- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ;
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ...
ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ...
ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...
ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΚΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΙΩΝΤΑΙ..
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ..
ΤΗΝ ΦΥΣΗ ...
ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ;
ΚΙ'ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΛΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ...
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ;
ΜΗΠΩΣ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ;
ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ;
ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ........
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ...... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
που δεν περιμενει τιποτα...
καθε τι που του δινεται..
ειναι δωρο...
αυτος που ζηταει πολλα..
παντα..οσα και να παρει..
ειναι λιγα...
φιλη καποδιστρια συμφωνω..
πιστευω οτι η ευτηχια ειναι θεμα απληστιας...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
Ευτυχια....δεν ξερω τι ακριβως ειναι ευτυχια και αν ειμαι ευτυχισμενη.
Για μενα αυτη η λεξη ειναι περισσοτερο συνωνυμη της Ουτοπιας,εννοωντας κατι που ειναι μονο στην φαντασια μου.
Νιωθω χαρα και ειμαι χαρουμενη και ικανοποιημενη και νιωθω ωραια σε πολλες περιπτωσεις αλλα δεν μπορω να πω οτι νιωθω ευτυχισμενη .
Ευτυχια ειναι κατι το ιδεωδες και οι ιδεες δεν ειναι <χειροπιαστες>,δεν μπορεις να τις καταταξεις στα συναισθηματα.
Θα πεταξω στα συννεφα,που λεει και το τραγουδι,αν εκπληρωθει ενα ονειρο μου και θα νιωσω υπεροχα αλλα δεν θα πω οτι ειμαι ευτυχισμενη.
Ισως ακουγεται πολυ πεσιμιστικη αυτη μου η αποψη αλλα δεν παυει,κατ'εμενα να ειναι πραγματικη.
Ποιος μπορει να πει οτι καταφερε να καταταξει μια ιδεα σε ενα συναισθημα?
Τα καταφερε ποτε αραγες κανεις?
Το γιατι δεν αισθανομαστε πλεον καλα και εχουμε μια αισθηση ανικανοποιητου ,παντα κατ'εμενα,συμβαινει ,οπως ειπαν και αλλα μελη απο προηγουμενα ποστς, γιατι εχουμε χασει την χαρα της ισοροπιας και της ηρεμιας μας,εχουμε χασει την ικανοποιηση του να κατορθωνουμε να κανουμε κατι αληθινο γιατι μας ερχονται ολα στο πιατο.
Δεν αισθανομαστε πια χαρα,ικανοποιηση και ηρεμια παρα μονο κουραση,κοπωση και νευρικοτητα.
Ειναι ενας φαυλος κυκλος πια και θελει πολυ δυναμη να το αλλαξεις προς ωφελος σου,γιατι πρεπει πρωτα να το συνειδητοποιησεις.
Μονο οταν καταφερουμε να απαλλαγουμε απο αγχη και νευρικοτητες θα μπορεσουμε να αιστανθουμε ωραια και ικανοποιηση.
Καλο σας απογευμα
Edited by - Το ξωτικό on 24/11/2003 16:35:38
ΕΛΑ ΝΤΕ
Πολλες φορες βλεπω στον δρομο αν8ρωπους που κοιμουνται στο παγκακι (στην καλυτερη περιπτωση) και σκεφτομαι : "Δεν χρωσταει που8ενα, δεν τον ενδιαφερει ποια ομαδα κερδισε στο ντερμπι, δεν δινει μια για να σκεφτει απο που 8α κατεβασει το καινουργιο τραγουδι της ταδε και γενικα τα εχει γραμμενα ολα σε καποιο σημειο του σωματος του... Μηπως τελικα περναει καλυτερα απο μενα;"
Για ολα φταιει η εμφυτη σχεδον -πια- ταση μας του υπερκαταναλωτισμου... ΠΟΤΕ μα ποτε δεν ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτα που εχουμε (πολλα ή΄λιγα)
Ας παρουμε ως παραδειγμα τις αναγκες μεσω των στοχων που βαζει ενας αν8ρωπου που ειναι σχετικα καλα χωρις τεραστια προβληματα...
Δουλεια -> αν γινει παμε παρακατω
Καλυτερη δουλεια -> αν γινει παμε παρακατω
Αυτοκινητο -> αν γινει παμε παρακατω
Οικογενεια -> αν γινει παμε παρακατω
Σπιτι -> αν γινει παμε παρακατω
Καινουργιο αυτοκινητο -> αν γινει παμε παρακατω
Παιδια -> αν γινει παμε παρακατω
2ο αυτοκινητο -> αν γινει παμε παρακατω
Εξοχικο -> αν γινει παμε παρακατω
Μεγαλωμα εγγονιων και αποκατασταση τους -> αν γινει παμε παρακατω
... -> αν γινει παμε παρακατω
... -> αν γινει παμε παρακατω
Την φραση "αν γινει παμε παρακατω" την γραφω συνεχως γιατι μου 8υμιζει ενα προγραμμα που φτιαχναμε στο λυκειο που ελεγε, "κανε αυτο"
"Αν Ναι" κσνε και αυτο κτλ κτλ. (Χμμμ... Μηπως τελικα ειμαστε προγραμματα; )
και αν δεχτουμε -που οντως ετσι ειναι- οτι οι αναγκες και οι στοχοι φερνουν προβληματα, τοτε πολυ απλα καταλαβαινουμε γιατι δεν ειμαστε ευτυχισμενοι...
Ο υπερκαταναλωτισμος ειναι ανιατη ασ8ενεια
Μην περιμενεται απο 8εμα χρηματων ή κοινωνικης ανοδου να βρειτε την ευτυχια
Και επειδη δεν υπαρχει μονο η καταστροφολογια μονο στην ζωη μας, σας δινω μια συμβουλη και ας ειμαι μολις 22 δεκεμβριων...
ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ... ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ... οσοι ειστε τυχεροι να εχετε :(
...δυναμη...
Edited by - wishmaker on 07/12/2003 19:35:27
Edited by - wishmaker on 07/12/2003 19:36:18
Μην κάνουμε πράγματα που μας οδηγούν μακρυά από αυτήν....
Εάν οδηγήσε απο αυτήν δεν σε ξεγελάει κανείς.....
Με φιλική διάθεση πάντα...........
SIMORIL .......
quote:
Ζούμε ήδη στην εποχή που μπορούμε να ομολογήσουμε πως οι ελπίδες του παρελθόντος διαψεύσθηκαν. Μπορεί οι σημερινοί άνθρωποι να έχουν περισσότερα αγαθά στη διάθεσή τους, περισσότερα μέσα, περισσότερα..., μα αυτά δεν έκαναν τη ζωή τους πιο άνετη, πιο χαρούμενη, πιο ευτυχισμένη. Ο σημερινός άνθρωπος είναι νευρωτικός, δυστυχισμένος, γεμάτος άγχος... Μπορεί να μην πεινά μα τον πνίγει η ανία και η ζωή του φαίνεται τόσο άνοστη.
Πολλά σημάδια δείχνουν πως παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη βαδίζει και η εξάπλωση του κακού που φωλιάζει μέσα στις καρδιές και που με την πρώτη ευκαιρία εκδηλώνεται προκαλώντας τον αποτροπιασμό όλων μας. Και το τρομερό είναι πως σήμερα διαθέτουμε όλα τα μέσα για την εξάπλωση του κακού είτε στους πολέμους, είτε στο έγκλημα, είτε στη διαφθορά. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά όπου και να στραφείς.Και είναι τραγικό να το σκεφτείς. Από τη μια μεριά η αυξανόμενη δύναμη του ανθρώπου και από την άλλη η επιβεβαιούμενη κάθε μέρα αδυναμία όλων μας να συγκρατήσουμε το κακό που μας απειλεί με όλεθρο. Και είναι μερικοί που περιμένουν καλύτερες μέρες, όμως δε μας λένε από που θα έρθουν αυτές.
Μονάχα αν μια άλλη δύναμη εισχωρούσε στη ζωή των ανθρώπων θα μπορούσε να μεταβάλει το κατρακύλισμα του το τραγικό σε δρόμο με χαρά και φως πραγματικής ζωής. Όμως ποιά δύναμη μπορεί να ελεθευρώσει τον άνθρωπο από τους φόβους του, να σπάσει τα δεσμά των επιθυμιών του και να τον κάνει ευτιχισμένο; Μονάχα ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός ο αναστημένος, ο λυτρωτής. Μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από το δράμα του όταν Του το ζητήσει ταπεινωμένος με πίστη. Μα θέλουν οι άνθρωποι να σωθούν; Προσπαθούν μόνοι τους έχοντας βεβαία την επιτυχία τους, μάταια όμως. "Δεν συνάγουσι εξ ακανθών σύκα", το γνωρίζουμε τόσο καλά αυτό.
Είναι τρομερή η κατάσταση του ανθρώπου που τον δέρνουν οι φόβοι. Φόβοι για την υγεία, για την πολιτική κατάσταση, τους νέους, τα οικονομικά. Δερνόμαστε μέσα στους φόβους. Μετά χάνουμε τον ύπνο, μετά σπάνε τα νεύρα...
Όμως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ο άνθρωπος και καλά κάνει και φοβάται, αφού δεν έχει Θεό και προσπαθεί μόνος του
Πόσοι είναι αληθινά ευτυχισμένοι σήμερα?
Αν τους ρωτήσει κανείς θα αργήσουν να απαντήσουν.
Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ αγάπης και περίεργου ανταγωνισμού.
Δύσκολοι καιροί.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].