- ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Φίλε Δελτέ έχω πάθει πλάκα. Που το ξετρύπωσες αυτό βρέ θηρίο?Και πως δε το πήρε πρέφα ο Dan? Ισως να του το στέλναμε σε Mail να πέρνει ιδέες γα το επόμενο κοκτείλ Θρησκευτοαμφισβήτησης, τεχοαναφορών και κινηματογραφικού αστυνομικού που εξυψώνει τις πωλήσεις του στα ύψη.
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
Πάντως τα έκανε κάτι τέτοια παιχνιδάκια ο Λεονάρντο.
Δείτε και εδώ, σελίδα 23, για την "Παρθένο των βράχων" (ποιων βράχων;) μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=23&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1012
quote:Καλώς τον Δέλτο!
Νομίζω ότι όταν ένα βιβλίο αποκτά τόσο μεγάλη φήμη και προβάλλει τόσο "φρέσκιες" απόψεις, είναι λογικό να υπάρχει και έντονος αντίλογος.
Ας μην ξεχνάμε, ότι στην ουσία κι η αρνητική διαφήμιση, εν τέλει διαφήμιση είναι.
Αγαπητή zadok, όπως και αγαπητέ spiral, συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός οτι και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση.
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου βιβλίου όμως, βρίσκω υπερβολική την αντίδραση για ένα "μυθιστόρημα". Ψάχνοντας στο νετ, βρήκα τελικά 7 βιβλία (κι ενα στα ελληνικά), που έχουν ως θέμα την διάψευση, καθώς και πληθώρα άρθρων, κυρίως καθολικών ιστοσελίδων, που προσπαθούν το ίδιο.
Η ερώτηση βασικά είχε να κάνει με θεωρία συνομωσίας....
Αν λάβουμε ως δεδομένο οτι κάποια στοιχεία του βιβλίου είναι αληθή.
Αν λάβουμε ως δεδομένο οτι εκπρόσωπος της αδελφότητας θα κάνει γνωστή τη συνομωσία εντός της χιλιετίας που ζούμε αυτή τη στιγμή.
Η απορία μου συνεπώς είναι, μήπως η λέξη "μυθιστόρημα" είναι πρόφαση για να περάσει κάποια μηνύματα που αλλοιώς δεν θα μπορούσε να περάσει μέσα απο το βιβλίο? Μήπως αν τα περνούσε αλλοιώς, σήμερα πιθανώς και να μην ζούσε? Μήπως τα μηνύματα που πέρασε είναι πλήρως αληθή, και στόχευαν σε μια μειοψηφία "εκλεκτών" αναγνωστών?
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δικαιολογούνται απόλυτα όλες οι προσπάθειες διάψευσης. Τότε, ίσως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής, απο πάρα πολλές πλευρές....
ΥΓ. Να καταστήσω σαφές οτι δεν υιοθετώ τις παραπάνω απόψεις, απλά θέτω προβληματισμούς μου προς συζήτηση.
Ξέχνα ό,τι ήσουν.Γίνε αυτό για το οποίο γεννήθηκες!
quote:
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ LINK ,ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ,ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.....
ΙΔΟΥ.....
http://www.christusrex.org/www2/art/angels-2.htmδειτε την "high resolution" των 484k
Αγαπητέ tpt, δές λίγο το δεξί χέρι της παναγίας, που είναι απλωμένο προς το τραπέζι...
Εν ανάγκη κάνε zoom-in - zoom-out, μήπως διακρίνεις κάτι.
quote:Η απορία μου συνεπώς είναι, μήπως η λέξη "μυθιστόρημα" είναι πρόφαση για να περάσει κάποια μηνύματα που αλλοιώς δεν θα μπορούσε να περάσει μέσα απο το βιβλίο? Μήπως αν τα περνούσε αλλοιώς, σήμερα πιθανώς και να μην ζούσε? Μήπως τα μηνύματα που πέρασε είναι πλήρως αληθή, και στόχευαν σε μια μειοψηφία "εκλεκτών" αναγνωστών?
Αγαπητέ Δέλτο, την ίδια ακριβώς απορία είχα μια φορά κι έναν καιρό όταν είχα διαβάσει "Το εκκρεμές του Φουκώ". Τελικά όμως δεν νομίζω, μάλλον οι συγγραφείς επωφελούνται από τη γοητεία που ασκούν τα "μυστικά". Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τύχης.
Όπως γράφω και παραπάνω, κυκλοφορούν αμέτρητα βιβλία (ακόμα και στην Ελλάδα) με ανάλογη θεματολογία. Αν ρίξεις μια ματιά στο amazon.com ή σε όποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο, θα το διαπιστώσεις. Όσο για τις διαψεύσεις, είναι κι αυτές στο πλαίσιο του εμπορικού παιχνιδιού.
quote:Η ερώτηση βασικά είχε να κάνει με θεωρία συνομωσίας....
Αν λάβουμε ως δεδομένο οτι κάποια στοιχεία του βιβλίου είναι αληθή.
Αν λάβουμε ως δεδομένο οτι εκπρόσωπος της αδελφότητας θα κάνει γνωστή τη συνομωσία εντός της χιλιετίας που ζούμε αυτή τη στιγμή.
Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν. Η αρχή έγινε μετά τον πόλεμο, όταν λανσαρίστηκαν τα UFOs και ο "ψυχρός πόλεμος". Πάντα χρειάζονται κάποιοι κακοί για να λειτουργούν οι φοβίες μας.
quote:Κάποια στοιχεία του βιβλίου είναι αληθή... ως προς το μύθο.
Δεν φαντάζομαι -αν και θα είχε ενδιαφέρον!- ότι θα εμφανιστεί ποτέ εκπρόσωπος... τύπου. Οι αδελφότητες, για την κοινή γνώμη, καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου και αυτό είναι το ωραίο τους. Μου φαίνεται όμως ότι κάτω από τον πέπλο δεν υπάρχει τίποτα, είναι σαν το παραμύθι με τα "Καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα".
quote:Τότε, ίσως βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής, απο πάρα πολλές πλευρές....
Θα επαναλάβω ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα (ή μάλλον τα έχουμε ξεπεράσει) μιας νέας εκδοτικής - μάρκετινγκ εποχής.

Είναι μ υ θ η σ τ ό ρ η μ α, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αμφισβήτηση των όσων διδασκόμαστε όχι τα όσα παραθέτει ως ..γεγονότα.
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΟΨΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
ΤΙ ΣΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ...?ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ PLAYBOY KAI ΣΤΑΖΕΙ......
σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το φίλτατο Spiral.
Το μόνο το οποίο θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε μηχανισμός χρειάζεται ένα "μυθιστόρημα" για να περάσει τα μηνύματά του.
Ας μη γελιόμαστε: μικρά μυστικά, τα οποία οι πιο ψαγμένοι ήδη γνώριζαν, μέσω του βιβλίου απλά έγιναν πιο ευρείας κατανάλωσης...
Είναι σημεία των καιρών!
Τώρα, σχετικά με το πέπλο... ε, όποιος το σηκώνει, ξέρει και τί κρύβει...
quote:
Φίλοι μου αν το βιβλίο ενοχλούσε πολύ την εκκλησία, θα είχε απαγορευτει κι ο αγαπητός dan θα είχε ..αφορηστεί !!
Αγαπητή analphabet, ο κακομοίρης ο Dan δεν είχε την τύχη να τον διαφημίσει το ίδιο το Βατικανό... Έχουν αλλάξει οι εποχές...
quote:
ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ.
Αγαπητέ tpt,
απλά λίγη πονηριά χρειάζεται...
Δε σου φαίνονται κάπως κυκλικές οι σελίδες; Αν έβγαζε μάτι, νομίζεις ότι θα είχε επιζήσει το έργο;
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)