ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alex2230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/11/2009, 13:05:36
quote:
pyramid

Με προβληματίζει το εξής φίλε μου

Έχεις μεγάλο πρόβλημα ; Μήπως εξ' αιτίας του, δεν θα μπορέσεις να φας σήμερα ή μήπως δεν θα μπορέσεις να κοιμηθείς ; .... χε,χε

Λοιπόν, σοβαρά, ο μεγαλύτερος δεσμός του ανθρώπου είναι η ταύτιση. Ο άνθρωπος δεν ταυτίζεται μόνο με κάτι έξω από τον ίδιο, αλλά ταυτίζεται και με πράγματα εντός του, μέσα του, με μια ιδέα του π.χ. Ε, σ' αυτόν τον τύπο μπήκε η ιδέα ότι είναι γκουρού. Ωραία ιδέα! Και πες πες πες, έγινε ο νους του σαν κεφτές ... [με εννοείς ; ασφαλώς! τα λέμε κούκλα ... και να μην σε απασχολούν τέτοια γιαλαντζί "προβλήματα" ... ο κοσμάκης χτυπιέται καθημερ'νά στους δρόμους σαν χταπόδι! ]

27/11/2009, 13:32:47
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ

Αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Βρε απλά είναι! Αλλά είπαμε ... ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να το παραδεχτείς. Γιατί έτσι και το πεις, μετά ... πάπαλα, δεν μένει τίποτε άλλο να πεις. Κι εσύ θες να λες, να λες και να λες ... [ασχέτως ΤΙ λες, φτάνει να λες, κουβέντα δηλ. μπλα μπλα, χωρίς ουσία, χωρίς νόημα, να 'χαμε να λέγαμε δηλ].

Τέλος πάντων ... τι ασχολούμαι ; Α! να πω κάτι για το θέμα (χε,χε) ... προσωπικώς φίλοι μου αγαπημένοι και εχθροί μου μισητοί, κατά πάσα πιθανότητα ζω σε έναν μεταφυσικό κόσμο όπου διάφορα αλλόκοτα συμβαίνουν. Την έχω ψάξει δηλ. την δουλειά και κατέληξα σε τούτο το συμπέρασμα. Αλλιώς δεν εξηγείται ΤΙ σαβούρα διαβάζω, αλλιώς δεν εξηγείται ΤΙ σαβούρα βλέπω, αλλιώς δεν εξηγείται ΤΙ γράφεται καθημερ'νά στον τύπο, στα περιοδικά, στο internet.

Θα μου πεις - και σωστά θα μου το πεις - ε, και γιατί το διαβάζεις ; γιατί το βλέπεις ; Γιατί είναι ΠΑΝΤΟΥ! Μονάχα μέσα στο κεφάλι μου δεν είναι και σε όσους προσπαθούν να το βάλουν - γιατί όλο και κάποιος νοσοκόμος με μια δική του ιδεολογική σύριγγα έρχεται με στόχο να με "γιατρέψει" - ένα έχω να πω : NO PASSARAN κουφάλες! Βάλτε τις σύριγγες στον κώλο σας!

27/11/2009, 15:22:59
Η είσοδο σου σε αυτό το τοπικ ήταν αναμενόμενη φίλε zip.

quote:
Βρε απλά είναι! Αλλά είπαμε ... ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να το παραδεχτείς.

Τι να παραδεχτώ φίλε μου, το ότι έχω εγώ; Το ότι είμαι άνθρωπος; Το ότι έχω αδυναμίες; Το τι έχω ελαττώματα; Δεν κατάλαβες φίλε zip δεν είμαι εδώ για να πω ότι δεν έχω όλα αυτά, αλλά είμαι εδώ και συζητώ για το τι κάνω με αυτά αλλά και για αυτά που είναι πέρα από αυτά... Για αυτό και λέω ότι δε είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Τι κάνει ο καθένας από εμάς όταν εκφράζεται η λαγνεία; τι κάνει όταν εκφράζεται ο θυμός; τι κάνει όταν εκφράζεται η ζήλια; Αυτά βέβαια απασχολούν αυτούς που θέλουν να δουν τι τους κλέβει την συνείδηση..για όλους τους άλλους τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Μονό οι τολμηροί μπορούν να δουν.. όλοι οι άλλοι φοβούνται. Δεν ζω σε κανένα παραμύθι. Βλέπω τι γίνεται στον εαυτό μου. Ξέρω ότι μπορώ να έχω μια «επαφή» με τον εαυτό μου σε ένα επίπεδο που δεν είναι του νου ..που δεν έχει εγώ. Αλλά ξέρω επίσης ότι τα εγώ παραμένουν… γιατί τα έχω. Τα βλέπω και εκδηλώνονται συνεχώς.
Δεν παρουσιάστηκα ποτέ σαν ένας γκουρου αλλά σαν ένας άνθρωπος που έχει κάποιες εμπειρίες τις οποίοι πολλοι δεν αποδέχονται.

Δεν είναι βέβαια αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε όλοι αυτοί που πραγματικά ενδιαφερόμαστε να δούμε σε «προσωπικό» και βιωματικό επίπεδο τι μας συμβαίνει και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.

Μέσα από αυτές μιλώ όπως και όλοι οι άλλοι.. αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες. Κάποιοι φίλοι μπορούν να διακρίνουν αυτά που λέω λογο του ότι έχουν ζήσει αυτό για το οποίο μιλάω. Όταν ρωτώ αν έχει κάποιος εγώ δεν το κάνω για να τον.. εκμηδενίσω αλλά για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε βιωματικό επίπεδο για την εξάλειψη τους. Μέχρι στιγμής το μονό ειλικρινές άτομο που έχω συνάντηση είναι enlightened που χωρίς φόβο παραδέχτηκε ότι μετά από την "χωρίς εγώ κατάσταση" τα εγώ ξανά επιστρέφουν.

Αν κάποιος θελει να απελευθερωθεί από τον κύκλο της Σαμσαρας τότε πως μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του απελευθερωμένο όταν συνεχίζει να είναι κάτω από την επιρροή αυτού του κύκλου;

Το ότι κάποιος μπορεί να αποκόπτεται για λίγο από αυτόν δεν σημαίνει ότι απελευθερώθηκε αλλά ότι απλά «γεύτηκε» λίγο από αυτήν την απελευθέρωση!

Διαβάζω για το πόσο καλό κάνει ο υπερβατικός διαλογισμός για τα πόσα οφέλη έχει. Διαβάζω για το πόσο καλό είναι το ένα για το πόσο καλό είναι το άλλο..και ο ένας υπηρέτης ρωτάει «απελευθερώθηκες;» «αυτοπραγματωθηκες; Αν όχι γιατί; τι σε εμποδίζει; Αυτό λέω. Τι κάνει κάποιος για αυτό! Δεν λέω θεωρίες. Ζω αυτή την κατάσταση και έχω εμπειρία από αυτήν. Παραμένω σε πρακτικό επίπεδο. Απλά με την φίλη enlightened και τον φίλο wholemind που έχουν την εκτίμηση μου, ο πήχης ανέβηκε πιο ψηλά.

Καλό Σαββατοκύριακο.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 27/11/2009 17:16:41

27/11/2009, 17:27:44
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Φίλε μου δεν υπάρχει θέμα, δεν μπορούμε να έχουμε όλοι την ίδια οπτική, άλλοι τα θεωρούμε απλά άλλοι σύνθετα. Όχι, δεν έχω καμία απάντηση έτοιμη, πως θα μπορούσα άλλωστε, τα πάντα ρει.

Γεια σου zip μου

27/11/2009, 17:49:24
quote:
Όχι, δεν έχω καμία απάντηση έτοιμη, πως θα μπορούσα άλλωστε, τα πάντα ρει.

Στο είπα επειδή όταν κάποιος κάνει μια ερώτηση στην πραγματικότητα στο πίσω μέρος του μυαλού του μπορεί να εχει διάφορες πιθανές απαντήσεις. Οκ ..εσύ δεν είχες.

quote:
Φίλε μου δεν υπάρχει θέμα, δεν μπορούμε να έχουμε όλοι την ίδια οπτική, άλλοι τα θεωρούμε απλά άλλοι σύνθετα.

Ναι όπως τα βλέπει κανείς.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

27/11/2009, 18:01:42
κάθε φορά που συζητάμε για εσωτερικά θέματα εδώ στο esoterica,κάποιος νευριάζει.Φανταστείτε να ήμασταν σε site σκεπτικιστών.Εμένα αυτή η συμπεριφορά μου φένεται ύποπτη.
27/11/2009, 18:36:16
alex

quote:
Εμένα αυτή η συμπεριφορά μου φένεται ύποπτη.

Your name is http://www.youtube.com/watch?v=oTynXfInK7A&feature=related

wholemindΜέλος
28/11/2009, 10:39:22
Όταν κάποιος, αγαπητοί φίλοι, φτάνει στην Αληθινή Πραγματοποίηση (όταν έχει εμπειρία του Αληθινού Διαλογισμού) πραγματοποιεί μία Επίγνωση της Πραγματικότητας εξωδιανοητική (χωρίς τους μηχανισμούς του εγώ, της διανοητικής οπτικής και της αντιληπτικής παραμόρφωσης...) Αντιλαμβάνεται, βιώνει το Είναι που είναι κάτι πολύ πλατύτερο από τους κατώτερους κόσμους, του νοητικού, του αστρικού και του υλικού...
Η Εμπειρία του Είναι, δεν έχει καμία σχέση με τις «εμπειρίες» ενός εγώ. Βιώνεται η Αληθινή Ουσία:
Υπάρχει Ενότητα, που ξεπερνά όλες τις κατώτερες αντιθέσεις.
Υπάρχει Ειρήνη, που ξεπερνά όλες τις διαμάχες.
Υπάρχει Ευγένεια, που ξεπερνά όλες τις κατώτερες διχογνωμίες...
Αγαπητοί φίλοι, κάποιος που έφτασε εδώ...
Δεν είναι φωτισμένος (μόνο το εγώ «φωτίζεται»).
Δεν είναι δάσκαλος (μόνο το εγώ «διδάσκει»).
Δεν είναι καν παράδειγμα (μόνο το εγώ γίνεται «σημαία»)...
Απλά, Υπάρχει, Τώρα, Εδώ. Απλά, ανταποκρίνεται (με πνεύμα Αγάπης κι Ενότητας, με ειρηνικό τρόπο, με ευγενική συμπεριφορά...)...
........................................................................................................................
Αγαπητέ φίλε «ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ», αν ανατρέξετε στο παρελθόν και σε όσα έχουμε πει, θα δείτε, ότι ποτέ δεν διαφώνησα πραγματικά, μαζί σας... Κι απ’ όσο γνωρίζω (γιατί πάντα παρακολουθώ προσεκτικά τα γραφόμενα) ούτε και η φίλη enlightened (που γνωρίζω ότι παρακολουθεί...) διαφώνησε μαζί σας σε τίποτα ουσιαστικό... Ούτε θεωρώ άπρεπο το να μιλάτε (αντίθετα το θεωρώ πολύ χρήσιμο)... Απλά, επειδή (όπως έχω ήδη πει) είχα μία διαφορετική (βουδιστική) διαπαιδαγώγηση, στα νιάτα μου, θεωρώ (σύμφωνα με την δική μου οπτική) σαν απόλυτη προτεραιότητα να πραγματοποιήσει κάποιος πρώτα μία πλήρη επίγνωση της «αληθινής ουσίας», πριν πειραματιστεί με τα άλλα πεδία (κι αυτό γιά δική του προστασία...) Ασφαλώς και δεν έχω πρόβλημα αν κάποιος έχει μία σοβαρή ενασχόληση με αυτά ... απλά διατηρώ την επιφύλαξη μήπως αυτά τον καθυστερούν από τον πραγματικό σκοπό που είναι η βίωση της «αληθινής ουσίας»... Αν εσείς βρίσκετε κάποια χρησιμότητα σε αυτό, εσείς ξέρετε, εγώ απλά το δέχομαι...
..............................................................................................................................
Όσο γιά το ερώτημα που βρίσκομαι προσωπικά εγώ, σας έχω απαντήσει πολλές φορές... ακόμα και όταν δεν με ρωτάτε... Πρέπει να το δείτε...
Στον κόσμο του Είναι βιώνεται το Είναι, το Αιώνιο Τώρα, η Απόλυτη, «Ακίνητη», Αντικειμενική, Πραηγματικότητα, που εποπτεύει, ό,τι παρουσιάζεται... Δεν υπάρχει πραγματοποίηση, φώτιση, ανώτερη αντίληψη...
Στον κόσμο των αντιθέσεων... η βεβαίωση είναι ταυτόχρονα η διάψευσή της... κι η άρνηση είναι καλυμένη βεβαίωση... όλα αυτά είναι διανοητικά σκουπίδια...
...............................................................................................................................
Αυτό που πιστεύω τελικά, αγαπητοί φίλοι, είναι ότι πρέπει να πάμε πέρα από τις διαμάχες, όχι με αντιπαράθεση στο επίπεδο των προσωπικών αντιλήψεων (δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι εδώ, γιατί όλα τα εγώ προβάλλονται)... αλλά πηγαίνοντας σε ένα βαθύτερο βιωματικό επίπεδο, όπου απλά «συνυπάρχουμε»... Πηγαίνοντας σε αυτό το βαθύτερο επίπεδο του Είναι (που είναι ακόμα μία εξωτερική όψη, το αιτιατό των θεοσόφων...), απλά είμαστε εδώ, όλοι... Αντιλήψεις, διαμάχες, προσωπικές αντιπαραθέσεις, μοιάζουν πολύ παιδιάστικα...
Όποιος θέλει ακολουθεί...
..................................................................................................................................
Ο Θεός (σαν η Υποκρυπτόμενη Ανώτερη Πραγματικότητα) μαζί σας...

Edited by - wholemind on 28/11/2009 10:41:29

28/11/2009, 18:23:51
quote:
wholemind: Όταν κάποιος, αγαπητοί φίλοι, φτάνει στην Αληθινή Πραγματοποίηση (όταν έχει εμπειρία του Αληθινού Διαλογισμού) πραγματοποιεί μία Επίγνωση της Πραγματικότητας εξωδιανοητική (χωρίς τους μηχανισμούς του εγώ, της διανοητικής οπτικής και της αντιληπτικής παραμόρφωσης...) Αντιλαμβάνεται, βιώνει το Είναι που είναι κάτι πολύ πλατύτερο από τους κατώτερους κόσμους, του νοητικού, του αστρικού και του υλικού...
Η Εμπειρία του Είναι, δεν έχει καμία σχέση με τις «εμπειρίες» ενός εγώ. Βιώνεται η Αληθινή Ουσία:
Υπάρχει Ενότητα, που ξεπερνά όλες τις κατώτερες αντιθέσεις.
Υπάρχει Ειρήνη, που ξεπερνά όλες τις διαμάχες.
Υπάρχει Ευγένεια, που ξεπερνά όλες τις κατώτερες διχογνωμίες...

Εάν κάποιος , φίλε wholemind, πετύχει την Αληθινή πραγμάτωση , έστω αν είναι και μερική , είναι οριστική ;

Αυτό το αποτέλεσμα , είναι για το όν μια μόνιμη απόκτηση , την οποία κανένα πράγμα δεν μπορεί ποτέ να το κάνει να την χάσει ;

Η εργασία που συντελέστηκε σ’αυτή την τάξη , έστω κι’αν θα διακοπεί πριν το τελικό τέρμα, συντελέστηκε μια για πάντα, μόνο και μόνο , διότι είναι κάτι το άχρονο ;

Εάν οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι καταφατικές τότε αυτά πρέπει να αληθεύουν και για την απλή θεωρητική γνώση , αφού η κάθε γνώση , φέρνει μέσα της τον καρπό της και απ’αυτή την αιτία , είναι πολύ διαφορετική από την πράξη , η οποία είναι ένας στιγμιαίος τρόπος έκφρασης του όντος και είναι πάντοτε κάτι το ξέχωρο από τα αποτελέσματά της . Αυτά μάλιστα τα τελευταία , πρέπει να ανήκουν στην ίδια περιοχή και στην ίδια τάξη ύπαρξης με το αίτιο που τα παρήγαγε .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

28/11/2009, 20:22:57
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ,

Το ξέρεις και το ξέρω και το ξέρουν όλοι όσοι αφιερώνουν κάποιο χρόνο για να διαβάσουν αυτά που λες εδώ μέσα, πως δεν βρίσκεσαι σε αυτό το φόρουμ για να συζητάς ... μόνο. Ένας άνθρωπος μπαίνει σε ένα φόρουμ, βρίσκει κάποιο topic που τον ενδιαφέρει, λέει την γνώμη του και πάπαλα, τελειώνει η παραμύθα. Άντε να διαφωνίσει δυο τρεις φορές με κάποιον, να ξαναπεί την γνώμη του, να επανατοποθετηθεί αλλά μια δυο τρεις, τέρμα μετά. Εσύ εδώ είσαι για άλλο λόγο, όχι για διάλογο. Χρησιμοποιείς ασφαλώς τον διάλογο αλλά πίσω απ' αυτόν, βρίσκονται άλλα πράγματα.