ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/01/2016, 00:25:26
quote:
[...]Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί μάχιμοι υποστηρικτές θρησκειών χρησιμοποιούν τέτοιες ατάκες για να πουν ουσιαστικά ότι η επιστήμη δεν ξέρει την τύφλα της, και μόνο η θρησκεία ξέρει (η δική μας θρησκεία για την ακρίβεια).

Εννοείται!
Όχι η κάθε θρησκεία, φυσικά!
Η δική μας μόνο!
Σε μονομαχίες μεταξύ θρησκειών πέφτουν άλλες κλωτσοπατινάδες, πολύ πιο επικές.
Ειδικά αν είναι και μονοθεϊστικές, εκεί να δεις τι γίνεται.

In anticipation of my resurrection...

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:27:07
quote:

Εγώ πάντως συμφωνώ με αυτό που λέει αυτός ο Feynman, "That is, if we investigate further, we find that the statements of science are not of what is true and what is not true, but statements of what is known to different degrees of certainty".

Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί μάχιμοι υποστηρικτές θρησκειών χρησιμοποιούν τέτοιες ατάκες για να πουν ουσιαστικά ότι η επιστήμη δεν ξέρει την τύφλα της, και μόνο η θρησκεία ξέρει (η δική μας θρησκεία για την ακρίβεια).

Την ισορροπία τη δίνει ένας άλλος Φυσικός και που το ποσταρε και κάποιος από το Club αλλά χωρίς να το κατανοεί.

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:30:09
quote:

quote:
Εγώ από την πλευρά μου δεν θέλω κανένα ευχαριστώ καθώς ότι κάνω το κάνω από ανιδιοτελή Χριστιανική αγάπη για τον χρήζοντα βοήθεια συνάνθρωπό μου!

Έλα τώρα...

Και όμως...

15/01/2016, 00:31:15
quote:

quote:
Όταν κάποιος ισχυρίζεται την ύπαρξη θεού ή θεών, αναστάσεων και θαυμάτων, προφητειών και αγιοτήτων, φέρει ακέραια την ευθύνη και υποχρέωση απόδειξης των ισχυρισμών του. Το αντίστροφο, δεν είναι απαραίτητο. Δεν υπάρχει ισοδυναμία σε αυτό το εγχείρημα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως, σε θέματα τέτοιας αβεβαιότητας. Κάποιος που θα πει "δεν υπάρχει κανένας θεός" δεν μπορεί να το αποδείξει, άρα ούτε και η δική του γνώμη έχει κάποια βαρύτητα, έτσι δεν είναι;

Εχει αποδειχτεί το ότι "δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος θεός που ισχυρίζονται συγκεκριμένοι οτι υπάρχει". Αλλά αφήνω τον Carmel να μας βρει κάποιο quote του Kant. Δεν μπορεί, κάποια ομολογία πίστης θα του έχει ξεφύγει και αυτουνού.

15/01/2016, 00:31:42
Carmel

Είσαι πονηρούλης, αλλά κι απρόσεκτος. Εγώ το πόσταρα, για να σε προλάβω. Και σε πρόλαβα. Μόνο που πόσταρα και κάτι άλλο που είχε πει ο θείος Αλβέρτος:

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Είσαι κι επιλεκτικούλης...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/01/2016, 00:33:03
quote:

Kost

quote:
Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως, σε θέματα τέτοιας αβεβαιότητας. Κάποιος που θα πει "δεν υπάρχει κανένας θεός" δεν μπορεί να το αποδείξει, άρα ούτε και η δική του γνώμη έχει κάποια βαρύτητα, έτσι δεν είναι;

Έτσι ακριβώς όπως τα λέω είναι. Αν κάποιος ισχυρίζεται θεό, πρέπει να τον δείξει. Αν κάποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, τί να δείξει? Δεν υπάρχει λογική σε αυτές τις αντιθέσεις. Και πρόσεξε, δεν έχω πρόβλημα με τον κάθε θεό και τον κάθε πιστό. Πρόβλημα εμφανίζεται, όταν κάποιος τα θεωρεί όλα αυτά δεδομένα, είτε γιατί μερικοί βοσκοί και μερικοί μηχανορράφοι της πολιτικής και εκκλησιαστικής εξουσίας τον έψησαν, είτε επειδή κάποιοι επιστήμονες το γυρίσαν στην παλαβή.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά kost. Όποιος βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ας τον βγάλει μια φωτογραφία. Δεν θα κάνουν ψυχοθεραπεία όλοι οι υπόλοιποι.

Το πρόβλημα για εμένα, φίλτατε, δεν είναι τόσο το εάν κάποιος πιστεύει σε ένα Θεό και διακατέχεται από κάποιου είδους θρησκευτική πίστη.
Εφόσον η όποια πίστη του τον ωφελεί ως άνθρωπο και τον κάνει καλύτερο τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του, δικαίωμά του.
Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, έρχεται όταν φανατίζεται και φοράει παρωπίδες κι απαιτεί από όλους τους υπόλοιπους είτε να δουν ως αυθεντική κι ορθή την πίστη του είτε να την ασπαστούν.
Κι εγώ μπορεί να έχω τη δική μου πεποίθηση για το Θείο, εάν την κρατάω για εμένα επειδή καλύπτει ορισμένες Χ, Ψ ανάγκες μου, μικρό το κακό.
Αν τη δω Ταλιμπάν και την πέφτω στους μη έχοντες την ίδια πίστη με εμένα, τότε αρχίζουν τα πανηγύρια.

In anticipation of my resurrection...

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:37:24
quote:

Carmel

Είσαι πονηρούλης, αλλά κι απρόσεκτος. Εγώ το πόσταρα, για να σε προλάβω. Και σε πρόλαβα. Μόνο που πόσταρα και κάτι άλλο που είχε πει ο θείος Αλβέρτος:

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

Είσαι κι επιλεκτικούλης...

Δεν το ποστάρεις άλλες δυο-τρεις φορές (ή όσες σας χρειαστεί τέλοσπάντων διότι δεν φαίνεται ότι η κατανόηση γραπτών κειμένων να είναι από τα δυνατά σας σημεία) και να το διαβάσεις δυνατά και μπροστά σε καθρέπτη μέχρι να κατανοήσεις τι λέει και να σταματήσεις να καρφώνεσαι?

Για παράδειγμα.

Ως άθρησκος είσαι κουτσός, αλλά και ως... αποδεδειγμένα άσχετος περί Επιστήμης είσαι και τυφλός!

Γκαντεμιά...

15/01/2016, 00:42:18
Ενω κάποιος αμόρφωτος που δεν μπορεί να καταλάβει πέντε βασικά θέματα, πότε κάποιος βγάζει επιστημονικές ανακοινώσεις, και πότε ανακοινώνει τα προσωπικά του πιστεύω...

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:42:50
Και ένα δωράκι από εμένα DSM...

15/01/2016, 00:44:26
Carmel
quote:
Για παράδειγμα.

Ως άθρησκος είσαι κουτσός, αλλά και ως... αποδεδειγμένα άσχετος περί Επιστήμης είσαι και τυφλός!

Γκαντεμιά...

Για το τί είμαι, οι περισσότεροι έχουν σχηματίσει άποψη. Εδώ και καιρό, και στις περισσότερες περιπτώσεις, δια ζώσης.

Αλλά, ρε κούκλε, μου αρέσει που μόνο ad hominem δεν επιτίθεσαι. Σούργελο...

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:45:27
quote:

Το πρόβλημα για εμένα, φίλτατε, δεν είναι τόσο το εάν κάποιος πιστεύει σε ένα Θεό και διακατέχεται από κάποιου είδους θρησκευτική πίστη.
Εφόσον η όποια πίστη του τον ωφελεί ως άνθρωπο και τον κάνει καλύτερο τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του, δικαίωμά του.
Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, έρχεται όταν φανατίζεται και φοράει παρωπίδες κι απαιτεί από όλους τους υπόλοιπους είτε να δουν ως αυθεντική κι ορθή την πίστη του είτε να την ασπαστούν.
Κι εγώ μπορεί να έχω τη δική μου πεποίθηση για το Θείο, εάν την κρατάω για εμένα επειδή καλύπτει ορισμένες Χ, Ψ ανάγκες μου, μικρό το κακό.
Αν τη δω Ταλιμπάν και την πέφτω στους μη έχοντες την ίδια πίστη με εμένα, τότε αρχίζουν τα πανηγύρια.

Συμφωνώ απολύτως.

15/01/2016, 00:46:07
Carmel
quote:

Πάλι δεύτερος. Μήπως να τους πεις να στείλουν κάναν άλλον?

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:49:41
quote:

Carmel
quote:
Για παράδειγμα.

Γκαντεμιά...

Για το τί είμαι, οι περισσότεροι έχουν σχηματίσει άποψη. Εδώ και καιρό, και στις περισσότερες περιπτώσεις, δια ζώσης.

Αλλά, ρε κούκλε, μου αρέσει που μόνο ad hominem δεν επιτίθεσαι. Σούργελο...

Ισα που μου θίχτηκες με όσα έχεις γράψει και ζητάς και τα ρέστα από πάνω!

Για την ιστορία πάντως εγώ έκανα την προβολή σου πάνω στο quote του Einstein που εσύ έφερες.

Αν δε σου αρέσει η προβολή δεν φταίω εγώ!

15/01/2016, 00:51:14
Αλήθεια Καρμελίτο, δεν υπάρχει κανένα δυνατό στέλεχος στην ομάδα των απολογητών, να έρθει να χαρούμε και εμείς διαφώτιση?

Μόνο κόπανοι σαν κι εσένα και τον Χριστο-Ελ υπάρχουν?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

CarmelΜέλος
15/01/2016, 00:54:58
quote:

Carmel
quote:

Πάλι δεύτερος. Μήπως να τους πεις να στείλουν κάναν άλλον?

Για να το έχεις και σε εικόνα βρε κουτό και να μην χρειάζεται να το κάνεις copy-paste το κειμενάκι.

Από κάτω όμως θέλω να συμπληρώνεις ότι είσαι άθρησκος και...αποδεδειγμένα άσχετος περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Επιστημονικής μεθοδολογίας με βούλα από τους επίσης άθεους και άθρησκους Feynman, Popper και Δήμου.

Οκ?

Αλλιώς θα με αναγκάσεις να το προσθέτω εγώ.

Edited by - Carmel on 15/01/2016 00:56:58

15/01/2016, 00:58:14
Carmel
quote:
Για την ιστορία πάντως εγώ έκανα την προβολή σου πάνω στο quote του Einstein που εσύ έφερες.

Αν δε σου αρέσει η προβολή δεν φταίω εγώ!

Το έχασες εντελώς, έ? Δεν είναι αμαρτία, βρε. Έμπλεξες με λάθος ανθρώπους, λάθος ώρα, σε λάθος μέρος. Καλές οι γαργάρες, δε λέω, αλλά μην ξεφτιλίζεσαι τόσο πλέον. Κάνε Χ, και ξεκίνα για άλλες παραλίες. Και να προσέχεις τα καβουράκια...

15/01/2016, 01:04:25
Carmel
quote:
Για να το έχεις και σε εικόνα βρε κουτό και να μην χρειάζεται να το κάνεις copy-paste το κειμενάκι.

Με πληγώνεις...
quote:
Από κάτω όμως θέλω να συμπληρώνεις ότι είσαι άθρησκος και...αποδεδειγμένα άσχετος περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Επιστημονικής μεθοδολογίας με βούλα από τους επίσης άθεους και άθρησκους Feynman, Popper και Δήμου.

Οκ?

Κι εγώ θέλω ένα ελικόπτερο και μια καλόγρια να μου δείξει την αληθινή φύση των πραγμάτων. Τί να κάνουμε τώρα...
quote:

Αλλιώς θα με αναγκάσεις να το προσθέτω εγώ.

Δεν θέλω να σε αναγκάσω σε κάτι. Εσύ μαρτυράς, χωρίς καν να σε δείρουνε. Το έχετε αυτό...

15/01/2016, 01:18:39
Και πού'σαι, Carmel. You need the proper Popper, to pop your little hoper. Κι ενώ τον έχεις βρει, ακόμα δεν έχεις πάρει χαμπάρι...

CarmelΜέλος
15/01/2016, 01:19:34
quote:

Ενω κάποιος αμόρφωτος που δεν μπορεί να καταλάβει πέντε βασικά θέματα, πότε κάποιος βγάζει επιστημονικές ανακοινώσεις, και πότε ανακοινώνει τα προσωπικά του πιστεύω...

Κοίτα, αν λάβεις υπόψιν σου ότι εγώ σας φέρνω άθεους, άθρησκους, αγνωστικιστές και μη πιστούς για να ξετινάξουν τις προσωπικές σας αστήρικτες απόψεις και τα wishful thinking σας δεν θα πρέπει να ψάξεις και πολύ για να βρεις ποιος είναι ο αμόρφωτος.

15/01/2016, 01:22:52
Αχαμπάριαστος...