- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
περι Γνωστικων το αναγνωσμα, μιας και υπαρχουν ενδειξεις της παρουσιας τους στην σπηλια
Πέρα από το Ευαγγέλιο του Ιούδα
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το «Ευαγγέλιο του Ιούδα», αυτό το «ριζοσπαστικό» πρωτο-χριστιανικό κείμενο που παρουσιάζει τον Ιούδα να «προδίδει» τον Ιησού από καθήκον και για να εκπληρωθεί το αναπόδραστο της μοίρας. Ένα κείμενο που προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία του Χριστιανισμού, με τη μορφή του Ιούδα να είναι ο πλησιέστερος μαθητής του Ιησού, από τον οποίο μπορούσε να ζητήσει ακόμα και να τον προδώσει. Είναι όμως αυτό το μόνο «αιρετικό» Ευαγγέλιο; Κάθε άλλο !!! Μια ολόκληρη σειρά από πρωτο-χριστιανικά κείμενα, άγνωστα στον πολύ κόσμο, διεκδικούν τον τίτλο του «Απόκρυφου» και του «αιρετικού» Ευαγγελίου, προσπαθώντας να δώσουν μία εικόνα του Χριστιανισμού διαφορετική από αυτήν που ξέρουμε.
Η Καινή Διαθήκη όπως τη γνωρίζουμε περιέχει τα 4 «κλασσικά» και επίσημα Ευαγγέλια: του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη. Πάντα βέβαια υπήρχαν και οι αναφορές για κάποια αποκαλούμενα «Απόκρυφα» Ευαγγέλια, μη αποδεκτά ή «ξεχασμένα» από την επίσημη Εκκλησία. Ήδη από το 1945, μία σειρά αρχαίων κειμένων γραμμένων στην κοπτική γλώσσα ήρθαν στην επιφάνεια στην περιοχή Nag Hammadi της αιγυπτιακής ερήμου.
Πρόκειται για μία σειρά από 52 αρχαία κείμενα, που συζητήθηκαν πολύ στις επόμενες δεκαετίες.
Ανάμεσά τους και το λεγόμενο «Ευαγγέλιο του Θωμά» το οποίο θεωρείται από ειδικούς προγενέστερο των Ευαγγελίων του Ματθαίου και του Λουκά, οι οποίοι - κατά μία άποψη - φαίνεται μάλιστα να το χρησιμοποίησαν ως πηγή για τα δικά τους Ευαγγέλια.
Έτσι δεν είναι σήμερα περίεργο που κάποιοι ερευνητές, όπως η Elaine Pagels, καθηγήτρια Θεολογίας στο πανεπιστήμιο του Princeton, μελετούν αυτά τα αρχαία, αμφιλεγόμενα κείμενα, γνωστά ως «Γνωστικά Ευαγγέλια» τα οποία παρουσιάζουν μία εναλλακτική άποψη για τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και το βαθύτερο νόημα των χριστιανικών διδασκαλιών. Η Pagels αναλύσει αυτό το ζήτημα στο έργο της "Jesus and His Message in the Gnostic Gospels" («Ο Ιησούς και του Μήνυμά Του στα Γνωστικά Ευαγγέλια»).
Η Pagels αναφέρεται σε μία εποχή που το χριστιανικό δόγμα δεν είχε διαμορφωθεί πλήρως. Αυτό εξάλλου έγινε μέσα από μία διαδικασία Οικουμενικών Συνόδων και συνεχών διαμαχών ανάμεσα σε χριστιανικές ομάδες που η μία έλεγχε δογματικά την άλλη σε θέματα κατανόησης των χριστιανικών διδασκαλιών και μία διαδικασία που κράτησε αιώνες!
Ανάμεσα στις πρώτες χριστιανικές ομάδες ήταν και αυτή των Γνωστικών Χριστιανών οι οποίοι πήραν το όνομά τους από την πεποίθησή τους ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι απλά μία πίστη, αλλά ένα σύστημα γνώσης και διδασκαλιών που επιτρέπει στον άνθρωπο να γνωρίσει τον εαυτό του και τη Φύση.
Κατά την Pagels την τάση αυτή αποτυπώνουν τα παρακάτω λόγια του Ιησού, παρμένα από το - Απόκρυφο - Ευαγγέλιο του Θωμά: «Πρέπει να βγάλεις αυτό που είναι μέσα σου για να σωθείς, αλλιώς θα καταστραφείς» (σε ελεύθερη μετάφραση).
Για τους Γνωστικούς, κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει «Υιός του Θεού» μέσα από την προσωπική έρευνα και την αναζήτηση των αιτιών της χαράς, της λύπης, της αγάπης ή του μίσους. Ο ίδιος ο Ιησούς δεν αποτελεί παρά ένα «μοντέλο» δράσης, ένα παράδειγμα για τον κάθε άνθρωπο-αναζητητή της Αλήθειας και του Θεού.
Με τον τρόπο αυτό οι Γνωστικοί παρουσιάζονται σαν μία φιλοσοφική-εσωτεριστική ομάδα παρά μία ακόμα ομάδα πιστών στους κόλπους της Χριστιανικής Εκκλησίας των πρώτων αιώνων μ.Χ.
Είναι γνωστό ότι πυρήνες Γνωστικών αναπτύχθηκαν σε όλη σχεδόν τη Μεσόγειο, επηρεάζοντας τη χριστιανική σκέψη και τα - αδιαμόρφωτα ακόμα χριστιανικά δόγματα - δίνοντας μία έντονη φιλοσοφική χροιά στη νέα θρησκεία.
Βέβαια η ίδια η φύση του Γνωστικισμού και το χαρακτηριστικό της προσωπικής αναζήτησης περιόρισε τον Γνωστικισμό στο να μην μπορεί να εξαπλωθεί στις μάζες και να αποτελέσει το πνευματικό χώρο μόνο των ανθρώπων-αναζητητών, όπως και κάθε φιλοσοφικό σύστημα που αναγκαστικά περιορίζεται στους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν με τις αρχές του.
Ανάμεσα στις επιρροές του Γνωστικισμού είναι η συγγραφή των λεγόμενων «Γνωστικών Ευαγγελίων» που δίνουν μία διαφορετική διάσταση στο Χριστιανισμό καθώς διαφέρουν στο πνεύμα τους από τα τέσσερα επίσημα Ευαγγέλια. Αυτές τις διαφορές τονίζει στο έργο της η Pagels αντιπαραθέτοντας χωρία από τα Γνωστικά και από τα κανονικά Ευαγγέλια.
Οι αντιπαραθέσεις αυτές αποτέλεσαν αιτία συγκρούσεων και αιρετικών κινήσεων ήδη από τα πρωτο-χριστιανικά χρόνια, δίνοντας μορφή στο χριστιανικό δόγμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν «λυθεί» και απαντηθεί για τον σύγχρονο Χριστιανό-αναζητητή.
Για παράδειγμα η σύγκριση Γνωστικών και κανονικών Ευαγγελίων φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα της φύσης του Ιησού: ήταν ο «Μονογενής Υιός Θεού» όπως αναφέρεται π.χ. στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο ή απλά ένα οδηγός, ένας φωτισμένος άνθρωπος για να μας δείξει το Δρόμο του Θεού, όπως παρουσιάζεται στις γνωστικές διδασκαλίες. Ερώτημα που προκάλεσε αιρέσεις και σχίσματα στους κόλπους της νέας θρησκείας πριν από 2000 χρόνια.
Επιπλέον τα Γνωστικά Ευαγγέλια φέρονται να περιέχουν εσωτερικές και απόκρυφες διδασκαλίες του Ιησού, προεκτείνοντας τον χαρακτήρα των κανονικών Ευαγγελίων που περισσότερο περιέχουν ιστορικά στοιχεία, ηθικές διδασκαλίες και παραβολές.
Όλες αυτές οι θέσεις των Γνωστικών έκαναν κάποιους από τους πρώτους Πατέρες και ιεράρχες του Χριστιανισμού να δουν στο πρόσωπο των Γνωστικών μία «αιρετική» κίνηση, καθώς διαπίστωναν ότι βρίσκονται μπροστά στο φαινόμενο μίας ομάδας φιλοσοφικού-εσωτερικού τύπου που έβρισκε έδαφος να αναπτυχθεί στα πλαίσια της νέας θρησκείας, η οποία θέλοντας να απευθυνθεί στις μάζες των μεσογειακών λαών, περιείχε αναγκαστικά περισσότερο το στοιχείο της πίστης παρά της έρευνας.
Φιλοσοφικά ερωτήματα όπως αυτό της φύσης του Ιησού, έπρεπε να αποτελούν δογματικές αλήθειες κι όχι σημείο τριβής και προσωπικής αναζήτησης και οι αναζητήσεις των Γνωστικών δεν ήταν καθόλου «εύπεπτες» για τον πολύ κόσμο. Αντίθετα περιέπλεκαν τα πράγματα.
Αυτό έκανε τον Ειρηναίο, επίσκοπο της Λυών να θεωρεί ότι οι Γνωστικοί έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στη νεογέννητη Εκκλησία και να αποκηρύξει τα Γνωστικά Ευαγγέλια υποστηρίζοντας ότι «όπως υπάρχουν τέσσερις κύριοι άνεμοι, τέσσερις στύλοι που συγκρατούν τον Ουρανό και τέσσερις γωνίες στο Σύμπαν, έτσι υπάρχουν και μόνο τέσσερα κανονικά Ευαγγέλια» (αυτά των τεσσάρων Ευαγγελιστών).
Όμως η Pagels στο έργο της δίνει μία πιο ορθολογιστική εξήγηση στην απόρριψη των Γνωστικών Ευαγγελίων (και σε επέκταση και όλου του Γνωστικισμού) από την επίσημη πρωτο-χριστιανική Εκκλησία. Κατά την Pagels οι φιλοσοφικές αναζητήσεις των Γνωστικών θεωρήθηκαν επικίνδυνες καθώς υποδείκνυαν έναν δρόμο προς τον Θεό που περνούσε από την προσωπική αναζήτηση και προσπάθεια, παρά από τους θεσμούς της Εκκλησίας. Με άλλα λόγια η Εκκλησία δεν ήταν ο απαραίτητος ενδιάμεσος σταθμός-γέφυρα ανάμεσα σε άνθρωπο και Θεό - και αυτό βέβαια ήταν επικίνδυνο για την υπό διαμόρφωση και εξάπλωση χριστιανική πίστη.
Ο φιλοσοφικός και εσωτερικός δρόμος των Γνωστικών γίνεται φανερός και από επιρροές που αυτοί είχαν με φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα της Ανατολής, κυρίως με τον Βουδισμό. Η πραγμάτωση του Γνωστικού έρχεται μέσα από τεχνικές διαλογισμού, ασκήσεις και βίωση κάποιας ηθικής διδασκαλίας. Οι πρακτικές αυτές ήταν απαραίτητες για τους πρώτους Χριστιανούς που δεν αρκούνταν στην απλή πίστη αλλά ήθελαν να συμπληρώσουν το πνευματικό τους κενό με μία εσωτερική αναζήτηση και το προσωπικό βίωμα.
Επιπλέον τα Γνωστικά Ευαγγέλια παρουσιάζουν έντονο το ρόλο της γυναίκας στο άμεσο περιβάλλον του Ιησού, καθώς αναφέρονται σε ένα σύνολο γυναικών που περιλαμβάνονται στον στενό κύκλο του.
Όλοι αυτοί υπήρξαν παράγοντες εξάπλωσης του Γνωστικισμού στον χώρο της Μεσογείου, στους πρώτους αιώνες μ.Χ. παρόλο που σύντομα οι διδασκαλίες τους, τα Ευαγγέλιά τους και γενικότερα το φιλοσοφικό τους σύστημα παραγκωνίστηκε από την επίσημη Εκκλησία.
Η πρόσφατη ανακάλυψη του «Ευαγγελίου του Ιούδα» έρχεται απλά να ξαναφέρει στην επιφάνεια το ζήτημα των απόκρυφων χριστιανικών διδασκαλιών, της επιρροής του Χριστιανισμού από άλλα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα της εποχής αυτής και του κατά πόσον η αναζήτηση του Θεού μπορεί να αποτελέσει προσωπική υπόθεση ή πρέπει να περάσει μέσα από ένα σύστημα πίστης (αναγκαστικά λίγο ως πολύ δογματικό).
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7879&whichpage=2
και επι τη ευκαρια να εκφρασω την αντιθεση μου στις αποψεις των χριστιανων (γνωστικων ή μη) ως προς το αν "ο υιος του Θεου ειναι ενας" ή "μπορει να γινει ο καθενας"
ειμαστε παιδια του Θειου, και εμεις και καθε τι στο Συμπαν
που αφηνουν την φροντιδα της επαυριον τα πτηνα και τα αγριοχορτα? "στον ουρανιο πατερα τους" ειπε ο Χριστος
αρα ηταν εξισου παιδια Του με μας και τον ιδιο - το ειπε, αλλά φαινεται οτι κανεις δεν το προσεξε
σορυ για την θρησκειολογικη παρεμβαση...
δεν αντεξα, σαν τον Ζινταν - ειμαστε ευεξαπτοι οι γεροι... ![]()

quote:Βρίλ
απο εδω: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8307
Αυτά που λέει το βιβλίο σου κάνουν κακό. Ναι, κάνουν κακό. Το βιβλίο σου δείχνει, κακά και λάθος πράγματα, όπως π.χ. ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε βλέποντας κάτι, όπως π.χ. αυτή η ρημάδα η σπηλιά που την έχουν κατραστρέψει και γεμίσει μπάζα να χρησιμοποιήσει το μυαλό του και να κάτσει να σκεφτεί.
μπαζα, παντου μπαζα...
και κατω απ την "αρχαια" λατυπη των Ρωμαϊκων χρονων που αφαιρεθηκε το 1977, μεσα στην σταλακτιτικη σχισμη υπηρχε αυτο σκαλισμενο απο τους Ελληνες:
ή υποδοχη ξυλινης δοκου για σκαλοπατια ή λυχνοστατης
ποσο σιγουροι ειναι αυτοι που αποκλειουν την χρηση του σπηλαιου ως λατρευτικο χωρο, και ποσο βαθια προχωρουν αραγε τα μπαζωμενα ανοιγματα-σχισμες?
μην ξεχναμε οτι ηταν θαμενα μεχρι το 77 απο Ρωμαϊκα μπαζα - ξεθαφτηκαν με τα εργα και ξαναμπαζωθηκαν με συγχρονα μπαζα απο την διανοιξη της σπηλιας, κατι που φαινεται απο την παρουσια σκουπιδιων αναμεσα τους και απο το οτι δεν εχουν συσσωματωθει μεταξυ τους απο σπηλαιοαποθετικο υλικο
για καποιο λογο χωνονταν εκει οι αρχαιοι και σιγουρα οχι για λατομευση (οι σταλακτιτικες κολωνες ειναι αθικτες)
quote:(Τι ήταν αυτό που βρήκα σήμερα στα επίμαχα οστεοφυλάκια, κομάτι μπαζων: πλακάκι από καμπινέ ! Σε διατηρητέο έργο πρώϊμης βυζαντινής αρχαιότητας. Το ξαναλέω. Κομάτι από πλακάκι από καμπινέ !!! Καθήστε και σκεφτείτε, τι δουλειά έχει σε υωόμετρο 800 μέτρων, μέσα στο οστεοφυλάκιο)
αυτο βρηκε ο βριλης και προβληματιστηκε:
σκουπιδια - χωρις λογικη υπαρξης τους στο χωρο - και εχω κι άλλα...
quote:Υ.Γ. Αν ποτέ βρεθεί συνέχεια στη σπηλιά ή μια λογική εξήγηση για το τί συνέβη εκεί ή έστω μια ένδειξη που να επαληθεύει τους θρύλους - έστω και μέρος αυτών- θα γίνει με τον τρόπο που είδες σήμερα και μόνο έτσι. Και όχι με τίποτα τελετές και ... απ τ΄άλλα
να βαλουμε και κατι χαϊ?
τον φρύνο που σε περιμενε στο οστεοφυλακιο ![]()
αυτο το μαυρο πραγμα που βλεπετε να ξεπροβαλει απο το βαθος του ανοιγματος, ειναι χερι βριλ!!!
γκαραντι! ![]()

Και λέω δεν πρέπει να κάνει και τόση εντύπωση, διότι όχι μόνο οι υπηρέτες του «Κυρίου», αλλά και ο ίδιος ο «Κύριος» όπως και το «βλαστάρι» του, φημίζονται για τις φυσιολατρικές τους τάσεις. Ο μεν Γιαχβέ απειλεί ότι θα κατακαύσει όχι μόνο τα ιερά και τους βωμούς των ειδωλολατρών (Ελλήνων), αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΛΣΗ ΤΟΥΣ, ο δε Ιησούς καταράστηκε την δύστυχη συκιά επειδή δεν είχε σύκα να τον ταΐσει.
Κάποιοι μιλάνε για συμβολισμούς πίσω από όλα αυτά τα θεόπνευστα, μόνο που κάθε απόπειρα «αποσυμβολισμού» των Γραφών έχει καταρριφθεί.
Με έναν τέτοιο…φυσιολάτρη Θεό, πώς να μην είναι κάτι ανάλογο και οι πιστοί του;
Και μην ξεχνάμε φυσικά, ότι για τους Χριστιανούς Πατέρες, η Φύση, είναι ένα καταραμένο δημιούργημα του Διαβόλου.
Τέλος πάντων.
Έχω την εντύπωση ότι μας περιμένουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
Πιστεύω είς ένα Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα,
Εμπρηστή ουρανού και γής…
Αλίμονο…
ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ
Άμα ο παπάς νοιάζεται για το βουνό, θα τα στήριζε αυτά δημοσίως ?
Τολμάτε να συστρατευτείτε κατά τα παπαδαριού ????
Edited by - KERRY KING on 14/07/2006 09:40:47
quote:
Φίλε Ntavelis666 εσύ εδώ μας αποκαλύπτεις super σκάνδαλο και πιστεύω πως τα ΜΜΕ θα κάνανε τάμα για να έχουνε τέτοιο θέμα.
Εγώ προσωπικά θα σας συνιστούσα να προσέχετε πολύ όταν λέτε τέτοια πράγματα. Μπορεί έυκολα να σας γυρίσει σε μπούμερανγκ και είναι κρίμα να βγάλετε καρούμπαλο !
Ξέρετε πόσο πολύ σας μισώ, και σένα Κέρρυ και σένα Τάσο, για να σας το λέω !
Προσοχή στα τεχνητά όφ-σάιτ !!!
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
Όπως είδατε πιο πάνω, έγινε από τον JbG και μένα μια επιτόπια αυτοψία. Μοιραστήκαμε τη δουλειά, εγώ μπήκα και εκείνος έβγαζε φωτογραφίες. Το οποίο σημαίνει, ότι όταν είδατε τις φωτογραφίες είπατε "ΑΑΑΑΑΑ" και όταν είδε εμένα η γυναίκα μου, με τις λάσπες και τις αράχνες στα μαλλιά, είπα και εκείνη "ΑΑΑΑΑΑΑ", αλλά σε διαφορετική ... τονικότητα και ... μουσικότητα ![]()
Φυσικά και οι καταπακτές είναι δύο και φυσικά είναι τόσο μικρές, στενές και δεν πάνε καθόλου παραπέρα, που είναι αδιανόητο να περπατήσει κάποιος εκεί μέσα. Να σουρθεί, ναι, να μπουσουλήσει, ναι, αλλά έχουν και μπάζα μέσα (δέστε αυτό με το πλακάκι του καμπινέ) αλλά και πέτρες και κοτρώνια, όπως φαίνονται στη φωτογραφία που παρέθεσε ο Νταβέλης, του 1993 παρακαλώ ! 13 χρόνια μετά και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και πολύ ! Τα έργα που υποτίθεται ότι έκαναν κάτω στις καταπακτές (οστεοφυλάκια) είναι ένα πασαλειματάκι με τσιμέντο, που το έβαλαν και αυτό στο λογαριασμό των 200 εκατομμυρίων που τσέπωσαν οι εργολάβοι για να το ... φτιάξουν. Για σύγκριση, ολόκληρη πολυκατοικία σηκώνεται με αυτα τα λεφτά... ![]()
Οι καταπακτές είναι ένα θέμα, που σίγουρα έχει εξιτάρει τη φαντασία αρκετών, και πιθανότατα χωρίς λόγο. Πήγαν, πάνε και πιθανότατα θα ξαναπάνε άτομα εκεί, για να σκάψουν και να βρούν, το θησαυρό ? τα περάσματα ? τα κερατα του Νταβέλη ? τα παξιμάδια από το Ούφο ?
Μια απλή αναλογική σε αντίστοιχα μοναστήρια ή ασκητήρια, λέει ότι όλα αυτά τα εκκλησάκια δέχονταν στο σημείο αυτό τα κόκκαλα αυτών που επέλεξαν να τα αφήσουν εκεί. Των ασκητών και μοναχών. Η λαθροανασκαφή λοιπόν, μόνο κόκκαλα θα φέρει στην επιφάνεια.
Αν τρελείνεστε για κόκκαλα, ομπρός και ορμάτε. Αλλά σκεφτείτε, οτι η ζημιά που θα προκαλεσετε μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.
quote:
Προσοχή στα τεχνητά όφ-σάιτ !!!
Αυτό προσπαθώ να πω κι εγώ αγαπητέ Bριλ και ίσως θα πρέπει να γίνει editing στο post του Ntavelis666 γιατί η χρήση ονομάτων μπορεί να επιφέρει και νομικά προβλήματα (και καλοθελητές σταυροφόρους νομίζω πως έχει μπόλικους εδώ μέσα....)
Sorry για την παρεμβολή, δεν θέλω να αποπροσανατολήσω το θέμα....
Πολύ σωστά ο Βριλ και κατόπιν ο KERRY KING επεσήμαναν τα πιθανά προβλήματα της συγκεκριμένης καταγραφής.
quote:
Μέρος του μηνύματος έχει μεταφερθεί σε δεσμευμένο χώρο, πιστεύω πως κατανοείς τους λόγους της μεταφοράς.
Σχετικά με τη μεταφορά σε δεσμευμένο χώρο, θα ήθελα να κάνω την εξής παρατήρηση. Συμφωνώ με τη μεταφορά, επειδή στο απόσπασμα που μεταφέρθηκε, αναφέρθηκε ένα όνομα και αναφέρθηκαν επίσεις έμεσα δύο επιπλέον θεσμικά πρόσωπα. Επειδή ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε η προσωπική μαρτυρία του μέλους "Νταβέλης" θα μπορούσε να μη συμβαδίζει με τους κανόνες του φόρουμ, αν δεν υπήρχαν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία, είναι σωστό να μεταφερθεί σε μη προσβάσιμο χώρο το εν λόγω απόσπασμα, μέχρι την πλήρη και σαφή αποσαφήνησή του.
Δε συμφωνώ όμως με τη διατύπωση της συντονίστριας που ανέλαβε αυτό το έργο. Λέει αυτολεξί το εξής
quote:
Αγαπητέ Ntavelis666 θέλει λίγη προσοχή στην αναπαραγωγή των οποιονδήποτε ισχυρισμών.
Αναπαραγωγή ? Ποιά αναπαραγωγή ? Ο άνθρωπος ήταν ο ίδιος παρών και το άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά ! Αναπαραγωγή του θα ήταν, άν ήμουν π.χ. εγώ αυτός που ήμουν μπροστά και τον έπαιρνα τηλέφωνο, και του έλεγα "ξέρεις, το και το...". Τότε θα ήταν αναπαραγωγή, δηλ. μαρτυρία από δεύτερη πηγή, και τότε θα μπορούσες αγαπητή συντονίστρια να του επιστήσεις με αυτόν τον τρόπο σου την προσοχή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αδικείς με αυτό που είπες το μέλος του Φόρουμ "Νταβέλης" γιατί κάθε άλλο από "αναπαραγωή" έκανε, και μάλιστα "ισχυρισμών" !!!
Θα έπρεπε να διαλέξεις πιο προσεκτικά τα λόγια σου, γιατί αυτή τη στιγμή αδικείς με τη φράση σου το μέλος "Νταβέλης" !!!
quote:
Πολύ σωστά ο Βριλ και κατόπιν ο KERRY KING επεσήμαναν τα πιθανά προβλήματα της συγκεκριμένης καταγραφής.
Τα πιθανά προβλήματα εντοπίζονται αλλού, και συγκεκριμένα στην τακτική του "τεχνητού όφ σάιτ"
To τεχνητό όφ σάιτ είναι η κατάσταση, στην οποία η αντίπαλη πλευρά αποσύρει τεχνητά την άμυνά της, ώστε να υποδαυλίσει την επίθεση και να την καταστήσει τεχνικά άκυρη. Προσοχή χρειάζεται στο σχεδιασμό της επίθεσης, άν τελικά επιθυμούμε το πολυπόθητο ... γκόλ. Άν νομίζετε λοιπόν ότι μιλώ για το ποδόσφαιρο, είστε πολύ, μα πάρα πολύ μακριά.
Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μου, το μέλος "Νταβέλης" κατω από συνθήκες μπορεί να προσκομίσει στοιχεία που να υπερασπίζουν αυτά που δημόσια κατέθεσε εδώ, δίνοντας για άλλη μια φορά στο "Εσωτέρικα" κάποια στρατηγικά πλεονεκτήματα στον τομέα της ενημέρωσης. Από την πλευρά του το "Εσωτέρικα" θα πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά με περισσή προσοχή.
Καλό σου βράδυ.
quote:Φίλε μου αν δεν κατάλαβες τι έχει συμβεί, το σάιτ έχει πλέον μηχανισμούς που αναγνωρίζει τις IP. Για αυτό έχω κόψει και εγώ τις πολλές μαλακίες και όλοι οι υπόλοιποι Λούπους, Τζέοστατ, λίμπερο και τα συναφή (πού χάθηκαν αυτά τα παιδιά;). Επομένως αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ανυπόστατες, γιατί τώρα οι κύριοι συντονιστές ξέρουν όχι μόνο ποιος στέλνει και τι, αλλά και απο ποια περιοχή και ποια χώρα έρχεται αυτό. Τουλάχιστον έτσι υποθέτω γιατί δεν είμαι και ειδικος, αλλα ξέρω ότι αυτό γίνεται. Προσωπικά ίσως προτιμούσα την εποχή που τα τρολς κυκλοφορούσαν ελεύθερα, έδινε λίγο spice στο φόρουμ, αλλά απ' την άλλη και η ησυχία δε με χαλάει.
Ρε σεις εχω πεθάναι στο γέλιο ρεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!Ο ζιπ σας παιζει και σεις χορεύετε?
Με 4 νικς σας γράφει και του απαντάτε σε ολα!!!
Φοβερό!!!
Και καλα βρε οι νέοι,εσεις οι παλαιοί του φόρουμ πως
ανέχεστε το δούλεμα απο εναν ανανήψαντα <<αποστάτη>>???
quote:
Ρε σεις εχω πεθάναι στο γέλιο ρεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!Ο ζιπ σας παιζει και σεις χορεύετε?
Φοβερό!!!
ανέχεστε το δούλεμα απο εναν ανανήψαντα <<αποστάτη>>???ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Καλα εγω ειχα μεινει στα 2 ποτε εγιναν 4?!!
Δεν πειραζει του χορευουμε κι εμεις το χορο της Σαλωμης!!![]()
Edited by - LIGHTWORKER on 08/06/2011 05:00:57
quote:
Φοβερό!!!
4 νικς? Σώπα βρέ.Εγώ δεν είμαι,ο doctor δέν είναι,ο εαρινός δεν είναι,εσύ δεν είσαι γιατί σύ μας το λές,ποιοί μας έμειναν? black swan,lightworker,γιαννηςψευτης,stiv. Δεν το νομίζω.
Edited by - alex22 on 08/06/2011 09:27:03
quote:Αφού έχουν βρει και τις δύο περιπτώσεις που έκανα τρολάρισμα παριστάνοντας τον Λούπους, μου το είπαν δηλαδή.
Dr Jekyll Mr Hyde εσυ πως το ξερεις ετσι θεωρητικα ? γιατι δεν ειδα να κανουν οι υπευθυνοι καποια ενημερωση επ'αυτου
quote:
stivquote:Αφού έχουν βρει και τις δύο περιπτώσεις που έκανα τρολάρισμα παριστάνοντας τον Λούπους, μου το είπαν δηλαδή.
Dr Jekyll Mr Hyde εσυ πως το ξερεις ετσι θεωρητικα ? γιατι δεν ειδα να κανουν οι υπευθυνοι καποια ενημερωση επ'αυτου
Με την ίδια ip έμπαινες?
Ο Λούπους, πάντως, όποτε έμπαινε από άλλο pc δεν τον διέγραφν μέχρι να αποκαλυφθεί ο ίδιος, οπότε...![]()
Edited by - Narkissa555 on 08/06/2011 13:52:23
Edited by - Narkissa555 on 08/06/2011 14:05:37
quote:
Νικομαχος
Φοβερό!!!
Λες να μετράνε οι προσωπίδες περισσότερο απ τις θέσεις που εκφράζουν τα πρόσωπα?
Δεν είναι κρίμα να εξομοιώνεσαι με τις καρικατούρες.?
Πάρε θέση στα θέματα που κουβεντιάζονται και δώσε το στίγμα σου.
Από τις θέσεις μας κρινόμαστε ΟΛΟΙ,
Αγνόησε τους μαλάκες, εγκαταλείποντας τους στην μιζέρια της χούφτας τους.