- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ο άνθρωπος, όταν γεννιέται, δεν κουβαλάει μέσα στο κεφάλι του καμμία θρησκεία και καμμία ιδεολογία. Αν αυτά ήταν απαραίτητα για την ζωή και την εξέλιξή του στην γη και το σύμπαν, να είστε σίγουροι ότι η φύση θα είχε βρει τρόπο να ενσωματώσει όλα αυτά στον ανθρώπινο νου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι μάλλον άχρηστα, για να μη πω επιζήμια, από φυσικής και συμπαντικής σκοπιάς.
Aγαπητε Ming - lee
καλο το ερωτιμα σου σχετικα με την γεννα.
Αλλα και εσυ γεννηθικες γυμνος και ομως φωρας ρουχα σημερα. Επιδι μεγαλωσες και ειδες πως εχουν τα πραγματα. Ετσι ειναι και με τιν θρησκεια. Μεγαλωνουμαι και μαθενουμαι. H φυση σου δινει οτι ειναι απαρρετιτο για το σωμα σου. Kαι η θρησκεια ειναι αυτη που θα ντισει την ψυχη σου.
Αυτη η προσωπικη μου απωψη

..Learn to listen and you will learn to learn...
Edited by - Conqueror on 20/04/2005 13:28:56
I have some things to settle before I go legit.
quote:
Ξέρετε, για εμάς τα σκουλήκια που κατοικούμε στην "τελευταία κατοικία" όλων εσάς και που σας περιμένουμε με ανυπομονησία (α, δεν ανησυχούμε, όλοι μ'εμάς θα καταλήξετε στο τέλος) δεν ισχύουν αυτοί οι διαχωρισμοί που βάζετε εσείς στο κρέας. Για εμάς, κάθε σάρκα είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη, ένα λουκούλειο γεύμα κάθε φορά!"
ming-lee ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΡΑ! ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ... ΞΕΡΕΙΣ ΚΟΛΥΜΠΙ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΑΚΙ??!!!
Edited by - 3ADA on 20/04/2005 14:04:27
Κοίτα να δεις σύμπτωση! Κι εγώ έχω ζητήσει να με κάψουν, και μετά να κάνουν από την σκόνη μου ένα τεχνητό διαμάντι (γίνεται, δεν το λέω αστεία. Υπάρχει μια εταιρεία στον Καναδά που το κάνει αυτό).
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
απαντησα παραπανω αλλα ο θεματοθετης με περασε στο ντουκου.
ισως γιατι η απαντηση μου δεν προωθει την κουβεντα...
ξαναλεω λοιπον πιο πρακτικα: αν δεν υπηρχαν τα σκουληκια (και τα βακτηρια) θα ειχε γεμισει ο πλανητης αποξηραμενα πτωματα!
τι ηθελε ομως να μας πει το σκουληκακι?
μηπως οτι ο θανατος μας πρεπει να γινει ο δασκαλος μας?
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
έχω ζητήσει να με κάψουν, και μετά να κάνουν από την σκόνη μου ένα τεχνητό διαμάντι (γίνεται, δεν το λέω αστεία. Υπάρχει μια εταιρεία στον Καναδά που το κάνει αυτό).
ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ????????!!!!!!
ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΨΟΥΝ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΧΩ ΔΙΑΛΕΞΕΙ! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙ(!) ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ ΣΚΗΡΤΙΣΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ!!!
quote:
Κι εγώ έχω ζητήσει να με κάψουν, και μετά να κάνουν από την σκόνη μου ένα τεχνητό διαμάντι
Αγαπητέ ming-lee,
Η παραπάνω σου φράση δεν δείχνει άραγε μια εσωτερική ανάγκη για συμμετοχή, έστω και μ' αυτόν τον πρωτότυπο ομολογουμένως τρόπο, σ' αυτό που ονομάζουμε αιωνιότητα; Θα ήμουν ο τελευταίος που θα διαφωνούσα μαζί σου στο ότι οι θρησκείες έχουν εκμεταλλευτεί με χυδαίο τρόπο την πίστη--και κάποιες φορές και την ευπιστία--των ανθρώπων. Όμως μήπως τελικά ο άνθρωπος έχει ΑΝΑΓΚΗ να πιστεύει κάπου; Μήπως η αναζήτηση αυτού που αποκαλούμε "Θείου", η προσδοκία μιας καλύτερης και μακάριας αιωνιότητας είναι για τον ανθρώπινο νου κάτι το έμφυτο (εκτός φυσικά από αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός);
AYTH EINAI H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ..ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ..
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΜΙΑΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ..)
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΤΑΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Η οποιαδήποτε θρησκεία αποτελεί ανθρώπινο δημιούργημα που αποσκοπεί στην εξουσία του ιερατείου. Τρόπος επιβολής της ο φόβος. Ο φόβος των σκουληκιών. Ας μην πώ άλλα σεβόμενος τα πάθη του θεανθρώπου την απόμεν εβδομάδα.
Το κάθε νομικό σύστημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει, επειδή δεν μπορεί να τα προβλέψει όλα, επειδή εφαρμόζεται από ανθρώπους, και τέλος δεν μπορεί να επιβάλλει την αρχή της ισότητας.
Το πρόβλημα είναι στο τι ακολουθεί όταν τα σκουλήκια αναλάβουν το θεάρεστο έργο τους.
Η ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΝΩΤΕΡΟ Η ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ (ΠΧ.ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.
ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΞΕΝΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ.
ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΞΕΝΙΝΑΕΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ.
ΑΡΑ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΜΑΛΙΣΜΟ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΠΙΣΤΗ.
ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ!!!!!!
ALL HANDS ON DECK!!!!
quote:
"Πολύ ωραίοι οι μύθοι! Πολύ ωραίες (για να μη πούμε πάρα πολύ ωραίες) και οι θρησκείες, οι φιλοσοφίες, τα συστήματα, και όλοι οι παρόμοιοι θεσμοί. Αλλά το καλύτερο και ωραιότερο και, παρεμπιπτόντως, πολύ πιο τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο (α, ναι, και, σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ) είναι η σάρκα των πιστών και των οπαδών όλων των προαναφερθέντων. Ξέρετε, για εμάς τα σκουλήκια που κατοικούμε στην "τελευταία κατοικία" όλων εσάς και που σας περιμένουμε με ανυπομονησία (α, δεν ανησυχούμε, όλοι μ'εμάς θα καταλήξετε στο τέλος) δεν ισχύουν αυτοί οι διαχωρισμοί που βάζετε εσείς στο κρέας. Για εμάς, κάθε σάρκα είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη, ένα λουκούλειο γεύμα κάθε φορά!"Νομίζετε ότι εσείς θα καταλήξετε κάπου αλλού; Σε κανέναν παράδεισο, μήπως; Σε καμμιά παρινιρβάνα;
Είστε τόσο σίγουροι γι'αυτά που πιστεύετε και ελπίζετε; Βάζετε τη ζωή σας στοίχημα;
Εγω δεν γνωρίζω κάποια θρησκεία, ή φιλοσοφικό σύστημα, που να προσπαθεί να λύσει τις μεταφυσικές ανησυχίες των οπαδών με διαβεβαιώσεις του στίλ πιστέψτε σε μένα και δεν πρόκειται να σας φάν τα σκουλήκια.
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Edited by - Eκήβολος on 21/04/2005 23:35:31
quote:
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...
Διάβασε τον καθηγητή μου και αστροφυσικό κ. Βάρβογλη. Κι αυτός το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6079
Άλλωστε, στο σύμπαν υπάρχουν και οι "σκουληκότρυπες"...
Ωστόσο, δεν βρίσκω καμία απολύτως σχέση του topic "εμείς και τα σκουλήκια" με την ενότητα "Μύθος & Θρησκεία" του φόρουμ.
Τα σέβη μου,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 21/04/2005 23:54:26
quote:
"Πολύ ωραίοι οι μύθοι! Πολύ ωραίες (για να μη πούμε πάρα πολύ ωραίες) και οι θρησκείες, οι φιλοσοφίες, τα συστήματα, και όλοι οι παρόμοιοι θεσμοί. Αλλά το καλύτερο και ωραιότερο και, παρεμπιπτόντως, πολύ πιο τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο (α, ναι, και, σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ) είναι η σάρκα των πιστών και των οπαδών όλων των προαναφερθέντων. Ξέρετε, για εμάς τα σκουλήκια που κατοικούμε στην "τελευταία κατοικία" όλων εσάς και που σας περιμένουμε με ανυπομονησία (α, δεν ανησυχούμε, όλοι μ'εμάς θα καταλήξετε στο τέλος) δεν ισχύουν αυτοί οι διαχωρισμοί που βάζετε εσείς στο κρέας. Για εμάς, κάθε σάρκα είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη, ένα λουκούλειο γεύμα κάθε φορά!"
Εσάς όμως, μπορεί πολύ άνετα να σας λιώσει ο άνθρωπος. Αρκεί ένα πάτημά του. Να το έχετε και αυτό υπ' όψην σας...
Τα σέβη μου,
Deva
quote:
Ας μη μιλήσουμε σοβαρά, τώρα, για "ελευθερία επιλογών". Είναι μία φενάκη.
Το ίδιο έλεγε κι ο Λαπλάς. Πριν 200 χρόνια. Μόνο που αυτός μιλούσε σοβαρά. Καλά, εσύ ακόμη στο 1800 βρίσκεσαι ? Δεν εξελίχθηκες ? Και σκουλήκι δηλ. να 'σουν, θα είχες πεθάνει. Άσε τουλάχιστον το απολίθωμά σου, για να σε βρούμε...
Τα δέοντα,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 22/04/2005 00:19:58
quote:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6079Άλλωστε, στο σύμπαν υπάρχουν και οι "σκουληκότρυπες"...
Καλησπερα φιλε/η Deva Parinito.
Θα ηθελα αν μπορεις μια και εισαι φυσικος και ειχες ενα καθηγητη αστροφυσικο να σε ρωτησω το εξης.
Πιστευεις οτι ο ανθρωπος εχει ελευθερη βουληση ή οχι και γιατι;
Και επισης μπορεις να αναφερεις περισσοτερα για τις σκουληκοτρυπες,διοτι σταματησες αποτομα και εχει ενδιαφερον να ακουσουμε τις αποψεις πανω σε αυτο.
quote:
Διάβασε τον καθηγητή μου και αστροφυσικό κ. Βάρβογλη. Κι αυτός το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει...http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6079
Tι εχεις να πεις για αυτα που λεει ο ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ σχετικα με την ελευθερη βουληση;
quote:
Tι εχεις να πεις για αυτα που λεει ο ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ σχετικα με την ελευθερη βουληση;
Δεν ξέρω ποιος είναι ο "Μεγάλος Αδελφός". Αυτό έχω να πω.
Deva
Να πω, ακόμα, ότι προσωπικά έχω, όντως, μείνει πάρα πολύ πίσω στο χρόνο, τότε που δεν υπήρχαν καν asuras, devas, pretas, θρησκείες, πιστοί, ιδεολογίες, ποιμένες, γκουρού, αστροφυσικοί, και όλη αυτή η μοδέρνα menagerie. Ευχαριστώ.
quote:
Να πω μόνο ότι υπάρχει μια πολύ ωραία φωτογραφία μου στο προφίλ μου, για όποιον, τελος πάντων, θέλει να έχει μια γενική άποψη περί του πώς είμαι.

Djingis Kaan? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
..Learn to listen and you will learn to learn...
Αφήνω τον καθένα να δώσει την δική του εκδοχή. Εσύ είπες Τζένγκις Χαν και θα μπορούσε όντως να είναι. Αποπνέει κάτι το αυτοκρατορικό, όντως. Περιμένω και άλλες εκδοχές.