- Το αιώνιο μίσος των Εβραίων... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Βρε γηγενή,
Πως να σου δώσει ο θεός ελεύθερη βούληση και να σου απαγορέψει να σκοτώνεις και να βασανίζεις?
Τι ελεύθερη βούληση είναι αυτή?
Το "κακό" που έκανε ο Θεός είναι που έπλασε τον διάβολο ή τον άνθρωπο?
Η ύπαρξη του Σατανά απενοχοποιεί τόσο τον Θεό όσο και τον άνθρωπο γιατί μεταφέρει όλες τις ευθύνες στον Σατανά για κάθε τι κακό.
Ο άνθρωπος πάντα έχει τη δυνατότητα της συγχώρεσης του Θεού και ο Θεός καταφέρνει να μεταφέρει τις ευθύνες για την ύπαρξη του κακού στον Σατανά.
Δηλαδή όλοι είναι κερδισμένοι σε αυτή την υπόθεση :)
1. Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε ;
2. Τι σημαίνει διάβολος ;
3. Τι είναι δυαδικότητα ;
4. Γιατί σε όλες τις θρησκείες υπάρχει κάποιος τιμωρός όταν ο πιστός δεν ακολουθεί τις Θεϊκές εντολές ;
5. Αν δε πιστεύουμε στο Γιαχβέ σε ποιόν πρέπει να πιστεύουμε ;
Αν και ο συντάσσομαι απόλυτα με το κείμενο του φίλτατου ΠΛΩΤΙΝΟΥ θα ήθελα τις απαντήσεις για να καταλάβω περί τίνος ακριβώς ομιλούμε και τι ακριβώς προσπαθούμε να καταδείξουμε.
Ευχαριστώ.

Ο κακός λύκος
quote:
Αν και ο συντάσσομαι απόλυτα με το κείμενο του φίλτατου ΠΛΩΤΙΝΟΥ θα ήθελα τις απαντήσεις για να καταλάβω περί τίνος ακριβώς ομιλούμε και τι ακριβώς προσπαθούμε να καταδείξουμε.
Ε τώρα Ραμογλου.
Στην κουτή ερώτηση θα πάρεις και κουτή απάντηση...
Πως ο Χριστιανισμός είναι απατή….
Για τις ερωτησεις από το 1- 5 θα απαντήσει ο Γηγενής Για να προάγει την συζήτηση..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ΓΗΓΕΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ
1 ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ
2 ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ
3 ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΗΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ (ΓΙΑΧΒΕ,ΧΡΙΣΤΟΣ,ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΡΙΣ ΜΟΡΦΕΣ
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ
4 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΑΣ
ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΑ Η ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΣΩΖΕΙ
5 ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
Αν τα σκεπτόμενα όντα έχουν ελεύθερη βούληση, (απάδει η λέξη σκεπτόμενος με το ανελεύθερος ανελεύθερος να σκεφτεί, το αυτεξούσιο), τότε το ποιόν του καθενός είναι ανάλογο της σκέψης του (της επιθυμίας του).
Ετσι συγκρίνοντας λέμε αυτός είναι αγαθός.
Αυτός μπορεί να είναι Θεός , άνθρωπος ή δαίμων.
Ετσι και οι αρχαίοι έκαναν διακριση μεταξύ αγαθών ή όχι δαιμόνων.
ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΘΕΙΚΗ
ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΑΙΜΟΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΗΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (ΤΡΑΓΟΠΟΔΑΡΟΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ)ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑ
ΔΟΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝ ΕΙΤΑΝ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ
quote:
1 ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ2 ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ
3 ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΗΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ (ΓΙΑΧΒΕ,ΧΡΙΣΤΟΣ,ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΡΙΣ ΜΟΡΦΕΣ
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ4 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΑΣ
ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΑ Η ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΣΩΖΕΙ5 ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
gigenis :
1. Κατά την γνώμη μου δεν είναι θέμα Θρησκείας αλλά ιερατείων.
Και Ιερατεία έχουν ΟΛΕΣ οι θρησκείες, άρα ποιο σωστό θα ήταν να πιστεύεις σε κάποια θρησκεία αλλά όχι στο Ιερατείο της φίλε
2-3 Ο Θεός έχει λόγο ύπαρξης μόνο και μόνο διότι υπάρχει το αντίθετο κακό δηλαδή.
Με αυτή την απάντηση μου απαντάς στο «Τι είναι δυϊσμός», δηλαδή η δυαδικότητα και όχι η Αγία Τριάδα που συμβολίζει κάτι άλλο.
Μα και το όνομα που είχαν δώσει στον αρχηγό των Θεών οι Αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν ΔΙΑΣ ( Δυαδικότης ) και ΖΕΥΣ ( Ζεύξη ), κάτι σαν 2 σε 1.
Ίσως είναι της μόδας, μιας και ζούμε στην εποχή του Υδροχόου, να καταρρίπτουμε τα πάντα και να προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι νέο που ίσως και να έχει και ρίζες σε κάτι ποιο παλιό. Αλλά η κρίση μας θα πρέπει να βασίζετε σε σωστές παραμέτρους και όχι σε ετσιθελικές νοητικές ακροβασίες.
4. Η «Δύναμη» που προσκυνάω είναι σίγουρο πως δε μπορεί να μου κάνει κακό διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Δε με έπλασε για να με καταστρέψει αλλά για να ανελιχθώ μέχρι του σημείου της Ζεύξης.
5. Μα στον εαυτό μου λοιπόν πιστεύω, στο κομμάτι που έχω μέσα μου και προέρχεται από Εκείνον.
Αυτό που μου δημιουργεί απορία, αυτό που με κάνει να χαμογελώ ειρωνικά ίσως μερικές φορές είναι ο απαξιωτικός τρόπος που εκφραζόμαστε για τον Θεό της όποιας θρησκείας. Δικό μου πιστεύω είναι πως ο κάθε άνθρωπος επί της Γης έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου του αρέσει και να τελεί την όποια τελετουργία του κάνει κέφι.
Από εκεί και πέρα ΟΥΔΕΙΣ είναι υπέρ άνω κάποιου άλλου. Και ίσως αν κάτσουμε και το αναλύσουμε με καθαρό μυαλό και χωρίς παρωπίδες να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Θεός είναι ένας και απλά τα ονόματα αλλάζουν.
Όσο για το μονοθεϊσμό κάποιοι άλλοι μίλησαν πρώτα γι αυτόν και όχι οι Εβραίοι.
Ο Μωϋσής ως μυημένος που ήταν και ως Ιερεύς του Όσιρι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να διδάξει στους Εβραίους, οι οποίοι εγκατέλειψαν τότε την Αίγυπτο, την Θρησκεία των Αρίων Φυλών, δηλαδή το Μονοθεϊσμό.
Ας μη σας κουράσω άλλο.
Μια καλημέρα σ’ όλους.

Ο κακός λύκος
Edited by - Ramoglou on 17/06/2004 09:50:28
quote:
ΑΦΟΥ Ο ΑΡΧΙΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΤΟ ΓΗΓΕΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ
Αγαπητέ Γηγενή θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν προχωρώ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Δεν είμαι δάσκαλος κανενός δηλώνω μαθητής. Η έμμονη σου όμως και η μονομέρεια σου δεν έχει σχέση με τους σκοπούς του χώρου. Άλλο να θέτεις προς συζήτηση κάποιο θέμα καταθέτοντας την γνώμη σου και άλλο να είσαι μόνιμος κατήγορος του Γιαχβε.
Το πρόβλημα του «κακού» είναι ένα σοβαρό θεολογικό πρόβλημα και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βουτήξεις στα βαθιά, έχοντας γνώσεις θεολογικές που δεν περιορίζονται στον Γιαχβε και στο δωδεκάθεο.
Ένα καλό βιβλίο είναι το «το πρόβλημα του τέταρτου» του Καρλ Γιουγκ από τις εκδόσεις Ιαμβλίχος αν θυμάμαι καλά.
Το ανυπέρβλητο πρόβλημα του κάκου αποτέλεσε εξάλλου το κεντρικό σημείο της Θεοδικίας. Πως σε έναν κόσμο που είναι προϊόν ενός αγαθού λόγου, μπορούσε να υπάρξει ένα στοιχείο δαιμονικό, ανθρώπινο η άλλο που να μπορεί να αντιμάχεται τον θειο Λόγο, καθώς πίσω και πάνω από όλα βρίσκεται η ΜΙΑ αρχή.
Ο Πλάτωνας πολύ πριν τον Χριστιανισμό ε ήδη κάνει λόγο στους Νόμους για τις «κακές ψυχές «, που υπάρχουν στο σύμπαν και είναι υπεύθυνες για τις άτακτες κινήσεις των Ουράνιων σωμάτων.
Σε κάθε περίπτωση ο Ευριπίδης στις Τρωάδες μας αποκαλύπτει την Ελληνικη αντίληψη Αι το θειο..
« Ω Δια ποια είναι η ουσία, δύσκολο να το ξέρει κανείς. ΝΟΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΝΟΗΣΗ ΕΙΣΑΙ?
Εσένα όμως παρακαλώ στην προσευχή μου, γιατί πάντα μέσα από τους δρόμους της σιγής κανονίζεις τα ανθρώπινα πράγματα….»
Σε ιερατικό επίπεδο βέβαια και σε σχέση με τις ανάγκες της Εβραϊκής θεολογίας οι παράμετροι είναι άλλοι και όχι φιλοσοφικοί...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Σε χαιρετώ gigenis.
ΙΩΒ: κεφ.α', εδάφ.6
<<Ημέραν δέ τινα, ήλθον οι υιοί του θεού δια να παρασταθώσιν ενώπιον του Κυρίου, και μεταξύ αυτών ήλθε και ο Σατανάς.>>
Λοιπόν gigenis βέπουμε, απ'την Αγ.Γραφή ότι ο Σατανάς είναι: Υιός του θεού και όχι όπως λανθασμένα πιστεύεται, σε όσους δεν γνωρίζουν την Αγ. Γραφή και το Ταλμουδ, ο εχθρός του Γιαχβε.
Έτσι λοιπόν ας ψάξουμε σε "λογικότερα" μονοπάτια για την προσφορά του Σατανά στο Ταλμουδ και την Αγ.Γραφή...
Συγνώμη που εισήλθα στην όμορφη παρέα σας, μα έτσι λίγο για την ιστορία και την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Σε χαιρετώ gigenis.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
ειναι σα να μου λες οτι ο καλατραβα(ιερεας)ειναι κακος αρχιτεκτον
αλλα η κατασκευη(θρησκεια)στο ολυμπιακο σταδιο ειναι η καλητερη
δεν ειπα οτι οι εβραιοι ηταν οι πρωτοι που εφτιαξαν μονοθεισμο
αφου ο θεος που προσκηνας δεν θελει να σε καταστρεψει τοτε γιατι λεει για δευτερα παρουσια και κατασροφη αυτων που δεν τον προσκηνησαν?
αν ο θεος υπηρχε και ηταν ενας τοτε δεν θα ειχε τοσα ονοματα
ουτε τοσες θρησκειες θα υπηρχαν
ουτε θα αφηνε τους πιστους που τον αποκαλουσαν με το ταδε ονομα να σκοτωνουν τους πιστους του που τον αποκαλουν με το δινε ονομα
ουτε θα ελεγε στους μεν να μην τρωνε καποιες τροφες και στους δεν να τις τρωνε
zezmperg αναφερεσε στο στοιχημα που εβαλε ο γιαχβε με τον σατανα για το αν ο ιωβ ειναι πιστος στον γιαχβε για τα πλουτη που του εδωσε η οχι
αυτη η αναφορα ειναι ενα πολυ καλο στοιχειο που δειχνει σε ποση εκτημιση εχει ο καθε θεος τους δουλους του
τωρα για το οτι ειναι γιος του μην το πολυ λες γιατι οι κατα τα αλλα καλοι και εναρετοι γιαχβεδιστες θα σε φανε ζωντανο που τολμας να βαλεις στο ιδιο επιπεδο τον διαβολο με τον χριστο τον <<μονογενη>>
quote:zezmperg αναφερεσε στο στοιχημα που εβαλε ο γιαχβε με τον σατανα για το αν ο ιωβ ειναι πιστος στον γιαχβε για τα πλουτη που του εδωσε η οχι
αυτη η αναφορα ειναι ενα πολυ καλο στοιχειο που δειχνει σε ποση εκτημιση εχει ο καθε θεος τους δουλους του
τωρα για το οτι ειναι γιος του μην το πολυ λες γιατι οι κατα τα αλλα καλοι και εναρετοι γιαχβεδιστες θα σε φανε ζωντανο που τολμας να βαλεις στο ιδιο επιπεδο τον διαβολο με τον χριστο τον <<μονογενη>>
Καλέ μου gigenis σε χαρετώ και πάλι.
Μόνο που είμαι η zezmperg, δηλαδή θηλυκό ας είναι.
Τώρα θέλω να μου πεις που Ο Γιαχβε είπε για την Δευτέρα παρουσία και που έβαλε στοίχημα με τον υιό του Σατανά;
Ξέρεις ετούτα που λέμε θα πρέπει καλέ μου να τα δείχνουμε μέσα από τις γραφές. Διότι με λόγια έχουν συμβεί όλα ετούτα, δηλαδή αιρέσεις, θρησκείες και όλα τα άλλα!
Έτσι σωστό θα ήταν όσα λέμε να τα επιβεβαιώνουμε μέσα από τις γραφές εάν μπορούμε...Για να έχει αλήθειες ο λόγος μας.
Ευχαριστώ.
Σε χαιρετώ gigenis.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
quote:ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΘΕΙΚΗ
ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΑΙΜΟΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΗΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Διάβασε αρχαίους, κάνει καλό. Ειδικά απ το προτότυπο.
Άλλα έλεγαν.
Το Ιερατείο διαμορφώνει το δόγμα όπως το συμφέρει, έτσι ούτως ώστε να έχει υπό τον έλεγχο του τους πιστούς.
Τώρα εγώ σαν ερευνητής, σαν άνθρωπος με αναζητήσεις και με απορίες αν κάτσω να διαβάσω τα βιβλία θα βρω αντιφάσεις και θα προσπαθήσω να καταλάβω τι πραγματικά είπε ο Ιησούς π.χ. ή ο όποιος δημιουργός μιας Θρησκείας.
Κατόπιν θα θελήσω να δω αν υπάρχουν κοινά και στις διδασκαλίες και των άλλων θρησκειών, αν τα κοινά αυτά με οδηγούν στο να τεκμηριώσω την σκέψη μου για το αν υπάρχει Θεός ή όχι κλπ κλπ.
Όλα λοιπόν είναι αλληλένδετα και όπως λέει ο Πλωτίνος πολύ σωστά ….. «Το πρόβλημα του «κακού» είναι ένα σοβαρό θεολογικό πρόβλημα και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βουτήξεις στα βαθιά, έχοντας γνώσεις θεολογικές που δεν περιορίζονται στον Γιαχβε και στο δωδεκάθεο. » ….. εκεί είναι και η δική μου αντίδραση στην κατηγορία της όποιας θρησκείας.
quote:
αν ο θεος υπηρχε και ηταν ενας τοτε δεν θα ειχε τοσα ονοματα
ουτε τοσες θρησκειες θα υπηρχαν
Ξέχασε να πάρει το copyright !!!
quote:
……τον χριστο τον <<μονογενη>>…
Στα Ελληνικά αυτό σημαίνει «αυτός που γεννήθηκε από ένα ΓΕΝΟΣ» και όχι τον μοναχογιό όπως υπονοείς, μην γνωρίζοντας απ’ ότι καταλαβαίνω την έννοια της λέξεως, ελπίζω την έννοια γένος να την ξέρεις.

Ο κακός λύκος