αυτό και μπάζει η λογική των γερουσιαστών που λέγανε κάθε σχολείο και ένοπλος φύλακας. Δεν έγγυάται τίποτα αυτό. Και αν εν τέλει και ο φύλακας ή κάποιος φύλακας είναι ή γίνει ψυχάκιας και καθαρίσει αυτός τον κόσμο, ποιος μας το εγγυάται? Οπότε γίνεται φαύλος κύκλος και πιάσ' το αυγό και κούρευτο.

Το βασικό θέμα είναι να μην υπάρχουν ψυχάκηδες και ανώμαλοι ή εν πασει περιπτώσει άνθρωποι που δεν υπολογίζουν τη ζωή των άλλων (και τη δική τους). Αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος.

Γι'αυτό και κάθε φορά που περνάω τους ελέγχους του αεροδρομίου πχ.ή οποιουσδήποτε ελέγχους "ασφαλείας" γελάω.
Μίλαγα κάποτε με γνωστό μου, ο οποίος είχε κάποια ζώνη στο Ταε Κβο ντο γνώσεις ανατομίας και πρώτων βοηθειών και ήταν λιμενικός στο επαγγελμα, και μου έλεγε ότι σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο ακόμα και με στυλό ή κάποιο πλαστικό αντικείμενο γνωρίζοντας πώς να τον αιφνιδιάσει και πού να καρφώσει. Άρα?
Άρα το μόνο που μένει είναι να ελπίζουμε ότι τέτοιοι άνθρωποι σαν τον φίλο μου απλώς θα έχουν ες αεί σώας τας φρένας και θα σεβονται εφ'όρου ζωης κάποιες αξίες και self-control διότι άμα τους λασκάρει καμιά βίδα καήκαμε.

Εν τέλει, καμία απαγόρευση δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα.
Δείτε τι γίνεται με τα ναρκωτικά πχ. ή με την πορνεία, που αλλού απαγορεύονται και αλλού είναι νόμιμα. Ακόμα και με το αλκοόλ.

Οποιος θέλει να βρεί κάτι από αυτά πραγματικά (όπλο, ναρκωτικό, ποτό, πουτάνα) θα τα βρεί ανεξαρτητως αν επιτρέπονται ή όχι. Οποιος δεν ασχολείται θα τον αφήσουν αδιάφορο επισης ανεξαρτητως αν είναι νόμιμα ή όχι.

Δεν νομίζω πχ. το Αμστερνταμ να έχει ως ποσοστό επί του γενικού συνόλου περισσότερους χασικλήδες από ότι η Ελλάδα ή οι ΗΠΑ.

Επίσης δεν νομίζω να έχουν περισσότερους σκοτωμούς οι ΗΠΑ (ως καταγεγραμμένα περιστατικά και όχι ως ποσότητα νεκρών) από ότι η Ελλάδα από μπαλωθιές εδώ κι εκεί ή όπλα που "εκπυρσοκρότησαν" τυχαία.

Συμπέρασμα, ο Θεός να μας φυλάει από τους παλαβούς και τους άφρονες, να μη συναντηθούν οι δρόμοι μας, είτε επιτρέπονται τα όπλα είτε όχι.

Αλλά επειδή ως άνθρωποι θέλουμε να έχουμε το κοντρόλ τουλάχιστον για τους εαυτούς μας και τον περίγυρό μας και να μη βασιζόμαστε στη μεταφυσική και στην καλή ή κακή μας τύχη, θα προτιμούσα να επιτρέπονται όλα, να είναι όλα νόμιμα για όλους,
να παίζουμε όλοι επί ίσοις όροις,
και ας επαφίεται στον καθένα από μας να γίνει Λούκυ Λουκ για το καλό του,
παρά να εμπιστεύομαι τρίτους να το κάνουν ή να μην το κάνουν αυτό για μένα....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 22/12/2012 21:41:43

23/12/2012, 05:07:43
Κρίνοντας από την εμπειρία, δηλαδή την ανυπαρξία ή έλλειψη (διότι δεν το έχω ψάξει εξονυχιστικά) παρόμοιων περιστατικών μακελειού στα ελληνικά σχολεία από φονικούς πιστολέρο τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι σαφώς η περιορισμένη οπλοκατοχή μειώνει τη συχνότητα τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών.

Αντίθετα η ευκολία πρόσβασης του καθένα σε όπλα και η διευρυμένη οπλοκατοχή φέρνει τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις ΗΠΑ και σπανιότερα αλλού στον αναπτυγμένο κόσμο. Διαφωνώ με την οπλοκατοχή κάθε πολίτη και με το επιχείρημα της προσωπικής/οικιακής ασφάλειας. Το ότι κάποιος δεν είναι ψυχάκιας ή ανώμαλος δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφαλή ή "δίκαιη" χρήση του όπλου. Ακόμα και ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να βγει εκτός εαυτού και εν βρασμώ ψυχής εκεί που θα έριχνε γροθιά εντός κάποιου καυγά, να χρησιμοποιήσει το όπλο. Άλλος λόγος που διαφωνώ είναι ο πάντα υπαρκτός κίνδυνος να πέσει το όπλο από αμέλεια στα χέρια μικρών παιδιών με όλα τα πιθανά δυσάρεστα για μια οικογένεια. Στις ΗΠΑ απ' όσο γνωρίζω έχουν και μ' αυτό το θέμα πρόβλημα.

Ποιος γονιός θα ήθελε να ζει με το άγχος αν κλείδωσε το όπλο στο ντουλάπι πριν φύγει απ' το σπίτι ώστε να μην έχουν πρόσβαση σ' αυτό τα παιδιά του? Προφανώς κανένας...
Δεν αξίζει το ρίσκο λοιπόν επειδή υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να διαρρήξουν το σπίτι σου την ώρα που κοιμάσαι.

Κατ' εμέ λοιπόν η λύση είναι άλλη. Θα βοηθούσε ίσως μια καλύτερη φύλαξη ή αστυνόμευση περιοχών με άσχημο ιστορικό με ουσιαστικό έργο της αστυνομίας και όχι να γίνονται τυπικές περίπολοι για το θεαθήναι και μετά να ακολουθεί 2ώρο καφεδάκι με σάντουιτς και μπόλικο κωλοβάρεμα.

Ίσως να βοηθούσε η συνεννόηση μεταξύ των κατοίκων μιας γειτονιάς για πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας, απαρτιζόμενο από επαγγελματίες που θα χτένιζαν τις συνοικίες τις πιο δύσκολες ώρες και εποχές. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ σίγουρα θα βοηθούσε η φύλαξη των σχολικών εγκαταστάσεων από (ένοπλο) προσωπικό ασφαλείας αν και με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι χρειάζονται μαγνητικές πύλες και X-ray για να είναι απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια των σχολείων τους.

Δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζουμε με πιο ακραία σενάρια του τύπου "κι αν του τη βιδώσει και του σεκιουριτά και αρχίσει να πυροβολεί τα παιδάκια" αφού μιλάμε για εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα και δύσκολα σαν ενδεχόμενα. Ας ασχοληθούμε με αυτά που συμβαίνουν συχνότερα και αποτελούν υπαρκτό πρόβλημα για μια κοινωνία.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

RedArrowZΜέλος
23/12/2012, 07:21:16
quote:
PY8AGORAS έγραψε:
Κερρυ ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θέμα,
το οποίο κατά τη γνώμη μου ανήκει σε έναν μεγαλύτερο κύκλο που θα τον έλεγα Το μέτρο της εμπιστοσύνης του θεσμικού Συνόλου (ομάδας, κοινότητας, κράτους, κλπ) ως προς το έκαστο μεμονωμένο μέλος .

quote:
Agnostic έγραψε:
Κρίνοντας από την εμπειρία, δηλαδή την ανυπαρξία ή έλλειψη (διότι δεν το έχω ψάξει εξονυχιστικά) παρόμοιων περιστατικών μακελειού στα ελληνικά σχολεία από φονικούς πιστολέρο τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι σαφώς η περιορισμένη οπλοκατοχή μειώνει τη συχνότητα τέτοιων δυσάρεστων περιστατικών.

Πραγματικά είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα αυτό που άνοιξες Κέρρυ. Αφορά τη συζήτηση για την εμπιστοσύνη του συνόλου ως προς το κάθε μεμονωμένο μέλος, όπως έγραψε ο PY8AGORAS. Όντως στην Ελλάδα έχουμε ανυπαρξία ή έλλειψη παρόμοιων περιστατικών μακελειού, όπως έγραψε ο Agnostic, ωστόσο πιστεύω ότι οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί και διάφοροι σχετικά με τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων μας. Αν και σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο ότι η οπλοκατοχή είναι περιορισμένη στη χώρα μας, νομίζω ότι ανάμεσα στα διάφορα ελαττώματα που απαντώνται στους νέους μας δεν ανήκει η θανάσιμη βία. Σίγουρα δεν είμαστε γνωστοί για κάτι τέτοιο.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο είναι ότι η ζωή και η σωματική μας ακεραιότητα είναι αυστηρά δική μας υπόθεση και κανενός άλλου, οπότε πρέπει να έχουμε τα μέσα και την ελευθερία να προστατευόμαστε. Οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνει το κράτος/πολιτεία για την προστασία μας είναι ευπρόσδεκτα, αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να αμυνθούμε με όλα τα μέσα όταν η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κάτι άλλο που πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι ενέργειες των μεμονωμένων ατόμων να βλάπτουν το σύνολο ή άλλα μεμονωμένα άτομα, λόγω του βαθμού ελευθερίας που έχουν στο να ενεργούν.

Οπότε πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αμύνονται και να οπλοφορούν στον ιδιωτικό τους χώρο. Και γιατί όχι; Όταν κάποιος σου επιτεθεί είναι δικαίωμά σου να μπορείς να αμυνθείς με όλα τα μέσα εφόσον απειλείται η ζωή σου ή ακόμα και εάν κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα. Και εάν ο εισβολέας διαθέτει θανάσιμα όπλα ή είναι επικίνδυνος πρέπει να έχεις και εσύ τη δυνατότητα να είσαι θανάσιμος και επικίνδυνος.

Από την άλλη, εδώ στην Ελλάδα, βρίσκεις τον μπελά σου εάν σκοτώσεις ή τραυματίσεις κάποιον που κινήθηκε εναντίον σου βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή σου. Ίσως και ανθρωποκτονία=ισόβια επειδή έφαγες κάποιον που σου όρμησε με τσεκούρι. Μπορεί να σου κάνει μήνυση και ο ληστής αν τον τραυματίζεις. Η σωματική σου ακεραιότητα είναι υπόθεση της αστυνομίας, πρέπει να τους καλέσεις και να περιμένεις να σε σώσουν. Και οι αστυνόμοι με τη σειρά τους δεν γίνεται να επιτεθούν με τα ίδια μέσα (σφαίρες) εάν δεν δεχτούν πρώτα επίθεση από πυροβόλο όπλο. "Έλα έλα ρίξε μου για να μπορέσω να σου ρίξω και εγώ!"...

Edited by - RedArrowZ on 23/12/2012 07:23:14

23/12/2012, 08:21:26
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο θέμα.

quote:
Το βασικό θέμα είναι να μην υπάρχουν ψυχάκηδες και ανώμαλοι ή εν πασει περιπτώσει άνθρωποι που δεν υπολογίζουν τη ζωή των άλλων (και τη δική τους). Αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος.

Φίλε PY8AGORAS κατ'εμέ έπιασες ακριβώς την ουσία του προβλήματος. Δεν είναι τυχαία η αναφορά μου στα video-games στο τέλος του προλόγου μου. Εστιάζουν όλοι στην οπλοκατοχή και ΚΑΝΕΝΑΣ - ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στην βία με την οποία γαλουχούνται παδιά μέσα από το παιχνίδι.

Έχω δει την ταινία που αναφέρεται στην σφαγή στο Columbine (δείτε και αυτό για να φρεσκάρει η μνήμη : http://www.youtube.com/watch?/v=aLO9nqop5AE - http://www.oneman.gr/keimena/diabasma/article1492499.ece). Πριν την σφαγή, στην ταινία έδειχνε τον ένα από τους δύο δράστες να είναι με τις ώρες μπροστά από το monitor και να προπονείται με έναν εξομειωτή πολυβόλου παίζοντας κάποιο video game. Δεν λέω πως όσοι παίζουν Call of Duty ή Medal of Honor θα γίνουν κατα-συροήν δολοφόνοι, δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια στο γεγονώς πως ο φόνος παρουσιάζεται ως στόχος μέσα από το παιχνίδι... Δείτε πόσο αληθοφανή και ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ είναι αυτά τα video games... Η εικόνα για παράδειγμα που έχουν οι στρατιώτες μέσα από όργανα όταν βγαίνουν περίπολους την νύχτα ή όταν βαράνε από αέρως, είναι σαφώς πιο ψεύτικη σε σχέση με αυτή που έχουν συνηθήσει μέσα από τα video games...

quote:
Ποιος γονιός θα ήθελε να ζει με το άγχος αν κλείδωσε το όπλο στο ντουλάπι πριν φύγει απ' το σπίτι ώστε να μην έχουν πρόσβαση σ' αυτό τα παιδιά του? Προφανώς κανένας...
Δεν αξίζει το ρίσκο λοιπόν επειδή υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να διαρρήξουν το σπίτι σου την ώρα που κοιμάσαι.

Χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω φίλε Agnostic τέτοια θέση να πάρεις όταν θα γίνεις γονιός... Ζω αυτή την στιγμή με μεγαλύτερο άγχος του τι θα συμβεί όταν βρεθώ κάποια στιγμή αντιμέτωπος με αυτά τα κτήνη μέσα στο σπίτι μου. Γιατί 2 φορές που χτύπησε από λάθος ο συναγερμός, την πρώτη φορά έτρεχα με το σώβρακο στα δωμάτια των παιδιών (γιατί από εκεί φαινόταν το σήμα), ενώ την δεύτερη έτρεξα να ελέγξω με το κοντάρι της θαλασσο-ομπρέλας.... Και στις δύο περιπτώσεις θα πήγαινα άπατος με συνοπτίκές διαδικασίες. Γιατί πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των εισβολών είναι από ΕΝΟΠΛΟΥΣ. Και δεν αρκούνται στο να σε εκφοβίσουν, σε σπάνε και στο ξύλο πλέον και σύντομα θα έχω το επιπλέον άγχος οτι θα κακοποιήσουν σεξουαλικά και την κόρη μου (μιας και για την γυναίκα μου το έχω ήδη αυτό το άγχος). Έλα στην θέση μου λοιπόν και έλα να ξαναμιλήσουμε για πιθανότητες....

Από την άλλη το ατύχημα είναι και αυτός ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, αυτό σκέφτομαι μόνο και δεν έχω ήδη στην κατοχή μου όπλο.... Σηκώνει πολύ κουβέντα εδώ....

quote:
Κατ' εμέ λοιπόν η λύση είναι άλλη. Θα βοηθούσε ίσως μια καλύτερη φύλαξη ή αστυνόμευση περιοχών με άσχημο ιστορικό με ουσιαστικό έργο της αστυνομίας και όχι να γίνονται τυπικές περίπολοι για το θεαθήναι και μετά να ακολουθεί 2ώρο καφεδάκι με σάντουιτς και μπόλικο κωλοβάρεμα.

Το θέμα της ασφάλειας είναι δικαίωμα όλων. Γιατί καλύτερη αστυνόμευση στα αστικά κέντρα πχ και λιγότερη στα μεσόγεια ??? Συμφωνώ μαζί σου, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ για να γίνει όμως αυτό θα χρειαστούν πλέον μέτρα που θα οδηγήσουν σε καταστάσεις υπερβολικού ελέγχου και μετά θα τσακωνώμαστε για αστυνομικοκρατούμενες κοινωνίες (θυμηθείτε τις διαφωνίες για τις κάμερες...)

Edited by - KERRY KING on 23/12/2012 08:28:15

23/12/2012, 13:01:05
quote:

Η εμπειρία σου (μας) είναι σωστή για την Ελλάδα, αλλά το συμπέρασμα λάθος.

Στην Ελλάδα έχουμε λιγότερα ή και καθόλου μακελειά αυτού του τύπου επειδή γενικώς (τουλάχιστον μέχρι της "προ κρίσης" εποχής) έχουμε λιγοτερους 'ψυχάκηδες' και παρανοϊκούς (αυτού του τύπου) από ότι στο Αμέρικα. Είναι θέμα κουλτούρας κυρίως και ίσως παραδοσιακής οικογένειας-κοινότητας-κοινωνίας, ακόμα (και ανευ παρεξηγήσεως) και θρησκευτικού περιβάλλοντος. Στην Αμερική υπάρχουν ενα κάρο θρησκείες, παραθρησκείες αιρεσεις επί των αιρέσεων και ξαναμανααιρέσεις, και υπάρχουν άτομα που αυτοκτονούν για το τελος του κόσμου, ή ταμπουρώνονται σε καταφύγια για τον ίδιο λόγο.
Γενικά, υψηλότερη αλλοτρίωση, αποξένωση, εκμαυλισμός (στα κλασσικά "αμερικανάκια") και επίσης όταν κάποιος τη βλέπει 'Σωτήρας' ή 'Υπερήρωας' κλπ, οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις παρά το αν είναι νόμιμη ή όχι η οπλοκατοχή.

Το πλέον πρόσφατο -τηρουμένων των αναλογιών- περιστατικό που θυμάμαι για Ελλάδα ήταν αυτό του ψυχάκια Σεχίδη στη Θάσο πριν καμια 15αριά χρόνια (οπου βλέπεις ουδόλως έπαιξε ρόλο ο παράγων οπλοκατοχή, αλλού ήταν το πρόβλημα).

quote:
Το ότι κάποιος δεν είναι ψυχάκιας ή ανώμαλος δεν αποτελεί εγγύηση για την ασφαλή ή "δίκαιη" χρήση του όπλου.

Προφανώς.

quote:
Ακόμα και ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να βγει εκτός εαυτού και εν βρασμώ ψυχής εκεί που θα έριχνε γροθιά εντός κάποιου καυγά, να χρησιμοποιήσει το όπλο.

Α, γεια σου! Στα λόγια μου έρχεσαι. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλω και ο Αστυφύλαξ και ο Χωροφύλαξ να έχουν όπλο (σενάριο 2Α), διότι στο τσακ μπορείς να γίνεις από Ντερτιλής μέχρι Κορκονέας και ας είχες πρότερο έντιμο βίο.....

quote:
Άλλος λόγος που διαφωνώ είναι ο πάντα υπαρκτός κίνδυνος να πέσει το όπλο από αμέλεια στα χέρια μικρών παιδιών με όλα τα πιθανά δυσάρεστα για μια οικογένεια. Στις ΗΠΑ απ' όσο γνωρίζω έχουν και μ' αυτό το θέμα πρόβλημα.

Το άγχος του γονιού είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερο από το κάθε κακό συναπάντημα που μπορεί να έχει το παιδί είτε μέσα, είτε κυρίως έξω από το σπίτι, όπως σου είπε και ο Κερρυ. Στο κάτω κάτω η καλή και σωστή φύλαξη του όπλου είναι στην αποκλειστική ευθύνη του γονιού και μόνο αυτός θα είναι υπεύθυνος σε πρίπτωση που κάνει καμιά χοντρή (και τραγική) γκάφα.

quote:

Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση είναι πάντα το ζητούμενο, και σε αυτήν την κατευθυνση υποτίθεται ότι εργαζονται συνεχώς τα οργανωμένα και σοβαρά κράτη.
΄Ελα όμως που στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ τα πράγματα δεν είναι και πολύ κολακευτικά για το εργο και τις επιδόσεις της Αστυνομίας. Και αυτό πονάει τον κόσμο.
Εννοείται ότι με μια ΑΜΕΣΗ, ΣΟΒΑΡΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Αστυνομία
κανείς δεν θα ζητούσε/χρειαζόταν καραμπίνες και όπλα.
Όταν όμως αποθρασύνονται οι επίδοξοι ληστές και καθε καρυδιάς καρύδι που κυκλοφορεί έξω ελεύθερο από νονούς και μπράβους μέχρι παρανοϊκούς και αδιστακτους κακοποιούς, τότε τι γίνεται?

Υπόψιν ότι και στο Εγκλημα, όπως και στην Οικονομία, και γενικά σε ό,τι έχει να κανει με τον ανθρωπο, η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Θυμάστε κάποτε που είχε γίνει "της μόδας" πχ. Αλβανοί να κάνουν ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΠΕΙΡΑΤΕΙΕΣ? Είδαν ότι είναι σχετικά ευκολο, και πιθανόν να τη γλιτώσεις "με τρόπο"...και ...δώσ'του.

Το ίδιο είναι και τώρα. Σου λέει ο Χ κακοποιός , εδώ η χώρα έχει γίνει ένα μπ@@ρδέλο, μπάτε σκύλοι αλέστε, ό,τι γουστάρεις κάνεις, δεν σε πιάνουν, κι αμα σε πιάσουν αργούν οι δίκες, κι αμα δικαστείς μπορεί να τις σκαπουλάρεις κιολας από τις φυλακές....χαιρε΄τα μου τον πλατανο. Δεν την κανω εκείνη τη ρημαδα τη ληστεία? Τι εχω να χασω... Α, κι αμα δω και καμια γυναίκα στο σπίτι και περισσεύει χρόνος δεν της ρίχνω και ένα "ενθύμιο"? Τι έγινε?
Αν όμως αρχίζανε και "σφίγγανε οι κώλοι" τόσο από αστυνομία, όσο και από πολίτες (τυπου συνοικιακή "εθνοφυλακή") και μετά από κανα δυο περιστατικά μαζευανε τον κάθε 'επιδοξο' κλεφτη ή εγκληματία στην κάσα με κάμποσα βόλια φυτεμένα, τότε να δείς το λίμιτ ντάουν που θα έκανε το 90% των υπολοίπων δυνητικών προσπαθειών εν τη γενέσει τους!

quote:
Δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζουμε με πιο ακραία σενάρια του τύπου "κι αν του τη βιδώσει και του σεκιουριτά και αρχίσει να πυροβολεί τα παιδάκια" αφού μιλάμε για εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα και δύσκολα σαν ενδεχόμενα. Ας ασχοληθούμε με αυτά που συμβαίνουν συχνότερα και αποτελούν υπαρκτό πρόβλημα για μια κοινωνία.

Οχι, χρειάζεται να μιλάμε ακριβώς για αυτά, διότι όπως σου είπα το πρόβλημα είναι σε αυτούς και απ'αυτούς που τους την "εχει βιδώσει".

Πόσα περιστατικά γίνονται (τυπου μακελειού σε σχολεία, σινεμά, κλπ) το χρόνο στις ΗΠΑ? 3 ? 4? 5? Περίπου τόσα.
Ποιος τα κάνει ?
Κάτι βλαμμένα κωλόπαιδα τύπου Λανζα σε γενικές γραμμές.

Στατιστικά και πιθανοτικά το ποσοστό είναι ελάχιστο
(αν σκεφτείς οτι οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό καμια 300αριά μύρια, και κυκλοφορούν άλλα τόσα όπλα ελεύθερα εκεί.)

Αν γινόταν τέτοια μακελειά ας πούμε 15-20 κάθε χρόνο, και είχαμε εκατόμβες νεκρών, θα το συζητούσαμε σε άλλη βάση.
Με τη δεδομένη κατάσταση όμως είναι απλώς μια "παραπλευρη" απώλεια και σχετικά 'μεμονωμένο' περιστατικό.

Στην Ελλάδα έχουμε 2000- 3000 νεκρούς από τροχαία κάθε χρόνο, πολλά εκ των οποίων παιδιά. Βαρύτερος ο φόρος αίματος από όλα τα σχολεία που μακελεύτηκαν στην Αμερική από παρανοϊκούς τα τελευταία χρόνια.

Να απαγορεύσουμε και τα αυτοκίνητα τότε?

Και ξαναλέω, η οπλοκατοχή δεν είναι το πρόβλημα.

Ο ψυχάκιας (1) και ο θρασύτατος κακόβουλος (2) είναι το πρόβλημα.

Και αν για τον πρώτο η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια και είναι λίγο 'ρουλέτα' η ζωή αν θα τον βρεις μπροστά σου και τι θα κάνει,
για την πλειονότητα των δευτερων (που εν γένει είναι 'νορμάλ' στο μυαλό) το θέμα ταχτοποιείται σχετικά εύκολα, όπως αναλύσαμε, είτε με γενικευμένη οπλοκατοχή, είτε με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΟΒΑΡΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΣΥΓΧΡΟΝΗ αστυνόμευση.

.
.
.

23/12/2012, 19:31:16
Πάντα επίκαιρο το θέμα, απο αποικήσεως της Αμερικάνικης ηπείρου απο τους Καουμπόηδες...
Οι οποίοι ποτε δεν αισθάνθηκαν "δική τους" εκείνη τη Γη ,
και πάντα κουβαλούν το φόβο, τόσο των αυτοχθόνων ιθαγενών (τότε)
όσο και των "αδερφών" τους (σήμερα)

Ιδιαίτερα επίκαιρο βέβαια μετά από (ακόμα μια) απο τις χαρακτηριστικές "εκκαθαρίσεις" σε σχολεία της Αμερικής.
Την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, προσωπικά τον εκλαμβάνω
Α) ως "μόδα"
Β) ως τον κατάλληλο χώρο για πολλά πολλά ανυπεράσπιστα θύματα *
*(κι ας γράφτηκε παραπάνω ότι ένας "σαλεμένος" μπορεί να βρεθεί παντού,
ναι μπορεί ! να του "σαλέψει" κάποιου να βγει έξω, κι όποιον πάρει ο Χάρος...
έλα όμως που "έξω" μπορεί να μην προλάβει να κάνει και πολλά πράγματα...)

Εν πολλοίς, ταυτίζονται οι απόψεις μου με αυτές του PY8AGORA
Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, είναι κάτι που διάβασα σε κάποια εφημερίδα (αφιέρωμα στο τραγικό περιστατικό)
Έγραφε ότι στην Αμερική υπάρχουν πάνω 290.000.000 (!) όπλα σε χέρια πολιτών !
και μιλάμε για την Αμερική των 320+ εκατομμυρίων κατοίκων
δηλαδή 88% του πληθυσμού , οπλοφορεί !
Σημ. Εξ ου και η απίστευτη δύναμη και επιρροή της NRA (National Rifle Association)

Tο άνω είναι παραπάνω απο απογοητευτικό
στο να ελπίζουμε οτι κάποτε θα σταματήσει η νόμιμη οπλοκατοχή στην Αμερική .
Τώρα για τον υπόλοιπο κόσμο (και εντός τον τοίχων) τα οπλα δεν πρόκειται ούτε να απαγορευτούν ,
ούτε να εκλείψουν απο τα χέρια κακοποιών ή "σαλεμένων"
αν ήταν το θέμα μόνο ενός "νόμου" ,
τότε θα έπρεπε να είχε ήδη την ίδια επιτυχία και ο νόμος που έχουν όλα τα Κράτη για την "απαγόρευση" των δολοφονιών...
Πολύ απλά , αυτός που θέλει να το κάνει, θα το κάνει και ας είναι και με "πέτρες" .

Απο την στιγμή που η εγκληματικότητα είναι ποιοτικά αναβαθμισμένη και τώρα πια, εισβάλουν με ΑΚ47 ακόμα και σε σπίτια ,
κάτι που το έκαναν παλιά σε κατοικίες μόνο ναρκομανείς ή απλοί μπουκαδόροι με μόνο "όπλο" άντε κανέναν λοστό για να παραβιάσουν καμιά πόρτα , άντε κάποιοι πιο σύγχρονοι έφεραν και τα περιβόητα σπρέι "ύπνου" ...

Όπως επισήμαναν οι συνομιλητές, ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο
και πως πας σε έναν πόλεμο ?
πάντως οχι με σφεντόνα ....

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
25/12/2012, 06:49:06
quote:
KERRY KING

Χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω φίλε Agnostic τέτοια θέση να πάρεις όταν θα γίνεις γονιός... Ζω αυτή την στιγμή με μεγαλύτερο άγχος του τι θα συμβεί όταν βρεθώ κάποια στιγμή αντιμέτωπος με αυτά τα κτήνη μέσα στο σπίτι μου. Γιατί 2 φορές που χτύπησε από λάθος ο συναγερμός, την πρώτη φορά έτρεχα με το σώβρακο στα δωμάτια των παιδιών (γιατί από εκεί φαινόταν το σήμα), ενώ την δεύτερη έτρεξα να ελέγξω με το κοντάρι της θαλασσο-ομπρέλας.... Και στις δύο περιπτώσεις θα πήγαινα άπατος με συνοπτίκές διαδικασίες. Γιατί πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των εισβολών είναι από ΕΝΟΠΛΟΥΣ. Και δεν αρκούνται στο να σε εκφοβίσουν, σε σπάνε και στο ξύλο πλέον και σύντομα θα έχω το επιπλέον άγχος οτι θα κακοποιήσουν σεξουαλικά και την κόρη μου (μιας και για την γυναίκα μου το έχω ήδη αυτό το άγχος). Έλα στην θέση μου λοιπόν και έλα να ξαναμιλήσουμε για πιθανότητες....

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό το σενάριο με το τετ-α-τετ είναι το λιγότερο πιθανό να σου συμβεί. Ακόμα και για τους αδίστακτους ληστές είναι προτιμότερο να εισβάλλουν σ' ένα σπίτι όταν οι κάτοικοι θα απουσιάζουν όπως σε περιόδους διακοπών που πολύς κόσμος λείπει και οι διαρρήκτες οργιάζουν. Για διάφορους λόγους το πιστεύω αυτό. Κατ'αρχήν είναι ευκολότερο να γίνει η δουλειά χωρίς να στραβώσει κάτι(π.χ. να τους αντιληφθεί ένας γείτονας από διπλανό ή κοντινό διαμέρισμα και να καλέσει το 100).

Επίσης πιστεύω ότι και οι ίδιοι (στη συντριπτική πλειοψηφία) το τελευταίο που θέλουν είναι να εμπλακούν σε σύγκρουση με τον ένοικο ακόμα κι αν υπερτερούν οπλικώς. Διότι σε περίπτωση που πιαστούν θα βαρύνονται εκτός από τη διάρρηξη και με το έγκλημα του φόνου που θα τους στείλει ισόβια.

Τώρα θεωρώ μη αποτελεσματική την κατοχή όπλου από τον ένοικο/κάτοικο για τους εξής λόγους:

- Ακόμα κι αν το κατέχεις, οι επίδοξοι ληστές θα φροντίσουν να εισέλθουν μια ώρα που θα είσαι απροετοίμαστος όπως η ώρα του ύπνου. Πιο πιθανό είναι λοιπόν να σε πιάσουν "στον ύπνο" (έστω και με τη μεταφορική έννοια) και να στην ανάψουν πριν προλάβεις να πάρεις το όπλο το οποίο για λόγους ασφαλείας (τα παιδιά βλέπεις) δεν θα το έχεις κάτω από το μαξιλάρι (εάν συμβεί και αυτό τότε μιλάμε για υστερία που ξεφεύγει από τα νορμάλ όρια) αλλά καλά κλειδωμένο σε κάποιο ντουλάπι ή χρηματοκιβώτιο.

- Οι οπλισμένοι ληστές μάλλον θα είναι περισσότεροι από σένα που μόνος σου θα προσπαθείς να τα βάλεις με 2-3 πιο έμπειρους (φυσιολογικά) πιστολέρο. Πιθανοτικά αν το δούμε είσαι το αουτσάιντερ του αγώνα. Άρα μήπως δεν αξίζει τον κόπο η όλη φάση?(εκτός αν είσαι ο Τζον Γουέην ρε παιδί μου)

- Στην περίπτωση που καταφέρεις να σκοτώσεις τους δράστες θα ξεκινήσει ένας ατελείωτος νομικός και ψυχοφθόρος γολγοθάς για εσένα. Άντε να αποδείξεις ότι προστάτευσες την οικογένειά σου και την περιουσία σου. Δεν είμαι ειδικός αλλά δε νομίζω ότι ξεμπερδεύεις εύκολα έχοντας διαπράξει φόνο ακόμα και ισχυριζόμενος αυτοάμυνα. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά περιπτώσεις όπως η παρακάτω δεν είναι ενθαρρυντικές.

Στη φυλακή μέχρι τα 88 του γιατί σκότωσε τον κλέφτη

Πιστεύω λοιπόν ότι η οπλοκατοχή πολιτών δεν είναι πρακτική παρά το φαινομενικό πλεονέκτημα που δίνει στον κάτοχο. Ας καταλάβουμε ότι δεν κρύβουμε από έναν Ράμπο μέσα μας και ούτε οι συνθήκες είναι ιδανικές για κατοχή όλπου. Μάλλον ψευδαίσθηση ασφάλειας προσφέρει η οπλοκατοχή και όχι πραγματική ασφάλεια.

................................................................

quote:
PY8AGORAS

Α, γεια σου! Στα λόγια μου έρχεσαι. Για τον ίδιο λόγο δεν θέλω και ο Αστυφύλαξ και ο Χωροφύλαξ να έχουν όπλο (σενάριο 2Α), διότι στο τσακ μπορείς να γίνεις από Ντερτιλής μέχρι Κορκονέας και ας είχες πρότερο έντιμο βίο.....

Ας είμαστε ρεαλιστές όμως. Δεν γίνεται αλλιώς.
Η δουλειά της αστυνομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντιμετώπιση εγκληματιών που συχνά φέρουν όπλα και αν οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό δεν μπορούν να τους σταματήσουν.

quote:
PY8AGORAS

Στην Ελλάδα έχουμε 2000- 3000 νεκρούς από τροχαία κάθε χρόνο, πολλά εκ των οποίων παιδιά. Βαρύτερος ο φόρος αίματος από όλα τα σχολεία που μακελεύτηκαν στην Αμερική από παρανοϊκούς τα τελευταία χρόνια.

Να απαγορεύσουμε και τα αυτοκίνητα τότε?

Δεν θεωρώ χρήσιμη ούτε ρεαλιστική τη σύγκριση. Το ένα αντικείμενο είναι απαραίτητο για τις μεταφορές-μετακινήσεις και αυτή τη λειτουργία εξυπηρετεί(επομένως δεν μπορεί να "απαγορευτεί") ενώ το άλλο φτιάχνεται και χρησιμοποιείται για να τραυματίζει ή να σκοτώνει.

Και δεδομένου ότι αναζητάμε μια λύση που θα αποτρέψει τα φονικά στα σχολεία, μόνο ο περιορισμός της οπλοκατοχής σε συνδυασμό με αποτελσματική φύλαξη/αστυνόμευσή τους φαντάζει ρεαλιστικη λύση αφού τον "ψυχάκια" δεν μπορούμε να τον προβλέψουμε ή να τον εντοπίσουμε έγκαιρα. Καλή η θεωρητικολογία για τον ρόλο της ψυχολογίας στο έγκλημα αλλά όταν περνάμε στο πρακτικό επίπεδο της εύρεσης λύσεων πρέπει να ψάχνουμε ρεαλιστικές και εύκολα πραγματοποιήσιμες λύσεις. Στερώντας το φονικό αντικείμενο από μεγάλο μέρος του πληθσυμού μειώνεις την πιθανότητα μακελειού.

quote:
PY8AGORAS

Και αν για τον πρώτο η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια και είναι λίγο 'ρουλέτα' η ζωή αν θα τον βρεις μπροστά σου και τι θα κάνει,
για την πλειονότητα των δευτερων (που εν γένει είναι 'νορμάλ' στο μυαλό) το θέμα ταχτοποιείται σχετικά εύκολα, όπως αναλύσαμε, είτε με γενικευμένη οπλοκατοχή, είτε με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΟΒΑΡΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΣΥΓΧΡΟΝΗ αστυνόμευση.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το θέμα της γενικευμένης οπλοκατοχής πρέπει να το αντιμετωπίζουμε πιο αυστηρά και όχι να εκλαμβάνουμε το όπλο ως κάτι απλό, που μπορεί να κουβαλάει στην καθημερινότητά του ο καθένας. Ας μην το αποδεχόμαστε τόσο εύκολα και αβασάνιστα, δεν είναι κινητό ή σουβλάκι το όπλο.

Μπορούν να προκύψουν κι άλλα προβλήματα όπως ατυχείς και συχνά θανατηφόρες εκπυρσοκροτήσεις, πειρασμός να το χρησιμοποιήσουμε για παράνομες πράξεις εάν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση (όπως οικονομική) και γενικά πολύ φοβάμαι ότι μια γενικευμένη οπλοκατοχή μπορεί ευκολα να μεταμορφώσει μια πολιτισμένη κοινωνία σε ζούγκλα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 25/12/2012 06:54:43

25/12/2012, 09:36:55
quote:
Όπως επισήμαναν οι συνομιλητές, ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο
και πως πας σε έναν πόλεμο ?
πάντως οχι με σφεντόνα ....

Επεκτείνοντας αυτή τη σκέψη θέλω να επισημάνω κάποιες παραμέτρους για να αποφύγουμε τις γενικεύσεις.

Ο πόλεμος δεν είναι "ένα πράγμα". Υπάρχει ο τακτικός-οργανωμένος πόλεμος, υπάρχει το αντάρτικο, υπάρχουν οι αψιμαχίες, το πλιάτσικο και τα παράπλευρα...

Το πρώτο είδος αντιμετωπίζεται μόνο σε επίπεδο κράτους (οργανωμένος στρατός -αστυνομία), τόσο για εξωτερικούς εχθρούς, όσο και για οργανωμένη σύγχρονη τρομοκρατία.

Στα δευτερεύοντα όμως -και μόνον για αυτά- έχει νόημα η πολιτική (όλων των πολιτών δηλαδή) οπλοκατοχή.

Αν θέλαμε να το ποσοτικοποιήσουμε (για την Ελλάδα), θα λέγαμε ότι το 80-90% των περιπτώσεων διαρρήξεων,κλοπών, απειλών σωματικής βλάβης ή περιουσίας, αφορά το λεγόμενο μικροέγκλημα. (κατηγορία 1)

Ενα υπόλοιπο 10-15% αφορά "χοντρές" περιπτώσεις και περιστατικά που εντάσσονται γενικότερα σε αυτό που λένε "τρομοκρατία" και σε ξεκαθαρίσματα κυκλωμάτων, νονών, κλπ, αλλά όπου εκεί γενικά παίζουν σε "άλλο ταμπλώ" και δεν αφορά τον μέσο πολίτη (εκτός και αν βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή). (κατηγορία 2)

Τέλος, ας βάλουμε και τον παρανοϊκό και τον κάθε ψυχάκια σαν μία κατηγορία από μόνο του, γιατί αυτός είναι τελείως 'αλλού' και είναι ικανός για τα πάντα (Μέγιστος βαθμός "Απροβλεψιμότητας" - κατηγορία 3)
Αυτές οι περιπτώσεις όμως για Ελλάδα, όπως είπαμε δεν είναι ούτε 1 τοις χιλίοις. Σε κάτι Αμερικές, Βέλγια, Ολλανδίες, Νορβηγίες, Κίνες,κλπ, ίσως θα πρέπει να τους απασχολήσει περισσότερο γιατί ΄λασκάρουν οι βίδες' στους πολίτες τους.

Ο κόσμος που ζητάει και θέλει και συμφωνεί γενικά με την οπλοκατοχή (Κέρρυ, Αιθεροβάμων, εγώ, και τουλάχιστον οι μισοί Ελληνες...) αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στην πρόληψη-αντιμετώπιση των δυνητικών περιπτώσεων της κατηγορίας 1.
Δηλαδή στο κάθε τυχάρπαστο ΑΠΟΘΡΑΣΥΜΕΝΟ τσογλανάκι ή κωλοπαιδαράκι Αλβανό, Ελληνα, Πακιστανό ή ό,τι να'ναι, που εκμεταλευόμενο τις τρύπες του συστήματος και τη χαλαρότητα νόμων, αστυνομευσης, δικαιοσύνης (αργες δίκες, μικρές ποινές, πρακτικά ατιμωρησία) κάνει ντου και πλιάτσικο όπου βρει.
Την ψυχολογία αυτού δεν είναι δύσκολο να την καταλάβουμε, γιατί κατά βάση είναι ένας τομαριστής και θρασύδειλος. Πάει να κάνει μια "καλή μπάζα" όσο και όταν θεωρεί ότι αυτό είναι "ασφαλές" για αυτόν (ελαχιστοποίηση των δικών του προσωπικών κινδύνων: τραυματισμού, θανατου, συλληψης, φυλάκισης,κλπ).

Γι'αυτό, σωστά λες

quote:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό το σενάριο με το τετ-α-τετ είναι το λιγότερο πιθανό να σου συμβεί. Ακόμα και για τους αδίστακτους ληστές είναι προτιμότερο να εισβάλλουν σ' ένα σπίτι όταν οι κάτοικοι θα απουσιάζουν όπως σε περιόδους διακοπών που πολύς κόσμος λείπει και οι διαρρήκτες οργιάζουν. Για διάφορους λόγους το πιστεύω αυτό. Κατ'αρχήν είναι ευκολότερο να γίνει η δουλειά χωρίς να στραβώσει κάτι(π.χ. να τους αντιληφθεί ένας γείτονας από διπλανό ή κοντινό διαμέρισμα και να καλέσει το 100).

Επίσης συμφωνώ απόλυτα στο παρακάτω:

quote:
Επίσης πιστεύω ότι και οι ίδιοι (στη συντριπτική πλειοψηφία) το τελευταίο που θέλουν είναι να εμπλακούν σε σύγκρουση με τον ένοικο ακόμα κι αν υπερτερούν οπλικώς. Διότι σε περίπτωση που πιαστούν θα βαρύνονται εκτός από τη διάρρηξη και με το έγκλημα του φόνου που θα τους στείλει ισόβια.

To "συντριπτική πλειοψηφία" που ανέφερες, απλώς εγώ το είπα "κατηγορία 1".
Σε αυτούς αναφερόμαστε και με αυτούς ασχολούμαστε γιατί από αυτούς υποφέρει ο μέσος Ελληνας και πιθανότατα με τέτοιους θα αναμετρηθεί αν του (κακο)τύχει.
Όχι με φαρμακοχέρηδες Κουφοντίνες, Παλαιοκώστηδες, και Ρωσική μαφία (που έχουν άλλους στόχους εν γένει) ούτε με 'καμικάζι' διαφόρων λόγων και αιτιών, που είναι ούτως ή άλλως σπανιότατοι στην Ελλάδα.

Για αυτήν λοιπόν την πλειοψηφία τί ισχύει?

Ότι είναι άρτια εκπαιδευμένοι και οργανωμένοι?
Σιγά μην κάνουν και κάθε μέρα προπόνηση στο πεδίο βολής. Ένα μπουλούκ-ασκέρ είναι οι περισσότεροι, που απλώς βρήκαν στη 'μαύρη' ένα όπλο (το οποίο το κράτος δεν αφήνει εσένα και εμένα να εχουμε νόμιμα).

Θυμάσαι το περιστατικό τις προάλλες, εκεί κάπου στα Μεσόγεια, Παιανία Κορωπί, που ένα παληκάρι την άναψε σε έναν Αλβανό που πέρναγε από το ένα σπίτι στο άλλο λες κι έκανε περιοδεία για έρανο, και είχε απειλήσει και τη μάνα του παιδιού?
Τί ήταν αυτός, κανένας Ράμπο?
Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε, οι οποίες πραγματικά θα εκμηδενιστούν αν ισχύσει η γενικευμένη και νόμιμη οπλοκατοχή. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις τύπου Ρέντη με τα Καλασνικωφ και τους νεκρούς της ΔΙΑΣ, όπου εκεί είναι άλλο σκηνικό, κανονική μάχη πολέμου. Εκεί ναι, θα πάνε οι ειδικοί, όχι εγώ κι εσύ.

Το μέσο λοιπόν κλεφτρόνι και ευκαιριακός μικροαπατεωνίσκος, το οποίο υπολογίζει τη ζωή του και τον κώλο του πάρα πολύ, δεν θα ρίσκαρε να φαει το κεφάλι του αν ήξερε ότι όποια πόρτα κι αν πάει να ανοίξει, πιθανόν να φύγει σουρωτήρι μετά.

quote:
- Ακόμα κι αν το κατέχεις, οι επίδοξοι ληστές θα φροντίσουν να εισέλθουν μια ώρα που θα είσαι απροετοίμαστος όπως η ώρα του ύπνου. Πιο πιθανό είναι λοιπόν να σε πιάσουν "στον ύπνο" (έστω και με τη μεταφορική έννοια) και να στην ανάψουν πριν προλάβεις να πάρεις το όπλο το οποίο για λόγους ασφαλείας (τα παιδιά βλέπεις) δεν θα το έχεις κάτω από το μαξιλάρι (εάν συμβεί και αυτό τότε μιλάμε για υστερία που ξεφεύγει από τα νορμάλ όρια) αλλά καλά κλειδωμένο σε κάποιο ντουλάπι ή χρηματοκιβώτιο.

Το πλεονέκτημα αιφνιδιασμού προφανώς το έχουν οι επίδοξοι ληστές (επιτιθέμενοι), αλλά ο ένοικος έχει το πλεονέκτημα της καλής γνώσης του χώρου, και με μια στοιχειώδη ψυχολογική και ουσιατική προετοιμασία (plan A ή Β) μπορεί τουλάχιστον να έχει πάρει τα μέτρα του (δεν λέμε να το κάνει βέβαια το σπίτι όπως στο Home Alone) διά παν ενδεχόμενον.

quote:
Οι οπλισμένοι ληστές μάλλον θα είναι περισσότεροι από σένα που μόνος σου θα προσπαθείς να τα βάλεις με 2-3 πιο έμπειρους (φυσιολογικά) πιστολέρο. Πιθανοτικά αν το δούμε είσαι το αουτσάιντερ του αγώνα. Άρα μήπως δεν αξίζει τον κόπο η όλη φάση?(εκτός αν είσαι ο Τζον Γουέην ρε παιδί μου)

Το δέχομαι και αυτό, αλλά με το συνυπολογισμό των δεδομένων που ανέλυσα προηγουμένως, ότι θα φοβάται ο Γιαννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη (λόγω ψυχολογίας, πλεονεκτήματος άμυνας,κλπ). Γιατί προς το παρόν μόνο ο Γιάννης φοβάται το θεριό με την υφιστάμενη κατάσταση.

quote:
Στην περίπτωση που καταφέρεις να σκοτώσεις τους δράστες θα ξεκινήσει ένας ατελείωτος νομικός και ψυχοφθόρος γολγοθάς για εσένα. Άντε να αποδείξεις ότι προστάτευσες την οικογένειά σου και την περιουσία σου. Δεν είμαι ειδικός αλλά δε νομίζω ότι ξεμπερδεύεις εύκολα έχοντας διαπράξει φόνο ακόμα και ισχυριζόμενος αυτοάμυνα. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά περιπτώσεις όπως η παρακάτω δεν είναι ενθαρρυντικές.

Στη φυλακή μέχρι τα 88 του γιατί σκότωσε τον κλέφτη

Υποτίθεται ότι αν επιτραπεί η οπλοκατοχή/οπλοχρησία, θα συνοδευτεί από ένα κατάλληλο και ίσως πιο "ευέλικτο" νομικό υπόβαθρο.
Σαφείς και συγκεκριμένοι όροι/προϋποθέσεις για χρήση/επιδειξη όπλου, σαφή και συγκεκριμένα μέτρα και ποινές κατά-χρησης ή παρά-χρησης.
Μην κάνουμε μόνο μια υπόθεση, αλλάζοντας μόνο μια παράμετρο (πχ. ναι ή όχι στην οπλοκατοχή) και αφήνουμε όλο το άλλο πλαίσιο ίδιο με το σημερινό. Έτσι δεν κάνουμε τίποτα φυσικά και θα είναι παράλογο.

quote:
Ας είμαστε ρεαλιστές όμως. Δεν γίνεται αλλιώς.
Η δουλειά της αστυνομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντιμετώπιση εγκληματιών που συχνά φέρουν όπλα και αν οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό δεν μπορούν να τους σταματήσουν.

Η αστυνομία θέλω να δείχνει την ικανότητα και τη μαγκιά της στο οργανωμένο έγκλημα, στις μαφίες και στα πραγματικά σοβαρά περιστατικά, για τα οποία χρειάζεται και εκπαίδευση και υπεροπλία.
Στο μικροσυνοικιακό έγκλημα και στις διαδηλώσεις/πορείες ούτε μπορεί ούτε και ίσως θέλει να είναι αποτελεσματική.

quote:
Στερώντας το φονικό αντικείμενο από μεγάλο μέρος του πληθσυμού μειώνεις την πιθανότητα μακελειού.

Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί μόνο αν είχαμε κάποια στατιστικά και για τις 2 εκδοχές (αλλά για την ίδια χώρα).

Πχ. (Υποθτεικά) ΗΠΑ περίπτωση 1: Για 10 χρόνια απαγορεύονται τα όπλα, Αριθμός μαζικών μακελειών σε σχολεία, mall, cinema, etc = Χ

ΗΠΑ περίπτωση 2: Για άλλα 10 χρόνια επιτρέπονται όλα τα όπλα σε όλους, Αριθμός μαζικών μακελειών σε σχολεία, mall, cinema, etc = Ψ.

Εγώ ισχυρίζομαι ότι το Χ και το Ψ δεν θα διαφέρουν σημαντικά. Εσύ θεωρείς ότι το Χ θα είναι πολύ μικρότερο του Ψ.

Δεν υπάρχει όμως τέτοιο στατιστικό όσον αφορά την οπλοκατοχή/οπλοχρησία γιατί οι ΗΠΑ ανέκαθεν είχαν νομιμη και επιτρεπτή την οπλοκατοχή.

Από άλλα παραπλήσια "ΠΡΙΝ/ ΜΕΤΑ" (την απαγόρευση ή τη νομιμότητα) όμως (πχ. σε αλκοόλ, ναρκωτικά,
βάλε πχ. Χ τους αλκοολικούς στις ΗΠΑ κατά την ποτοαπαγόρευση και Ψ μετά, ή Χ τους χασικλήδες της Ολλανδίας πριν τη νομιμοποίηση και Ψ μετά)
έχει αποδειχτεί ότι στατιστικά δεν αλλάζει το ποσοστό των 'εκτρεπομένων' περιπτώσεων και εξαρτάται περισσότερο από άλλους παράγοντες παρά από την απαγόρευση ή ελευθερία σε συγκεκριμένα είδη.

Αναγνωρίζω όμως ότι κατά τη μετάβαση από μια κατάσταση "0" σε μια κατάσταση "1" (απαγόρευση ---> πλήρης απελευθερωση/νομιμότητα)
όλα τα φυσικά και κοινωνικά συστήματα εμφανίζουν μια step-response
(πρβλ. το τρίτο σχήμα http://en.wikipedia.org/wiki/File:Overshoot_control.PNG)
δηλαδή το 'μεταβατικό στάδιο' μεχρι να αφομοιώσουν και να ισορροπήσουν στη νέα κατάσταση.΄

Τότε ναι, μπορεί να γίνουν στατιστικά περισσότερες εκτροπές 'από υπερβάλλοντα ζήλο', ανωριμότητα, και απροσαρμοστικότητα στην νέα κατάσταση, και αυτό είναι ίσως ο μεγαλύτερος φόβος των κυβερνησεων και των κρατών, παρά η μακροπρόθεσμη ισορροπία (που θα έρθει έτσι κι αλλιώς)

.
.
.

26/12/2012, 18:11:50
Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες συνομωσίας,το όλο σκηνικό ήταν στημένο εξ αρχής,με απώτερο σκοπό να "αναγκάσουν" τους ανθρώπους να παραδώσουν τα όπλα τους έτσι ώστε να είναι ανήμποροι μπροστά στις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας σε περίπτωση προσπάθειας εξέγερσης εναντίον του συστήματος.

Το παιδί αυτό,ο δολοφόνος όπως τον αποκαλούν,όταν πυροβολούσε τα παιδάκια ήταν σαν να ήταν σε άλλο κόσμο και δεν καταλάβαινε τίποτα απο όσα του φώναζαν. Προφανώς ήταν τηλεκατευθυνόμενος μέσω πανίσχυρων τεχνολογιών που διαθέτουν οργανώσεις όπως η cia.

http://afipnisoy.blogspot.gr/2012/12/san-francisco.html

O david icke και άλλοι ερευνητές ονομάζουν το συγκεκριμμένο κόλπο problem reaction solution.Μόνοι τους δημιουργούν το πρόβλημα για να δούν την αντίδραση του κόσμου και μετά προτείνουν αυτοί μια σειρά απο "λύσεις" που τους συμφέρουν και που στην ουσία αυτές οι "λύσεις" του προβλήματος ήταν ο αρχικός σκοπός.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία,δεν μπορεί ένας εικοσάχρονος ντροπαλός και έξυπνος όπως υποστηρίζουν,ξαφνικά να πάρει ένα όπλο(και όχι όποιο όπλο να ναι) και να αρχίσει να πυροβολεί μαθητές δημοτικού! Είναι κάτι πέρα απο τα όρια μιας αρρωστημένης φαντασίας και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ταιριάζει λογικά.

Edited by - alex22 on 26/12/2012 18:15:28

Edited by - alex22 on 26/12/2012 18:16:51

27/12/2012, 12:24:30
quote:
Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες συνομωσίας,το όλο σκηνικό ήταν στημένο εξ αρχής,με απώτερο σκοπό να "αναγκάσουν" τους ανθρώπους να παραδώσουν τα όπλα τους έτσι ώστε να είναι ανήμποροι μπροστά στις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας σε περίπτωση προσπάθειας εξέγερσης εναντίον του συστήματος.

Θα μπορούσε να ισχύει και κάτι τέτοιο. Είναι ένα ενδεχόμενο, και πιθανό σενάριο, στο πνεύμα που έθιξε και υπονόησε ο Νικόμαχος κάπου:

quote:
RedArrowZ
Φαντάζομαι άν πούμε σε κανέναν,ότι τα παιδάκια που δολοφονήθηκαν στο Κονέκτικατ,ήταν μέρος μιας θυσίας που δεν ολοκληρώθηκε ακόμη,θα μας πάρουν με τις πέτρες!!!
Ηδη αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή μια άλλη ομοια περίπτωση σε άλλο σχολείο μια μέρα μετά το Sundy Hook,χάρη στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας.
Πάντως τόση τρέλα με απίθανους τύπους,όλους "διαταραγμένους" με ίδια κατάληξη (αυτοκτονία),μετα απο μαζικούς φόνους,δεν μπορεί να είναι τυχαία.
Θέλεις δεν θέλεις,αν δεν είναι κανείς υποψιασμένος,είναι απλά...μακάριος!

Γεννά ερωτήματα όντως το γεγονός ότι στατιστικά περισσότερα περιστατικά (φανερών και εκ του αποτελέσματος κρινομένων) ψυχοπαθών, παρανοϊκων, ανώμαλων, επικίνδυνων και διαταραγμένων ανθρώπων κάθε είδους εντοπίζονται στις ΗΠΑ, που είναι υποτίθεται μια καθ'όλα ανεπτυγμένη, οργανωμένη και σύγχρονη κρατική οντότητα (άρα έχει λυσει μεγάλο μέρος των προβλημάτων που εχουν να αντιμετωπίσουν άλλες 'υποδεεστερες' και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες).

Οι "κλασικές" υφιστάμενες θεωρίες, που είναι πολυάριθμες, και προσπαθούν να συσχετίσουν αίτια και (εξτρήμ) συμπεριφορές για αυτά τα άτομα (δηλ. ότι ήταν ακοινώνητα, απροσάρμοστα, απομονωμένα, μειονεκτικά, ιδιόρρυθμα, τους δέρνανε τα παιδιά στο σχολείο ή δεν τους παίζανε[-αποδεχότανε], δεν βρίσκανε γκόμενες, ήτανε μικροτσούτσουνοι, κλπ,κλπ) είναι ρεαλιστικές και εν πολλοίς συμβάλλουν καθεμιά με το ποσοστό της, όμως ίσως λείπει και κάτι άλλο που μας διαφευγει, διότι θα έπρεπε να παρατηρούμε μια παγκόσμια ομοιομορφία πληθυσμιακά και γεωγραφικά στην κατανομή και στη διασπορά τέτοιων περιστατικών παγκοσμίως, με παρόμοια ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η 'θυσία' που αναφερει ο Νικόμαχος είναι ίσως το πλέόν τραβηγμένο σενάριο, αλλά το πιο πεζό "problem reaction solution" του Αλεξ για πλήρη ανατροπή του (ριζωμένου στις ΗΠΑ) καθεστώτος της οπλοκατοχής είναι και πιο πιθανό εάν θεωρήσουμε ότι ξεφεύγουμε από την κατηγορία του μεμονωμένου, ξαφνικού και τυχαίου περιστατικού.

Εξάλλου το problem reaction solution ως μέθοδος και ως πρακτική εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται κατ'επαναληψη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο από ...αρχαιοτάτων χρόνων!

Αν θέλουμε να επιβάλλουμε κάτι και δεν έχουμε άμεσα την ισχύ (όποιου είδους μπορεί να είναι αυτή η ισχύς: πολιτική, ηθική, βούλησης, οικονομική, πολεμική, κλπ) τότε προκαλούμε ένα 'κατασκευασμένο' ή 'εκβιασμένο' πρόβλημα/κατάσταση ώστε μετά να προσφέρουμε αυτό που θα θέλαμε εμείς (από την αρχή να κάνουμε και δεν μπορούσαμε) ως "λύση" και κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι όντως ήταν λύση. Δεν θελω να επεκταθώ σε αυτή την πρακτική/τακτική γιατί είναι από μονη της ένα ολοκληρο θέμα με άπειρες προεκτάσεις/εφαρμογές.

quote:
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία,δεν μπορεί ένας εικοσάχρονος ντροπαλός και έξυπνος όπως υποστηρίζουν,ξαφνικά να πάρει ένα όπλο(και όχι όποιο όπλο να ναι) και να αρχίσει να πυροβολεί μαθητές δημοτικού! Είναι κάτι πέρα απο τα όρια μιας αρρωστημένης φαντασίας και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ταιριάζει λογικά.

Κάτι τέτοιες συμπεριφορές και ανθρώπους είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να τις κρίνουμε "εμείς" (εφόσον δεν εμπίπτουμε στην ίδια κατηγορία), γιατί χρησιμοποιούμε λογικά (κατά την κοινή λογική) επιχειρήματα και συσχετισμούς.
Πώς θα μπει ένας 'λογικός' στο μυαλό ενός 'τρελού' ? Είναι εξ ορισμού και εκ προοιμίου σε διαφορετικά "γήπεδα".

Όσο για τα όρια της αρρωστημένης φαντασίας,
αυτά τα όρια, μαζί με αυτά της ανθρώπινης βλακείας, της ανθρώπινης κακίας και της ανθρώπινης (αυτο)καταστορφικής μανίας ίσως είναι μεγαλύτερα και μακρύτερα και από τα όρια του Σύμπαντος....

.
.
.

27/12/2012, 13:46:52
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το (ηλεκτρονικό) μελάνι....

quote:
Γεννά ερωτήματα όντως το γεγονός ότι στατιστικά περισσότερα περιστατικά (φανερών και εκ του αποτελέσματος κρινομένων) ψυχοπαθών, παρανοϊκων, ανώμαλων, επικίνδυνων και διαταραγμένων ανθρώπων κάθε είδους εντοπίζονται στις ΗΠΑ, που είναι υποτίθεται μια καθ'όλα ανεπτυγμένη, οργανωμένη και σύγχρονη κρατική οντότητα (άρα έχει λυσει μεγάλο μέρος των προβλημάτων που εχουν να αντιμετωπίσουν άλλες 'υποδεεστερες' και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες).

quote:
Όσο για τα όρια της αρρωστημένης φαντασίας,
αυτά τα όρια, μαζί με αυτά της ανθρώπινης βλακείας, της ανθρώπινης κακίας και της ανθρώπινης (αυτο)καταστορφικής μανίας ίσως είναι μεγαλύτερα και μακρύτερα και από τα όρια του Σύμπαντος....

Ο ένας μουρλός μετά τον άλλον...

http://www.nooz.gr/world/8a-kano-auto-pou-mou-aresei-kalitera-na-skotono

.
.
.

27/12/2012, 14:39:06
quote:
Ο ένας μουρλός μετά τον άλλον...

Διαβάζω στην παραπομπή σου : Ο Σπένγκλερ είχε βαρύ ποινικό μητρώο καθώς είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της 92χρονης γιαγιάς του το 1980.

Οι πραγματικοί δολοφόνοι των πυροσβεστών, είναι αυτοί που υπέγραψαν την αποφυλάκιση (ή την σοφρώνηση) του εν λόγω ψυχάκια... Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε και με αυτό το θέμα και οι φονιάδες να έχουν το τέλος που τους αρμόζει....

27/12/2012, 15:15:45
quote:
Οι πραγματικοί δολοφόνοι των πυροσβεστών, είναι αυτοί που υπέγραψαν την αποφυλάκιση (ή την σοφρώνηση) του εν λόγω ψυχάκια... Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε και με αυτό το θέμα και οι φονιάδες να έχουν το τέλος που τους αρμόζει....

Ακριβώς...
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι το βασικό πρόβλημα και το βασικό ερώτημα δεν είναι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στην οπλοκατοχή.

Το κάθε όπλο είναι ένα εργαλείο (επικίνδυνο μεν αλλά εργαλείο) όπως είναι και το πριόνι, το μαχαίρι, το πηρούνι, το κατσαβίδι, ο κόφτης, το ψαλίδι, το ξυράφι, κλπ.

Από το χρήστη εξαρτάται η όποια κατάληξη.

Το πρόβλημα είναι πώς θα ελαχιστοποιήσουμε την τρέλα που δέρνει τον κόσμο, και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τουλάχιστον πώς θα φυλαχτούμε εμείς από αυτήν την τρέλα.

.
.
.

Edited by - PY8AGORAS on 27/12/2012 15:16:24

27/12/2012, 15:48:07
quote:
Το πρόβλημα είναι πώς θα ελαχιστοποιήσουμε την τρέλα που δέρνει τον κόσμο, και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τουλάχιστον πώς θα φυλαχτούμε εμείς από αυτήν την τρέλα.

Ακριβώς

27/12/2012, 19:06:14
quote:
Πυθαγορας
Πώς θα μπει ένας 'λογικός' στο μυαλό ενός 'τρελού' ? Είναι εξ ορισμού και εκ προοιμίου σε διαφορετικά "γήπεδα"

Με...λοβοτομή.

Φίλε Πυθαγόρα μερικές φορές φαίνομαι ακραίος και εκδικητικός.

Ομως δεν είναι έτσι.Απλή λογική είναι.

Πείτε μου τι είδους ποινή είναι ικανή να σωφρονίσει ή να αποδώσει δικαιοσύνη,στους φονιάδες της κοπέλας στην Ξάνθη χθές!

Μόνο δυο υπάρχουν.Εκτέλεση και λοβοτομη.

Προσωπικά είμαι υπερ της δεύτερης,επειδή η εκτέλεση θα γίνει μια φορά και θα ξεχαστεί.

η λοβοτομή όμως θα περιφέρεται γύρω μας και θα την βλέπουμε συνεχώς όλοι όσο ζει και θα σκεπτόμαστε πριν κάνουμε την μαλακία.

Πιο πολύ απειλητικός θα εμφανίζεται ο λοβοτομημένος στον υποψήφιο εγκληματία,παρα η απειλή πολύχρονης φυλάκισης με όλα τα έξοδα πληρωμένα και πιθανότητα αποφυλάκισης κάποτε.

κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα απο το σιτάρι.

Οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι απο γεννετικής πλευράς.Εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν,απο όλα τα έμβια,είναι ο εγκέφαλος.Αρα εκεί πρέπι να είναι και η αντιμετώπιση της προβληματικής συμπεριφοράς.

Συγνώμη αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γλυτώσουμε απο τους ψυχάκηδες.Τουλάχιστον όχι ακόμη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/01/2013, 23:10:15
quote:
Πείτε μου τι είδους ποινή είναι ικανή να σωφρονίσει ή να αποδώσει δικαιοσύνη,στους φονιάδες της κοπέλας στην Ξάνθη χθές!

Μόνο δυο υπάρχουν.Εκτέλεση και λοβοτομη.

Προσωπικά είμαι υπερ της δεύτερης,επειδή η εκτέλεση θα γίνει μια φορά και θα ξεχαστεί.

η λοβοτομή όμως θα περιφέρεται γύρω μας και θα την βλέπουμε συνεχώς όλοι όσο ζει και θα σκεπτόμαστε πριν κάνουμε την μαλακία.

Πιο πολύ απειλητικός θα εμφανίζεται ο λοβοτομημένος στον υποψήφιο εγκληματία,παρα η απειλή πολύχρονης φυλάκισης με όλα τα έξοδα πληρωμένα και πιθανότητα αποφυλάκισης κάποτε.

κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα απο το σιτάρι.

Οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι απο γεννετικής πλευράς.Εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν,απο όλα τα έμβια,είναι ο εγκέφαλος.Αρα εκεί πρέπι να είναι και η αντιμετώπιση της προβληματικής συμπεριφοράς.

Συγνώμη αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γλυτώσουμε απο τους ψυχάκηδες.Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου Νικόμαχε...

Το μπαμ και κάτω ίσως τους κάνει και καλό...

Χρειάζεται κάτι αργό και βασανιστικό σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πρόκειται για ειδική κατηγορία εγκλημάτων.

Αυτό που ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι αυτή η εκδικητική? καταστροφική? σαδιστική? δεν ξέρω πώς να το πώ, μανία που επιδεικνύουν αυτά τα τερατα.
Εμαθες και για τα 'κατορθώματα' των άλλων στην Ινδία...

Εντάξει ρε παιδιά, να πούμε, τη βιάσατε την κοπέλα,
σας είχε βαρέσει η αγαμία στον εγκέφαλο,
αλλά ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ και ΓΙΑΤΙ η ακόλουθη ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ? Αυτό ποτέ δεν μπόρεσα να το εξηγήσω και να του δώσω το παραμικρό ελαφρυντικό...

(Της χώνανε και κάτι μπετόβεργες, και της σκισανε τα εντερα της κοπέλας και απ'αυτό τελικά πέθανε.... Τα ίδια έκανε και ο "δικός μας" της Ξάνθης....)

άρα το πρόβλημα πάει αλλού και δεν είναι σεξιστικό...

Γι'αυτό και αξίζει παραδειγματική τιμωρία σε αυτούς.
Κακοποιούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί επικίνδυνοι, και δεν τους αξίζει να ζουν αναμεσά μας και να μοιράζονται την ανθρωπινη ιδιότητα, αφού την έχουν απωλέσει/διαγραψει προ πολλού

.
.
.